Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Wessanen 2016

Volgen
 
Klik hier om dit forumtopic te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden bij nieuwe berichten.
1.337 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ... 63 64 65 66 67 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omlaag ↓
Bikeracer
0
BR zat een half jaar geleden ook behoorlijk short in USG. Ben blij dat ik toen USG gehouden heb en bijgekocht heb bij dips!
Bikeracer
0
En als Delta de koersdalingen zat is, dan gaat de koers weer omhoog. als ze boven een % aandelenbezit komen moeten zij dan wel een verplicht bod doen op wes. (en misschien is dat wel de achterliggende strategie hierbij....).
el pato loco
0
Delta heeft nog wel wat ruimte om wat te kopen

1 Delta Partners 25,61% 14 december 2011
2 Prudential Plc. 4,99% 6 april 2009
3 Fidelity Funds OEIC 4,90% 16 mei 2007
4 Financière de l'Echiquier 4,89% 8 januari 2010
5 FIL Limited 4,89% 3 april 2007
6 Aviva 4,83% 15 maart 2010
7 Delta Lloyd Deelnemingen Fonds 4,39% 27 oktober 2010
8 Invesco A 4,21% 9 september 2013
el pato loco
0
Dat is wat vreemd Cancel, cijfers zullen naar verwachting zeer goed zijn
als ik de groei met dubbele cijfers van diverse producten zie in 2015
zoals clipper en kallo.
Jobo 1956
0
quote:

Cancel schreef op 26 januari 2016 14:01:


Vertrouwen op korte termijn is helemaal weg met een shortseller BR.

Ofwel als een shortpositie wordt gemeld moet je wegwezen uit een aandeel ? Helaas lijkt het er wel op.
Op een positieve beurs, zo makkelijk met zo weinig volume koers naar beneden drukken. De AFM ziet het wel zitten. De markt van liquiditeit voorzien en meer van die kreten......Waarom werd shorten op banken dan wel verboden ? Omdat het shorten goed is voor de markt ? Nee hoor, omdat de shorters de banken kapot konden/zouden maken. Kennelijk geldt dit niet voor andere aandelen ? Afijn, we zullen het er mee moeten doen. Ook shorters kunnen "gepakt" worden. Zal voor het georganiseerde grote geld als BR alleen niet meevallen. Voor mij blijft het over het algemeen echter legale diefstal.
Kaviaar
0
Dat BR short gaat in dit aandeel is niet goed. Ik vind Wessanen een prachtig aandeel. Mooie cijfers worden er telkens gepresenteerd. Ze doen het gewoon heel goed.

Wordt Wessanen een tweede USG dat jaren amper vooruitkomt, omdat de koers elke keer gedrukt wordt? Ik hoop het niet.

Wat de reden hiervan is? Geen idee.
Zolang BR zijn positie uitbouwt, stap ik niet in.
Ik wacht nog een paar weken.
Kaviaar
0
Je weet niet of ze verder uit blijven bouwen. Zo ja, dan zakt de koers verder. Ook weet je niet wanneer dit ophoudt. Dat is de pest met shorters. Ze kunnen het aandeel zo naar € 7,00 en lager drukken.
Als niemand verkoopt, houdt het vanzelf op.
Het is een spelletje. Blijft de koers stabiel, dan kopen ze zelf weer op, waardoor de koers weer omhoog gaat en beleggers instappen. Tussentijds kopen ze weer aandelen en vervolgens laten ze de koers weer zakken. Uit paniek verkopen beleggers en brengen een kettingreactie teweeg. Daarna opent BR zijn kassa.

Shorters zijn het uitschot op de beurs. Diegene die dit in het verleden mogelijk hebben gemaakt (shorters accepteren op de beurs) zijn niet goed wijs geweest en zijn het tot op heden nog steeds niet geworden.
Jobo 1956
0
Iedereen mag zijn/haar aandelen verkopen en er op speculeren dat de koers daalt, om ze vervolgens weer lager terug te kopen. Wat er gebeurt is dat aandelen worden uitgeleend om een leuke uitleenvergoeding te krijgen. BR weet daar wel raad mee lijkt mij. Tenzij........de uitlenende partij de aandelen ineens terug wil hebben. Bijvoorbeeld bij aankondiging belangstelling van een marktpartij, aankondiging overname of bv superdividend bij geen geschikte overnamekandidaat. Dan mogen dit soort shorters van mij flink op hun bek gaan. Vooralsnog heb ik het idee dat Delta er achter zit. Waarom ? Blijft gissen. Kan zijn dat Delta een bod wil gaan doen bij >30% aandelen. Wie weet. Laat BR de aandelen maar verzamelen, de koers in elkaar trappen en vervolgens de aandelen overdragen. ? Gewoon wishful thinking.....Overigens verwacht ik gewoon goede cijfers en dat blijft voor mij de basis van een gezonde beurskoers voor Wes.
Bikeracer
0
Er moet wel iets spelen. BR is ingehuurd om even kort de koers te drukken. Ik vermoed dat er om en nabij de presentatie van de cijfers wel eens een heel verrassend bericht naar buiten kan komen. Ik wil dat niet missen, en blijf zitten.
Kaviaar
0
Ik verwacht dat het drukken van de koers nog wel even aanhoudt. Het belang hebben ze tot nu toe van 0,50 -> 0,66 etc. uitgebreid naar nu 0,94%. Vlak voor de, hoogstwaarschijnlijk goede cijfers, verkopen ze ze weer (denk/verwacht ik), waardoor de koers weer omhoog gaat.

@Jobo 1956,
Het zijn inderdaad geleende aandelen. Daarvoor krijgt de eigenaar een vergoeding. Ik vraag me alleen af of BR hiermee nu aandelen verzamelt, omdat hij ze ten slotte in bruikleen heeft van de betreffende eigenaar.
De eigenaar kan een particuliere grootaandeelhouder zijn, maar kan ook een bank zijn.

Het enige positieve hieraan is, dat als er wat speelt en beleggers gaan flink kopen, dan moet BR dus 658000 aandelen verkopen op een steeds hoger gaande koers. Bij een eventuele overname kan het in dat geval weer gunstig zijn met een shorter erin, omdat die zijn belang moet verkopen, of anders flink verlies nemen. Tja dat is de gok van een shorter.
Maar BR zit er haast nooit naast, dat is de andere kant weer....

Succes allen.

Jobo 1956
0
Ik begrijp niet goed waarom BR (voor zichzelf) Wessanen heeft gekozen om te gaan shorten. Is toch gewoon kleingeld voor BR ? Daarom denk ik dat het verzamelen voor een andere partij is....
Kaviaar
0
Als BR zou verzamelen voor een andere partij die dan minimaal 30% in bezit moet hebben, dan hebben ze nog wel wat te gaan. Die betreffende partij moet dan 21mljn aandelen totaal in bezit hebben om een bod uit te brengen.
Als BR er nu dan (nog) maar 658000 heeft..

Een shorter leent aandelen van een partij. Dus zou dat niet zijn van een partij die belangstelling zou hebben. Ik weet niet of een shorter die aandelen leent, deze ook over kan nemen tegen een x bedrag.

Welke grote partijen zitten in Wessanen en wat is hun belang:

21 May 2014: Highclere International Investor reported a capital interest of 2.9%
• 8 May 2014: Sparinvest S.A. reported a capital interest of 3.3%
•13 Sept 2013: Invesco Ltd reported a capital interest of 4.2%
•14 Dec 2011: Delta Partners LLC reported a capital interest of 25.6%

Misschien dan aan het opsparen voor Delta? Ook dan moet BR nog wel wat aandelen sprokkelen om aan totaal 30% te komen.
Maar Delta had in het verleden zijn positie al veel verder uit kunnen breiden en heeft dat niet gedaan!.

Het is gissen waarom BR short is gegaan. Als BR zijn positie verder uitbouwt, dan krijg ik het vermoeden dat er wat speelt.
BR kan de koers zo een stuk lager zetten, dus weet je niet wanneer het het juiste koopmoment is.

Ik blijf nog even afwachten, maar stap weer graag in. Wessanen is een mooi en goed aandeel.
Jobo 1956
0
Wat is het juiste koopmoment ? Wat is het juiste verkoopmoment ? Das niet makkelijk te bepalen. Kijken naar het sentiment? Was gisteren goed maar dan krijgt Wes klop met 4%. Fundamentals van het bedrijf, de verwachting m.b.t. de jaarcijfers en de outlook? Naar mijn mening, alledrie goed. Ik persoonlijk zou nog heel even wachten maar in elk geval ruim voor de cijfers er in willen zitten. Maar ja, wie ben ik!
Jobo 1956
0
Bikeracer
0
Haha, mensen die nu uitstappen missen het bod. Gemiddelde koers drukken is in het voordeel van overnemende partij. Duidelijk dat dit speelt. Wie de overnemende partij is gissen maar ik zal niet versteld staan als dit een amerikaans bedrijf is dat in europa wil uitbreiden.
Blijven zitten en bijkopen in de dips, is het beste om te doen.
Maar iedereen moet zijn eigen keuze maken.
Bikeracer
0
Wessanen

Gezonde voeding wordt steeds belangrijker gevonden. Een bedrijf als Wessanen kan daar sterk van profiteren. KBC stelt dat Wessanen een interessant bedrijf is voor verschillende partijen en denkt dat er binnenkort weleens een bod kan worden gedaan. Zelfs na de sterk opgelopen koers dit jaar, is er nog voldoende potentieel.
1.337 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ... 63 64 65 66 67 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Direct naar Forum

Meer »

Koers 0,000   Verschil 0,00 (0,00%)
Laag 0,000   Volume 0
Hoog 0,000   Gem. Volume 0
1 jan 0001 00:00
label premium

KOPEN OF VERKOPEN?

Het laatste advies leest u als IEX Premium-lid

Ontdek Premium