Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

traders reunie

Volgen
 
Klik hier om dit forumtopic te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden bij nieuwe berichten.
10 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omlaag ↓
wimke1
0
Onderstaand was eigenlijk reactie in ander draadje.
Heb er een nieuw draadje van gemaakt zodat er wellicht wat meer reactie op komen, ben benieuwd
Hoi Henk,

Zo te lezen nog steeds actief als (day)trader?

Zat me toevallig onlangs nog af te vragen hoe het met de oude (actieve)forumleden zou gaan, aangezien het de laatste jaren rustig is op het daytraders forum.

Ik heb zelf nog regelmatig periodes dat ik aan het ontwikkelen en testen ben, maar actief traden is er niet meer van gekomen.
Er is altijd wel weer een reden waarom ik er geen vertrouwen in heb.

Ben dan ook heel benieuwd wie er nog allemaal wel (fulltime) (winstgevend) bezig zijn op dit moment.
Zie dat bv Bearishbull en DCT nog regelmatig wat posten, misschien dat B&B,Jaap10,Countertrend,Noumoe ea ook nog eens een teken van leven kunnen geven.

Wie trade er nog steeds (winstgevend) hetzelfde systeem als enkele jaren geleden, zonder tussentijds nat te zijn gegaan?
Wie van de traders waar ik destijds veel van geleerd heb en veel lof voor had hebben het uiteindelijk toch niet gemaakt?
Wie is er nog steeds van overtuigt dat een simpel systeem met een positieve winstverwachting en discipline het enige is wat nodig is voor succes?

Gr.,
Wim

Henk Krullen
0
Hoi Wim,

Zo eens in de zoveel maanden kijk ik hier weer eens, vroeger was dat een dagelijks ding. Ik ben zelf nog steeds actief als 'trader', nog steeds met een geautomatiseerd systeem, maar niet meer met het systeem wat ik zo'n beetje van 2006 tot 2011 gebruikte. Dat is ergens in 2010 onbruikbaar geworden en het heeft nog ruim een jaar geduurd voordat ik dat zo kon vaststellen. Waar het voorheen normaal was dat de equity curve na een drawdown binnen een paar maanden wel weer herstelde naar nieuwe Highs bleef dat herstel dit keer uit. Zie bijlage voor een voorbeeld van het systeem op de Eurostoxx 50 future.

Ik gebruikte dat systeem op verschillende futures, FESX, NQ, NK, K200, CL om zo wat te genieten van de voordelen van spreiding, echter op al die instrumenten ging het systeem tegelijkertijd in drawdown. Dat heeft toen wel een behoorlijke hap uit mijn account genomen.

Nadat ik dit bewuste systeem heb uitgeschakeld heb ik een paar maanden besteed aan het researchen van een nieuwe methode. Sinds 2012 doe ik trades in VIX futures.

Ik blijf er wel van overtuigd dat een simpel systeem waar je goed over hebt nagedacht en wat gebaseerd is op bewezen 'edges' (momentum, value, volatility risk premium om er een paar te noemen) een goede kans maakt. Maar je weet nooit zeker of en wanneer zo'n systeem een tijd niet meer effectief is. Ik geloof er ook in dat mijn oude systeem dus slechts tijdelijk niet meer effectief is en dat er een moment komt dat het wel weer effectief wordt.

Ik zou het ook interessant vinden van anderen eens te horen hoe het ze de afgelopen jaren is vergaan.

Grt
Henk Krullen
0
Ik krijg de hele tijd Internal Server Error 500, dus dan de bijlage maar hier.
Bijlage:
wimke1
0
Henk,

Goed om te horen dat je nog steeds bezig bent.
Minder leuk om te horen dat je gestopt met je oude systeem.
Hoe zou je oude systeem de laatste 2 jaar gepresteerd hebben?

Ik zou het leuk vinden als anderen ook nog iets van zich laten horen!

Gr.,
Wim
dct
0
Hallo Wim,

Leuk initiatief.

Ik handel ook nog steeds, zoals je al opmerkte. Tot begin 2008 volautomatisch. Maar halverwege 2007 vond ik een handelsmogelijkheid die zoveel opleverde dat ik mijn geld liever daarvoor gebruikte. Sinds die tijd niet meer volautomatisch. Moet zeggen dat 2007/2008/2009 rendementen nu niet meer gehaald worden (maar dat was ook wel een erg extreme winstcurve). Dus waarschijnlijk speelde crisis grote rol.Ga daar niets over zeggen, aangezien ik mijn kip met de gouden eieren niet kwijt wil.

Ben dus wel weer wat verschoven en handel wat andere dingen erbij zoals wat right issues etc. Al met al nog steeds lekker bezig, maar zoals gezegd niet meer volautomatisch, maar bereken nog wel hakniveau's etc via charts.

Gr. DCT
Henk Krullen
0
Ha die DCT,

Toch nog wel met grafieken in Vestics he?!

Zou dat nog bestaan? Was voor die tijd (10 jaar geleden) een prima programma. Je kon er eigenlijk alles wel mee. Ik had op een gegeven moment Real-time koersen van Binck voor mijn grafieken. Dat was toch al een hele vooruitgang op teletekst koersen, lol.
dct
0
quote:

Henk Krullen schreef op 25 jul 2015 om 12:00:


Toch nog wel met grafieken in Vestics he?!

Bestaat dat nog ? Was inderdaad prima en goedkoop, maar de nieuwe versie bleef uit en denk dat Pierre er wel beetje klaar mee was. Forum , website alles lag stil.

gr.DCT
Henk Krullen
0
Knap dat 1 persoon dat in de lucht wist te houden. De website bestaat nog steeds en volgens mij kun je nog steeds voor 15 euro per maand een abonnementje nemen!

Ik heb ook nog een tijd gewerkt met Chartnet in combinatie met Binck als broker. Chartnet bestaat geloof ik ook niet meer. Zij hadden als voordeel dat ze ongefilterde tickdata stuurden. Nadeel was wel dat als er economische cijfers uit de US om 14:30 uur kwamen die stream bijna een minuut stil stond wegens overload aan ticks. Dat was in de tijd dat economische cijfers of FOMC besluiten nog wel eens voor grote uitslagen zorgden...
wimke1
0

Henk,

Chartnet is destijds overgenomen of verder gegaan onder prorealtime.
www.prorealtime.com/nl/


De (gebruiksvriendelijke) applicatie is verder hetzelfde gebleven en je kunt er momenteel zelfs mee werken icm Interactive Brokers als broker.
trading.prorealtime.com/nl/

Heb er zelf in het verleden ook mee gewerkt met (idd)Binck, vd molen en daarna nog een tijdje icm Whselfinvest.

Gr.,
Wim


[verwijderd]
0
Ik zie dit draadje nu pas. Ook niet handig om dat in de vakantie te beginnen :)

Ik trade niet meer. Ben er eigenlijk nooit echt mee begonnen, wegens te grote schijterigheid. Ik heb een paar maanden gehandeld met een volautomatisch systeem op de FDAX, vergelijkbaar met wat Henk Krullen toen gebruikte. Maar ik liet het systeem nooit z’n gang gaan, dat trok ik eenvoudigweg niet. Ik filterde op basis van steun- en weerstandlijnen die het systeem niet kon “zien” (wegens gebrekkige programmeer skills) de meeste trades eruit, en zette op die manier ook eigen koersdoelen. Dat leverde een veel hogere profit factor (som-winst/som-velies) op dan het systeem, maar omdat ik zoveel trades liet lopen en niet 14 uur per dag achter het scherm kon zitten, werd ik uiteindelijk toch geklopt door het systeem. Ook nog een tijdje samen met Bund&Blauw gehandeld. Maar uiteindelijk afgehaakt wegens teveel stress. Maar leuk om te zien dat jullie nog bezig zijn.

Bijgevoegd een plaatje van de resultaten van het systeem o.b.v. 1 FDAX contract, gerekend met 1 punt slippage per roundtrip. Heb het systeem na medio 2012 nu en dan nog eens bekeken, en ik heb de indruk dat het noot meer echt uit de drawdown is gekomen, net als dat systeem van Henk.
Bijlage:
10 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Direct naar Forum

Markt vandaag

Wall Street in mineur

18 okt De Amerikaanse aandelenbeurzen stonden vrijdag tijdens de middaghandel in New York op verlies. Beleggers op...

  Indices

  AEX 572,72 -0,62%
  EUR/USD 1,1171 +0,40%
  Germany30^ 12.664,80 +0,08%
  Gold spot 1.490,06 0,00%
  LDN100-24h 7.143,88 0,00%
  NY-Nasdaq Composite 8.089,54 -0,83%
  US30# 26.807,69 +0,12%

  Stijgers

  Sligro
  +4,94%
  Flow T...
  +2,87%
  Pharming
  +2,66%
  Accell
  +2,30%
  SIGNIF...
  +2,12%

  Dalers

  Kiadis...
  -50,79%
  ForFar...
  -5,05%
  Galapagos
  -4,06%
  RELX
  -3,00%
  TomTom
  -2,97%