Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

TRUMP

Volgen
 
Klik hier om dit forumtopic te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden bij nieuwe berichten.
34.593 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 1686 1687 1688 1689 1690 1691 1692 1693 1694 1695 1696 ... 1726 1727 1728 1729 1730 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omlaag ↓
bdj
0
Wel handig zo'n samenvatter. Ik zou een webstek beginnen, waarschijnlijk zijn daar nog meer geïnteresseerden te vinden
voda
0
In het hol van de leeuw veegt Trump vloer aan met 'klimaatalarmisten'

De Amerikaanse president Donald Trump komt met de Marine One helicopter aan op het 50ste World Economic Forum in Davos. Foto: Arnd Wiegmann/Reuters - RC28KE9IUSZU

Een matig applaus van amper tien seconden. De 1200 aanwezigen in de congreszaal van het World Economic Forum (WEF) kregen de handen dinsdag nauwelijks op elkaar voor de half uur durende toespraak van Donald Trump. De Amerikaanse president liet er geen misverstand over bestaan hoe hij denkt over de 'klimaatalarmisten', mensen die waarschuwen over de verwoestende gevolgen van de opwarming van de aarde.

'Dit is geen tijd voor pessimisme, maar voor optimisme', zei hij op de openingsdag van de bijeenkomst in Davos, waar de internationale elite uit politiek, wetenschap en bedrijfsleven zich heeft verzameld. De aanwezigen in Davos doen er volgens hem verstandig aan de 'eeuwigdurende profeten van doem en voorspellingen van apocalyps' af te wijzen.

Zonder haar bij naam te noemen gaf de president daarmee een sneer aan Greta Thunberg, de 17-jarige Zweedse milieu-activiste die het spits afbeet in Zwitserland. Zij zei op een massaal bezochte bijeenkomst dat haar eigen boodschap wel verstaan wordt, maar dat mensen er vooral verstandig aan doen te luisteren naar wetenschappers. Die leveren volgens haar onomstotelijk bewijs dat er sprake is van een crisis.

De organisatie van het WEF had beide tegenpolen welbewust op de openingsochtend van het evenement geboekt. Volgens onderzoek onder de eigen deelnemers vormt de opwarming van de aarde veruit het grootste risico voor de komende tien jaar. Veel discussiebijeenkomsten in Davos gaan over de vraag hoe bedrijven en overheden gezamenlijk hierop een antwoord kunnen bieden.

Trump zegde echter als een van zijn eerste beleidsdaden het Akkoord van Parijs op, waarmee ondertekenende landen zich hebben verplicht de opwarming van de aarde te verminderen. In Davos zei hij veel te verwachten van innovaties uit het bedrijfsleven. Via nog veel meer deregulering zegt hij hiervoor de ruimte te willen bieden. 'Ik roep de landen op: bevrijd je burgers van de bureaucratie', zo hield de WEF-deelnemers voor.

Eerder op de ochtend zei de aan Columbia University verbonden econoom Joseph Stiglitz dat overheden er juist verstandig aan doen meer te reguleren om de klimaatdoelen te kunnen halen. Nu voelen bedrijven, zoals softwarefabrikanten of mijnbouwbedrijven, zich geremd om eigenstandig actie te ondernemen, omdat de concurrentie gewoon kan doorgaan met het maken van mierzoete softdrinks of mijnbouw die een aanslag op de aarde betekent. 'Je zult dus de regels meten veranderen om een eerlijk speelveld te creëren', zei hij op een door fijnchemieproducent DSM georganiseerde ontmoeting.

Negen maanden voor de presidentsverkiezingen in eigen land en enkele uren voor de impeachment-procedure in de Amerikaanse Senaat stond Trump uitvoerig stil bij zijn 'America First'-beleid. Dat heeft volgens hem een volledig stilgevallen economie doen veranderen in een 'bruisende geiser van mogelijkheden'. Niet eerder werd zo veel geld vanuit het buitenland geïnvesteerd in Amerika. 'Er is geen betere plaats in de wereld dan de VS.'

Ook wees Trump op de historisch lage werkloosheid in de VS, inclusief die onder Afro-Amerikanen en vrouwen. Daarmee scoort zijn beleid ook op het gebied van inclusiviteit - ook een favoriet thema in Davos - ook ongekend goed, aldus Trump. 'We hebben de meest inclusieve samenleving ooit.'

Niet lang na de toespraak kwam de in Davos aanwezige Greenpeace-directeur al met haar reactie. 'Het lijkt de president te ontgaan dat er geen geld kan worden verdiend op een dode planeet', zei de milieuvoorvrouw. 'De gewoonte om prioriteit te geven aan het bruto binnenlands product en de welvaart van de burgers moet stoppen.'

fd.nl/economie-politiek/1331782/in-he...
Bijlage:
voda
0
Trump: 'stabiel genie' of impulsieve solist?

President Donald Trump. Foto: Kevin Lamarque/Reuters

Een nieuw boek over Donald Trump laat er geen misverstand over bestaan. De 45ste president van de Verenigde Staten, tegen wie deze week in de Senaat een afzettingsproces van start gaat, is bijzonder slecht geïnformeerd.

Tijdens een overleg in het Pentagon in juli 2017 bespeurde de legertop een 'verontrustend' gebrek aan kennis bij de president over Amerikaanse bondgenootschappen ten tijde van de Tweede Wereldoorlog. Hij was daar woest over en noemde hen 'dopes' en 'baby's'.

De Indiase premier Narendra Modi kreeg van Trump te horen dat hij zich geen zorgen over China hoefde te maken, aangezien dat land ‘niet bepaald aan jullie grens ligt’. Wat wel zo is.

En tijdens een besloten bezoek aan het monument voor de USS Arizona, het in 1941 door de Japanners getorpedeerd vliegdekschip, leek Trump amper doordrongen te zijn van het belang van ‘Pearl Harbor’ in de Amerikaanse geschiedenis.

De anekdotes komen uit het net verschenen boek Een heel stabiel genie van twee Washington Post-verslaggevers, Philip Rucker en Carol Leonnig. Ze voerden gesprekken met meer dan tweehonderd bronnen en dat leverde van alle inkijkjes in het Witte Huis een van de meest gedegen en meest ontluisterende op. Trump noemde zichzelf meermaals 'stabiel genie', maar bij ieder besluit dat hij neemt blijkt de impuls te regeren.

Loyaliteit regeert

‘In de achtbaan aan schandalen en nieuwsberichten wilden we op de pauzeknop drukken en proberen te begrijpen wat Trump motiveert’, vertelt Carol Leonnig tijdens een gesprek op de redactie van de The Washington Post.

‘Waar we achter zijn gekomen is dat Trump alleen gemotiveerd wordt door zichzelf. Hij zet zijn eigen belangen en ego op de eerste plaats. Het is een eenmanspresidentschap. Trump denkt dat hij het beste van iedereen in staat is een besluit te nemen. Op zichzelf is dat een goede eigenschap voor een president, maar Trump weigert daarbij advies aan te nemen van experts.'

Philip Rucker ziet loyaliteit als alomvattende thema in het Witte Huis. 'Het is geen loyaliteit aan het land, maar aan Trump zelf. Mensen van wie hij meent dat ze onvoldoende loyaal zijn aan hem persoonlijk, wordt de wacht aangezegd. Of ze worden weggewerkt.’

Diepgravende gesprekken

Het was niet lastig om de naaste omgeving van Trump aan het praten te krijgen, vertelt Rucker. ‘De afgelopen jaren hebben we als verslaggevers veel bronnen gesproken, maar het leverde geen volledig beeld op. Voor ons boek konden we lange, diepgravende gesprekken voeren met meer dan tweehonderd mensen. We zien het als een geschiedkundig project. Het ontrafelen en vastleggen van de gebeurtenissen die in hoog tempo voorbijvliegen.’

Wat ze hoorden stelt hen niet gerust. ‘Veel hooggeplaatste functionarissen zeggen dat er alleen nog jaknikkers over zijn binnen de regering-Trump. In het begin waren er nog medewerkers die het idee hadden dat ze Trump konden sturen. Die zijn bijna allemaal opgestapt’, aldus Leonnig.

Rucker: ‘Onder die groep heerst de grote zorg dat Amerika vervreemd raakt van zijn bondgenoten en dat het land de leiderschapsmantel in de wereld heeft afgeworpen. We spraken de oud-ambassadeur van Frankrijk, Gérard Arnaud. Die vertelde over de zorgen bij veel buitenlandse leiders over Trumps impulsiviteit. De afgelopen drie jaar is er gelukkig geen grote nationale veiligheidscrisis geweest voor de VS, al hebben we op het punt gestaan met Iran de afgelopen tijd. Maar God verhoedde dat er zoiets gebeurt als de aanslagen van 11 september 2001 Iedereen die we spraken zegt diep bezorgd te zijn over het vermogen van deze president om verantwoord met zoiets te kunnen omgaan.’

Beste onderhandelaar

Leonnig onderscheidt drie hoofdlijnen in het presidentiële denken ten aanzien van het buitenland. ‘De eerste is dat Trump niets geeft om langdurige bondgenootschappen van de VS. Ten tweede is hij allergisch voor bestaande handelsakkoorden. Hij denkt betere deals te kunnen sluiten en de beste onderhandelaar te zijn. En Trump is zeer geporteerd van autoritaire regimes. Dat past meer bij zijn stijl. Zijn directe medewerkers vertelden ons dat hij zou willen leven in een land waar hij kan bepalen wat er gebeurt. Trump verlangt naar een meer autocratische structuur.’

Aan voorspellingen over de presidentsverkiezingen in november wagen Rucker en Leonnig zich niet. Hun bronnen achten de kans op een tweede termijn reëel. ‘Mensen die nauw met hem samenwerken zien hem als gevaar voor het land’, zegt Rucker. ‘Niet alleen letterlijk, omdat hij met een onbezonnen besluit levens in gevaar kan brengen, maar ook fundamenteel. Dat hij de democratische rechtsstaat ondergraaft. Dat is niet onze mening als verslaggevers, maar de conclusie van de uren en uren spreken met mensen heel dicht bij Trump’.

fd.nl/economie-politiek/1331483/trump...
Bijlage:
voda
0
Trump dreigt weer met importheffingen voor Europese auto's

(ABM FN-Dow Jones) De Amerikaanse president Donald Trump heeft dinsdag opnieuw gedreigd met importheffingen voor Europese auto's. Dit deed hij in gesprek met The Wall Street Journal.

Hij zei "absoluut serieus" te zijn over het opleggen van dergelijke heffingen als hij niet tot een handelsdeal komt met Europa.

Digitax uitgesteld

Frankrijk en de Verenigde Staten zijn een tijdelijk staakt-het-vuren overeengekomen om zo een handelsoorlog te voorkomen. Dit bleek uit tweets van de presidenten Emmanuel Macron en Trump.

Parijs wil dat grote internetbedrijven zoals Google een digitale belasting betalen die is gebaseerd op de omzet die zij realiseren in Frankrijk, maar de VS zijn hier fel tegen gekant.

Macron schreef vannacht op Twitter een zeer goed gesprek te hebben gehad met Trump over het onderwerp. "We zullen samen werken aan een goede overeenkomst om een escalatie van [import]heffingen te voorkomen", aldus de Franse president.

Trump reageerde kort op de tweet van zijn Franse evenknie met "Uitstekend!".

De nieuwe belasting zou in ieder geval tot het einde van het jaar uitgesteld zijn, zei een Amerikaanse ambtenaar, en in ruil zullen de VS heffingen die zij ter vergelding oplegden, laten vallen.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright Dow Jones Newswires 2020 All rights reserved.
Al Kipone
0
CNN poll:
75% volgt de impeachment procedure
69% wil getuigen in de Senate zien
51% wil trump verwijderd zien
Approval ratings:
GOP 39%
trump 38%
DEM 46%

En trump/GOP verliest terrein bij de vrouwen

Ik ben benieuwd welke truuks er uit de hoge hoed komen van de GOP oplichters komen om de verkiezingen te winnen. Ik begin voorzichtig te geloven in een trifecta (mits Biden/Klobuchar of Biden/Harris de ticket wordt)

luchtschip
0

Op MSNBC, Neal Katyal,Supreme Court lawyer;law professor;extremist centrist. Former US Acting Solicitor General. :

"And I think, simply put, the President is accused of trying to cheat in the 2020 election with the help of a foreign Government and the Senate Republicans, and Mitch McConnell's rules basically are trying to enable that. They are trying to say the American people should not find out what happened.
There should be no guarantee of documents, there should be no guarantee of witnesses and the like."

twitter.com/StandUpAmerica/status/121...


luchtschip
0

Boeing executives now expect the 737 Max will not be approved to fly until the middle of this year, the company says

twitter.com/cnni/status/1219721371137...

edition.cnn.com/2020/01/21/business/b...

Het gaat goed met Trump's MAGA plannen.

Alle Boeing 737 MAX toestellen van af Februari 2019 tot midden 2020 aan de grond.

luchtschip
0


The Boeing 737 Max is officially on hold. The assembly line in Renton, Washington, has stopped building Boeing's bestselling plane, the company confirmed late Monday.

twitter.com/cnni/status/1219648209427...

edition.cnn.com/2020/01/21/business/b...
luchtschip
0

impeachment trial senaat


kort video overzicht (5 minuten) van de feiten die voorafgingen aan de impeachment trial in de senaat

Impeachment is serious business. Trump abused his power to cheat the 2020 elections and then tried to cover it up. Make sure you know all the facts. #DefendOurDemocracy

twitter.com/RepAndreCarson/status/121...

luchtschip
0

impeachment trial

Adam Schiff :

Americans want a fair trial.

They want to believe their government is still capable of rising to the occasion.
They want to believe we can rise above party, to do what’s best for our country.
Sadly, a great many Americans doubt this is still possible.
Let's prove them wrong.

video 0:59 minuut
twitter.com/RepAdamSchiff/status/1219...
luchtschip
0

Impeachment trial senaat

Representative Zoe Lofgren , democraat


"This is an impeachment case against the President. The most important documents are going to be at the White House... The amendment prevents the President from hiding evidence, as he has previously tried to do."-
@RepZoeLofgren
argues for a fair trial in the Senate.


video 1:53 minuut
twitter.com/HouseIntel/status/1219721...
luchtschip
0


Impeachment Trial senaat

Adam Schiff

When you hear the White House attack the House managers, what you're really hearing is: We don't want to talk about the President's guilt...

Every time you hear them attacking, I want you to ask yourself:

“Away from what issue are they trying to distract me?”

video 2:09 minuut
twitter.com/HouseIntel/status/1219725...
luchtschip
0

Impeachment Trial Senaat

Representative Zoe Lofgren, democraat, House Impeachment Manager


"Congress and the American people deserve the full truth. There is no plausible reason why any wouldn’t want to hear all of the available evidence about the President’s conduct... History is watching." -
@RepZoeLofgren
on why we must subpoena the White House for documents.

video 2:20 minuut
twitter.com/HouseIntel/status/1219733...
luchtschip
0

Impeachment Trial Senaat

Adam Schiff :Trump's lawyer claimed the House isn't ready to present our case.

We’re ready.

The House calls John Bolton to testify. The House calls Mick Mulvaney.

We’re ready to present our case, ready to call witnesses, ready to see the documents.

The question: Will the Senate let us?

video 1:05 minuut
twitter.com/RepAdamSchiff/status/1219...
luchtschip
0


Impeachment Trial Senate

Val Demmings, democraat, House Impeachment manager


“As a career law enforcement officer, I have never seen anyone take such extreme steps to hide evidence allegedly providing his innocence. And I do not find that here today. The President is engaged in this cover up because he is guilty, and he knows it.” -
@RepValDemings
video 2:33 minuut
twitter.com/HouseIntel/status/1219747...
luchtschip
0


Trump in Davos

Trump began his speech in Davos by taking credit for everything short of the sun rising
video 0:23 minuut
twitter.com/atrupar/status/1219599259...

Kritiek Rubra Jebreal , Visiting Professor, The University of Miami. Author. Foreign Policy analyst.

Trump deserves more credit for his failed Foreign Policies:
-North Korea abandons nuclear freeze pledge
-Iran is now enriching uranium at higher levels
-Zero wars ended
-1000s more US troops in the ME
-4 vetoes to benefit Saudi Arabia in the Yemen war
-ISIS terrorists are gaining strength

twitter.com/rulajebreal/status/121972...

luchtschip
0

Impeach Trial Senaat

Pat Cipollone, White House Counsel

"Not even Mr. Schiff's Republican colleagues were allowed into the SCIF" -- this is a blatant lie from Cipollone

video 1:33 minuut
twitter.com/atrupar/status/1219705851...
34.593 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 1686 1687 1688 1689 1690 1691 1692 1693 1694 1695 1696 ... 1726 1727 1728 1729 1730 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Direct naar Forum

Markt vandaag

Wall Street stevig omlaag op virusvrees

21 feb De aandelenbeurzen in New York stonden vrijdag halverwege de handelsdag stevig in de min. Het sentiment wer...

  Indices

  AEX 617,33 -0,77%
  EUR/USD 1,0848 0,00%
  Germany30^ 13.512,50 -1,11%
  Gold spot 1.643,40 0,00%
  LDN100-24h 7.381,13 0,00%
  NY-Nasdaq Composite 9.576,59 -1,79%
  US30# 28.997,93 +0,01%

  Stijgers

  Nedap
  +4,44%
  Galapagos
  +2,80%
  Corbion
  +1,19%
  Arcadis
  +1,09%
  Flow T...
  +1,06%

  Dalers

  Fugro
  -7,20%
  Heijmans
  -5,33%
  BAM
  -5,21%
  Alfen ...
  -3,55%
  Air Fr...
  -3,30%

  Nieuws Forum Meer»

  (26)

  Andy5 op 23 feb 2020 20:14
  (7)

  zalwel op 23 feb 2020 19:59
  (29)

  B...K op 23 feb 2020 15:46
  (7)

  Schip0100 op 22 feb 2020 20:10
  (4)

  het zwaard op 22 feb 2020 18:45

  Column Forum Meer»

  (466)

  beer56 op 23 feb 2020 18:56
  (4)

  Erny op 23 feb 2020 17:04
  (12)

  RolfRr op 23 feb 2020 13:23
  (36)

  Cézan op 23 feb 2020 09:08
  (44)

  Little Dagobert op 22 feb 2020 23:53