Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Januari Macintosh

Volgen
 
Klik hier om dit forumtopic te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden bij nieuwe berichten.
110 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omlaag ↓
Kaviaar
0
Macintosh failliet verklaard en ook de diverse merken. Alleen Brabanto niet. Hoe zou deze kunnen blijven bestaan als Macintosh in er in feite niet meer zou zijn??
Het zou mooi zijn als er een doorstart mogelijk zou zijn onder dezelfde naam, maar dan moeten we nog 1,5 maand wachten i.v.m. de afkoelingsperiode van 2 maanden.
Als het geheel failliet verklaard zou zijn, dan kan Brabanto toch niet alleen verder onder? onder welke vlag dan?

Ik gun het Kurt niet dat hij van alle schuld "verlost" is en wij er allemaal verlies op hebben geleden en kurt vervolgens vrolijk door kan met Brabanto.

volgens mij is dat de enige keten waar alles normaal door blijft lopen. aleé, het zijn winkels in Belgie en laat Kurt nou net een malle Belg zijn! Ik ben er gebelgd onder.

jan6307
0

AMSTERDAM (Dow Jones)--Nyenburgh Holdings heeft een groter belang in Macintosh Retail Group gemeld. Dit bleek uit een melding in het kader van de Wet op het financieel toezicht, gedateerd op 12 januari 2016.
Nyenburgh meldde een kapitaalbelang van 7,13% met een stemrecht van eveneens 7,13%.
Op 7 januari dit jaar meldde Nyenburgh nog een kapitaalbelang van 3,29% met een zelfde stemrecht in het failliet verklaarde Macintosh.
De melding valt onder de Wet melding zeggenschap, die sinds 1 januari 2007 onder de overkoepelende Wet op het financieel toezicht valt. Volgens deze wet moeten aandeelhouders met een belang groter dan 3%elke wijziging in hun belang melden bij het overschrijden van de volgende drempelwaarden: 3, 5, 10, 15, 20, 25, 30, 40, 50, 60, 75 en 95 procent. Dit geldt zowel bij het opbouwen als het afbouwen van een belang.
Door Dow Jones Nieuwsdienst: +31-20-5715200; amsterdam@dowjones.com
(END) Dow Jones Newswires
January 14, 2016 02:46 ET (07:46 GMT)
© 2016 Dow Jones & Company, Inc.

AAND MACINTOSH RETAIL GROUP @ EUR 0.40
NL0000367993
bik
0
Come on,Nijenhuus,bijkopen,mien jong.Ze benne nu nog goeiekoop.Op naar de 0,20 zal U sieren.Succes en pretty weekend.Grmpfffffffffffft.
bik
0
quote:

lucca tosca schreef op 16 jan 2016 om 01:22:


Brabanto ??? Je bedoelt BRANTANO...
Malle Belg ??? Je bedoelt ...
Brabantia you mean.Malle Vlaaming??? Grmpfft.
voda
0
Belgische Macintoshtak Brantano verkocht

Gepubliceerd op 19 jan 2016 om 06:43 | Views: 2.246

AMSTERDAM (AFN/BELGA) - De Belgische schoenketen Brantano, onderdeel van het failliete winkelbedrijf Macintosh, wordt verkocht. Dat bevestigden verschillende betrokken partijen maandag, na berichtgeving door zakenkrant De Tijd.

De Nederlander Rens van de Schoor, eigenaar is van de Nederlandse kledingwinkelketen Miss Etam, neemt Brantano over. Hij doet dat samen met topman Dieter Penninckx van het Belgische FNG Group, de uitbater van modewinkelketens als Claudia Sträter en Steps en de eveneens Belgische familie Torfs die actief is met de keten Schoenen Torfs.

Brantano stond in de etalage na het faillissement van Macintosh. Het wordt ondergebracht in een nieuwe onderneming die de naam 'Brantnew' krijgt. Een woordvoerder van Macintosh benadrukte dat de transactie nog ,,geofficialiseerd'' moet worden door de curator. Brantano heeft 130 winkels in Vlaanderen, Brussel en Wallonië.

Investering

Onlangs bleek dat R&S Retail, bekend van Miss Etam, zijn krachten bundelt met FNG. Miss Etam maakte eerder dit jaar een doorstart onder R&S, nadat het bedrijf in april failliet werd verklaard na jaren van verliezen. R&S verkreeg onlangs een beursnotering in Amsterdam.

Bij Brantano werken ruim 1100 mensen. Op een bijzondere ondernemingsraad kregen de bonden maandag te horen dat Brantano naast Torfs zal blijven bestaan en dat in de komende drie jaar geïnvesteerd zal worden in minstens 100 van de 129 winkels.

Het Financieele Dagblad meldde dinsdag, op basis van een ingewijde, dat het eveneens tot de stal van Macintosh behorende Scapino waarschijnlijk wordt verkocht aan Ziengst Schoenen, een landelijke schoenenketen. Onduidelijk is het volgens de krant nog of Ziengst alle 200 winkels overneemt.
voda
0
Ontmanteling Macintosh in volle vaart

Gepubliceerd op 20 jan 2016 om 08:25 | Views: 3.212

AMSTERDAM (AFN) - De ontmanteling van de onlangs failliet verklaarde schoenenwinkelketen Macintosh ontwikkelt zich snel. Macintosh maakte woensdag bekend dat de verkoop van de aandelen Brantano in België en Luxemburg nagenoeg rond is. Daarnaast worden vergevorderde gesprekken gevoerd over de verkoop van aanzienlijke delen van de winkelformules Manfield, Dolcis, Invito, PRO Sport, Steve Madden en Intreza.

Dinsdag werd al bekend dat schoenenwinkelketen Ziengs de nieuwe eigenaar is van de winkels van Scapino. Die overeenkomst betreft 140 tot 180 van de in totaal bijna 200 zaken inclusief voorraden en inventaris. De Autoriteit Consument en Markt (ACM) ging onder voorbehoud al akkoord met de overname na een zogeheten spoedbesluit.

Het definitieve aantal over te nemen winkels Scapino hangt mede af van nog af te spreken huurvoorwaarden. Ziengs heeft de intentie om 1600 tot 1800 van de circa 2000 werknemers van Scapino in de winkel, op het hoofdkantoor en in het distributiecentrum een aanbod te doen voor een nieuw dienstverband.

Goede hoop

De winkels van Brantano in België en Luxemburg komen vermoedelijk in handen van Brantnew, een samenwerking tussen R&S Retail, FNG Group en de familie Torfs, bekend van de gelijknamige schoenenwinkels. Die transactie heeft onder meer betrekking op alle 130 winkels en alle ruim 1100 medewerkers van Brantano in beide landen.

Over de verkoop van de overige winkelformules wordt binnenkort meer bekendgemaakt, zo zeiden de curatoren. Ze hebben ,,goede hoop" dat nagenoeg alle formules in de markt kunnen blijven. Ook kan een aanzienlijk deel van de werkgelegenheid bij deze formules worden behouden, zo is de verwachting.
[verwijderd]
0
toontjeavanti
0
Nyenburgh Holding vergrootte zijn belang fors in het Macintosh Retail tot 13,58%. Aangezien een uitkering uit de failliete boedel onwaarschijnlijk is, lijkt het handelshuis waarde te zien in een lege beurshuls
jan6307
0
quote:

toontjeavanti schreef op 21 jan 2016 om 13:00:


Nyenburgh Holding vergrootte zijn belang fors in het Macintosh Retail tot 13,58%. Aangezien een uitkering uit de failliete boedel onwaarschijnlijk is, lijkt het handelshuis waarde te zien in een lege beurshuls


Daarom laat ik ze ook staan, minder waard worden ze nooit, of Nijenburgh moet de stekker er uittrekken.
Maar dat doet hij nu ook niet meer na deze investeering.

p.s Ik heb nog een kooporder op 0.03 staan, 50% in bezit van mijn order nu de rest nog.
toontjeavanti
0
quote:

jan6307 schreef op 21 jan 2016 om 15:59:


[...]



p.s Ik heb nog een kooporder op 0.03 staan, 50% in bezit van mijn order nu de rest nog.


Volgens mij moet je intussen bijna alle aandelen van Mac. in bezit hebben, samen met Nyenburgh
jan6307
0
quote:

toontjeavanti schreef op 21 jan 2016 om 20:08:


[...]

Volgens mij moet je intussen bijna alle aandelen van Mac. in bezit hebben, samen met Nyenburgh


Je bent gek, maar ik heb er genoeg, gemm. prijs nu 0.0612
ch@rter
0
Hahahahaha
Straks gaat jan ook nog beweren dat ie winst heeft gemaakt, nou dan kom ik niet meer bij.
Gewoon blijven middelen tot je totally broke bent, dat is gokken!
jan6307
0
quote:

ch@rter schreef op 21 jan 2016 om 23:07:


Hahahahaha
Straks gaat jan ook nog beweren dat ie winst heeft gemaakt, nou dan kom ik niet meer bij.
Gewoon blijven middelen tot je totally broke bent, dat is gokken!


Wie weet, de kooporders lopen hard op en de verkopers zijn bijna allemaal foetsie.

Bij een koopsessie van 1.5 miljoen aandelen staan we wel op 0.13
Ondertussen al een omzet gehad van 500K, wie investeert in een failliete Macintoch??? Ik onder andere

Succes
ch@rter
0
Zoals eerder gemeld zal de transactie geen enkele opbrengst voor de aandeelhouders van Macintosh opleveren!!

Waarom de zooi nog steeds op 4 a 5 centen staat mag joost weten ...
(De lege huls blijft achter met alleen maar lasten ipv baten)
bik
0
Van der Nijhuizen zit er nog dik in,dat geeft weliswaer steun.Misschien wil de Hunter veur zien eiges beginnen.De toeloop is wel stukken minder nu,kan wel effe naer Des Alpes,een weekje,met snowboots uiteraerd,kerel.Grrr.
voda
0
Macintosh verkoopt Brantano Belgie/Luxemburg aan BrantNew

AMSTERDAM (Dow Jones)---Het failliete Macintosh Retail Group nv (MACIN.AE) meldt maandag dat overeenstemming is bereikt over de verkoop van Brantano nv en Brantano Luxembourg sa aan BrantNew.

De transactie heeft betrekking op alle 130 winkels, alle ruim 1.100 medewerkers en op alle activa en passiva van Brantano in beide landen, aldus Macintosh. Aandeelhouders van Macintosh Retail Group nv hoeven, zoals eerder bericht, geen enkele opbrengst te verwachten van de verkoop.

Vorige week werd al gemeld dat de curatoren en de financierende banken van Macintosh het nagenoeg eens waren over de verkoop van Brantano Belgie/Luxemburg aan Brantnew, een samenwerkingsverband met onder meer R&S Retail Group.

Over de verkoop van Manfield, Dolcis, Invito, PRO Sport, Steve Madden en Intreza werden maandag geen mededelingen gedaan.


Dow Jones Nieuwsdienst; +31-20-5715200; amsterdam@dowjones.com

ch@rter
0
quote:

bik schreef op 25 jan 2016 om 14:18:


Van der Nijhuizen zit er nog dik in,dat geeft weliswaer steun.Misschien wil de Hunter veur zien eiges beginnen.De toeloop is wel stukken minder nu,kan wel effe naer Des Alpes,een weekje,met snowboots uiteraerd,kerel.Grrr.


Die van neuenburghausen ist nicht goed bij zien ketel .. wel steunzolen werk zolang die er nog in zit ..
Maar de downklappert komt vanzelf, daar kun je op wachten in het hok met slagbaum.
Ik ga voor zilver.
Gr t
110 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Direct naar Forum

Meer »

Koers 0,000   Verschil 0,00 (0,00%)
Laag 0,000   Volume 0
Hoog 0,000   Gem. Volume 0
01-jan-01 00:00
label premium

KOPEN OF VERKOPEN?

Het laatste advies leest u als IEX Premium-lid

Ontdek Premium