Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Boeren krijgen te weinig

Volgen
 
Klik hier om dit forumtopic te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden bij nieuwe berichten.
195 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omlaag ↓
maurice73
0
quote:

hosternokke schreef op 11 aug 2018 om 10:03:


Maurice, met grijze wolven bedoelde ik:
nl.m.wikipedia.org/wiki/Grijze_WolvenOk. Kan niet alles weten.
rationeel
0
Programma op de tv vertelde ons dat de boeren maar 20 cent krijgen voor hun aardappelen. Het is toch vreemd dat voedsel overal vandaan wordt aangevoerd, terwijl we het zelf verbouwen.
rationeel
0
Christelijke agrariërs zijn verontwaardigd dat de ChristenUnie in de provinciale staten van Gelderland de beschermde status van de wolf wil handhaven. De partij ziet niets in het afschieten van de dieren, de agrariërs wel.

Arnhem

De wolven, afkomstig uit Duitsland, worden steeds vaker gesignaleerd in Nederland. Vorig jaar beten ze 21 schapen dood, dit jaar al 134.

Het CDA roept als eerste partij in Gelderland op tot het maken van een plan voor het geval de wolf zich vestigt in de provincie. ‘De beschermde status van de wolf zou bijvoorbeeld heroverwogen kunnen worden’, aldus het CDA op zijn website. ‘Wij denken dat het hoog tijd is om een brede discussie te voeren over dit probleem en snel passende maatregelen te nemen. Dit om te voorkomen dat we achter de feiten aan lopen’, zegt CDA-statenlid Engelina van Steenbrugge.

De ChristenUnie in Gelderland ziet niets in drastische maatregelen. De partij is niet voor het afmaken van de beschermde dieren. ‘Dit in tegenstelling tot de Gelderse CDA-fractie die doodschieten van de wolf bepleit’, aldus fractievoorzitter Pieter Plug. Hij wijst erop dat ganzen, smienten, wilde zwijnen en dassen veel meer schade veroorzaken dan de wolven. De partij wil dat de provincie grondeigenaren financieel ondersteunt om wildschade te voorkomen.

Agrariërs zijn het radicaal oneens met de ChristenUnie. ‘Over de wolf kan ik duidelijk zijn: zo snel mogelijk afschieten. Dit beest moeten we niet terugkrijgen in ons land’, zegt melkveehouder Menaard Hofman uit Groningen die is aangesloten bij het Contact Christen Agrariërs, een werkgroep van de christelijke vakorganisatie CGMV. ‘Ze vormen een bedreiging voor schapen, koeien, weidevogels en mensen die alleen op het land lopen.

www.nd.nl/nieuws/nederland/agrariers-...
izdp
0
quote:

rationeel schreef op 12 aug 2018 om 18:32:


Programma op de tv vertelde ons dat de boeren maar 20 cent krijgen voor hun aardappelen. Het is toch vreemd dat voedsel overal vandaan wordt aangevoerd, terwijl we het zelf verbouwen.


6 aug 2018 Aardappelen update
De stemming op de termijnmarkt werd afgelopen week aanvankelijk bepaald door de regen in NW-Europa. De meeste regio’s meldden 20-50 mm neerslag met uitschieters naar boven. De termijnmarkt zakte terug naar 28.00 euro. Maar het opfrissen van de gewassen heeft niet altijd het gewenste effect. Voor veel percelen komt de neerslag te laat en de secundaire groei wordt een nieuwe hoofdstuk in dit al bijzondere seizoen. De effectieve dagmarkt noteert 25.00-27.00 euro waardoor de premie van de termijnmarkt notering van 28.00 euro wel erg aan de magere kant was. De termijnmarkt herstelde gaande de week en donderdag werd alweer 30.90 genoteerd. Diverse proeifrooiingen bevestigen het beeld dat de groei per dag al sterk op haar retour is. De uiteindelijk productie in de EU-5 zal veel lager zijn dan waarop was gecalculeerd. Ondanks een lichte areaal uitbreiding in EU-5 zullen de opbrengst per hectare het laten afweten. Bovendien dreigt de kwaliteit als gevolg van doorwas een probleem te worden. De termijnmarkt heeft inmiddels veel van de huidige problematiek in de prijs verwerkt en lijkt in een bandbreedte tussen 28.00-32.00 te gaan bewegen totdat door het voortschrijden van de tijd er nieuwe inzichten ontstaan.
PotatoNL noteert voorlopig alleen op dinsdag. Categorie I zette 25.00-27.00 euro op de borden en Categorie II 30.00-31.00 euro. Het kan verkeren.

© De Vries & Westermann B.V.

Doorwas is het uitlopen van de aardappelen als waren ze de pootaardappelen.
rationeel
0
Volgende week zijn de biologische aardappelen bij AH in de aanbieding. Het zal mij benieuwen, waar ze dit keer vandaan komen. De vorige portie kwam uit Israel, die waren prima. De biologische tomaten en de rabarber uit Nederland. Hoera. Ook prima kwaliteit.
Maar druiven uit India...is dat nodig?
haas
0
Nieuws 1 sep 2018 1 reactie

Het regent glyfosaat in Argentinië
Het is bijna niet voor te stellen, maar wetenschappers van de Universidad Nacional de la Plata in de Argentijnse hoofdstad Buenos Aires vinden glyfosaat in regenwater. Zelfs in steden waar in geen velden of wegen een landbouwgewas te bekennen is.
Dat meldt de universiteit op haar website.
In 80% van de monsters glyfosaat aangetroffen
Het onderzoek is gepubliceerd in Science of the Total Environment.

Stijging gebruik glyfosaat kent 2 oorzaken
In Argentinië worden al meer dan 20 jaar gewassen geteeld die bestand zijn tegen glyfosaat. Voor de eeuwwisseling werd gemiddeld 3 liter glyfosaat gebruikt per hectare. Nu is dat 15 tot 40 liter per hectare, afhankelijk van het gewas.

De onderzoekers noemen 2 oorzaken voor de stijging van het gebruik van glyfosaat:

areaal transgene gewassen is sterk gegroeid
onkruiden worden steeds resistenter tegen glyfosaat, waardoor meer liters per hectare nodig zijn
haas
0
haas
0
quote:

haas schreef op 1 sep 2018 om 18:28:


Alles over asbest
In december 2019 vervalt de rijkssubsidie voor asbestsanering


met deze regeling gingen veel boeren over op zonnepanelendaken !!
===========================================================
Nederland staat voor een "enorme
opgave" om aan de klimaatdoelen van
Parijs te voldoen.Dat concludeert het
Planbureau voor de Leefomgeving,dat de
overheid adviseert over milieuzaken.
Nederland loopt nog altijd achter in
Europa bij de overgang naar duurzame
energie en de afbouw van CO2-uitstoot.

Verder
moet de landbouw ingrijpend hervormen
om de uitstoot van stikstof,fosfaat en
fijnstof veel verder terug te dringen.

Het planbureau zegt dat te veel boeren
hun koers niet kunnen wijzigen,onder
meer vanwege hun hoge bankleningen.
haas
0
14 sep 2018

Miljardenbedrijf overweegt investering in tuinbouw
De Nederlandse investeringsmaatschappij HAL Investments verkent de mogelijkheden geld te steken in de land- en tuinbouw.
Dat zegt directeur Ard Vink van HAL Investments. Hij sprak donderdag 13 september op een bijeenkomst van de door adviesbureau Berenschot bijeengebrachte tuinbouwondernemersnetwerk Smart Horticulture.

Beurswaarde € 12 miljard
Het Rotterdamse investeringsbedrijf heeft belangen in onder meer baggeraar Boskalis, tankterminalbedrijf Vopak, offshorebedrijf SBM, optiekbedrijf GrandVision en Coolblue. Het heeft een beurswaarde van ruim € 12 miljard.

Systeemintegrator
Vink: “In de agrarische sector zouden wij geïnteresseerd zijn te investeren in een platform, een systeemintegrator, die internationaal marktleider kan worden.” Met een systeemintegrator wordt bedoeld een onafhankelijke partij die bedrijven, kennis, technologie, vaardigheden en systemen binnen de land- en tuinbouw kan samenbrengen.
haas
0
€ 620 miljoen steun uitbetaald
Aan Nederlandse boeren is inmiddels ruim € 620 miljoen aan Europese landbouwsteun uitbetaald over 2018. Dat meldt landbouwminister Carola Schouten in een brief aan de Tweede Kamer.
De minister meldt dat op 4 februari 97,9% van de 45.587 aanvragen is afgehandeld, in de zin dat het ministerie daarover een besluit heeft genomen. De minister verwacht ongeveer € 60 miljoen te zullen uitkeren aan agrarische natuurcollectieven. Op 4 februari was de uitbetaling aan 23 van de 45 collectieven gedaan. Natuurcollectieven nemen een gezamenlijke verantwoordelijkheid voor de realisering van doelstellingen op gebied van agrarisch natuurbeheer.

Voorzitter Alex Datema van Boerennatuur zei vorige week op een bijeenkomst in Leeuwarden dat de agrarische collectieven gezamenlijk ongeveer 90.000 hectare agrarische natuur in beheer hebben. Het gaat om 9.500 boeren.
===============================================================
Aardappelverwerker McCain verhoogt contractprijzen 15%
McCain verhoogt de aardappelcontractprijzen voor seizoen 2019-2020 met € 15 tot € 20 per ton.
pi333
0
Boer is vaker miljonair dan advocaat en www.trouw.nl/home/boer-is-vaker-miljo...

Hoezo Boeren krijgen te weinig het probleem hier in Nederland is dat grond en de andere middelen om boer te kunnen zijn veel te duur zijn ten opzichte van de opbrengst van het gewas of de melk. Stel we gaan de opbrengsten van het gewas en melk verhogen dan gaan de grondprijzen mee omhoog en kom je nooit van dit probleem af.
haas
0
Nieuws 4 jun 2019

Areaal pootaardappelen naar nieuw record
Het areaal pootaardappelen is naar een nieuw record gegroeid. De telers hebben 42.030 hectare aangegeven voor de veldkeuring bij keuringsdienst NAK. Dat is een groei van 0,4% ten opzichte van de veldkeuring van 2018.
Ook het areaal ATR-pootgoed is gegroeid, meldt NAK. Daar is 1.467 hectare voor aangegeven. Dat is 130 hectare meer dan voor de veldkeuring van 2018.

Meeste pootaardappelen staan in Groningen
Fontane is verreweg het grootste pootgoedras geworden. De aangifte voor de veldkeuring werd jarenlang gedomineerd door het ras Spunta. Vorig jaar werd Fontane nipt de grootste met een verschil van 6 hectare. Dit jaar staat er 4.887 hectare Fontane (vorig jaar 4.467 hectare). Het areaal Spunta beslaat 4.557 hectare. Dat is weliswaar 96 hectare meer dan vorig jaar, maar de achterstand op Fontane is wel veel groter geworden.

haas
0
De uienbewaarpool van Flevo Onions komt over seizoen 2018-’19 op een resultaat van € 43,35 per 100 kilo, op week 14.
“Ik denk niet dat iemand ooit zo’n hoog bedrag heeft meegemaakt”, zegt poolbeheerder Remko Wilms van Waterman Onions. “Het was een extreem spannend seizoen. Een casino is het altijd in de uienhandel, maar nu met heel grote inzet. Maar wie de uien had, heeft eraan verdiend.”

Vooral Polen, Tsjechië en de Balkanlanden hadden veel nodig. Zelfs voor de tarra werd goed betaald
In het begin van de looptijd van de pool gingen de uien vooral naar Azië en Afrika. “Maar Azië viel snel af vanwege de prijs, zij konden goedkoper uien krijgen vanuit China. Afrika nam ook al snel afscheid en kwam niet terug, deels vanwege prijs. Na de jaarwisseling kwamen ze echter ook niet terug. Toen was het wachten op Oost-Europa. Uiteindelijk barstte de vraag in maart echt los. Vooral Polen, Tsjechië en de Balkanlanden hadden veel nodig. Zelfs voor de tarra werd goed betaald.”
haas
0
De overheid heeft met nieuwe regels
de vervuiling door mest eerder vergroot
dan verkleind.Tussen 2013 en 2017 is de
uitstoot van zowel ammoniak,stikstof
als fosfaat toegenomen.Dat schrijft de
Algemene Rekenkamer na onderzoek.

De Rekenkamer verwijt de overheid dat
ze te optimistisch was toen in 2013 het
nieuwe beleid werd ingezet.Dat hield in
dat groei mag,zolang de veehouders de
mest op het eigen land uitrijden of
naar de mestverwerking brengen.

Minister Schouten erkent dat de regels
te ingewikkeld zijn geworden.Volgens
de Rekenkamer moet de overheid heldere
normen vaststellen en daarop handhaven
haas
0
Fusie machinebedrijven Schuitemaker en Veenhuis beklonken
De voorgenomen fusie tussen Wadinko participatie Schuitemaker Machines uit Rijssen en Veenhuis Machines uit Raalte is afgerond. Sinds april stuurden de bedrijven al aan op een samenwerking.

Jeroen Achtereekte 12-07-19, 10:00
De machinebedrijven gaan op in de nieuwe naam SVgroup. Bij de gefuseerde SVgroup werken nu circa 150 medewerkers. De medewerkers en de productiefaciliteiten van Veenhuis Machines uit Raalte zullen verhuizen naar het terrein van Schuitemaker is Rijssen.

Lees ook
Grote fusie in landbouwsector aanstaande
PREMIUM
Grote fusie in landbouwsector aanstaande
Lees meer
Sterke speler
Vanuit daar zullen alle bedrijfsactiviteiten plaatsvinden, zegt algemeen directeur Gerrit de Graaf. Verder stelt de directeur dat door de fusie een sterke speler in de agrarische sector is gecreëerd.

www.destentor.nl/raalte/fusie-machine...
195 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Direct naar Forum

Markt vandaag

Handelsvrees drukt Wall Street omlaag

17 jul De aandelenbeurzen in New York zijn woensdag in het rood gesloten. De handelsvrees laaide op bij beleggers ...

  Indices

  AEX 572,34 0,00%
  EUR/USD 1,1239 +0,11%
  Germany30^ 12.289,90 -0,41%
  Gold spot 1.422,79 -0,27%
  LDN100-24h 7.483,94 -0,09%
  NY-Nasdaq Composite 8.185,21 -0,46%
  US30# 27.158,04 -0,23%

  Stijgers

  AALBER...
  0,00%
  ABN AM...
  0,00%
  Accell
  0,00%
  Accsys
  0,00%
  Acomo
  0,00%

  Dalers

  AALBER...
  0,00%
  ABN AM...
  0,00%
  Accell
  0,00%
  Accsys
  0,00%
  Acomo
  0,00%

  Nieuws Forum Meer»

  (7)

  Kaviaar op 18-jul-19 05:43
  (3)

  Bluescreen op 18-jul-19 04:32
  (2)

  Isildur1 op 18-jul-19 01:30
  (10)

  Japio_ op 18-jul-19 01:05
  (15)

  Japio_ op 18-jul-19 00:44

  Column Forum Meer»

  (17)

  efreddy op 18-jul-19 05:19
  (133)

  leuke trol op 18-jul-19 01:32
  (6)

  Snugger op 17-jul-19 22:47
  (9)

  Weert=No.1 op 17-jul-19 20:30
  (1)

  Ronald Engels op 17-jul-19 18:46