Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

KPN Weekdraadje 26 t/m 30 augustus

Volgen
 
Klik hier om dit forumtopic te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden bij nieuwe berichten.
2.678 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 ... 130 131 132 133 134 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omlaag ↓
giefmoney
1
quote:

B_B schreef op 30 aug 2013 om 01:28:


KPN foundation intervenes to block America Movil offer for KPN
Reuters
August 30, 2013, 4:13 am
.....
"We wouldn't be surprised to see AMX go to (the European Union) to challenge the authority and legality of the foundation on the back of this move," said Imari Love, analyst at Morningstar. "It's clear the foundation is trying to keep KPN Dutch-owned by using this poison pill, which, in effect, has the same impact of golden shares, which are illegal."

It is also possible that America Movil could negotiate and offer a higher price for the 70 percent of KPN it does not already own.

"The foundation believes that America Movil should, in accordance with the rules and what is common practice in the Netherlands, open negotiations with KPN's Board of Management and the Dutch government as soon as possible," the foundation said in its statement.
.....
In a research note written before the KPN foundation's announcement, analysts at Sanford Bernstein said, "We think that KPN could be worth as much as 3 euros per share."
.....
"The fear now will be that Slim will now try to exit - any sign that he will throw in the towel and sell down his stake will hang over the KPN shares," said the person familiar with the sector.

au.news.yahoo.com/thewest/a/-/world/1...


Fear is natuurlijk een hele slechte raadgever; belangrijk is dit zinnetje:
It is also possible that America Movil could negotiate and offer a higher price for the 70 percent of KPN it does not already own.
[verwijderd]
0
fear nothing but fear itself.
De handdoek gooien? Slim weet niet eens hoe dat moet.
Spetter
0
Spetter
0
Ik denk dat Slim minstens 6 euro p.a. zal gaan moeten neerleggen wil hij KPN in zijn zak krijgen. Voor minder is het risico te groot dat hij er mee gaat spelen/kloten.
Feit is nu wel dat zijn bod van 2.40 van tafel is dus het aandeel staat niet meer in de patstelling van de afgelopen weken en is de weg naar, waarschijnlijk boven open.
giefmoney
0
quote:

DimL02 schreef op 30 aug 2013 om 01:19:


[...]

De schrikreactie is bij opening het heftigs en dan treed er snel herstel op mijn aankoop is € 1,384, dus wie doet me wat !!!


Ja daar zit zeker wat in en ik hoop voor je dat het lukt; het kwartje kan altijd naar twee kanten vallen. Ik ben misschien te veilig en geef toch een limit kooporder in. Succes morgen !
Spetter
0
Ik verwacht geen daling. Of het stijgt als een tierelier omdat men een veel hogere prijs verwacht. Of het blijft gelijk omdat iedereen afwacht wat er komen gaat. Omlaag kan ook altijd, maar is gezien de naderende verkoop van E-plus, de waarde van de deal die daaruit vloeit, al zeer onwaarschijnlijk en zou het aandeel echt zwaar onder zijn waarde zetten. Terwijl er een spel gespeeld wordt om het bedrijf beter gewaardeerd te krijgen.
Spetter
0
quote:

mayday _DC6C schreef op 30 aug 2013 om 01:52:


15000 aandeeltjes, meeste verkocht op 2,20


Serieus? Leg mij eens uit waarom je dat doet als je minimaal al een bod hebt liggen van 2.40?
giefmoney
0
quote:

Spetter schreef op 30 aug 2013 om 01:51:


Ik verwacht geen daling. Of het stijgt als een tierelier omdat men een veel hogere prijs verwacht. Of het blijft gelijk omdat iedereen afwacht wat er komen gaat. Omlaag kan ook altijd, maar is gezien de naderende verkoop van E-plus, de waarde van de deal die daaruit vloeit, al zeer onwaarschijnlijk en zou het aandeel echt zwaar onder zijn waarde zetten. Terwijl er een spel gespeeld wordt om het bedrijf beter gewaardeerd te krijgen.En er zijn echt vele verbeteringen voor kpn te voorschijn gekomen sinds intentie van het schamele bod; die koers is bewust laag gehouden/gemanipuleerd om de schijn te wekken dat "Kuch" " de markt" het bod goed vond. Nu kan eindelijk het aandeel reageren op de laatste drie positieve mededelingen en na rato stijgen.

mayday _DC6C
0
Ik had de dag van e plus verkoop aankondiging een order ingelegd op 2,20. Die zijn ook gegaan toen
giefmoney
0
Goed mijn pilske is op , tot morgen vroeg allemaal, weltrusten en succes morgen. Het komt alle/hele maal goed.
Spetter
0
Ok! Toen stond het bod ook nog niet volgens mij. Zonde! Denk dat KPN nog wel een verdubbeling kan verwachten.

Truste! Ik ben er ook vandoor.
Tradingmate
0
[Modbreak IEX: Gelieve elkaar niet persoonlijk aan te vallen, bericht is bij dezen verwijderd.]
arreno
0
quote:

Spetter schreef op 30 aug 2013 om 01:55:


[...]

Serieus? Leg mij eens uit waarom je dat doet als je minimaal al een bod hebt liggen van 2.40?

Als het dan morgen zou dalen door de laatste berichten is hij de slimmerik met winst
Circle123
0
Lastig in te schatten wat dit met de koers doet. Het voert de druk op voor een hoger bod en het kan zelfs zo zijn dat achter de schermen bekend is dat er een tegenbod in de maak is en zorgen ze zo voor voldoende tijd. In eerste instantie staan de aandeelhouders met lege handen. Terug naar de 2.00 morgen is ook een mogelijkheid.

Als de stichting nu E-plus verkoop door laat gaan kunnen we op eigen kracht naar 2.40, zonder bod. Ik neem aan dat Slim de legaliteit van de stichting gaat aanvechten en geef hem een goede kans dat dit lukt. Als dit niet lukt weeet niemand wat er gaat gebeuren. Kortom veel onzekerheden en dat is vaak niet best voor de koers. Wel leuk speculeren, beter dan die saaie standstill op 2.30 :p
GC
0
Stichting preferente aandelen B KPN

Afspraken met KPN
In het kader van de doelstelling van de Stichting zijn in 1994 overeenkomsten met KPN gesloten terzake van de plaatsing van nieuw uit te geven preferente aandelen B. Dit betreft een call- en een putoptie. De Stichting en de Vennootschap zijn overeengekomen dat de Stichting een recht heeft tot het nemen van preferente aandelen B (call-optie) en dat de Vennootschap het recht heeft preferente aandelen B te plaatsen bij de Stichting (put-optie). Onder de call-optie heeft de Stichting het recht een aantal preferente aandelen B te nemen tot het maximum van het vóór de uitoefening van de call-optie geplaatste aandelenkapitaal minus één aandeel. Onder de put-optie heeft de Vennootschap het recht bij de Stichting een aantal preferente aandelen B te plaatsen tot een maximum van het vóór de uitgifte geplaatste aandelenkapitaal, of zoveel meer als door partijen zal worden overeengekomen. Deze regelingen zijn overeengekomen teneinde de Stichting in staat te stellen voornoemd doel te realiseren.

Op 11 april 2006 heeft de algemene vergadering van aandeelhouders van KPN het voorstel tot het verlengen van de aanwijzing van de Raad van Bestuur als bevoegd orgaan tot uitgifte van preferente aandelen niet aangenomen. Dit heeft tot gevolg dat KPN (vooralsnog) geen gebruik meer kan maken van de put-optie. Het heeft geen gevolg voor de call-optie.

Financiering
Bij uitgifte van preferente aandelen B dient de Stichting minimaal 25% van de nominale waarde te storten. De nominale waarde van de preferente aandelen B bedraagt € 0,24 (vierentwintig eurocent). Om aan de stortingsplicht te kunnen voldoen heeft de Stichting een financieringsarrangement met Nederlandse banken afgesloten.

Uitstaande preferente aandelen B geven een preferent recht op grond van artikel 31 lid 1 van de statuten van KPN op uitkering van dividend door KPN. Het dividend is gelijk aan de 12 maands Euribor plus 1%, te berekenen over het op de aandelen gestorte bedrag.

www.prefs-kpn.nl/afspraken.html
tedje007
0
Slim moet nu zijn zegeningen tellen; de verkoop v E-plus kan hij niet meer blokkeren en dat nu hoe dan ook door. Hij kan zijn belang in KPN verkopen met dik verlies en dan is een tot nu toe voor hem interessante entree tot de europese markt weg. Hij kan ook zijn belang aanhouden, dat nu kleiner is geweorden (weet niet of dit nog van invloed is op het aantal commissarissen dat hij mag leveren). In dat geval heeft hij ook voet tussen de deur bij de nieuwe combi E-Plus/telefonica. Of hij kiest voor en hoger / beter bod dat alle bedenkingen wegneemt. Dat laatste acht ik toch niet zo kansrijk gezien de verstandhoudingen; carlos wordt echt gezien als de vijand. Wellicht heeft Telefonica wel bedongen dat KPN moest zorgen dat Slim de tent niet gehel overneemt. Dan had slim namelijk een direct belang van 20% in die combi, en Telefonica is niet zijn beste vriend. Slim heeft ook niet voldoende middelen om nu met een sterk verbeterd bod te komen. Ik denk dat hij even moet slikken, op het vinkentouw blijft zitten en wellicht op de langere termijn nog een keer gaat proberen een overname te doen. Enfin inde commentaren lees ik dat de stichting zoekt naar een beter gestructureerd proces en america movil ook heeft gevraagd naar de onderbowuing vh bod. De deur zit dus niet helemaal op slot.
Marktman
0
Mooi, goed nieuws. Niet voor de koers van vandaag. Maar wel op langere termijn. We moeten minsten 3 euro voor kpn kunnen krijgen.
2.678 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 ... 130 131 132 133 134 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Direct naar Forum

KPN Koninklijke Meer »

Koers 2,735   Verschil +0,01 (+0,48%)
Laag 2,723   Volume 8.145.715
Hoog 2,747   Gem. Volume 11.048.714
24-jan-20 17:35
label premium

KPN perst meer winst uit minder omzet

Het laatste advies leest u als IEX Premium-lid

Inloggen Ontdek Premium

Gerelateerde Video's