Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Vluchtelingen ramp voor Europa,eerste muur word nu gebouwd.

Volgen
 
Klik hier om dit forumtopic te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden bij nieuwe berichten.
35.063 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 1741 1742 1743 1744 1745 1746 1747 1748 1749 1750 1751 1752 1753 1754 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omlaag ↓
hirshi
0
quote:

Beperktedijkbewaking schreef op 1 sep 2019 om 22:31:


[...]

Maar het allerergste: hij houdt ons totaal onwetend over de politieke ontwikkelingen, de plannen van de regering en de gang van zaken in de economie van ZA (toch geen kleine). De Engelse media (BBC, Guardian etc.) geven veel meer ter zake doende informatie over het land.
Genoeg belangrijk nieuws uit ZA, maar helaas ver te zoeken op de Nederlandse media.

af.reuters.com/article/topNews/idAFKC...
Beperktedijkbewaking
0
Zeker, hirshi.
Er is in ZA nog veel 'stammenstrijd', meestal onder de oppervlakte maar niet altijd. Toen de apartheid afliep, laaide het weer op, zo van: "waar waren we ook weer?"

In dit geval speelt ook de aanwezigheid van (half-illegale) buitenlanders een rol, plus de alom aanwezige hoge criminaliteit.

izdp
0
quote:

Beperktedijkbewaking schreef op 4 sep 2019 om 07:07:


[...]
Wat een voor jouw doen lang stuk! En nog inhoudelijk ook, ik ben aangenaam verrast.

[1]: Lijkt me toch duidelijk. De herder wil volgens zijn gewoonte en traditie met zijn vee overal heen en weer gaan naar waar groene sprietjes te vinden zijn. Ergens begrijpelijk, maar de Nigeriaanse boer (met vergunning van zijn regering) zegt: "Ik run een moderne boerderij met efficiënte landbouwtechnieken, met de bedoeling om een hoge opbrengst te bereiken t.b.v. onze sterk groeiende bevolking. Dan kan je hier niet om de haverklap met je koeien doorheen komen banjeren. Dat geeft veel teveel schade."
Wat snap je hier niet aan?

[2]: Hier leg je het zelf uit.

[3]: Veel te simplistische, eenzijdige en generaliserende uitspraak. Míjn voorvaderen -voor zover ik weet- herken ik er iig niet in. Dat waren geen kolonialen.
Als beesten? Soms ja, ik denk dan vooral aan de imperialistische en goud zoekende Britten in meerdere Afrikaanse landen, Belgen in Kongo, Europeanen naar de indianen in Amerika, moffen in Namibië, en Nederlanders in Indië (Atjeh!). Niet aan de Boeren in ZA.

Je moet niet doen alsof de Europeanen overal met de bajonet op het geweer de ene na de andere inheemse nederzetting plat brandden en het land inpikten. Meestal waren er lange perioden van vreedzame co-existentie en ruilhandel, bijv. bij veel havens die de VOC langs de Indische Oceaan aandeed.
Zeker ook in Zuid-Afrika tot 1800. Ik ken diverse deugdelijke bronnen die het hebben over trouwen tussen de Hollandse volksplanters* en Khoi-meisjes. Dus niet over verkrachten of 'seksslavinnen'. Daar waren de meeste Hollandse immigranten* ook veel te christelijk voor.
*) De term 'kolonisten', hoewel veel gebruikt, is op deze Hollanders niet van toepassing.

Als er spanningen ontstonden waren die vooral van het type [1]. Een betere landbouw en een sterkere economie verdringt langzamerhand de primitievere samenlevingen en tradities. Dat is al 10.000 jaar aan de gang, en is onontkoombaar. De Khoi waren ook niet gek, zij zagen hoe effectief de Hollandse technieken en gereedschappen waren. Zij kopieerden of kochten die en deden er hun voordeel mee.
Ik sluit niet uit dat een Khoi-vader zijn dochter uithuwelijkte aan een blanke in het kader van een deal over weidegrond. Bedenk: de eerste 50-80 jaar na van Riebeeck bestond de blanke bevolking rond Kaapstad vooral uit mannen (net zoals bij de eerste Hollandse nederzettingen in Amerika).

Soms lukte het niet op die manier. Er waren "Khoi-Dutch Wars', maar slechts kort. Naar de aantallen slachtoffers kan men slechts gissen, maar die zullen in vergelijking met de latere veldslagen (rond 1880) tussen de Engelsen en de Zulu's gering geweest zijn.

Ook de spanningen tussen de Zulu's en de trekboeren tussen 1825 en 1840 waren van type [1]. De Boeren zagen voldoende ruimte om hier en daar land af te palen en efficiënte landbouw te bedrijven, de Zulu's zagen het als aantasting van hun weide- en jachtgebieden. De Boeren probeerden tot overeenkomsten te komen, de Zulu's verbraken die en overvielen de boeren. (Lees Trevor Noah, "Born a Crime", over de dappere maar stomme strijdtactieken van de Zulu's.)
Dus niks niet "als beesten te keer gaan" door de Boeren, het was pure zelfverdediging. En de Boeren waren daar en toen even 'oorspronkelijk' of 'inheems' als de Zulu's die eigenlijk uit noordelijker gebieden kwamen.


[4]: Mee eens, en voor de goede orde nog dit. De eerste volksplanters en de latere Boeren zullen ongetwijfeld de zwarten als primitieve 'bosjesmannen' of 'wilde negers' beschouwd hebben, en er racistisch over gedacht hebben. Net als 99,9% van alle blanken in de wereld toen. Maar ik hou vol: de Britse koloniale legers hebben veel meer huis gehouden in Afrika.

De latere zeer onrechtvaardige apartheid valt de nakomelingen van de Boeren meer kwalijk te nemen, al waren niet alle Afrikaners even fanatiek. Mijn ZA vriendin liet zwarte mede-ouders van de gemengde(!) school van haar kinderen door de voordeur naar binnen komen, tot afgrijzen van haar buren. We hebben het over ongeveer 1986-1992. De zwarte moeders zelf kozen trouwens liever de achterdeur...

Dat de blanken in ZA nu een koekje van eigen deeg krijgen via o.a. de BEE wetgeving (positieve discriminatie van bedrijven met zwart management of eigendomschap) is te billijken, maar het moet niet te lang duren. Omdat het in wezen racistische wetgeving is.
Je antwoord zie ik nu pas.
Wel erg veel om op te antwoorden.
Dus zie wel hoever ik kom nu.

Ad 1: er is niks wat ik niet snap daar.
De oude lege wereld voor dat gebied daar bestaat niet meer.
Het ontbreekt daar aan gezag, respect en geld! voor het volk dat nog leeft naar de gewoonten van de oude wereld.
'Hun' land wordt ingepikt en ze worden verjaagd.
Heel goed in beeld gebracht en uiterst goed te begrijpen.
Maar dat wel door eigen andere volken.
Elders in de Sahelgordel en net daaronder, door verkoop aan buitenlandse ondernemingen.
Dit vaak door, wat zullen we zeggen, door niet al te frisse overheden, die vooral geld zien voor zichzelf?

Zie het grote verschil met de historie van Zimbabwe, Namibië en ZA.
Datzelfde gebeurde destijds door volken uit Europa en niet uit eigen streken.
Landen bestonden niet.

Zo even genoeg ;-)

Edit: gebrek aan respect stelde ik, maar je zag wel een soort van begrip en een wil om dit op te lossen, maar.... en dus daarna komt gezag met geld wat ontbreekt om dit mogelijk te maken.
Hier zou de EU bv wat mee kunnen doen, want echt belangrijk voor een enorm gebied.
izdp
0
Ad 3: hier ga je toch echt de mist mee in.

Maakt niet uit of de Britten of Duitsers ( wil je normaal doen en moffen niet meer gebruiken?) nog erger waren.
Het legitimeert niets, maar dan ook niets.
Natuurlijk snap ik de tijdsgeest, maar ook die was toen al fout.
Wat zegt de bijbel over de schepsels?
Ze keken liever naar het verhaal van Mozes en het beloofde land.
Overal ter wereld deed het westen zo.
Vanuit een bevoorradingspost kwam de uitbreiding en de eerste conflicten met inheems wat uitmondde in een eeuwenlange aaneenschakeling van bloedvergieten.
Slaven? Anders zeker, maar ze hadden ze wel.
Nogal wat uit Azië ook, die van de andere veroveringslanden kwamen en al meer waren onderworpen,
Wordt wel genoemd als 1 van de redenen van de grote trek namelijk de afschaffing van de slavernij door de Engelsen met geen of weinig compensatie.
Engeland en NL waren elkaars zo ongeveer natuurlijke vijanden.
Grappig is dat wo2 daar een einde aan heeft gemaakt.
Zo waren daar de conflicten onvermijdelijk die ook eeuwenlang nogal bloederig verliepen tot en met de grote boerenoorlogen rond 1900.
Al vrij gauw daarna werd het allergrootste drama in gang gezet: de apartheid die nog genadelozer was dan de ontwikkeling in de VS.
Daar zag je tenminste nog een langzaam opgaande lijn voor de slaven van weleer.
Grosso modo uiteraard.
In ZA werd het juist steeds negatiever en negatiever.
Tot en met de gelegitimeerde geheime doodseskaders die in ZA, Angola, Namibië en Rhodesia de vrije hand hadden.
Stomtoevallig en voor mij onbegrijpelijk, heb ik de bewijzen daarvan met eigen ogen gezien.
Tot en met de oorkonden voor bewezen diensten met foto en namen daarbij.
Ik keek met open mond van verbazing en stond als aan de grond vastgenageld.
In een kamer/kantoor helemaal vol met nazispullen.
Tot plots achter me werd gevraagd wat ik daar deed.
Dat was rond 1987 in Gweta waar ik ipv de wc deze kamer inliep.

Zo voor nu weer genoeg.
rationeel
0
NETANYAHU ON WAY TO LONDON: NOW IS NOT TIME TO TALK TO IRAN

'This is not the time to carry out talks with Iran, this is the time to pressure Iran.'

Prime Minister Benjamin Netanyahu sent a warning to Iran, as he boarded a flight to>>> London >>>Thursday morning to meet with British prime minister>>> Boris Johnson>>> and US Defense Secretary>>> Mark Esper.>>>

"Today we were told about another violation carried out by Iran, this time in relation to>> nuclear proliferation>>>. It’s part of the aggressive actions of>>> Iran in the international sphere>>> and part of their attempts to carry out>>> attacks against Israel,>>> attempts which>> have not halted,">>> he said.

This is not the time to carry out talks with Iran, this is the time to>>> pressure Iran.">>>

"I’m going for a lightning visit to London to meet with the prime minister>>> Boris Johnson and the US defense secretary Mark Esper>>> to discuss things which are important to>>> Israel at every opportunity.">>>

>>>Israel Air Force Commander Maj.-Gen.>>> Amikam Norkin>>> and the>>> IDF >>>Head of Operations Directorate Maj.-Gen>>>. Aharon Haliva >>>will be joining Prime Minister Benjamin Netanyahu on his trip to London.

>>>Mike Pence>>> will also be in London. Netanyahu aides said they did not know whether he would meet with him.

www.jpost.com/Breaking-News/Netanyahu...
rationeel
0
quote:

izdp schreef op 5 sep 2019 om 15:05:


Vlucht die NETANYAHU?
Oh jee Nog zo'n kwezel erbij: Pence.
Je bent iemand die nergens ook maar enige verantwoordelijkheid voor draagt. En maar schelden en maar denigreren.

rationeel
0
...

Regarding the>>> surprise trip on Thursday to London,>>> where>>> Netanyahu>>> is expected to meet both>>> British Prime Minister Boris Johnson>>> and>>> US Defense Secretary Mark Esper, >>>there are>>> electoral benefits for both Netanyahu and Johnson.>>>

For>>> Netanyahu>>>, it showcases his ability to strut on the >>>center of the world’s stage,>>> and for>>> Johnson >>>– who may soon be running in a snap election >>>against Labour’s >>>Jeremy Corbyn >>>– a meeting with>>> Netanyahu will >>>highlight>>> Corbyn’s>> antisemitism>>> and>>> anti-Israel problem.>>>

And the meeting with the new US defense secretary also could potentially have >>>electoral benefits for Netanyahu.>>> For instance, if>>> Esper>>> makes any mention of a>>> US commitment to come to Israel’s aid>>> in the face of an >>>existential threat,>>> or the two men announce the >>>beginning of talks>>> leading to some kind of>>> defense pact,>>> this will be trumpeted over the next two weeks as a >>>significant diplomatic achievement that only Netanyahu>>> could have achieved.

www.jpost.com/International/Visit-to-...
luchtschip
0
quote:

rationeel schreef op 5 sep 2019 om 15:16:


Prime Minister Benjamin Netanyahu:)


Prime Minister Benjamin Netanyahu.

Er liep een rechtszaak tegen zijn vrouw wegens corruptie.
Deze rechtszaak heeft zij afgekocht.

Er loopt momenteel nog een rechtszaak tegen Netanyahu wegens corruptie.

Middels trukendozen probeert hij deze rechtszaak te traineren.

Afgelopen Dinsdag : Netanyahu zegt zijn bezoek van as Maandag aan India af ivm "scheduling issues"
Afgelopen Dinsdag : Netanyahu said at te cabinet meeting that efforts were underway for another trilateral summit in Jerusalem of US, Russian and Israeli security officials to discuss removal of Iran Forces from Syria.
Afgelopen Woensdag : Netanyahu zal binnen korte termijn naar Rusland vliegen om President Putin in Sochin te ontmoeten.

- het is kort dag voor de verkiezingen in Israel
Het bezoek aan Putin wordt uitgelegd richting de verkiezing :
-Netanyahu wil het electoraat laten zien nog bij de wereldleiders te horen
-Netanyahu wil middels dit bezoek Russisch sprekende immigranten wegtrekken bij zijn rivaal Avigdor Libermans's partij "Yisrael Beytenu" partij

Vandaag Donderdag : Netanyahu zit in het vliegtuig naar London. Vergezeld van Israeli Airforce Commander Amikan Norken and Israeli IDF Head of Operations Directorate Maj Gen Aharon Haliva.

In London zal hij Boris Johnson ontmoeten en de US Minister van Defensie Mark Esper.

Ook Mike Pence, Vice President US, is in Londen. Netanyahu kon niet zeggen of hij Mike Pence zou ontmoeten.Er wordt op wereldniveau wel heel nauw samengewerkt, waarbij er vraagtekens mogen worden gezet, waarom er juist nu zo'n intensief overleg plaats vindt.
En er zitten een paar last minute aanpassingen van het ontmoetingsschema bij.

www.jpost.com/Breaking-News/Netanyahu...
luchtschip
0
quote:

rationeel schreef op 5 sep 2019 om 15:15:


[...]

Je bent iemand die nergens ook maar enige verantwoordelijkheid voor draagt. En maar schelden en maar denigreren.
Er werd gevraagd :
Vlucht Netanyahu ?

logische vraag.
Want je plaats het bericht over de vlucht, van Jerusalem naar Londen, door Netanyahu, op het draadje "vluchtelingen ramp voor Europa etc"

Er is toch het "Boris Johnson" draadje of eventueel het "Donald Trump" draadje als de nadruk wordt gelegd op de ontmoeting met Mark Esper(US defensie Minister).

Deze reactie van geen verantwoordelijkheid dragen, schelden en denigreren kan ik niet plaatsen.
rationeel
0
quote:

luchtschip schreef op 5 sep 2019 om 16:02:


[...]

Er werd gevraagd :
Vlucht Netanyahu ?

logische vraag.
Want je plaats het bericht over de vlucht, van Jerusalem naar Londen, door Netanyahu, op het draadje "vluchtelingen ramp voor Europa etc"

Er is toch het "Boris Johnson" draadje of eventueel het "Donald Trump" draadje als de nadruk wordt gelegd op de ontmoeting met Mark Esper(US defensie Minister).

Deze reactie van geen verantwoordelijkheid dragen, schelden en denigreren kan ik niet plaatsen.


Er is wel meer wat jij niet kunt plaatsen.
Voor kennisgeving aangenomen.
izdp
0
Bedankt luchtschip, scheelt me weer werk.
Al maak ik veel kortere metten met de zinloze opmerkingen van ratio.
haas
0
Turkije deporteert Syriërs
donderdag 5 september 2019, 19:10 uur

Het is afgelopen met de Turkse gastvrijheid voor Syriërs. Het sentiment in grote Turkse steden waar veel vluchtelingen verblijven, is de afgelopen maanden volledig omgeslagen. Huiszoekingen, arrestaties en deportaties naar gevaarlijk oorlogsgebied zijn aan de orde van de dag. Deze omslag is opmerkelijk, juist omdat president Erdogan jarenlang dweepte met zijn royale opvangbeleid in de regio. Waarom wijzigen de Turken hun vluchtelingenpolitiek? En wat betekent de Turkije-deal met de EU-landen? Correspondent Melvyn Ingleby onderzoekt de gevolgen van deze nieuwe politiek.
rationeel
0
IRAN:

Masih Alinejad ????

@AlinejadMasih

Heartbreaking. Sahar, is 22 and yesterday she set herself on fire outside courts protesting her 6 month jail term. Her crime: sneaking into a stadium for a football game. Iran bans women from entering stadiums. We call on @FIFAcom to sanction Iran for enforcing gender apartheid.
asti
0
Johnno deelde niet zo lang geleden ook een bericht over een zaak in Iran die niet bleek te kloppen.

De dame in kwestie is niet veroordeeld. Ze was op borgtocht vrij en moest nog voorkomen. Ze schijnt een psychische aandoening te hebben.

Geld voor borgtocht had de (Afro-)Amerikaanse Kalief Browder niet. Hij werd op zijn zestiende opgepakt op verdenking van het stelen van een rugtas. Hij hield zijn onschuld vol en na meer dan drie jaar verdachte te zijn geweest werd de zaak geseponeerd. Toen hij zelfmoord pleegde was hij toevallig ook 22.
rationeel
0
quote:

asti schreef op 6 sep 2019 om 01:04:


Johnno deelde niet zo lang geleden ook een bericht over een zaak in Iran die niet bleek te kloppen.

De dame in kwestie is niet veroordeeld. Ze was op borgtocht vrij en moest nog voorkomen. Ze schijnt een psychische aandoening te hebben.

Geld voor borgtocht had de (Afro-)Amerikaanse Kalief Browder niet. Hij werd op zijn zestiende opgepakt op verdenking van het stelen van een rugtas. Hij hield zijn onschuld vol en na meer dan drie jaar verdachte te zijn geweest werd de zaak geseponeerd. Toen hij zelfmoord pleegde was hij toevallig ook 22.


He wat een zielig verhaal op de vrijdag.

Ik heb wel vernomen dat IRAN de mooiste meisjes heeft. Moge zij snel bevrijd van hoofddoek en wat dies meer zij, met rond wapperende haren een bezoekje brengen aan ons land.

Kunnen we ze leren klompen dansen.
izdp
0
izdp
0
Dit past hier wel:

Een icoon die al heel snel verviel tot de macht van het kwade is er niet meer.
Robert Mugabe, een man die heel veel op zijn geweten heeft staan.

Een ramp voor de hele regio die nog steeds voortduurt.

www.volkskrant.nl/nieuws-achtergrond/...

Oh, en Bram Vermeulen gezien in ZA met de onlusten BDB?
Lef kan hem niet ontzegd worden.

rationeel
0
quote:

izdp schreef op 6 sep 2019 om 15:10:


Leer ze dan liever klompendansen gelijk.

Maar eh zelf op klompen gelopen?


Ja, als kind heb ik bij boeren gelogeerd. En iedereen droeg klompen.
35.063 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 1741 1742 1743 1744 1745 1746 1747 1748 1749 1750 1751 1752 1753 1754 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Direct naar Forum

Markt vandaag

Wall Street toont mooie koerswinsten

15 okt De aandelenbeurzen in New York zijn dinsdag duidelijk in het groen gesloten. Beleggers op Wall Street verwe...

  Indices

  AEX 579,87 +0,81%
  EUR/USD 1,1028 -0,04%
  Germany30^ 12.634,20 +0,03%
  Gold spot 1.482,34 +0,08%
  LDN100-24h 7.199,52 -0,18%
  NY-Nasdaq Composite 8.148,71 +1,24%
  US30# 26.996,26 -0,11%

  Stijgers

  Fugro
  +11,50%
  ForFar...
  +4,17%
  Euroco...
  +3,33%
  Galapagos
  +3,27%
  ASML
  +3,01%

  Dalers

  Fagron
  -2,96%
  RELX
  -1,30%
  ALTICE...
  -1,11%
  Alfen ...
  -1,02%
  Basic-Fit
  -0,67%

  Nieuws Forum Meer»

  (9)

  suske wiet op 16-okt-19 00:06
  (16)

  Dead cat bounce op 15-okt-19 23:32
  (1)

  langetermijner op 15-okt-19 23:24
  (9)

  Weert=No.1 op 15-okt-19 23:07
  (9)

  FlashHenk op 15-okt-19 23:03

  Column Forum Meer»

  (19)

  Met Effekt op 16-okt-19 03:18
  (4)

  Wie weet ! op 16-okt-19 01:30
  (157)

  Optiefan op 15-okt-19 23:25
  (1)

  Weert=No.1 op 15-okt-19 22:52
  (6)

  Greedit op 15-okt-19 17:56