Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

UPDATE: Hunter Douglas KW1 resultaat vlak door wisselende bouwmarkten

Volgen
 
Klik hier om dit forumtopic te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden bij nieuwe berichten.
2 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omlaag ↓
voda
0
UPDATE: Hunter Douglas KW1 resultaat vlak door wisselende bouwmarkten


(Update van eerder gepubliceerd bericht 'Hunter Douglas nettowinst +38,7% KW1 2012', om informatie, commentaar CFO, analist en actuele koers toe te voegen.)


Door Bart Koster en Patrick Buis

Van DOW JONES NIEUWSDIENST


AMSTERDAM (Dow Jones)--Hunter Douglas heeft in het eerste kwartaal van 2012 een nagenoeg vlakke omzet en bedrijfsresultaat geboekt dankzij betere resultaten in Noord-Amerika en lagere resultaten in Europa en andere gebieden, maakt de producent van raambekleding en bouwmaterialen donderdag bekend.

De stijging van het nettoresultaat met 38,7% kwam volledig voor rekening van het sterk verbeterde resultaat uit de beleggingsportefeuille.

Het bedrijf, bekend van onder meer Luxaflex, blijft voor 2012 voorzichtig over de vooruitzichten voor Europa en Noord-Amerika, waar naar verwachting het economisch klimaat uitdagend zal blijven totdat de huizenmarkt en het consumentenvertrouwen zich herstellen. In Azië en Latijns-Amerika wordt aanhoudende groei verwacht.

Het bedrijfsresultaat voor eenmalige herstructureringskosten daalde licht naar $11,2 miljoen tegen $11,5 miljoen in het eerste kwartaal van 2011.

De winst voor rente, belastingen, afschrijvingen en amortisatie (EBITDA), exclusief eenmalige items, kwam uit op $34,7 miljoen, van $33,7 miljoen een jaar eerder.

De omzet daalde de afgelopen verslagperiode 0,2% tot $587,5 miljoen, waarbij het concern de volumes in Noord- en Latijns-Amerika zag stijgen. In Europa en Azie bleven de volumes gelijk en in Australie was sprake van een daling.

De omzetdaling van 0,2% kwam tot stand door 1,8% negatieve wisselkoerseffecten, die niet geheel konden worden gecompenseerd door 1,4% volumestijging en 0,2% bijdrage uit de acquisitie van het Australische Bricos.

Dankzij een stijging van het nettoresultaat uit de beleggingsportefeuille naar $12,1 miljoen van $2,0 miljoen steeg de netto kwartaalwinst met 38,7% naar $21,5 miljoen, tegen $15,5 miljoen een jaar geleden.

De beleggingsportefeuille had op 31 maart een waarde van $196 miljoen, tegen $192 miljoen op 31 december 2011. De beleggingsportefeuille wordt in de loop van dit jaar in zijn geheel afgebouwd en wordt gebruikt om de schuldenlast van ongeveer $700 miljoen te verminderen.

De operationele kasstroom kwam in het afgelopen kwartaal uit op $19,8 negatief tegen $52,4 miljoen negatief een jaar geleden.

Voor verbetering van het resultaat is Hunter Douglas vooral afhankelijk van herstel op de Europese bouwmarkten en dat dient zich vooralsnog niet aan, aldus TGB-analist Tom Muller. TGB heeft geen advies op het bedrijf, waarvan de aandelen voor 81,2% in handen zijn van Ralph Sonnenberg.

Hunter Douglas gaat dit jaar starten met een herstructurering, waarbij samenvoeging van productie- en assemblagefabrieken in Europa en Noord-Amerika wordt onderzocht, zegt CFO Leen Reijtenbagh in een telefonische toelichting aan Dow Jones Nieuwsdienst.

"Het kan goed zijn dat we voor deze consolidatie later dit jaar herstructureringslasten nemen", aldus de CFO. In het afgelopen kwartaal waren er geen herstructureringskosten.

Hunter Douglas blijft actief zoeken naar nieuwe acquisitiemogelijkheden, zegt Reijtenbagh. Hunter Douglas maakte op 24 april de acquisitie van de Deense fabrikant WH Produkter van raambekledingsproducten bekend.

Het aandeel staat donderdag omstreeks 12.25 uur 0,2% lager op EUR32,75.


- Door Bart Koster en Patrick Buis; Dow Jones Nieuwsdienst; +31 20 571 5201; bart.koster@dowjones.com


voda
0
Hunter Douglas wacht op herstel Europese bouw - TGB


AMSTERDAM (Dow Jones)--De sterk gestegen nettowinst van Hunter Douglas (HDG.AE) is volledig te danken aan het toegenomen resultaat op de beleggingsportefeuille, constateert Tom Muller van Theodoor Gilissen Bankiers. Voor verbetering van het bedrijfsresultaat is Hunter Douglas vooral afhankelijk van herstel op de Europese bouwmarkten en dat dient zich vooralsnog niet aan, aldus de TGB-analist. TGB heeft geen advies op het bedrijf, waarvan de aandelen voor 81,2% in handen zijn van Ralph Sonnenberg. Omstreeks 11.05 uur noteert het aandeel vlak op EUR32,80. (BTK)


Dow Jones Nieuwsdienst: +31-20-5715200; amsterdam@dowjones.com
2 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Direct naar Forum

Hunter Douglas Meer »

Koers 58,800   Verschil +0,60 (+1,03%)
Laag 58,400   Volume 0
Hoog 59,400   Gem. Volume 2.247
16-nov-19 00:00
label premium

Hunter Douglas en het consumentenvertrouwen

Het laatste advies leest u als IEX Premium-lid

Inloggen Ontdek Premium