Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Update& AScX de start van herstel

Volgen
 
Klik hier om dit forumtopic te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden bij nieuwe berichten.
2.069 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 96 97 98 99 100 101 102 103 104 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omlaag ↓
Jacq007
0
quote:

Nel schreef op 21 mei 2015 om 16:09:


Kwantum= huizenmarkt= betaalbaar voor starters=goed verkoopbaar
enig idee welke party buitenland gros van detailhandel ook te koop en eerdaags kan je op A1 lokatie voor lagere huur instappen in leegkomende panden beter een vloeroppervlakte van 600 m op A1 als 3000 op c lokatie
[verwijderd]
0
Erik9400
0
Lopend"Warren"Buffet
0
Nederlandse consument blijft positief

Van onze redacteur
Vandaag, 09:34
De stemming onder Nederlandse consumenten is in mei 2015 iets verder verbeterd ten opzichte van april. Het consumentenvertrouwen steeg 2 punten en komt uit op 2. De toename van het vertrouwen komt vooral doordat de koopbereidheid van consumenten minder negatief is. Dit heeft het Centraal Bureau voor de Statistiek vrijdag bekendgemaakt.

Met een waarde van 2 ligt het consumentenvertrouwen in mei ver boven het gemiddelde over de afgelopen twintig jaar van -9. De koopbereidheid van consumenten is in mei wat minder negatief dan in april. Deze deelindicator van het consumentenvertrouwen stijgt met 3 punten naar -5. Consumenten oordelen minder negatief over hun toekomstige financiële situatie. Ook vinden ze de tijd voor het doen van grote aankopen iets gunstiger. Het oordeel over het economische klimaat verandert volgens het CBS nauwelijks. De deelindicator Economisch klimaat komt uit op 13, tegen 12 in april.

Verder meldt het CBS dat consumenten in maart 1,9% meer besteed hebben aan goederen en diensten dan in maart 2014. Ze hebben vooral meer geld uitgegeven aan gas, huishoudelijke apparaten en woninginrichting. De consumptiecijfers zijn gecorrigeerd voor prijsveranderingen en veranderingen in de samenstelling van het aantal koopdagen.

Net als in de twee voorgaande maanden was het dit jaar in maart kouder dan een jaar eerder waardoor consumenten opnieuw meer gas hebben verbruikt. Vooral hierdoor waren de bestedingen aan overige goederen, waaronder energie, 7,8% hoger dan in maart vorig jaar.

Consumenten gaven in maart 1,6% meer uit aan duurzame goederen dan een jaar eerder. Ze besteedden vooral meer aan huishoudelijke apparaten en woninginrichting. CBS berichtte vorige week nog dat de winkels in woninginrichting in het eerste kwartaal de grootste omzetstijging in zeven jaar behaalde. Dat is in lijn met het herstel op de woningmarkt. Aan voedings- en genotmiddelen gaven consumenten 1,4% meer uit dan een jaar eerder.

Ten slotte gaven ze 0,8% meer uit aan diensten, zoals woninghuur, reizen met bus of trein, bezoek aan restaurant of kapper, en verzekeringen. Uitgaven aan diensten maken ruim de helft van de totale binnenlandse consumptieve bestedingen uit.

fd.nl/economie-politiek/1105071/neder...
Erik9400
0
Gisteren -3% met 49 aandelen....

Vandaag weer moeizaam

Peptalk van ceo zou fijn zijn of pb verkoop kwantum
Tilburg013
0
quote:

Erik9400 schreef op 22 mei 2015 om 10:05:


Gisteren -3% met 49 aandelen....

Vandaag weer moeizaam

Peptalk van ceo zou fijn zijn of pb verkoop kwantum


Maak je toch niet zo druk....zolang je niet verkoopt is het toch ongerealiseerd verlies/winst?

Er is een kleine freefloat dus manipuleren van de koers is redelijk eenvoudig.

If you can't stand the heat, get out of the kitchen
[verwijderd]
0
quote:

Tilburg013 schreef op 22 mei 2015 om 10:43:


[...]

Maak je toch niet zo druk....zolang je niet verkoopt is het toch ongerealiseerd verlies/winst?

Er is een kleine freefloat dus manipuleren van de koers is redelijk eenvoudig.

If you can't stand the heat, get out of the kitchen
koop net 1700 stuks uit de laat , binnen 3 minuten wordt de koers weer 2 % teruggezet met 100 stuks
Dit zaakje stinkt op een prettige manier , koers mag niet omhoog ; er zal wel een overnamebod in de maak zijn
Erik9400
0
quote:

Slick schreef op 22 mei 2015 om 10:47:


[...]koop net 1700 stuks uit de laat , binnen 3 minuten wordt de koers weer 2 % teruggezet met 100 stuks
Dit zaakje stinkt op een prettige manier , koers mag niet omhoog ; er zal wel een overnamebod in de maak zijn


Klopt! herkenbaar.... je koopt iets en direct volgt verkoop....en dat met deze volumes!

Stinkt inderdaad en dat vind ik prima maar dan moet er wel een keer een einde aan komen

Op deze manier is er geen geld te verdienen (ook niet met daghandel...)[verwijderd]
0
quote:

Erik9400 schreef op 22 mei 2015 om 11:02:


[...]

Klopt! herkenbaar.... je koopt iets en direct volgt verkoop....en dat met deze volumes!

Stinkt inderdaad en dat vind ik prima maar dan moet er wel een keer een einde aan komen

Op deze manier is er geen geld te verdienen (ook niet met daghandel...)

Gewoon 40 % pakken over 2 maandjes :)
[verwijderd]
0

Door Jaap Penders op 16 september 2013Op IEX, een website voor beleggers, is op 13 september 2013 een artikel geplaatst over manipulatie van het orderboek van het aan Euronext Amsterdam genoteerde beursfonds BinckBank.1 Marc Lendfers van de website beursweer opperde aan de hand van een filmpje dat sprake zou zijn van koersmanipulatie. Dit werd gemeld bij de Autoriteit Financiële Markten (‘AFM’). Dit roept vragen op: wat is koersmanipulatie? Kan het plaatsen van een order koersmanipulatie opleveren? Wat onderzoekt de AFM? Hieronder zal ik ingaan op deze vragen.


De werking van de beurs

Bedrijven hebben geld nodig om hun activiteiten te financieren. Een wijze van financiering is de uitgifte van aandelen aan beleggers. Bedrijven kunnen een beursnotering aanvragen, zodat de aandelen publiekelijk verhandeld kunnen worden. Beleggers kunnen via hun broker beursgenoteerde aandelen van een bedrijf kopen of verkopen. Ook kunnen door de beurs of een uitgevende instelling opties2 en derivaten (zoals turbo’s3) op deze aandelen zijn uitgegeven. Aandelen, opties en derivaten worden financiële instrumenten genoemd. Een koers van een financieel instrument komt tot stand door vraag en aanbod, waarbij de kooporder en verkooporders bijeen worden gebracht. Voor het vertrouwen in het goed functioneren van financiële markten en bescherming van de belegger zijn regels opgesteld.


Verbod van marktmisbruik

In de Wet op het financieel toezicht (‘Wft’) zijn regels gesteld ter voorkoming van marktmisbruik.
Op basis van deze regels is het handelen met voorwetenschap en zogenaamde koersmanipulatie verboden. In art. 5:56 Wft is het gebruik van voorwetenschap door een transactie te verrichten of te bewerkstelligen strafbaar gesteld. In artikel 5:58 Wft is koersmanipulatie strafbaar gesteld.4


Wat is koersmanipulatie?

Koersmanipulatie is het manipuleren van de koers van een beursgenoteerd financieel instrument. Artikel 5:58 lid 1 Wft stelt strafbaar:

a) een transactie of een handelsorder in financiële instrumenten te verrichten of te bewerkstelligen waarvan een onjuist of misleidend signaal uitgaat of te duchten is met betrekking tot het aanbod van, de vraag naar of de koers van de financiële instrumenten, tenzij degene aantoont dat zijn beweegreden gerechtvaardigd en gebruikelijk is;

b) een transactie of een handelsorder in financiële instrumenten te verrichten of te bewerkstelligen teneinde de koers van de financiële instrumenten op een kunstmatig niveau te houden, tenzij degene aantoont dat zijn beweegreden gerechtvaardigd en gebruikelijk is;

c) een transactie of een handelsorder in financiële instrumenten te verrichten of te bewerkstelligen waarbij gebruik wordt gemaakt van bedrog of misleiding; of

d) informatie te verspreiden waarvan een onjuist of misleidend signaal uitgaat of te duchten is met betrekking tot het aanbod van, de vraag naar of de koers van financiële instrumenten, terwijl de verspreider weet of redelijkerwijs moet vermoeden dat die informatie onjuist of misleidend is.


Voor koersmanipulatie is het, anders dan bij gebruik van voorwetenschap, niet vereist dat de geplaatste order tot koop of verkoop van het financiële instrument wordt uitgevoerd. Bij de eerste strafbaarstelling is dus van belang of van het plaatsen van een order een onjuist of een misleidend signaal uitgaat naar het aanbod van, de vraag naar, of de koers van het financiële instrument. Indien dit het geval is, zal het plaatsen van een order koersmanipulatie opleveren.


Sancties op koersmanipulatie

Koersmanipulatie is een misdrijf. Het Openbare Ministerie kan een overtreder, al dan niet op aangifte van de AFM, strafrechtelijk vervolgen. De AFM houdt toezicht op de beurshandel en kan koersmanipulatie sanctioneren door bijvoorbeeld een boete op te leggen. De basisboete voor koersmanipulatie is EUR 2 miljoen.
Erik9400
0
Koers zit muren muur vast...

Dit jaar weinig beweging... www.google.com/finance?cid=670664

Op 2 momenten was er opeens (zonder aanleiding) wel veel handel maar de weg omhooggevallen is nog niet ingezet ....

twinkletown
0
svhk
0
quote:

twinkletown schreef op 25 mei 2015 om 14:26:


Inmiddels ATL: 2,451 euro; waarschijnlijk door een bestens verkooporder


Kunnen best wel nog lager zolang nieuws uitblijft, en dan moet je maar hopen dat als er nieuws komt dat dat positief is.
Is het geen goed nieuws dan kon het wel eens hard naar beneden gaan.
Erik9400
0
Nog lager?alle ellende zit nu wel in koers lijkt mij.

Kan mij niet voorstellen dat grootaandeelhouders Mac op fles laten gaan
wieweet
0
quote:

twinkletown schreef op 25 mei 2015 om 14:26:


Inmiddels ATL: 2,451 euro; waarschijnlijk door een bestens verkooporder


De koers is enige weken geleden al op rond de 2,31 geweest.

vrgr
Spes
0
quote:

Erik9400 schreef op 25 mei 2015 om 15:36:


Nog lager?alle ellende zit nu wel in koers lijkt mij.

Kan mij niet voorstellen dat grootaandeelhouders Mac op fles laten gaan

Misschien is Delta Lloyed wel de verkoper omdat ze minder risico willen lopen c.q. geld nodig hebben. Kijk naar hun verkopen in andere aandelen in 2015. Op 8 mei is hun belang reeds van 5,62% naar 4,25% gedaald. Ze waren al grootaandeelhouder en hebben vorig jaar op €8 de emissie gegarandeerd of hebben ze niet meegedaan?

Op de fles gaan zullen ze niet vanwege de verkopen aandelen van aandeelhouders want dit geld ontvangt Macintosh niet.
Overvloedgolf
0
quote:

Slick schreef op 22 mei 2015 om 11:05:


[...]
Gewoon 40 % pakken over 2 maandjes :)


Ik ga voor 80-100 procent binnen een half jaar.
svhk
0
[quote alias=Overvloedgolf id=8511057 date=201505252130]
[...]

Ik ga voor 80-100 procent binnen een half jaar.


[/quote

Nemen jullie zeg maar een koers van 2,50 als beginpunt.
2.069 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 96 97 98 99 100 101 102 103 104 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Direct naar Forum

Meer »

Koers 0,000   Verschil 0,00 (0,00%)
Laag 0,000   Volume 0
Hoog 0,000   Gem. Volume 0
01-jan-01 00:00
label premium

KOPEN OF VERKOPEN?

Het laatste advies leest u als IEX Premium-lid

Ontdek Premium