Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

ABLYNX, 2018 HET JAAR VAN OOGSTEN....... EN DOOR!

Volgen
 
Klik hier om dit forumtopic te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden bij nieuwe berichten.
1.168 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omlaag ↓
H.D.L.
0
Je zou toch denken dat de wet van vraag en aanbod buiten werking is als er een definitieve prijs op tafel ligt.
BraveBelegger
0
quote:

jan941 schreef op 29 jan 2018 om 11:31:


NIEUWS ONDERNEMEN FARMA & BIOTECH
Novo Nordisk brengt geen hoger bod uit op Ablynx

www.tijd.be/ondernemen/farma-biotech/...

Kunnen misschien eens bij ArgenX gaan snuffelen...
Windkracht
0
Ablynx-beleggers,

op het forum van Kiadis wordt al gesproken over de Ablynx-beleggers die nu naar Kiadis overstappen, het pareltje dat zichtbaarder en zichtbaarder wordt. PhaseIII gestart en over een paar maanden goedkeuring voor marktbetreding. Jullie zijn welkom.
de tuinman
0
quote:

jan941 schreef op 29 jan 2018 om 11:31:


NIEUWS ONDERNEMEN FARMA & BIOTECH
Novo Nordisk brengt geen hoger bod uit op Ablynx

www.tijd.be/ondernemen/farma-biotech/...


Ziet er gewoon een beetje zielig uit.

Novo Nordisk trekt zich terug nadat Sanofi € 45,- biedt. Novo Nordisk bood € 30,5 per aandeel.
Ik krijg bijna medelijden.
rbot
0
Kan iemand mij uitleggen wat er gebeurd als ik wacht met verkopen. Als de deal definitief is krijgt iedereen toch gewoon netjes die 45 per aandeel?
Piddybull.
0
quote:

BraveBelegger schreef op 29 jan 2018 om 11:27:


[...]
Mijn gok is dat er teveel mensen momenteel hun aandelen kwijt proberen geraken. Groot aanbod zorgt voor lagere prijs.


Of snellere duidelijkheid : NN heeft daarnet meegedeeld niet te overbieden.
Zij stoppen !
jodu
0
de tijd :

Edwin Moses, de CEO van Ablynx, noemt de overname door het Franse Sanofi 'een superdeal' en 'een goede zaak voor Gent'.

Het Gentse biotechbedrijf Ablynx komt in handen van de Franse farmareus Sanofi voor 3,9 miljard euro. Beide bedrijven kondigden de deal maandagochtend aan. Sanofi troeft het Deense bedrijf Novo Nordisk af met een ruim hoger bod.

In een interview aan De Tijd zegt Edwin Moses, de CEO van Ablynx, dat de toenadering tussen zijn bedrijf en het Franse Sanofi snel is gegaan.

Twee maanden geleden zei u nog: ‘Een knock-out bid kan je niet tegenhouden.’ Nu ligt er zo’n bod op tafel. Wat is uw reactie?

Moses: Laten we beginnen met een flashback naar oktober. We publiceren sterke studieresultaten voor caplacizumab (een middel tegen bloedziekte TTP) en halen vervolgens 175 miljoen euro via een beursgang op Nasdaq. We hadden ons perfect gepositioneerd om Ablynx de komende jaren als een onafhankelijk bedrijf uit te bouwen. En toen kwam het overnamevoorstel van Novo Nordisk, dat wij veel te laag vonden. De job van de raad van bestuur is dan om verder te kijken, een market check te doen en te zien of er nog andere geïnteresseerden zijn. Dat hebben we ook gedaan tijdens de JP Morgan Healthcare Conference in de VS. In dat opzicht was de timing perfect. Het werd al snel duidelijk dat er een zekere chemie is tussen ons en Sanofi. We hebben gesprekken gevoerd en gisteravond heeft Sanofi het bod aan ons bevestigd. Kortom, het is allemaal best wel gegaan.

De Raad van Bestuur stemt in met het bod van Sanofi.

Moses: 'Het is een superdeal voor de aandeelhouders. De biedprijs is het dubbele van de aandelenkoers van voor de eerste overnameberichten, en zelfs drie keer hoger dan de aandelenkoers van twaalf maanden geleden.'

En voor de werknemers?

Moses: 'Dit is een goede zaak voor Gent. Sanofi heeft duidelijk gemaakt dat ze de verdere ontwikkeling van het expertisecentrum in Gent steunen en de ontwikkeling van medicijnen met onze technologie willen versnellen. Hier zitten de mensen met kennis over nanobodies (een nieuwe generatie medicijnen op basis van antilichamen in lamabloed). Het enthousiasme van Sanofi over onze technologie, onze onderzoeksprojecten, en wat we hier allemaal doen, is groot. Die kennis heeft Sanofi nergens anders. Voor hen is het een belangrijke strategische zet. En met hun wereldwijde verkoopnetwerk zal caplacizumab overal en sneller beschikbaar zijn voor de patiënten.'

Het is niet de eerste keer dat u een bedrijf bouwt dat uiteindelijk bij big pharma terecht komt. Maar dit is wel veruit het grootste. 3,9 miljard euro. Hoe voelt dat?

Moses: 'Ik denk dat we met het hele team trots mogen zijn dat een bedrijf als Sanofi zo’n bod doet. En het bewijst dat je als biotechbedrijf moet blijven vechten. Ablynx heeft ook moeilijke, zeer moeilijke periodes gekend, maar we zijn blijven geloven dat we het verschil konden maken. Nu vinden we binnen Sanofi een nieuwe, goede thuis. Het is gewoon een volgende stap in de evolutie van Ablynx.’

Het blijft toch spijtig dat dit het einde van Ablynx als een onafhankelijk bedrijf betekent? ‘We hebben hier in Europa nieuwe, grote biotechkampioenen nodig’, zei u onlangs nog.

Moses: 'Dat is waar. Maar moeten we daarom triest zijn vandaag? Anderzijds: onafhankelijk zijn is great, maar dit ook. We bewijzen dat je hier in Vlaanderen een bedrijf van 4 miljard euro kan bouwen. Herinnert u zich Domantis, dat een gelijkaardige technologie ontwikkelde en dat tien jaar geleden werd verkocht aan GSK? Voor amper 250 miljoen pond. Als je daar Ablynx tegenover zet, zie je dat we grote stappen hebben gezet. Dit is een teken van sterkte voor de farma- en biotechcluster in de regio. Denk aan Galapagos, Argenx en zoveel anderen. Sommigen zullen ook overgenomen worden, anderen zullen onafhankelijk blijven tot er zich hier ook een soort Celgene of Biogen ontwikkelt.'

En nu? Even pauzeren?

Moses: 'Nee. Enjoy the moment, maar dan weer work as usual. Het moet vooruit gaan.'

Wat wordt uw rol binnen Sanofi?

Moses: ‘Mijn persoonlijke positie is niet belangrijk. Ik zal ervoor zorgen dat deze transitie rimpelloos verloopt.'

We zien u niet meteen aarden binnen big pharma?

Moses: 'Denkt u dat ik niet genoeg ben, misschien (lacht). We zullen wel zien, en zullen beslissen op basis van wat best is voor iedereen.'
Jatogouwe
0
Ik begrijp het ook niet goed. Heb maar een verkooporder op Binck geplaatst voor 45,- maar die wordt niet uitgevoerd....
Stef73
0
quote:

rbot schreef op 29 jan 2018 om 11:40:


Kan iemand mij uitleggen wat er gebeurd als ik wacht met verkopen. Als de deal definitief is krijgt iedereen toch gewoon netjes die 45 per aandeel?Wanneer is de deal definitief ? Sanofi wil dat minstens 75% van totale aandelen op het bod ingaat ... Ik vermoed dat de ultieme beslissing dus bij de aandeelhouders zal liggen ... Ik vermoed dat we dus allen de keuze zullen krijgen om het bod al dan niet te aanvaarden ... Wat als er dan grote aandeelhouders (vb Van Kerk) niet op het bod ingaan ? ...
Van Herk
0
quote:

Stef73 schreef op 29 jan 2018 om 11:45:


[...]

Wanneer is de deal definitief ? Sanofi wil dat minstens 75% van totale aandelen op het bod ingaat ... Ik vermoed dat de ultieme beslissing dus bij de aandeelhouders zal liggen ... Ik vermoed dat we dus allen de keuze zullen krijgen om het bod al dan niet te aanvaarden ... Wat als er dan grote aandeelhouders (vb Van Kerk) niet op het bod ingaan ? ...


Stel dat er effectief 75% van de totale aandelen op het bod ingaat. Wat met de resterende 25%? Die worden automatisch verhandeld aan 45€? Ik versta momenteel ook niet direct waarom zoveel aandelen aan 44,40-50 verkocht worden, tenzij ze gewoon marktorders doen natuurlijk...

Scheelt toch een pak die halve euro :)
Somniator
0
Nou, dat was weer een leuke rit. 20 dagen geleden gekocht voor 30.7. Nu kunnen ze komen ophalen. Denk niet meer dat er nog meer in het vat zit qua biedingen.

Iemand nog tips voor ons volgende beleggingspareltje?

Somniator
Windkracht
0
@Somniator; Kiadis! Kijk maar eens op het forum voor meer achtergrond. Binnenkort goedkeuring, reeds gestart met PhaseIII en naar onze inschatting enkele weken/maanden verwijderd van een overname.
BraveBelegger
0
quote:

Somniator schreef op 29 jan 2018 om 12:00:


Nou, dat was weer een leuke rit. 20 dagen geleden gekocht voor 30.7. Nu kunnen ze komen ophalen. Denk niet meer dat er nog meer in het vat zit qua biedingen.

Iemand nog tips voor ons volgende beleggingspareltje?

Somniator

Pharming, Kiadis, ArgenX

Iets compleet anders, maar zeker de moeite waard om eens te bekijken: Village Farms International (VFF). Tomatenboer turns Wietboer, krijgen in februari waarschijnlijk hun license en zwaar ondergewaardeerd ten opzichte van de grote 3 (Canopy, Aphria, Aurora)
KeepTHeFaith
1
Bedankt aan alle believers voor de steun die ik haalde uit hun posts in de moeilijke dagen. Zeer blij met de winst maar ook met een beetje pijn in het hart nu op zoek naar een volgende belegging. Succes iedereen bij de nieuwe zoektocht. Ik ben er alvast aan begonnen.
H.D.L.
0
Ik heb nog niet verkocht. Afgaande op alle berichten kun je nu dus bijkopen met gegarandeerd 1.35% extra winst.
Blijkbaar is Adek 2001 de enige die er zo over denkt.
Windkracht
0
1.168 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Direct naar Forum

Meer »

Koers 0,000   Verschil 0,00 (0,00%)
Laag 0,000   Volume 0
Hoog 0,000   Gem. Volume 0
01-jan-01 00:00
label premium

KOPEN OF VERKOPEN?

Het laatste advies leest u als IEX Premium-lid

Ontdek Premium