Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Het rommelt in Frankrijk

Volgen
 
Klik hier om dit forumtopic te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden bij nieuwe berichten.
1.216 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 56 57 58 59 60 61 | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omlaag ↓
voda
0
Groupe PSA Q1 revenue slightly down 1.1% at EUR 18 billion

Group revenue amounted to EUR 17,976 million in Q1 2019 compared with EUR 18,182 million in Q1 2018. Automotive division revenue amounted to EUR 14,157 million down by 1.8% compared to Q1 2018. The positive impact of product mix (+2.3%) and price (+1.3%) partially offset the decrease of sales to partners (-2.7%), the negative impact of exchange rates (-0.8%), volumes and country mix (-1.1%) as well as others (-0.8%).With a total of 886,000 cars sold, Q1 2019 consolidated worldwide sales were up in Europe but down outside of Europe mainly due to the suspension of the group’s activities in Iran and to Chinese JVs.

Total inventory, including independent dealers and importers, stood at 716,000 vehicles at 31 March 2019, an increase of 32,000 units from 31 March 2018.

Faurecia revenue was slightly up at EUR 4,325 million.

Philippe de Rovira, Chief Financial Officer of Groupe PSA and member of the Executive Committee, said “Groupe PSA remains fully focused on the execution of the Push to Pass strategic plan to deliver a high level of performance and to be a leading actor in the energy transition.”

Market outlook: in 2019, the Group anticipates a stable automotive market in Europe, a decrease by 2% of the market in Latin America and by 3% in China and growth of 5% in Russia.

Operational outlook
Groupe PSA has set the following target for the period 2019-2021 (including Opel Vauxhall): Deliver over 4.5% Automotive recurring operating margin[4] on average in 2019-2021.

Source : Strategic Research Institute
voda
0
Franse inflatie neemt toe

(ABM FN) De Franse consumentenprijzen zijn in april iets harder gestegen. Dit bleek dinsdag uit voorlopige cijfers van het Franse bureau voor de statistiek.

Op jaarbasis kwam de inflatie uit op 1,2 procent. In maart was dit nog 1,1 procent.

Op maandbasis stegen de prijzen met 0,2 procent, na een stijging van 0,8 procent in maart.

Door: ABM Financial News.
pers@abmfn.be
Redactie: +32(0)78 486 481

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
Stabiele groei Franse economie

(ABM FN) De Franse economie is in het eerste kwartaal van dit jaar in een stabiel tempo gegroeid. Dit bleek dinsdag uit voorlopige groeicijfers van het Franse statistiekbureau Insee.

Uit de meest recente raming blijkt een groei van 0,3 procent op kwartaalbasis. Een kwartaal eerder groeide de Franse economie ook al met 0,3 procent.

Op jaarbasis steeg de Franse economie met 1,1 procent, na een groei van 1,0 procent een kwartaal eerder.

Door: ABM Financial News.
pers@abmfn.be
Redactie: +32(0)78 486 481

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
Opvallende omzetdaling Orange in Frankrijk

Gepubliceerd op 30 apr 2019 om 08:30 | Views: 1.540

PARIJS (AFN/RTR) - Telecomconcern Orange heeft de omzet in Frankrijk voor het eerst in twee jaar zien dalen. Dat komt door felle concurrentie met rivalen om marktaandeel in het land, zo kwam dinsdag naar voren uit een handelsbericht.

De opbrengsten van Orange in Frankrijk zakten met 1,8 procent tot 4,4 miljard euro. Het hele bedrijf zag de omzet met 0,1 procent afnemen tot 10,2 miljard euro, nagenoeg in lijn met de gemiddelde verwachtingen van kenners. De operationele winst van Orange dikte met 0,7 procent aan tot bijna 2,6 miljard euro.
voda
0
Dip in omzetgroei Thales

Gepubliceerd op 30 apr 2019 om 07:39 | Views: 810

PARIJS (AFN) - Het Franse technologiebedrijf Thales heeft de omzet het afgelopen kwartaal zien dalen. Het bedrijf blijft wel bij zijn financiële doelstellingen voor heel het jaar, zo liet het dinsdag weten in een verklaring.

Thales zag de opbrengsten met 1,5 procent zakken tot bijna 3,4 miljard euro. Maar in de periode een jaar eerder werden de resultaten wel gestuwd door een forse Australische order. Het bedrijf sprak dan ook van een lastige vergelijkingsbasis.

In juni komt Thales met een nieuwe financiële prognose, waarin de overname van digitaal beveiliger Gemalto wordt verwerkt. Thales rondde recent de miljardenovername van dat bedrijf af. De notering van Gemalto op Beursplein 5 wordt op 29 mei beëindigd.
haas
0
bekende uitspraak van Napoleon. “Als de wereld uit één land bestond, was Istanbul de hoofdstad.
voda
0
Franse industrie krimpt niet meer

(ABM FN-Dow Jones) De Franse industrie liet in april een nulgroei zien. Dit bleek donderdag uit cijfers van Markit Economics.

De inkoopmanagersindex voor de industrie steeg van 49,7 in maart naar 50,0 afgelopen maand. Een voorlopig cijfer wees op een krimp voor april van 49,6.

Een indexstand van meer dan 50 wijst op groei, minder dan 50 betekent krimp.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
SocGen ziet winst behoorlijk dalen

Gepubliceerd op 3 mei 2019 om 08:30 | Views: 800

Société Générale 12:33
29,18 +0,80 (+2,82%)

PARIJS (AFN) - De Franse bank Société Générale is in het eerste kwartaal op een flink lagere winst uitgekomen, mede door moeizame marktomstandigheden bij het zakenbankieren. SocGen is al bezig fors het mes te zetten in de zakenbankactiviteiten om kosten te besparen.

De nettowinst zakte met 26 procent tot 631 miljoen euro in vergelijking met een jaar eerder. De baten gingen met bijna 2 procent omlaag tot 6,2 miljard euro. SocGen zag de inkomsten uit zijn Franse consumentenactiviteiten dalen, net als bij de handel in obligaties en aandelen. Bij adviesverstrekking en vermogensbeheer gingen de zaken beter.

SocGen zei dat de ingezette herstructureringsmaatregelen inmiddels vruchten beginnen af te werpen. Bij die ingreep gaan honderden banen verloren. Daarnaast kondigde de bank aan zijn dochteronderdeel in Slovenië te verkopen.
voda
0
Franse dienstensector groeit weer

(ABM FN-Dow Jones) De dienstensector in Frankrijk is in april weer gegroeid. Dit meldde Markit maandagochtend.

De inkoopmanagersindex die de economische activiteit meet, kwam vorige maand uit op 50,5, hetgeen ook was verwacht. In maart was sprake van een daling tot 49,1 en dus krimp.

Binnen de Franse industrie was in april ook al een verbetering te zien, werd vorige week bekend. Na een krimp in maart steeg de inkoopmanagersindex voor de industrie in Frankrijk precies tot het neutrale niveau van 50.

Een indexstand groter dan 50 wijst op groei, terwijl minder dan 50 krimp betekent.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
Industriële productie Frankrijk gedaald

(ABM FN-Dow Jones) De industriële productie in Frankrijk is in maart op maandbasis gedaald, na een kleine groei in februari. Dit bleek vrijdag uit cijfers van statistiekbureau Insee.

De productie daalde met 0,9 procent op maandbasis, na een groei van 0,1 procent in februari.

Op jaarbasis lag de industriële productie in maart 0,5 procent hoger.

De Franse maakindustrie kende een krimp van 1,0 procent op maandbasis in maart.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
Frankrijk overweegt toezicht Facebook dit jaar

Gepubliceerd op 10 mei 2019 om 13:48 | Views: 407

PARIJS (AFN/BLOOMBERG) - Frankrijk overweegt al dit jaar formeel toezicht te gaan houden op Facebook en andere bedrijven die zich bezighouden met sociale netwerken. Er wordt gekeken naar het uitbreiden van de bevoegdheden van de Franse toezichthouder voor de radio en de televisie CSA. Dat zei de Franse minister voor Digitale Zaken Cédric O in toelichting op een nieuw rapport.

Volgens de minister ,,zijn socialemediagiganten net zo belangrijk als banken en moeten ze daarom gereguleerd worden''. Het huidige toezicht door de bedrijven zelf stelt volgens het rapport niets voor.

Als er nu tekortkomingen boven water komen, bestaan er geen regels om een oplossing af te dwingen. Facebook moet verantwoordelijk worden gesteld voor de integriteit van het platform en veiligheid van de gebruikers, aldus het rapport. Facebook-oprichter en -topman Mark Zuckerberg brengt vrijdag een bezoek aan de Franse president Emmanuel Macron.
voda
0
'Renault wil formeel samen met Nissan'

Gepubliceerd op 13 mei 2019 om 07:09 | Views: 930

Renault 14:39
54,17 -1,56 (-2,80%)

PARIJS (AFN/BLOOMBERG) - De Franse autobouwer Renault heeft een formeel fusievoorstel gedaan aan zijn Japanse partner Nissan. Dat meldt de Japanse zender TBS maandag, op basis van ingewijden. Daarmee zou de samenwerking tussen de twee versterkt worden en de tweede autobouwer ter wereld worden gecreëerd.

Renault zou hebben voorgesteld om de bedrijven samen te voegen onder een houdstermaatschappij. Het hoofdkantoor van de gefuseerde onderneming zou in een ander land dan Frankrijk of Parijs komen, en elke onderneming levert eenzelfde aantal bestuurders. TBS liet in het midden wanneer het voorstel van Renault is gedaan. Nissan wilde niet reageren op de berichtgeving.

Eind april meldde zakenkrant Financial Times dat Nissan niet was ingegaan op een uitgestoken hand van Renault om weer te praten over een fusie. De Japanners zouden momenteel niets zien in welk fusieplan dan ook. Jean-Dominique Senard, de nieuwe topman van Renault, deed volgens de zakenkrant een nieuwe poging om het Franse autobedrijf samen te smelten met de Japanse samenwerkingspartner. Eerder leidde dat onder leiding van de toenmalige leider Carlos Ghosn tot de vorming van de alliantie waartoe Renault en Nissan samen met Mitsubishi behoorden, ook al tot niets.

Ghosn

Ook Financial Times sprak over een gelijke verdeling van de aandelen in het fusiebedrijf en het verdelen van de bestuurders. Het hoofdkantoor zou volgens de krant mogelijk in Singapore worden gevestigd.

De sfeer tussen Renault en Nissan is zeer moeizaam sinds de aanhouding van Ghosn in Tokio in november, wegens verdenkingen van gesjoemel met de boekhouding en het wegsluizen van geld bij Nissan. Ghosn werkte op dat moment ook aan een fusie, maar in die plannen zou Renault duidelijk de lakens uitdelen.
voda
0
Engie heeft last van warmer weer

Gepubliceerd op 14 mei 2019 om 09:26 | Views: 905

PARIJS (AFN/BLOOMBERG) - Het Franse energieconcern Engie heeft in de eerste drie maanden de operationele winst zien dalen. Het warme winterweer, waardoor het bedrijf minder energie kon afzetten in Frankrijk was daar deels debet aan. Ook produceerde Engie minder stroom in België door problemen met de kerncentrales in dat land.

Engie haalde een brutowinst van 3,1 miljard euro, bijna 5 procent minder dan een jaar eerder. De Fransen verwachten echter de opgelopen achterstand in de rest van het jaar in te kunnen lopen.

Het matige eerste kwartaal zet druk ook topvrouw Isabelle Kocher die Engie wegstuurt van fossiele brandstoffen naar hernieuwbare energiebronnen, gereguleerde energienetwerken en energiebeheersdiensten. Het bedrijf wil de komende drie jaar de terugkerende inkomsten met 7 tot 9 procent per jaar laten groeien.
voda
0
Stroomprijs geeft EDF duwtje in de rug

Gepubliceerd op 14 mei 2019 om 07:59 | Views: 651

PARIJS (AFN/RTR) - Het Franse elektriciteitsbedrijf Électricité de France (EDF) heeft afgelopen kwartaal het resultaat verbeterd. Hogere elektriciteitsprijzen speelden daarbij een grote rol. Ze wisten de lagere productie van de nucleaire- en waterkrachtcentrales te compenseren.

De marktomstandigheden op de stroommarkt in het thuisland en sterke prestaties van EDF Trading droegen ook bij aan de sterkere prestaties van EDF. De Britse omzet daalde wel flink, door een langdurige uitval van een nucleaire reactor in het land.

In de meetperiode dikten de opbrengsten voor EDF met 2,5 procent aan tot bijna 21 miljard euro. Voor heel het jaar werden de doelstellingen herhaald.
voda
0
Franse inflatie iets hoger dan verwacht

Gepubliceerd op 15 mei 2019 om 09:10 | Views: 603

PARIJS (AFN) - De inflatie in Frankrijk is in april iets hoger uitgevallen dan eerder werd gedacht. De inflatie kwam volgens definitieve cijfers van het Franse statistiekbureau uit op 1,3 procent op jaarbasis, tegen een eerder gemelde 1,2 procent.

In maart bedroeg de Franse inflatie 1,1 procent. Op basis van de Europese geharmoniseerde meetmethode werd voor april een inflatie gemeten van 1,5 procent, tegen 1,3 procent een maand eerder. Bij een voorlopige raming werd hier voor april een inflatieniveau van 1,4 procent gemeld.
voda
0
Michelin koopt Masternaut

FONDS KOERS VERSCHIL VERSCHIL % BEURS
Michelin -B-
109,70 -2,70 -2,40 % Euronext Paris
TomTom
7,454 0,046 0,62 % Euronext Amsterdam

(ABM FN-Dow Jones) Michelin heeft wagenparkbeheerder Masternaut gekocht. Dit maakte de Franse bandenfabrikant donderdag bekend.

Telematicsbedrijf Masternaut volgt meer dan 220.000 voertuigen.

Michelin betaalde voor Masternaut achtmaal de EBITDA voor synergieën over 2018.

Het Nederlandse TomTom verkocht recent zijn divisie Telematics voor 910 miljoen euro aan Bridgestone Europe, een concurrent van Michelin. De tak was in 2018 goed voor een EBITDA van krap 72 miljoen euro op een omzet van 174 miljoen euro.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
1.216 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 56 57 58 59 60 61 | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Direct naar Forum

Markt vandaag

Wall Street sluit met winst

21 mei De aandelenbeurzen in New York zijn dinsdag met winsten gesloten. Daarmee herstelden de graadmeters iets va...

  Indices

  AEX 553,14 +0,32%
  EUR/USD 1,1164 -0,04%
  Germany30^ 12.166,00 +0,19%
  Gold spot 1.274,50 -0,25%
  LDN100-24h 7.327,89 +0,22%
  NY-Nasdaq Composite 7.785,72 +1,08%
  US30# 25.864,54 -0,01%

  Stijgers

  WDP
  +3,68%
  Arcelo...
  +3,65%
  OCI
  +3,10%
  Galapagos
  +2,75%
  ADYEN NV
  +2,61%

  Dalers

  B&S Gr...
  -3,61%
  Basic-Fit
  -3,36%
  Ahold ...
  -1,75%
  Air Fr...
  -1,74%
  Acomo
  -1,00%

  Nieuws Forum Meer»

  (1)

  Knight V op 22-mei-19 00:14
  (27)

  efreddy op 21-mei-19 23:33
  (35)

  this op 21-mei-19 22:24
  (40)

  AEX900 op 21-mei-19 21:21
  (4)

  Cobalt-47 op 21-mei-19 20:36

  Column Forum Meer»

  (69)

  Now U See Me! op 21-mei-19 23:38
  (7)

  I need a dollar op 21-mei-19 21:18
  (25)

  Febo85 op 21-mei-19 20:53
  (9)

  deflationist op 21-mei-19 16:06
  (1)

  gracesiswandi op 21-mei-19 14:12