Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

2017 : TOTAL ECONOMIC COLLAPSE & GLOBAL RESET

Volgen
 
Klik hier om dit forumtopic te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden bij nieuwe berichten.
198 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omlaag ↓
DeZwarteRidder
0
Tuk Tuk haalt 2,5 miljoen op via mkb-beurs
25 min geleden

DIEMEN (AFN) - Tuk Tuk Holding, een ontwikkelaar, producent en verkoper van elektrische tuktuks, is erin geslaagd bijna 2,5 miljoen euro op te halen via de uitgifte van obligaties die verhandelbaar zijn op de mkb-beurs NPEX. Dat maakte het bedrijf donderdag bekend. De emissie was in december aangekondigd.

Het betreft een voorwaardelijk achtergestelde obligatielening met een looptijd van vijf jaar. De rente op het schuldpapier bedraagt 7 procent. Tuk Tuk Holding gebruikt de opbrengst om te investeren in marketing, verkoop en productontwikkeling.
Dream*On
1
DeZwarteRidder
0
Grootste stijging export landbouwproducten in vijf jaar

Gepubliceerd: 20 januari 2017 08:25

Vorig jaar hebben Nederlandse boeren voor een recordbedrag aan onder meer groente, fruit, zuivel, vlees en bloemen geëxporteerd. De producten hadden in totaal een waarde van 85 miljard euro, 4,4 procent meer dan in 2015.

Het gaat om de grootste stijging sinds 2011, maakte het ministerie van Economische Zaken vrijdag bekend. Wereldwijd is alleen de Verenigde Staten een grotere exporteur van landbouwproducten. Op de derde plaats staat Duitsland.

Volgens het ministerie heeft de Nederlandse sector zijn toonaangevende positie op de wereldmarkt verder verstevigd. Van de totale Nederlandse uitvoer bestaat 22 procent uit landbouwproducten, waaronder ook materiaal, kennis en technologie.

In 2016 bedroeg de uitvoer van bijvoorbeeld landbouwmachines, meststoffen en speciale klimaatsystemen bijna 9 miljard euro. Dat is een stijging van 2,2 procent ten opzichte van 2015. De export van kasmaterialen nam het sterkst toe (370 miljoen euro).

"Made in Holland staat allang niet meer alleen voor mooie tulpen en lekkere kaas", aldus staatssecretaris Martijn van Dam. Hij wijst erop dat Nederland wereldwijd ook steeds groter wordt wat betreft agrarische kennis en technologie.
Door: ANP
Kaiser
0
China And Other Countries Are Dumping U.S. Reserves At An Accelerated Pace youtu.be/62teUxd_JFw

We Are Now Heading Into A Bear Market And The Economy Is Going To Suffer:Joseph Meyer youtu.be/aCD84rWVECQ

DeZwarteRidder
0
Rutte verwacht geen chaos met Trump als president

Gepubliceerd: 20 januari 2017 15:29

Met Donald Trump als nieuwe president van de Verenigde Staten verwacht premier Mark Rutte niet dat de wereld op zijn kop zal komen te staan, maar wel dat "het nodige zal veranderen".

Dat zei Rutte vrijdag tijdens zijn wekelijkse persconferentie na afloop van de ministerraad.

Later op de dag zal Trump officieel geïnaugureerd worden tot 45e president van de VS. Nog voor, maar ook na de verkiezing heeft Trump een aantal uitspraken gedaan die in Europa de nodige wenkbrauwen hebben doen fronzen.

Zo wil Trump de banden met de Russische president Poetin aanhalen, stelt hij het NAVO-bondgenootschap ter discussie en steunt hij eurosceptische recht-populistische bewegingen in Europa. Daarnaast wantrouwt hij de vrije pers, zijn er beschuldigingen van aanrandingen en wil hij dat moslims zich verplicht registreren.

Op de uitspraken en campagnebeloftes van Trump wil Rutte niet ingaan.

"Dit is een president die zich tamelijk expliciet en expressief uit via Twitter. Ik denk dat het verstandig is om daar niet iedere keer op te reageren, maar te kijken naar de beleidsdaden van de nieuwe Amerikaanse regering", aldus de premier. Hij wijst erop dat een aantal belangrijke ministerskandidaten enkele uitspraken van Trump al genuanceerd hebben.

Desalniettemin is het afwachten waar de nieuwe Amerikaanse president mee komt. Voor Rutte staat een goede samenwerking met "vriend en bondgenoot" Amerika voorop. Hij ziet ernaar uit "om de uitstekende samenwerking ook de komende jaren voort te zetten", zei de premier.
Door: NU.nl
Kaiser
0
Schiller Warns US Stock Market ‘Trump Effect’ “Is Based On Illusion” newzsentinel.com/schiller-warns-us-st...

European stocks fall, investors seek safety after Trump address finance.yahoo.com/news/dollar-slips-s...

Panic as Stocks and Dollar Tumble After President Trump's 'Protectionist Speech' www.tori.ng/news/51407/panic-as-stock...

Bill Holter on the Looming Economic Collapse: Time to Inflate or Die (Video) - go.shr.lc/2j4oN3w

Finance Experts Warn, Economic Meltdown : Global financial collapse is Imminent hiram1555.com/2017/01/22/finance-expe...

Kaiser
1
Obama laat VS in verval, diep verdeeld en met twee keer zoveel schuld achter

De realiteit: Meer terrorisme, meer armen, en onbetaalbare gezondheidszorg – ‘Hele wereld kan het einde van de progressieve Obama Wereld Orde vieren’

Wat een geweldige president.(3)

Enkele uren voor de inauguratie van Donald Trump kijken we terug op de aftredende Amerikaanse president Barack Obama, die de afgelopen weken geen toespraak of persconferentie onbenut liet om zijn toehoorders te vertellen wat een geweldige president hij is geweest. De massamedia, ook in Europa, zongen net zoals de afgelopen 8 jaar de narcistische lofzang op hemzelf klakkeloos mee. De realiteit en de echte cijfers laten echter een totaal ander plaatje zien: de eerste zwarte president van de VS laat het land maatschappelijk diep verdeeld, in verval, en tot over de oren in de schulden achter, om nog maar te zwijgen van de enorme chaos die hij in het buitenland aanrichtte. Analisten vragen zich bezorgd af of Donald Trump nog wel in staat is om de enorme puinhoop die Obama heeft veroorzaakt enigszins te herstellen.

Uit een peiling van Gallup blijkt dat het Amerikaanse volk vindt dat de VS op maar liefst 14 van de 19 onderzochte gebieden achteruit is gegaan (3). De feiten en cijfers van de afgelopen 8 jaar ondersteunen dit negatieve gevoel. De 10 belangrijkste punten:

1. Meer terrorisme
Obama beweert dat er onder hem ‘nul’ aanslagen door buitenlandse organisaties in de VS zijn gepleegd. De realiteit is dat het aantal aanslagen juist fors is toegenomen. Obama komt enkel op ‘nul’ uit omdat hij blijft weigeren de aanslagenplegers als islamitisch en/of verbonden aan ISIS of Al-Qaeda te zien, ook al werden van veel daders hun banden met jihadgroepen bewezen, en droegen ze hun moorddadige terreur op aan hun god, hun profeet of hun religie. Wereldwijd groeide het terrorisme sinds Obama’s aantreden zelfs met 400%, en de hel die hij in Syrië creëerde zal vooral Europa (migranten invasie) nog jaren blijven achtervolgen.

2. Meer ernstige hacks
Hackers (uit China) hadden ruim een jaar toegang tot het personeelsbestand van de overheid (OPM), waardoor miljoenen namen op straat kwamen te liggen. Daarna verslechterde de bescherming tegen hacks volgens dezelfde dienst nog verder. Onder Obama werd het Witte Huis gehackt, het ministerie van Buitenlandse Zaken, het ministerie van Energie, en het Nationale Nucleaire Veiligheid Beheer. Alleen al tussen 2010 en 2013 nam het aantal cyberaanvallen op de overheid met 35% toe. Het enige waar Obama het uitgebreid over had waren de hacks van de Democratische servers, waar de regering Rusland de schuld van gaf, maar waar geen flintertje bewijs voor werd geleverd.

3. Nog nooit zo weinig mensen aan het werk
Dankzij Obama’s beleid kromp het aantal Amerikanen dat aan het werk is naar het laagste aantal ooit. De ‘verbeteringen’ die de president in zijn toespraken aanhaalde werden kunstmatig bereikt door langdurige werklozen simpelweg niet meer mee te tellen, een truc die ook door Duitsland wordt toegepast. De banen die wel werden toegevoegd waren bijna uitsluitend overheidsjobs.

4. Meer armen
Volgens Obama en zijn voorstanders staat de economie er dankzij hem beter voor. Dat valt te betwisten als bedacht wordt dat er 10,7 miljoen arme Amerikanen zijn bijgekomen die afhankelijk zijn van voedselbonnen. Het armoedepercentage was op zeker moment 15,1%, het hoogste ooit, voordat het weer iets beter werd. Desondanks zijn er nog steeds meer armen dan tijdens zijn aantreden. Daarnaast zakte het aantal huiseigenaren naar een dieptepunt, en is het aantal Amerikanen dat van een uitkering moet rondkomen nog nooit zo groot geweest.

5. Meer verdeeldheid
De eerste zwarte president houdt op surrealistische wijze vol dat de verhoudingen tussen de rassen is verbeterd. De meeste Amerikanen denken daar heel anders over, en vinden dat Obama de tegenstellingen juist heeft aangewakkerd. Sheriff David Clarke –zelf een zwarte- beschuldigde Obama er zelfs van een ‘oorlog tegen de politie’ te voeren door agenten voortdurend af- en aan te vallen, en openlijk een gewelddadige racistische groep als Black Lives Matter te steunen. Onder Obama verslechterden de omstandigheden en kansen van de zwarte bevolking aanzienlijk, terwijl hij juist had beloofd ze flink te verbeteren. Ook kende Amerika een aantal van de ergste rassenrellen sinds decennia.

6. Twee keer zoveel schulden
Toen Obama het Witte Huis betrad bedroeg de staatsschuld € 10,6 biljoen (volgens andere cijfers € 9,2 biljoen). Tijdens de verkiezingscampagne in 2008 bekritiseerde hij zijn voorganger George Bush als ‘onverantwoordelijk’, omdat die € 4 biljoen extra schuld had gemaakt. Maar wat deed hij vervolgens zelf? In slechts 3 jaar tijd net zoveel nieuwe schulden maken als Bush in 8 jaar, en daar vervolgens vrolijk mee doorgaan, zodat de teller nu op bijna € 20 biljoen staat, ongeveer twee keer zoveel als tijdens zijn aantreden.

7. Slechter onderwijs
Het onderwijsniveau in de VS is de afgelopen jaren naar een bedenkelijk laag niveau gezakt. De vele (rassen)rellen, vooral gepleegd door jongeren, staan in nauw verband met de almaar slechter wordende schoolprestaties en de hoge werkloosheid. Het beleid van de regering Obama is daar mede verantwoordelijk voor door onder andere de invoering van lage standaardtesten op publieke scholen.


Kaiser
0

8. Chaos veroorzakend buitenlands beleid
Doordat de CIA in opdracht van de regering Obama in samenwerking met Saudi Arabië en Turkije ISIS creëerde, de VS-NAVO illegaal Libië bombardeerde, een bloederige burgeroorlog in Syrië ontketende, hij een krankzinnige deal met Iran sloot die het land een vrijbrief gaf om een kernwapenstaat te worden, overal islamisten steunde en/of aan de macht hielp, Amerika’s bondgenoot Israël meerdere malen in de rug stak, en in totaal 7 landen bombardeerde en ongeveer 1 miljoen doden veroorzaakte, laat Obama een wereld in totale chaos en wanorde achter. En laten we de illegale staatsgreep in Oekraïne niet vergeten, die werd aangegrepen om Oost Europa te militariseren en Rusland te bedreigen. Het kan een wonder worden genoemd dat Obama er niet in is geslaagd de Derde Wereldoorlog te ontketenen.

9. Gezondheidszorg onbetaalbaar
‘Obamacare’ moest zijn stokpaardje worden, en dat werd het ook, namelijk in verbijsterend hoge kosten voor zowel de overheid ($ 2 biljoen!) als voor honderdduizenden Amerikanen, die hun ziektekostenpremies zagen verveelvoudigen. En dat om een relatief klein aantal Amerikanen dat het zich niet kon veroorloven een verzekering te kunnen aanbieden. Ook verhoogde Obama de subsidies voor de abortusindustrie aanzienlijk.

10. Vertrouwen in overheid en media op dieptepunt
In zowel Amerika als Europa kon en kan Obama echter geen kwaad doen, vermoedelijk omdat de president een huidskleurtje heeft. U zult daarom nauwelijks echte kritiek op Obama lezen in de terugblikken van zogenaamde ‘experts’ van en in de media, want dat zou eens als ‘racistisch’ kunnen wordnen uitgelegd. Men steekt dus vooral de loftrompet op zijn ‘prestaties’. Het Amerikaanse volk is echter wakker geworden, en is gaan beseffen hoe ze dagelijks worden voorgelogen door zowel de overheid als de reguliere media. Het vertrouwen in de politiek en in de media is dan ook nog nooit zó laag geweest, en daar heeft de bizarre propagandaoorlog tegen Donald Trump en vóór ‘killer bitch’ Hillary Clinton flink aan bijgedragen.

‘Het einde van de Obama Wereld Orde’
Michael Snyder van de bekende Economic Collapse Blog schrijft dat niet alleen Amerika, maar de hele wereld het einde van de ‘progressieve Obama Wereld Orde’ kan gaan vieren. Naast bovengenoemde punten wijst hij op de talloze schandalen, zoals ‘Fast & Furious’, toen bleek dat de regering enorme hoeveelheden zware wapens naar Mexico had gesmokkeld om de drugsoorlog aan te wakkeren. De NSA bleek massaal de Amerikanen te bespioneren, het economische ‘herstel’ was de zwakste sinds de Tweede Wereldoorlog, en Obama opende in eigen land de aanval op conservatieve en christelijke groepen.

Obama’s vicepresident Joe Biden waarschuwde afgelopen woensdag op het World Economic Forum in Davos dat ‘de liberale wereld orde’ op het punt van instorten staat. Dat is heel goed nieuws voor alle mensen en volken die hun eigen identiteit, cultuur, land, grenzen, normen en waarden, vrijheid en welvaart overeind willen houden. ‘Voor velen kan de 20e januari niet snel genoeg komen,’ aldus Snyder. ‘Op de een of andere manier hebben we de afgelopen 8 jaar overleefd, maar er is zonder twijfel gigantisch veel schade aangericht.’

De links-liberale-progressieve elite in Washington en Brussel verzet zich echter hevig tegen de anti-globalistische krachten, en probeerden de afgelopen weken alles om Donald Trump onderuit te halen. Nu dat niet lijkt te zijn gelukt, zullen ze zich concentreren op het vernietigen van de sterk in opkomst zijnde vrijheidspartijen en bewegingen in Europa. Om met Snyder te spreken: De oorlog (om onze landen en onze toekomst) is nog maar net begonnen. (2)
(1) Breitbart
(2) Zero Hedge
(3) Zero Hedge
DeZwarteRidder
0
IKEA roept Mysingsö strandstoelen terug

Gepubliceerd: 24 januari 2017 08:27 Laatste update: 24 januari 2017 08:46

IKEA verzoekt klanten om de MYSINGSÖ strandstoelen niet langer te gebruiken en terug te brengen naar een filiaal. Nadat de vingers van meerdere klanten bekneld raakten, kan het woonwarenhuis de veiligheid niet meer garanderen.

De klanten hadden de strandstoel gedemonteerd om de bekleding los te halen voor een wasbeurt. Als een stoel niet op de juiste wijze opnieuw wordt gemonteerd, bestaat het risico om erdoorheen te zakken.

Er zijn volgens IKEA voor zover bekend geen meldingen van ongelukken door de stoelen in Nederland. De keten roept uit voorzorg alle MYSINGSÖ strandstoelen terug, omdat het product niet meer aan de veiligheidseisen voldoet.

Klanten kunnen de strandstoelen terugbrengen naar iedere IKEA-vestiging, waar ze het aankoopbedrag retour krijgen. De stoel was sinds februari 2013 te koop. Later dit jaar hoopt IKEA met een verbeterde strandstoel te komen.
Door: NU.nl
DeZwarteRidder
0
Zuckerberg koopt wetenschappelijke site
10 min geleden

MENLO PARK - Het goede doel van Mark Zuckerberg en zijn vrouw heeft voor het eerst een website gekocht. De organisatie koopt Meta, een site die wetenschappers wil helpen om belangrijke onderzoeksresultaten te vinden. Als het algoritme van de zoekmachine verbeterd is, komt Meta gratis beschikbaar.

Het is niet bekend hoeveel het Chan Zuckerberg Initiative van de Facebook-oprichter en zijn vrouw betaalt.

Meta moet helpen om bruikbare informatie uit een enorme berg onderzoeken te halen. ,,Dat is vandaag de dag niet zo gemakkelijk. Alleen al op het gebied van biomedische wetenschappen publiceren onderzoekers elke dag meer dan 4000 artikelen. Veel van die studies worden niet gelezen door de wetenschappers die er het meest van leren'', schrijft het Chan Zuckerberg Initiative.

De 32-jarige Zuckerberg is een van de rijkste mensen op aarde. Zijn vermogen wordt geschat op 54 miljard dollar. Hij en zijn vrouw Priscilla Chan hebben bij de geboorte van hun eerste kind in 2015 beloofd dat ze 99 procent van hun vermogen zullen afstaan aan het goede doel. Ze willen wetenschap en technologie gebruiken in de strijd tegen ziektes.
DeZwarteRidder
0
Bond wil strengere aanpak zout in voedsel
1 uur geleden

DEN HAAG - De kant-en-klaarmaaltijd boerenkoolstampot met worst van de ene supermarkt kan wel twee keer zoveel zout bevatten als die van de andere. De saus van merk zus is wel vier keer zo zout als die van merk zo. Dat constateert de Consumentenbond. De organisatie wil dat er strengere maatregelen komen om voor elkaar te krijgen dat de klanten minder zout gaan eten.

„De huidige zelfregulering voor zoutreductie zet geen zoden aan de dijk”, aldus de consumentenorganisatie. Ze roept de Tweede Kamer op bepaalde adviezen over zoutverlaging bindend te maken.

„Fabrikanten komen altijd met smoezen als ’langlopend proces’, ’smaakgewenning’ en ’houdbaarheidsproblematiek’. Maar ons onderzoek laat zien dat een forse zoutreductie helemaal niet zo moeilijk is als fabrikanten ons willen laten geloven. Als de ene fabrikant het kan, waarom de andere dan niet?’’, aldus Bart Combée, directeur Consumentenbond.

Zijn organisatie onderzocht het zoutgehalte in 181 A-merk- en huismerkproducten van Albert Heijn, Aldi, Jumbo, Lidl en Plus.
Ed Verbeek
0
quote:

DeZwarteRidder schreef op 4 jan 2017 om 13:20:'Slimme kattenvoerbak' houdt bij hoeveel kat eet en drinkt
Foto: Catspad
Gepubliceerd: 04 januari 2017 09:35 Laatste update: 04 januari 2017 09:35

Een Franse startup heeft een 'slimme kattenvoerbak' gemaakt waarmee katteneigenaren op afstand via een app in de gaten kunnen houden hoeveel hun huisdier eet en drinkt.

De Catspad is een automatische dispenser voor droogvoer en water, met sensoren die herkennen welke kat er voor het apparaat staat. Een prototype is getoond op de gadgetbeurs CES in Las Vegas.

Om het apparaat goed te laten werken, kunnen katteneigenaren een profiel in de app aanmaken voor hun kat. Daarmee kan worden opgeslagen hoeveel eten ze normaal gesproken krijgen.

De Catspad levert vervolgens op gezette tijden of als de bak leeg is droogvoer in gepaste hoeveelheden. Via een app kan de eigenaar in de gaten houden hoeveel het beest eet en wanneer de dispenser bijna leeg is.

In theorie kan een kat een maand van eten en drinken worden voorzien met de Catspad, voordat het hoeft te worden bijgevuld. De eigenaar kan instellen dat het gefilterde water alleen stroomt als de kat dichtbij komt.

De Catspad komt later deze week op Kickstarter, waar mensen een donatie voor de productie kunnen doen en het apparaat kunnen bestellen. Het apparaat kost 299 euro. Vroege donateurs kunnen het product voor 199 euro bestellen.

Bekijk al het nieuws van gadgetbeurs CES op ons dossier
Door: NU.nl


Wat heeft dit met het onderwerp van dit draadje te maken?
DeZwarteRidder
0
Europese industrie heeft wind mee

Gepubliceerd op 24 jan 2017 om 09:38 | Views: 323 | Onderwerpen: Duitsland, Europa

LONDEN (AFN) - De industrie van de eurolanden beleeft een sterke start van het nieuwe jaar. Voorlopige cijfers van onderzoeksbureau Markit wijzen uit dat de groei van de laatste tijd ook in januari aanhoudt.

De index die bedrijvigheid in de industrie van de eurozone weergeeft, komt uit op een stand van 55,1, tegen 54,9 in december. Economen rekenden in doorsnee op een niveau van 54,8. Een stand van 50 of meer wijst op groei, daaronder op krimp. Vooral de industrie van marktleider Duitsland deed het beter dan geraamd. Maar ook in Frankrijk, waar de industrie opkrabbelt na een lange periode van krimp, blijft de groei aanhouden.

De index voor de Duitse industrie stijgt in de eerste maand van dit jaar naar een stand van 56,6 tegen 55,6 in december. In Frankrijk wordt als verwacht een stand van 53,4 bereikt, tegenover 53,5 in december.

De dienstensector in de eurozone groeit wat minder sterk, vooral door de zwakkere groei in Duitsland. In Frankrijk gebeurt juist het tegenovergestelde.
Ed Verbeek
0
quote:

DeZwarteRidder schreef op 4 jan 2017 om 16:38:


Tientallen geheime archieven openbaar gemaakt

Gepubliceerd: 29 december 2016 11:11 Laatste update: 29 december 2016 11:11

Op dinsdag 3 januari worden tal van tot nu toe geheime archieven openbaar. Het is dan de jaarlijkse Openbaarheidsdag in het Nationaal Archief.

Historici, journalisten en andere belangstellenden kunnen gaan grasduinen in verschillende privé-archieven van bewindslieden uit 1966. Daaruit komt naar voren hoeveel commotie de Nacht van Schmelzer en het huwelijk van prinses Beatrix met Claus van Amsberg in dat jaar veroorzaakten.

Ook worden de notulen van de ministerraad van 1991 en 1992 openbaar, toen er werd gedebatteerd over het Verdrag van Maastricht en er in oktober '92 een vliegtuig van El Al neerstortte in de Bijlmer.

Na bijna tachtig jaar worden ook archieven geopend waarin informatie staat over honderden Nederlanders die meevochten in de Spaanse Burgeroorlog, zowel aan de kant van generaal Franco als aan de kant van de Republiek. Het gaat om processen-verbaal uit 1937 en 1938.

De eerste dinsdag van het nieuwe jaar is volgens vast gebruik de eerste mogelijkheid om geheime stukken in te zien die op basis van de Archiefwet maximaal 75 jaar geheim moeten blijven.
Door: ANP


Wat heeft dit met het onderwerp van deze draad te maken?
DeZwarteRidder
0
China pakt omzeilen internetmuur aan
2 uur geleden

PEKING - Chinezen krijgen het straks moeilijker om buitenlandse internetsites te bezoeken. Peking treedt op tegen manieren waarmee mensen de Grote Firewall, het censuurfilter, kunnen omzeilen. Zo mogen virtuele privénetwerken (VPN) alleen nog worden opgezet als de overheid er toestemming voor heeft gegeven.

China heeft de meeste internetgebruikers ter wereld, ongeveer 731 miljoen mensen, maar die kunnen via het gewone internet alleen zien wat de machthebbers toelaten. Facebook, Google, Gmail, YouTube, Yahoo!, Twitter, Instagram en de New York Times zijn geblokkeerd. En wie zoekt op woorden als Tibet, democratie, mensenrechten of op de namen van dissidenten, vindt niets. Die muur is te ontwijken met VPN's.
Ed Verbeek
1
quote:

DeZwarteRidder schreef op 6 jan 2017 om 09:14:


Amsterdamtrader stops
6 comments / January 6, 2017

I’ve decided to stop with Amsterdamtrader. After exactly eight years and 405 posts, I’m calling it a day. It was a hell of a ride, but I’m getting out on the high. Reporting on the earnings of trading outfits, football tournaments, DeGiro and other returning events – it is time to move on.

Better to put an official end to the website, than slowing fading away. The website will remain online, though.
Anonymous posts

Writing anonymous for eight years was a challenge. Yet, it was the only way to make it work. Must have been very annoying for some people. Staying anonymous was time consuming as well. Not telling anyone is the easy part. But things get complicated when my own network is overlapping with Jack’s friends. Maintaining a virtual identity is truly a memory game.
Who is Jack anyway?

It has always been a fun game attempting to figure out Jack’s true identity. In the early years, headhunter Matthew Hoyle was the prime suspect. He was accused to add grammar errors to conceal his identity. Having his banner on this website as the first sponsor was another clue.

Matthew himself was convinced Jerry de Leeuw was behind Amsterdamtrader. After all, former open outcry trader Jerry wrote a book about trading (Milkshakes and Butterflies). Matthew paid for his banner via a 3rd party middleman, who also happened to be named De Leeuw, and Jerry had also worked at Curvalue. Another name coined by some traders is Iain Somers, partner at hedgefund Done Capital.
It’s not Tom Voute

But most consistent suspect has always been Tom Voûte. Former arbitrage trader at IMC and ATG. He placed a birth notice of his youngest daughter on the site, in 2010. Tom knows everybody, and he helped Amsterdamtrader with his amazing network. And he kept an eye on the website during his Hong Kong timezone. Without his help and enthusiasm, Amsterdamtrader wouldn’t have lasted for more than a year or two.
It’s less international

But my name is not Matt, Tom, Jerry or Iain. Though it’s an honour to be compared with these guys. My name is Maarten Mosselman. That’s sounds less international – I know. A handful of people will be astonished, but most will say “who?!“.

I started as market maker, back in 2001. I was around at Van der Moolen when it imploded in 2009 – and we left the sinking ship to build our own trading firm, Caerus Trading. I’m still a derivatives trader. Since this take over in 2013, trading for WEBB Traders.
Financieele Dagblad

For a trip down memory lane, this old story from the FD is a nice read (nl). Speaking of the Financieele Dagblad – today it has an interview with me. Giving way too much importance to Amsterdamtrader – but nice anyway.

That’s all, thanks for reading!

Wat heeft dit met het onderwerp van dit draadje te maken?
Kaiser
0
Davos Elite Admit Globalization Is A Failure yournewswire.com/davos-globalization-...

REALIST NEWS - Chinese Housing Bubble Popping? (Web Bot Right Again) youtu.be/CLzcBFAs7AI

Jim Willie: Absolute "Guarantee of Economic Collapse" & "Systemic Breakdown" bit.ly/29qrTMj

Why The World Economy Is Likely To Collapse (In 1 Simple Chart) | Zero Hedge www.zerohedge.com/news/2017-01-24/why...

DeZwarteRidder
0
Japanse export groeit voor het eerst in vijftien maanden

Gepubliceerd: 25 januari 2017 07:31 Laatste update: 25 januari 2017 07:30

De Japanse export is in december voor het eerst in vijftien maanden gegroeid, vooral dankzij een aantrekkende vraag vanuit China. Dat blijkt uit woensdag gepubliceerde overheidscijfers.

De toename viel met 5,4 procent veel sterker uit dan door persbureau Bloomberg gepolste economen gemiddeld hadden voorzien.

Zij rekenden op een exportgroei van 1,1 procent. De import zakte met 2,6 procent, waar economen een min van 0,8 procent voorzagen.

De kwakkelende Japanse economie kon wel een impuls gebruiken. De vraag is of het herstel blijvend zal zijn, nu Donald Trump president is geworden van de Verenigde Staten.

Hij heeft al maatregelen aangekondigd om de in zijn ogen oneerlijke handel met veel Aziatische landen aan banden te leggen.
Door: ANP
DeZwarteRidder
0
800 banen bij VDL Nedcar voor BMW X1
50 min geleden

EINDHOVEN - Bij VDL Nedcar komen 800 nieuwe banen erbij voor de productie van de BMW X1 vanaf augustus dit jaar. Dat heeft autofabrikant woensdag bekendgemaakt.

„Vanwege de wereldwijde vraag naar de BMW X1 is extra productiecapaciteit nodig als aanvulling op de productie van de BMW-fabriek in het Duitse Regensburg”, meldt VDL Nedcar. De auto zal gebouwd worden in de fabriek in Born.

Het is de eerste keer dat het bedrijf een BMW gaat maken, het produceert al wel MINI-modellen voor het automerk.
DeZwarteRidder
0
Groei industrie in VS trekt verder aan
Gisteren, 15:57

NEW YORK (AFN) - De activiteit in de industrie van de Verenigde Staten groeit deze maand sterker dan in december. Dat meldde onderzoeksbureau Markit dinsdag op basis van een eerste schatting.

De inkoopmanagersindex voor de Amerikaanse industrie ging in januari van 54,3 naar 55,1. Economen voorspelden in doorsnee een stijging tot 54,5 voor de graadmeter, die bij een stand hoger dan 50 wijst op groei.
198 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Direct naar Forum

Markt vandaag

Wall Street in het rood in middaghandel

20:22 De aandelenbeurzen in New York stonden maandag halverwege de handelsdag in de min. De aandacht ging vooral ...

  Indices

  AEX 573,46 -0,58%
  EUR/USD 1,1001 -0,65%
  Germany30^ 12.391,20 -0,62%
  Gold spot 1.498,23 +0,63%
  LDN100-24h 7.335,31 -0,21%
  NY-Nasdaq Composite 8.176,71 -0,22%
  US30# 27.075,38 -0,47%

  Stijgers

  ALTICE...
  +5,56%
  Alfen ...
  +4,38%
  Royal ...
  +2,53%
  Fugro
  +2,51%
  Sif Ho...
  +2,27%

  Dalers

  DSM
  -3,26%
  Air Fr...
  -3,21%
  BESI
  -3,19%
  Takeaw...
  -2,95%
  OCI
  -2,58%

  Nieuws Forum Meer»

  (15)

  FlashHenk op 16-sep-19 22:11
  (2)

  LLinssen op 16-sep-19 21:58
  (3)

  FlashHenk op 16-sep-19 21:54
  (4)

  Donald de Kwakerd op 16-sep-19 20:56
  (2)

  Eugen III op 16-sep-19 20:31

  Column Forum Meer»

  (60)

  Now U See Me! op 16-sep-19 22:17
  (6)

  geobeo op 16-sep-19 21:51
  (1)

  loosalarm op 16-sep-19 20:09
  (3)

  JoopVisser1 op 16-sep-19 19:38
  (2)

  rene66 op 16-sep-19 17:18