Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Dow Jones vanavond (deel 12)

Volgen
 
Klik hier om dit forumtopic te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden bij nieuwe berichten.
14.949 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 739 740 741 742 743 744 745 746 747 748 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omlaag ↓
voda
0
'Belangrijke productintegratie TomTom met Microsoft'

Gepubliceerd op 6 sep 2019 om 10:51 | Views: 2.207

Microsoft Corp 05 sep
139,99 +2,36 (+1,71%)

TomTom 15:46
11,55 +0,42 (+3,75%)

AMSTERDAM (AFN) - TomTom heeft vrijdag een belangrijke nieuwe bekendmaking gedaan op het vlak van productintegratie met Microsoft. Dat schrijven kenners van ING in een rapport. De marktvorsers wijzen daarin ook op enkele persverklaringen van de navigatiedienstverlener van donderdag, vanaf de autoshow IAA in Frankfurt.

TomTom kondigde aan zijn navigatie te integreren met het Microsoft Connected Vehicle Platform. Informatie kan daardoor van voertuigen worden gestuurd naar Microsofts Azure. Via die clouddienst kan de data worden gebruikt door automakers om producten en diensten te verbeteren en op het terrein van autonoom rijden. Donderdag liet TomTom weten te gaan testen met een zelfrijdende auto en een samenwerking met softwareleverancier Hella Aglaia aan.

ING noemt de aankondigingen vooral een marketingtool met geen financiële impact op de korte termijn. Wel onderstrepen ze dat de nieuwe technologie van TomTom in de toekomst een belangrijke bouwsteen zal zijn voor autonoom rijden, aldus de analisten.

Negatieve ontwikkeling

De bank haalt ook een negatieve ontwikkeling rondom TomTom aan: het Amerikaanse GM heeft aangekondigd dat het vanaf 2021 gebruik zal maken van Android Auto. Daarmee heeft na de Volvo en de alliantie Renault, Nissan en Mitsubishi nu een derde 'original equipment manufacturer' gekozen voor het Google-product. Het sluit TomTom volgens ING niet uit als leverancier, maar onderstreept de sterke positie van Google in de sector.

ING heeft een koopadvies op TomTom, dat vrijdag omstreeks 10.40 uur 2,7 procent hoger stond op 11,43 euro. Daarmee was het aandeel de grootste stijger bij de middelgrote fondsen.
voda
0
Update: Openbare aanklager start onderzoek naar Google en Facebook

(ABM FN-Dow Jones) De openbare aanklagers van New York en Texas zullen afzonderlijk onderzoek doen naar de invloed en macht van respectievelijk Google en Facebook. Dit meldde The Wall Street Journal vrijdag op basis van bronnen.

Verwacht wordt dat het onderzoek naar Google maandag officieel zal worden aangekondigd. Het onderzoek zal geleid worden door de openbare aanklager van Texas, Ken Pextan. Er zal gekeken worden naar de impact van Google op de digitale advertentiemarkt en naar de potentiële negatieve gevolgen daarvan voor de consument.

Eerder deze week kwam Google in het nieuws doordat het 170 miljoen dollar zal betalen in een schikking, na aantijgingen dat videodienst Youtube, een onderdeel van Google, persoonlijke gegevens van kinderen verzamelde zonder toestemming van de ouders.

Naast het onderzoek naar Google zal ook Facebook onder de loep worden genomen. De openbare aanklager van New York, Letitia James, bevestigde vrijdag dat zij de krachten bundelt met collega's uit zeven andere Amerikaanse staten om de antitrustkwesties te onderzoeken.

"Zelfs het grootste sociale mediaplatform ter wereld moet de wet volgen en de consument respecteren", zei de openbaar aanklaagster vrijdag in een verklaring. "Ik ben er trots op dat ik een coalitie van openbaar aanklagers mag leiden in het onderzoek", voegde zij toe.

In een eerder gesprek met The Wall Street Journal zei James tweeledige gesprekken te blijven voeren over de ongecontroleerde kracht van grote technologiebedrijven. De betrokken openbare aanklager maakt zich zorgen over de controle van persoonsgegevens door grote technologiebedrijven en gaf aan hen dan ook verantwoordelijk te houden voor concurrentiebeperkende praktijken die de privacy en consumentengegevens in gevaar brengen."

In juli van dit jaar moest Facebook een recordboete van 5 miljard dollar betalen aan de Federal Trade Commission gerelateerd aan de kwestie Cambridge Analytica, waarbij het bedrijf de privacy schond van miljoenen gebruikers.

Facebook wilde niet reageren op het komende onderzoek.

Google gaf aan constructief te blijven samenwerken met toezichthouders, waaronder de openbare aanklager, bij het beantwoorden van vragen over ons bedrijf en de dynamische technologiesector."

Update: om extra informatie toe te voegen.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
Amerikaanse justitie onderzoekt overtreding emissieregels automakers

(ABM FN-Dow Jones) Het Amerikaanse ministerie van justitie onderzoekt of vier autofabrikanten zich schuldig hebben gemaakt aan het overtreden van mededingingsregels door het maken van afspraken met elkaar en de staat Californië over de emissienormen van voertuigen. Dit meldde The Wall Street Journal vrijdag op basis van ingewijden.

Ford, Honda, BMW en Volkswagen zouden mogelijk federale mededingingsregels hebben overtreden door afspraken te maken over uitlaatgassen die de normen overtreden die zijn gesteld door de Trump regering, aldus de bronnen. Daarbij werkten de autobouwers samen met controleurs in Californië.

Ford, BMW en Volkswagen waren vrijdag niet direct bereikbaar voor een reactie, terwijl Honda aan de krant liet weten dat het zijn volledige medewerking verleent aan het justitie-onderzoek.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright Dow Jones & Company. All rights reserved.
voda
0
Powell: stimuleringsmaatregelen Fed doen hun werk

(ABM FN-Dow Jones) De Amerikaanse economie draait nog altijd goed en de outlook blijft gunstig. Dit zei de voorzitter van de Federal Reserve Jerome Powell vrijdag in een vraag-en-antwoordsessie in Zurich in Zwitserland.

Volgens Powell doen de lagere rentes daarmee hun werk. In juli verlaagde het beleidscomité de rente met 25 basispunten naar een bandbreedte van 2,00 tot 2,25 procent.

Powell herhaalde de risico's waarmee de economie in de Verenigde Staten kampt, namelijk de mondiale groeivertraging, de onzekerheid op handelsgebied en de lagere inflatie. Een recessie verwacht Powell niet.

De centraal bankier, die vrijdag nog op stevige kritiek kon rekenen van de Amerikaanse president Trump, benadrukte verder dat de Fed zijn monetaire beslissingen niet af laat hangen van de politiek.

Powell herhaalde ook opnieuw dat de centrale bank gepast zal handelen om de economie te ondersteunen. Voor dit jaar rekent hij op een groei van de Amerikaanse economie van tussen de 2 en 2,5 procent.

De inflatie lijkt ook weer wat aan te trekken, maar Powell wil voorkomen dat deze te ver daalt. De Fed ambieert een prijsstabiliteit van 2 procent.

Verder blijft de arbeidsmarkt robuust, volgens de Fed-voorzitter. Vrijdag werd bekend dat de werkgelegenheid in de VS in augustus is toegenomen met 130.000 banen. Dit was onder verwachting.De werkloosheid bleef wel stabiel op 3,7 procent.

De Amerikaanse centrale bank maakt op 18 september zijn rentebesluit bekend. De markt rekent op een verlaging met 25 basispunten.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
Wall Street kleurt groen

Gepubliceerd op 6 sep 2019 om 20:17 | Views: 0

NEW YORK (AFN) - De aandelenbeurzen in New York stond vrijdag halverwege de sessie op winst. De markten verwerkten onder meer een tegenvallend banenrapport van de Amerikaanse overheid en woorden van Jerome Powell van de Federal Reserve. Die zei dat er significante risico's zijn die economische groei in de weg zitten, maar van een recessie zal volgens hem geen sprake zijn.

De leidende Dow-Jonesindex stond omstreeks 19.40 uur (Nederlandse tijd) 0,5 procent hoger op 26.854 punten. De brede S&P 500 noteerde 0,3 procent in de plus op 2984 punten en technologiebeurs Nasdaq won 0,2 procent tot 8130 punten.

Het ministerie van Arbeid maakte bekend dat de banengroei, exclusief de landbouwsector vorige maand uitkwam op 130.000. Dat waren er 30.000 minder dan waar kenners in doorsnee op rekenden. De werkloosheid in 's werelds grootste economie was stabiel op 3,7 procent. Het banenrapport is van groot belang voor het rentebeleid van de Fed.

Renteverlaging

De opmerkingen van Powell hadden nauwelijks invloed op de algehele verwachtingen in de markt over ophanden zijnde rentestappen. Nog altijd wordt alom rekening gehouden met een renteverlaging later deze maand. Powell wees er andermaal op dat de Fed klaarstaat om in te grijpen als dat nodig is.

Veel aandacht ging uit naar techreuzen. Dit na berichten dat Amerikaanse staten bij het kartelonderzoek naar Google, onderdeel van Alphabet, ook bedrijven als Facebook en Amazon in het vizier hebben. Facebook en Amazon verloren tot 1,8 procent. Alphabet raakte op zijn beurt 0,2 procent van zijn beurswaarde kwijt.

Koersen

Automaker Ford (plus 0,3 procent) ligt naar verluidt ook onder een vergrootglas van autoriteiten. Volgens The Wall Street Journal begint Justitie in de VS een onderzoek naar de automaker vanwege mogelijk verboden afspraken over emissietesten met de staat Californië. Ook het Japanse Honda, en Duitse automakers BMW en Volkswagen zijn bij de afspraken betrokken.

Yoga- en sportkledingmerk Lululemon Athletic won bijna 7 procent. Het bedrijf verhoogde zijn verwachtingen voor heel 2019.

De euro was 1,1032 dollar waard, tegen 1,1042 dollar eerder op de dag. De prijs van een vat Amerikaanse olie steeg 0,7 procent tot 56,68 dollar. Brentolie werd 1,1 procent duurder tot 61,60 dollar per vat.
voda
0
Wall Street beweegt richting hoger slot

(ABM FN-Dow Jones) De Amerikaanse beurzen noteerden vrijdag pakweg anderhalf uur voor de slotbel hoger.

De toonaangevende S&P 500 index steeg 0,2 procent tot 2.982,57 punten, de Dow Jones index won 0,4 procent op 26.823,74 punten en de Nasdaq noteerde 0,1 procent hoger op 8.123,99 punten.

De handelsdag stond vrijwel volledig in het teken van het Amerikaans banenrapport. Uit de cijfers van het Amerikaans ministerie van arbeid bleek dat het aantal banen in augustus is gestegen met 130.000 banen, terwijl de markt rekende op een groei van 150.000 banen. De werkloosheid noteerde ongewijzigd op 3,7 procent, terwijl de lonen met 0,11 dollar stegen tot 28,11 dollar en de arbeidsparticipatie 63,2 procent bedroeg.

Marktanalist Philip Marey van Rabobank sprak van een tegenvallend rapport. De groei van het aantal banen in de Verenigde Staten in augustus valt tegen en komt nog lager uit als het cijfer wordt gecorrigeerd voor de tijdelijke banen bij de overheid voor het uitvoeren van een volkstelling, merkte de analist op.

"Ik denk dat dit rapport positief zal zijn voor beleggers aangezien het rapport het pleidooi versterkt voor de Federal Reserve om tijdens de volgende beleidsvergadering de rente te verhogen", zei marktanalist Michael Aron van State Street Global Advisors. "Het rapport zal bovendien de regering Trump ervan weerhouden om de handelsspanningen te vergroten, op een moment waarop de arbeidsmarkt tekenen van zwakte laat zien", voegde hij toe.

Trump liet vrijdag ook nog even van zich horen. "Miljarden stromen binnen. Boeren krijgen enorme hoeveelheden dollars van de inkomende tarieven", twitterde Trump, refererend naar het voortslepende handelsconflict tussen de Verenigde Staten en China. "Goede banendata, geen inflatie", twitterde hij. "China heeft het slechtste jaar in decennia. Er vinden gesprekken plaats, goed voor iedereen", besloot hij.

Daarnaast keek de markt uit naar een vraag-en-antwoordsessie in Zurich met Fed-voorzitter Jerome Powell in de hoop meer inzicht te krijgen in het toekomstig monetair beleid van de Amerikaanse centrale bank. De Amerikaanse economie draait volgens hem nog altijd goed en de outlook blijft gunstig. Powell herhaalde de risico's waarmee de economie in de Verenigde Staten kampt, namelijk de mondiale groeivertraging, de onzekerheid op handelsgebied en de lagere inflatie. Een recessie verwacht Powell niet. Hij zei opnieuw dat de centrale bank gepast zal handelen om de economie te ondersteunen.

De euro/dollar noteerde op 1,1036. Bij aanvang van de handelsdag in New York bewoog het muntpaar nog op 1,1046 en rond het sluiten van de Amerikaanse beurzen op donderdag stond er een stand van 1,1033 op de borden.

Olie noteerde vrijdag tot 0,3 procent hoger.

Op maandag staat in de verenigde Staten op macro-economisch vlak slechts het Amerikaans consumentenkrediet in juli geagendeerd.

Bedrijfsnieuws

Exxon Mobile verkoopt zijn energie-activiteiten in Noorwegen voor 4 miljard dollar en verlaat daarmee het Scandinavische land. Het aandeel steeg 0,6 procent.

Lululemon Athletica noteerde 7,0 procent hoger nadat het het bedrijf beter dan verwachte cijfers bekend maakte en de outlook verhoogde.

Domo verloor 36,4 procent lager. De cijfers die het bedrijf donderdag nabeurs naar buiten bracht, kon de belegger niet bekoren.

Costco Wholesale heeft in het vierde kwartaal van zijn gebroken boekjaar een hogere omzet behaald. In het afgelopen boekjaar steeg de omzet met 7,9 procent tot een totaal van 149,35 miljard dollar, met een vergelijkbare groei in de VS van 7,8 procent. Het aandeel steeg 2,3 procent.

Altice USA gaat in de Verenigde Staten mobiele abonnementen aanbieden. Topman Dexter Goei van Altice USA sprak donderdag de verwachting uit dat de mobiele activiteiten in de VS binnen een jaar winstgevend zullen zijn.

De openbare aanklagers van New York en Texas zullen afzonderlijk onderzoek doen naar de invloed en macht van respectievelijk Google en Facebook, zo meldde The Wall Street Journal vrijdag. Facebook daalde 1,7 procent, terwijl de moedermaatschappij van Google, Alphabet, 0,3 procent verloor.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
Amerikaanse bedrijven maken vaart met terugtrekken Chinese investeringen - media

(ABM FN-Dow Jones) Amerikaanse bedrijven trekken in verhoogd tempo hun investeringen in China terug. Dit blijkt volgens zakenzender CNBC uit een enquête van de Amerikaanse Kamer van Koophandel in Shanghai en PwC.

Door de Amerikaanse importheffingen worden Amerikaanse fabrikanten volgens CNBC gedwongen China te verlaten.

Maar liefst 26,5 procent van de respondenten zei dat ze in het afgelopen jaar investeringen die aanvankelijk bedoeld waren voor China hebben teruggetrokken en hebben verplaatst naar andere regios. Dat is een toename van 6,9 procentpunt ten opzichte van een jaar eerder.

Het onderzoek vond plaats tussen 27 juni en 25 juli, toen de presidenten Xi Jinping en Donald Trump overeenkwamen om de handelsgesprekken weer te hervatten. Daarna escaleerde de kwestie en legden beide landen elkaar nieuwe importheffingen op.

Ook restricties van Beijing bemoeilijken de toegang van Amerikaanse bedrijven tot de lokale Chinese markt, blijkt uit het onderzoek.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
General Electric doet afstand van Baker Hughes

(ABM FN-Dow Jones) General Electrics wil miljoenen aandelen van Baker Hughes verkopen, waarmee het conglomeraat zijn meerderheidsbelang in deze dienstverlener aan de olie-industrie opgeeft. Dat maakte Baker Hughes dinsdag bekend.

In totaal zullen GE en andere aanverwante partijen 105 miljoen aandelen aanbieden aan beleggers in een secundaire beursgang van het voormalige GE-onderdeel. Dit zou bij de jongste slotkoers van ruim 24 dollar een slordige 2,5 miljard dollar opleveren. Ook zal Baker Hughes voor 250 miljoen dollar aan eigen aandelen kopen van GE.

Omdat GE zijn meerderheid verliest, mag het concern straks nog maar één bestuurslid benoemen, in plaats van vijf.

Het aandeel GE steeg licht in de handel nabeurs, terwijl Baker Hughes bijna 4 procent lager noteerde.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
Amerikaanse waakhond richt pijlen op Amazon

Gepubliceerd op 11 sep 2019 om 11:52 | Views: 431

SEATTLE (AFN/BLOOMBERG) - Amerikaanse mededingingsautoriteiten zijn begonnen aan een reeks ondervragingen van kleine bedrijven die hun producten verkopen via Amazon. De toezichthouder Federal Trade Commission (FTC) wil daarmee nagaan of de webwinkelreus zijn dominante positie op de markt misbruikt.

Ten minste drie winkeliers laten weten dat ze een gesprek van zo'n anderhalf uur hebben gehad met onderzoekers van de FTC. De vraag die daarbij centraal staat, is hoeveel van hun omzet via Amazon wordt behaald en hoeveel via vergelijkbare onlinewinkels van concurrenten. Amazon claimt in zijn verweer tegen mededingingsklachten vaak dat winkeliers zelf kunnen kiezen via welk platform ze online producten verkopen.

Volgens experts in kartelonderzoeken wijst de opzet van het onderzoek erop dat de marktwaakhond een grondig onderzoek naar Amazon voorbereidt. Gesprekken met ondernemers moeten de precieze werkwijze van Amazon in kaart brengen en uitwijzen of het bedrijf daarbij zijn boekje te buiten gaat. Het internetbedrijf zelf heeft nog geen melding gemaakt van een kartelonderzoek. De FTC onthield zich van commentaar.

Europa

Techwebsite The Verge meldde eerder al dat de FTC zich verdiept in een deal tussen Apple en Amazon. De samenwerking zou kleinere Amerikaanse verkopers van Apple-producten mogelijk buitenspel zetten.

Amazon ligt ook in Europa onder vuur van mededingingsautoriteiten. De commissaris voor Mededinging van de Europese Unie, Margrethe Vestager, kondigde in juli een formeel onderzoek aan naar mogelijk misbruik van verkoopgegevens van concurrenten door Amazon. In Italië viel de financiële opsporingsdienst binnen bij dochterondernemingen van Amazon om bewijs te verzamelen voor een kartelonderzoek.
voda
0
Trump wil negatieve rente

(ABM FN-Dow Jones) De Federal Reserve zou de rente naar nul of zelfs daaronder moeten verlagen. Deze oproep deed de Amerikaanse president Donald Trump op Twitter.

De VS zouden volgens de president altijd de laagste rente moeten betalen. Het land beschikt dan ook over een "geweldige munt, macht en balans".

En zodra de rente is verlaagd, wil Trump de schulden van de VS herfinancieren.

Probleem is echter dat Jerome Powell, de voorzitter van de Fed, "naïef" is en "deze historische kans" mis wordt gelopen door de "idioten" bij de centrale bank. Dit terwijl andere landen deze kans wel grijpen.

De Fed komt volgende week met een nieuw rentebesluit.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
Futures voorspellen rustige start Wall Street

(ABM FN-Dow Jones) De Amerikaanse beurzen gaan woensdag een vlakke tot licht hogere opening tegemoet, nadat China bepaalde Amerikaanse producten vrijstelde van hogere importheffingen, voorafgaand aan hernieuwde onderhandelingen over een handelsakkoord volgende maand.

Futures op de toonaangevende S&P 500 index noteerden rond lunchtijd tot 0,1 procent in het groen.

China kondigde woensdag aan dat zestien productcategorieën zullen worden vrijgesteld van de eerste ronde van verhoging van importheffingen. Hervatting van de Amerikaans-Chinese onderhandelingen op een hoog niveau staat gepland voor oktober.

In Europa stonden de grote aandelenindices van Duitsland en Frankrijk ongeveer een half procent hoger en in Azië stegen woensdagochtend de beurzen van Hongkong en Japan, terwijl de beurs van Shanghai juist wat terrein verloor.

Beleggers lijken de afgelopen dagen intussen minder stimulering van de Europese Centrale Bank te verwachten bij de monetaire beleidsvergadering van donderdag dan eerder voorzien. "Voorafgaand aan de rentevergadering van de ECB leken beleggers wat fiches van tafel te halen, terwijl de agressieve verwachtingen werden teruggeschroefd", stelde analist Antoine Bouvet van ING Bank.

De olieprijs steeg. Een oktober-future West Texas Intermediate steeg 0,9 procent tot 57,92 dollar, terwijl een november-future Brent 0,7 procent duurder werd op 62,83 dollar.

De euro/dollar noteerde op 1,1014. Bij aanvang van de handelsdag in Europa bewoog het muntpaar nog op 1,1047 en bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen op dinsdag stond er nog 1,1040 op de borden.

Bedrijfsnieuws

Charles Schab schrapt 600 banen om de impact van de lagere rente op het bankbedrijf te vangen. De broker uit San Francisco neemt zo afscheid van 3 procent van de medewerkers, zou topman Walt Bettinger onlangs tegen zijn personeel hebben gezegd, volgens bronnen van The Wall Street Journal.

Uber heeft 435 man aan technisch personeel de wacht aan gezegd. Dit maakte de Amerikaanse taxidienst dinsdag in een interne memo bekend die werd ingezien door The Wall Street Journal. Wereldwijd werken er circa 27.000 man bij Uber, dat in mei van dit jaar naar de beurs ging.

Apple onthulde dinsdagavond een drietal opgewaardeerde iPhones, waaronder ook een lager geprijsd model, en kondigde plannen aan om de markt voor streaming video's te enteren, waar Netflix nu nog de dienst uitmaakt. Het aandeel Apple sloot dinsdag 1,2 procent, terwijl Netflix meer dan een procent verloor.

General Electric geeft zijn meerderheidsbelang in de dienstverlener aan de olie-industrie Baker Hughes op, om zijn schulden verder af te bouwen, meldde het bedrijf dinsdagavond. De verkoop van aandelen levert 3 miljard aan contanten op, maar ook een boekhoudkundige last van meer dan 7 miljard dollar. GE fuseerde zijn noodlijdende olie- en gasbedrijf in 2017 met Baker Hughes en hield daar een meerderheidsbelang van 62,5 procent aan over in het fusiebedrijf. Het aandeel steeg dinsdag 2 procent.

De grootste bank in de VS begint voorbereidingen te treffen om winstgevend te blijven als de rente in de VS naar nul zou zakken. Topman James Dimon van JP Morgan Chase zei dinsdag tijdens een conferentie dat de bank kijkt naar fee's en vergoedingen die in rekening kunnen worden gebracht als de rentes naar nul dalen, of daaronder. Hij zei dat niet te verwachten, maar dat het klimaat hieromtrent wel sterk is gewijzigd. Het aandeel sloot dinsdag 1,3 procent hoger en bewoog in de handel voorbeurs iets omlaag.

Overigens riep de Amerikaanse president Donald Trump de Federal Reserve woensdag op om de beleidsrente naar nul of zelfs daaronder te verlagen. De VS zouden volgens de president altijd de laagste rente moeten betalen, vergeleken met andere landen. En zodra de rente is verlaagd, wil Trump de schulden van de VS herfinancieren.

Volkswagen heeft geen interesse in het kopen van een belang in Tesla. Dit zei CEO Herbert Diess dinsdag tijdens een autoshow in Frankfurt. "Ik zou geen belang kopen, omdat wat zij [Tesla] doen wij zelf ook kunnen", aldus Diess.

Slotstanden

Wall Street sloot dinsdag vlak, na een rally tegen de slotzoemer. De toonaangevende S&P 500 index eindigde 0,03 procent hoger op 2.979,39 punten, de Nasdaq daalde 0,04 procent en de Dow Jones index eindigde 0,28 procent hoger.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
Amerikaanse producentenprijzen lopen onverwacht op

(ABM FN-Dow Jones) De producentenprijzen in de Verenigde Staten zijn in augustus onverwacht gestegen. Dit meldde het Amerikaanse ministerie van Arbeid woensdag.

De producentenprijzen stegen op maandbasis met 0,1 procent. In juni stegen deze prijzen met 0,1 procent en juli stegen de producentenprijzen 0,2 procent.

Er was voor augustus een vlakke prijsindex verwacht.

Op jaarbasis stegen de prijzen in augustus met 1,8 procent.

Zonder de volatiele prijzen van handelsdiensten, voeding en energie stegen de producentenprijzen in de VS in augustus met 0,4 procent, na een daling in juli met 0,1 procent. Het was toen de eerste daling sinds oktober 2015.

Op jaarbasis stegen de kernproducentenprijzen met 1,9 procent, na een stijging van 1,7 procent in juli.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
Amerikaanse groothandelsvoorraden zoals verwacht omhoog

(ABM FN-Dow Jones) De groothandelsvoorraden in de Verenigde Staten zijn in juli gestegen. Dit maakte het Amerikaanse ministerie van handel woensdag bekend.

De groothandelsvoorraden namen met 0,2 procent op maandbasis toe. Vooraf rekenden economen gemiddeld al op deze uitslag.

Op jaarbasis namen de groothandelsvoorraden in juli met 7,1 procent toe.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
Wall Street opent met kleine winsten

Gepubliceerd op 11 sep 2019 om 15:48 | Views: 135

NEW YORK (AFN) - De aandelenbeurzen in New York zijn woensdag licht hoger geopend. China kwam met een uitzonderingenlijst voor importheffingen tegen de Verenigde Staten, wat zorgde voor enig optimisme aan het handelsfront. President Donald Trump haalde daarnaast andermaal hard uit naar de Amerikaanse centralebankenkoepel, de Federal Reserve.

De Dow-Jonesindex noteerde kort na aanvang 0,1 procent hoger op 26.937 punten. De brede S&P 500 zakte een fractie tot 2990 punten en de technologiebeurs Nasdaq won 0,2 procent tot 8099 punten.

Peking zal onder andere op pesticiden, diervoeding en smeermiddelen geen invoertarief van 25 procent meer heffen. De handelsbelemmering blijft staan voor belangrijke Amerikaanse agrarische exportproducten als soja en varkensvlees.

Trump

Trump pleitte via Twitter voor een verlaging van de rente door de Fed tot nul of zelfs daaronder. De kans tot zo'n stevige renteverlaging wordt volgens de president door beleid van "idioten" nu niet benut. De kritiek op de Fed valt aan de vooravond van een nieuw rentebesluit van de Europese Centrale Bank (ECB). Alom worden nieuwe stimuleringsmaatregelen voor de eurozone verwacht.

Bij de bedrijven stond Baker Hughes (min 3,8 procent) in de aandacht. Industrieel concern General Electric (GE) heeft aangekondigd zijn meerderheidsaandeel in de oliedienstverlener op te geven door voor 3 miljard dollar aan aandelen in Baker Hughes te verkopen.

Vergrootglas

Amazon (min 0,3 procent) ligt onder een vergrootglas van Amerikaanse autoriteiten. Markttoezichthouder FTC bereidt met ondervragingen van kleinere ondernemers mogelijk een grondig mededingingsonderzoek naar de webwinkelreus voor.

General Motors (GM) daalde 0,8 procent. Het autoconcern riep in de VS miljoenen auto's terug naar de garage wegens een probleem met het remsysteem. De winkelketen voor videospelletjes GameStop kelderde ruim 19 procent na tegenvallende kwartaalcijfers.
voda
0
Techaandelen in trek op Wall Street

(ABM FN-Dow Jones) De beurzen op Wall Street noteren woensdag met nog een paar uur handel te gaan in de plus. De S&P 500 en Dow Jones index stijgen 0,5 procent en de Nasdaq staat 0,9 procent in het groen.

China kondigde woensdag aan dat zestien productcategorieën zullen worden vrijgesteld van de eerste ronde van verhoogde importheffingen. Nieuwe Amerikaans-Chinese onderhandelingen op een hoog niveau staan gepland voor oktober.

Een kleine handreiking door Beijing, volgens marktanalist David Madden van CMC Markets. "Dit is een stap in de goede richting voor de handelsrelatie tussen de VS en China en zou een soortgelijke actie in Washington kunnen bewerkstelligen."

Verder riep de Amerikaanse president Donald Trump de Federal Reserve op om de monetaire beleidsrente te verlagen naar nul, of zelfs daaronder, in reactie op de lage rentes in Europa, waar de Europese Centrale Bank op het punt staat de rente zelfs nog verder te verlagen. De Federal Reserve maakt het rentebesluit volgende week bekend.

Olie wordt woensdag goedkoper door de berichten dat Trump met zijn adviseurs heeft gesproken over het versoepelen van sancties op Iran om zo een ontmoeting met de Iraanse president Hassan Rouhani veilig te stellen.

De stap volgt een dag nadat de Amerikaanse president aankondigde dat zijn nationale veiligheidsadviseur John Bolton opstapt. Bolton wilde de olie-export van Iran tot nul terugbrengen.

"Eén oorlogshavik minder", zei analist Stephen Innes van Axitrader over het vertrek van Bolton. Vanuit een geopolitiek perspectief betekent het vertrek van Bolton volgens Innes "een lagere risicopremie met het oog op een oorlog", met name in Syrië, Venezuela en Iran.

Een versoepeling van de Iraanse sancties kan leiden tot een hoger olie-aanbod. Recent waren het juist de geopolitieke spanningen in het Midden-Oosten die een bodem hielden onder de olieprijzen, te midden van een dalende groeivraag.

Op macro-economisch vlak is het woensdag rustig. De producentenprijzen in de VS zijn in augustus 0,1 procent gestegen, waar een stabiele prijsontwikkeling werd verwacht. De kernproducentenprijzen stegen zelfs met 0,4 procent, na een lichte daling in juli. De groothandelsvoorraden in de VS zijn in juli conform de verwachting licht gestegen.

De euro/dollar noteert woensdagavond 0,3 procent lager op 1,1010.

Bedrijfsnieuws

Apple onthulde dinsdagavond een drietal opgewaardeerde iPhones, waaronder ook een lager geprijsd model, en kondigde plannen aan om de markt voor streaming video's te betreden. Dit betekent nog meer concurrentie voor Netflix. Apple noteert woensdag 2,8 procent in de plus en heeft daarmee voor het eerst in 2019 weer een marktwaarde 1 biljoen dollar. Netflix stijgt 0,7 procent.

Ook andere techaandelen zijn woensdag in trek. Facebook stijgt 1,4 procent. Intel wint 1,3 procent, net als Google-moeder Alphabet.

Uber heeft 435 man aan technisch personeel de wacht aan gezegd. Dit maakte de Amerikaanse taxidienst in een interne memo bekend die werd ingezien door The Wall Street Journal. Wereldwijd werken er circa 27.000 man bij Uber, dat in mei van dit jaar naar de beurs ging. Verder zou een nieuwe Californische wet nadelig zijn voor de bedrijfsmodellen van taxidiensten als Uber en Lyft. Volgens The Wall Street Journal wordt nog wel gekeken naar mogelijke vrijstellingen. Het aandeel van Uber stijgt woensdag 2,4 procent. Lyft wint 3,9 procent.

General Electric geeft zijn meerderheidsbelang in de dienstverlener aan de olie-industrie Baker Hughes op, om zijn schulden verder af te bouwen. De verkoop van aandelen levert 3 miljard aan contanten op, maar ook een boekhoudkundige last van meer dan 7 miljard dollar. Het aandeel stijgt woensdag 1,2 procent aan waarde.

Aandelen GameStop verliezen woensdag ruim 12 procent aan waarde. De retailer van videogames, spelcomputers en andere consumentenelektronica kwam woensdag met teleurstellende kwartaalcijfers en een zwakke outlook.Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
Miljardenschikking pijnstillermaker Purdue Pharma dichtbij

(ABM FN-Dow Jones) Purdue Pharma is dichtbij een miljardenschikking met een aantal Amerikaanse staten en lokale overheden waarmee de fabrikant van de bekende pijnstiller OxyCotin faillissement aan kan vragen om te herstructureren. Dit meldde The Wall Street Journal woensdagavond.

In vrijwel elke Amerikaanse staat zijn rechtszaken aangespannen tegen Purdue vanwege de vermeende rol die het bedrijf zou hebben gespeeld in de heersende opiatencrisis in de Verenigde Staten.

Volgens The Wall Street Journal steunen inmiddels 26 staten en Amerikaanse rechtsgebieden de schikking, die uit kan komen tussen de 10 miljard en 12 miljard dollar. Daarmee zijn de juridische problemen van het bedrijf overigens niet opgelost want diverse staten zouden de deal niet steunen.

Ook onderhandelt Purdue nog met het Amerikaanse ministerie van justitie over een afzonderlijke schikking.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright Dow Jones & Company. All rights reserved.
voda
0
Techaandelen helpen Wall Street aan winst

(ABM FN-Dow Jones) De beurzen op Wall Street zijn woensdag hoger gesloten. De S&P 500 eindigde 0,7 procent op 3.000,93 punten, de Dow Jones index won 0,9 procent en sloot op 27.137,04 punten en de Nasdaq steeg 1,1 procent tot 8.169,68 punten.

China kondigde woensdag aan dat zestien productcategorieën zullen worden vrijgesteld van de eerste ronde van verhoogde importheffingen. Nieuwe Amerikaans-Chinese onderhandelingen op een hoog niveau staan gepland voor oktober.

Een kleine handreiking door Beijing, volgens marktanalist David Madden van CMC Markets. "Dit is een stap in de goede richting voor de handelsrelatie tussen de VS en China en zou een soortgelijke actie in Washington kunnen bewerkstelligen."

Verder riep de Amerikaanse president Donald Trump de Federal Reserve op om de monetaire beleidsrente te verlagen naar nul, of zelfs daaronder, in reactie op de lage rentes in Europa, waar de Europese Centrale Bank op het punt staat de rente zelfs nog verder te verlagen. De Federal Reserve maakt het rentebesluit volgende week bekend.

Olie werd woensdag goedkoper door de berichten dat Trump met zijn adviseurs heeft gesproken over het versoepelen van sancties op Iran om zo een ontmoeting met de Iraanse president Hassan Rouhani veilig te stellen. "We zien wel wat er gebeurt", zei Trump woensdag in reactie op de berichten.

De stap volgt een dag nadat de Amerikaanse president aankondigde dat zijn nationale veiligheidsadviseur John Bolton opstapt. Bolton wilde de olie-export van Iran tot nul terugbrengen.

"Eén oorlogshavik minder", zei analist Stephen Innes van Axitrader over het vertrek van Bolton. Vanuit een geopolitiek perspectief betekent het vertrek van Bolton volgens Innes "een lagere risicopremie met het oog op een oorlog", met name in Syrië, Venezuela en Iran.

Een versoepeling van de Iraanse sancties kan leiden tot een hoger olie-aanbod. Recent waren het juist de geopolitieke spanningen in het Midden-Oosten die een bodem hielden onder de olieprijzen, te midden van een dalende groeivraag.

Op macro-economisch vlak was het woensdag rustig. De producentenprijzen in de VS zijn in augustus 0,1 procent gestegen, waar een stabiele prijsontwikkeling werd verwacht. De kernproducentenprijzen stegen zelfs met 0,4 procent, na een lichte daling in juli. De groothandelsvoorraden in de VS zijn in juli conform de verwachting licht gestegen.

De euro/dollar noteerde woensdagavond rond het slot van de beurzen in New York 0,3 procent lager op 1,1010.

Bedrijfsnieuws

Apple onthulde dinsdagavond een drietal opgewaardeerde iPhones, waaronder ook een lager geprijsd model, en kondigde plannen aan om de markt voor streaming video's te betreden. Dit betekent nog meer concurrentie voor Netflix. Apple steeg woensdag 3,2 procent en kreeg daarmee voor het eerst in 2019 weer een marktwaarde 1 biljoen dollar. Netflix sloot de dag 0,1 procent in het groen.

Ook andere techaandelen bleken woensdag in trek. Facebook steeg 1,3 procent, Intel won 1,9 procent, Tesla ging 4,9 procent omhoog en Google-moeder Alphabet eindigde 1,2 procent in de plus.

Uber heeft 435 man aan technisch personeel de wacht aan gezegd. Dit maakte de Amerikaanse taxidienst in een interne memo bekend die werd ingezien door The Wall Street Journal. Wereldwijd werken er circa 27.000 man bij Uber, dat in mei van dit jaar naar de beurs ging. Verder zou een nieuwe Californische wet nadelig zijn voor de bedrijfsmodellen van taxidiensten als Uber en Lyft. Volgens The Wall Street Journal wordt nog wel gekeken naar mogelijke vrijstellingen. Het aandeel van Uber steeg woensdag 1,4 procent. Lyft won 2,4 procent.

General Electric geeft zijn meerderheidsbelang in de dienstverlener aan de olie-industrie Baker Hughes op, om zijn schulden verder af te bouwen. De verkoop van aandelen levert 3 miljard aan contanten op, maar ook een boekhoudkundige last van meer dan 7 miljard dollar. Het aandeel steeg 2,2 procent.

Aandelen GameStop verloren woensdag 10,1 procent aan waarde. De retailer van videogames, spelcomputers en andere consumentenelektronica kwam woensdag met teleurstellende kwartaalcijfers en een zwakke outlook.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
Omzet Oracle onder verwachting

(ABM FN-Dow Jones) Oracle heeft in het eerste kwartaal van zijn gebroken boekjaar een minder hoge omzet behaald dan verwacht. Dit bleek woensdagavond uit de kwartaalcijfers van de Amerikaanse softwareproducent.

In de verslagperiode steeg de omzet bij contante wisselkoersen met 2 procent tot 9,2 miljard dollar. De markt rekende op 9,3 miljard dollar. Oracle haalde het merendeel van de opbrengsten, bijna 7 miljard dollar, uit zijn clouddiensten.

De operationele winst steeg in het kwartaal met 4 procent op jaarbasis tot 2,9 miljard dollar, met een marge van 31 procent. De aangepaste winst van 0,81 dollar was in lijn met de marktverwachting. Onder de streep resteerde een nettowinst van 2,1 miljard dollar.

Co-CEO Safra Catz sprak van een goede start van boekjaar 2020 en gaf aan een dubbelcijferige groei van de aangepaste winst te verwachten voor heel het jaar.

De andere CEO van Oracle, Mark Hurd, maakte woensdag bekend dat hij tijdelijk verlof neemt vanwege gezondheidsredenen.

Het aandeel Oracle sloot woensdag in de reguliere handel op Wall Street 1,5 procent hoger. In de nabeurshandel verloor het aandeel 4,1 procent.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
Wall Street hoger door ECB en handelshoop

Gepubliceerd op 12 sep 2019 om 15:41 | Views: 313


NEW YORK (AFN) - De aandelenbeurzen in New York zijn donderdag hoger geopend. Beleggers reageren op het rentebesluit van de Europese Centrale Bank (ECB). Ook is er weer wat hoop op dat China en de Verenigde Staten hun handelsvete tot een goed einde gaan brengen nu er enige ontspanning lijkt te zijn.

De Dow-Jonesindex stond na enkele handelsminuten 0,3 procent in de plus op 27.202 punten. De breed samengestelde S&P 500 werd 0,4 procent hoger gezet op 3012 punten en schermenbeurs Nasdaq steeg 0,6 procent tot 8215 punten.

De ECB grijpt flink in om de Europese economie te stimuleren. De centrale bank verlaagt de depositorente en gaat tot nader order obligaties opkopen om zo de afzwakkende Europese economie te stimuleren. Verdere rentestappen werden niet uitgesloten.

Importheffingen Chinese producten

Aan het handelsfront kondigde de Amerikaanse president Donald Trump aan importheffingen op Chinese producten, die hij per 1 oktober wilde invoeren, op te schorten tot 15 oktober. China overweegt daarnaast de import van Amerikaanse landbouwproducten weer vrijuit toe te staan. De twee landen zullen binnenkort de handelsgesprekken hervatten.

Softwareconcern Oracle (min 4,2 procent) maakte bekend dat mede-topman Mark Hurd tijdelijk zijn functie neerlegt vanwege gezondheidsredenen. Tevens kwam het bedrijf met kwartaalcijfers naar buiten die minder sterk waren dan verwacht.
voda
0
ECB voedt kritiek Trump op Fed

(ABM FN-Dow Jones) De Europese Centrale Bank handelt snel en verlaagt de depositorente met 10 basispunten. Dit zei de Amerikaanse president Donald Trump in een Twitter-reactie op het rentebesluit van de ECB.

"Ze proberen en slagen er in de euro te verzwakken tegenover een erg sterke dollar. Dat raakt de Amerikaanse export", aldus Trump.

"En de Fed zit maar stil en blijft maar stil zitten".

"Ze krijgen betaald om te lenen, terwijl wij rente betalen", bekritiseerde de president het terughoudende beleid van de Federal Reserve.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
14.949 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 739 740 741 742 743 744 745 746 747 748 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Direct naar Forum

Markt vandaag

Wall Street in mineur door handelszorgen

20 sep De aandelenbeurzen in New York zijn vrijdag met verliezen gesloten. Handelsspanningen tussen China en de VS... 5

  Indices

  AEX 577,44 -0,28%
  EUR/USD 1,1018 -0,23%
  Germany30^ 12.400,30 -0,46%
  Gold spot 1.516,75 0,00%
  LDN100-24h 7.289,71 0,00%
  NY-Nasdaq Composite 8.117,67 -0,80%
  US30# 26.912,28 -0,06%

  Stijgers

  ALTICE...
  +6,10%
  Vopak
  +4,63%
  UNIBAI...
  +1,89%
  Alfen ...
  +1,83%
  Euroco...
  +1,79%

  Dalers

  SIGNIF...
  -5,36%
  Sligro
  -3,04%
  Fugro
  -2,34%
  IMCD
  -2,24%
  Accell
  -2,22%

  Nieuws Forum Meer»

  (9)

  Eugen III op 21-sep-19 21:07
  (34)

  DerksVisie op 21-sep-19 14:35
  (21)

  Nice guy op 21-sep-19 12:39
  (5)

  Bangizwe op 21-sep-19 12:32
  (3)

  jan de vakman op 21-sep-19 11:57

  Column Forum Meer»

  (69)

  easy56 op 21-sep-19 21:24
  (2)

  pietje01puk op 21-sep-19 16:10
  (5)

  snotneuzeke op 21-sep-19 09:29
  (40)

  eurob op 21-sep-19 04:15
  (85)

  Maan Arkenbosch op 20-sep-19 21:10