Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Dow Jones vanavond (deel 12)

Volgen
 
Klik hier om dit forumtopic te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden bij nieuwe berichten.
15.215 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 752 753 754 755 756 757 758 759 760 761 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omlaag ↓
voda
0
Blik Wall Street op handelsoverleg VS en China

Gepubliceerd op 10 okt 2019 om 15:05 | Views: 346

NEW YORK (AFN) - De aandelenbeurzen in New York gaan donderdag waarschijnlijk een licht lagere opening krijgen. De aandacht van beleggers op Wall Street gaat vooral uit naar de handelsgesprekken tussen de Verenigde Staten en China. Op de financiële markten wordt gehoopt dat de twee economische grootmachten een gedeeltelijke handelsdeal kunnen sluiten.

Een Chinese delegatie onder leiding van vicepremier Liu He is in Washington aangekomen voor overleg met de Amerikaanse minister van Financiën Steven Mnuchin en handelsgezant Robert Lighthizer. Het is voor het eerst sinds juli dat de VS en China weer op hoog niveau overleg voeren.

Bronnen meldden aan persbureau Bloomberg dat het Witte Huis bereid zou zijn een deal met China te sluiten rond valutapolitiek als onderdeel van een gedeeltelijk handelsakkoord. De Amerikanen zouden afzien van importtarieven die volgende week moeten ingaan. Daarnaast zou president Donald Trump toestemming hebben gegeven aan sommige Amerikaanse bedrijven om zaken te doen met het Chinese technologieconcern Huawei, dat eerder op een zwarte lijst werd gezet door Washington.

Inflatie stabiel

Op macro-economisch gebied werd voorbeurs bekend dat de inflatie in de VS in september stabiel is gebleven op 1,7 procent op jaarbasis. De inflatiecijfers spelen een rol bij het rentebeleid van de Federal Reserve, de Amerikaanse koepel van centrale banken. Daarnaast bleek dat de uitkeringsaanvragen vorige week zijn gedaald.

Bij de bedrijven is er aandacht voor het kwartaalbericht van Delta Air Lines. Daarbij vielen de vooruitzichten zwakker uit dan verwacht. Het aandeel lijkt lager te gaan openen, net als andere Amerikaanse luchtvaartconcerns zoals American Airlines en United Airlines. Ook voedingsproducent Hormel Foods en staalconcern U.S. Steel openden de boeken.

Beursstanden

De fabrikant van netwerkapparatuur Cisco Systems staat een rode opening te wachten, na een adviesverlaging door Goldman Sachs.

De markten in New York gingen woensdag omhoog, dankzij optimisme over een mogelijke Chinees-Amerikaanse handelsdeal. De Dow-Jonesindex eindigde 0,7 procent hoger op 26.346,01 punten. De brede S&P 500 won 0,9 procent tot 2919,40 punten en de technologiegraadmeter Nasdaq steeg 1 procent tot 7903,74 punten.
voda
0
Licht lagere start Wall Street voorzien

(ABM FN-Dow Jones) De Amerikaanse beurzen stevenen donderdag af een licht lagere opening, terwijl beleggers speculeren over de mogelijke uitkomst van de Amerikaans-Chinese handelsbesprekingen later vandaag.

Futures op de toonaangevende S&P 500 index noteerden tot 0,1 procent lager.

De futures zakten wat weg door bezorgdheid dat de onderhandelingen tussen de twee landen geen doorbraak zullen opleveren, nadat beide partijen in het openbaar de verwachtingen temperden. Beleggers hadden moeite om de opeenvolgende berichten bij te houden.

Er wordt gespeculeerd of er een gedeeltelijk handelsakkoord kan worden gesloten, met concessies van Beijing en een mogelijk uitstel van extra importheffingen die de regering-Trump heeft aangekondigd op Chinese goederen.

"De hele week zijn er tegenstrijdige signalen geweest van beide zijden van de onderhandelingstafel", zei analist Matthew Cairns van Rabobank. Zo liet Beijing weten dat het aantal te bespreken onderwerpen was verminderd, terwijl de VS de zwarte lijst met Chinese exporteurs uitbreidden met bedrijven die zouden meewerken aan de onderdrukking van moslimminderheden door de Chinese autoriteiten. "Het getouwtrek tussen de twee kampen biedt de markt weinig houvast", aldus Cairns.

Volgende week barst het kwartaalcijferseizoen los op Wall Street. Raoul Pal, voorheen bankier bij Goldman Sachs, zegt dat de grote verkoopgolf op de aandelenmarkt van eind vorig jaar zich wel eens zou kunnen herhalen dit jaar. Mogelijk zullen bedrijven minder aandelen inkopen en babyboomers kunnen bijdragen aan de verkoopdruk als ze aandelen moeten verkopen voor hun jaarlijkse pensioenuitkering. Volgens Pal zijn Amerikaanse pensionado's veel te riskant belegd.

In Europa stonden de aandelenmarkten ook verdeeld aan begin van de middag, hoewel de bewegingen klein waren, terwijl de Aziatische beurzen overwegend hoger sloten.

Inflatiecijfers uit de VS waren neutraal, met 1,7 procent op jaarbasis. Economen rekenden op 1,8 procent hogere consumentenprijzen in september.

De wekelijkse nieuwe steunaanvragen daalden met 10.000 tot 210.000 stuks.

De olieprijs steeg. Een november-future West Texas Intermediate stee 0,9 procent tot 53,08 dollar, terwijl een december-future Brent 0,8 procent duurder werd op 58,80 dollar.

De euro/dollar noteerde op 1,1023. Bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen op woensdag stond er een stand van 1,0974 op de borden.

Bedrijfsnieuws

Delta Airlines noteerde 3,6 lager in de handel voorbeurs, na de publicatie van kwartaalcijfers door de luchtvaartmaatschappij. De luchtvaartmaatschappij verdiende 2,31 dollar per aandeel op een 6,5 procent hogere omzet van 12,6 miljard dollar. Daarmee lag de winst hoger dan de 2,26 dollar waarop Wall Street rekende. De omzet was in lijn met de verwachtingen. Maar tegenover die meevallende winst gaf Delta Airlines een winstverwachting af die tegenviel. De luchtvaartmaatschappij rekent op een winst per aandeel van 1,20 tot 1,50 dollar voor het vierde kwartaal. Analisten zitten met hun ramingen juist iets hoger.

Apple besloot een nieuwe app te verwijderen waarmee burgers en actievoerders in Hongkong de activiteiten van de politie konden volgen, na kritiek in Chinese media, omdat de veiligheid van politie en burgers door de app gevaar liep. Het technologieconcern dreigt zo verder verwikkeld te raken in de onrust. Het aandeel steeg voorbeurs 0,3 procent.

RA Pharmaceuticals wordt overgenomen door het Belgische UCB voor 2,1 miljard dollar in contanten. Aandeelhouders krijgen 48 dollar per aandeel. Dat is ruim een verdubbeling van de laatste slotkoers van 22,70 dollar.

Fidelity Investments volgt het voorbeeld van de broker Charles Schwab, door de transactiekosten voor beleggers geheel te schrappen. Rivaal E-trade verloor 3 procent in de handel voorbeurs.

Het aandeel Pacific Gas & Electric kelderde met 31 procent voorbeurs, na een ongunstige uitspraak van een rechtbank voor het elektriciteitsbedrijf, dat verwikkeld is in een faillissementsprocedure.

Slotstanden Wall Street

De S&P 500 won woensdag 0,9 procent op 2.919,40 punten, de Dow Jones index steeg 0,7 procent tot 26.346,01 punten en de Nasdaq eindigde 1,0 procent in het groen op 7.903,74 punten.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
Fed injecteert 88 miljard dollar

(ABM FN-Dow Jones) De New York Fed heeft donderdag voor ongeveer 88 miljard dollar in het financiële systeem gepompt. Dit maakte de Federal Reserve van New York bekend.

Daarmee voldeed de Fed volledig aan de vraag van de markt. Woensdag pompte de Fed nog krap 31 miljard dollar in de markt.

Er werd 45,5 miljard dollar geleend, wat vrijdag weer moet worden terugbetaald. De overige 42,6 miljard dollar hoeft pas op 24 oktober te worden terugbetaald.

Tot zeker 4 november injecteert de Fed dagelijks tientallen miljarden dollars in het financiële systeem. Dit vanwege krapte op de markt voor een bepaald type kortetermijnfinanciering, de zogeheten repurchase agreements of 'repo's'. Banken en hedgefunds gebruiken dit soort korte leningen om hun dagelijkse handelsactiviteiten te financieren.

De Fed koopt sinds 17 september dagelijks effecten op

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
Trump ontmoet Liu He in Witte Huis

(ABM FN-Dow Jones) De Amerikaanse president Donald Trump zal de Chinese vicepremier Liu He vrijdag ontmoeten in het Witte Huis. Dit meldde Trump op Twitter.

Een Chinese delegatie is deze dagen in Washington om te praten over een handelsakkoord.

"Een belangrijke dag van onderhandelingen met China. Zij willen een deal sluiten, maar wil ik dat?", schreef Trump verder.

"De hele week zijn er tegenstrijdige signalen geweest van beide zijden van de onderhandelingstafel", zei analist Matthew Cairns van Rabobank.

Zo liet Beijing weten dat het aantal te bespreken onderwerpen was verminderd, terwijl de VS de zwarte lijst met Chinese exporteurs uitbreidden met bedrijven die zouden meewerken aan de onderdrukking van moslimminderheden door de Chinese autoriteiten.

"Het getouwtrek tussen de twee kampen biedt de markt weinig houvast", aldus Cairns.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
Wall Street trekt zich op aan handelsoptimisme

(ABM FN-Dow Jones) Wall Street noteert donderdag met nog een paar uur handel te gaan mooi in het groen. De Dow Jones index stijgt 0,5 procent, de S&P 500 wint 0,6 procent en de Nasdaq staat 0,5 procent in de plus.

Reden voor de positieve stemming is een tweet van de Amerikaanse president Donald Trump, waarin hij aankondigde dat hij vrijdag een ontmoeting heeft met de Chinese vicepremier Liu He. Eerder gingen nog verhalen rond dat de Chinese handelsdelegatie donderdag al weer zou vertrekken uit Washington.

De Verenigde Staten toonden donderdag voorafgaand aan de nieuwe ronde gesprekken goede wil door een aantal speciale licenties af te geven aan Amerikaanse bedrijven waarmee ze zaken kunnen doen met Huawei.

Er is reden voor optimisme volgens vermogensbeheerder Steven Violin van F.L. Putnam Investment Management maar het blijft een achtbaan.

Wanneer de VS en China geen handelsdeal bereiken en volgende week en later ook in december hogere importtarieven gaan gelden op Chinese producten die nog niet worden belast, dan zal dit volgens marktkenners leiden tot een nog scherpere groeivertraging.

Dit zet extra druk op de Federal Reserve en andere centrale banken om de mondiale groei te ondersteunen. De notulen van de Fed en de ECB tonen de verdeeldheid binnen de beleidscomités waarbij enkele leden van de Fed zelfs vinden dat de markt rekent op teveel monetaire verruiming.

"Zolang de binnenlandse vraag robuust blijft, zal de Fed geen kruit verschieten", denkt marktanalist David Madden van CMC Markets.

Inflatiecijfers uit de VS toonden donderdag een stabiele ontwikkeling in september, op 1,7 procent. De kerninflatie kwam op jaarbasis uit op 2,4 procent. De wekelijkse aanvragen voor een werkloosheidsuitkering daalden met 10.000 tot 210.000 stuks.

De euro/dollar noteert donderdag 0,5 procent hoger op 1,1021. Olie wordt ruim een procent duurder. De OPEC verlaagde in zijn maandrapport opnieuw de groeiverwachting voor de vraag naar olie in 2019.

Bedrijfsnieuws

Delta Airlines daalt 2,4 procent. De luchtvaartmaatschappij verdiende in het afgelopen kwartaal 2,31 dollar per aandeel op een 6,5 procent hogere omzet van 12,6 miljard dollar. Daarmee lag de winst hoger dan de 2,26 dollar waarop Wall Street rekende. De omzet was in lijn met de verwachtingen. Maar tegenover die meevallende cijfers gaf Delta Airlines een winstverwachting af die tegenviel. De luchtvaartmaatschappij rekent op een winst per aandeel van 1,20 tot 1,50 dollar voor het vierde kwartaal. Analisten zitten met hun ramingen juist iets hoger.

RA Pharmaceuticals wordt overgenomen door het Belgische UCB voor 2,1 miljard dollar in contanten. Aandeelhouders krijgen 48 dollar per aandeel. Dat is ruim een verdubbeling van de laatste slotkoers van 22,70 dollar. Het aandeel stijgt donderdag liefst 100 procent in waarde tot 45,40 dollar.

Het aandeel Pacific Gas & Electric verliest 5,5 procent aan waarde, na een ongunstige uitspraak van een rechtbank voor het elektriciteitsbedrijf, dat verwikkeld is in een faillissementsprocedure.

Het aandeel Bed Bath & Beyond heeft de wind donderdag goed in de rug en stijgt 18,7 procent. Woensdagavond kondigde het bedrijf Mark Tritton aan als nieuwe CEO. Hij gaat per 4 november aan de slag en lost Mary Winston af, die de rol ad interim vervulde. Tritton komt over van Target, waar de koers naar een piek steeg de afgelopen periode. Donderdag noteert Target 0,8 procent lager.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
Federal Reserve versoepelt regulering banken

(ABM FN-Dow Jones) De Federal Reserve versoepelt zijn regulering op het gebied van kapitaaleisen en liquiditeit. Dit werd donderdag bekend.

Onder de nieuwe regels worden grote Amerikaanse banken in vier categorieën verdeeld op basis van hun omvang en andere risicofactoren. Volgens Fed-bestuurder Randal Quarles zorgt dit voor een raamwerk waarbij "regelgevende vereisten nauwer samenhangen met onderliggende risico's" zonder dat de veerkracht van banken die sinds de financiële crisis is opgebouwd, wordt ondermijnd.

Regionale financiële instellingen zien hun kapitaal- en liquiditeitseisen door de nieuwe regelgeving afnemen of zelfs helemaal verdwijnen.

Een andere versoepeling is op het gebied van de 'living wills' die grote banken jaarlijks bij de Fed moeten indienen; een plan waarin de nodige stappen uiteen worden gezet in het geval dat de bank op omvallen staat. Hierin beschrijven de financiële instellingen onder meer hun kapitaal- en liquiditeitspositie en bijvoorbeeld een ontmantelingsstrategie.

Dit plan hoeft straks niet meer jaarlijks maar één keer in de vier jaar in complete vorm ingediend te worden. Een keer in de twee jaar moeten de banken nog wel een beknopte versie aanleveren.

De nieuwe regels van de Fed verlagen de kapitaaleisen voor banken overigens in beperkte mate, met ongeveer 11,5 miljard dollar of 0,6 procent van de totale risico gewogen activa.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright Dow Jones & Company. All rights reserved.
voda
0
Wall Street laat zich leiden door handelshoop

(ABM FN-Dow Jones) Wall Street is donderdag hoger gesloten. De Dow Jones index steeg 0,6 procent op 26.496,67 punten, de S&P 500 won eveneens 0,6 procent tot 2.938,13 punten en ook de Nasdaq eindigde 0,6 procent in de plus op een slot van 7.950,78 punten.

Reden voor de positieve stemming was een tweet van de Amerikaanse president Donald Trump, waarin hij aankondigde dat hij vrijdag een ontmoeting heeft met de Chinese vicepremier Liu He. Eerder gingen nog verhalen rond dat de Chinese handelsdelegatie donderdag al weer zou vertrekken uit Washington.

De Verenigde Staten toonden donderdag voorafgaand aan de nieuwe ronde gesprekken goede wil door een aantal speciale licenties af te geven aan Amerikaanse bedrijven waarmee ze zaken kunnen doen met Huawei.

"Voor de markt is de uitkomst van de handelsbesprekingen momenteel het allerbelangrijkste en die uitkomst zorgt ofwel voor een explosieve mondiale groei of een diepe recessie", voorspelt marktanalist Phil Flynn van Price Futures Group.

Het risico op dit laatste zet extra druk op de Federal Reserve en andere centrale banken om de mondiale groei te ondersteunen. De notulen van de Fed en de ECB tonen de verdeeldheid binnen de beleidscomités waarbij enkele leden van de Fed zelfs vinden dat de markt te optimistisch is over verdere monetaire verruiming.

"Zolang de binnenlandse vraag robuust blijft, zal de Fed geen kruit verschieten", denkt marktanalist David Madden van CMC Markets. De markt is het met die gedachte niet eens en rekent voor oktober op een renteverlaging met 25 basispunten.

Inflatiecijfers uit de VS toonden donderdag een stabiele ontwikkeling in september, op 1,7 procent. De kerninflatie kwam op jaarbasis uit op 2,4 procent. De wekelijkse aanvragen voor een werkloosheidsuitkering daalden met 10.000 tot 210.000 stuks.

De euro/dollar noteerde donderdagavond op 1,1007. Olie werd bijna twee procent duurder. De OPEC verlaagde in zijn maandrapport opnieuw de groeiverwachting voor de vraag naar olie in 2019.

Bedrijfsnieuws

De Federal Reserve gaat zijn regulering op het gebied van kapitaaleisen en liquiditeit voor grote Amerikaanse banken versoepelen. Aandelen als die van Goldman Sachs, JPMorgan, Citigroup, Morgan Stanley en Bank of America stegen circa 1,5 tot 2 procent.

Aandelen gerelateerd aan de cannabissector stonden fors onder druk na een winstwaarschuwing van cannabisproducent Hexo, dat zelf x procent verloor. Aurora Cannabis verloor 9,5 procent en marktleider Canopy Growth leverde dik 10 procent in.

Delta Air Lines daalde 1,5 procent. De luchtvaartmaatschappij verdiende in het afgelopen kwartaal 2,31 dollar per aandeel op een 6,5 procent hogere omzet van 12,6 miljard dollar. Daarmee lag de winst hoger dan de 2,26 dollar waarop Wall Street rekende. De omzet was in lijn met de verwachtingen. Maar tegenover die meevallende cijfers gaf Delta Airlines een winstverwachting af die tegenviel. De luchtvaartmaatschappij rekent op een winst per aandeel van 1,20 tot 1,50 dollar voor het vierde kwartaal. Analisten zitten met hun ramingen juist iets hoger.

RA Pharmaceuticals wordt overgenomen door het Belgische UCB voor 2,1 miljard dollar in contanten. Aandeelhouders krijgen 48 dollar per aandeel. Dat is ruim een verdubbeling van de laatste slotkoers van 22,70 dollar. Het aandeel werd donderdag op een slotkoers van 45,64 dollar liefst 101 procent meer waard.

Het aandeel Pacific Gas & Electric verloor ruim 4 procent aan waarde, na een ongunstige uitspraak van een rechtbank voor het elektriciteitsbedrijf, dat verwikkeld is in een faillissementsprocedure.

Het aandeel Bed Bath & Beyond steeg ruim 21 procent. Woensdagavond kondigde het bedrijf Mark Tritton aan als nieuwe CEO. Hij gaat per 4 november aan de slag en lost Mary Winston af, die de rol ad interim vervulde. Tritton komt over van Target, wiens aandeel donderdag 0,2 procent steeg.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
Amerikaanse futures voorspellen hogere opening Wall Street

(ABM FN-Dow Jones) De Amerikaanse beurzen gaan vrijdag vermoedelijk een hogere opening tegemoet. Futures op de S&P 500 index noteerden rond lunchtijd 1,0 procent in het groen.

Beleggers zijn vooralsnog optimistisch over de handelsbesprekingen tussen de Verenigde Staten en China. Volgens de Amerikaanse president Donald Trump verlopen de gesprekken goed. Vrijdag ontmoet hij de Chinese vicepremier Liu He.

Volgens marktanalist Michael Hewson van CMC Markets zou het voor de markt positief zijn wanneer Washington en Beijing afspreken om de importtarieven niet verder te verhogen. Later deze maand treden nieuwe Amerikaanse importsancties in werking en ook voor december staan hogere importtarieven op Chinese goederen gepland. Een complete handelsdeal lijkt buiten bereik maar een gedeeltelijk akkoord zou mogelijk moeten zijn.

"De vraag blijft of de partijen dit thuis ook kunnen verkopen", aldus Hewson.

In de Verenigde Staten staan vrijdag twee macro-economische cijfers op de agenda. Dat zijn de importprijzen over september en het consumentenvertrouwen over oktober, zoals dat wordt gemeten door de Universiteit van Michigan.

De importprijzen komen naar verwachting onveranderd uit en ook de vertrouwensindex blijft staan, in dit geval op 92,0.

Olie werd vrijdag bijna twee procent duurder na berichten over explosies op een Iraanse olietanker die volgens Teheran werden veroorzaakt door twee raketten.

De euro/dollar noteerde rond het middaguur 0,2 procent hoger op 1,1023.

Bedrijfsnieuws

Aandelen van U.S. Steel komen mogelijk in beweging nadat de staalproducent donderdag zei dat de resultaten in het afgelopen kwartaal beter waren dan verwacht. In de voorbeurshandel stegen de aandelen 0,6 procent.

Bed Bath & Beyond steeg donderdag al 21 procent door de aankondiging van een nieuwe CEO. Vrijdag voorbeurs komt daar nog eens 3 procent aan waarde bij.

Slotstanden Wall Street

De Dow Jones index steeg donderdag 0,6 procent op 26.496,67 punten, de S&P 500 won eveneens 0,6 procent tot 2.938,13 punten en ook de Nasdaq eindigde 0,6 procent in de plus op een slot van 7.950,78 punten.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
Importprijzen VS gestegen

Gepubliceerd op 11 okt 2019 om 14:40 | Views: 52

WASHINGTON (AFN) - De importprijzen in de Verenigde Staten zijn in september met 0,2 procent gestegen in vergelijking met de voorgaande maand. Dat blijkt uit cijfers van de Amerikaanse overheid.

Economen hadden in doorsnee gerekend op gelijkblijvende importprijzen. In augustus gingen de importprijzen met een herziene 0,2 procent omlaag.

De exportprijzen van de VS daalden op maandbasis met 0,2 procent, na een daling van 0,6 procent een maand eerder.
voda
0
'Sentiment Wall Street positief'

Gepubliceerd op 11 okt 2019 om 15:08 | Views: 910

NEW YORK (AFN) - De aandelenbeurzen in New York staan vrijdag voor een hogere opening. Beleggers verwerken het laatste brexitnieuws en houden ontwikkelingen rond de handelsgesprekken tussen China en de Verenigde Staten in de gaten. Op de financiële markten neemt de hoop op een gedeeltelijke overeenkomst, en daarmee uitstel van extra tarieven, toe. Verder zal er aandacht zijn voor de oliesector, na een aanval op een Iraanse tanker.

Onderhandelaar Michel Barnier van de Europese Unie en de Britse brexitminister Stephen Barclay hadden eerder op vrijdag een "constructieve ontmoeting". Brussel is vastberaden om te blijven werken aan een deal. De 27 EU-lidstaten gaven hun fiat voor vervolgoverleg. Het optimisme zorgde in Europa voor groene koersborden.

Ondertussen blijven in Washington handelsdelegaties van China en de VS proberen om tot een vergelijk te komen in hun handelsvete. Het is voor het eerst sinds juli dat de VS en China weer op hoog niveau praten over het handelsconflict tussen de twee economische grootmachten. De Amerikaanse president Donald Trump ontmoet vrijdag de Chinese vicepremier Liu He in het Witte Huis.

Olie

Olieprijzen stonden vrijdag duidelijk hoger. Volgens de Iraanse nationale oliemaatschappij (NIOC) werd een olietanker die voer op de Rode Zee eerder op de dag getroffen door twee raketten. De spanningen tussen aartsvijanden Iran en Saudi-Arabië zijn hoog opgelopen sinds een aanval op twee olievelden van de Saudiërs vorige maand.

Maker van actiecamera's GoPro weet de aandacht op zich gericht. Het bedrijf is begonnen met de voorverkoop van de nieuwe HERO8 Black-camera. Deze worden per 15 oktober verscheept.

Verder is er aandacht voor de luchtvaartsector. Luchtvaartautoriteit FAA schoot tekort in het toezicht op de ontwikkeling van een veiligheidssysteem voor de Boeing 737 MAX. Het is nog altijd onduidelijk wanneer de vliegtuigen, die momenteel om veiligheidsredenen aan de grond worden gehouden, weer de lucht in mogen.

Nike

Sportkledingfabrikant Nike maakte bekend te stoppen met het omstreden atletiekproject in het Amerikaanse Portland. Het besluit om het Nike Oregon Project (NOP) te beëindigen is een direct gevolg van de recente schorsing van de leidinggevende coach Alberto Salazar, de grondlegger van het trainingscentrum.

Op donderdag zorgden handelshoop ook al voor winsten op de aandelenbeurzen. De Dow-Jonesindex sloot 0,6 procent hoger op 26.496,67 punten. De brede S&P 500 won ook 0,6 procent, tot 2938,13 punten, en technologiegraadmeter Nasdaq steeg met datzelfde percentage, naar 7950,78 punten.
voda
0
Wall Street begint duidelijk hoger

Gepubliceerd op 11 okt 2019 om 15:50 | Views: 221

NEW YORK (AFN) - De aandelenbeurzen in New York zijn vrijdag met duidelijke winsten aan de dag begonnen. Beleggers verwerken optimistische signalen over zowel de brexit als de handelsgesprekken tussen China en de Verenigde Staten. Op de financiële markten neemt de hoop op een gedeeltelijke overeenkomst, en daarmee uitstel van extra tarieven, toe. Na een aanval op een Iraanse olietanker, wordt ook naar de oliesector gekeken.

De Dow-Jonesindex stond na enkele minuten handel 1,2 procent hoger op 26.812 punten. De breed samengestelde S&P 500 werd ook 1,2 procent hoger gezet op 2972 punten en technologiebeurs Nasdaq werd 1,4 procent hoger gezet, op 8057 punten.

De Europese Unie en het Verenigd Koninkrijk gaan intensief onderhandelen over een brexitdeal. Eerder vrijdag hadden EU-onderhandelaar Michel Barnier en de Britse brexitminister Stephen Barclay al een "constructieve ontmoeting" en die gaf voldoende aanleiding voor verder overleg.

China en de VS

Ondertussen blijven in Washington handelsdelegaties van China en de VS proberen om tot een vergelijk te komen in hun handelsvete. Het is voor het eerst sinds juli dat de VS en China weer op hoog niveau praten.

Olieprijzen stonden vrijdag duidelijk hoger. Amerikaanse olie werd 0,8 procent duurder op 53,99 dollar. Brent-olie ging voor 59,75 dollar van de hand, een stijging van 1,1 procent. Volgens de Iraanse nationale oliemaatschappij (NIOC) werd een olietanker die voer op de Rode Zee eerder op de dag getroffen door twee raketten. De spanningen tussen aartsvijanden Iran en Saudi-Arabië zijn de laatste weken hoog opgelopen.

Sportkledingfabrikant Nike (plus 1,4 procent) maakte bekend te stoppen met het omstreden atletiekproject in het Amerikaanse Portland. De beëindiging is een direct gevolg van een dopingschorsing van de leidinggevende coach Alberto Salazar.
voda
0
Consumentenvertrouwen VS verder omhoog

(ABM FN-Dow Jones) Het vertrouwen van Amerikaanse consumenten in de economie is in oktober verder opgelopen. Dit bleek vrijdag uit voorlopige cijfers van de Universiteit van Michigan.

De index voor het consumentenvertrouwen steeg van 93,2 eind september naar 96,0 halverwege deze maand.

De deelindicator voor de economische verwachtingen voor het komend halfjaar verbeterde van 83,4 in september tot 84,8.

In de huidige toestand van de economie hebben ondervraagden ook meer vertrouwen. Deze deelindicator kwam uit op 113,4, van 108,5 eind september.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
Fed gaat obligaties opkopen

(ABM FN-Dow Jones) De Federal Reserve gaat tot zeker in het tweede kwartaal van 2020 Amerikaanse Treasury leningen opkopen om ervoor te zorgen dat het financiële systeem in de Verenigde Staten voldoende reserves behoudt. Dit besloot de Amerikaanse centrale bank vrijdag na een stemming.

De eerste obligatie-opkopen vinden vanaf komende dinsdag plaats. Als verrassing komt de aankondiging niet want voorzitter Jerome Powell verklaarde eerder deze week al dat de centrale bank spoedig zou beginnen om zijn balans weer uit te breiden.

Daarnaast blijft de Fed ook repo-operaties uitvoeren, waarbij het dagelijks miljarden in het financiële systeem pompt. Dit gebeurt tot zeker eind januari 2020. Vrijdag kocht de centrale bank voor bijna 83 miljard dollar aan effecten op.

De repo-operaties worden uitgevoerd vanwege krapte op de markt voor een bepaald type kortetermijnfinanciering, de zogeheten repurchase agreements. Banken en hedgefunds gebruiken dit soort korte leningen om hun dagelijkse handelsactiviteiten te financieren.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
Update: Fed gaat obligaties opkopen

(ABM FN-Dow Jones) De Federal Reserve gaat tot zeker in het tweede kwartaal van 2020 Amerikaanse Treasury leningen opkopen om ervoor te zorgen dat het financiële systeem in de Verenigde Staten voldoende reserves behoudt. Dit besloot de Amerikaanse centrale bank vrijdag na een stemming.

Als verrassing komt de aankondiging niet want voorzitter Jerome Powell verklaarde eerder deze week al dat de centrale bank spoedig zou beginnen om zijn balans weer uit te breiden.

De eerste obligatie-opkopen vinden vanaf komende dinsdag plaats. In eerste instantie zal de Fed tot zeker half november voor 60 miljard dollar per maand aan Amerikaanse schatkistleningen opkopen.

Daarnaast blijft de Fed ook repo-operaties uitvoeren, waarbij het dagelijks ten minste 75 miljard dollar in het financiële systeem pompt. Dit gebeurt tot zeker eind januari 2020. Vrijdag kocht de centrale bank voor bijna 83 miljard dollar aan effecten op. Twee keer per week zal de Fed ook zogeheten 'term repo' operaties uitvoeren, waarbij het voor zeker 35 miljard dollar aan liquiditeit aanbiedt.

De repo-operaties worden uitgevoerd vanwege krapte op de markt voor een bepaald type kortetermijnfinanciering, de zogeheten repurchase agreements. Banken en hedgefunds gebruiken dit soort korte leningen om hun dagelijkse handelsactiviteiten te financieren.

Update: om informatie toe te voegen.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
Wall Street ruim in het groen

(ABM FN-Dow Jones) De Amerikaanse beurzen noteerden met nog ruim twee uur handel voor de boeg hoger.

De toonaangevende S&P 500 index noteerde vrijdag 1,6 procent hoger op 2.984,13 punten, de Dow Jones index won 1,5 procent en de Nasdaq koerste 1,8 procent hoger.

"De handelsonderhandelingen tussen de VS en China hebben de afgelopen weken als een wolk boven de markten gehangen. Als er een gedeeltelijke doorbraak komt, dan zal het op zijn minst een tijdelijke boost voor de markten geven, en die hoop zien we weerspiegeld worden in aandelen koersen vandaag", aldus beleggingsstrateeg Michael Arone van State Street Global Advisors.

"Er lijkt opluchting te zijn dat er enige vorm van vooruitgang is in deze discussies. Het zou zo kunnen zijn dat het bevriezen van de nieuwe Amerikaanse tarieven, die binnen een paar dagen zullen plaatsvinden, het maximale resultaat is", zo stelde Arone.

Later vandaag zal Amerikaanse president Donald Trump een ontmoeting hebben met de vice-premier van China, Liu He. In de aanloop naar de besprekingen twitterde Trump: "er gebeuren goede dingen in het handelsoverleg met China."

Ook de Federal Reserve gaf de markt een zetje. De Fed maakte vrijdag bekend dat het tot zeker in het tweede kwartaal van 2020 Amerikaanse Treasury-leningen gaat opkopen om ervoor te zorgen dat het financiële systeem in de VS voldoende reserves behoudt. Vanaf volgende week koopt het maandelijks voor 60 miljard dollar aan Amerikaanse schatkistleningen. Dat bedrag geldt tot in elk geval half november. De eendaagse repo-operaties die de Fed sinds september uitvoert, worden verlengd tot zeker eind januari 2020.

Op macro-economisch vlak werd bekend dat de Amerikaanse importprijzen in september onverwacht zijn gestegen en dat het consumentenvertrouwen in de VS volgens de Universiteit van Michigan verder is opgelopen in oktober.

Olie noteerde vrijdag hoger. Een november-future West Texas Intermediate noteerde 1,8 procent in het groen op 54,52 dollar, terwijl voor een december-future Brent 60,26 dollar werd betaald, een stijging van 2,0 procent. In de oliecommentaren wordt een verband gelegd tussen deze stijgingen en de explosies op een Iraanse olietanker die volgens Teheran werden veroorzaakt door twee raketten.

De euro/dollar noteerde op 1,1044. Bij aanvang van de handelsdag in New York bewoog het muntpaar nog op 1,1055 en rond het sluiten van de Amerikaanse beurzen op donderdag stond er een stand van 1,1007 op de borden.

Bedrijfsnieuws

Aandelen van U.S. Steel noteerden 10,4 procent hoger nadat de staalproducent donderdag zei dat de resultaten in het afgelopen kwartaal beter waren dan verwacht.

Bed Bath & Beyond zag de beurswaarde donderdag al met 21 procent toenemen door de aankondiging van een nieuwe CEO. Vrijdag kwam daar nog eens 6,6 procent aan waarde bij.

Walmart maakte donderdag nabeurs bekend dat de manager van zijn Amerikaanse winkels, Greg Foran, vertrekt. Hij wordt opgevolgd door John Furner. Het aandeel Walmart koerste 0,6 procent hoger

Apple scherpte zijn all-time high aan met een stijging van 2,2 procent naar 235,12. Analisten van Wedbush verhoogden vrijdag het koersdoel voor Apple van 245 dollar naar 265 dollar.

Gilead Sciences en zijn Belgisch-Nederlandse samenwerkingspartner Galapagos presenteerden veelbelovende onderzoeksdata met betrekking tot ontstekingsremmer filgotinib. Gilead noteerde 1,2 procent hoger, het aandeel Galapagos daalde 1,1 procent in New York.

Aandelen van cannabisproducenten gingen donderdag al onderuit na een slechte kwartaalupdate van Hexo. Vrijdag volgden voor de sector een reeks aan koersdoelverlagingen. Hexo daalde 5,8 procent en Canopy Growth als marktleider verloor 4,5 procent.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
Deal tussen China en de VS-media

(ABM FN-Dow Jones) De VS en China hebben vrijdag een gedeeltelijke handelsovereenkomst gesloten die zou kunnen leiden tot een wapenstilstand in hun handelsoorlog en de basis kan leggen voor een bredere deal, dit meldde Bloomberg News op basis van niet nader genoemde bronnen.

In de gedeeltelijke deal zou China worden opgeroepen om akkoord te gaan met enkele landbouwconcessies en de VS zou enige verlichting moet bieden ten aanzien van de tarieven. Het zou gaan om een voorlopige overeenkomst.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
Beurzen VS eindigen week sterk

(ABM FN-Dow Jones) De Amerikaanse beurzen zijn vrijdag met winst gesloten.

De toonaangevende S&P 500 index steeg 1,1 procent tot 2.970,27 punten, de Dow Jones index won 1,2 procent op 26.816,59 punten en de Nasdaq sloot 1,3 procent hoger op 8.057,04 punten.

De Amerikaanse president Donald Trump meldde richting het slot van de beurs dat er een eerste fase akkoord is gesloten tussen China en de VS.

Eerder op de dag in de aanloop naar de besprekingen twitterde Trump: "er gebeuren goede dingen in het handelsoverleg met China."

“De handelsonderhandelingen tussen de VS en China hebben de afgelopen weken als een wolk boven de markten gehangen. Als er een gedeeltelijke doorbraak komt, dan zal het op zijn minst een tijdelijke boost voor de markten geven, en die hoop zien we weerspiegeld worden in aandelen koersen vandaag", aldus beleggingsstrateeg Michael Arone van State Street Global Advisors.

Ook de Federal Reserve gaf de markt een zetje. De Fed maakte vrijdag bekend dat het tot zeker in het tweede kwartaal van 2020 Amerikaanse Treasury-leningen gaat opkopen om ervoor te zorgen dat het financiële systeem in de VS voldoende reserves behoudt. Vanaf volgende week koopt het maandelijks voor 60 miljard dollar aan Amerikaanse schatkistleningen. Dat bedrag geldt tot in elk geval half november. De eendaagse repo-operaties die de Fed sinds september uitvoert, worden verlengd tot zeker eind januari 2020.

Eric Rosengren de voorzitter van de Boston Fed bleef vrijdag in een toespraak benadrukken terughoudend te zijn ten aanzien van versoepeling op het rentegebied."Mijn mening is dat beleidsmakers geduldig moeten zijn en de date moeten blijven evalueren voordat aanvullende actie ondernomen wordt ", aldus Rosengren.

Op macro-economisch vlak werd bekend dat de Amerikaanse importprijzen in september onverwacht zijn gestegen en dat het consumentenvertrouwen in de VS volgens de Universiteit van Michigan verder is opgelopen in oktober.

De prijs voor een vat ruwe olie is vrijdag hoger gesloten. De november-future voor een vat ruwe olie sloot op de New York Mercantile Exchange 1,15 dollar hoger, of 2,2 procent, op 54,70 dollar.

Op weekbasis was er een stijging van 3,6 procent te noteren. "De olieprijzen worden ondersteund door de door spanningen in het Midden-Oosten en door het groeiende optimisme over de de-escalatie in de handelsoorlog tussen de VS en China", aldus Edward Moya van Oanda.

De euro/dollar noteerde op 1,1044. Bij aanvang van de handelsdag in New York bewoog het muntpaar nog op 1,1055 en rond het sluiten van de Amerikaanse beurzen op donderdag stond er een stand van 1,1007 op de borden.

Bedrijfsnieuws

Na PayPal Holdings eerder deze maand maakten Ebay, Stripe en Mastercard bekend zich terug te trekken uit een groep van bedrijven die Facebook om zich heen heeft verzameld voor de lancering van zijn virtuele betalingsnetwerk Libra. Facebook sloot 2,3 procent hoger.

Aandelen van U.S. Steel noteerden 11,9 procent hoger nadat de staalproducent donderdag zei dat de resultaten in het afgelopen kwartaal beter waren dan verwacht.

De koers van Wendy's profiteerde van beter dan verachte omzet cijfers over het derde kwartaal en de aankondiging om het dividend te verhogen. De beurswaarden nam met 4,0 procent toe.

Bed Bath & Beyond zag de beurswaarde donderdag al met 21 procent toenemen door de aankondiging van een nieuwe CEO. Vrijdag kwam daar nog eens 7,4 procent aan waarde bij.

Walmart maakte donderdag nabeurs bekend dat de manager van zijn Amerikaanse winkels, Greg Foran, vertrekt. Hij wordt opgevolgd door John Furner. Het aandeel Walmart koerste 0,5 procent hoger

Apple scherpte zijn all-time high aan met een stijging van 2,7 procent naar 236,21. Analisten van Wedbush verhoogden vrijdag het koersdoel voor Apple van 245 dollar naar 265 dollar.

Gilead Sciences en zijn Belgisch-Nederlandse samenwerkingspartner Galapagos presenteerden veelbelovende onderzoeksdata met betrekking tot ontstekingsremmer filgotinib. Gilead noteerde voorbeurs 1,2 procent hoger, het aandeel Galapagos daalde 1,3 procent in New York.

Aandelen van cannabisproducenten gingen donderdag al onderuit na een slechte kwartaalupdate van Hexo. Vrijdag volgden voor de sector een reeks aan koersdoelverlagingen. Hexo daalde 10,8 procent en Canopy Growth als marktleider verloor 5,0 procent.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
Mastercard en eBay trekken zich terug uit Libra project

(ABM FN-Dow Jones) Mastercard en eBay trekken zich terug uit een groep van bedrijven die Facebook om zich heen heeft verzameld voor de lancering van zijn virtuele betalingsnetwerk Libra. Dit werd vrijdagavond bekend gemaakt.

Mastercard gaf aan de voortgang van het Libra project wel te zullen blijven volgen, maar heeft voor nu besloten zicht te focussen op hun eigen strategie.

eBay liet weten zich te richten op de betaalervaringen van hun eigen klanten.

Tot nu toe steunden 28 bedrijven het Libra-project. The Wall Street Journal meldde eerder deze maand al dat een aantal financiële partners hun betrokkenheid heroverwegen vanwege de kritiek uit de VS en Europa.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
Trump: "Een eerste fase deal gesloten"

(ABM FN-Dow Jones) De Amerikaanse president heeft vrijdag bekend gemaakt dat er "een eerste fase deal" is gesloten met China.

Minister van Financiën Steven Mnuchin zei dat de VS zal afzien van de importheffingsstijging voor Chinese goederen die volgende week in zou gaan.

Maar de Amerikaanse handelsvertegenwoordiger Robert Lighthizer gaf wel aan dat er nog geen beslissing was genomen over de importheffing voor december en dat de Chinese technologiegigant Huawei niet onderdeel was van de voorlopige deal.

Trump meldde dat er overeenstemming was over de kwestie ten aanzien van intellectuele eigendom, valuta-aangelegenheden en financiële diensten, en dat de deal tot $ 40 miljard tot $ 50 miljard aan aankopen van Amerikaanse landbouwproducten omvat.

De Amerikaanse president schatte dat het drie tot vijf weken zal duren om de deal op papier te zetten.

Amerikaanse en Chinese functionarissen verwachten binnen vijf of zes weken in Chili bijeen te komen.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
Nieuwe bestuursvoorzitter Boeing

(ABM FN-Dow Jones) Boeing gaat de functies van CEO en bestuursvoorzitter splitsen. Dit meldde de Amerikaanse vliegtuigbouwer vrijdagavond laat.

Dennis Muilenburg is daarmee bestuursvoorzitter af maar blijft wel CEO. Volgens Boeing geeft dit Muilenburg de ruimte om zich volledig te richten op het runnen van het bedrijf. De nieuwe bestuursvoorzitter is David Calhoun.

De beslissing van Boeing komt te midden van de aanhoudende crisis rond zijn 737 MAX toestellen. Vrijdag oordeelde een panel van experts op het gebied van luchtvaartveiligheid dat Boeing en toezichthouder U.S. Federal Aviation Administration fouten hebben gemaakt die hebben geleid tot de crashes met de 737 MAX in Indonesië en Ethiopië.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved
15.215 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 752 753 754 755 756 757 758 759 760 761 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Direct naar Forum

Markt vandaag

Wall Street verwerkt cijferstroom

14:48 De aandelenbeurzen in New York blijven dinsdag bij de opening naar verwachting dicht bij huis. Beleggers ve...

  Indices

  AEX 575,88 -0,01%
  EUR/USD 1,1134 -0,13%
  Germany30^ 12.750,90 +0,02%
  Gold spot 1.487,16 +0,18%
  LDN100-24h 7.215,58 +0,55%
  NY-Nasdaq Composite 8.162,99 +0,91%
  US30# 26.868,05 +0,17%

  Stijgers

  TomTom
  +5,51%
  Takeaw...
  +2,61%
  Alfen ...
  +2,60%
  Kiadis...
  +2,34%
  ALTICE...
  +1,61%

  Dalers

  Pharming
  -1,66%
  OCI
  -1,62%
  Aperam
  -1,52%
  Akzo N...
  -1,48%
  Air Fr...
  -1,42%

  Nieuws Forum Meer»

  (1)

  luuk4 op 22-okt-19 15:03
  (20)

  TA=verlies op 22-okt-19 14:46
  (15)

  dlklkdjkldk op 22-okt-19 14:00
  (1)

  derftrep op 22-okt-19 13:30
  (5)

  rekeozsejtlerap ed op 22-okt-19 13:27

  Column Forum Meer»

  (110)

  Now U See Me! op 22-okt-19 15:28
  (4)

  Rolling Thunder op 22-okt-19 14:34
  (4)

  Stiefan op 22-okt-19 13:47
  (8)

  dasokwat op 22-okt-19 12:48
  (2)

  Snugger op 22-okt-19 12:39