Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Dow Jones vanavond (deel 12)

Volgen
 
Klik hier om dit forumtopic te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden bij nieuwe berichten.
15.466 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 766 767 768 769 770 771 772 773 774 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omlaag ↓
voda
0
Amerikaans consumentenkrediet stijgt veel minder hard

(ABM FN-Dow Jones) Het consumentenkrediet in de Verenigde Staten is in september veel minder hard gestegen dan in de maand ervoor. Dit maakte de Federal Reserve donderdagavond bekend.

De groei van het consumentenkrediet in september was in 15 maanden niet zo laag. Het consumentenkrediet steeg met 9,51 miljard dollar, na een toename van 17,84 miljard dollar in augustus.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
Nieuwe records op Wall Street

(ABM FN-Dow Jones) Wall Street is donderdag hoger gesloten, met records voor de Dow Jones index en de S&P 500. Richting het slot liepen de winsten wel wat terug.

De S&P 500 won uiteindelijk 0,3 procent op 3.085,18 punten, de Dow Jones index steeg 0,7 procent tot 27.674,80 punten en de Nasdaq ging 0,3 procent hoger op een slot van 8.434,52 punten.

De Amerikaanse beurzen haalden donderdag steun uit berichten dat Beijing en Washington akkoord gaan met het intrekken van importheffingen aan beide kanten, op basis van de vooruitgang die wordt geboekt in de afronding van de eerste fase deal. Dit werd bevestigd door Beijing maar in Washington bleef het stil, wat toch weer wat twijfel opleverde.

Ondanks het optimisme over het handelsconflict, blijft het dus een veranderlijke situatie, waarschuwde marktstrateeg Peter Garnry van Saxo Bank. "De komende drie maanden worden erg interessant voor beleggers", denkt de marktvorser, waarbij het de vraag is of de Federal Reserve de rente in december zal verlagen nu er schot zit in de onderhandelingen tussen de VS en China.

Garnry denkt dat de rally die momenteel gaande is, van korte duur zal zijn gezien de schade die al is toegebracht aan de wereldeconomie en belangrijke kwesties als intellectueel eigendom waar de VS en China nog oplossingen voor moeten vinden.

Daarbij is er vooralsnog ook nog geen tijd en locatie om de handelsdeal te ondertekenen. Woensdag meldde Reuters dat dit in elk geval is uitgesteld tot december.

Op macro-economisch vlak werd donderdag bekend dat het aantal eerste aanvragen voor een werkloosheidsuitkering in de Verenigde Staten afgelopen week is gedaald met 8.000 naar 211.000 aanvragen. Er was gerekend op 215.000 nieuwe steunaanvragen.

Het consumentenkrediet in de Verenigde Staten is in september veel minder hard gestegen, namelijk in het traagste tempo in 15 maanden. Het consumentenkrediet steeg met 9,51 miljard dollar, na een toename van 17,84 miljard dollar in augustus.

Olie werd donderdag 1,4 procent duurder. De euro/dollar verhandelde rond het slot op 1,1046.

Bedrijfsnieuws

Qualcomm zag de beurswaarde donderdag met 6,3 procent toenemen. In het vierde kwartaal van zijn gebroken boekjaar presteerde het halfgeleider- en smartphonetechnologiebedrijf beter dan verwacht. Bovendien was de outlook voor het huidige kwartaal sterk.

Fitbit zag het verlies in het derde kwartaal oplopen maar de omzet kwam conform de verwachting uit. Vanwege de voorgenomen overname door Google, gaf de maker van fitness wearables geen outlook af. Het aandeel daalde 0,9 procent.

Disney, Dropbox en GoPro openen nabeurs de boeken. Disney steeg in aanloop naar de resultaten 1,4 procent. Analisten rekenen op een aangepaste winst van 0,95 dollar per aandeel en een omzet van 19 miljard dollar.

Xerox heeft zijn zinnen inderdaad gezet op HP. Laatstgenoemde bevestigde donderdag laat een overnamevoorstel te hebben ontvangen. De twee bedrijven hebben diverse verkennende gesprekken gevoerd over een mogelijke combinatie, aldus HP, dat geen bedragen noemde. HP daalde 1,0 procent. Xerox verloor uiteindelijk 0,9 procent.

Het aandeel Roku daalde 16 procent in waarde, nadat de videodienst woensdag nabeurs met cijfers kwam. Met name de afgegeven verwachtingen vielen niet goed bij beleggers.

De Chinese internetreus Baidu werd 13,5 procent meer waard na beter dan verwachte kwartaalcijfers. Online reisbureau Expedia stelde juist teleur en leverde 27,4 procent in. Modemerk Ralph Lauren overtrof de marktverwachtingen en steeg 14,7 procent.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
Disney presteert boven verwachting

(ABM FN-Dow Jones) The Walt Disney Company heeft in het vierde kwartaal van zijn gebroken boekjaar boven verwachting gepresteerd. Dit bleek donderdag nabeurs uit de resultaten van het Amerikaanse entertainmentconcern.

CEO Bob Iger sprak van solide resultaten.

In de verslagperiode daalde de nettowinst met 66 procent tot 785 miljoen dollar, of 0,43 dollar. De aangepaste winst kwam uit op 1,07 dollar, waar analisten rekenden op 0,95 dollar per aandeel.

De omzet werd voorspeld op 19 miljard dollar en kwam daar met 19,1 miljard dollar nipt bovenuit in het vierde kwartaal. Een jaar eerder behaalde Disney een omzet van 14,3 miljard dollar.

Hoewel Disney kan profiteren van zijn blockbuster film franchises en pretparken, lopen de televisienetwerken, waaronder ABC en ESPN, minder goed.

In het vierde kwartaal daalde de operationele winst bij de TV-netwerken met 3 procent, terwijl bij de pretparken sprake was van een stijging met 17 procent en bij de filmstudio met liefst 79 procent. Disney kon profiteren van het succes van films als The Lion King, Toy Story
4 en Aladdin.

Om de concurrentie met streamingdiensten als Netflix en Amazon het hoofd te bieden, nam Disney het grootste deel van de entertainmentactiviteiten van 21st Century Fox over in maart, met daarbij een meerderheidsbelang in de streamingdienst Hulu.

Ook introduceerde het Disney+, dat volgende week officieel wordt gelanceerd in de Verenigde Staten voor 6,99 dollar per maand.

Het aandeel Disney stijgt in de nabeurshandel bijna 4 procent.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
Omzet Dropbox hoger

(ABM FN-Dow Jones) Dropbox heeft in het derde kwartaal een hogere omzet behaald en meer betalende gebruikers aangetrokken. Dit bleek donderdag nabeurs uit de resultaten van de Amerikaanse aanbieder van clouddiensten.

In de verslagperiode steeg de omzet 19 procent op jaarbasis tot ruim 428 miljoen dollar. Onder de streep restte een verlies van 17 miljoen dollar, van 5,8 miljoen dollar negatief een jaar eerder.

Per aandeel werd een verlies van 0,04 dollar geboekt. Op aangepast niveau was sprake van een winst van 0,13 dollar, tegen 0,11 dollar een jaar eerder.

Verder kwam het totaal aantal betalende gebruikers uit op 14 miljoen, van 12,3 miljoen een jaar eerder.

Het aandeel daalt in de nabeurshandel 1,5 procent.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
Resultaten GoPro beter dan verwacht

(ABM FN-Dow Jones) GoPro heeft in het derde kwartaal beter gepresteerd dan verwacht en verhoogt de winstverwachting voor heel 2019. Dit bleek donderdag nabeurs uit de cijfers van de Amerikaanse fabrikant van actiecamera's.

Begin oktober waarschuwde GoPro nog voor een moeizame tweede jaarhelft omdat de levering van Hero8 Black-camera's is verschoven en daarmee de opbrengsten daaruit ook. Dat leidde destijds tot een verlaging van de winst- en omzetoutlook.

Toch bleken de resultaten beter dan verwacht. De omzet daalde in het derde kwartaal op jaarbasis van 286 miljoen naar 131 miljoen dollar, maar analisten rekenden op 126 miljoen dollar.

Onder de streep bleef een verlies over van 75 miljoen dollar, of 0,51 dollar negatief per aandeel. Een jaar eerder kwam er nog een verlies van 27 miljoen dollar in de boeken.

Op aangepaste basis boekte GoPro een verlies van 0,42 dollar per aandeel. De markt voorspelde echter 0,48 dollar negatief.

Winstverwachting weer omhoog

Vanwege de beter dan verwachte resultaten in het derde kwartaal, verhoogt GoPro de winstverwachting voor het vierde kwartaal en heel 2019 toch weer, zonder deze te kwantificeren.

De omzetgroei over heel 2019 moet nog steeds uitkomen tussen de 6 en 9 procent.

Het aandeel GoPro stijgt donderdag in de elektronische nabeurshandel 5,5 procent.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
Winstwaarschuwing Gap

(ABM FN-Dow Jones) Gap Inc heeft na een moeizaam derde kwartaal de verwachtingen voor heel het boekjaar verlaagd. Dit meldde de Amerikaanse kledingretailer donderdag nabeurs.

Over heel 2019 rekent Gap niet langer op een aangepaste winst per aandeel van 2,05 tot 2,15 dollar, maar nu 1,70 tot 1,75 dollar. De geschoonde winst per aandeel moet uitkomen in een bandbreedte van 1,38 tot 1,47 dollar, aldus Gap.

In het derde kwartaal komt de winst per aandeel uit tussen de 0,50 en 0,52 dollar en op aangepast niveau tussen de 0,34 en 0,36 dollar. Analisten rekenden op een winst van 0,55 dollar.

Verder is de vergelijkbare omzet, voor de markt een belangrijke indicator, in het derde kwartaal naar verwachting met 4 procent gedaald. Op 21 november aanstaande presenteert Gap zijn derdekwartaalcijfers.

CEO vertrekt

Gap maakte donderdag ook bekend dat CEO Art Peck terugtreedt als topman en bestuurder. Op interim basis wordt Peck vervangen door Robert Fisher, momenteel de niet-uitvoerend voorzitter van het bestuur.

Het aandeel Gap daalt donderdagavond in de nabeurshandel ruim 7 procent.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
Google sluit samenwerking met Telecom Italia

Gepubliceerd op 7 nov 2019 om 21:47 | Views: 694

ROME (AFN) - Google gaat een samenwerking aan met Telecom Italia. De techreus gaat het telecombedrijf helpen met het verkopen van nieuwe clouddiensten aan zakelijke klanten. Dit moet Telecom Italia in staat stellen om extra inkomsten te verwerven voor zijn divisie informatietechnologie.

Google zou de winstgevendheid van de 23 datacenters van Telecom Italia flink kunnen verbeteren. De Italianen zijn van plan om deze activiteiten als spin-off een eigen beursnotering te geven. Daarbij zouden de activiteiten weleens op zo'n 1 miljard euro dollar gewaardeerd kunnen worden, zo becijfert persbureau Bloomberg.

Het partnerschap met Google omvat ook de bouw van nieuwe datacenters die volledig eigendom zijn van Telecom Italia. Het bedrijf meldt dat het van plan is om de komende jaren hiervoor meer dan 800 cloudtechnici in te huren of op te leiden.
voda
0
'Justitie VS wil info van autobouwers'

Gepubliceerd op 8 nov 2019 om 08:00 | Views: 404

WASHINGTON (AFN) - Het Amerikaanse ministerie van Justitie heeft verzoeken om informatie neergelegd bij vier autofabrikanten over een akkoord dat zij sloten met de staat Californië over uitstootnormen. Dat meldden ingewijden aan persbureau Bloomberg.

Het gaat om de autobedrijven Ford Motor, Honda Motor, BMW en Volkswagen. Zij sloten in juli een deal met Californië over uitstoot. Daarbij zullen zij zich vrijwillig houden aan de strengere regels in Californië rond emissies van auto's in plaats van de meer soepele regels landelijk in de Verenigde Staten. Justitie heeft zich echter kritisch uitgelaten over de overeenkomst door zorgen dat bepaalde mededingingswetten gebroken kunnen worden. Er zou sprake kunnen zijn van samenzwering, zo klinkt het.

BMW bevestigde het verzoek van justitie en zei mee te werken aan het verzoek voor informatie. Ook Honda verklaarde mee te werken.
voda
0
'DuPont denkt aan verkoop divisie'

Gepubliceerd op 8 nov 2019 om 10:35 | Views: 0

MIDLAND (AFN) - Chemiebedrijf DuPont kijkt naar de strategische opties voor zijn divisie Transportation and Industrial. De onderneming zou af willen van die tak, die onder meer lijm voor de auto-industrie en siliconen slangen voor de medische industrie maakt, schrijft persbureau Bloomberg op basis van ingewijden.

De divisie had in de eerste negen maanden een omzet van 3,8 miljard dollar. Het aangepaste bedrijfsresultaat bedroeg 1,5 miljard dollar. Het bedrijf Celanese wordt gezien als een mogelijk geïnteresseerde partij. Dat bedrijf heeft een divisie die zich op hetzelfde terrein begeeft en is momenteel ook bezig zijn strategie te bepalen.

DuPont is een afsplitsing van chemiereus DowDuPont die in 2017 ontstond na een megafusie. Het bedrijf kondigde in mei al aan zes onderdelen met een gezamenlijke omzet van 2 miljard in de verkoop te willen doen. In juni zette het landbouwchemietak Corteva op eigen benen.
voda
0
Booking overtreft verwachtingen

(ABM FN-Dow Jones) Booking Holdings heeft in het derde kwartaal van dit jaar beter gepresteerd dan verwacht. Dit maakte het Amerikaanse bedrijf achter onder meer Booking.com donderdagavond bekend.

In het afgelopen kwartaal rapporteerde Booking een winst van 1,95 miljard dollar, ofwel 45,54 dollar per aandeel, hetgeen meer is dan de 1,77 miljard dollar, of 37,02 dollar per aandeel een jaar eerder.

Op aangepaste basis was er sprake van een winst van 45,36 per aandeel, hetgeen 20 procent meer was dan een jaar eerder. Analisten geraadpleegd door FactSet mikten op 44,50 dollar per aandeel.

De omzet steeg van 4,8 miljard tot 5,0 miljard dollar. Hier mikten analisten op 4,85 miljard dollar. Het aandeel van Booking daalde donderdag in de reguliere handel met ruim acht procent, maar noteerde voorbeurs 5,3 procent hoger.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
Futures wijzen op vlakke opening Wall Street

(ABM FN-Dow Jones) De Amerikaanse futures wijzen vrijdag op een vlakke opening van Wall Street. Futures op de toonaangevende S&P 500 index noteerden rond lunchtijd vrijwel onveranderd ten opzichte van de slotkoers van donderdag.

Het positieve sentiment is vrijdag licht bekoeld na het recente optimisme over een handelsakkoord tussen de Verenigde Staten en China, merkte marktanalist David Madden van CMC Markets op. "Er werd aangekondigd dat, indien overeenstemming wordt bereikt over de eerste fase van de handelsbesprekingen volgende maand, de importheffingen aan beide zijden zouden kunnen worden afgeschaft. Het nieuws werd gezien als een grote vooruitgang omdat het nog niet zo lang geleden is dat beide partijen de [oorlogs]retoriek nog opvoerden", zei hij.

Twee personen bekend met de situatie in Washington betwistten echter dat er een formeel plan is overeengekomen om de heffingen terug te draaien. "Er zijn geen plannen om de heffingen terug te draaien in ruil voor een zogenaamd fase 1 akkoord", zei één van de bronnen. Chinese functionarissen proberen "opnieuw in hun voordeel over de deal te onderhandelen", voegde hij toe.

Op macro-economisch vlak staan vrijdag in de Verenigde Staten een tweetal publicaties geagendeerd. Vrijdag verschijnen de groothandelsvoorraden van september en het voorlopig consumentenvertrouwen in november.

De euro/dollar noteerde op 1,1030. Bij aanvang van de handelsdag in Europa bewoog het muntpaar nog op 1,1048 en bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen op donderdag stond er een stand van 1,1049 op de borden.

Olie noteerde vrijdag tot 1,8 procent lager.

Bedrijfsnieuws

Disney noteerde in de elektronische handel voorbeurs 5,2 procent hoger, nadat het Amerikaanse entertainmentconcern over het vierde kwartaal van zijn gebroken boekjaar beter dan verwachte resultaten rapporteerde.

Dropbox heeft in het derde kwartaal een hogere omzet behaald en meer betalende gebruikers aangetrokken. Het aandeel van de Amerikaanse aanbieder van clouddiensten steeg voorbeurs 2,3 procent.

Ook GoPro heeft het afgelopen kwartaal beter gepresteerd dan verwacht. De Amerikaanse fabrikant van actiecamera's verhoogde donderdag nabeurs de winstverwachting voor heel 2019. Het aandeel won voorbeurs 6,0 procent.

Booking Holdings heeft in het derde kwartaal van dit jaar beter gepresteerd dan verwacht. Op aangepaste basis was er sprake van een winst van 45,36 per aandeel, hetgeen 20 procent meer was dan een jaar eerder. Analisten geraadpleegd door FactSet mikten op 44,50 dollar per aandeel. Het aandeel opent vermoedelijk ruim 5 procent hoger.

Slotstanden

De toonaangevende S&P 500 index sloot donderdag 0,3 procent hoger op 3.085,18 punten. De Dow Jones index eindigde 0,7 procent in het groen op 27.674,80 punten en technologiebeurs Nasdaq steeg 0,3 procent tot 8.434,52 punten.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
Geen akkoord over uitstel importheffingen - media

(ABM FN-Dow Jones) De Verenigde Staten hebben China niet beloofd de importheffingen in te zullen trekken. Dit zei adviseur Peter Navarro van het Witte Huis op de Amerikaanse TV-zender Fox News.

"Er is op dit moment geen akkoord om de bestaande heffingen af te schaffen als voorwaarde voor de eerste fase deal", aldus Navarro.

"De enige persoon die dat besluit kan nemen, is president Donald J. Trump en zo simpel is dat", voegde hij daaraan toe.

Verder meent Navarro dat de Chinese de heffingen zo graag kwijt willen, "omdat ze zo mooi werken".

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
Consumentenvertrouwen in VS stijgt

(ABM FN-Dow Jones) Het vertrouwen van Amerikaanse consumenten in de economie is in november opgelopen. Dit bleek vrijdag uit voorlopige cijfers van de Universiteit van Michigan.

De index voor het consumentenvertrouwen steeg van 95,5 eind oktober naar 95,7. De verwachting vooraf lag op 95,3.

De deelindicator voor de economische verwachtingen voor het komend halfjaar verbeterde van 84,2 in oktober tot 85,9.

In de huidige toestand van de economie hebben ondervraagden minder vertrouwen. Deze deelindicator kwam uit op 110,9, van 113,2 eind oktober.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
Amerikaanse groothandelsvoorraden omlaag

(ABM FN-Dow Jones) De groothandelsvoorraden in de Verenigde Staten zijn in september harder dan verwacht gedaald. Dit maakte het Amerikaanse ministerie van handel vrijdag bekend.

De groothandelsvoorraden namen met 0,4 procent op maandbasis af. Vooraf werd gerekend op een afname met 0,3 procent.

Op jaarbasis stegen de groothandelsvoorraden met 4,8 procent.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
'AbbVie wil 28 miljard met obligaties'

Gepubliceerd op 8 nov 2019 om 14:40 | Views: 155

NEW YORK (AFN) - De Amerikaanse farmaceut AbbVie wil tot wel 28 miljard dollar ophalen met de uitgifte van obligaties om zo de overname van branchegenoot Allergan te helpen financieren. Dat meldden bronnen aan persbureau Bloomberg. Dat zou een van de grootste obligatie-uitgiftes door een bedrijf in de Verenigde Staten ooit worden.

Het farmaciebedrijf kondigde eerder dit jaar aan Allergan te willen overnemen in een deal ter waarde van circa 63 miljard dollar. Momenteel zou AbbVie de interesse in de markt voor de obligaties aan het peilen zijn en mogelijk kan volgende week een bekendmaking naar buiten komen. Het zou gaan om leningen met verschillende looptijden. De veiling wordt begeleid door de banken Morgan Stanley, BofA Securities en Barclays, aldus de ingewijden.

De grootste obligatie-uitgifte door een bedrijf in de VS ooit is die van telecomconcern Verizon Communications in 2013 ter waarde van 49 miljard dollar.
voda
0
Weinig beweging op Wall Street

(ABM FN-Dow Jones) Wall Street noteerde vrijdag verdeeld met nog een paar uur handel te voor de boeg. De S&P 500 stond vlak, de Dow Jones index daalde 0,2 procent en de Nasdaq steeg 0,2 procent hoger.

Kort voor de opening van de markten meldde Peter Navarro, een adviseur van van het Witte Huis, op de Amerikaanse TV-zender Fox News dat de Verenigde Staten China niet hebben beloofd de importheffingen in te zullen trekken.

"Er is op dit moment geen akkoord om de bestaande heffingen af te schaffen als voorwaarde voor de eerste fase deal", aldus Navarro."De enige persoon die dat besluit kan nemen, is president Donald J. Trump en zo simpel is dat", voegde hij daaraan toe.

Even later bevestigde Trump het verhaal van Navarro tegenover journalisten in het Witte Huis.

"Wanneer Trump zegt dat de tarieven niet noodzakelijkerwijs worden terugdraaien, geeft dat de markten een reden om even een pauze te nemen", aldus hoofd beleggingen Troy Gayeski van SkyBridge. “We zijn hier eerder geweest in het tweede kwartaal en toen knapten de onderhandelingen."

Het vertrouwen van Amerikaanse consumenten in de economie is in november opgelopen. De index voor het consumentenvertrouwen steeg van 95,5 eind oktober naar 95,7. De verwachting vooraf lag op 95,3.

De groothandelsvoorraden in de Verenigde Staten zijn in september harder dan verwacht gedaald. De groothandelsvoorraden namen met 0,4 procent op maandbasis af. Vooraf werd gerekend op een afname met 0,3 procent.

Olie noteerde vrijdag vlak.

De euro/dollar noteerde op 1,1021. Bij aanvang van de handelsdag in Europa bewoog het muntpaar nog op 1,1048 en bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen op donderdag stond er een stand van 1,1049 op de borden.

Bedrijfsnieuws

Disney noteerde 3,4 procent hoger, nadat het Amerikaanse entertainmentconcern over het vierde kwartaal van zijn gebroken boekjaar beter dan verwachte resultaten rapporteerde.

Dropbox heeft in het derde kwartaal een hogere omzet behaald en meer betalende gebruikers aangetrokken. Het aandeel van de Amerikaanse aanbieder van clouddiensten daalde echter wel met 6,2 procent.

Gap moest 7,0 procent terrein prijsgeven. Gap heeft na een moeizaam derde kwartaal de verwachtingen voor heel het boekjaar verlaagd. Het concern maakte donderdag ook bekend dat CEO Art Peck terugtreedt als topman en bestuurder.

GoPro heeft het afgelopen kwartaal beter gepresteerd dan verwacht. De Amerikaanse fabrikant van actiecamera's verhoogde donderdag nabeurs de winstverwachting voor heel 2019. Het aandeel won 9,8 procent.

Duke Energy verloor 3,3 procent. Het concern boekte het afgelopen kwartaal een beter dan verwachte winst, terwijl de omzet licht teleurstelde. Het energieconcern verhoogde tevens zijn aangepaste winstverwachting voor het hele boekjaar.

Booking Holdings heeft in het derde kwartaal van dit jaar beter gepresteerd dan verwacht. Op aangepaste basis was er sprake van een winst van 45,36 per aandeel, hetgeen 20 procent meer was dan een jaar eerder. Analisten geraadpleegd door FactSet mikten op 44,50 dollar per aandeel. Het aandeel steeg 2,5 procent.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
Futures wijzen op lagere opening

(ABM FN-Dow Jones) De Amerikaanse beurzen gaan maandag een lagere opening tegemoet. Futures op de toonaangevende S&P 500 index noteerden rond lunchtijd tot 0,4 procent in het rood.

Vorige week werden de beurzen naar nieuwe records gestuwd door positieve geluiden over een handelsdeal tussen China en de Verenigde Staten. Er werd gemeld dat Beijing en Washington overeenstemming hadden bereikt over het terugdraaien van bestaande importheffingen, maar dat werd later door eerst een adviseur van het Witte Huis en vervolgens door president Trump zelf tegengesproken.

Deze opmerkingen zetten de aandelenkoersen afgelopen vrijdag al wat onder druk.

Verder trekken de onlusten in Hong Kong ook een wissel. Bij de protesten werd vandaag een demonstrant neergeschoten door een politieagent. Ook zou er een iemand in brand zijn gestoken.

Op macro-economisch vlak is de agenda vandaag vrijwel leeg. Het cijferseizoen is inmiddels ook grotendeels voorbij. Later deze week komen supermarktketen Walmart, J.C. Penney en Campbell Soup nog met cijfers.

Olie noteerde maandag in het rood. Een december-future West Texas Intermediate daalde 1,5 procent procent tot 56,41 dollar, terwijl een januari-future Brent 1,2 procent goedkoper werd op 61,73 dollar.

De euro/dollar noteerde op 1,1027. Bij aanvang van de handelsdag in Europa bewoog het muntpaar nog op 1,1024 en bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen op vrijdag stond er een stand van 1,1021 op de borden.

Bedrijfsnieuws

Gedetailleerde resultaten hebben een duurzame werkzaamheid en veiligheid met filgotinib bij reuma aangetoond, zo maakten partners Gilead Sciences en Galapagos zaterdagavond bekend.

Boeing hoopt voor het jaareinde 737 MAX vliegtuigen aan divererse luchtvaartmaatschappijen te kunnen leveren, zelfs als de toezichthoudende instanties de aanvullende traning voor piloten nog niet goedgekeurd hebben.

Viacom en CBS passen het management van hun creatieve afdelingen opnieuw aan, in de aanloop naar de verwachte afronding van hun fusie in begin december.

Het aandeel Gap satond in de voorbeurshandel onder druk, nadat het aandeel vorige week al fors daalde, na een teleurstellend kwartaalrapport en het plotselinge vertrek van de CEO.

Slotstanden

De toonaangevende S&P 500 index steeg vrijdag 0,3 procent tot 3.093,08 punten, de Dow Jones index sloot vlak op 27.681,24 punten en de Nasdaq sloot 0,5 procent hoger op 8.475,31 punten.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
Lagere opening Wall Street in de maak

(ABM FN-Dow Jones) De Amerikaanse beurzen gaan maandag een lagere opening tegemoet. Futures op de toonaangevende S&P 500 index noteerden ruim een half uur voor de openingsbel tot 0,4 procent in het rood.

“De aandelenmarkten lijden momenteel onder de onrust in Hongkong en de sluipende bezorgdheid over de handelssituatie tussen de VS en China”, aldus marktanalist David Madden van CMC Markets.

“De situatie in het Verre Oosten lijkt steeds slechter te worden, en als je rekening houdt met een afkoeling van het positieve sentiment rond de handelsrelatie tussen de VS en China, is het geen wonder dat de aandelen vanochtend lager zijn”, voegde hij daaraantoe.

Vorige week werden de beurzen naar nieuwe records gestuwd door positieve geluiden over een handelsdeal tussen China en de Verenigde Staten. Er werd gemeld dat Beijing en Washington overeenstemming hadden bereikt over het terugdraaien van bestaande importheffingen, maar dat werd later door eerst een adviseur van het Witte Huis en vervolgens door president Trump zelf tegengesproken.

President Trump heeft namelijk gezegd dat China meer haast heeft m et een handelsovereenkomst dan hijzelf, aldus Madden. Trump herhaalde verder volgens de analist het standpunt dat het de "juiste deal" moet zijn, wat erop wijst dat hij de verwachtingen ten aanzien van een snelle afronding in zijn voordeel tracht te gebruiken.

Deze opmerkingen zetten de aandelenkoersen afgelopen vrijdag al wat onder druk.

Bij de protesten in Hong Kong werd vandaag een demonstrant neergeschoten door een politieagent. Ook zou er een iemand in brand zijn gestoken.

Vandaag is de Amerikaanse obligatiemarkt gesloten vanwege Veterans Day.

In China is het vandaag Single's Day, ofwel vrijgezellendag, een populaire feestdag bij Chinese jongeren die er trots op zijn dat ze vrijgezel zijn en dat vieren door zichzelf cadeautjes te geven.

Alibaba, dat de feestdag bedacht, heeft met nog circa 5 uur op de klok de omzet van 31 miljard dollar, die het vorig jaar tijdens Single's Day boekte, overtroffen. Volgens app-analyticsbedrijf App Annie kan de omzet voor Alibaba dit jaar oplopen naar 37 miljard dollar, dit zou een stijging van maar liefst 20 procent betekenen.

Op macro-economisch vlak is de agenda vandaag vrijwel leeg. Het cijferseizoen is inmiddels ook grotendeels voorbij. Later deze week komen supermarktketen Walmart, J.C. Penney en Campbell Soup nog met cijfers.

Olie noteerde maandag in het rood. Een december-future West Texas Intermediate daalde 1,0 procent procent tot 56,65 dollar, terwijl een januari-future Brent 0,9 procent goedkoper werd op 61,98 dollar.

De euro/dollar noteerde op 1,1027. Bij aanvang van de handelsdag in Europa bewoog het muntpaar nog op 1,1024 en bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen op vrijdag stond er een stand van 1,1021 op de borden.

Bedrijfsnieuws

Gedetailleerde resultaten hebben een duurzame werkzaamheid en veiligheid met filgotinib bij reuma aangetoond, zo maakten partners Gilead Sciences en Galapagos zaterdagavond bekend.

Boeing hoopt voor het jaareinde 737 MAX vliegtuigen aan diverse luchtvaartmaatschappijen te kunnen leveren, zelfs als de toezichthoudende instanties de aanvullende training voor piloten nog niet goedgekeurd hebben.

Viacom en CBS passen het management van hun creatieve afdelingen opnieuw aan, in de aanloop naar de verwachte afronding van hun fusie in begin december.

Het aandeel Gap stond in de voorbeurshandel onder druk, nadat het aandeel vorige week al fors daalde, na een teleurstellend kwartaalrapport en het plotselinge vertrek van de CEO.

Slotstanden

De toonaangevende S&P 500 index steeg vrijdag 0,3 procent tot 3.093,08 punten, de Dow Jones index sloot vlak op 27.681,24 punten en de Nasdaq sloot 0,5 procent hoger op 8.475,31 punten.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
Amerikaanse energiebedrijven investeren minder in schalie

(ABM FN-Dow Jones) Diverse schaliebedrijven in de Verenigde Staten overwegen om minder te investeren in schaliegas en -olie, waardoor de Amerikaanse energieproductie in 2020 vermoedelijk minder hard groeit, nadat de afgelopen jaren juist recordniveaus werden bereikt.

Olie- en gasproducenten als EQT, Chesapeake Energy, Diamondback Energy, Callon Petroleum en Cimarex Energy overwegen om komend jaar minder te investeren in de schalieproductie of de investeringen in elk geval niet te verhogen, bleek de afgelopen tijd uit hun kwartaalupdates.

Hierdoor zal de Amerikaanse productie, die dit jaar al minder sterk groeit, in 2020 waarschijnlijk nog minder hard toenemen. Dat is gunstig voor de OPEC, dat de afgelopen jaren juist sneed in de productie om het effect van de groeiende output in de VS op de energieprijzen het hoofd te bieden.

Vooruitblikkend verwacht IHS dat de Amerikaanse olieproductie in 2020 met 440.000 vaten per dag groeit, voordat die groei in 2021 stagneert, ook al investeren energiereuzen als Exxon Mobil en Chevron wel meer in 'fracking'. In 2018 groeide de Amerikaanse olieproductie nog met zo'n 2 miljoen vaten per dag.

Veel Amerikaanse schalieproducenten staat onder financiële druk om rendement te genereren en zo weer beleggers voor zich te winnen.

Bedrijven verwachten in 2020 17 procent minder uit te geven dan dit jaar, volgens Cowen & Co, dat veertien bedrijven analyseerde die bij de kwartaalcijfers met een guidance kwamen voor de kapitaaluitgaven. Van die veertien gaan elf bedrijven snijden in de investeringen.

Eén daarvan is aardgasproducent EQT, dat komend jaar 400 miljoen dollar minder zal investeren en niet uitsluit dat de kapitaaluitgaven na 2020 met zo'n 30 procent dalen, vanwege de lagere gasprijzen.

Chesapeake verwacht komend jaar ook minder te investeren en schroeft de fracking-activiteit met 30 procent terug in 2020. Het bedrijf kampt met een hoge schuldenberg die het dringend moet verlagen. Voor bedrijven die primair naar schalie-olie boren geldt ook dat het steeds lastiger wordt om dit te financieren.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright Dow Jones & Company. All rights reserved.
voda
0
Oud-topman Uber verkoopt grote pluk aandelen

FONDS KOERS VERSCHIL VERSCHIL % BEURS
Uber Technologies Inc
$ 26,44 -0,57 -2,11 % NYSE

(ABM FN) Travis Kalanick heeft een flink deel van zijn aandelen Uber Technologies verkocht. Dit blijkt uit een melding bij de Amerikaanse toezichthouder SEC.

Kalanick verkocht 20,3 miljoen aandelen voor 26,99 dollar per stuk. Daarmee leverde de verkoop de oud-topman en oprichter circa 547 miljoen dollar op.

Kalanick werkt momenteel aan een nieuw bedrijf, CloudKitchens, en kreeg daarvoor recent een kapitaalinjectie van 400 miljoen dollar van het staatsinvesteringsfonds van Saoedi-Arabië.

Door: ABM Financial News.
pers@abmfn.be
Redactie: +32(0)78 486 481

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
15.466 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 766 767 768 769 770 771 772 773 774 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Direct naar Forum

Markt vandaag

Kleine winsten op Europese beurzen

11:59 De meeste Europese beurzen lieten vrijdag kleine winsten zien. Op de beursvloeren keerde het optimisme over... 2

  Indices

  AEX 597,57 +0,39%
  EUR/USD 1,1034 +0,10%
  Germany30^ 13.208,80 +0,22%
  Gold spot 1.467,26 -0,26%
  LDN100-24h 7.275,71 -0,52%
  NY-Nasdaq Composite 8.479,02 -0,04%
  US30# 27.862,98 +0,32%

  Stijgers

  Kiadis...
  +19,97%
  Boskalis
  +2,67%
  ASMI
  +2,46%
  BESI
  +2,36%
  ALTICE...
  +2,32%

  Dalers

  OCI
  -4,19%
  Sif Ho...
  -2,60%
  ForFar...
  -2,41%
  Nedap
  -2,03%
  AMG
  -1,23%

  Nieuws Forum Meer»

  (9)

  het zwaard op 15-nov-19 14:35
  (3)

  het zwaard op 15-nov-19 14:30
  (1)

  Nait Soesen op 15-nov-19 14:29
  (7)

  makyjo op 15-nov-19 14:18
  (1)

  dipje op 15-nov-19 13:59

  Column Forum Meer»

  (23)

  dasokwat op 15-nov-19 14:30
  (2)

  mador op 15-nov-19 14:19
  (47)

  beer56 op 15-nov-19 13:55
  (2)

  Snugger op 15-nov-19 13:37
  (106)

  Call me Put op 15-nov-19 13:26