Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Dagafsluiting van de AEX, en andere beurzen.

Volgen
 
Klik hier om dit forumtopic te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden bij nieuwe berichten.
2.813 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 ... 137 138 139 140 141 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omlaag ↓
voda
0
Europese beurzen sluiten hoger

Adempauze na bloedbad.

De Europese aandelenmarkten zijn dinsdag hoger gesloten, waarmee de sterke verkoopgolf in reactie op de Brexit tot stilstand kwam.

De EuroStoxx 50 sloot dinsdag 2,3 procent hoger op 2.758,67 punten, de Duitse DAX won 1,9 procent tot 9.447,28 punten, de Franse CAC steeg tot 2,6 procent op 4.088,85 punten en de Britse FTSE sloot 2,6 procent hoger op 6.140,39 punten.

Hoewel de aandelenmarkten in Europa dinsdag herstelden van het bloedbad in de handelsdagen ervoor, betekent dit niet dat aandelen nu weer heel aantrekkelijk zijn "gezien de onduidelijkheid over de toekomst van het Verenigd Koninkrijk, dus dit kan een moment van short-covering zijn", schreef marktstrateeg Lee Wild van Interactive Investor.

"Wat zeker is dat de marken enige tijd enorm "vluchtig" blijven, vanwege de gebeurtenissen in Westminster en Brussel", voegde hij eraan toe.

Dinsdag kwamen de leiders van de lidstaten van de Europese Unie, waaronder ook het Verenigd Koninkrijk, bijeen om te praten over de nasleep van de Brexit en hoe de Britten het vertrek denken te gaan vormgeven.

ECB-voorzitter Mario Draghi riep dinsdag op tot meer coördinatie tussen centrale banken om het probleem van de zeer lage inflatie te bestrijden.

De wereldwijde aandelenmarkten verloren de twee voorgaande handelsdagen 3,01 biljoen dollar aan waarde, vanwege het Britse referendum, meldde Howard Silverblatt, een analist van S&P Global.

Op macro-economisch vlak werd bekend dat de Duitse importprijzen in mei zijn gedaald met 5,5 procent op jaarbasis, versus een daling van 6,6 procent een maand eerder. Op maandbasis steeg het prijspeil met 0,9 procent. De exportprijzen daalden op jaarbasis met 1,6 procent. Op maandbasis was sprake van een stijging van 0,2 procent.

Tevens werd bekend dat het Franse consumentenvertrouwen in juni licht is gedaald. De vertrouwensindex daalde van 98 in mei naar 97 deze maand.

De omzet van de detailhandel in Spanje is in mei voor het eerst in zes maanden gedaald. De omzet daalde met 0,9 procent op maandbasis. Op jaarbasis was sprake van een groei van 2,3 procent.

De prijs voor een vat ruwe olie noteerde rond het slot van de handel in Europa aan de Nymex 2,0 procent hoger op 47,27 dollar, terwijl een vat Brent 1,9 procent duurder werd op 48,67 dollar.

Het Britse pond wist na de vrije val van de afgelopen dagen wat te herstellen. Rond het slot van de handel in Europa noteerde de munt 0,5 procent hoger op 1,3296 dollar. De euro steeg ten opzichte van de greenback met 0,2 procent tot rond de 1,1050 dollar.

Stijgers en dalers

Met name de Italiaanse banken zaten dinsdag in de lift, na berichten dat de Italiaanse regering van plan is 40 miljard euro in het financiële systeem te pompen, in een poging het systeem te beschermen nadat de Britten besloten de EU te verlaten. Unione di Banche Italiane sloot 9 procent hoger, Banca Monte dei Paschi di Siena steeg 1,7 procent en Banca Popolare di Milano won 5,6 procent.

Rolls-Royce sloot 2,7 procent hoger, nadat het bedrijf meldde te verwachten dat valutaschommelingen dit jaar een minder sterke positieve bijdrage zullen leveren aan de resultaten als gevolg van de daling van het Britse pond.

Staalgigant ArcelorMittal daalde 1,0 procent, nadat Goldman Sachs het koersdoel voor het staalconcern verlaagde van 5,50 naar 5,00 euro, op basis van lagere verwachte groeicijfers voor het Verenigd Koninkrijk en de EU na de Brexit.

Wall Street

Wall Street noteerde rond het slot van de handel in Europa hoger, waarbij de Dow Jones Industrial Average 0,9 procent steeg, de S&P 500 1,0 procent won en de Nasdaq 1,5 procent steeg.

Door: ABM Financial News.

Info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires
voda
0
Damrak sluit hoger

Damrak schudt zorgen over Brexit van zich af.

De Amsterdamse beurs is woensdag hoger gesloten, waarmee de index de opwaartse trend van dinsdag wist vast te houden, na de forse verkoopgolf in reactie op het besluit van de Britten uit de EU te stappen.

De AEX sloot 3,0 procent hoger op 430,08 punten, de AMX-index steeg 2,2 procent tot 602,76 punten en de AScX sloot 1,5 procent hoger op 731,43.

Vermogensbeheerder Koen Bender van Mercurius Vermogensbeheer meldde enigszins verbaasd te zijn over het herstel. "Het is echter niet zo dat de Brexit nu exit is. Voor nu is slechts sprake van relax it", aldus de vermogensbeheerder.

"Het is prettig dat de situatie zo snel lijkt te herstellen", voegde Bender toe, "zo zit Shell bijvoorbeeld stevig in de lift, maar ik zou liever hebben dat financials als ING, Aegon en ABN AMRO een dergelijk herstel zouden laten zien. De financiële sector heeft de afgelopen dagen toch aanzienlijke verliezen moeten incasseren", aldus Bender. "Er is absoluut sprake van sectorrotatie bij deze rally."

Daarnaast wijst de vermogensbeheerder erop dat alle ogen zich nu richten op de Federal Reserve en diens voorzitter. "Het is afwachten wat de Federal Reserve nu gaat doen en tevens van belang om te weten wat de Fed van de situatie vindt", aldus Bender.

Op macro-economisch vlak werd woensdag bekend dat het Nederlands producentenvertrouwen in juni is gestegen van 4,4 in mei naar 5,4 in juni.

Het economisch sentiment in de eurozone is in juni licht verslechterd. De samengestelde index voor het vertrouwen onder consumenten en bij ondernemers in de industrie, bouw, dienstensector en detailhandel daalde van 104,6 in mei naar 104,4 in juni. Het consumentenvertrouwen daalde van min 7,0 in mei naar min 7,3 in juni.

In Duitsland, de grootste economie van de eurozone, steeg daarentegen het consumentenvertrouwen in juli. De index steeg van 9,8 in juni, naar 10,1 in juli.

De consumentenprijzen in Spanje zijn in juni minder hard gedaald dan een maand eerder. Op jaarbasis daalde het prijspeil in juni met 0,9 procent, versus een deflatie van 1,2 procent in mei.

Duitse consumentenprijzen zich in juni met 0,1 procent ten opzichte van mei licht gestegen. Op jaarbasis stegen de consumentenprijzen met 0,3 procent.

Uit de VS kwam het nieuws dat de persoonlijk inkomens en persoonlijke uitgaven in mei zijn gestegen en dat de aanstaande huizenverkopen in de VS in mei zijn gedaald.

Uit cijfers van de Amerikaanse Energy Information Administration bleek dat de voorraden ruwe olie in de week eindigend op 24 juni in de VS zijn gedaald met circa 4,1 miljoen vaten tot circa 526,6 miljoen vaten. De daling was sterker dan verwacht.

Olie werd woensdag duurder. De prijs voor een vat ruwe olie steeg aan de Nymex 2,7 procent tot 49,16 dollar, terwijl een vat Brent olie 2,7 procent duurder werd op 50,57 dollar.

Rond het slot van de handel in Amsterdam noteerde het Britse pond 1,4 procent hoger op 1,3519 dollar. De euro steeg ten opzichte van de greenback met 0,4 procent tot 1,1115 dollar.

Stijgers en dalers

Van de hoofdfondsen stonden alleen ABN AMRO en Aegon in de min met verliezen van respectievelijk 1,4 en 0,8 procent. Barclays verlaagde het advies voor Aegon van Gelijkgewogen naar Onderwogen. AFS sprak over een adviesverlaging van Bank of America voor ABN AMRO.

Analistennetwerk ESN heeft het aandeel ING van de favorietenlijst gehaald na de sterke koersdaling sinds het Brexit-referendum van vorige week. Analist Marcell Houben van SNS Securities, dat deel uitmaakt van het netwerk, handhaafde het aandeel ING echter op zijn 'Top Picks'-lijst. ESN past de status van een aandeel automatisch aan, als het meer dan 10 procent daalt, volgens Houben. Het aandeel sloot 2,6 procent hoger.

HSBC heeft het advies voor Heineken verlaagd van Kopen naar Houden, bij een ongewijzigd koersdoel van 88,00 euro. Het aandeel steeg desondanks 1,9 procent.

Kepler Cheuvreux heeft woensdag het advies voor Boskalis verhoogd van Reduceren naar Houden, met een ongewijzigd koersdoel van 30,00 euro. Het aandeel won 2,6 procent.

Liberum heeft het koersdoel op Royal Dutch Shell verhoogd van 1.910 pence naar 2.071 pence, terwijl het koopadvies werd gehandhaafd. Het aandeel steeg 4,5 procent.

Van de Midkap-fondsen sloot Air France-KLM 1,2 procent hoger, ondanks druk op de reissector vanwege de aanslagen in Turkije.

Barclays heeft het koersdoel voor Delta Lloyd meer dan gehalveerd van 8,00 euro tot 3,00 euro, op basis van lagere verwachtingen voor de winst en het dividend in de komende jaren. Het onderwogen advies werd gehandhaafd. Het aandeel verloor 3,1 procent.

OCI, Arcadis en Intertrust waren de sterkste stijgers met winsten van respectievelijk 5,4, 5,0 en 4,8 procent.

Van de kleinere fondsen kon Brunel rekenen op de aandacht van beleggers. Brunel verwacht tussen 12 en 18 maanden vanaf nu een herstel in nieuwe olie- en gasprojecten. Dit zei CEO Jan Arie van Barneveld tegen ABM Financial News. "Voorlopig draait het in de mondiale energiewereld nog steeds om olie en gas. Er is nu sprake van een daling van de reserves onder de grond, het wachten is nu op een goede olieprijs, waarop grote partijen zeggen: en nu investeren we. En dan zal je een herstel zien in nieuwe projecten waarin gezocht en geboord wordt naar olie en gasvoorraden", aldus Van Barneveld. Het aandeel won 0,7 procent.

Tussenstand Wall Street

Wall Street noteerde rond het slot van de handel in Amsterdam hoger, waarbij de Dow Jones Industrial 1,3 procent steeg, de S&P 500 1,4 procent won en de Nasdaq 1,5 procent hoger noteerde.

Door: ABM Financial News.

Info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires
voda
0
Europese beurzen sluiten op winst

Tweede handelssessie van winst na Brexit-verliezen.

Europese beurzen wonnen woensdag terrein, terwijl beleggers zich weer inkochten in aandelen die zwaar getroffen werden na de stemming van afgelopen week in het Verenigd Koninkrijk om uit de Europese Unie te vertrekken.

De Europese aandelenmarkten waren dinsdag al hoger gesloten, waarmee de sterke verkoopgolf in reactie op de Brexit tot stilstand kwam.

Woensdag werden de winsten voortgezet, waarbij telecommunicatie en nutsbedrijven de winsten aanvoerden.

De Euro Stoxx 50 sloot 2,7 procent hoger op 2.832,18, de DAX steeg 1,8 procent tot 9.612,27, en de CAC steeg 2,6 procent naar 4.195,32. De FTSE 100 voegde 3,6 procent toe tot 6.360,06.

Enkele dagen na het referendum moet het Verenigd Koninkrijk nog Artikel 50 van het EU-verdrag aanspreken, de eerste stap om het vertrekproces aan te laten vangen. EU-leiders in Brussel drongen woensdag aan op een zo snel mogelijke start hiervan, maar de Britse premier David Cameron, die vrijdag zijn ontslag had ingediend, liet weten dat zijn opvolger degene zal zijn die de exit-onderhandelingen zal startten.

"Wij blijven ervan overtuigd dat de Brexit dreiging pas reëel zal worden als het Verenigd Koninkrijk daadwerkelijk artikel 50 aanspreekt, en het blijkt dat dit niet het geval zal zijn voor het moment", schreef Boris Schlossberg, managing director valuta strategie bij BK Asset management.

"Hoewel de markten op hun hoede blijven voor het risico van een Brexit, lijkt verder neerwaarts risico beperkt, zolang geen beroep wordt gedaan op artikel 50," zei Schlossberg.

De resterende 27 EU-leden hebben het VK woensdag medegedeeld dat het land geen toegang kan houden tot de gemeenschappelijke Europese markt zonder zich aan regels te houden voor de rechten van EU-burgers om naar andere EU-landen te migreren.

In verdere Brexit-ontwikkelingen heeft de petitie die oproept tot een tweede Brexit-referendum al 4 miljoen handtekeningen opgeleverd. Het parlement overweegt over petities te debatteren als zo'n 100.000 mensen zich achter de petitie heeft geschaard.

Het Britse pond wist na de vrije val na de Brexit-uitslag woensdag voor de tweede dag te herstellen. Rond het slot van de handel in Europa noteerde de munt 1,0 procent hoger op 1,3484 dollar, na een stijging van 0,5 procent een dag eerder. De euro steeg ten opzichte van de greenback met 0,3 procent tot rond de 1,1105 dollar.

De prijs van olie steeg meer dan 2 procent, terwijl de Amerikaanse olievoorraden voor de zesde week op rij daalde. De olieprijs future op de New York Mercantile Index stond bij het slot in Europa 2,4 procent hoger op 48,96 dollar. De olieprijs wordt zo'n 32 procent hoger verhandeld ten opzichte van het begin van dit jaar.

Het Amerikaanse Energy Information Administration meldde woensdag dat de binnenlandse olievoorraden met 4,1 miljoen vaten zijn afgenomen in de week eindigend op 24 juni. Het American Petroleum Institute had dinsdagavond een afname van 3,9 miljoen vaten gerapporteerd, terwijl analisten gepeild door S&P Global Platts een daling van 2,4 miljoen vaten voorzagen.

Stijgers & Dalers

Eén van de grootste dalers betrof woensdag reisbureau TUI, dat 3,8 procent afstond, na de terroristische aanslag op de luchthaven Ataturk in Turkije, dat het leven kostte aan minstens 41 mensen. Andere reisaandelen die eerder lager stonden, wisten van koers te veranderen. Thomas Cook sloot 4,3 procent hoger, en British Airways moedermaatschappij International Consolidated Airlines steeg 0,6 procent.

De meeste bankenaandelen stonden woensdag hoger na zwaar geraakt te zijn na de Brexit-stemming. Aandelen van het in Spanje beursgenoteerde Banco Santander stegen 3,5 procent, het in Londen gevestigde Barclays won 4,9 procent en het Franse BNP Paribas steeg 3,0 procent.

De meeste Italiaanse banken raakten echter in negatief terrein na berichten dat de Duitse bondskanselier Angela Merkel geen voorstander is van het plan om de banken af te schermen van de gevolgen van de Brexit-stemming. Italiaanse functionarissen wilden een 40 miljoen reddingsplan voor zijn financiële systeem in het leven roepen.

Banca Monte dei Paschi di Siena SpA verloor 2,9 procent, Banco Popolare di Milano stond 3,4 procent af, en Unione di Banche Italiane SpA daalde 5,2 procent.

Wall Street

Wall Street noteerde rond het slot van de handel in Europa hoger, waarbij de Dow Jones Industrial Average 1,3 procent steeg, de S&P 500 1,4 procent won en de Nasdaq 1,6 procent steeg.

Door: ABM Financial News.

Info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires
voda
0
Damrak eindigt opnieuw in het groen

Derde dag op rij hoger slot na Brexit.

De Amsterdamse beurs is donderdag, op de laatste dag van het kwartaal hoger gesloten. Het was de derde dag op rij van herstel, na de koersval vanwege de keuze van de Britten vorige week donderdag om het lidmaatschap van de Europese Unie op te zeggen.

De AEX won 1,4 procent op 435,88 punten, de AMX-index dikte 1,0 procent aan tot 608,61 punten en de AScX steeg 1,9 procent op 744,70 punten.

"Ik was eerlijk gezegd verbaasd over de stijgingen. Dinsdag was het herstel niet zo groot, maar gisteren wel [+3,0%] en ik had vandaag gerekend op een tikje naar beneden", zei vermogensbeheerder Han Vermeulen van Aberfeld Asset Management.

Volgens Vermeulen kan het hogere slot ermee te maken hebben dat het vandaag de laatste dag van het kwartaal is, waarin partijen op het laatste moment nog aandelen kopen. "De omzetten lagen vandaag wel lager dan een paar dagen geleden", voegde de vermogensbeheerder daaraan toe. Vermeulen verwacht dat de index morgen lager zal openen en blijft voorlopig een aanzienlijk deel van zijn portefeuille in cash aanhouden ten koste van aandelen.

De Duitse detailhandelsverkopen trokken in mei aan. Op jaarbasis stegen de verkopen in mei, gecorrigeerd voor inflatie, met 2,6 procent. In april stegen de verkopen nog met 2,3 procent. De Duitse werkloosheid daalde in juni met 6.000 werkelozen ten opzichte van mei, waarmee het werkloosheidspercentage met 6,1 procent gelijk bleef aan het percentage in mei.

De Franse producentenprijzen herstelden in mei. De prijzen namen met 0,3 procent toe in vergelijking met de maand ervoor. De consumentenprijzen in Frankrijk stegen in juni met 0,2 procent op jaarbasis. De Europese consumentenprijzen stegen in juni op jaarbasis met 0,1 procent, ten opzichte van een daling met 0,1 procent in mei.

Uit Amerika kwam het nieuws dat de eerste steunaanvragen in de afgelopen week zijn toegenomen met 10.000 tot 268.000. Het ISM meldde later in de middag dat de inkoopmanagersindex voor de regio Chicago deze maand flink is gestegen. De index die de bedrijvigheid meet in de regio rond Chicago steeg met 7,5 punten, van 49,3 in mei, naar 56,8 in juni. Daarmee kwam de index uit op de hoogste stand sinds januari 2015.

Het muntpaar euro/dollar werd rond het slot op het Damrak verhandeld op 1,1065. Olie werd goedkoper. Een augustus-future op een vat West Texas Intermediate daalde 2,3 procent naar 48,76 dollar, terwijl futures op een vat Brent 2,4 procent goedkoper werden op 50,11 dollar.

Stijgers en dalers

De meeste fondsen in de AEX sloten hoger. ASML eindigde bovenaan met een koerswinst van 2,4 procent, gevolgd door Unilever en AkzoNobel met stijgingen van 2,2 en 2,1 procent. Analisten van Citi Research voegden ASML toe aan hun Europese favorietenlijst. Het koersdoel werd verhoogd van 95,00 naar 100,00 euro met een onveranderde koopaanbeveling.

ArcelorMittal was één van de grootste dalers met een verlies van 1,4 procent. Het staalbedrijf maakte bekend een overnamevoorstel te hebben ingediend op de Italiaanse staalfabriek Ilva, maar maakte niet bekend hoe hoog het bod is. Volgens Jefferies wil de staalfabrikant zo zijn marktpositie in de Europese staalsector beschermen en moet het bod als een defensieve actie worden beschouwd.

Royal Dutch Shell sloot 0,7 procent hoger. De Zwitserse bank UBS verhoogde het koersdoel op de oliereus van 1.950 naar 2.100 pence. Het advies bleef Kopen.

Altice kon met een min van 0,9 procent niet in het groen komen, na een koersdoelverlaging van vier euro naar 13,00 euro door Kepler Cheuvreux. Randstad gaf 1,5 procent prijs. De uitzender werd donderdag door ABN AMRO van de kooplijst gehaald. Het koersdoel werd daarbij neerwaarts bijgesteld van 58,00 naar 40,00 euro. Analist Konrad Zomer refereerde bij deze bijstellingen aan een breed opgezet rapport over de implicaties van de Brexit voor circa 100 bedrijven, waarin de groeiraming voor de Europese economie voor 2017 met 100 basispunten is verlaagd naar 0,5 procent.

Wereldhave is volgens ABN AMRO daarentegen wel de moeite waard om te kopen. Analist Ruud van Maanen meent dat het slechte nieuws inmiddels is ingeprijsd en dat het fonds te hard is afgestraft. Wel stelde de analist het koersdoel voor het vastgoedfonds licht bij van 52,00 naar 50,00 euro. Het aandeel sloot 1,0 procent in de plus.

Kepler Cheuvreux verlaagde donderdag de koersdoelen van ABN AMRO en ING na de koersval op de aandelenmarkten in reactie op de uitslag van het Britse referendum van vorige week. Het koersdoel voor ABN AMRO werd met 4,5 procent verlaagd van 22,00 euro naar 21,00 euro. ING kreeg een koersdoelverlaging van 5,6 procent om de oren met een aanpassing van 12,50 naar 11,80 euro. Voor beide fondsen handhaafde Kepler Cheuvreux echter de koopaanbeveling. ABN AMRO steeg 1,7 procent en ING steeg 1,9 procent.

In de Midkap kon Arcadis op bijval van beleggers rekenen. Het aandeel steeg 2,9 procent. Het Nederlandse advies- en ingenieursbureau maakte donderdag bekend dat het nieuwe topmannen zal aanstellen voor zijn activiteiten in Azië en Noord-Amerika.

Verder stegen Fugro en Corbion met respectievelijk 4,9 en 3,3 procent.

TomTom droeg in de AMX de rode lantaarn met een verlies van 2,8 procent. SNS Securities verlaagde donderdag het koersdoel voor TomTom van 12,25 naar 9,00 euro op de verwachting dat zowel de kosten als de kapitaaluitgaven in 2017 hoger zullen uitkomen dan verwacht door investeringen van de navigatiespecialist. Als gevolg zal het bedrijfsresultaat in de komende jaren volgens analist Martijn den Drijver flink lager uitvallen dan gedacht. SNS Securities handhaafde wel het koopadvies op TomTom.

IMCD steeg 0,9 procent. De distributeur van chemicaliën en voedingsstoffen is van plan het Keniaanse bedrijf Chemicals and Solvents over te nemen voor een niet nader genoemd bedrag. Met de overname breidt IMCD de bestaande activiteiten in Afrika uit. Aperam koerste 0,3 procent lager.

Euronext eindigde 0,7 procent hoger, nadat Barclays het koersdoel verlaagde van 45,00 naar 41,00 euro, in reactie op de keuze van de Britten voor een Brexit. Euronext blijft als een relatief defensieve waarde evenwel koopwaardig, aldus de Britse zakenbank.

Onder de kleinere fondsen steeg Kiadis Pharma bijna 14 procent. Het biofarmaceutische bedrijf uit Amsterdam kreeg van de European Medicines Agency een uitgebreidere kwalificatie in de status van weesgeneesmiddel voor ATIR101 tegen bloedaandoeningen als leukemie. BinckBank daalde 1,0 procent.

Navigatiespecialist AND heeft Barry Glick als lid van de raad van commissarissen voorgesteld. Glick beschikt volgens AND over meer dan dertig jaar ervaring in kaarten, locatie en navigatie industrie. Daarbij is de beoogde commissaris bij menig bedrijfsverkoop betrokken geweest. AND sloot 0,1 procent lager.

voda
0
Deel 2:

Kardan rondde de verkoop van het resterende belang van 25 procent in het Chinese waterinfrastructuurbedrijf Kardan Water International Group af. Het aandeel steeg 8,0 procent.

Probiodrug steeg 5,1 procent. Het Duitse biofarmaceutisch bedrijf gespecialiseerd in de ontwikkeling van therapeutische oplossingen voor behandeling van de ziekte van Alzheimer met een notering op het Damrak meldde donderdag dat men gaat samenwerken met het Nederlandse biotechbedrijf Crossbeta Biosciences voor een middel tegen Alzheimer.

Brunel International steeg 1,9 procent. Het advies voor Brunel werd donderdag door ABN AMRO verhoogd van Houden naar Kopen. De bank verhoogde ook het koersdoel, van 16,00 naar 20,00 euro. Analist Konrad Zomer wees voor zijn adviesverhoging allereerst op de stevige koersdruk die het aandeel Brunel kende. Maar de Nederlandse en Duitse markt voor Brunel verbeteren volgens Zomer. "Engineering zal het goed blijven doen, ook bij economische tegenwind, omdat Brunel intern goed is gepositioneerd", zei Zomer.

De overname van Groothandelsgebouwen is van de baan. Dit maakte het Rotterdamse vastgoedfonds donderdag kort voor het sluiten van de beurs bekend. "Mede als gevolg van de Brexit" geeft het overleg evenwel geen zicht meer op een succesvolle afronding van het overnameproces, aldus Groothandelsgebouwen. Het aandeel sloot 9,9 procent hoger.

Tussenstand Wall Street

Rond het slot van de handel op het Damrak noteerden de Amerikaanse beurzen hoger. De Dow Jones index, de S&P 500 en de Nasdaq noteerden circa 0,6 procent hoger.

Door: ABM Financial News.

Info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires
voda
0
Europese beurzen sluiten weer met winst

Derde handelssessie in de plus na Brexit-verliezen.

De Europese beurzen sloten donderdag, op de laatste dag van het tweede kwartaal, voor de derde dag op rij na de Brexit-verliezen met winst, na een lagere opening. Financiële fondsen bleven daarbij onder het gemiddelde presteren.

In Londen duurde de politieke verwarring voort en deze werd alleen maar groter nadat de gedoodverfde kandidaat om David Cameron als premier op te volgen, voormalig burgemeester van Londen Boris Johnson, zich terugtrok nadat zijn voormalige bondgenoot, minister van Justitie Michael Gove zichzelf presenteerde als kandidaat om Cameron op te volgen.

Volgens hoofdanalist Michael Hewson van CMC Markets maakt de verrassende aftocht van Johnson de weg vrij voor de 60-jarige Theresa May, de langst zittende minister van Buitenlandse Zaken, om zichzelf als "verbindende kandidaat" voor het premierschap te positioneren.

Volgens Hewson sloten de Europese banken op het continent het tweede kwartaal "in nog slechtere staat dan hun Britse sectorgenoten" af. De marktvorser ziet aanhoudende zorgen over wellicht nog lagere en negatieve rentetarieven en een vertragende economie.

In Italië is Jean Pierre Mustier benoemd als nieuwe CEO van UniCredit. Dit meldde grootste van de zwaar gepoaagde Italiaanse banken donderdagmiddag. Vorige maand werd bekend dat voormalig CEO Federico Ghizzoni vertrekt. Mustier, die werkzaam was bij Société Générale, zal vanaf 12 juli aanstaande de scepter zwaaien bij UniCredit, maar zijn benoeming moet nog worden goedgekeurd door de Europese Centrale Bank.

Aan het einde van de middag sprake gouverneur Mark Carney van de Britse centrale bank (BOE) zijn vertrouwen uit dat het Verenigd Koninkrijk zich met succes zal aanpassen aan een toekomst buiten de Europese Unie. Maar hij bevestigde ook dat de economische groei de komende maanden zal vertragen en dat verdere renteverlagingen en andere maatregelen daarom nodig blijven.

Carney zei persoonlijk van mening te zijn dat de Bank of England zijn belangrijkste rentetarieven "in de zomer" zou moeten verlagen.

De centrale bankier zei dat een eerste inschatting van de economische schade tijdens de beleidsvergadering in juli zou worden gemaakt. Een volledige beoordeling, in combinatie met verwachtingen voor groei en inflatie, volgt dan in augustus.

De gouverneur herhaalde het nadeel van het verlagen van de rente tot onder nul, omdat dit een "perverse" afname van de bereidheid van banken om krediet te verstrekken tot gevolg kan hebben.

ArcelorMittal heeft samen met Marcegaglia een bod uitgebracht op de Italiaanse staalfabriek Ilva. Dit maakte de op het Damrak genoteerde staalfabrikant donderdag bekend, zonder hierbij financiële details te verschaffen. De deadline voor het uitbrengen van een bod op de staalfabriek, die in handen is van de Italiaanse staat, liep vandaag af.

Op macro-economisch vlak werd gedurende de eerste helft van de handelsdag bekend dat de consumentenprijzen in de eurozone in juni op jaarbasis zijn gestegen met 0,1 procent. De kerninflatie bedroeg 0,9 procent.

De Euro Stoxx 50 sloot 1,1 procent hoger op 2.863,02 punten. In Frankfurt steeg de DAX 0,7 procent tot 9.680,09 punten, en de Franse CAC steeg 1,0 procent naar 4.237,48 punten. De FTSE 100 in Londen voegde 2,3 procent toe tot 6.504,33 punten.

Stijgers en dalers

In Frankfurt waren het vooral de financials en autofondsen die de klappen kregen. Deutsche Bank daalde 3,3 procent en Commerzbank verloor 0,7 procent. Het nog immer door het CO2-emissieschandaal geplaagde Volkswagen moest procent inleveren, Daimler ging 0,2 procent terug en BMW stond ook 0,2 procent af. De grootste stijgers op de DAX waren RWE met een toename van 7,4 procent en Beiersdorf met een plus van 3,3 procent.

In Parijs waren het ook de autofabrikanten het minder dan gemiddeld deden, met een verlies van 2,3 procent voor Peugeot en een licht plusje van 0,2 procent voor Renault. De banken deden het hier beter dan in Frankfurt. Crédit Agricole steeg met 0,2 procent en BN Paribas steeg zelfs 0,6 procent. De grootste stijgers waren hier Danone en Engie, beide met een stijging van licht boven 3,3 procent.

Hoofd Equity Strategy Peter Garnry van Saxo Bank betoogde donderdag dat de autofabrikanten en financials ook in Londen het zwakst presteren, sinds de Brexit uitkomst van het Britse referendum.

Op de beurs in Londen leverde Royal Bank of Scotland 4,6 procent in en steeg het aandeel Barclays met 0,9 procent. De grootste stijgers waren hier defensieve fondsen als BAE systems, AngloAmerican, Diageo, Informa en Antofagasta. 3i was met een toename van 8,0 procent de grootste stijger.

Volgens Garnry zullen de resultaten van de automakers indicatief zijn voor de ontwikkeling van de wereldeconomie. "Als de economie weer opveert, kunnen er grote kansen zijn voor de Europese auto-industrie."

Maar de bankstrateeg voorziet voor de komende jaren economische onzekerheid, waarbij Europese banken "stress ondervinden en het Verenigd Koninkrijk mogelijk te maken krijgt met een milde recessie".

De euro/dollar daalde met 0,6 procent naar 1,1064, terwijl de euro/pond met 0,9 procent steeg naar 0,83490.

De prijs van een vat WTI noteerde donderdag kort na het slot van de Europese beurzen 2,2 procent lager op 48,40 dollar terwijl een vat Brent 1,7 procent lager stond op 49,73 dollar.

Wall Street

Wall Street noteerde rond het slot van de handel in Europa hoger, waarbij de Dow Jones Industrial Average, en de Nasdaq ongeveer 0,6 procent stegen.

Door: ABM Financial News.

Info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires
voda
0
Amsterdamse beurs sluit in het rood

Zorgen over Italiaanse banken drukken sentiment.

De Amsterdamse beurs is de week in het rood gestart vanwege zorgen over de Italiaanse bankensector.

De AEX verloor 0,9 procent op 435,12 punten, de AMX daalde 1,0 procent op 607,77 punten en de AScX eindigde juist fractioneel hoger op 746,77 punten.

Italiaanse banken domineerden volgens vermogensbeheerder Leo Montfrooij van TIE-INMAXXA het sentiment, terwijl ook de zorgen rondom een Brexit beleggers angstig hield.

"In het verhaal rondom Italiaanse banken en de Brexit speelt ook het risico van een domino-effect. De vrees is dat het een tweede broednest wordt van onrust op de bankensector", zei Montfrooij.

De stap van de Italiaanse premier Matteo Renzi om de bancaire sector in het land financieel te ondersteunen, vormt de eerste poging van een Europees land om in te springen, na de invoering van nieuwe Europese regels die voorschrijven dat eerst aandeel- en obligatiehouders voor verliezen moeten opdraaien.

"Je ziet dat het bij landen die wel hun huiswerk hebben gedaan, een stuk beter gaat. De Italianen hebben dat nagelaten", zei Montfrooij. "Nu zijn beleggers bang voor een kettingreactie. Wat komt hiernaast nog meer? En vrees dat er een hele beerput opengaat."

De handel in een aantal Italiaanse banken werd maandag even stilgelegd. Dit gold volgens de beurswaakhond evenwel voor alle aandelen en was niet gerelateerd aan onrust binnen de Italiaanse bankensector, maar aan technische kwesties.

Ondertussen werd in de Brexit-ontwikkelingen bekend dat "de twee kopstukken van het hele Brexit-verhaal zeggen 'we doen niet meer mee, we hebben ons doel bereikt'", vervolgde Montfrooij, verwijzend naar de aankondiging van Nigel Farage van de anti EU-partij UKIP om af te treden en daarmee "weer terug te keren naar zijn eigen leven". Eerder liet Boris Johnson, de oud-burgemeester van Londen, al weten zich niet kandidaat te stellen voor het Britse premierschap en het gekozen vertrek van het Verenigd Koninkrijk uit de Europese Unie te leiden.

Een gesloten Wall Street in verband met de traditionele viering van Independence Day zorgde maandag voor lagere omzetten.

Op macro-economisch vlak werd bekend dat de productenprijzen in de eurozone zijn gestegen met 0,6 procent. De stijging werd door Eurostat vooral toegeschreven aan een stijging van de prijzen in de energiesector met 1,7 procent.

De euro/dollar noteerde op 1,1145. Bij het openen van de Europese beurzen bewoog het muntpaar op 1,1132, terwijl er bij het slot van de Amerikaanse aandelenmarkten vrijdag een stand van 1,1130 op de borden stond.

Olie noteerde maandag in het rood. Een augustus-future op een vat West Texas Intermediate noteerde 0,3 procent lager op 48,86 dollar en een september-future Brent werd 0,4 procent minder waard op 50,16 dollar.

Macro-economisch zal het zwaartepunt van de week op vrijdag liggen, wanneer het Amerikaanse banenrapport verschijnt. Het rapport wordt beschouwd als 's werelds belangrijkste macro-economische cijfer en waarvan de uitkomst volgens analisten van ABN AMRO "van groot belang is voor het beleid van de Federal Reserve". Voorafgaand worden op donderdag nog cijfers van loonstrookjesverwerker ADP vrijgegeven, die als een voorbode worden beschouwd van het officiële banenrapport.

Stijgers en Dalers

In de AEX sloten slechts 3 van de 25 fondsen in het groen, onder leiding van Galapagos dat 2,3 procent bijschreef en gevolgd door ArcelorMittal met 2,2 procent. Credit Suisse zette de staalreus vanochtend op de favorietenlijst, vanwege het momentum in het aandeel. Op kwaliteit, dat wil zeggen rendement op vermogens en groei, en waardering scoort het aandeel volgens de marktvorsers niet.

SBM Offshore sloot met een winst van 0,1 procent nipt in het groen.

De financials stonden maandag onder druk als gevolg van zorgen over de mogelijke noodzaak van een steunoperatie voor Italiaanse banken. In Amsterdam gaven ABN AMRO en ING Groep respectievelijk 1,9 en 1,5 procent prijs, terwijl verzekeraars NN Group en Aegon 2,1 en 2,7 procent minder waard werden.

Aegon lanceerde het plan om 29,3 miljoen aandelen in te kopen om de verwachte verwatering van het aandeel door een dividend in aandelen over 2015 te neutraliseren. Analisten van CreditSights stelden daarnaast in een rapport dat het Britse verzekeringsbedrijf van Aegon een "kogel heeft ontweken", omdat het kort voor het Brexit-referendum zijn Britse lijfrenteportefeuilles verkocht aan Rothesay Life en Legal & General. Daardoor hadden de sterke bewegingen van het Britse pond, aandelenkoersen en vastrentende waardes op de financiële markten na de onverwachte referendumuitslag een veel kleinere impact op Aegon UK.

Het Financieel Dagblad schreef dat een definitieve oplossing voor de derivatenproblematiek in het midden- en kleinbedrijf Nederlandse banken tussen 1,7 miljard en 3,0 miljard euro kan kosten. Volgens analist Albert Ploegh van ING zou ABN AMRO mogelijk 325 miljoen tot 550 miljoen euro extra opzij moeten zetten voor compensatie van klanten. De kernkapitaalbuffer van ABN AMRO zou hierdoor met 30 tot 50 basispunten kunnen dalen, wat volgens de analist bij een huidige ratio van 15,80 procent "beheersbaar" is.

Randstad sloot 1,5 procent lager na een koersdoelverlaging van 51,00 naar 41,00 euro door JPMorgan Cazenove met een ongewijzigd Neutraal advies. Het vertrek van het Verenigd Koninkrijk uit de Europese Unie zorgt volgens de analisten voor een aanhoudende onzekerheid en druk op de Britse economie.

Degroof Petercam verlaagde het advies voor Vopak van Houden naar Verkopen en stelde het koersdoel neerwaarts bij van 47,00 tot 39,00 euro. Het aandeel Vopak sloot 2,8 procent in het rood en was daarmee de grootste daler onder de hoofdfondsen.

In de Midkap kon Fugro op bijval van beleggers rekenen met een winst van 3,2 procent. Ook OCI en Vastned hadden de wind in de rug met winsten van circa twee procent.

Intertrust bleek de gebeten hond met een verlies van 3,3 procent. Verder daalde BE Semiconductor Industries 2,6 procent en verloor Flow Traders 3,7 procent. TomTom was evenwel hekkensluiter met een min van 4,1 procent.

Onder de kleinere fondsen was Neways Electronics de grootste stijger met een winst van 2,7 procent. BinckBank, hekkensluiter met een verlies van 3,5 procent, kreeg een boete van 750.000 euro van de Autoriteit Financiële Markten vanwege niet duidelijke en misleidende reclame voor Alex Vermogensbeheer tussen 8 september 2012 en 26 augustus 2014.

Tussenstanden Wall Street

De Amerikaanse aandelenmarkten hielden maandag de deuren gesloten in verband met de viering van Independence Day. Vrijdag sloot de toonaangevende S&P 500 index 0,2 procent hoger op 2.102,95 punten. De Dow Jones index dikte 0,1 procent aan op 17.949,37 punten en technologiebeurs Nasdaq steeg 0,4 procent op 4.862,57 punten.

Door: ABM Financial News.

Info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires
voda
0
Beursupdate: Damrak sluit lager

Zorgen Brexit grijpen opnieuw om zich heen.

De Amsterdamse beurs is dinsdag lager gesloten, vanwege een hernieuwd besef dat de markt zeer fragiel is, sinds de Brexit-stemming.

De AEX sloot dinsdag 1,1 procent lager op 430,41 punten, terwijl de Midkap 2,5 procent inleverde op 592,52 punten en de AScX verloor 1,5 procent op 735,35 punten.

"Het Damrak noteerde dinsdag fors lager vanwege het besef dat de markt zeer fragiel is", aldus IG analist Ron van der Does. "Naast de economische onrust, heeft ook de politieke onrust in het Verenigd Koninkrijk, het besef doen toenemen dat het wel eens slechter kan uitpakken dan eerder verwacht."

De Britse centrale bank meldde dinsdag de kapitaaleisen voor Britse banken te verlagen. Volgens de analist een reden dat de financials, naast de zorgen over de Italiaanse banken, dinsdag onder druk stonden. Het nieuws dat de Britse centrale bank de kanalen verder heeft opengegooid om lucht in het systeem te gooien veronderstelt volgens de analist ook dat de rente laag zal blijven, wat dinsdag tot uitdrukking kwam in de lagere koersen voor de financials.

Macro-economische data betroffen een reeks inkoopmanagersindices voor dienstensectoren in Italië, Spanje, Frankrijk, Duitsland en de eurozone als geheel. De index van Italië liet in juni een terugkeer naar groei zien, Spanje bleef in de dienstensector aansterken, Frankrijk liet een daling zien, voor Duitsland was er sprake van minder groei en de eurozone vertraagde. De Britse index liet eveneens een daling zien.

Tevens werd bekend dat de detailhandelsverkopen in de eurozone in een hoger tempo zijn gestegen. In mei was sprake van een stijging met 0,4 procent op maandbasis, terwijl de verkoopvolumes 0,2 procent stegen. Op jaarbasis was sprake van een stijging van de verkopen met 1,6 procent.

Gedurende de tweede helft van de handelsdag werd in de VS bekend dat de inkoopmanagersindex van de regio New York in juni is gestegen van 37,2 in mei naar 45,4 in juni. Daarnaast werd bekend dat de Amerikaanse fabrieksorders in mei zijn gedaald met 1,0 procent.

Het muntpaar euro/dollar noteerde rond het slot van de handel in Amsterdam 0,5 procent lager op 1,1098. Het Britse pond daalde ten opzichte van de greenback 1,9 procent tot 1,3044.

Olie werd goedkoper. Een vat West Texas Intermediate noteerde dinsdag rond het slot van de handel in Amsterdam 4,1 procent lager op 46,78 dollar. Een vat Brent werd 4,4 procent goedkoper en kostte 47,91 dollar.

Stijgers en dalers

In de hoofdgraadmeter was Ahold met een winst van 1,7 procent de sterkste stijger, nadat Barclays stelde dat er voldoende aanjagers voor het supermarktconcern in het verschiet liggen in de twee jaarhelft. In de komende maanden zullen Ahold en Delhaize volgens Barclays de verkoop van Amerikaanse winkels aankondigen om zich zo te verzekeren van goedkeuring voor de deal door de toezichthouder. Ook zullen de grootgrutters een datum prikken voor de reeds aangekondigde teruggave van 1 miljard euro aan aandeelhouders nadat de deal tussen de twee formeel is afgerond. Vervolgens zullen ook de synergievoordelen voorzichtig zichtbaar worden. Verder rekenen de analisten op "bemoedigende" resultaten over het tweede kwartaal van zowel Ahold als Delhaize. Barclays heeft een Overwogen advies op Ahold met een koersdoel van 25,00 euro.

De twee overige stijgers binnen de AEX waren Shell en Unilever met winsten van respectievelijk 0,7 en 0,2 procent.

ABN AMRO en ING Groep volgen het advies van de derivatencommissie en gaan alle mkb-klanten met derivaten compenseren. Dit maakten de twee banken dinsdag voorbeurs bekend. ABN AMRO noteerde 0,8 procent lager en ING daalde 2,7 procent.

Randstad kreeg een adviesverhoging van Morgan Stanley. Het advies voor Randstad werd verhoogd van Onderwogen naar Gelijkgewogen, maar het koersdoel werd neerwaarts bijgesteld van 49,00 naar 38,10 euro. Randstad verloor 5,2 procent.

ASML noteerde 1,2 procent lager. Het bedrijf maakte dinsdagavond bekend twee obligaties succesvol te hebben geplaatst met een totale waarde van 1,5 miljard euro.

Kepler Cheuvreux heeft het koersdoel voor Aalberts Industries verlaagd van 29,00 naar 27,00 euro met een ongewijzigd Houden advies. "Vanwege Brexit verhogen wij voor Europese aandelen de risico premie en de cost of equity", aldus analist Peter Olofsen in een toelichting op de koersdoelverlaging. Het aandeel verloor 1,6 procent.

NN Group gaat een samenwerking aan met startup bedrijf StartupBootcamp. Dit heeft de verzekeraar dinsdag bekendgemaakt, zonder verdere financiële details te geven. NN sponsort het programma FinTech & Cyber Security van StartupBootcamp en biedt professionele adviezen en steun. Het aandeel verloor 4,0 procent.

In de Midkap noteerden alleen Air France-KLM, Corbion en Wessanen met winsten van achtereenvolgens 2,6, 0,1 en 0,1 procent.

Fugro sloot 6,3 procent lager. NIBC heeft dinsdag het koersdoel voor Fugro verlaagd van 24,00 naar 22,00 euro met een ongewijzigd koopadvies. Als gevolg van het uitblijven van substantiële orders voor de divisies Subsea en Seabed zag analist Martijn den Drijver zich genoodzaakt de winstvooruitzichten en het koersdoel neerwaarts aan te passen.

JPMorgan Cazenove heeft dinsdag het koersdoel voor Refresco Group verlaagd van 16,50 naar 15,50 euro met een ongewijzigd Overwogen advies. Het aandeel Refresco zakte 1,3 procent.

TomTom gaat de Russische hoofdstad Moskou helpen bij de verbetering van zijn verkeerssituatie. Financiële details ontbreken. Het aandeel noteerde dinsdag 3,1 procent lager.

Onder de lokale fondsen sloot Heijmans een contract met de Provincie Noord-Holland voor de verbetering van de weg N205 bij Hoofddorp, waarmee een bedrag van circa 3,5 miljoen euro gemoeid. Het aandeel Heijmans noteerde dinsdag procent 2,0 lager.

De handel in het aandeel Fagron is dinsdag opgeschort op last van de FSMA. Dit gebeurde in afwachting van een persbericht van de farmaceutische bereider. Voorbeurs meldde Fagron al dat voor bijna 95 procent in ingeschreven op de 17,1 miljoen nieuwe aandelen die het fonds zal uitgeven. Dit vertegenwoordigt een waarde van ruim 88 miljoen euro. Na hervatting van de handel en afronding van de emissie, waarbij nog eens voor ruim 5 procent aan scrip aandelen werd geplaatst sloot het aandeel 0,1 hoger.

Curetis heeft Christopher Bernard benoemd tot president en bestuursvoorzitter van het Noord-Amerikaanse dochterbedrijf Curetis USA. Het aandeel noteerde 1,4 procent lager.

Tussenstand Wall Street

Wall Street noteerde rond het slot van de handel in Amsterdam lager, waarbij de Dow Jones Industrial Average 0,6 procent daalde, de S&P 500 0,8 procent verloor en de Nasdaq 1,0 procent lager noteerde.

Door: ABM Financial News.

Info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires
voda
0
Europese beurzen sluiten overwegend lager

Hernieuwde zorgen over Brexit drukken op sentiment.

De Europese aandelenmarkten zijn dinsdag overwegend lager gesloten, waarbij de energiefondsen en Europese banken de indexen naar beneden trokken.

De EuroStoxx 50 sloot 1,7 procent lager op 2.812,88 punten, de Duitse DAX verloor 1,8 procent tot 9.532,61 punten, de CAC daalde 1,7 procent 4.163,42 punten en de Britse FTSE 100 sloot 0,4 procent hoger op 6.545,37 punten.

Daarmee koersten de Europese aandelenmarkten voor de tweede opeenvolgende handelsdag af op een verlies, na het herstel van de markten vorige week, na de eerdere verkoopgolf in reactie op de Brexit.

Met name de zorgen over de gezondheid van de Italiaanse bankensector drukten dinsdag op het sentiment.

De Britse centrale bank meldde dinsdag de kapitaaleisen voor Britse banken te verlagen. Met deze stap kunnen banken nu 150 miljard Britse pond, omgerekend circa 177 miljard euro, extra aan huishoudens en bedrijven uitlenen. Zo hoopt de centrale bank de Britse economie gaande te houden.

Macro-economische data betroffen een reeks inkoopmanagersindices voor dienstensectoren in Italië, Spanje, Frankrijk, Duitsland en de eurozone als geheel. De index van Italië liet in juni een terugkeer naar groei zien, Spanje bleef in de dienstensector aansterken, Frankrijk liet een daling zien, voor Duitsland was er sprake van minder groei en de eurozone vertraagde. De Britse index liet eveneens een daling zien.

Tevens werd bekend dat de detailhandelsverkopen in de eurozone in een hoger tempo zijn gestegen. In mei was sprake van een stijging met 0,4 procent op maandbasis, terwijl de verkoopvolumes 0,2 procent stegen. Op jaarbasis was sprake van een stijging van de verkopen met 1,6 procent.

Het muntpaar euro/dollar noteerde rond het slot van de handel in Europa 0,7 procent lager op 1,1083. Het Britse pond daalde ten opzichte van de greenback 2,0 procent tot 1,3023.

Olie werd iets goedkoper. Een vat West Texas Intermediate noteerde dinsdag rond het slot van de handel in Amsterdam 4,0 procent lager op 46,83 dollar. Een vat Brent werd 4,1 procent goedkoper en kostte 48,06 dollar.

Stijgers en dalers

De energiesector stond dinsdag onder druk vanwege de lagere olieprijs. Tullow Oil verloor 6,6 procent, het Spaanse Repsol daalde 1,6 procent, het Franse Total verloor tevens 1,6 procent. Amec Foster Wheeler daalde 10,8 procent en SBM Offshore verloor 6,2 procent.

De Italiaanse bank Banca Monte dei Paschi di Siena verloor 19,4 procent tot het laagste niveau ooit, nadat de Europese Centrale Bank de Italiaanse bank maandag de opdracht gaf met een nieuw plan te komen om zijn slechte leningen te reduceren.

Standard Life verloor 5,2 procent, nadat het concern maandag laat meldde zijn Britse vastgoedfonds te bevriezen, nadat een groot deel beleggers uit het fonds stapten.

Huizenbouwer Permisson verloor 7,2 procent. Het concern rapporteerde een stijging van de omzet in de eerste zes maanden van 2016. Desondanks daalde het aandeel vanwege de zorgen over het effect van de Brexit op de sector.

Tussenstand Wall Street

Wall Street noteerde rond het slot van de handel in Europa lager, waarbij de Dow Jones Industrial Average 0,7 procent daalde, de S&P 500 0,8 procent verloor en de Nasdaq 1,1 procent lager noteerde.

Door: ABM Financial News.

Info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires
voda
0
Damrak sluit lager

Zorgen over Italiaanse banken en dalende rendementen staatspapier leiden tot spanning in systeem.

De Amsterdamse beurs is woensdag lager gesloten, vanwege het aanhoudend besef dat de markt zeer fragiel is, sinds de Brexit-stemming.

De AEX sloot 1,9 procent lager op 422,18 punten, de AMX-index verloor 2,6 procent tot 577,05 punten en de AScX sloot 1,7 procent lager op 722,93 punten.

Het negatieve sentiment op de Amsterdamse beurs kwam tot stand na een lager slot op Wall Street op dinsdag en een overwegend negatieve stemming op de Aziatische aandelenmarkten vanochtend. De Japanse Nikkei index daalde 2,1 procent, terwijl de beurs in Hong Kong 1,5 procent prijsgaf.

"De markt liet woensdag eenzelfde beeld zien als een dag eerder, waarbij er spanning in het systeem zit vanwege de aanhoudende zorgen over de Italiaanse banken en de dalende rente op staatspapier", zei beleggingsadviseur Rein Schutte van Indexus.

Met name de financiële waarden gingen woensdag opnieuw hard onderuit, onder meer nadat de rente op Nederlandse staatsleningen voor het eerst onder nul zakte.

Schutte sprak evenwel van indexbrede verliezen, waarbij er af en toe een grote uitschieter te zien was, zoals vandaag Fugro met een verlies van 8,3 procent. "De markt kijkt waar kansen liggen om liquiditeit vrij te maken, met als gevolg dat sommige fondsen er [zonder concrete reden] uit schieten", aldus de beleggingsadviseur.

Er komt volgens Schutte echter ook weer een moment waarop de markt tot de conclusie komt dat Europa te goedkoop is ten opzichte van Amerika, hoewel daar vooralsnog nog geen sprake van lijkt.

Op macro-economisch vlak werd woensdagochtend bekend dat de Duitse fabrieksorders in mei op maandbasis stabiel zijn gebleven. Afgelopen maand namen de binnenlandse orders met 1,9 procent af ten opzichte van april, terwijl de buitenlandse orders juist met 1,4 procent stegen.

De centrale bank van Zweden meldde vandaag dat het onzekere sentiment in de nasleep van de Brexit ertoe heeft geleid dat toekomstige renteverhogingen voor nu van de baan zijn. Riksbank besloot om het belangrijkste rentetarief te handhaven op 0,5 procent negatief.

Gedurende de tweede helft van de handelsdag werd in de Verenigde Staten bekend dat het handelstekort is gestegen van 37,4 miljard in april naar 41,1 miljard in mei. De export daalde met 0,3 miljard dollar op maandbasis naar 182,4 miljard dollar en de import nam met 3,4 miljard dollar toe tot 223,5 miljard dollar.

Uit data van Markit Economics bleek dat de bedrijvigheid in de Amerikaanse dienstensector in juni in een licht hoger tempo is toegenomen ten opzichte van de maand ervoor. De inkoopmanagersindex voor de dienstensector steeg van 51,3 in mei naar 51,4 in juni. De data van het Institute for Supply Management suggereert een sterkere aantrekkende groei. Deze index steeg van 52,9 in mei naar 56,5 in juni.

Woensdag nabeurs gaat de aandacht uit naar de notulen van de laatste beleidsvergadering van de Federal Reserve. Tijdens de bijeenkomst op 14 en 15 juni besloot de Amerikaanse centrale bank zijn belangrijkste rentetarief te handhaven in afwachting van de uitkomst van het Britse referendum.

De euro noteerde rond het slot van de handel ten opzichte van de dollar stabiel op 1,1074. Het Britse pond noteerde ten opzichte van de greenback 0,9 procent lager op 1,2910.

Olie noteerde licht lager. Een augustus-future op een vat West Texas Intermediate noteerde 0,1 procent lager op 46,64 dollar en een september-future Brent daalde 0,3 procent tot 47,80 dollar.

Stijgers en dalers

In de hoofdindex was verzekeraar Aegon de sterkste daler met een verlies van 4,6 procent. De overige financials stonden eveneens onder druk. ING Groep stond 2,6 procent af, ABN AMRO verloor 2,9 pocent en NN Group daalde 3,0 procent.

Ahold sloot woensdag 0,4 procent lager. Analisten kwamen met rapporten over zowel Ahold als de Belgische sectorgenoot Delhaize, die als positief kunnen worden beschouwd voor het supermarktconcern. Zo stelden analisten van Barclays dat er voldoende aanjagers voor Ahold in de tweede jaarhelft in het verschiet liggen.

Woensdagochtend werd bekend dat Dong Energy voor de kust van Zeeland een windmolenpark gaat aanleggen, hetgeen betekent dat Royal Dutch Shell de opdracht misloopt. Het aandeel Shell verloor 1,8 procent.

Berenberg verhoogde het koersdoel voor Wolters Kluwer van 31,00 naar 32,00 euro met een ongewijzigd Verkopen advies. Volgens de analisten ging het tweede kwartaal gepaard met een "meer bescheiden" groei, een moeilijkere vergelijkingsbasis en minder rugwind dan de eerste drie maanden van dit jaar en heel 2015. Wolters Kluwer noteerde 1,2 procent lager.

Unibail-Rodamco stond 3,0 procent af in verband met het negatieve sentiment in de vastgoedsector gerelateerd aan de Brexit.

Van de Midkapfondsen sloot Vastned 1,5 procent lager. ING zette het aandeel op de kooplijst. Het koersdoel werd opwaarts bijgesteld van 38,10 naar 41,00 euro. Eurocommercial Properties verloor 2,4 procent en Wereldhave sloot 0,5 procent lager

Flow Traders en IMCD waren de enige stijgers van de AMX-index met een winst van respectievelijk 3,7 en 0,1 procent.

TomTom kelderde 2,9 procent na een koersdoelverlaging van Barclays. De analisten voorzien een outlookverlaging door het navigatiebedrijf bij de halfjaarcijfers. Daarnaast meldde TomTom een order ontvangen te hebben voor de levering van navigatiesoftware van het Zuid-Amerikaanse Ituran Road Track.

Van de kleinere fondsen was Probiodrug met een stijging van 3,9 procent de sterkste stijger. Van Lanschot, Fagron en Binckbank. Van Lanschot sloot 5,4 procent lager en Fagron en Binckbank verloren 3,7 procent.

Het lokaal genoteerde Philips Lighting daalde 0,2 procent. Citi Research startte met het volgen van Philips Lighting met een Neutraal advies en een koersdoel van 22,00 euro. Analist Martin Wilkie merkte op dat het tempo van de krimp in de markt voor traditionele lampen het meest op de voorgrond treedt, maar dat de waardering van het aandeel gevoeliger is voor de ommekeer in de slecht presterende Noord-Amerikaanse markt voor lichtarmaturen en de margedoelstellingen in de snelgroeiende markt voor LED-verlichting. Morgan Stanley en Kepler Cheuvreux kozen ook voor een neutraal advies met koersdoelen van respectievelijk 23,50 en 21,00 euro. Goldman Sachs was positiever gestemd en kwam met een initieel koopadvies met een koersdoel van 29,00 euro op Philips Lighting.

Tussenstand Wall Street

Wall Street noteerde rond het slot van de handel in Amsterdam vlak tot licht hoger, waarbij de Dow Jones Industrial Average vlak noteerde, de S&P 500 0,1 procent won en de Nasdaq 0,3 procent hoger noteerde.

Door: ABM Financial News.

Info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires
voda
0
Europese beurzen sluiten lager

Brexit-vrees blijft pijn doen na bevriezen vastgoedfondsen.

Europese aandelenbeurzen zijn woensdag lager gesloten, nadat meer Britse verzekeraars hun vastgoedfondsen bevroren, om leegloop te voorkomen na het aangekondigde vertrek van het Verenigd Koninkrijk uit de Europese Unie. Uit vrees voor verdere besmetting hadden beleggers even weinig trek meer in Europese aandelen.

De Euro Stoxx 50 sloot 1,8 procent lager op 2.761,37.

Financiële waarden, telecombedrijven en technologie-aandelen daalden als sectoren het meest, volgens FactSet.

Het Britse pond bleef onder druk staan. Het pond daalde 0,6 procent ten opzichte van de Amerikaanse dollar, tot $1,2798, een nieuwe laagterecord voor de afgelopen 31 jaar. De koers herstelde daarop enigszins.

"Het pond biedt de beste benadering van de stemming in de markt na Brexit. Het vangt de zwaarste klap op van de stress in de markt", schreef CEO Andrew Edwards van ETX Capital in een rapport.

De Britse index FTSE100 daalde 1,3 procent na een volatiele handelsdag. De index heeft sinds het Britse referendum van 23 juni beter gedaan dan de tegenhangers op het Europese vasteland "omdat iets van driekwart van de winst uit het buitenland komt en grote multinationals een groot gewicht hebben" zei Edwards. "De vraag is: hoe lang kan dit duren, als meer fondsen de stekker eruit trekken?"

Edwards verwees naar berichten van Standard Life Investments, Aviva Investors en Prudential-onderdeel M&G, die maandag en dinsdag lieten weten dat ze de handel in hun fondsen met commercieel vastgoed tijdelijk hebben stilgelegd, nadat meer beleggers hun geld begonnen weg te halen sinds het referendum.

De aandelen van de drie verzekeraars daalden woensdag. Standard Life leverde 3,5 procent in, Aviva 6 procent en Prudential 4,3 procent.

Ook Canada Life, Henderson Global en Columbia Threadneedle hebben inmiddels hun winkelvastgoedfondsen bevroren.

Beleggers waren in afwachting van de publicatie van de Fed-notulen woensdag nabeurs. Bij de meest recente vergadering op 14 en 15 juni lieten de Amerikaanse centrale banken de rente ongewijzigd, in afwachting van het Brexit-referendum.

De Duitse DAX 30-index sloot 1,7 procent lager op 9.373 punten. De Franse CAC 40 verloor 1,9 procent tot 4.085,30.

De Spaanse IBEX 35-index leverde 1,8 procent in en de Italiaanse MIB zakte 2,3 procent.

Beleggers bleven op zoek naar de vermeende veiligheid van staatsobligaties, waardoor de rendementen naar nieuwe dieptepunten daalden. De tienjarige Duitse bunds daalden tot een dieptepunt van -0,19 procent, volgens Tradeweb. Ook de rendementen op Deense en Nederlandse tienjarige staatsleningen zakten voor het eerst onder de nulgrens.

Stijgers en dalers

De Italiaanse bank Banca Monte dei Paschi di Siena klom 6 procent, nadat de Italiaanse toezichthouder op de financiële markten Consob een verbod uitvaardigde om te speculeren op een koersdaling middels het zogeheten short-selling.

In Parijs verloor verzekeraar Axa bijna 4 procent, terwijl ook de grote banken Société Générale en Credit Agricole 1,5 en 2,2 procent inleverden.

Air Liquide verloor ruim 4 procent na een waarschuwing voor tragere omzet- en winstgroei na een recente Amerikaanse overname.

In Frankfurt leverde Infineon 5 procent in na een adciesverlaging door arclays.

Sportartikelenfabrikant Adidas was een van de weinige stijgers, met een winst van 2 procent, wat volgens handelaren te maken had met enthousiasme over het Europees Kampioenschap, waar Duitsland nog in de race is voor de titel.

Bij de banken verloor het Zwitserse Credit Suisse 1,7 procent en de Duitse banken Deutsche Bank en Commerzbank leverden respectievelijk 5,6 procent en 3,6 procent in. Alle drie zetten de laagste slotkoers ooit neer.

Tussenstand Wall Street

Wall Street noteerde rond het slot van de handel in Europa licht hoger, waarbij de Dow Jones Industrial Average 0,1 procent steeg, de S&P 500 0,2 procent won en de Nasdaq 0,5 procent hoger noteerde.

Door: ABM Financial News.

Info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires
voda
0
Damrak maakt einde aan dagenlange daling

Financials koplopers op groen Beursplein 5.

De Amsterdamse beurs is voor het eerst deze week in het groen gesloten. De AEX won 1,0 procent op 426,33 punten, terwijl ook de omringende beurzen in het groen eindigden.

Ondanks de koerswinsten van vandaag meent vermogensbeheerder Stan Westerterp van JNVB niet dat de ellende achter ons ligt.

Het op slot gaan van verschillende Britse vastgoedfondsen is volgens Westerterp een goede indicatie van de nervositeit in de markt. En met de problemen in de Italiaanse bankensector voorziet de vermogensbeheerder ook niet dat er vlot een einde komt aan alle onrust.

Beleggers moesten het vanochtend stellen zonder veel macro-economisch nieuws. In mei nam de industriële productie in zowel Duitsland als het Verenigd Koninkrijk op maandbasis af.

De berichtgeving uit Amerika was echter een stuk optimistischer. Het aantal wekelijkse steunaanvragen daalde met 16.000 naar 254.000, terwijl was gerekend op 267.000 steunaanvragen. Ook het banenrapport van loonstrookjesverwerker ADP was een meevaller. Waar economen mikten op 151.000 nieuwe banen in juni, werden dit er 172.000.

Sterke arbeidscijfers, zo concludeerde Westerterp. Het is volgens hem nu afwachten wat het officiële banenrapport vrijdag brengt. Na het "extreem" zwakke cijfer van vorige maand hoopt de vermogensbeheerder op een opwaartse bijstelling voor juni. Al kan een erg goed rapport ook de zorgen over een snellere renteverhoging door de Federal Reserve aanwakkeren. Zelf meent Westerterp dat een verhoging in juli uitgesloten is en ook september verwacht de marktkenner niet.

De euro/dollar werd verhandeld op 1,1070. Olie werd ruim twee procent goedkoper. De voorraden ruwe olie in Amerika bleken afgelopen week met 2,2 miljoen vaten gedaald naar 524,4 miljoen vaten. De bezettingsgraad van de raffinaderijen liep terug van 93,0 naar 92,5 procent. De daling van de voorraden was wat minder sterk dan waarop de markt vooraf rekende.

Stijgers en dalers

In de AEX sloten vrijwel alle fondsen hoger. Koploper waren onder meer de financiële waarden. Aegon won 4,1 procent, Randstad dikte 2,9 procent aan,Galapagos steeg 2,8 procenten ABN AMRO werd 2,7 procent duurder. De enige dissonant in de hoofdindex was Altice. De kabelaar verloor 0,8 procent. Volgens de Financial Times wil Altice de Belgische tak verkopen, hetgeen volgens analisten van Bryan Garnier een goede zet zou zijn. Niet alleen levert een verkoop geld op, maar geeft het ook meer focus op de landen waar het echt toe doet, aldus de analisten.

Ook in de AMX domineerde het groen de koersenborden. Fugro, woensdag nog het haasje, won vandaag 5,8 procent terug. Verder deden ook IMCD en BAM Groep goede zaken met koerswinsten van 5,1 en 4,8 procent.

Wessanen dikte 4,9 procent aan. Het overnamebod van Danone op WhiteWave bracht de nodige overnamefantasie in het Nederlandse fonds. Volgens ING illustreert de overname van WhiteWave door Danone de waarde van producenten in de markt voor organische voedingsmiddelen. Flow Traders verloor 1,3 procent aan beurswaarde. Aperam leverde 0,7 procent in nadat Credit Suisse het fonds van de kooplijst haalde.

Onder de kleinere fondsen waren de koersstijgingen wat minder uitbundig, hoewel koploper Brunel International nog altijd 3,8 procent pluste. Van Lanschot was met 3,3 procent een opvallende daler. FMR liet weten het belang in de private bank te hebben vergroot van 3,59 naar 5,00 procent.

Tussenstand Wall Street

Rond het sluiten van de Europese aandelenmarkten noteerde de Dow Jones index licht in het rood, terwijl de S&P 500 en Nasdaq index kleine winsten lieten zien.

Door: ABM Financial News.

Info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires
voda
0
Europese beurzen sluiten hoger

Financials herstellen na verkoopgolf.

De Europese aandelenmarkten zijn donderdag hoger gesloten, waarmee de markt de neerwaartse trend van de drie voorgaande handelsdagen wist te doorbreken.

De EuroStoxx 50 sloot 0,7 procent hoger op 2.780,10 punten, de Duitse DAX won 0,5 procent tot 9.418,78 punten, de Franse CAC steeg 0,8 procent tot 4.117,85 punten en de Britse FTSE 100 sloot 1,1 procent hoger op 6.533,79 punten.

Met name de energiesector en mijnbouwfondsen zaten donderdag in de lift, terwijl de vastgoedsector en verzekeraars herstelden van de recente verkoopgolf en de markt hoop putte uit fusie- en overname nieuws van het Franse Danone.

Op macro-economisch vlak werd donderdagochtend bekend dat zowel de Duitse als Britse industriële productie in mei op maandbasis is gedaald met respectievelijk 1,3 en 0,5 procent.

Uit de notulen van de laatste beleidsvergadering van de ECB bleek dat de centrale bank begin juni teleurgesteld was over het uitblijven van inflatiedruk in de eurozone, ondanks het omvangrijke opkoopprogramma voor obligaties.

Gedurende de tweede helft van de handelsdag haalde de markt steun uit een positief ADP-banenrapport. uit cijfers van de loonstrookjesverwerker bleek dat het aantal banen in de VS in de private sector in juni is gestegen met 172.000. Er werd een groei voorzien van slechts 151.000 banen.

Het rapport van ADP wordt gezien als een belangrijke indicator voor het Amerikaans banenrapport, dat vrijdag verschijnt. Daarbij wordt gerekend op een stijging van 175.000 banen. De Fed baseert onder andere op basis van het banenrapport zijn toekomstig monetair beleid.

Futures op een vat West Texas Intermediate olie noteerden rond het slot van de handel in Amsterdam 2,6 procent lager op 46,22 dollar en de prijs voor een vat Brent olie handelde 2,7 procent lager op 47,48 dollar.

De euro noteerde ten opzichte van de dollar 0,4 procent lager op 1,1061, terwijl het Britse pond tegenover de greenback 0,1 procent daalde tot 1,2920.

Stijgers en dalers

Verzekeraars en assetmanagers herstelden donderdag van hun recente verliezen na het stilleggen van de handel in hun Britse vastgoedfondsen. Prudential sloot 2,4 procent hoger, Standard Life won 0,7 procent en Aviva steeg 1,8 procent. Aberdeen Asset Management won 1,5 procent en Henderson Group steeg 2,4 procent.

Danone won 1,9 procent, nadat het Franse voedingsmiddelenconcern bekendmaakte de Amerikaanse sectorgenoot WhiteWave foods Company over te nemen voor 56,52 dollar in contanten per aandeel, waarmee het bedrijf inclusief schulden wordt gewaardeerd op circa 12,5 miljard dollar.

Credit Suisse sloot donderdag 1,3 procent hoger, nadat de Zwitserse bank een dag eerder op zijn laagste niveau ooit sloot, vanwege zorgen over de winstgevendheid van de bank.

Tussenstand Wall Street

Wall Street noteerde rond het slot van de handel in Amsterdam verdeeld, waarbij de Dow Jones Industrial Average 0,1 procent daalde, de S&P 500 vlak noteerde en de Nasdaq 0,2 procent won.

Door: ABM Financial News.

Info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires
voda
0
Goed ontvangen banenrapport zet AEX op groen

Financials trekken de kar op Damrak

De Amsterdamse beurs is vrijdag flink hoger gesloten na een goed ontvangen Amerikaans banenrapport. De AEX dikte 1,8 procent aan op 433,77 punten, vooral gesteund door een herstelbeweging onder de financiële waarden.

Beleggingsstrateeg Luke Bartholomew van Aberdeen Asset Managent sprak van een "ongelooflijk sterk" banenrapport, na de teleurstellende groei in mei.

Afgelopen maand kwamen er 287.000 banen bij, ruim 100.000 meer dan was voorzien en een schril contrast met de 11.000 banen die er in mei bijkwamen.

Marktanalist Philip Marey van Rabobank sprak van een net rapport en goed nieuws voor de Federal Reserve. Met deze cijfers neemt de kans volgens de analist toe dat de Fed later dit jaar de rente verder zal verhogen. De monetaire vergadering van deze maand komt volgens Marey echter nog te vroeg met het oog op de onzekerheid rondom een Brexit, en ook voor september geldt dit. Rabobank verwacht dat de Fed pas in december daadwerkelijk de trekker zal overhalen.

De dollar liet direct na de publicatie van het rapport een sterke beweging zien. Uiteindelijk sloot de euro/dollar slechts iets lager op 1,10146. Olie werd iets goedkoper, nadat de prijzen donderdag enorm daalden, onder meer vanwege een minder sterke afbouw van de Amerikaanse olievoorraden dan voorzien.

Stijgers en dalers

In de AEX werden alle fondsen hoger verhandeld. Koploper was ING Groep met een koerswinst van 5,7 procent. Ook sectorgenoot ABN AMRO deed goede zaken met een dagwinst van 4,5 procent, precies wat ook Aegon meer waard werd. Verder dikte Randstad 4,4 procent aan en ArcelorMittal 5,3 procent. De Chinese regering wil de productie van kolen en staal aan banden leggen. Binnen een periode van vijf jaar moet de productie met 15 procent verlaagd zijn, waarvan de eerste 10 procent al in de komende twee jaar moet zijn gerealiseerd.

Boskalis liet vanmiddag weten de vloot met 24 schepen te reduceren, hetgeen 650 banen kost, ofwel 8 procent van het huidige werknemersbestand. De maritieme dienstverlener sloot 2,5 procent hoger.

In de AMX was het beeld niet anders. De sterkste stijger was OCI met 6,3 procent, terwijl Delta Lloyd en Flow Traders 3,9 en 5,5 procent wonnen en Wereldhave 4,0 procent steeg. In tegenstelling tot de AEX waren er in de Midkap wel enkele fondsen die de slag misten. Sligro Food Group daalde 0,3 procent en Wessanen werd 0,9 procent goedkoper.

Onder de kleinere fondsen viel Fagron het meest op met een koerswinst van 5,8 procent. Brunel International won 5,3 procent en Heijmans 4,2 procent. Met een verlies van 1,7 procent was AND International de grootste daler.

Tussenstand Wall Street

Rond het sluiten van de Europese aandelenmarkten won de Dow Jones index 1,0 procent en oversteeg daarmee de 18.000 punten. De breder samengestelde S&P 500 en Nasdaq index deden het zelfs nog een stapje beter met winsten van 1,2 en 1,4 procent.

Door: ABM Financial News.

Info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires
voda
0
Europese beurzen sluiten weer hoger

Financials herstellen vrijdag verder.

De Europese aandelenbeurzen zijn vrijdag hoger gesloten, waarmee de markt de op donderdag ingezette omslag kon voorzetten.

De EuroStoxx 50 sloot 2,1 procent hoger op 2.838,01 punten, de Duitse DAX won 2,2 procent tot 9.629,66 punten, de Franse CAC steeg 1,8 procent tot 4.190,68 punten en de Britse FTSE 100 sloot 0,9 procent hoger op 6.590,64 punten.

De handelsdag stond in belangrijke mate in het teken van het Amerikaans banenrapport van juni. De groei van het aantal banen in juni bedroeg 287.000 stuks, waar analisten rekenden op een toename van het aantal banen met 170.000. De werkloosheid steeg van 4,7 procent in mei naar 4,9 procent in juni, waar werd gerekend op 4,8 procent.De Fed baseert onder andere op basis van het banenrapport zijn toekomstig monetair beleid.

Beleggingsstrateeg Luke Bartholomew van Aberdeen Asset Management sprak van een "ongelooflijk sterk" banenrapport, na de teleurstellende groei in mei. Met deze cijfers neemt de kans volgens marktanalist Philip Marey van Rabobank toe dat de Fed later dit jaar de rente verder zal verhogen. De monetaire vergadering van deze maand komt volgens hem echter nog te vroeg met het oog op de onzekerheid rondom een Brexit.

Op macro-economische werd bekend dat de Duitse export in mei op jaarbasis is gestegen met 1,6 procent. De import daalde met 1,8 procent. Het handelsoverschot kwam daarmee uit op 21,0 miljard euro, versus een overschot van 25,7 miljard in april.

De Franse industrie heeft in mei conform de verwachting 0,5 procent minder geproduceerd op maandbasis. Op jaarbasis steeg de productie met een half procent.

Het Brits consumentenvertrouwen is sinds het Britse besluit uit de EU te stappen fors gedaald. Onderzoeksbureau GfK rapporteerde een daling van de index van -1 in juni naar -9 in juli.

Net als op donderdag waren het vooral de financials die in positieve zin opvielen en daarmee hun donderdag gestarte opmars onverdroten voortzetten.

Een staatsinterventie in de bankensector van Italië kan uiteindelijk toch noodzakelijk blijken, zei de gouverneur van de Italiaanse centrale bank vrijdag. Ignazio Visco uitte zich bezorgd over een eventueel besmettingsgevaar voor andere banken als zwakke banken aan hun lot worden overgelaten. Visco gaf aan dat de centrale bank van Italië samen met andere autoriteiten en beleidsmakers hard werken aan een oplossing voor zwakke Italiaanse banken.

In België werd de handel in Colruyt aan het einde van de ochtend tijdelijk stilgelegd in afwachting van nadere mededelingen over de verkoop van zijn Franse foodservice business Pro à Pro aan de Duitse Metro Group. Het aandeel van de Belgische concurrent van Ahold-fusiepartner Delhaize sloot vrijdag hoger.

Futures op een vat West Texas Intermediate olie noteerden rond het slot van de handel in Amsterdam 0,6 procent hoger op 45,41 dollar en de prijs voor een vat Brent olie handelde 0,8 procent hoger op 46,75 dollar.

De euro noteerde ten opzichte van de dollar 0,1 procent lager op 1,1054, terwijl het Britse pond tegenover de Amerikaanse munt 0,5 procent steeg tot 1,1732.

Stijgers en dalers

In Londen won Royal Bank of Scotland 6,0 procent en sloot Barclays 3,4 procent hoger. Tot de weinige verliezers op de FTSE 100 behoorden voedings- en genotsmiddelenconcerns. Coca-Cola HBC verloor 1,3 procent, Diageo stond 0,9 procent af en raakte Unilever 0,3 procent kwijt.

In Parijs sloot AXA 4,2 procent hoger, won BNP Paribas 3,4 procent, sloot Crédit Agricole 5,6 procent hoger en kreeg Société Générale er 5,3 procent bij. Tot de winnaars behoorden ook de autoconcerns Peugeot en Renault met respectievelijk 5,2 en 5,7 procent winst. Ook hier was een voedingsfonds de grootste daler. Danone stond 0,7 procent af, nadat de zuivelgigant donderdag de overname van het Amerikaanse WhiteWave bekendmaakte.

In Frankfurt won de Commerzbank 5,7 procent, sloot Deutsche Bank 2,7 procent hoger en eindigde Allianz 2,4 procent hoger. Op de DAX was Beiersdorf het enige fonds dat in het rood eindigde, met een minnetje van 0,1 procent.

In Brussel 1,7 procent won Colruyt 1,7 procent op het nieuws van de verkoop van het Franse foodservice-onderdeel Pro á Pro aan het Duitse Metro.

Tussenstand Wall Street

Wall Street noteerde rond het slot van de handel in Amsterdam verdeeld, waarbij de Dow Jones Industrial Average 1,1 procent daalde tot boven de 18.093,18, de S&P 500 1,2 procent hoger noteerde op 2.124,10 en de Nasdaq 1,4 procent won tot 4.943,83.

Door: ABM Financial News.

Info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires
voda
0
Klein weekverlies op Damrak

Defensief gevraagd, financials lager.

De Amsterdamse beurs heeft afgelopen week een relatief klein verlies geleden, waarbij vrijdag nog een deel werd ingelopen na een veel sterker dan voorzien Amerikaans banenrapport.

De AEX leverde op weekbasis 1,2 procent in op 433,77 punten.

In totaal kwamen er in juni 287.000 nieuwe banen bij, ruim 100.000 meer dan waarop de markt rekende. De werkloosheid liep op van 4,7 naar 4,9 procent, maar dit werd vooral gezien als een gevolg van meer Amerikanen die besloten op zoek te gaan naar een baan.

Het gemiddelde uurloon steeg met 0,02 dollar naar 25,61 dollar en de participatiegraad kwam afgelopen maand uit op 62,7 procent.

Marktanalist Philip Marey van Rabobank sprak van een net rapport en goed nieuws voor de Federal Reserve. Marktenspecialist Tom Simonts van KBC Bolero noemde het banenrapport "ijzersterk'. Met deze cijfers neemt de kans volgens de analist van Rabobank toe dat de Fed later dit jaar de rente verder zal verhogen. Vermoedelijk komt de monetaire vergadering van deze maand nog te vroeg, en ook september is volgens Marey nog te vroeg dag met het oog op alle onzekerheid rondom een Brexit. Rabobank verwacht dat de Fed in december echter de trekker zal overhalen en de rente verhoogt.

Een heet hangijzer afgelopen week was volgens econoom Maarten Leen van ING de Italiaanse bankensector. De hoge schuldenlast in de sector drukt al geruime tijd op de beursgenoteerde Italiaanse banken en deze liep naar de keuze van de Britten voor een Brexit nog verder op.

"Dat Italiaanse banken een enorme hoeveelheid slechte leningen met zich meezeulen is niet echt nieuws", aldus analisten van Berenberg. De vraag is volgens Leen wie zal worden aangesproken om extra kapitaal te leveren.

De Italiaanse premier Matteo Renzi wil de nationale banken graag te hulp schieten met tientallen miljarden euro's, maar dit stuit op bezwaren vanuit Brussel. Binnen de Europese Centrale Bank lijkt er evenwel wat ruimte te bestaan. Vice-voorzitter Vitor Constâncio van de ECB riep donderdag op voor een "diepe reflectie" over de vraag of een aantal banken in de eurozone ondersteund mogen worden met publieke middelen.

Voormalig ECB-bestuurder Lorenzo Bini Smaghi, tegenwoordig voorzitter van de Franse bank Société Générale, zei woensdag dat de Italiaanse bankencrisis zich kan uitbreiden tot de rest van Europa, en dat regels die staatssteun voor banken beperken zouden moeten worden heroverwogen om meer onrust op de financiële markten te voorkomen.

Brussel vreest evenwel dat een handreiking aan de Italianen mogelijk een precedent zou scheppen voor banken in andere landen.

Londen besloot dinsdag om de kapitaaleisen voor de Britse banken te verlagen. Zo tracht de Britse regering de kredietverlening in het Verenigd Koninkrijk op peil te houden. De kans op een renteverlaging door de Bank of England wordt in de markt als waarschijnlijk beschouwd. De rentevergadering van volgende week komt volgens economen van Unicredit vermoedelijk nog te vroeg, maar is zeker niet uitgesloten.

Inmiddels heeft een tiental Britse vastgoedfondsen de deuren gesloten. De uitstroom van kapitaal was te groot en fondsmanagers besloten om de handel stil te leggen om zo onder minder hoge tijdsdruk een deel van de vastgoedportefeuille te verkopen om de uitstroom ook daadwerkelijk te kunnen betalen. Door zich meer tijd te gunnen denken de fondsmanagers betere prijzen te krijgen bij de verkoop van hun vastgoed.

Stijgers en dalers

Ondanks een flinke eindsprint op vrijdag na het goed ontvangen Amerikaanse banenrapport, bleven de financiële waarden tot de grootste dalers van de week behoren. Aegon leverde 6,8 procent in op weekbasis en sectorgenoot NN Group werd 7,0 procent goedkoper. Delta Lloyd daalde 10,1 procent.

Koplopers waren de voedingsgerelateerde fondsen. In de AEX was Ahold het fonds met de beste weekprestatie en in de AMX was dit Wessanen. De Zaanse grootgrutter won 3,9 procent en de specialist in biologische en gezonde voeding werd 5,1 procent meer waard.

Ahold kreeg afgelopen week diverse positief gestemde analistenrapporten te verwerken. Zo zeiden analisten van Barclays verschillende aanjagers te zien. In de komende maanden zullen Ahold en Delhaize volgens Barclays de verkoop van Amerikaanse winkels aankondigen om zich zo te verzekeren van goedkeuring voor de deal door de toezichthouder. Ook zullen de grootgrutters een datum prikken voor de reeds aangekondigde teruggave van 1 miljard euro aan aandeelhouders nadat de deal tussen de twee formeel is afgerond. Vervolgens zullen ook de synergievoordelen voorzichtig zichtbaar worden.

Verder rekenen de analisten van Barclays op "bemoedigende" resultaten over het tweede kwartaal van zowel Ahold als Delhaize. Ook analisten van ABN AMRO zijn positief gestemd over de komende kwartaalcijfers van Delhaize, dat verder profiteert van de problemen bij de Griekse supermarktketen Marinopoulos.

Wessanen had de wind in de rug dankzij een overname van WhiteWave door Danone. Dit zorgde voor overnamefantasie in het Nederlandse fonds, dat al langer geldt als een potentiële overnameprooi. Overigens roert Wessanen zich zelf ook door steeds aanvullende overnames te doen. Analist Alan Vandenberghe van KBC Securities merkte op dat in zijn algemeenheid iedere koper van Wessanen in de sector wellicht van dezelfde synergievoordelen kan profiteren als Danone doet bij de overname van WhiteWave.

Door: ABM Financial News.

Info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires
voda
0
Damrak trekt stijgende lijn door

Markt wacht op cijfers Alcoa.

De Amsterdamse beurs is net als de omringende beurzen met winst aan de nieuwe handelsweek begonnen. De AEX dikte 1,6 procent aan op 440,75 punten, de AMX won 2,4 procent op 613,86 punten en de AScX werd 2,2 procent duurder op 760,49 punten.

"De lijn van afgelopen vrijdag wordt doorgetrokken", aldus vermogensbeheerder Stan Westerterp van JNVB. Aanleiding hiervoor is volgens Westerterp het sterke banenrapport uit Amerika over juni en de toenemende kans op extra stimuleringen in Japan, nadat de regeringspartij van premier Shinzo Abe de verkiezingen voor het Japanse hogerhuis won.

Een punt van zorg blijft volgens de vermogensbeheerder van JNVB de toestand van de Italiaanse banken. Daarover "moet nog een harde noot worden gekraakt", aldus de vermogensbeheerder.

Minister Jeroen Dijsselbloem van Financiën stelde vandaag dat het geen accuut probleem betreft, dat geleidelijk door de banken zelf moet worden opgelost.

"De mogelijkheden voor staatssteun zijn zeer beperkt binnen de Europese kaders", zei Dijsselbloem. "Eigenaren en geldschieters van banken moeten de verliezen dragen. Zij hebben ook de winst gepakt in de goeie jaren, dan moeten ze ook verliezen dragen als die er zijn."

Beleggers moesten het stellen met weinig richtinggevend nieuws. Vanavond na het sluiten van de handel op Wall Street volgen nog de kwartaalcijfers van aluminiumfabrikant Alcoa.

Volgens Westerterp staat er veel geld langs de zijlijn en zijn de verwachtingen voor het Amerikaanse cijferseizoen "zelfs negatief", wat de kans op een meevaller vergroot. Wel merkte de vermogensbeheerder op dat Wall Street al op recordniveaus noteert.

De euro/dollar handelde vlak op 1,1044. Olie werd goedkoper, hoewel de prijzen tegen het einde van de middag nog een korte opleving kenden. Rond het sluiten van de aandelenhandel daalde een augustus-future op een vat West Texas Intermediate 0,4 procent naar 45,23 dollar en een september-future op een vat Brent werd 0,3 procent goedkoper op 0,3 dollar.

Stijgers en dalers

In de AEX eindigden vrijwel alle fondsen hoger. Koploper was ArcelorMittal met een koerswinst van 5,6 procent, gevolgd door Randstad met 4,7 procent en AkzoNobel en DSM met elk 3,5 procent.

Dit weekend bleek dat China het oneens is met importheffingen die Amerika instelde op Chinees staal. Amerika zou op sommige staalproducten uit China heffingen tot wel 450 procent willen zetten. "China is tegen het misbruik van handelsmaatregelen en zal haar rechten als lid van de WTO stevig uitoefenen en de legitieme belangen van de binnenlandse [staal]sector beschermen", aldus het Chinese ministerie van Handel tegenover staatspersbureau Xinhua.

Randstad kreeg een koopaanbeveling van Credit Suisse, maar de Zwitserse bank verlaagde wel het koersdoel naar 43,00 euro. DSM maakte bekend 4,9 miljoen aandelen van de 53,5 miljoen aandelen Patheon die het bezit te zullen verkopen via een beursgang. Het belang van 49 procent in Patheon stond eind 2015 voor 351 miljoen euro in de boeken. Uitgaande van de beoogde prijsbandbreedte van 19,00 tot 22,00 dollar zou dit belang circa 1,0 miljard tot 1,2 miljard dollar waard zijn. Analist Corné van Zeijl van Actiam sprak van circa 6 euro per aandeel DSM.

Verliezers waren er niet in de AEX. Royal Dutch Shell was met een koerswinst van 0,2 procent het fonds dat het minste steeg.

In de AMX ging Arcadis aan kop met een koerswinst van 6,8 procent. BAM Groep dikte 5,0 procent aan en Aperam 4,5 procent. Westerterp van JNVB noemde de winsten van BAM en Arcadis een technisch herstel na de koersdruk van de twee fondsen volgend op de keuze van de Britten voor een Brexit. Intertrust verloor een half procent en Vastned 0,1 procent.

Onder de kleinere fondsen viel Fagron op met een koerswinst van 7,3 procent. Kiadis Pharma won 4,7 procent. The Leukemia & Lymphoma Society besloot nog eens 750.000 dollar te investeren in aandelen Kiadis, nadat het eerder dit jaar al 1 miljoen dollar in het aan de Amsterdamse beurs genoteerde biofarmabedrijf stopte. Holland Colours werd 3,7 procent goedkoper, nadat het aandeel vandaag 2,15 euro ex-dividend noteerde. Amsterdam Commodities verloor een procent.

Onder de lokaal genoteerde fondsen viel Sif Holding op met een dagwinst van 4,5 procent.

Tussenstand Wall Street

Rond het sluiten van de Europese aandelenhandel noteerde de toonaangevende S&P 500 index een half procent hoger op 2.140,99 punten. De Dow Jones index dikte 0,7 procent aan en technologiebeurs Nasdaq steeg 0,8 procent.

Door: ABM Financial News.

Info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires
voda
0
Europese beurzen sluiten hoger

Positieve effect Amerikaanse banenrapport sluimert ook maandag door.

De Europese aandelenmarkten zijn maandag voor de derde opeenvolgende handelsdag hoger gesloten, waarmee de beurzen de opwaartse trend van vrijdag in reactie op het beter dan verwachte Amerikaanse banenrapport een vervolg gaven.

De EuroStoxx 50 sloot 1,7 procent hoger op 2.885,32 punten, de Duitse DAX won 2,1 procent tot 9.833,41 punten, de Franse CAC steeg 1,8 procent tot 4.264,53 punten en de Britse FTSE 100 sloot 1,4 procent hoger op 6.682,86 punten.

De Europese beurzen sloten vrijdag al fors hoger, vanwege het sterker dan verwacht Amerikaans banenrapport. Uit cijfers van het Amerikaanse ministerie van Arbeid bleek dat het aantal banen in de niet agrarische sector in juni met 287.000 banen steeg. Economen rekenden vooraf op een stijging van circa 170.000 banen. De data nam de zorgen over de groei van de Amerikaanse economie, 's werelds grootste economie, weg.

Ondanks de sterke cijfers, zal de Federal Reserve naar verwachting niet overtuigd zijn om de rente te verhogen. Beleggingsspecialist Tycho Schaaf van online broker Lynx onderstreepte deze visie. "Niemand praat momenteel over een renteverhoging. Mondiaal voorzien wij eerder een verruiming van het beleid dan dat sprake is van verkrapping of een renteverhoging", aldus Schaaf.

De Bank of England komt dinsdag bijeen en de markt schat de kans op een verlaging van de rente van 0,5 procentpunt tot 0,25 procent op 70 procent, meldde hoofd research Mike van Dulken van Accendo Markets.

De markt putte maandag kracht uit de uitslag van de verkiezingen in Japan, waar de regerende coalitie van premier Shinzo Abe onder leiding van de Liberale Democratische Partij een tweede derde meerderheid behaalde in het Japanse Hogerhuis, waardoor het makkelijker wordt voor de premier om zijn monetair beleid verder te verruimen.

Op macro-economisch vlak werd bekend dat de Italiaanse industriële productie in mei is gedaald met 0,6 procent op maandbasis. Op jaarbasis was eveneens sprake van een daling van 0,6 procent.

De ECB kocht afgelopen week voor ruim 16 miljard euro aan staatsobligaties op, fiks meer dan de bijna 10 miljard euro een week eerder.

Maandag ging de aandacht in Europa tevens uit naar een bijeenkomst in Brussel van de ministers van Financiën van de eurozone, waar onder andere gesproken werd over de mogelijke gevolgen van de Brexit-stemming op de economie van de regio. "Hoe eerder we deze problematische situatie kunnen ontrafelen, hoe beter", zei voorzitter Jeroen Dijsselbloem van de Eurogroep.

De Britse premier David Cameron maakte bekend aanstaande woensdag formeel ontslag te nemen. In eerste instantie zei Cameron formeel af te treden tijdens het partijcongres begin oktober. Met het vertrek van de premier ligt de weg open voor Theresa May om het stokje woensdagavond over te nemen.

Olie noteerde maandag in het rood. Augustus-futures op een vat West Texas Intermediate daalden rond het slot van de handel in Europa 1,2 procent op 44,89 dollar en een september-future Brent olie handelde 1,0 procent lager op 46,28 dollar.

De euro noteerde ten opzichte van de dollar vlak op 1,1049, terwijl het Britse pond tegenover de greenback 0,3 procent steeg tot 1,2988 dollar.

Bedrijfsnieuws

Met name de mijnbouwers, industriële en technologische fondsen deden het goed. Het Duitse Thyssenkrupp steeg 6,4 procent, na het nieuws dat het conglomeraat gesprekken voert met Tata Steel over een mogelijke joint venture, gericht op de staalactiviteiten van Tata in Europa.

Glencore won 6,3 procent, Anglo American steeg 8,6 procent en Fresnillo noteerde 6,1 procent hoger.

De Italiaanse banken noteerden maandag verdeeld. Banca Monte dei Paschi di Siena won 6,9 procent, terwijl UniCredit juist 2,9 verloor.

Deutsche Bank sloot 1,9 procent hoger, ondanks een koersdoelverlaging door S&P van 15,50 euro naar 11,00 euro met een ongewijzigd Verkopen advies. Volgens de analisten blijft de bank blijft worstelen met afschrijvingen, juridische- en herstructureringskosten.

De Britse moderetailer Burberry steeg 4,2 procent, na het nieuws dat Marco Gobbetti is benoemd tot nieuwe CEO.

Analisten van Bryan Garnier verlaagden het advies voor Danone van Kopen naar Neutraal en stelden het koersdoel neerwaarts bij van 71,00 naar 67,00 euro. Volgens de analisten zal de overname van WhiteWave waarde vernietigen en voorkomen dat de focus van het concern gericht blijft op het verbeteren van de autonome prestaties.

Jefferies verhoogde het advies voor RWE van Houden naar Kopen en stelde het koersdoel opwaarts bij van 13,00 naar 17,00 euro.

Tussenstanden Wall Street

Rond het slot van de Europese aandelenmarkten noteerde de toonaangevende S&P 500 index 0,5 procent hoger op 2.140,85 punten. De Dow Jones index steeg 0,6 procent en technologiebeurs Nasdaq steeg 0,8 procent.

Door: ABM Financial News.

Info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires
voda
0
Damrak opnieuw op winst

Amsterdamse hoofdgraadmeter sluit voor vierde opeenvolgende dag hoger.

De Amsterdamse beurs is dinsdag voor de vierde opeenvolgende dag hoger gesloten.

De AEX sloot 1,1 procent in het groen op 445,44 punten. De AMX steeg 1,1 procent tot 620,57 punten en de AScX dikte 1,6 procent aan op 772,71 punten.

Volgens Frank Bonsee van ABN AMRO liet het Damrak "de hele dag een hele nette prestatie zien", in navolging van de winsten op Wall Street maandagavond en opbeurende woorden uit Japan vanochtend. De Japanse premier Shinzo Abe onderstreepte de bereidheid om via monetaire verruiming, toenemende fiscale flexibiliteit en herstructureringen, de negatieve economische spiraal met onder meer deflatie te doorbreken.

"Beleggers hebben het probleem van een Brexit meer naar achteren geschoven en focussen meer op de tweede kwartaalcijfers", aldus handelaar Bonsee. "Het zonnetje schijnt nog steeds op de beurs, maar de volumes zijn wat lager."

Marktanalist Jasper Lawler van CMC Markets stelde dat de komst van Theresa May als nieuwe premier van Groot-Brittannië, de hoop op nieuwe stimuleringen in Japan en een mogelijke bailout van Italiaanse banken resulteerde in een "meer risicovolle" houding op de mondiale markten. Media meldden dinsdag dat particuliere beleggers mogelijk zullen worden ontzien bij een reddingsoperatie voor de Italiaanse banken, die grote hoeveelheden slechte leningen met zich meedragen.

Beleggers moesten het verder doen met een matig gevulde macro-economische agenda. Voorbeurs werd al bekend dat de consumentenprijzen in Duitsland in juni op maand- en jaarbasis zijn gestegen met 0,1 en 0,3 procent.

Later op de handelsdag bleek dat de Amerikaanse groothandelsvoorraden in mei met 0,1 procent stegen ten opzichte van de voorgaande maand. Op jaarbasis daalden de groothandelsvoorraden echter met 2,3 procent. De groothandelsomzet lag in mei 0,5 procent hoger dan in april. Op jaarbasis daalde de omzet evenwel met 2,5 procent.

Het muntpaar euro/dollar noteerde rond het slot van de aandelenhandel in Amsterdam op 1,1070. Bij aanvang van de handelsdag bewoog het muntpaar nog op 1,1111 en bij het slot op maandag handelde de euro nog op 1,1048 dollar.

Het Britse pond gaf het herstel van maandag een vervolg en noteerde op 1,3243 Amerikaanse dollar. Bij het slot van de Europese handel op maandag noteerde de pond nog op 1,2987 dollar.

Donderdag komt de Bank of England met het rentebesluit. Een renteverlaging door de centrale bank zou de eerste rentestap betekenen in meer dan zeven jaar. De centrale bank hanteert sinds maart 2009 een zeer laag renteniveau van 0,5 procent.

"De dreun van Brexit is volledig tenietgedaan", stelde Bonsee van ABN AMRO. De handelaar benadrukte dat de centrale bank "zijn kruit droog kan houden voor als de markt er wat zieker bij ligt dan nu" en concludeerde dat "actie misschien niet nodig is". Bank of America Merrill Lynch beweerde evenwel dat de centrale bank de rente sowieso moet verlagen, al is het maar voor de zekerheid. Mochten maatregelen niet nodig blijken, dan kan de rente volgens de analisten altijd weer worden verhoogd.

De prijzen voor olie zaten dinsdag flink in de lift. Een augustus-future op een vat West Texas Intermedia steeg 3,7 procent op 46,41 dollar, terwijl een september-future op een vat Brent 4,0 procent won op 48,10 dollar.

Woensdag kijken beleggers uit naar inflatiecijfers uit onder meer Frankrijk en Italië. Uit de eurozone volgen verder nog cijfers over de industriële productie en later op de dag staan nog de Amerikaanse importprijzen geagendeerd. In de avonduren publiceert de Federal Reserve het Beige Book, wat als leidraad geldt voor het bepalen van het beleid van de centrale bank.

Stijgers en dalers

Onder de hoofdfondsen sloten 21 van de 25 aandelen in het groen, aangevoerd door ArcelorMittal met 8,6 procent. De staalreus profiteerde volgens Bonsee van ABN AMRO van beter dan verwachte cijfers van het Amerikaanse Alcoa, dat maandag nabeurs de boeken opende.

Ook financials lagen er goed bij. ING Groep steeg 3,3 procent, ABN AMRO schreef 2,9 procent bij en NN Group dikte 2,5 procent aan. Aegon bleef iets achter met een winst van 1,5 procent. De verzekeraar kondigde aan door ongunstige marktbewegingen in het tweede kwartaal een bijna twee keer zo groot boekverlies te lijden op de verkoop van zijn Britse lijfrenteportefeuilles, waardoor de Britse kapitaalmarkt minder sterk verbetert dan verwacht.

Wolters Kluwer steeg 1,5 procent na een koersdoelverhoging door Morgan Stanley van 38,00 naar 40,00 euro met een ongewijzigd Overwogen advies. De analisten noemden Wolters Kluwer een van de meest defensieve aandelen in de mediabranche en benadrukten de groeiversnelling in de autonome omzet. Verder wezen de marktvorsers op stijgende marges, een verbetering in het rendement op geïnvesteerd kapitaal en een toenemende terugvloei van kapitaal naar aandeelhouders. Het koersdoel voor RELX, dat 0,2 procent hoger sloot, werd door Morgan Stanley juist verlaagd van 16,90 naar 16,40 euro met een ongewijzigd Overwogen advies.

Grootste daler onder de hoofdfondsen was Galapagos met een verlies van 1,5 procent. Ook Unilever beleefde een moeizame dag en sloot 0,8 procent in het rood.

In de Midkap ging verzekeraar Delta Lloyd aan kop met een winst van 5,2 procent, gevolgd door Aperam met 4,0 procent en BAM Groep met 3,8 procent. De bouwer gaat voor Richmond Care Villages in het Verenigd Koninkrijk een seniorencomplex bouwen, waar een opdrachtsom van circa 47 miljoen euro mee gemoeid is. Verder kondigde BAM aan om zijn bouw- en vastgoeddochter Heilijgers te verkopen aan het management. Met de verkoop realiseert de bouwer naar verwachting een bescheiden boekwinst op korte termijn.

Wessanen was met een verlies van 0,9 procent de grootste daler in de AMX. Refresco, BE Semiconductor Industries en Sligro Food Group gaven circa een half procent prijs.

Onder de kleinere fondsen viel ICT Group op met een winst van 6,7 procent. Het concern ondertekende een intentieverklaring voor de overname van de industriële automatiseerder Nozhub. Telegraaf Media Groep en BinckBank hadden de wind in de rug met winsten van respectievelijk 4,5 en 3,6 procent.

Value8 gaf 0,2 procent prijs. Het investeringsvehikel van Peter Paul de Vries organiseert woensdag een buitengewone vergadering voor aandeelhouders. DPA Group was hekkensluiter met een min van 2,0 procent.

Het lokaal genoteerde HAL Trust profiteerde met een winst van 1,2 procent van een koersdoelverhoging van KBC Securities. De analisten verhoogden het koersdoel van 156,00 naar 161,00 euro en handhaafden het Houden advies.

Tussenstanden Wall Street

Rond het slot van de Amsterdamse aandelenbeurs noteerde de toonaangevende S&P 500 index 0,7 procent hoger op 2.153,04 punten. De Dow Jones index dikte 0,6 procent aan en technologiebeurs Nasdaq steeg 0,7 procent.

Door: ABM Financial News.

Info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires
voda
0
Europese aandelenmarkten sluiten op winst

Oplopende olieprijzen stimuleren marktsentiment.

De Europese beurzen zijn dinsdag voor een vierde achtereenvolgende handelssessie op winst gesloten, waarbij hogere olieprijzen het positieve sentiment ondersteunden.

De EuroStoxx 50 sloot 1,7 procent hoger op 2.933,44 punten, de Duitse DAX won 1,3 procent tot 9.964,07 punten, de Franse CAC steeg 1,6 procent tot 4.331,38 punten en de Britse FTSE 100 eindigde 0,03 procent lager op 6.680,69 punten.

De winsten op dinsdag betekenden de vierde dag van winsten op rij, gestimuleerd door een op vrijdag verschenen beter dan verwacht Amerikaans rapport en hoop op nieuwe stimuleringsmaatregelen uit Tokio. Aandelenmarkten in Japan eindigden eerder al hoger op dit nieuws.

Optimisme op de markten in Europa werd ook aangewakkerd door nieuws dat de Britse minister van Binnenlandse Zaken Theresa May de nieuwe Britse premier en opvolger van David Cameron zal worden, waarmee maanden van onzekerheid wordt vermeden over de opvolgingskwestie.

Rendementen op overheidsobligaties gaven de opwaartse trend dinsdag een vervolg, na eerder de laagste niveaus ooit te hebben bereikt. Beleggers trekken zich terug uit als veilig beschouwde activa, wat op de prijzen drukte en daarmee de yields deed stijgen.

Dinsdag steeg de yield op de 10-jarige Duitse staatsobligatie 43,8 procent tot 0,09 procent negatief. De yield op de 10-jarige Franse staatslening steeg 49,9 procent naar 0,20 procent.

De lage rendementen kwamen tot stand met de volatiliteit op de Europese aandelenmarkten na het besluit van het Verenigd Koninkrijk om de Europese Unie (EU) te verlaten.

Het Europees Stabiliteitsmechanisme (ESM) zag dinsdag een sterke vraag naar de veiling van twee obligaties, waarmee de na de crisis opgerichte intergouvermentele organisatie in totaal 5 miljard euro ophaalde. Het ESM benadrukte dat beleggers vertrouwen hebben in de strategie en het besluit van het Verenigd Koninkrijk om de Europese Unie te verlaten geen effect heeft op het ESM.

Het muntpaar euro/dollar noteerde rond het slot van de Europese aandelenhandel op 1,1087. Bij aanvang van de handelsdag bewoog het muntpaar nog op 1,1111 en bij het slot op maandag handelde de euro nog op 1,1048 dollar.

Het Britse pond gaf het herstel van maandag een vervolg en noteerde op 1,3210 Amerikaanse dollar, een stijging van 1,6 procent. Bij het slot van de Europese handel op maandag noteerde het pond nog op 1,2987 dollar.

De Britse beursindex was de enige toonaangevende index dat lager sloot. Marktanalist Jasper Lawler van CMC Markets schreef de koersval toe aan de verdere stijging van het pond.

"Het herstel van het pond drukt op de FTSE 100, en voornamelijk de grote multinationals zoals Vodafone, GlaxoSmithKline en Diageo", zei Lawler. Een sterkere pond ondermijnt de export voor de bedrijven, en daarmee de bedrijfsresultaten.

Voorzitter Mark Carney van de Bank of England sprak dinsdag voor een commissie van het Britse ministerie van Financiën. De markt hoopte meer inzicht te krijgen in het toekomstig monetair beleid van de centrale bank in de nasleep van de Brexit-stemming, maar kwam bedrogen uit. De centrale bankier meldde dat voldoende krediet beschikbaar is voor huishoudens en bedrijven en dat banken genoeg ruimte hebben zonder de kapitaalbuffers aan te hoeven spreken. Later deze week volgt het rentebesluit van de centrale bank, waarin een renteverlaging doorgevoerd kan worden.

De prijzen voor olie stegen dinsdag fors. Een rapport van de Organisatie van Olie Exporterende Landen (OPEC) onthulde vooruitzichten van een hogere vraag naar olie en een lagere productie in het komende jaar. Dit stimuleerde de olieprijzen. Een augustus-future op een vat West Texas Intermedia steeg 4,5 procent op 46,77 dollar, terwijl een september-future op een vat Brent 4,7 procent won op 48,41 dollar.

Aanhoudende productieonderbrekingen in Nigeria droegen bij aan de olieprijsstijging, zei Lawler van CMC Markets

Op macro-economisch vlak werd bekend dat de consumentenprijzen in Duitsland op zowel maand- als jaarbasis in juni zijn gestegen, met achtereenvolgens 0,1 en 0,3 procent.

Bedrijfsnieuws

Luchtvaartmaatschappijen easyJet en IAG behoorden dinsdag tot de grootste stijgers in reactie op sterke koersprestaties van American Airlines en United Continental na een broker upgrade en sterke omzetten over het tweede kwartaal, zei Lawler. Tegelijkertijd droeg de deal tussen Qatar Airways en LATAM Airlines bij aan de hoop van consolidatie in de sector. EasyJet steeg 4,3 procent en IAG dikte 6,3 procent aan.

Deutsche Lufthansa steeg 2,4 procent en Air France-KLM noteerde 2,3 procent in het groen

De staalsector profiteerde dinsdagochtend van de beter dan verwachte kwartaalcijfers van aluminiumproducent Alcoa, die na het slot van Wall Street door de Amerikaanse staalgigant op maandag werden gepubliceerd. ArcelorMittal sloot dinsdag 8,6 procent hoger en zusterbedrijf Aperam steeg 4,0 procent. Het Duitse Thyssenkrupp won 1,6 procent.

Financials deden het eveneens goed. Barclays noteerde 2,2 procent hoger, Lloyds won 2,6 procent. Deutsche Bank steeg 6,4 procent en Credit Agricole won 4,2 procent.

Aandelen van Italiaanse banken noteerden fors hoger, met een winst van 6,6 procent voor Intesa, een plus van 13,5 procent voor UniCredit en 3,7 procent voor Monte dei Paschi. Beleggers reageerden positief op de verkoop van een belang in de financieel dienstverlener FinecoBank door UniCredit, om met de opbrengsten het bufferkapitaal te versterken. De Italiaanse bank maakte de verkoop dinsdag bekend. De naar balanstotaal gemeten grootste Italiaanse bank zei het belang van 10 procent te hebben geplaatst bij beleggers voor 5,40 euro per aandeel. Na de verkoop houdt UniCredit nog een meerderheidsbelang van 55 procent in FinecoBank.

Tussenstanden Wall Street

Rond het slot van de Europese aandelenmarkten noteerde de toonaangevende S&P 500 index 0,8 procent hoger. De Dow Jones index dikte 0,7 procent aan en technologiebeurs Nasdaq steeg evenens 0,7 procent.

Door: ABM Financial News.

Info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires
2.813 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 ... 137 138 139 140 141 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Direct naar Forum

Markt vandaag

Wall Street met klein verlies de handel uit

21 nov De aandelenbeurzen op Wall Street zijn donderdag met kleine minnen gesloten. Beleggers in New York verwerkt... 3

  Indices

  AEX 589,85 -0,73%
  EUR/USD 1,1064 +0,01%
  Germany30^ 13.175,70 +0,29%
  Gold spot 1.465,27 +0,04%
  LDN100-24h 7.251,94 +0,10%
  NY-Nasdaq Composite 8.506,21 -0,24%
  US30# 27.800,94 +0,13%

  Stijgers

  Flow T...
  +1,68%
  Nedap
  +1,04%
  Ordina
  +0,99%
  Ajax
  +0,97%
  OCI
  +0,85%

  Dalers

  Kiadis...
  -5,92%
  Alfen ...
  -4,82%
  BESI
  -2,76%
  Arcelo...
  -2,66%
  B&S Gr...
  -2,62%

  Nieuws Forum Meer»

  (1)

  Kaspersky op 21-nov-19 23:26
  (2)

  R0ME0 op 21-nov-19 23:24
  (3)

  Adje op 21-nov-19 23:22
  (1)

  Mick75 op 21-nov-19 22:42
  (5)

  JackIe op 21-nov-19 21:48

  Column Forum Meer»

  (126)

  Ole Elliottwave op 22-nov-19 05:38
  (7)

  geobeo op 21-nov-19 20:45
  (6)

  HD_Erik op 21-nov-19 19:11
  (4)

  Snugger op 21-nov-19 17:26
  (1)

  Snugger op 21-nov-19 12:07