Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Wessanen 2018

Volgen
 
Klik hier om dit forumtopic te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden bij nieuwe berichten.
1.535 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 ... 73 74 75 76 77 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omlaag ↓
Senior 1936
0
quote:

Bakker88 schreef op 22 jul 2018 om 11:33:


[...]
Vrijdag in het slot nog een flinke dump naar € 12,80. Op deze koers is het wel een gok waard. Aandelen zoals Beter Bed en Wessanen krijg je nu met flinke korting.

dat geldt ook voor VolkerWessels: dit aandeel is volgens Nico Inberg koopwaardig onder 20. En dit aandeel heeft ook nog een prima dividendrendement ca. 5 %
Worff
0
quote:

Bakker88 schreef op 22 jul 2018 om 11:13:


[...]
Waar is het shortersgilde? Normaal gesproken zitten ze als wespen op een fonds wat te duur is.

Ik denk dat geen van de partijen een grote positie heeft in dit fonds en er wordt ook vaak op en neer geschoven.


Waarom zitten de shorters niet in Wessanen?


vanaf maandag komen er misschien wel shorters, die ruiken bloed? de koers kan nog veel verder omlaag dus ieder moet voor zichzelf beslissen.de beurs is zo wie zo moeilijk te voorspellen.
en wat koersdoelen betreft, staar je daar niet blind op het zijn maar doelen. doelen kunnen over een maand uitkomen maar ook pas over 2 jaar. ik bedoel maar.
Deneus
0
De koers daling zag ik al een tijdje aankomen,vroeger had wes de markt in handen,maar als je door de supermarkt loopt zag je gewoon dat er steeds meer eigen merken bijkomen,dit is natuurlijk veel goedkoper.
Maar deze verandering zie je niet alleen bij de producten van wes,maar in het gehele assortiment van de supermarkten,steeds meer eigen producten.
Dus ben bang dat wes er nog niet is,en dat er iedere Q minder omzet gaat komen.
Laat ik het zo zeggen hou er wel rekening mee.
[verwijderd]
0
Vandaag ff berekening gemaakt,ik dacht dat WS op € 12.80 koopwaardig is.
Helaas, WS is nog veel te duur.
Ik kom uit op max € 10 euro!
Add-dollar
0
quote:

Deneus schreef op 22 jul 2018 om 12:40:


De koers daling zag ik al een tijdje aankomen,vroeger had wes de markt in handen,maar als je door de supermarkt loopt zag je gewoon dat er steeds meer eigen merken bijkomen,dit is natuurlijk veel goedkoper.
Maar deze verandering zie je niet alleen bij de producten van wes,maar in het gehele assortiment van de supermarkten,steeds meer eigen producten.
Dus ben bang dat wes er nog niet is,en dat er iedere Q minder omzet gaat komen.
Laat ik het zo zeggen hou er wel rekening mee.
waar zijn de shorters dan.Ik geloof er niets van.
RESEARCH
0
Ik ben in het verleden jaren aandeelhouder geweest van Wessanen. Begin 2014 alles verkocht op ongeveer € 3,- p/a omdat er al jaren geen vooruitgang was. Ook toen werd er volop gespeculeerd over een overname. Achteraf kun je begrijpen heb ik ontzettend veel spijt gehad van mijn verkoop destijds (ik zat er namelijk fors in). Dus wat nu is nu wijs? Wat mij wel opvalt is dat Wessanen wil stoppen met het maken van huismerken voor supermarkten, terwijl de vraag naar eigen merken minder hard groeit. Strategie is om de eigen merken te pushen. Bovendien is de VK een lastig in te schatten markt (prijsverhogingen en de Brexit). Degene die vanaf begin 2014 is blijven zitten heeft een top rendement gehaald ondanks de daling van afgelopen week. Persoonlijk verwacht ik geen stijging de komen tijd eerder een verdere daling. Desondanks hoop ik voor jullie dat de koers weer gaat herstellen.
tenore
0
quote:

Cancel schreef op 22 jul 2018 om 11:19:


[...]

Omdat shorters het ook niet aan zag komen.Dat lijkt me een plausibele verklaring.

Daling is immers ook zwaar overtrokken.

Het lijkt mij dat er nu ook niet veel actie meer verwacht kan worden van shortende partijen.

Ze zijn in mijn beleving ook verrast en nu in feite te laat.


doemaar
0
Waarom denken toch velen dat een overname gunstig zal zijn. Het is helemaal niet gezegd dat er dan een hogere prijs wordt geboden dan de huidige koers. Nee, die kan er zelfs onder liggen. Kijk maar naar Delta Lloyd een paar jaar geleden. Jarenlang koersen van 15,- en hoger en uiteindelijk overgenomen door NN voor 5,40. Langzittende aandeelhouders hebben het nakijken.
Diegy
0
quote:

northside schreef op 22 jul 2018 om 10:01:


nu nog 2 tot 4 beursdagen wat omlaag naar range 10 - 11 en dan als het beurssentiment stabieler en groen is pas wat herstel (van korte duur) . Laat de storm maar eerst passeren alvorens in te stappen, dat zal deze keer een wijze raad zijn . sterkte aan de huidige aandeelhouders .

Maandag verder naar beneden. Koers sluit op Day low. Dat betekend niet veel goeds voor de volgende beursdag. Totaal geen herstel en Day low sluiten. Dat zegt genoeg. Bodem is duidelijk nog niet bereikt. Word niet verliefd op een aandeel!!.
tenore
0
quote:

Cancel schreef op 22 jul 2018 om 12:53:


Vandaag ff berekening gemaakt,ik dacht dat WS op € 12.80 koopwaardig is.
Helaas, WS is nog veel te duur.
Ik kom uit op max € 10 euro!


Tjonge jonge.

Komt dus in feite neer op ongeveer een halvering van de koers van voor de daling.

Beetje realiteitszin zou wel prettig zijn.
tuinhuisje
0
quote:

tuinhuisje schreef op 22 jul 2018 om 09:59:


Een bod van 14,50 euro komt er niet als er een bod wordt gedaan is dat eerder 18 euro. De banken hebben al koersdoelen uitgebracht als 14, 14,5, 14,60, 16 en ABN AMRO zelfs 18 euro die zijn hold positie nu houdt op deze koers.

Wessanen is een interessante overname kandidaat.

Zie de koers naar 14+ herstellen maandag, veel te veel verlies in een dag, moest max 10% zijn.


Mensen morgen maandag komt een flink herstel, aandeel is teveel afgestraft zie ook andere bedijven die deze weken afgestraft waren allemaal herstel.
tuinhuisje
0
quote:

tenore schreef op 22 jul 2018 om 14:42:


[...]

Tjonge jonge.

Komt dus in feite neer op ongeveer een halvering van de koers van voor de daling.

Beetje realiteitszin zou wel prettig zijn.


10 euro is niet realistisch, eerder 14 a 15 zelfs 16 euro. Zie ook koersdoelen hier op iex.nl van baken en instellingen!
Guus_Geluk
0
quote:

Bakker88 schreef op 22 jul 2018 om 12:59:


[...] waar zijn de shorters dan.Ik geloof er niets van.


Er is niet een shortpartij die boven de 0.50% komt.
shortsell.nl/short/Wessanen

Wat een azijnpissers zijn er ineens bijgekomen. Wessanen gaat er echt wel werk van maken. En herstel gaat er ook komen. Met 27% korting op de koers van donderdag betaal je echt wel een mooie prijs. We gaan het zien.
pardon
0
20-07-2018 07:32 - Aandeel verliest ruim kwart van zijn waarde.

(ABM FN-Dow Jones) De mededeling van Wessanen dat de resultaten over 2018 zullen tegenvallen, kwam vrijdag als een donderslag bij heldere hemel. De eerste handelsminuten van de Midkap prijkte er nog geen koers van Wessanen op de borden en dat was een veeg teken. Toen de openingskoers eindelijk wel verscheen, stond er een min van 22 procent op 13,58 achter het aandeel. Beleggers hadden het fonds massaal in de verkoop gedaan. Op een slotkoers van 12,80 euro vrijdagmiddag, verloor Wessanen op weekbasis uiteindelijk 28,4 procent.

Wessanen, producent van biologische voeding zoals Zonnatura, weet het zwakke eerste halfjaar van 2018 aan “handelsgerelateerde ontwikkelingen in Frankrijk en het Verenigd Koninkrijk". In Frankrijk is Wessanen eigenaar van het merk Bjorg, een marktleider op het gebied van biologisch eten. Franse consumenten hebben dit merk het afgelopen kwartaal links laten liggen en gekozen voor andere merken. In het Verenigd Koninkrijk ging het bedrijf door de lagere waarde van het pond gebukt onder veel hogere prijzen.

Pleister op de wonde was dat Wessanen het in Duitsland en Spanje wel goed presteerde. Het theemerk Clipper doet het op alle markten goed. Het merk wordt ook door easyJet op haar vluchten aangeboden. Dit positieve nieuws woog echter niet op tegen de ontwikkelingen in Frankrijk en het Verenigd Koninkrijk.

Onverwacht

Analisten waren ook verrast door de mededelingen van Wessanen. Robert Jan Vos, marktvorser bij ABN AMRO, dacht dat het kwartaal rustig was verlopen, zonder verrassingen. Hij meende vooraf dat de cijfers weinig opzien zouden baren. Voor Vos kwamen het negatieve kwartaalbericht dan ook ‘totaal onverwacht’. “Ik heb het niet zien aankomen. Ook andere analisten niet, want de voorspellingen voor de cijfers waren bijna gelijk. Het lijkt wel alsof Wessanen de teruggang in Frankrijk ook niet heeft zien aankomen. Het is plotseling gegaan. In Frankrijk is Bjorn de grootste speler. Maar er is veel geld uitgegeven aan de promotie hiervan. Het is ook zorgwekkend dat consumenten dit merk zo snel hebben ingewisseld voor andere merken.” Vos houdt desondanks vast aan zijn Houden advies, met een koersdoel van 18 euro.

Weinig opwaarts potentieel

Ook Anna Patrice van Berenberg handhaaft het Houden advies voor Wessanen. Wel verlaagt ze het koersdoel van 17 euro naar 14,50 euro. “Na de koersval van vrijdag biedt dit weinig opwaarts potentieel voor het aandeel.” Ook heeft ze haar wpa-verwachtingen voor de periode 2018-2020 met 9-15 procent aangepast. Ze verwacht ook in 2019 een negatief effect van de toegenomen competitie in Frankrijk. “Dit zal de omzetgroei van de eigen merken beperken tot 4 procent. We voorzien daarom vlakke EBIT-marges in 2018-2019. Pas vanaf 2020 zal de marge weer toenemen.”

Bescheiden groei

Wessanen verwacht als gevolg voor heel 2018 nu een bescheiden groei van de eigen merken en een terugloop van de omzet uit private label. Eerder voorzag het bedrijf nog een "aanhoudende sterke groei" van de eigen merken. De Wessanen-top heeft actieplannen opgesteld waarmee het de resultaten weer wil opvoeren, maar de ontwikkelingen in het tweede kwartaal noopten het bestuur tot een bijstelling van de winstverwachting voor het gehele jaar. Topman Christophe Barnouin hoopt door een 'goede pijplijn aan innovaties' en promotie-acties de verkopen in Frankrijk weer te verbeteren.
Go4profit
0
Uiteraard is 9 a 10 euro een realistische prijs, het aandeel is zwaar overgewaardeerd geweest in verband met de gedachtegang dat enorme toekomstige omzet- en winstverhogingen in het verschiet lagen en blijkt nu een illusie.
Het aandeel wordt dan wijselijk door de markt afgestraft.
Het bestuur van Wessanen is bovendien nalatig geweest geen eerdere winstwaarschuwing af te geven dat zal de markt haar niet in dankbaarheid afnemen en kost een stuk vertrouwen.
Nico Inberg heeft een goed stukje werk afgeleverd en meer dan voldoende omkleed dat 10 euro de waarde van het aandeel momenteel zou moeten zijn.
Ik heb er slechts aan toe te voegen dat de VEB het Wessanen bestuur op de vingers zou moeten tikken in verband met het nalaten van een winstwaarschuwing.

En wat de toekomst voor Wessanen betreft is het motto nu : eerst zien en dan geloven en vooral niet meer vooruitlopen in een (te) hoge KW.
rene66
0
@Penge_miner, ik denk dat je mijn bijdrage van gisteren niet heb gelezen. Daarom hierbij nogmaals, waarbij ik ook in ga op de 10 Euro van Nico Inberg alsmede de hoge waardering van het aandeel.

21 jul 2018 om 21:29

Wessanen heeft een hogere kw omdat Wessanen een zeer interessant bedrijf is om over te nemen. De reden hiervoor is dat er niet heel veel bedrijven in dit specifieke marktsegment actief zijn. Een aantal spaarzame concurrenten van Wessanen zijn in de afgelopen jaren opgekocht met leuke premies.

Daarnaast is de markt waar Wessanen in zit een groeimarkt. Op dit moment zit het Wessanen tegen maar als je kijk naar het verleden hebben ze een uitstekend trackrecord.

Deze twee punten zijn met name de reden dat de koersdoelen van analisten beduidend hoger zijn dan een genoemd koersdoel van 10 Euro. Bij dat koersdoel is Wessanen vergeleken met een huis tuin en keukenbedrijf die niet in een groeimarkt zit en waar geen enkele overname fantasie in zit.

De enorme koersval van afgelopen vrijdag en mogelijk ook nog een kleinere val in het begin van de volgende week is niet normaal. Gezien de cijfers en de koersdoelen van analisten zou een 10% daling meer op zijn plaats zijn.

Eén of meerdere partijen hebben een flinke hoeveelheid aandelen verkocht om het aandeel bewust onderuit te krijgen. Eén van de mogelijke redenen kan zijn dat een partij goedkoop aandelen wil inkopen. Als een partij van aandelen Wessanen af zou willen dan is het niet echt verstandig om een aandeel te dumpen, een verstandiger optie is dan om een aandelenpakket te verkopen aan derden buiten de markt of om aandelen te verkopen over een langer tijdstraject.
Add-dollar
0
quote:

Guus_Geluk schreef op 22 jul 2018 om 16:04:


[...]

Er is niet een shortpartij die boven de 0.50% komt.
shortsell.nl/short/Wessanen

Wat een azijnpissers zijn er ineens bijgekomen. Wessanen gaat er echt wel werk van maken. En herstel gaat er ook komen. Met 27% korting op de koers van donderdag betaal je echt wel een mooie prijs. We gaan het zien.
Blackrock zit 0,48 procent short. Zij verdienen hiermee bakken vol met geld. Ze zijn er toch, maar niet veel.
Go4profit
0
quote:

rene66 schreef op 22 jul 2018 om 16:45:


@Penge_miner, ik denk dat je mijn bijdrage van gisteren niet heb gelezen. Daarom hierbij nogmaals, waarbij ik ook in ga op de 10 Euro van Nico Inberg alsmede de hoge waardering van het aandeel.

21 jul 2018 om 21:29

Wessanen heeft een hogere kw omdat Wessanen een zeer interessant bedrijf is om over te nemen. De reden hiervoor is dat er niet heel veel bedrijven in dit specifieke marktsegment actief zijn. Een aantal spaarzame concurrenten van Wessanen zijn in de afgelopen jaren opgekocht met leuke premies.


Ik ben het niet eens met jou.
Als Wessanen zo interessant was geweest was er eerder een overnamebod geweest ik denk overigens dat dit marktsegment door allerlei bedrijven c.q bedrijfjes reeds beconcurreerd word en nog meer zal worden.
Teveel voor een aandeel betalen in de hoop op een overname is een invalide beleggers_argument en dat in veel gevallen.

Groeimarkt voor Wessanen is afgebroken dus vasthouden daaraan is niet verstandig omdat de feiten anders liggen en of het tijdelijk is moet nog bewezen worden.
Geen winstwaarschuwing geven is in het gunstigste geval een situatie die door het bestuur niet op tijd is overzien maar dan nog blijken haar financiele programma's niet alert genoeg.
Ik denk echter eerder dat het bestuur nalatig is geweest.
1.535 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 ... 73 74 75 76 77 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Direct naar Forum

Wessanen Meer »

Koers 11,380   Verschil +0,01 (+0,09%)
Laag 11,360   Volume 2.130
Hoog 11,400   Gem. Volume 35.328
22-okt-19 11:21
label premium

Adieu Wessanen

Het laatste advies leest u als IEX Premium-lid

Inloggen Ontdek Premium