Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

ing : a u g u s t u s

Volgen
 
Klik hier om dit forumtopic te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden bij nieuwe berichten.
723 Posts
Pagina: «« 1 ... 4 5 6 7 8 ... 37 »» | Laatste | Omlaag ↓
 1. Candelll 3 augustus 2016 06:41
  De analisten voorzien in doorsnee een onderliggende nettowinst van 1 miljard euro, tegen 1,1 miljard euro een jaar eerder. In het eerste kwartaal slonk die winstgraadmeter nog met bijna 30 procent, naar 842 miljoen euro. Voor de totale nettowinst wordt voor het tweede kwartaal wel een afname met die marge voorspeld, naar 963 miljoen euro.In het eerste kwartaal was ING minder geld kwijt aan slechte leningen, maar liepen de kosten rond regelgeving stevig op. Analisten van KBC Securities gaven in hun vooruitblik op de nieuwe kwartaalcijfers aan dat die kosten zich afgelopen kwartaal gunstig hebben ontwikkeld ten opzichte van de eerste drie maanden van 2016. De winst liep daardoor naar verwachting met een derde op ten opzichte van het eerste kwartaal.
 2. Huil maar niet 3 augustus 2016 07:13
  Google vertaling

  ING 2Q16 onderliggend nettoresultaat van EUR 1.417 miljoen
  Thomson Reuters VOLGEN
  3 augustus 2016 01:00 am Comments


  ING neemt sterke commerciële groei en verdere vooruitgang op Think Forward strategische prioriteiten
  · ING kreeg ongeveer 650.000 nieuwe particuliere klanten en ongeveer 350.000 primaire relaties opgericht in 1H16
  · Core kredietverlening groeide met 14,8 miljard euro in 2Q16 als ING blijft de financiering te verstrekken aan klanten in regio's en sectoren

  ING Bank 2Q16 onderliggend nettoresultaat van EUR 1.417 miljoen, een stijging van 26,7% jaar-op-jaar en 68,3% hoger ten opzichte van 1Q16
  · Sterke resultaten gedreven door de aanhoudende groei van de kredietverlening aan gezonde marges en verbeterde prestaties in Financial Markets
  · Resultaten zijn inclusief een boekwinst op de verkoop van aandelen Visa, evenals bepaalde eenmalige lasten die elkaar in het kwartaal te compenseren

  Robuuste ING Groep volledig geladen CET1-ratio van 13,1%; ING verklaart 2016 interim-dividend van EUR 0,24 per gewoon aandeel
  · volledig geladen CET1-ratio van ING Groep steeg tot 13,1%, met uitzondering van de 2.552 miljoen euro nettowinst van het eerste halfjaar van 2016

  CEO statement
  "van ING Think Forward strategie en customer-first aanpak blijven een sterke commerciële groei en driemaandelijkse netto winst te genereren", zegt Ralph Hamers, CEO van ING Groep. "Tijdens de eerste zes maanden van 2016, kregen we ongeveer 650.000 nieuwe particuliere klanten en ongeveer 350.000 klanten koos voor ING als hun primaire bank. Ik ben ervan overtuigd dat ons vermogen om een uitstekende bancaire ervaring te leveren zal ons toelaten te behouden en stimuleren onze groeiende klantenkring basis in de komende jaren. "

  " gedurende de conjunctuurcyclus, streven wij ernaar om de financiering van de behoeften van onze klanten te ondersteunen en duurzame vooruitgang onze core kredietverlening boek groeide met 14,8 miljard EUR rijden door onze bedrijfsactiviteiten. in het tweede kwartaal van 2016, met een groei goed gespreid over regio's en sectoren. onze financiering van duurzame projecten en klanten die het milieu outperformers steeg tot 27,8 miljard EUR, met inbegrip van deals in hernieuwbare energie en duurzame gebouwen in het tweede kwartaal. "

  " Tijdens het tweede kwartaal van 2016, onze focus in digitaal bankieren en innovatie gericht op het verstrekken van klanten met een easy-to-use-geld-management tools. We voegden een forecasting functie om onze mobiel bankieren app in Nederland, genaamd 'Kijk Vooruit' (of 'Look Ahead'), die gebruikers in staat om in staat stelt krijgen meer controle over hun financiën door middel van een overzicht van de geplande en voorspelde transacties. ING in Spanje gestart met een digitaal financieel adviseur genaamd 'My Money Coach' die klanten helpt om hun huidige en toekomstige persoonlijke financiën actief beheren. Dit initiatief borduurde voort op de technologie van de 'Coach Epargne' (of 'Savings Coach'), dat vorig kwartaal debuteerde in Frankrijk, het versnellen van de uitbreiding van deze succesvolle innovatie. "

  " Voortbouwend op onze bewezen track record voor samenwerking, ING onlangs de krachten gebundeld met een ander toonaangevende Belgische bank tot een geïntegreerde mobiele betalingen en loyalty platform te lanceren. Deze oplossing combineert de loyaliteit platformen van beide banken, met ING Payconiq app gekozen als het onderliggende systeem mobiele betalingen. Het resultaat is een enkel, gestroomlijnd platform dat de gebruiker ervaring voor meer dan een miljoen consumenten en 6.500 retailers die gebruik maken van de bestaande diensten verbetert. "

  " Al onze business segmenten deden het goed, bij te dragen aan een sterke kwartaalcijfers onderliggende resultaat van ING Bank voor belastingen van EUR 2.009 miljoen. Lening groei bleef op veerkrachtige marges, het ondersteunen van een solide nettorente resultaat, ondanks de lage rente. Het resultaat voor belastingen weerspiegelt ook een sterk verbeterde kwartaal in onze Financial Markets, evenals een eenmalige boekwinst op de verkoop van Visa aandelen. De bedrijfslasten waren onder controle, in overeenstemming met onze voortdurende kostenbeheersing programma's en risicokosten waren laag op 39 basispunten van de gemiddelde naar risico gewogen activa. Year-to-date onderliggende rendement van ING Bank op IFRS-EU vermogen bedroeg 10,8% in lijn met onze ambitie 2017 doelbereik. '

  ' Volledig geladen CET1-ratio van ING Groep steeg tot 13,1%, met uitzondering van de 2.552 miljoen euro nettowinst van het eerste helft van 2016. de resultaten van de EBA stresstest van vorige week bevestigen de veerkracht van ons bedrijfsmodel en de kracht van het kapitaal van ING basis. We zijn toegewijd aan het handhaven van een robuuste volledig geladen Group CET1 verhouding boven de geldende eisen. Vandaag, verklaren wij een interim-dividend in contanten van EUR 0,24 per gewoon aandeel, gelijk aan het interim-dividend over het eerste halfjaar van 2015. "betaalde

  " We hebben uitstekende vooruitgang op onze Think Forward prioriteiten tijdens de eerste zes maanden van 2016, waarvan komt tot uiting in positieve feedback van klanten en onze succesvolle acquisitie van nieuwe klanten. Vooruitblikkend naar de rest van dit jaar, zullen we doorgaan met de uitvoering van onze strategie te versnellen, maar blijft waakzaam voor de politieke en regelgevende onzekerheden. "
  Meer informatie
  Alle publicaties met betrekking tot 2016 tweede kwartaal van ING is te vinden op www.ing.com/2q16 , met inbegrip van een video met Ralph Hamers, dat beschikbaar is op ook YouTube .

  Aanvullende financiële informatie is beschikbaar op www.ing.com/qr :
  - ING Groep historische trendgegevens
  - ING Groep analistenpresentatie (ook beschikbaar via SlideShare )

  Voor meer informatie over ING, kunt u terecht op www.ing.com . Frequente nieuwsupdates kan worden gevonden in de Newsroom of via de @ING_news Twitter feed. Foto's van ING operaties, gebouwen en de leidinggevenden zijn te downloaden via Flickr . Video is beschikbaar op YouTube . Footage (B-roll) van ING is beschikbaar via videobankonline.com , of kan door te mailen naar worden gevraagd info@videobankonline.com . ING-presentaties zijn beschikbaar op SlideShare .


  Investor conference call, media conference call en webcasts
  Ralph Hamers, Patrick Flynn en Wilfred Nagel zal de resultaten in een analist en investor conference call te bespreken op 3 augustus 2016 om 09:00 CET. Leden van de investering gemeenschap kan deelnemen aan de conference call op +31 20 794 8500 (NL), +44 20 7190 1537 (UK) of +1 480 629 9031 (VS) en via live audio webcast op www.ing.com .

  Ralph Hamers, Patrick Flynn en Wilfred Nagel zal ook de resultaten in een Media Conference call conferentie op 3 augustus 2016 te bespreken om 11:00 uur CET. Journalisten zijn van harte welkom om de conference call te sluiten via +31 20 531 5871 (NL) of +44 203 365 3210 (UK). De Media Conference Call kan ook via live audio webcast te volgen www.ing.com .
 3. forum rang 7 Kaviaar 3 augustus 2016 07:26
  quote:

  raarmaarwaar schreef op 2 augustus 2016 23:49:


  [...]

  Dank voor uitleg,

  Maar uitleg klopt niet zoals jij zegt.

  Ik heb vorige week dividend van KPN gekregen en dezelfde dag steeg de koers van KPN. Een paar maanden terug kreeg van Philips dividend, dezelfde steeg de koers. Het kan iets zijn op ander situatie, toepassing van jou uitleg. Maar uit praktijkervaringen klopt standaard jou uitleg niet.


  Raar maar waar,

  Wat ik zeg klopt en wat jij zegt kan ook. Het gaat om de orders die voorbeurs ingelegd worden. Worden er geen koop- of verkooporders ingelegd, dan opent de koers - € 0,25 lager.

  Na 09.00 uur kan dan de koers uiteraard weer omhoog of omlaag (vraag en aanbod).

  Nu stop ik ermee ;)
 4. mercedes 3 augustus 2016 07:33
  Interim dividend van 0,24 euro per aandeel.
  ING heeft in het tweede kwartaal beduidend beter gepresteerd dan verwacht. Dit bleek woensdag voorbeurs uit de kwartaalcijfers van de Nederlandse bank.
  De bank profiteerde naar eigen zeggen van onder meer een stijgende vraag naar kredieten en "gezonde" marges. Ook profiteerde ING van de verkoop van het belang in Visa Europe, dat een boekwinst van 163 miljoen euro opleverde.
  Verder wees CEO Ralph Hamers er op dat ING in de eerste zes maanden van dit jaar 650.000 nieuwe klanten aan zich wist te binden. Daarnaast presteerden alle onderdelen van ING volgens de topman goed en droegen bij aan de winst.
  Voor de rest van het jaar zal ING blijven sturen op het verder doorvoeren van de eigen strategie, terwijl de bank waakzaam blijft voor politieke en toezichthoudende onzekerheden.
  Resultaten
  ING boekte in het tweede kwartaal 3.267 miljoen euro aan rentebaten. De banktak was goed voor een nettowinst van 1.417 miljoen euro, tegenover 829 miljoen euro in het eerste kwartaal van dit jaar en 1.471 miljoen euro een jaar eerder. Analisten rekenden vooraf op 1.059 miljoen euro.
  Onderliggend bedroeg het resultaat voor belastingen voor de bankentak 2.009 miljoen euro, waar dit vorig jaar 1.601 miljoen euro was. Verwacht was 1.497 miljoen euro.
  Voor ING als geheel kwam de nettowinst uit op 1.295 miljoen euro, waar dit 1.257 miljoen euro was in de eerste drie maanden van het jaar. In het tweede kwartaal van 2015 lag de winst op 358 miljoen euro. Analisten rekenden op 928 miljoen euro.
  ING voegde 307 miljoen euro toe aan de voorzieningen voor kredietverliezen. In het eerste kwartaal was dit 265 miljoen euro en een jaar eerder 353 miljoen euro. Analisten voorzagen dat op jaarbasis de toevoeging grofweg vlak zou zijn.
  Verder trof ING een schikking van 150 miljoen euro vanwege de verkoop van rentederivaten aan ondernemers in het midden- en kleinbedrijf.
  De zogenoemde fully-loaded CET1 ratio steeg per eind juni naar 13,1 procent, wat ING kwalificeerde als "robuust".
  Aandeelhouders kunnen een interim dividend van 0,24 euro per aandeel tegemoet zien.
  Het aandeel ING sloot dinsdag 4,7 procent lager op 9,40 euro.
 5. forum rang 4 pfffff 3 augustus 2016 07:34
  quote:

  Kaviaar schreef op 3 augustus 2016 07:26:


  [...]

  Raar maar waar,

  Wat ik zeg klopt en wat jij zegt kan ook. Het gaat om de orders die voorbeurs ingelegd worden. Worden er geen koop- of verkooporders ingelegd, dan opent de koers - € 0,25 lager.

  Na 09.00 uur kan dan de koers uiteraard weer omhoog of omlaag (vraag en aanbod).

  Nu stop ik ermee ;)
  Je legt het verkeerd uit. Het dividend gaat AF van de koers op dat moment oftewel, je krijgt dus eigenlijk een sigaar uit eigen doos, MAAR omdat de koers dan zo "laag" staat, kopen er weer mensen en dus veert de koers weer op en kan zelfs hoger gaan dan voor dividend. Dat is je winst.
723 Posts
Pagina: «« 1 ... 4 5 6 7 8 ... 37 »» | Laatste |Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Direct naar Forum

ING Groep Meer »

Koers 7,130   Verschil +0,57 (+8,64%)
Laag 6,784   Volume 57.998.363
Hoog 7,164   Gem. Volume 41.653.047
5 jun 2020 17:39
label premium

ING voelt economische pijn al

Het laatste advies leest u als IEX Premium-lid

Inloggen Ontdek Premium

Gerelateerde Video's

 1. video thumbnail

  Arend Jan Kamp over financials

  6 december 2017 16:13 - Vimeo

 2. video thumbnail

  Arend Jan Kamp over ING en ABN Amro

  9 mei 2017 16:52 - Vimeo

 3. video thumbnail

  Arend Jan Kamp over ING

  2 augustus 2016 17:08 - Vimeo

 4. video thumbnail

  Arend Jan Kamp over de banken

  7 april 2016 17:00 - Vimeo

 
Quotedata: Amsterdam realtime by Euronext, other realtime by Cboe Europe Ltd.   US stocks: by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15min delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by VWD Group Crypto data by Crypto Compare