Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Dow Jones vanavond (deel 12)

Volgen
 
Klik hier om dit forumtopic te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden bij nieuwe berichten.
15.215 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 751 752 753 754 755 756 757 758 759 760 761 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omlaag ↓
voda
0
Core Laboratories handhaaft dividend

(ABM FN-Dow Jones) Core Laboraties keert over het vierde kwartaal opnieuw een dividend uit van 0,55 dollar per aandeel en brengt daarmee de uitkering over het hele jaar op 2,20 dollar. Dit maakte het bedrijf dinsdag bekend.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
Levi's lager ondanks meevallend winstcijfer

(ABM FN-Dow Jones) Levi Strauss heeft in het afgelopen kwartaal iets minder winst geboekt dan een jaar eerder, maar overtrof de winstverwachting wel, op een hogere omzet. Dat maakte de jeansfabrikant dinsdagavond bekend.

"We blijven op koers om onze verwachtingen voor het jaar te bereiken", zei CEO Chip Bergh.

De nettowinst in het derde kwartaal van het gebroken boekjaar bedroeg 124,5 miljoen dollar, of 0,30 dollar per aandeel. Een jaar eerder was dit 130,1 miljoen, of 0,33 dollar per aandeel. Het cijfer was beter dan de 0,28 dollar per aandeel die analisten vooraf hadden voorspeld. De aangepaste winst was 0,31 dollar per aandeel.

De omzet steeg van 1,39 miljard naar 1,45 miljard dollar. Daarmee werd aan de verwachtingen voldaan: analisten rekenden op 1,44 miljard dollar.

In de Verenigde Staten was het afgelopen kwartaal moeilijk om het voorgaande jaar te overtreffen, stelde Levi's. Voor het vierde kwartaal worden weer sterke resultaten verwacht in diverse divisies, zei Bergh, waaronder internationaal en vrouwenkleding.

Het aandeel daalde 1 procent in de handel nabeurs, nadat het dinsdag in de reguliere handel met 4 procent was gedaald.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved
voda
0
Stakingen GM in derde week beland

Gepubliceerd op 9 okt 2019 om 07:55 | Views: 270

DETROIT (AFN/BLOOMBERG) - De miljoenen verslindende stakingen bij General Motors (GM) zijn in de derde week beland. Belangrijkste twistpunt in de onderhandelingen tussen de autobouwer en vakbond United Auto Workers (UAW) zijn nu baangaranties voor fabrieksarbeiders.

De onderhandelingen liepen begin deze week vast. UAW stelt nu dat de automaker onvoldoende garanties wil geven over behoud van banen.

GM kondigde vorig jaar aan geen nieuwe producten meer te laten maken in drie Amerikaanse fabrieken. In één daarvan houdt het werk in januari op, waardoor arbeiders zonder werk komen te zitten. GM heeft nu aangeboden in die fabriek een nieuwe elektrische pick-up te laten maken, maar de arbeidsvoorwaarden kunnen de bond niet bekoren.

Bij tientallen vestigingen van GM ligt sinds vorige maand het werk stil vanwege een conflict over onder meer lonen en banen. Het is de eerste landelijke staking bij GM in twaalf jaar. Kenners schatten dat de acties GM al meer dan 1 miljard dollar hebben gekost.
voda
0
'Wall Street stevent af op hogere opening'

Gepubliceerd op 9 okt 2019 om 14:59 | Views: 410

NEW YORK (AFN) - De aandelenbeurzen in New York lijken woensdag met winsten aan de nieuwe handelssessie te beginnen. De hoop op een handelsdeal tussen China en de Verenigde Staten, in welke vorm dan ook, lijkt beleggers enige houvast te bieden. Een Chinese handelsdelegatie schuift donderdag aan de onderhandelingstafel in Washington aan.

China zou nog altijd open staan voor een overeenkomst met de regering-Trump, ook nadat de VS meer bedrijven en instellingen op de zwarte lijst hadden gezet waardoor zij geen Amerikaanse technologie meer kunnen kopen. Als teken van goede wil zou Peking bereid zijn meer Amerikaanse landbouwproducten aan te schaffen.

Aandelen die doorgaans gevoelig zijn voor handelsperikelen weten de aandacht op zich gericht. Chipbedrijven als Nvidia en Intel en AMD stonden in de zogeheten voorbeurshandel op winst. Ook voor techreus Apple lijkt een positief begin van de handelssessie in de maak. Chinese fondsen met een notering in New York zoals Alibaba, JD.com en Baidu herstellen mogelijk van hun verliezen een dag eerder.

Johnson & Johnson

Verder is er aandacht voor medisch bedrijf Johnson & Johnson (J&J). Dochteronderneming Janssen werd veroordeeld tot het betalen van een schadevergoeding van 8 miljard dollar. Het bedrijf had zijn reclame voor antipsychosemedicijn Risperdal niet op tieners mogen richten.

Ook de luchtvaartsector staat in de schijnwerpers. Grote maatschappijen als American Airlines en Southwest Airlines verwachten dit jaar niet meer met de gewraakte Boeing 737 MAX-toestellen te kunnen vliegen. De kisten staan om veiligheidsredenen al maanden aan de grond. Eerder was er hoop dat aanpassingen aan de toestellen nog dit jaar zouden worden goedgekeurd.

Paypal

Betaalbedrijf PayPal lijkt de sessie lager aan te zullen vangen. De onderneming zei voor het derde kwartaal rekening te houden met een verlies voor belastingen 228 miljoen dollar. Jeansmaker Levi Strauss kwam met kwartaalcijfers.

Wall Street sloot de sessie dinsdag in de min. De Dow-Jonesindex eindigde 1,2 procent lager op 26.164,04 punten. De breder samengestelde S&P 500 verloor 1,6 procent tot 2893,06 punten. Technologiegraadmeter Nasdaq zakte 1,7 procent tot 7823,77 punten.
Happy
0
Uurtje of twee hoger en dan floeps onderuit. Wij morgen weer vechten bij de nooduitgang. Leuk spel spelen ze.
voda
0
AT&T verkoopt activiteiten in Puerto Rico en Maagdeneilanden

(ABM FN-Dow Jones) AT&T verkoopt zijn vaste lijn- en draadloze netwerkactiviteiten in Puerto Rico en de Amerikaanse Maagdeneilanden aan Liberty Latin America. Dit maakte de Amerikaanse telecomaanbieder woensdag bekend.

Met de verkoop is 1,95 miljard dollar gemoeid. De transactie is inclusief netwerkactiviteiten, het spectrum en klanten, waaronder 1,1 miljoen draadloze abonnementen. Ook verhuizen 1.300 AT&T werknemers naar Liberty Latin America. AT&T blijft wel verantwoordelijk voor het zogeheten FirstNet dienstverlening, netwerken die beschikbaar zijn voor de communicatie van hulpdiensten.

De overname is onderhevig aan goedkeuring van toezichthouders. De deal wordt vermoedelijk binnen zes tot negen maanden afgerond.

De opbrengst zal AT&T deels gebruiken om zijn schulden verder af te bouwen. Omdat het telecomconcern verwacht dit jaar een schuldratio van 2,5 te bereiken, lanceert het vermoedelijk in het vierde kwartaal een aandelenterugkoopprogramma.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
Fitbit laat aanvoerketen buiten China om lopen

(ABM FN-Dow Jones) Fitbit maakt gebruik van alternatieve toeleveringsketens die niet via China lopen, om de importheffingen te vermijden die worden opgelegd door de Verenigde Staten. Dat maakte de fabrikant van slimme apparatuur voor sporters woensdag bekend.

Het aandeel maakt in de handel voorbeurs een sprong in reactie op het nieuws en noteerde even later ruim 2 procent hoger.

Naar verwachting zullen alle Fitbit-apparaten en slimme horloges die lichaamsdata bijhouden vanaf januari 2020 vrij van importheffingen zijn. "In 2018 zijn we begonnen met het kijken naar alternatieven voor China, in reactie op de aanhoudende dreiging van heffingen", stelde financieel directeur Ron Kisling. "Als resultaat daarvan hebben we onze aanvoerketen en fabricage aangepast en er komen meer wijzigingen."

Het aandeel Fitbit is dit jaar tot nu toe met 26 procent gedaald, terwijl de S&P500 een stijging van 15 procent maakte.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
Wall Street hoger door handelsoptimisme

Gepubliceerd op 9 okt 2019 om 15:49 | Views: 248

NEW YORK (AFN) - De aandelenbeurzen in New York zijn woensdag hoger geopend. De hoop op een handelsdeal tussen China en de Verenigde Staten, in welke vorm dan ook, biedt steun aan het sentiment op Wall Street. Een Chinese handelsdelegatie schuift donderdag bij de onderhandelingstafel in Washington aan.

De Dow-Jonesindex noteerde kort na opening 0,7 procent hoger op 26.332 punten. De brede S&P 500 won 0,7 procent tot 2911 punten en technologiegraadmeter Nasdaq steeg 0,8 procent tot 7881 punten.

China zou nog altijd open staan voor een overeenkomst met de regering-Trump, ook nadat de VS meer Chinese bedrijven en instellingen op de zwarte lijst hadden gezet waardoor zij geen Amerikaanse technologie meer kunnen kopen. Als teken van goede wil zou Peking bereid zijn meer Amerikaanse landbouwproducten aan te schaffen.

Johnson & Johnson

Aandelen die doorgaans gevoelig zijn voor handelsperikelen zoals vliegtuigbouwer Boeing en machinemaker Caterpillar profiteerden van het optimisme met plussen tot 0,9 procent. Chipbedrijven als Nvidia en Intel en Advanced Micro Devices (AMD) wonnen tot 1,7 procent en techreus Apple ging 1,2 procent vooruit.

Verder is er aandacht voor medisch bedrijf Johnson & Johnson (J&J). Dochteronderneming Janssen werd veroordeeld tot het betalen van een schadevergoeding van 8 miljard dollar. Het bedrijf had zijn reclame voor antipsychosemedicijn Risperdal niet op tieners mogen richten. J&J verloor 1,4 procent.

Jeansmaker Levi Strauss kwam met kwartaalcijfers en werd 4,5 procent lager gezet.
voda
0
Amerikaanse groothandelsvoorraden omhoog

(ABM FN-Dow Jones) De groothandelsvoorraden in de Verenigde Staten zijn in augustus licht gestegen. Dit maakte het Amerikaanse ministerie van handel woensdag bekend.

De groothandelsvoorraden namen met 0,2 procent op maandbasis toe na de toename met 0,2 procent in juli. Vooraf werd gerekend op een toename met 0,4 procent.

Op jaarbasis daalden de groothandelsvoorraden met 0,7 procent.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
Minder vacatures in VS

(ABM FN-Dow Jones) Het aantal vacatures in de Verenigde Staten is in augustus licht gedaald ten opzichte van de voorgaande maand. Dit bleek woensdag uit cijfers van het Amerikaanse ministerie van Arbeid.

In augustus stonden er circa 7,1 miljoen vacatures open, tegen 7,2 miljoen in juli. Op jaarbasis daalde het aantal vacatures iets sterker. In augustus 2018 waren er ongeveer 7,3 miljoen onvervulde vacatures.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
Fed injecteert bijna 31 miljard dollar

(ABM FN-Dow Jones) De New York Fed heeft woensdag voor bijna 31 miljard dollar in het financiële systeem gepompt. Dit maakte de Federal Reserve van New York bekend.

Daarmee voldeed de Fed volledig aan de vraag van de markt. Dinsdag pompte de Fed nog ruim 76 miljard dollar in de markt.

Tot zeker 4 november injecteert de Fed dagelijks tientallen miljarden dollars in het financiële systeem. Dit vanwege krapte op de markt voor een bepaald type kortetermijnfinanciering, de zogeheten repurchase agreements of 'repo's'. Banken en hedgefunds gebruiken dit soort korte leningen om hun dagelijkse handelsactiviteiten te financieren.

De Fed koopt sinds 17 september dagelijks effecten op.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
Wall Street hoger richting Fed-notulen

(ABM FN-Dow Jones) Wall Street noteert woensdag hoger in afwachting van de notulen van het laatste rentebesluit van de Federal Reserve. De S&P 500 stijgt 0,9 procent, de Dow Jones index wint 0,7 procent en de Nasdaq noteert 1,0 procent in het groen.

De notulen van de Federal Reserve zullen waarschijnlijk weinig nieuwe informatie bevatten, verwacht Nomura Bank. "De economische cijfers zijn sindsdien verslechterd. De toon is milder geworden na de recente slechte industriecijfers."

Voorafgaand aan de notulen benadrukte voorzitter Jerome Powell woensdag tijdens een Fed-event dat de voornaamste taak van de Amerikaanse centrale bank is om de economie op peil te houden. Dinsdag zei de Fed-voorzitter dat de centrale bank zijn balans binnenkort wil laten groeien, "om een passend niveau van reserves te handhaven." Dit zou niet hetzelfde zijn als de grootschalige opkoopprogramma's van de centrale bank na de financiële crisis, aldus Powell.

"Hoe de Fed het wil noemen is niet zo belangrijk. Wat nu wordt besproken, is precies hoe QE er ooit uitzag. Het opkopen van effecten en het vergroten van de liquiditeit is monetaire verruiming", volgens marktstrateeg Yousef Abbasi.

Verder is er woensdag vooral aandacht voor de aanstaande handelsbesprekingen tussen de Verenigde Staten en China. In aanloop naar de gesprekken in Washington heerst optimisme over een gedeeltelijke handelsdeal, iets waar beide landen voor open staan. Zo zou Beijing meer Amerikaanse agrarische producten willen importeren, mits Washington afziet van verdere importsancties, die gepland staan voor oktober en december.

De onderliggende relatie is evenwel breekbaar, nadat de Amerikaanse regering dinsdag nog inreisbeperkingen aankondigde voor Chinese regeringsleiders en hoge functionarissen in de Communistische partij, die betrokken zouden zijn bij de onderdrukking van Oejgoeren en andere moslimminderheden in de Chinese provincie Xinjang. Eerder deze week werden ook al 28 Chinese bedrijven op een zwarte lijst geplaatst om die reden. Volgens Reuters wil de Chinese regering nu ook ook inreisbeperkingen voor Amerikanen instellen.

"We roepen de VS dringend op om direct te stoppen met het doen van onverantwoordelijke uitspraken over de kwestie Xinjiang", zei het Chinese ministerie van handel in een reactie. Beijing wil dat de VS stopt met zijn inmenging in de Chinese binnenlandse politiek.

Op macro-economisch vlak werd woensdag bekend dat de Amerikaanse groothandelsvoorraden in augustus met 0,2 procent zijn gestegen, waar een toename met 0,4 procent was voorzien. Het aantal openstaande vacatures in de VS daalde in dezelfde maand licht.

Ondanks een verdere stijging van de Amerikaanse olievoorraden, wordt een vat olie woensdag een procent duurder. De euro/dollar noteert woensdagavond op 1,0978.

Bedrijfsnieuws

American Airlines stijgt 3,5 procent. De luchtvaartmaatschappij verwacht dat zijn Boeing 737 MAX toestellen tot zeker januari aan de grond blijven. Dat had in het derde kwartaal een impact van 140 miljoen dollar. Voor het derde kwartaal voorspelt het luchtvaartconcern een omzetgroei van 1,5 tot 2,5 procent.

Fitbit daalt 1,2 procent nadat bekend werd dat de maker van fitness wearables zijn leveringsketen uit China haalt om Amerikaanse importtarieven te ontlopen.

AT&T verkoopt zijn activiteiten in overzeese gebieden Puerto Rico en de Amerikaanse Maagdeneilanden voor bijna 2 miljard dollar aan Liberty Latin America. De opbrengst zal AT&T deels gebruiken om zijn schulden verder af te bouwen. Verder verwacht het concern in het vierde kwartaal een aandelenterugkoopprogramma te starten. Het aandeel stijgt woensdag 0,2 procent.

Johnson & Johnson daalt 2,1 procent. Het farmacieconcern moet van een jury in Philadelphia 8 miljard dollar betalen aan een man uit Maryland die beweert dat het antipsychose-middel Risperdal borstgroei veroorzaakt heeft in zijn kindertijd en dat de farmaciereus onvoldoende heeft gewaarschuwd voor dat risico. Er zijn meer dan 13.000 juridische zaken met dezelfde claim. De fabrikant zou op de hoogte zijn geweest van het risico.

Levi Strauss heeft in het afgelopen kwartaal iets minder winst geboekt dan een jaar eerder, maar overtrof de winstverwachting wel, en behaalde een hogere omzet. Beleggers waren niet overtuigd, met name vanwege zwakte in thuismarkt VS. Het aandeel verliest woensdag ruim 6 procent aan waarde, nadat het dinsdag in de reguliere handel al met ruim 4 procent was gedaald.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
Fed bezorgder over economie

(ABM FN-Dow Jones) De Federal Reserve waren vorige maand in toenemende mate bezorgd over de impact van de mondiale groeivertraging en de onzekerheid rond het Amerikaans-Chinese handelsconflict op de economie in de Verenigde Staten, toen ze besloten de belangrijkste rente te verlagen. Dit bleek woensdagavond uit de notulen van de vergadering op 17 en 18 september.

Fed-bestuurders uitten in de verslaglegging hun zorgen dat de zwakte in bedrijfsinvesteringen, op handelsgebied en binnen de maakindustrie de consumentenbestedingen zouden uithollen. Consumentenbestedingen waren de afgelopen jaren de groeimotor voor de Amerikaanse economie. Verder waren enkele leden van het beleidscomité bezorgd over de toenemende kans op een recessie op de middellange termijn.

Tijdens de beleidsvergadering besloten de Fed-bestuurders de federal funds rate met een kwartje te verlagen naar een bandbreedte van 1,75 tot 2,00 procent.

De notulen die woensdagavond werden vrijgegeven, bieden geen nieuw inzicht in toekomstige renteverlagingen en Fed-bestuurders lijken vooralsnog terughoudend om daar duidelijkheid over te scheppen.

Zwakke economische data over de Amerikaanse maakindustrie en dienstensector, hebben er de afgelopen weken voor gezorgd dat de verwachtingen voor het komende rentebesluit van de centrale bank hooggespannen zijn. Ruim 80 procent van de markt rekent op wederom een renteverlaging met 25 basispunten, wanneer de Fed eind oktober zijn rentebesluit bekendmaakt.

Fed-bestuurders, inclusief voorzitter Jerome Powell, hebben die verwachting tot nu toe niet weerlegd. Dinsdag zei Powell bovendien dat de Fed spoedig begint met het uitbreiden van zijn balans, iets dat veel lijkt op een nieuwe ronde QE, hoewel de Fed het zelf niet zo wil noemen.

Een aantal Fed-officials wees in de notulen van de septembervergadering op de hoge marktverwachtingen die niet in lijn lijken met de rente-outlook van de centrale bank. Zij achtten het dan ook nodig dat de Fed meer duidelijkheid schept over wanneer het stopt met het verlagen van de rente.

De Fed maakt op 30 oktober zijn volgende rentebesluit bekend. Volgende week woensdag geeft het zijn Beige Book vrij, dat geldt als leidraad voor dat besluit.


Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
Update: Wall Street optimistisch richting handelsbesprekingen

(ABM FN-Dow Jones) Wall Street is woensdag hoger gesloten. De S&P 500 won 0,9 procent op 2.919,40 punten, de Dow Jones index steeg 0,7 procent tot 26.346,01 punten en de Nasdaq eindigde 1,0 procent in het groen op 7.903,74 punten.

Er was vooral aandacht voor de aanstaande handelsbesprekingen tussen de Verenigde Staten en China. In aanloop naar de gesprekken in Washington heerst optimisme over een gedeeltelijke handelsdeal, iets waar beide landen voor open staan. Zo zou Beijing meer Amerikaanse agrarische producten willen importeren, mits Washington afziet van verdere importsancties, die gepland staan voor oktober en december.

"Er is de hoop dat de uitkomst ditmaal anders zal zijn", volgens marktstrateeg Kim Forrest van Bokeh Capital Management. "Beide partijen weten dat er iets moet gebeuren."

De onderliggende relatie is evenwel breekbaar, nadat de Amerikaanse regering dinsdag nog inreisbeperkingen aankondigde voor Chinese regeringsleiders en hoge functionarissen in de Communistische partij, die betrokken zouden zijn bij de onderdrukking van Oejgoeren en andere moslimminderheden in de Chinese provincie Xinjang. Eerder deze week werden ook al 28 Chinese bedrijven op een zwarte lijst geplaatst om die reden. Volgens Reuters wil de Chinese regering nu ook ook inreisbeperkingen voor Amerikanen instellen.

"We roepen de VS dringend op om direct te stoppen met het doen van onverantwoordelijke uitspraken over de kwestie Xinjiang", zei het Chinese ministerie van handel in een reactie. Beijing wil dat de VS stopt met zijn inmenging in de Chinese binnenlandse politiek.

Beleidsmakers van de Federal Reserve waren vorige maand in toenemende mate bezorgd over de impact van de mondiale groeivertraging en de onzekerheid rond het Amerikaans-Chinese handelsconflict op de economie in de VS, toen ze besloten de belangrijkste rente te verlagen naar een bandbreedte van 1,75 tot 2,00 procent. Dit bleek woensdagavond uit de notulen van de vergadering op 17 en 18 september.

De notulen boden geen nieuw inzicht in toekomstige renteverlagingen. Ruim 80 procent van de markt rekent inmiddels wel op wederom een renteverlaging met 25 basispunten bij het rentebesluit later deze maand.

Opvallend was dat een aantal Fed-officials in de notulen van de septembervergadering wees op de hoge marktverwachtingen die niet in lijn lijken met de rente-outlook van de centrale bank. Zij achtten het dan ook nodig dat de Fed meer duidelijkheid schept over wanneer het stopt met het verlagen van de rente.

Fed-voorzitter Jerome Powell zei woensdag tijdens een Fed-event dat de voornaamste taak van de centrale bank is om de Amerikaanse economie te ondersteunen. Dinsdag herhaalde Powell dat de Fed van plan is zijn balans te laten groeien "om een passend niveau van reserves te handhaven." Dit zou niet hetzelfde zijn als de grootschalige opkoopprogramma's van de centrale bank na de financiële crisis, aldus Powell.

"Hoe de Fed het wil noemen is niet zo belangrijk. Waar nu over wordt besproken, is precies hoe QE er ooit uitzag. Het opkopen van effecten en het vergroten van de liquiditeit is monetaire verruiming", volgens marktstrateeg Yousef Abbasi.

Op macro-economisch vlak werd woensdag bekend dat de Amerikaanse groothandelsvoorraden in augustus met 0,2 procent zijn gestegen, waar een toename met 0,4 procent was voorzien. Het aantal openstaande vacatures in de VS daalde in dezelfde maand licht.

Na een verdere stijging van de Amerikaanse olievoorraden, werd een vat olie woensdag 0,1 procent goedkoper. De euro/dollar noteerde woensdagavond op 1,0974.

Bedrijfsnieuws

American Airlines steeg 3,1 procent. De luchtvaartmaatschappij verwacht dat zijn Boeing 737 MAX toestellen tot zeker januari aan de grond blijven. Dat had in het derde kwartaal een impact van 140 miljoen dollar. Voor het derde kwartaal voorspelt het luchtvaartconcern een omzetgroei van 1,5 tot 2,5 procent.

Fitbit sloot 0,3 procent in de plus nadat bekend werd dat de maker van fitness wearables zijn leveringsketen uit China haalt om Amerikaanse importtarieven te ontlopen.

AT&T verkoopt zijn activiteiten in overzeese gebieden Puerto Rico en de Amerikaanse Maagdeneilanden voor bijna 2 miljard dollar aan Liberty Latin America. De opbrengst zal AT&T deels gebruiken om zijn schulden verder af te bouwen. Verder verwacht het concern in het vierde kwartaal een aandelenterugkoopprogramma te starten. Het aandeel steeg 0,2 procent.

Johnson & Johnson daalde 2,0 procent. Het farmacieconcern moet van een jury in Philadelphia 8 miljard dollar betalen aan een man uit Maryland die beweert dat het antipsychose-middel Risperdal borstgroei veroorzaakt heeft in zijn kindertijd en dat de farmaciereus onvoldoende heeft gewaarschuwd voor dat risico. Er zijn meer dan 13.000 juridische zaken met dezelfde claim. De fabrikant zou op de hoogte zijn geweest van het risico.

Levi Strauss heeft in het afgelopen kwartaal iets minder winst geboekt dan een jaar eerder, maar overtrof de winstverwachting wel, en behaalde een hogere omzet. Beleggers waren niet overtuigd, met name vanwege zwakte in thuismarkt VS. Het aandeel verloor woensdag 7,4 procent aan waarde, nadat het dinsdag in de reguliere handel al met ruim 4 procent was gedaald.

Aandelen van James River Group verloren woensdag 22,6 procent aan waarde nadat de verzekeraar bekendmaakte alle polissen stop te zetten die zijn verstrekt aan Raiser, de tak van commerciële voertuigen van Uber. Het aandeel Uber daalde 0,7 procent.

Update: toevoegen slotkoers Uber in laatste alinea.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
Fed ziet meer economische risico's

Gepubliceerd op 10 okt 2019 om 06:42 | Views: 247

WASHINGTON (AFN/BLOOMBERG) - De Federal Reserve, de koepel van Amerikaanse centrale banken, ziet meer economische risico's in de komende maanden. Dat blijkt uit de notulen van de beleidsvergadering in september, die woensdag werden vrijgegeven.

Zo is volgens de notulen op basis van de statistische modellen de kans op een recessie toegenomen en zijn de zorgen over de slepende wereldwijde handelsspanningen en geopolitieke onzekerheden gegroeid. Wel blijft de Fed optimistisch over Amerikaanse consumenten met sterke bestedingen van huishoudens in de Verenigde Staten. De bedrijfsinvesteringen en export zijn echter afgezwakt, aldus de centrale bank.

De Fed verlaagde vorige maand opnieuw de rente, na de eerste renteverlaging in ruim tien jaar in juli. De financiële markten speuren de notulen van de Fed altijd nauwkeurig af op mogelijke aanwijzingen over toekomstig monetair beleid. Uit de aantekeningen bleek ook dat binnen de Fed wordt gedebatteerd over wanneer een einde aan renteverlagingen zou moeten worden gemaakt.
voda
0
Prijzenslag in beleggingswereld VS zet door

Gepubliceerd op 10 okt 2019 om 07:44 | Views: 0

BOSTON (AFN/BLOOMBERG) - De Amerikaanse effectenhandelaar Fidelity Investments heeft zijn commissies voor een groot aantal diensten geschrapt in de Verenigde Staten. Met die stap volgt de grote speler het voorbeeld van een aantal andere partijen in de strijd om de gunst van de belegger.

Fidelity rekent onder meer geen commissie meer voor het beleggen in beurstrackers en het kopen en verkopen van Amerikaanse aandelen en opties. Verder belooft het bedrijf meer rente te geven op niet belegde tegoeden en handelsopdrachten sneller uit te voeren.

De prijzenslag in de beleggingswereld werd vorige maand ingezet. Onder meer Charles Schwab, TD Ameritrade en E*Trade gingen Fidelity voor. Effectenhandelaren proberen door hun producten goedkoper te maken meer beleggers en meer belegd vermogen te trekken. Als ze geen commissie meer rekenen, dreigen echter een lagere omzet en winst. Aandelen van die bedrijven werden daardoor lager gezet.
voda
0
Delta Air Lines krikt winst op

Gepubliceerd op 10 okt 2019 om 13:41 | Views: 0

ATLANTA (AFN/BLOOMBERG) - Luchtvaartconcern Delta Air Lines heeft in het derde kwartaal een hogere winst in de boeken gezet dankzij een sterkere vraag naar vliegreizen in de Verenigde Staten. Wel ziet de Amerikaanse samenwerkingspartner van Air France-KLM toenemende druk door stijgende kosten.

De nettowinst bedroeg 1,5 miljard dollar tegen 1,3 miljard dollar een jaar eerder. De omzet steeg afgelopen periode met 6,5 procent tot 12,6 miljard dollar, een nieuw record. Delta profiteert van het feit dat de maatschappij geen Boeing 737 MAX-toestellen in de vloot heeft. Het concern heeft dan ook geen last van het aan de grond houden van die vliegtuigen. Wel gingen de inkomsten uit vluchten naar Azië omlaag mede door de handelsspanningen tussen China en de VS.

Met name de vooruitblik in het handelsbericht van Delta viel wat zwakker uit dan verwacht en het aandeel lijkt donderdag met rode cijfers te beginnen op Wall Street. Andere Amerikaanse luchtvaartconcerns zoals American Airlines en United Airlines gaan waarschijnlijk ook lager openen.
voda
0
Uitkeringsaanvragen VS nemen af

Gepubliceerd op 10 okt 2019 om 14:52 | Views: 146

WASHINGTON (AFN) - Het aantal eerste aanvragen voor een werkloosheidsuitkering in de Verenigde Staten is afgelopen week uitgekomen op 210.000, een daling met 10.000 ten opzichte van een week eerder. Dat maakte het Amerikaanse ministerie van Arbeid bekend.

Economen gingen voor afgelopen week gemiddeld genomen uit van 220.000 nieuwe verzoeken voor WW-uitkeringen.
voda
0
Inflatie VS stabiel op 1,7 procent

Gepubliceerd op 10 okt 2019 om 14:48 | Views: 85

WASHINGTON (AFN) - De inflatie in de Verenigde Staten is in september stabiel gebleven op 1,7 procent op jaarbasis. Dat blijkt uit cijfers van de Amerikaanse overheid.

Economen hadden in doorsnee op een stijging tot 1,8 procent gerekend. De kerninflatie, exclusief de schommelende prijzen van energie en voedingsmiddelen, bedroeg 2,4 procent op jaarbasis, net als in augustus. Op maandbasis gingen de Amerikaanse consumentenprijzen met 0,1 procent omhoog.

De inflatie speelt een belangrijke rol bij het rentebeleid van de Federal Reserve, de Amerikaanse koepel van centrale banken.
15.215 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 751 752 753 754 755 756 757 758 759 760 761 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Direct naar Forum

Markt vandaag

Wall Street verwerkt cijferstroom

14:48 De aandelenbeurzen in New York blijven dinsdag bij de opening naar verwachting dicht bij huis. Beleggers ve...

  Indices

  AEX 576,03 +0,02%
  EUR/USD 1,1134 -0,13%
  Germany30^ 12.755,90 +0,06%
  Gold spot 1.488,78 +0,29%
  LDN100-24h 7.206,48 +0,43%
  NY-Nasdaq Composite 8.162,99 +0,91%
  US30# 26.817,33 -0,01%

  Stijgers

  TomTom
  +5,97%
  Kiadis...
  +3,12%
  Takeaw...
  +2,68%
  Alfen ...
  +2,60%
  ALTICE...
  +1,45%

  Dalers

  Air Fr...
  -1,80%
  Pharming
  -1,57%
  OCI
  -1,48%
  Akzo N...
  -1,46%
  NIBC H...
  -1,37%

  Nieuws Forum Meer»

  (2)

  Jopie1962 op 22-okt-19 15:30
  (20)

  TA=verlies op 22-okt-19 14:46
  (15)

  dlklkdjkldk op 22-okt-19 14:00
  (1)

  derftrep op 22-okt-19 13:30
  (5)

  rekeozsejtlerap ed op 22-okt-19 13:27

  Column Forum Meer»

  (113)

  Alegria op 22-okt-19 15:38
  (4)

  Rolling Thunder op 22-okt-19 14:34
  (4)

  Stiefan op 22-okt-19 13:47
  (8)

  dasokwat op 22-okt-19 12:48
  (2)

  Snugger op 22-okt-19 12:39