Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Fortis gedupeerden.

Volgen
 
Klik hier om dit forumtopic te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden bij nieuwe berichten.
701 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... 32 33 34 35 36 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omlaag ↓
ffff
0
DZR,

Verzoeken staat vrij! En nu kunnen we weer met elkaar ruzie gaan maken, hetgeen ik beslist niet wil: Maar, ik vraag mij vaak af, of jullie niet met kluitjes in het riet worden weggestuurd. Ik vind het zo bemoedigend hoeveel vertrouwen jij in de back-service van banken hebt.
Ik ben wat je noemt een goede klant van banken, maar als je eens wist met hoeveel nietszeggende mails ik het in mijn leven heb moeten doen of met computeruitdraaien waar je eigenlijk ook weinig tot geen barst aan hebt.


Stuur je die papieren op naar de claiminstantie, dan krijg je te horen dat de uitdraai niet voldoet. En daar sta je dan weer.


Nogmaals, ik hoop voor iedereen dat het vlotjes gaat, maar we moeten elkaar niks wijs maken. Het blijft een GIGA-klote werk zoals ik al eerder schreef.


Enfin, laten we dit draadje open houden voor bevindingen en voor hulp aan bezoekers van de KK van IEX.


Realiseer je: Er wordt 1,3 MILJARD uitbetaald. ( Speciaal voor Fred erbij geschreven! )


Peter
rationeel
1
quote:

DeZwarteRidder schreef op 23 juli 2018 17:55:


[...]
Je kunt altijd verzoeken om een uitdraai.


Het zal mij benieuwen. Je hoort er nog van.

Eerst maar eens in contact met ze zien te komen. Eerste barriere;)
relic
0
quote:

rationeel schreef op 23 juli 2018 17:50:


[...]

Bij Alex kun je zelf zoeken, maar bij de banken ...waar je inmiddels geen aandelenrekening meer hebt, dus niet.


Heb Binck gebeld en ze gaan het uitzoeken en opsturen dus prima klantenservice.
relic
0
quote:

ffff schreef op 23 juli 2018 17:04:
Wat ik wel vreemd vind: mensen die al jaren gleden hun claim hebben ingediend, hebben als ze toch een beetje verstandig waren die claim gefotokopieerd en zodoende moet het werk nu relatief heel vlot gaan. want bij de claims van pakweg 3 jaar geleden moesten ze al alles precies weten.

Peter


Er zijn ook heel veel beleggers die nooit een claim hebben ingediend omdat ze dachten geen kans te maken op enige vergoeding.
Kijk naar de woekerpolissen, zoveel mensen opgelicht en de verzekeraars maar rekken en rekken en uiteindelijk krijgen ze misschien een klein beetje vergoeding.

Bij Binck, en ik neem aan op alle beleggers rekeningen, kreeg je vd broker een claim of code op je porto als je Fortis aandelen had ten tijde van...

Ik dacht "Code 90" of iets maar ms weet iemand hier dat nog?

De brokers/banken hebben die (verplicht?) bewaart aangezien er toen al gelijk claims tegen Fortis en de Staat werden voorbereid lijkt me.
BvAAA
0
Situatie is :

- Op 28 September laat ik zeggen 10 000 aandelen Fortis in bezit
- Op 2 oktober verkoop ik 10.000 aandelen Fortis
- Op 2 oktober later die dag koop ik weer 10.000 aandelen Fortis

Als ik dit nu in de rekentool inbreng gaat de berekening uit dat ik 10.000 aandelen heb aangehouden met een bijbehorende claimvergoeding.

Als ik van de berekening uitga dat ik ze heb gekocht dus niet heb aangehouden is de vergoeding 2 maal zo hoog.

Dit is een groot verschil en het lijkt me dan ook eerlijk dat de vergoeding tenminste is gebasseerd op aankopen en niet op aanhouden (wat nu wel lijkt als ik de aantallen invoer).

Eerder is vermeld dat meerdere scenario's bij elkaar op te tellen zijn. Zie stukje hieronder uit De Tijd van enige tijd geleden.

Cumuleerbaar
Dit zijn twee basisscenario's. Maar Fortis-aandeelhouders die heel actief waren in het kopen en verkopen van aandelen tijdens de betrokken periodes kunnen aanspraak maken op meerdere bedragen. 'De basiscompensaties uit de tabel zijn cumuleerbaar', zegt Charles Demoulin, vennoot bij Deminor. De bijkomende compensaties zijn het daarentegen niet.

Wat is nu de situatie ? Weet iemand dat en hoe moet je dit dan kenbaar maken ?
ffff
0
BVAA


Ik heb de afgelopen dagen de papieren van www.forsettlement.com helemaal uitgeprint. Dus 8 bladzijden.
Ik vind dat daar helder in uitgelegd staat dat je onderscheid moet maken tussen beleggers die de aandelen in die drie perioden aanhielden, dan wel beleggers die nieuwe aandelen in die periodes kochten.


Naar mijn mening is, als je het goed leest en de papieren van je bank erbij haalt goed uit te maken waarover je praat. Het gaat dus steeds over koprsaandelen voor de drie peruiodes en houdersaandelen voor alweer dezelfde drie periodes.
Met de gepubliceerde bedragen.

DAARNAAST is er nog een bijkomende vergoeding van MAXIMAAL 950 Euro voor de aandelen tussen 28 febr 2007 en 14 oktober 2008. Voor de typische buy-and-hold aandeelhouder die verder niks deed dus een extra van 50 cent per aandeel,maar wel gelimiteerd tot 950 Euro.

Nogmaals : In de settlement documentatie die je NU kunt afprinten wordt het helder uitgelegd.


Uiteraard zal DuMoulin het ook wel weten, maar,,,, JIJ weet evenveel als DuMoulin als je alles goed doorleest.

Tenslotte: De Nederla Vereniging van Effectenhouder, VEB kwam met bericht dat je ook wat geduld met diverse banken moet hebben, die je ook , fantastisch, documenten doorsturen. Zij schatten op twee tot drie maand geduld.

De KBC in België deed mij stomversteld staan: Ze hebben alle documentatie vorige week al opgestuurd! Ik stond perplex. Wat een service en zo snel. Je hebt een jaar de tijd.

Peter
ffff
0
BvAAA,

Nog even voor jou gekopieerd uit de mail van VEB:


Fase 4: Indiening claim en vervroegde uitbetaling
Het is mogelijk om van vrijdag 27 juli 2018 t/m zondag 28 juli 2019 een claim in te dienen. U kunt mogelijkerwijs al voor het eind van 2018 een uitbetaling van 70% van uw compensatie ontvangen, maar dan moet u wel vóór 14 september 2018 uw (geldige) claim indienen bij de claims administrator. Vanzelfsprekend moet u voor uitbetaling van compensatie wel aan de voorwaarden van de Fortisschikking voldoen.

Naar verwachting heeft u dus pas medio augustus 2018 het relevante bewijs om een geldige claim in te dienen. Op de website van de VEB (www.veb.net) kunt u de komende tijd meer informatie lezen over de afwikkeling van de Fortis-schikking en de wijze waarop beleggers een claim kunnen indienen. Zie verder ook www.veb.net/actiecontent/faq-fortis-s... Daarnaast is het raadzaam om de informatie op de schikkingswebsite te raadplegen: www.forsettlement.com.
BvAAA
0
ffff

Hartelijk dank voor de reactive.

Ondanks dat ik dus gekocht heb binnen een periode worden mijn aandelen als houders aandelen beschouwd. Alles doorgelezen te hebben vind ik het toch niet erg duidelijk hoor. Ik heb aandelen verkocht tijdens deze periode vanwege onduidelijke informatie en daarna weer aandelen gekocht op basis van onduidelijke informatie. Dus ben twee keer de klos en krijg nu de laagste vergoeding nml die van houders aandelen.

Is in mijn optiek toch niet echt eerlijk
ffff
1
BVAA,

Nu even goed nadenken: Een LEGER van advocaten, van diverse internationale belangengroeperingen, van individuële beleggers hebben zich er eerst 8 jaar over gebogen wat de vergoeding zou moeten zijn.

Toen is dat naar zowel Rechtbanken in Brussel als in Amsterdam voorgelegd aan Rechters en… die gingen niet akkoord. Na weer ruim één jaar palaveren en al die advocaten laten pleiten is de bovenstaande regeling eruit gekomen.

MIJN MENING: Na tien jaar argumenteren, eisen, aan rechtbanken voorleggen die afgewezen hebben en opnieuw een regeling eisten….kun je toch moeilijk stellen dat er niet de nodige zorg en aandacht aan besteed is.
Het gaat tenslotte ook over 1.300.000.000 Euro's dat is niet niks, daar wordt over gestudeerd.

Het is in mijn ogen ALLE aandacht aan besteed en daarmee zo eerlijk mogelijk voor de gedupeerden.

Het is de allerhoogste uitbetaling in Europa ooit uitgevoerd. Tja, het kan natuurlijk altijd anders, zoals jij zou willen, maar advocaten en rechters hebben beslist dat dan weer andere aandeelhouders ten opzichte van jouw claim benadeeld worden…


Je snapt mijn posting: Ik vind dat ze hun STRAFWERK goed uitgevoerd hebben. Welk vonnis een rechtbank altijd geeft: je houdt altijd mensen die vinden dat....


Nu nog het vonnis van de diverse Duitse rechtbanken afwachten betreffende de sjoemelsoftware van Volkswagen. Als je daar aan mee had willen doen, in Duitsland, kost je dat in mijn geval 9000 Euro.....met het risico dat als je het proces verliest en Volkswagen wint je opnieuw 7000 Euro moet betalen.


Als je mijn Volkswagen claim/proces vergelijkt met de Fortisclaim/ processen die er gevoerd zijn, dan hebben ze dat bij Fortis toch heel wat " eerlijker' , gemakkelijker gemaakt.


Peter
BekSide
0
quote:

ffff schreef op 23 juli 2018 17:16:


[...]

Bekside,

Ik vind dit een schitterende posting van jou ! Fantastisch, want je beschrijft zo duidelijk dat er dus wel degelijk nog Fortis beleggers bestaan die nog nooit een claim hebben ingediend. Andere beleggers, zoals ik dus, zijn daar, zoals ik al beschreef minimaal 30 uur mee druk geweest.... Lees deze draad toch nog maar eens op je gemak door.

Wat ze jou ook voorspiegelen, voortoveren, onthoud nu maar van mij dat het voor mij 90 procent zeker is dat je zelf je werk zult moeten doen. Ik beschreef al die situatie als je bank gewoonweg niet meer bestaat en is overgenomen. denk je nu echt dat die achter jou aangaan?

Wat ik ook zo onthullend en eigenlijk lief aan jouw posting vind is dat je schrijft dat je Fortis aandeelhouder was , maar blijkbaar totaal niet in de gaten hebt dat enkele en alleen Fortisaandeelhouders uit bepaalde scherp omschreven tijdsblokken worden vergoed. En die tijdsblokken verschillen uiteraard, met de daaraan gekoppelde uitkeringen.

Wacht nu maar eerst 27 juli af en probeer de formulieren te downloaden en dan maar hopen dat je tot die zeldzame mensen behjoort die hun administratie pakweg 15 jaar bewaren.

En anders maar hopen dat de banken het voor je zullen doen....Maar ik heb de overtuiging dat die vrijwel niets voor jou gaan doen.

je mag het zelf opknappen, net zoals pakweg drie jaar geleden.

Luister naar mensen die al dikke claims hebben ingediend! Ik houd je op de hoogte.

Peter
Dank voor jouw reactie, en sorry voor mijn late reactie.
Heb eigenlijk direct na mijn posting hier contact opgenomen met de ABN Amro aangezien zij alle geschiedenis van Fortis rekeningen zouden (moeten?) hebben.

Ik zit nu nog te wachten op een reactie van hun kant. Er werd wel aangegeven dat ze klanten voor 8 augustus zouden berichten betreffende de Fortis claim. Helaas nog niks ontvangen.

Ik wacht af en zie het wel.

Vond het in die tijd zo ontzettend zuur hoe het is gegaan dat ik er ook helemaal niet meer mee bezig ben geweest.

Helaas heb ik geen enkel rekeningoverzicht of aandelen geschiedenis van die tijd meer, ben dus helemaal afhankelijk van de bank. maar die bestaat niet meer dus nu van een andere bank zeg maar.....

Blijf het hier in de gaten houden. Dank!
ONN
2
Mijn vrouw heeft toevallig gisteren een brief van de ABN-AMRO gekregen hierover (met dagtekening 3 augustus). Is/was wel een zakelijke rekening. In de brief een positieoverzicht van toen. Daarmee kun je dan naar forsettlement.com.
BekSide
0
quote:

ONN schreef op 8 augustus 2018 10:43:


Mijn vrouw heeft toevallig gisteren een brief van de ABN-AMRO gekregen hierover (met dagtekening 3 augustus). Is/was wel een zakelijke rekening. In de brief een positieoverzicht van toen. Daarmee kun je dan naar forsettlement.com.


Tot op heden heb ik nog niets ontvangen, zit dus nog steeds in afwachten hoeveel stukken en wanneer ik ze had. zelf geen idee meer.
ffff
0
Bekside,

Vooruit! Ik zal het je maar vertellen ook al lezen er heel wat criticasters mee....
Enorm veel werk gehad, maar de claims zijn in een aangetekende dikke brief naar Mechelen verstuurd.

Bij KBC sturen ze je alles spontaan. Zoals je in deze draad hebt kunnen lezen was ik stomverbaasd hoe snel ze dat deden en vooral ook hoe accuraat. Voor zowel jouzelf privé als voor de inmiddels opgeheven Stichting en vennootschap. Toch stuurden ze alles keurig netjes.

Maar bij VIER andere banken moet je wel degelijk aan de slag om er vaart in te krijgen. Enorm veel werk bij bank die niet meer bestaat....( !!) Concreet: ZELF opzoeken op welke rekening je de aandelen had en welke je in die drie perioden gekocht of verkocht hebt. Pas nadat ik dat allemaal zelf had gedaan ( dus veel werk) en met de uitgebreide email naar vier banken ging, kwam er echt schot in de zaak.

Ik zeg dus NIET dat er de komende weken niks spontaan komt want de VEB in Nederland waarschuwde ( zie hierboven in een van mijn postings ) ook al dat het even kan duren.

In jouw geval: Maar eens opbellen en mailen. Maar als je zelf je administratie uit 2008 niet meer hebt, zul je waarschijnlijk ( gis ik ) nog meer geduld moeten hebben. Sterkte !

Peter
ffff
0
Bekside,

Ik heb zojuist je vorige postings nogmaals gelezen: Theoretisch zou het dus kunnen dat je helemaal geen Fortisaandelen in die periode had....? Tja, dan hoor je zeker niks van ABN AMRO
fred 58
0
quote:

ffff schreef op 19 augustus 2018 18:14:


Bekside,

Ik heb zojuist je vorige postings nogmaals gelezen: Theoretisch zou het dus kunnen dat je helemaal geen Fortisaandelen in die periode had....? Tja, dan hoor je zeker niks van ABN AMRO


Ik heb van ABNAMRO vorige week een net overzicht gehad van het aantal Fortis aandelen
in de verschillende periode's.

Valt mee he!
BekSide
0
quote:

ffff schreef op 19 augustus 2018 18:08:


Bekside,

Vooruit! Ik zal het je maar vertellen ook al lezen er heel wat criticasters mee....
Enorm veel werk gehad, maar de claims zijn in een aangetekende dikke brief naar Mechelen verstuurd.

Bij KBC sturen ze je alles spontaan. Zoals je in deze draad hebt kunnen lezen was ik stomverbaasd hoe snel ze dat deden en vooral ook hoe accuraat. Voor zowel jouzelf privé als voor de inmiddels opgeheven Stichting en vennootschap. Toch stuurden ze alles keurig netjes.

Maar bij VIER andere banken moet je wel degelijk aan de slag om er vaart in te krijgen. Enorm veel werk bij bank die niet meer bestaat....( !!) Concreet: ZELF opzoeken op welke rekening je de aandelen had en welke je in die drie perioden gekocht of verkocht hebt. Pas nadat ik dat allemaal zelf had gedaan ( dus veel werk) en met de uitgebreide email naar vier banken ging, kwam er echt schot in de zaak.

Ik zeg dus NIET dat er de komende weken niks spontaan komt want de VEB in Nederland waarschuwde ( zie hierboven in een van mijn postings ) ook al dat het even kan duren.

In jouw geval: Maar eens opbellen en mailen. Maar als je zelf je administratie uit 2008 niet meer hebt, zul je waarschijnlijk ( gis ik ) nog meer geduld moeten hebben. Sterkte !

Peter


Dank voor je reactie,
Ik heb gisteren nogmaals contact gezocht met de ABN. Weet mijn oude fortisbank rekeningnummer gelukkig nog wel. Bleek in ieder geval al dat mijn oude adres daar nog bekend was dus dit ook direct veranderd.

Ze konden mij nog niet direct vertellen wat mijn posities waren, eigenlijk hadden ze nergens inzicht in.

We wachten het gewoon weer af!
BekSide
0
quote:

ffff schreef op 19 augustus 2018 18:14:


Bekside,

Ik heb zojuist je vorige postings nogmaals gelezen: Theoretisch zou het dus kunnen dat je helemaal geen Fortisaandelen in die periode had....? Tja, dan hoor je zeker niks van ABN AMRO


Klopt, echter ben ik wel zeer zeker van dat ik in die tijd een positie had. Ook heb ik de ''fortis coupons'' nog in mijn overzicht gehad.

Dom van mijn kant dat ik hier helemaal niets meer van bewaard heb, het zal niet om groot geld gegaan zijn maar heb toch wel behoefte aan een uitdraai van mijn geschiedenis van mijn oude Fortis portefeuille, deze zou ABN toch moeten kunnen leveren zou ik zeggen.

Tweemaal al een verzoek gedaan tot zoeken in archief maar nog geen reactie helaas.
ffff
0
BekSide,

ONN en Fred 56 hebben al hun ABN-AMRO bevestiging gekregen.

Zelf heb ik ook keurige bevestiging van ABN AMRO gekregen maar wel 99 procent van het werk gedaan. Ze hoefden er bij wijze van spreken alleen maar hun handtekening onder te zetten.

Dus, nog wat geduld zou ik zeggen! Laat nog eens horen hoe het afgelopen is!

Groet Peter
701 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... 32 33 34 35 36 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Direct naar Forum

Indices

AEX 477,97 +0,42%
EUR/USD 1,0955 -0,83%
Germany30^ 9.790,97 -0,25%
Gold spot 1.609,60 -0,86%
LDN100-24h 5.580,17 +0,28%
NY-Nasdaq Composite 7.774,15 +3,62%

Stijgers

Aperam
+7,89%
Neways
+7,81%
Arcelo...
+7,60%
Boskalis
+7,33%
Brunel
+6,61%

Dalers

ICT Group
-4,77%
ING
-3,61%
Euroco...
-2,61%
BAM
-2,55%
Heijmans
-1,81%

Nieuws Forum Meer»

(1)

pietje-2005 op 31 mrt 2020 15:56
(35)

Uper op 31 mrt 2020 15:53
(44)

Uper op 31 mrt 2020 15:43
(2)

Dongen op 31 mrt 2020 15:43
(3)

Jopie1962 op 31 mrt 2020 15:29

Column Forum Meer»

(100)

Bronbeek op 31 mrt 2020 15:52
(378)

Haager op 31 mrt 2020 15:52
(1)

hejobo op 31 mrt 2020 15:36
(3)

Pitmans op 31 mrt 2020 15:31
(8)

NicoInberg op 31 mrt 2020 15:29
 
Quotedata: Amsterdam realtime by Euronext, other realtime by Cboe Europe Ltd.   US stocks: by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15min delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by VWD Group Crypto data by Crypto Compare