Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Europa, Euro, Brexit, etc.

Volgen
 
Klik hier om dit forumtopic te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden bij nieuwe berichten.
1.844 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 ... 89 90 91 92 93 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omlaag ↓
Chiddix
0
Op 12 Maart komt plan B in stemming. Wordt het afgewezen in het Lagerhuis volgt op 13 Maart een stemming over vertrek met no deal. Als dat niet lukt volgt op 14 Maart een stemming over uitstel Brexit.
Probleem wat zich voordoet bij uitstel is, dat het VK in Mei dan moet meedoen met de Europese verkiezingen(23 Mei) indien het uitstel bv drie maanden zou zijn. Bij twee maanden is er niets aan de hand.
De vraag rijst, als je de backstop niet kunt regelen in vier weken tijd tot 12 Maart , lukt dat dan in de periode erna?
Om iets te regelen moeten twee partijen hun goede wil tonen. Je krijgt niet de indruk, dat Brussel hard meewerkt aan een oplossing.
Chiddix
0
Macron waarschuwde, dat Europa thans net zo in gevaar is als tijdens WO2. De man wees op het gevaar van nationalisme in Europa.
Met man en macht probeert men dit te breken bv in Polen waar partijen met elkaar 1 lijst willen gaan vormen , om de regeringspartij te isoleren bij de volgende verkiezingen. Het EVP wil Orban eruit werken en heeft hem de wacht aangezegd.
Rutte heeft ook zijn steentje bij gedragen door het referendum snel af te schaffen en deur voor migratie wijd open te laten staan.
Onze premier is fanatiek voorstander van de eenheidsworst Brussel(EU). Alle bevoegdheden moeten uiteindelijk in Brussel komen te liggen. I have a dream(Rutte).
De huidige problemen in de EU hebben met migratie te maken. Wat in 2015(Merkel) gebeurde heeft een schok teweeggebracht daarbij het stimuleren van migratie uit Afrika via NGO s , heeft de EU bevolking aan het denken gezet.
Chiddix
0
Een probleem in de EU is, dat 1 leider beslissingen kan nemen(2015) waar 27 lidstaten zich aan moeten onderwerpen. Dit lijkt op dictatuur.
DeZwarteRidder
1
quote:

Chiddix schreef op 6 mrt 2019 om 10:29:


Een probleem in de EU is, dat 1 leider beslissingen kan nemen(2015) waar 27 lidstaten zich aan moeten onderwerpen. Dit lijkt op dictatuur.

De EU heeft geen leider, dus dit is gezwam.
Chiddix
0
Op zich moet Rutte niets hebben, dat 1 of 2 leiders beslissingen nemen voor de rest. Toen Merkel en Macron zeiden, we gaan de EU hervormen, reisde hij af naar verschillende landen waaronder Polen, om een front te vormen tegen Merkel/Macron.
Chiddix
0
Tot op vandaag neemt Frankrijk het Nederland kwalijk nadat Macron en Merkel verkozen waren en zeiden, we gaan de EU hervormen, Rutte afreisde naar landen van het voormalig Oostblok, om steun te zoeken tegen de plannen van Merkel/Macron.
Normaal als je gaat hervormen doe je dat collectief in overleg met alle lidstaten.
Maar sommige leiders menen zich ver verheven te voelen boven de anderen en hun wil te moge opleggen op gebied van migratie etc Dat noemt men tegenwoordig democratie in de EU met Juncker en Timmermans als uithangbord.
haas
0
Hoe moeten bedrijven en particulieren omgaan met bezittingen in het Verenigd Koninkrijk? Bij een no deal ligt er echt niets. Belastingen, eigendommen, vervoer van spullen, het is straks bij een no deal een onbeschreven blad.

Mag een EU ingezetene straks nog wel huizen en grond bezitten in Engeland en mag je je bezit ook nog wel bezoeken?

Het zou logisch zijn als het allemaal geregeld is, maar het kenmerk van een No Deal is dat er ook echt geen afspraken liggen.
DeZwarteRidder
0
quote:

haas schreef op 6 mrt 2019 om 12:26:


Hoe moeten bedrijven en particulieren omgaan met bezittingen in het Verenigd Koninkrijk? Bij een no deal ligt er echt niets. Belastingen, eigendommen, vervoer van spullen, het is straks bij een no deal een onbeschreven blad.

Mag een EU ingezetene straks nog wel huizen en grond bezitten in Engeland en mag je je bezit ook nog wel bezoeken?

Het zou logisch zijn als het allemaal geregeld is, maar het kenmerk van een No Deal is dat er ook echt geen afspraken liggen.

Bij een harde Brexit krijgt Engeland dezelfde status als ieder ander land buiten de EU waar geen verdrag mee is.
DeZwarteRidder
0
Kort | Britse werknemers Honda protesteren tegen sluiting

Vakbondsleider Len McCluskey spreekt woensdag boze werknemers van Honda toe die protesteren bij het Britse parlement in Londen. In februari maakte de Japanse automaker bekend zijn fabriek in het Verenigd Koninkrijk in 2021 te sluiten. De fabriek, gelegen in het zuidwestelijke plaatsje Swindon, biedt werk aan zo'n 3500 werknemers en vertegenwoordigt zo'n 10% van de gehele Britse autoproductie. Bestuursvoorzitter Takahiro Hachigo ontkent dat het besluit iets met de brexit te maken heeft, maar dat is volgens zakenkrant FT wel degelijk het geval
haas
0
Cruciale Brexit week in aantocht

(ABM FN-Dow Jones) Het belooft een cruciale week te worden in het slepende Brexit verhaal dat nu al bijna drie jaar duurt. Aanstaande dinsdag 12 maart wacht een nieuwe 'meaningful vote' in het Britse Lagerhuis die bepalend is voor de resterende tijd tot 29 maart. Dan vertrekt het Verenigd Koninkrijk officieel uit de Europese Unie.

In januari verwierp het Lagerhuis het Brexit akkoord die het VK in november vorig jaar sloot met de EU. Tevergeefs probeerde de Britse Theresa May sindsdien om te heronderhandelen over de deal.

Inzet is een aanpassing van de zogenoemde Ierse backstop. Dit is het vangnet dat moet garanderen dat de grens tussen Noord-Ierland, als onderdeel van het VK, en Ierland als EU-land ook na Brexit open blijft. Dit is zo afgesproken in het zogeheten Goede Vrijdagakkoord van 1998.

Dat betekent dat de Britten ook na Brexit nog vastzitten aan bepaalde EU-regels terwijl ze in de overgangsfase, die loopt tot 31 december 2020, onderhandelen over de toekomstige handelsrelatie met de EU.
DeZwarteRidder
0

'Wereldberoemde' loodgieter jaagt met billboards brexiteers op de kast

Charlie Mullins, de kleurrijke multimiljonair achter het Londense loodgietersbedrijf Pimlico Plumbers, trekt de aandacht met opvallende campagnes tegen de brexit.

fd.nl
DeZwarteRidder
0
May: Als brexitdeal wordt weggestemd, stort het land zich in een crisis

De gesprekken tussen het Verenigd Koninkrijk en de EU over de brexit zitten in een impasse. Dat zegt het kantoor van premier Theresa May, een dag voordat het Britse parlement opnieuw zal stemmen over de deal van May, meldde de BBC.
Buitenlandredactie 11-03-19, 08:55 Laatste update: 11:19

May sprak zondagavond nog met de voorzitter van de Europese Commissie, Jean-Claude Juncker, nadat een weekend van onderhandelingen geen doorbraak had opgeleverd. De gesprekken gaan maandagochtend verder met het doel wijzigingen aan te brengen aan de deal, die May eerder sloot met de Europese leiders, nog vóór de stemming van dinsdag.

Groot verlies

Volgens de BBC is de deal niet wezenlijk veranderd en ‘doemt het vooruitzicht op van opnieuw een groot verlies’ in het parlement. De regering wilde veranderingen in de zogeheten Ierse ‘backstop’, een regeling om geen harde grens te krijgen op het Ierse eiland.

Premier Theresa May probeert volgens Britse media vergeefs een meerderheid in het Lagerhuis achter haar overeenkomst met de EU over de brexit te krijgen. Ze heeft echter praktisch niet meer te bieden dan de brexitdeal die half januari door een kolossale meerderheid in het parlement is verworpen.

Het grootste probleem is nog steeds dat het land volgens de huidige brexitdeal de EU niet echt verlaat zolang er geen regeling is getroffen voor de toekomstige grens tussen EU-lid Ierland en het Britse deel van dat eiland (Noord-Ierland). Daar is een plan voor, de ‘backstop’, die de meeste parlementariërs om verschillende redenen niet accepteren. May heeft beloofd dat ze iets met Brussel gaat regelen om die bezwaren weg te nemen.

Verklaring May

Vandaag om 16.30 uur (onze tijd) wordt een verklaring van May in het Lagerhuis verwacht over de vraag of ze op de valreep nog iets heeft bereikt dat de weggehoonde brexitdeal alsnog acceptabel maakt voor een meerderheid. Het is volgens Britse media ook mogelijk dat May iemand anders naar de zitting stuurt. Dat kan brexitminister Stephen Barclay zijn of de hoogste juridische adviseur van de regering, ‘attorney-general’ Geoffrey Cox. In de avond overlegt de grootste oppositiepartij, Labour, over de strategie in de komende dagen.

Het uur U voor de brexitdeal van May is morgen. Het Lagerhuis debatteert erover vanaf 13.30 uur (onze tijd). Naar verwachting duurt dat ongeveer 6,5 uur en om 20.00 uur zou het parlement stemmen. Als haar deal wordt aangenomen, verlaat het Verenigd Koninkrijk de EU 29 maart om 23.00 uur Britse tijd, dus aan het begin van 30 maart bij ons. Niets wezenlijks verandert er dan tot aan het eind van 2020. Als de brexitdeal dinsdag weer wordt weggestemd, stort het land zich volgens May in een crisis.

Cruciaal

Woensdag wordt dan om 20.00 uur (onze tijd) een cruciale stemming verwacht over de vraag of het land zonder iets te regelen uit de EU kan stappen. Aangenomen wordt dat een grote meerderheid absoluut geen no-dealbrexit wil. Het is voor de positie van Britse ministers belangrijk welke kant May zelf kiest, omdat bewindslieden die haar standpunt niet delen, het veld zouden ruimen.

Donderdag stemt het Lagerhuis naar verwachting om 18.00 uur (onze tijd) over uitstel van de brexit als de meerderheid de no-dealbrexit heeft afgewezen. May heeft eerder aangegeven dat ze geen uitstel langer dan drie maanden wil, maar de parlementsleden kunnen de tijdsduur wijzigen. Wel moeten alle andere landen van de EU instemmen met uitstel. Uitstel betekent dat het land politiek weer terug bij af is over de brexit. Het kan ook tot afstel van de brexit leiden, bijvoorbeeld als gevolg van een nieuw referendum. Labour hoopt dat de regering alsnog ten val komt en dat uitstel leidt tot nieuwe verkiezingen of op zijn minst een ‘soft-brexit’.
Exodus

Bedrijven uit de financiële sector die vanwege de brexit Groot-Brittannië ontvluchten, kiezen het vaakst voor Dublin als nieuwe vestigingsplaats. Amsterdam staat op de vijfde plaats na de Ierse hoofdstad, Luxemburg, Parijs en Frankfurt, stelt de in Londen gevestigde denktank New Financial.

Volgens New Financial kozen zo’n 250 financiële instellingen voor een nieuw hoofdkantoor in de Europese Unie om problemen door de brexit te vermijden. Daarvan gingen er honderd naar Dublin. Luxemburg trok zestig bedrijven, Parijs 41 en Frankfurt veertig. In Amsterdam vestigden zich al 32 bedrijven die Londen verlieten.

Dublin trekt veel vermogensbeheerders en durfinvesteerders, terwijl naar Frankfurt bijna alleen maar banken en zakenbanken verhuizen.
Chiddix
0
Brussel en het VK zijn er niet in geslaagd de kloof te overbruggen bij Brexit over de Ierse grens, lees ik op het nieuws.
Morgen wordt er gestemd over plan B die waarschijnlijk identiek is aan plan A.
Een dag later(bij afwijzing plan B) komt no Brexit in stemming waarvoor geen meerderheid is in het Lagerhuis? Dan volgt stemming over uitstel. In dit geval zou uitstel afstel kunnen betekenen? Nieuwe verkiezingen of nieuw referendum betekent normaal , dat Brexit kan worden vergeten. Er komt geen Brexit.
josti5
0
En zo verwordt het vanouds meest kritische EU-land tot het machteloze schoothondje van de EU en de afgang voor iedere EU-criticus...
Stupid Eng land.
DeZwarteRidder
0
quote:

josti5 schreef op 11 mrt 2019 om 14:35:


En zo wordt het vanouds meest kritische EU-land het machteloze schoothondje van de EU en de afgang voor iedere EU-criticus...
Stupid Eng land.

Er komt ongetwijfeld weer komische serie over de Brexit; een soort 'Allo, 'Allo.
Chiddix
0
quote:

DeZwarteRidder schreef op 11 mrt 2019 om 14:39:


[...]
Er komt ongetwijfeld weer komische serie over de Brexit; een soort 'Allo, 'Allo.


Vrees, dat de nationalisten(populisten) niet aan het langste eind gaan trekken(Farage/Johnson) maar May de held van Europa wordt. Ze zal zeggen, ik heb het geprobeerd maar.......
Schreef no Brexit maar dat moet zijn no Brexit deal(harde Brexit).
josti5
0
Gezien de radiostilte zijn May en Brussel het al eens; de Zwarte Piet wordt nu bij het Engels parlement gelegd.
Farage en Johnson worden geconfronteerd met het tegendeel van hun Brexit: een Brit-in en in Brussel nix meer te vertellen.
Diep tragische, stupide soap.
1.844 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 ... 89 90 91 92 93 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Direct naar Forum

Markt vandaag

Wall Street poetst eerdere minnen weg

23 okt De aandelenbeurzen in New York zijn woensdag met kleine winsten de handel uitgegaan, na eerder in de min te... 4

  Indices

  AEX 575,97 -0,08%
  EUR/USD 1,1132 +0,06%
  Germany30^ 12.818,60 +0,16%
  Gold spot 1.492,30 +0,29%
  LDN100-24h 7.277,53 +1,51%
  NY-Nasdaq Composite 8.119,79 +0,19%
  US30# 26.870,51 +0,15%

  Stijgers

  Akzo N...
  +1,99%
  IMCD
  +1,97%
  RANDST...
  +1,93%
  Alfen ...
  +1,81%
  Arcelo...
  +1,76%

  Dalers

  Brunel
  -22,98%
  TomTom
  -5,18%
  Heineken
  -3,14%
  Basic-Fit
  -2,33%
  B&S Gr...
  -1,95%

  Nieuws Forum Meer»

  (1)

  Andy5 op 24-okt-19 00:52
  (4)

  RodolfoBoxo op 24-okt-19 00:17
  (1)

  Vive tu vida positivamente op 23-okt-19 23:49
  (2)

  Gnos op 23-okt-19 23:28
  (2)

  turpeklitser op 23-okt-19 22:05

  Column Forum Meer»

  (279)

  Call me Put op 23-okt-19 23:49
  (8)

  Andy5 op 23-okt-19 23:27
  (9)

  PaultW op 23-okt-19 21:00
  (3)

  Snugger op 23-okt-19 20:26
  (3)

  P_kaas op 23-okt-19 15:42