Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Europa, Euro, Brexit, etc.

Volgen
 
Klik hier om dit forumtopic te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden bij nieuwe berichten.
1.867 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 ... 90 91 92 93 94 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omlaag ↓
@realjohnnywalker
0
quote:

DeZwarteRidder schreef op 3 okt 2017 om 08:00:


Nederland had flink profijt van de euro

Nederland heeft per saldo profijt gehad van de deelneming aan het europroject. Dat geldt ook voor veel andere landen die meedoen aan het gezamenlijke muntproject. Sinds de crisis van 2008 en 2009 is het effect voor de landen van Zuid-Europa echter negatief.


vaag verhaal.
is het de nederlandse schatkist?
het bedrijfsleven?
hoe zit het met de bevolking?
DeZwarteRidder
0
quote:

@realjohnnywalker schreef op 3 okt 2017 om 10:09:


[...]vaag verhaal.
is het de nederlandse schatkist?
het bedrijfsleven?
hoe zit het met de bevolking?

Je kan toch lezen..!!
@realjohnnywalker
0
quote:

DeZwarteRidder schreef op 3 okt 2017 om 10:10:


[...]
Je kan toch lezen..!!


een vaag verhaal!

@realjohnnywalker
0
quote:

@realjohnnywalker schreef op 3 okt 2017 om 10:14:


[...]

een vaag verhaal!

volgens de economen bijna 10 jaar profijt en bijna 10 jaar ellende.
per saldo hebben we er dus nix aan.
de komende 10 jaar nog meer aan zuid europa betalen.
objectief
0
quote:

@realjohnnywalker schreef op 3 okt 2017 om 10:17:


[...]


volgens de economen bijna 10 jaar profijt en bijna 10 jaar ellende.
per saldo hebben we er dus nix aan.
de komende 10 jaar nog meer aan zuid europa betalen.


Ja, maar Noord-Europa profiteert miljarden van de handel met Zuid-Europa...daarom willen we elk land erbij hebben.
DeZwarteRidder
0
quote:

fred12345 schreef op 3 okt 2017 om 10:45:


[...]Ja, maar Noord-Europa profiteert miljarden van de handel met Zuid-Europa...daarom willen we elk land erbij hebben.

Het Zuiden leent geld van het Noorden en koopt daar onze spulletjes van. Dus iedereen wordt er beter van.

En wij geven weer flink wat geld terug aan het Zuiden, als we daar op vakantie gaan: weer een win-win-situatie.
DeZwarteRidder
0
EU mikt op totale omslag van btw-stelsel

Leveranciers die goederen of diensten exporteren naar andere landen in de EU moeten hun afnemers vanaf 2022 btw in rekening brengen volgens het tarief van het bestemmingsland. Ze moeten de ontvangen btw afdragen aan de eigen belastingdienst, die het geld vervolgens overmaakt naar de andere lidstaat.

Met deze radicale ingreep hoopt de Europese Commissie een einde maken aan de btw-fraudes die de EU teisteren, sinds het wegvallen van de binnengrenzen 25 jaar geleden. Export is nu btw-vrij, en de importeur moet de belasting in eigen land aangeven.

Volgens een externe studie die de Commissie vaak citeert, kost dit gat in het systeem de gemeenschap €50 mrd per jaar. Eurocommissaris Pierre Moscovici (belastingen) komt woensdag met een voorstel om het stelsel principieel om te gooien. Komend voorjaar volgen gedetailleerde voorstellen om zeker 200 EU-belastingregels aan de nieuwe werkwijze aan te passen.

Portaal

Het is de bedoeling dat handelaren vanaf 2022 voor al hun transacties terechtkunnen bij één portaal en daar in hun eigen taal het tarief kunnen vinden dat ze buitenlandse afnemers in rekening moeten brengen. Een dergelijk systeem, waarbij leveranciers btw innen namens de lidstaat van hun klanten, wordt al toegepast bij televisie-, telecom- en andere elektronische diensten.

In afwachting van de overgang naar het nieuwe systeem stelt de Fransman voor om vanaf 2019 te gaan werken met een systeem van gecertificeerde betrouwbare belastingbetalers. Alleen deze ondernemingen zouden nog, net als nu, btw-vrij en volgens vereenvoudigde procedures mogen importeren. Op die manier denkt hij een hoop fraudegevoeligheid uit het systeem te halen en vertrouwen op te bouwen voor de overgang naar het definitieve systeem. Douanediensten werken al met vertrouwde handelspartijen.

Vrijheid

Het doorsluizen van de btw naar het bestemmingsland maakt ook de weg vrij voor meer vrijheid bij het vaststellen van nationale tarieven. Als het geen voordeel meer oplevert om je te vestigen in een land met een lage btw, bestaat er volgens de Commissie geen gevaar meer voor verstoring van de interne markt. Daarover komt later dit najaar een apart voorstel. Het hoge tarief ligt nu tussen 15% en 25%.

De btw is verschuldigd door de consument, maar wordt geïnd door de leverancier. Dat levert binnen een lidstaat meestal geen probleem op, maar wel als een product de grens overgaat. Dan geldt een tarief van 0%. Vervolgens moet de afnemer in de ontvangende lidstaat zijn klanten btw in rekening brengen volgens het daar geldende tarief.
haas
2
mission impossable
================================
De brexit zal Nederland hard raken,
verwachten economen van de Rabobank.Bij
een harde brexit,zonder handelsverdrag
met het Verenigd Koninkrijk,kan de
schade aan de economie oplopen tot 35
miljard euro,een verdubbeling van de
schatting van het CPB.

Als er wel een handelsverdrag komt,zal
de schade volgens de bank altijd nog
zo'n 25 miljard bedragen.Het VK heeft
met geen enkel EU-land zo'n sterke
handelsrelatie als met Nederland.

Ook de Britse economie zal zware averij
oplopen,met een dalende export en sterk
stijgende prijzen.De rekening kan in 12
jaar oplopen tot 250 à 450 mrd euro.
DeZwarteRidder
0
www.fd.nl

EU kan brexit hard spelen, maar met mededogen voor May

Britse beslommeringen hebben andere EU-landen doen beseffen dat zij nooit aan een exit moeten beginnen.
Zheng He
0
Volgens de studie van de Rabobank zal een harde Brexit Groot-Brittannië over tien jaar op 450 miljard euro verlies komen te staan. Dat vooruitzicht zou voor de Brexiteers het signaal moeten zijn: wakker worden!
(Volkskrant)
Zheng He
1
Een slecht teken is dat Brexit-minister David Davis weigert de resultaten bekend te maken van een aantal studies over de gevolgen van de Brexit voor de Britse economie. Davis betoogt dat openheid daarover de onderhandelingspositie van de Britten zou ondermijnen.

Maar een veel groter gevaar is dat nationalistische romantici als Boris Johnson op die manier kunnen doorgaan met het verspreiden van sprookjes over het luilekkerland waarin de Britten terecht zullen komen, als ze uit de EU vallen.
(Volkskrant)
haas
0
Londoner Hauspreise fallen erstmals seit Finanzkrise
von:
Carsten Volkery
Datum:
16.10.2017 13:40 Uhr
Ein durchschnittliches Haus in London kostet eine halbe Million Pfund. Doch die Preise fallen – nach dem Boom kommt nun der Abschwung. Es ist der erste Rückgang seit der Finanzkrise 2009
haas
0
stand van de mission impossable,resp.kosten vretend projekt wat NIETS oplevert)
====================================================================
Juncker en May eens over versnelde inspanningen voor akkoord brexit
16/10/17 om 22:23 - Bijgewerkt om 22:22
Bron: Belga
De Europese Commissievoorzitter Jean-Claude Juncker en de Britse premier Theresa May zijn het maandag eens geworden om 'de inspanningen in de komende maanden te versnellen' om een akkoord te vinden over brexit.
haas
0
Groot-Brittannië zal er niet in slagen om met Europa een akkoord te bereiken over een nieuw handelsverdrag voor na de Brexit. Het land zoekt daarom beter een alternatief voor de handelsakkoorden. Daarvoor waarschuwt een groep van Britse oud-ministers die tot het ‘leave’-kamp behoren in een open brief aan premier Theresa May.
haas
0
ik geloof er niks van,Goris !
=============================
Vrij Nederland
Joris Luyendijk, na 6 jaar Londen: ‘De EU is beter af zonder Britten’

Luyendijk laat de Britse beleefdheid achter zich en gaat helemaal los. Britse media zijn waardeloos, het politieke systeem is ronduit polariserend en het draait alleen maar om winnen - aan compromissen doen ze niet.
DeZwarteRidder
0
De IJslanders hebben niks met de EU te maken, maar hebben dezelfde soort problemen:
--------------------------------------------------------------
FD.nl Economie & Politiek

IJsland snakt naar einde van de schandalen en de politieke chaos

IJsland stemt zaterdag over een nieuw parlement, bijna een jaar na de vorige stembusgang. Politiek is het een chaos, maar de economie helpt de gevestigde partij.
haas
0
@realjohnnywalker
0
www.strategic-culture.org/news/2017/1...

The Soros list sheds light on the question of what makes the EU leadership implement policies, which run counter to the interests of Europeans. The answer is corruption. The politicians bribed by Soros dance to his tune. They fight against the attempts of national leaders to protect the interests of their peoples. Quite often those who oppose such policies have to face the resistance of political elites of their own countries. The standoff between Hungarian PM Orbán and the Soros network is a good example to illustrate how it works. The European Parliament under the influence of Soros friends is pushing Europe to suicide by letting millions of migrants in.

It shows that the much-vaunted European democracy is a façade to hide the activities of power structure close to feudal system with local lord holding the reins. It can hardly be called the power of people. The publication of Soros list provides a clue to understanding who rules the EU and who instigates anti-Russia sentiments in Europe. Actually, this is the case when EU member countries like Hungary happen to be in the same boat with Russia opposing the very same US-based forces, while protecting their sovereignty and independence. This is the time for Europeans to think about transforming the system to do away with outside pressure.
@realjohnnywalker
0
www.breitbart.com/london/2017/11/07/t...

“The EU talks a good job on free trade, but, in fact, it practises extreme protectionism,” he observed.
“I think it definitely would be [easier to do a UK deal] for lots and lots of reasons. I think most people in the UK regard themselves as free traders, but they are inadvertently protectionist because they’re part of the EU.”
Ross notes, for example, that Britain levies higher import tariffs than it otherwise might on American cars, because these are set by Brussels at a uniform rate for all EU member-states.
Naturally, this harms competitiveness for U.S. exporters and drives up prices for British consumers into the bargain.
DeZwarteRidder
0
FD.nl

Brussels weekverhaal

Britten maken van brexit heel lange lijdensweg

De onderhandelingen over het Britse vertrek uit de EU lijken steeds meer op een poppenkast, zonder zicht op een deal.
1.867 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 ... 90 91 92 93 94 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Direct naar Forum

Markt vandaag

Wall Street gaat flink hoger weekeinde in

06 dec De aandelenbeurzen in New York zijn vrijdag met mooie koerswinsten het weekeinde ingegaan. Beleggers op Wal...

  Indices

  AEX 602,30 +1,84%
  EUR/USD 1,1059 -0,41%
  Germany30^ 13.207,70 +1,17%
  Gold spot 1.460,20 0,00%
  LDN100-24h 7.229,71 0,00%
  NY-Nasdaq Composite 8.656,53 +1,00%
  US30# 28.026,49 +0,09%

  Stijgers

  Boskalis
  +6,20%
  Arcelo...
  +3,51%
  ASML
  +3,38%
  Aperam
  +2,89%
  OCI
  +2,74%

  Dalers

  Kiadis...
  -3,74%
  ForFar...
  -1,73%
  Air Fr...
  -1,06%
  Accsys
  -0,89%
  ICT Group
  -0,88%

  Nieuws Forum Meer»

  (2)

  Smaaltie op 07-dec-19 22:14
  (13)

  Maan Arkenbosch op 07-dec-19 21:16
  (14)

  Maan Arkenbosch op 07-dec-19 21:04
  (25)

  Alalalonglong op 07-dec-19 19:23
  (2)

  Lepre Chaun op 07-dec-19 11:32

  Column Forum Meer»

  (298)

  Burpy.. op 07-dec-19 23:16
  (20)

  efreddy op 07-dec-19 21:12
  (3)

  ramp 2017 op 07-dec-19 18:33
  (21)

  Wilbar op 07-dec-19 17:30
  (9)

  rene66 op 07-dec-19 00:27