Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Vluchtelingen ramp voor Europa,eerste muur word nu gebouwd.

Volgen
 
Klik hier om dit forumtopic te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden bij nieuwe berichten.
35.133 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 297 298 299 300 301 302 303 304 305 306 307 ... 1753 1754 1755 1756 1757 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omlaag ↓
RW1984
1
quote:

Geniet schreef op 15 nov 2015 om 02:06:


[...]

Misschien moet je eens de betekenis van het woordje "armoede" van alle kanten beschouwen en tot je door laten dringen wat het veroorzaakt.
De Duitse God met het snorretje, kon zo ook zijn evil uitvoeren.

Tuurlijk, nou heeft de armoede het weer gedaan. Armoede is absoluut een voedingsbodem voor geweld, maar geen reden om alle weldenkendheid overboord te gooien. Er zijn veel plekken op de wereld waar armoede is, en ook veel plekken waar dit wel eens tot geweld leidt, maar alleen fanatieke moslims besluiten dan maar tientallen onschuldigen aan te vallen.
RW1984
3
quote:

Geniet schreef op 15 nov 2015 om 01:53:


Moskeeën en synagogen staan stil bij Parijs

AMSTERDAM -
Moskeeën en synagogen staan zondag gezamenlijk stil in Amsterdam bij de aanslagen in Parijs. Dat zei burgemeester Eberhard van der Laan zaterdagavond in de extra uitzending van Pauw. Ze zullen samen door de Pijp lopen.
De wandeling stond al gepland onder het mom 'Nieuwkomers in Mokum', met verhalen van vluchtelingen en migranten. Door de "grimmige actualiteit van dit weekend" heeft de organisatie het programma enigszins aangepast. De deelnemers wandelen vanaf 14.15 uur vanaf moskee Al Kabir naar Casa Migrante.
"Dit weekend is aan al onze verhalen een zwarte pagina toegevoegd", zeggen de initiatiefnemers, verenigd in diverse onder meer joodse en islamitische organisaties. "Het drama in Parijs maakt eens te meer duidelijk hoe belangrijk het is om de communicatie en de solidariteit tussen bevolkingsgroepen te bewaken, uit te dragen en te intensiveren. Want wij laten ons door terroristen in andere landen niet uit elkaar spelen. Juist in een situatie als deze bewijst het veiligheidspact tussen diverse religieuze en culturele organisaties zijn grote waarde."
Van der Laan keek in Pauw nog even vooruit op de intocht van Sinterklaas, die zondag in de hoofdstad arriveert. "Normaal zijn hier 300.000 tot 400.000 mensen bij. Ik zou het verschrikkelijk vinden als mensen bang worden en er morgen maar 100.000 mensen staan", aldus de burgemeester. Hij zei te hopen dat ondanks de gebeurtenissen in Parijs er toch 400.000 mensen de goedheiligman verwelkomen. "Als teken van 'we laten ons niet kisten'.

www.telegraaf.nl/binnenland/24743379/...

Een verplicht nummertje van de moskeeen. Het wordt pas overtuigend als de moslimgemeenschap ook zelfreinigend vermogen laat zien.
Rafter
3
[Modbreak IEX: Gelieve op uw taalgebruik te letten, een aantal berichten is bij dezen verwijderd.]
[verwijderd]
0

RW wijze opmerking. Ik las eens een ontroerende brief van een Rotteramse volksvrouw. Ze beschreef hoe arm ze het gehad als dochter van een havenwerker die zich afbeulde voor en schamel loontje.

Vervolgens zei ze dat wat geen reden en afkeuringswaardig om dan maar mensen te overvallen en te beroven zoals die buitenlanders nu doen bij mij in de buurt.

Een waardige eervolle vrouw in mijn ogen met geweten. Overigens kennen de meeste Moslims geen geweten. Bij moslims geldt alleen "familie-eer en wraak".

Hoe pak je dit aan? Dat is dus via de lijn van uitleg dat we hier zaken anders zien. Begrijpen ze dat nog niet dan is het gewoon wegwezen hier en ga maar naar een Moslimland, want daar begrijpen ze je beter. Beter voor jou en voor ons.

Groet, Jonas.

PS weer wat kullekoek van volkomen doorgedraaide Jojo: Misschien moet je eens de betekenis van het woordje "armoede" van alle kanten beschouwen en tot je door laten dringen wat het veroorzaakt"
NewKidInTown
2
"Het zal weinigen verbazen dat Front National leider Marine Le Pen bij de meest recente peilingen –dus nog voor de aanslagen van gisterenavond- opnieuw op de eerste plaats lag (2). Le Pen zei vandaag dat het gruwelijke bloedbad van gisteren heeft aangetoond dat Frankrijk kwetsbaar is en zijn grenzen onmiddellijk permanent weer zelf moet gaan controleren en beschermen. Omdat de Franse bevolking niet langer veilig is moet de belangrijkste oorzaak, de radicale islam, ‘worden uitgeroeid’. Tevens eist ze dat de Franse paspoorten van tweestatige islamisten worden afgepakt."

xandernieuws.punt.nl/

Ook maar even de peilingen (gemeten op vrijdag en zaterdag) in NL afwachten. Jammer dat de aanslagen in Parijs pas op vrijdagavond waren ;-)

FN op 1, de PVV staat al lang op 1, hopenlijk dat ze verder uitlopen, naar 45 ?
[verwijderd]
0

Opmerking RW;

"Tuurlijk, nou heeft de armoede het weer gedaan. Armoede is absoluut een voedingsbodem voor geweld, maar geen reden om alle weldenkendheid overboord te gooien. Er zijn veel plekken op de wereld waar armoede is, en ook veel plekken waar dit wel eens tot geweld leidt, maar alleen fanatieke moslims besluiten dan maar tientallen onschuldigen aan te vallen".

Om in te lijsten en desnoods met de altijd noodzkaelijke staatsgelden (is betaling door de burgers) neer te hangen boven het bed van al die links politiek niet nadenkende PvdA-ers, SP-ers, AR-deel vaan et CDA.

D'66-ers noem ik niet, want dat zin zgn wereldburgers zonder land.

Groet, Jonas
[verwijderd]
0
[Modbreak IEX: Gelieve op uw taalgebruik te letten, een aantal berichten is bij dezen verwijderd.]
fred 57
2
quote:

Turnpike schreef op 14 nov 2015 om 22:56:


[...]

Ik wil vooral een beschaafd land.
"Ik wil vooral een beschaafd land" waar je op vrijdagavond gezellig naar een
voetbal wedstrijd kan kijken , ergens in alle rust een hapje kan gaan eten of
naar een leuke tent waar je muziek kan luisteren.

mvg

Fred

fred 57
1
'Radicale moslims benaderen vluchtelingen'

BERLIJN -
Radicale moslims proberen de vluchtelingencrisis in Duitsland aan te grijpen om meer aanhangers te rekruteren. Daarvoor waarschuwde de chef van de Duitse binnenlandse veiligheidsdienst, Hans-Georg Maassen, zondag in Duitse media. Islamisten zouden actief vluchtelingen benaderen. "We kennen al meer dan honderd gevallen", aldus Maassen.

Maassen sloot niet uit dat terroristen meereizen met de vluchtelingenstroom, maar zei het niet erg waarschijnlijk te vinden. Volgens de veiligheidschef zou het "ongebruikelijk" zijn dat mensen met een gevechtsmissie de levensgevaarlijke oversteek van Turkije naar Griekenland wagen.

Wat maakt die gevaarlijke oversteek nu uit als je toch van plan bent je eigen
op te blazen.

Onwaarschijnlijk is nu de waarheid geworden.
fin®
0
quote:

Stefan S schreef op 15 nov 2015 om 00:42:


Dit wordt geen pleidooi om de media de schuld te geven. Het ligt niet aan het zure karakter van journalisten dat somberheid het dagelijkse nieuws overheerst.

Nieuws leeft van kijkcijfers, die dan weer extra reclame inkomsten genereren.
Heel vluchtig allemaal en sensatie is troef.

Nu staat het bol van de aanslagen in Parijs, worden beelden honderden keren herhaald, komen soms bij gebrek aan beter de meest vage bobo's in beeld, die allemaal hun zegje mogen doen. Na een week of twee is het weer een minister die buiten de pot heeft gepiest en dan zijn het weer Geer & Goor die hopeloos met elkaar overhoop liggen.

Snel dataverkeer en nieuwe snelle communicatie heeft zo zijn voordelen maar ook nadelen. Het blijft net zo erg, maar vroeger kwam dat een keer ter sprake in het café of tijdens verjaardagen en dat was het dan. Nu is iedereen op facebook in rouw (franse vlag), staat twitter bol, kun je de TV niet aanzetten of het komt voorbij, kun je je smartphone niet aanzetten of het springt naar voren, worden fora er helemaal mee volgeluld. Helaas .... angst verkoopt nu eenmaal beregoed :-(
fin®
0
quote:

RW1984 schreef op 15 nov 2015 om 01:44:


[...]Het gaat er om wat er in de eigen achtertuin gebeurt

Toch, als je het de mensen heel direct vraagt .... hebben ze het niet eens in de gaten.
Bij iedere aanslag komt in de media meteen de vraag op:"waren er Nederlanders bij betrokken ?" ... Neen ? .... ohh, gelukkig maar."
Vrijdagavond ook weer op CNN tot tig keer toe. "As far as we know no American victims"

MH17 was een ander verhaal, maar al die andere aanslagen vind ik dat een beetje raar "100 Engelsen, Duitsers, Spanjaarden omgekomen, maar gelukkig geen Nederlanders.
Tsjah, denk ik dan ... waar gaat het nog over ... :-(
fin®
0
quote:

KidBackInTown schreef op 15 nov 2015 om 06:02:


"Het zal weinigen verbazen dat Front National leider Marine Le Pen bij de meest recente peilingen –dus nog voor de aanslagen van gisterenavond- opnieuw op de eerste plaats lag (2).

home.noties.nl/peil/
15/11/15
Na aanslagen Parijs geen electorale verschuivingen
Gezien de aanslagen in Parijs van vrijdagavond zijn zaterdag nog eens bijna 2500 mensen ondervraagd bovenop de ongeveer 3000, die vrijdag zijn ondervraagd.
Daaruit bleek dat de electorale voorkeur in Nederland tussen vrijdag en zaterdag niet echt veranderd is. Dit electorale neutrale effect is een verschijnsel dat ook in 2004 en 2005 werd geconstateerd na de aanslagen in Madrid en Londen.
In 2004 was Wilders trouwens nog niet afgescheiden van de VVD en in 2005 stond hij op 8 zetels (5%). Inmiddels staat de PVV op 25% en geeft nog 6% aan deze partij een kans te geven. De totale potentie van de PVV is de afgelopen 2 maanden niet echt veranderd: rond de 30%.


56% van de Nederlanders acht de kans groot of vrij groot dat aanslagen zoals in Parijs ook in Nederland zullen plaatsvinden. Van degenen die op dit moment PVV stemmen denkt 76% het. Bij kiezers, die nu PvdA stemmen, denkt 24% het.
Ruim een kwart van de Nederlanders vindt dat in Nederland ook de noodtoestand moet worden ingevoerd. Onder de PVV kiezers uit 2012 is dat 64%, bij kiezers van D66 is dat 10%.
70% van de Nederlanders willen dat de grenscontroles weer worden ingevoerd. Onder PVV kiezers is dat 99%, onder VVD-kiezers is dat 84%. Bij D66-kiezers is dit percentage het laagst 28%.


Een meerderheid van de Nederlanders (59%) denkt dat er een beleid te voeren is waardoor de kans op dit soort aanslagen afneemt. Men noemt dan met name het weer invoeren van grenscontroles, een veel strenger beleid inzake immigratie, meer geld naar de AIVD en meer politie op straat.
Men denkt niet dat het feit dat in Nederland dergelijke aanslagen bespaard zijn gebleven te danken is aan het antiterrorisme beleid van de Nederlandse regering


==========================================================

Voor mij opvallend, dat D66 stemmers kennelijk een grenzeloos vertrouwen hebben in Alexander Pechtold de Eurofiel en onze grote Verlosser, die ons allen hoedt en zorgt dat ons niets overkomt (blijkt wel uit de peilingen). Hij lijkt een echte 'pappa P' geworden te zijn ....:-)
[verwijderd]
0
laatste nieuws, 1 vd daders had een "verkregen refugees paspoort" en de andere een Turks paspoort....
[verwijderd]
2
Uiteraard is de Islamitische Staat fascistisch en met de koran in haar hand predikt zij dood en verderf, de aanhangers dienen dus onverwijld en een ieder naar 72 maagden te worden gestuurd, simpel gezegd de duivels opruimen.

Maar hoe pak je dat dan aan ?
Het verleden heeft bewezen dat geen oorlogen alleen gewonnen kunnen worden door bombardementen tenzij atoombommen worden gebruikt, het laatste is geen optie want het zet de hele wereld in brand.
Gebleken is dat de Koerden en andere tegenstanders nog niet in staat zijn om IS met de grond gelijk te maken.
De fascistische IS Staat moet dus door een internationale troepenmacht(geen blauwhelmen) in haar kalifaat worden opgeruimd (boots on the ground) daar dus waar haar concentratie het hoogst is.
Het probleem is dat Europa en de USA daar nog niet geheel aan toe zijn maar er valt uiteindelijk niet aan te ontkomen.

Verder hoop ik dat in de toekomst de Koerden worden beloond voor hun heldhaftig optreden en dat kan alleen door voor dat volk een eigen gebied toe te wijzen overeenkomstig hun eisen.
[verwijderd]
0
quote:

ZAYBXC schreef op 15 nov 2015 om 12:18:


Uiteraard is de Islamitische Staat fascistisch en met de koran in haar hand predikt zij dood en verderf, de aanhangers dienen dus onverwijld en een ieder naar 72 maagden te worden gestuurd, simpel gezegd de duivels opruimen.

Maar hoe pak je dat dan aan ?
Het verleden heeft bewezen dat geen oorlogen alleen gewonnen kunnen worden door bombardementen tenzij atoombommen worden gebruikt, het laatste is geen optie want het zet de hele wereld in brand.
Gebleken is dat de Koerden en tegenstanders nog niet in staat zijn om IS met de grond gelijk te maken.
De fascistische IS Staat moet dus door internationale troepen in haar kalifaat worden opgeruimd (boots on the ground) daar dus waar haar concentratie het hoogst is.
Het probleem is dat Europa en de USA daar nog niet geheel aan toe zijn maar er valt uiteindelijk niet aan te ontkomen.

Verder hoop ik hoop dat in de toekomst de Koerden worden beloond voor hun heldhaftig optreden en dat kan alleen door voor dat volk een eigen gebied toe te wijzen overeenkomstig hun eisen.de Koerden worden beloond ..daar zal Europaas nieuwe vriend Erdogan voor zorg dragen...
[verwijderd]
0
Het is wel weer peppie en kokkie overal..

Hier op het Forum met voor en tegenstanders en een stevige discussie wordt alles eigenlijk precies voorspeld wat er komen gaat...

Miljoenen overal naar inlichtingen...???
Hier haal je de info gratis op...

En hier op het Forum gewoon mensen met common sense die niet wereld vreemd zijn en goed aanvoelen wat er leeft...

Die zeggen precies wat er ongeveer komen gaat..

Wat voorbeelden!!
Al die vluchtelingen binnen halen gaat op de kop verkeerd....
TJA was dit zo moeilijk...??

Dan er komen in Europa meer aanslagen als we de oorzaak niet aanpakken en de barbaren alleen maar bombarderen..
Tja was dit zo moeilijk..


Geen boots on the ground zorgt voor meer aanslagen///

Ze gaan pas echt om de tafel zitten in Brussel als er een mega aanslag komt...
tja het beroemde kalf/// was dit nou zo moeilijk//

kalf was half in de put ..
Is die nu dan echt verdronken??


Ze willen geen bommen daar op hun hoofd...
Dus gaan ze steeds hardere acties verzinnen....
Om maar te zorgen dat we gaan stoppen met bommen gooien...
Frankrijk gaat niet een duimbreed toegeven en meer bommen gooien..

Dan weet je dat er vroeg of laat nog een vreselijke actie gaat komen...
Ze verzinnen steeds een graad erger....

Hier op het Forum ze moeten de oorzaak aanpakken..!!
In Brussel??
ze kijken er naar gooien wat bommen en wat ze doen is eigenlijk nog meer vluchtelingen maken..
Meer bommen meer mensen op de vlucht meer problemen..

Dan kom je vroeg of laat tot de conclusie dat er boots on the ground moeten....
Wil je dit niet en alleen maar bommen gooien???

Dan meer vluchtelingen!!
En meer vreselijke acties..

Dat zijn dan de gevolgen..

Heel simpel gedacht...
Zij gooien bommen zij plegen aanslagen!!
Uit die vicieuze cirkel moeten we nu stappen...

Bommen gooien en aanslagen krijgen...
Lijkt me niet een goede combinatie...

Moeten nu keihard alles aanpakken anders blijf je aanslagen houden...
Hoeveel onschuldige mensen gaat dit hun leven kosten???

Als je een probleem zover laat komen en er moeten eerst vreselijke zaken gebeuren en dan ga je het probleem aanpakken was hier al voorspeld..
Moeten eerst weer mega aantallen burgers de dupe worden en dan gaan ze het probleem aanpakken...

Denk dat ze nu keihard gaan optreden....
Als ze nu nog in de cirkel blijven denken dan hebben we dus nog een groter drama nodig voordat ze gaan ingrijpen...
Er komt een keer een dag dan gaan ze die 50.000 man met boots on the ground bestrijden...

Wanneer is de vraag?????

Met common sense denk je dan..
Met deze mensen valt niet te onderhandelen..

Dus is het dan niet beter om meteen alles keihard aan te pakken ??
Het wordt eerst dan een stuk erger en daarna is wordt het beter....

Of we gaan op dezelfde voet door bom gooien aanslag krijgen...??
Brussel kan nu de kopstukken bij elkaar trommelen...

Syrië zitten ook nog veel overgebleven gifvaten..
Vallen die in verkeerde handen??
Dan biologische troep??

Het wordt steeds gevaarlijker je merkt dat ze steeds een stapje verder gaan...
Wanneer is het genoeg voor Europa en dat ze keihard gaan optreden...

Waarom steeds Frankrijk en niet overal..
Als je het overal doet dan grijpen ze meteen in...
Alleen Frankrijk dan praten en praten en niet een oorlog willen...
Gaan ze Duitsland en andere landen erbij betrekken dan kan het wel eens snel afgelopen zijn...

Na charlie dacht een ieder al nu gaan ze het daar aanpakken...
Maar nee hoor het gaat gewoon door...

Maar één conclusie nu...
vicieuze cirkel moet doorbroken worden....

bommen gooien en antwoord aanslagen...??
Dit kan niet meer moet nu afgelopen zijn...
Mensen worden het steeds en steeds meer zat...

Straks is het bommen gooien meer vluchtelingen meer ellende en meer aanslagen en dan de burgers in eigen landen die in opstand komen.!!!
Die willen geen vluchtelingen meer en dan wordt het wij tegen zij...

Volgende stap is dan dat in Frankrijk de moskeeën in brand gaan..
Wordt steeds erger dan...

Het is nu afwachten wat Brussel gaat doen...
Wat wil Frankrijk??Beperktedijkbewaking
0
quote:

Stefan S schreef op 13 nov 2015 om 23:04:


[...]

Niks meer aan doen. Waterdichte redenering Pardon. Mooi! 16.000.000.000 naar de asielzoekers. Zo, dat is best boel veel geld. Tjeetje, 16 miljard. Ik begin ook een hekel aan ze te krijgen, die lafbekken op rubberbootjes op de Mediterranee. Komen zomaar onze ABN opvreten!

Maar nu naar Parijs. Nieuwe reden om de vluchteling te kielhalen! Proost allemaal!


Je ontwijkt me, lafbek. Ik ging op je in, maar je duikt.

Over rubberboten: wie is eigenlijk schuldig? Wie is de fabrikant?
Allen zijn medeschuldig aan moord op dat zielige verdronken jongetje op dat strand.
Het zijn Turken of Libiërs die dat vanuit hun havens toelaten.

Mogelijk kunnen we er momenteel, bij onze huidige oneindig slappe regering (om van die internationale clown die EU heet maar te zwijgen), niks aan doen...
Maar benoem dat dan ook, jij slappe lul.

RW1984
1
quote:

jonas schreef op 15 nov 2015 om 06:22:


[Modbreak IEX: Gelieve op uw taalgebruik te letten, een aantal berichten is bij dezen verwijderd.]


Het hoort een beetje bij gelovigen om zich beter te voelen, daar hebben christenen ook last van. Rij op zondag met je auto Staphorst maar eens binnen zou ik zeggen. De meest gewelddadige en extreme stromingen zijn echter wel Soennitisch. En juist van de meest extreme vormen (Salafisme en Wahabisme) worden de laatste jaren veel nieuwe moskeeen geopend in Nederland, bijna altijd met financiële steun uit Saoudi-Arabie of Qatar. In Nederland zijn Marokkanen vaak Soennitisch, terwijl Turken vaak Sjiieten zijn. Ik denk dat het geen toeval is dat de uitreizers vaak Marokkaans zijn.
Belegde boterham
0
quote:

fred 53 schreef op 15 nov 2015 om 08:13:


[...]

"Ik wil vooral een beschaafd land" waar je op vrijdagavond gezellig naar een
voetbal wedstrijd kan kijken , ergens in alle rust een hapje kan gaan eten of
naar een leuke tent waar je muziek kan luisteren.

mvg

Fred
Of rustig boodschappen kunnen doen(Alphen) naar Koninginnedag (Apeldoorn)
Je kind veilig in de crèche achterlaten (Adam en Belgie)

Idioten genoeg, ook in Ned helaas en de meesten lopen in t "wild"RW1984
0
quote:

mineset schreef op 15 nov 2015 om 11:49:


[...]
Toch, als je het de mensen heel direct vraagt .... hebben ze het niet eens in de gaten.
Bij iedere aanslag komt in de media meteen de vraag op:"waren er Nederlanders bij betrokken ?" ... Neen ? .... ohh, gelukkig maar."
Vrijdagavond ook weer op CNN tot tig keer toe. "As far as we know no American victims"

MH17 was een ander verhaal, maar al die andere aanslagen vind ik dat een beetje raar "100 Engelsen, Duitsers, Spanjaarden omgekomen, maar gelukkig geen Nederlanders.
Tsjah, denk ik dan ... waar gaat het nog over ... :-(

Ja, dat vind ik altijd een hele vreemde vraag. Alsof de rest niet telt. Vrijdag was er ook een aanslag in Libanon met veel doden. De dank die dat land krijgt voor het opvangen van belachelijk veel vluchtelingen.
35.133 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 297 298 299 300 301 302 303 304 305 306 307 ... 1753 1754 1755 1756 1757 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Direct naar Forum

Markt vandaag

Tesla omlaag op hoger Wall Street

19:41 De aandelenbeurzen in New York stonden vrijdag halverwege de handelsdag op kleine plussen. Maker van elektr... 1

  Indices

  AEX 592,71 +0,48%
  EUR/USD 1,1022 -0,37%
  Germany30^ 13.190,80 +0,40%
  Gold spot 1.462,87 -0,12%
  LDN100-24h 7.330,86 +1,19%
  NY-Nasdaq Composite 8.506,21 -0,24%
  US30# 27.849,68 +0,31%

  Stijgers

  Arcelo...
  +6,62%
  B&S Gr...
  +2,80%
  NIBC H...
  +2,54%
  BAM
  +2,51%
  Aperam
  +2,31%

  Dalers

  Kendrion
  -1,88%
  Takeaw...
  -1,08%
  Ahold ...
  -1,00%
  Kiadis...
  -0,79%
  Lucas ...
  -0,70%

  Nieuws Forum Meer»

  (49)

  Zilverduit op 22-nov-19 21:17
  (1)

  PietP op 22-nov-19 20:54
  (1)

  pim f op 22-nov-19 19:42
  (12)

  frankvl op 22-nov-19 19:13
  (2)

  Clowns n Animals op 22-nov-19 19:07

  Column Forum Meer»

  (90)

  DeepSpaceHorizon op 22-nov-19 21:11
  (5)

  Snugger op 22-nov-19 20:16
  (11)

  efreddy op 22-nov-19 19:41
  (3)

  aandeeltje! op 22-nov-19 17:56
  (4)

  Snugger op 22-nov-19 16:01