Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Dow Jones vanavond (deel 12)

Volgen
 
Klik hier om dit forumtopic te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden bij nieuwe berichten.
13.291 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 658 659 660 661 662 663 664 665 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omlaag ↓
voda
0
Update: consumentenprijzen VS lopen terug

(ABM FN-Dow Jones) De consumentenprijzen in de Verenigde Staten zijn in december licht gedaald met 0,1 procent. Dit bleek vrijdag uit cijfers van het Amerikaanse ministerie van arbeid.

De verwachting was dat er zich in december op maandbasis ook een afname van 0,1 procent had voorgedaan.

"De afname van de consumentenprijzen was conform verwachting. De afname had vooral te maken met de daling van de olieprijs", stelde econoom Stefan Koopman van de Rabobank tegen ABM Financial News. "Op jaarbasis was er een stijging van 1,9 procent, onder de beoogde 2,0 procent van de Federal Reserve. Dit geeft de Fed de ruimte om de rente[verhogingen] even op pauze te zetten", aldus Koopman.

In november was de inflatie nog onveranderd.

Op jaarbasis stegen de prijzen in december met 1,9 procent, waar 2,2 procent was voorzien.

Exclusief de volatiele prijzen voor energie en voeding stegen de consumentenprijzen op maandbasis met 0,2 procent.

De Federal Reserve streeft naar een prijsstabiliteit van 2 procent.

De euro noteerde kort na publicatie 1,1524 dollar, een stijging met 0,2 procent.

Update: om commentaar econoom Stefan Koopman toe te voegen.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
Autoconcern GM positief over winst

Gepubliceerd op 11 jan 2019 om 15:33 | Views: 39

DETROIT (AFN/BLOOMBERG) - Autoconcern General Motors (GM) is positief gestemd over de winstgevendheid. Het Amerikaanse bedrijf denkt dat de winst in 2018 hoger zal uitvallen dan verwacht en denkt dat dit jaar een verdere winststijging te zien zal zijn.

Volgens GM wordt de winstgevendheid geholpen door een recent aangekondigde herstructurering waarbij duizenden banen verdwijnen en fabrieken worden gesloten. Daardoor worden kosten bespaard. Verder doet het bedrijf goede zaken met de verkoop van duurdere pick-uptrucks die hogere winstmarges bieden.

GM denkt dat de Amerikaanse automarkt dit jaar sterk blijft, al zal de totale verkoop waarschijnlijk wel wat minder hoog zijn dan vorig jaar. De Chinese automarkt zal ongeveer vergelijkbaar zijn met 2018, al daalt de winstgevendheid daar licht, aldus GM.
voda
0
Amerikaanse beurzen in de min

Gepubliceerd op 11 jan 2019 om 19:38 | Views: 286

NEW YORK (AFN) - De aandelenbeurzen in New York stonden vrijdag op verlies. Wall Street deed daarmee een stapje terug na de opmars van de afgelopen tijd. De aandacht blijft vooral uitgaan naar de shutdown van de Amerikaanse overheid en het Amerikaans-Chinese handelsconflict.

De Dow-Jonesindex noteerde rond 19.30 uur (Nederlandse tijd) 0,4 procent lager op 23.908 punten. De brede S&P 500 zakte 0,3 procent tot 2588 punten en de technologiegraadmeter Nasdaq daalde ook 0,5 procent, tot 6953 punten.

Een einde aan het begrotingsgeschil en de shutdown is voorlopig niet in zicht. De onderhandelingen lijken muurvast te zitten. President Donald Trump dreigt steeds nadrukkelijker met het afkondigen van een nationale noodsituatie om zo zijn grensmuur te kunnen bekostigen zonder afhankelijk te zijn van politici in het Congres.

Handelsgesprekken

De Amerikaanse minister van Financiën Steven Mnuchin kwam met nieuws over de handelsgesprekken tussen de Verenigde Staten en China. De Chinese vicepremier Liu He, een van de belangrijkste adviseurs van president Xi Jinping, zal later deze maand naar Washington afreizen om de onderhandelingen op een hoog niveau voort te zetten.

Apple ging 1,3 procent omlaag. Het bedrijf worstelt met de verkoop van iPhone-telefoons in China. Dat was ook een van de belangrijkste redenen waarom Apple vorige week een omzetwaarschuwing gaf. Chinese winkeliers hebben de prijzen van nieuwe iPhones verlaagd.

General Motors

Autoconcern General Motors (GM) won 8 procent. GM is positief gestemd over de winstgevendheid. Het Amerikaanse bedrijf denkt dat de winst in 2018 hoger zal uitvallen dan verwacht en denkt dat dit jaar een verdere winststijging te zien zal zijn.

Gamesbedrijf Activision Blizzard duikelde 10 procent nadat het bekendmaakte de rechten van schietspel Destiny terug te geven aan partner Bungie. Daardoor heeft Activision de handen vrij om nieuwe spellen te ontwikkelen.

De euro was 1,1477 dollar waard, tegen 1,1475 dollar bij het slot van de Europese beurzen. Een vat Amerikaanse olie daalde 2 procent in prijs tot 51,51 dollar. Brentolie kostte 2,1 procent minder en werd verhandeld voor 60,39 dollar per vat.
voda
0
Risico op een recessie in VS neemt toe

De kans dat de Amerikaanse economie het komende jaar in een recessie terechtkomt, is in zes jaar niet zo groot geweest. Uit een enquête van persbureau Bloomberg onder economen blijkt dat de kans op een recessie nu wordt ingeschat op 25%. Ze wijzen vooral op de onrust op de financiële markten en de handelsoorlog van de VS met China. Ook het voortslepende conflict over de overheidsbegroting, waardoor een deel van de Amerikaanse overheid al enkele weken gesloten is, bedreigt de economie van het land.

In december hield nog 20% rekening met een recessie in de komende twaalf maanden. Vorig jaar kreeg de economie van de VS een extra impuls van de belastingverlagingen die president Donald Trump doorvoerde. Menig econoom ging er al langer van uit dat het effect van deze maatregelen in 2019 zou wegebben.

Patstelling
De analisten gaan ervan uit dat iedere één à twee weken dat het conflict over de begroting voortduurt 0,1 à 0,2 procentpunt aan groei kost. Trump verlangt $5 mrd voor de aanleg van een muur om de grens met Mexico te bewaken, maar de Democratische meerderheid in het Huis van Afgevaardigden weigert dit bedrag toe te kennen. Door deze patstelling is er geen wettelijk goedgekeurde begroting meer en moest een deel van de federale overheidsdiensten sluiten.

Toch zijn de economen per saldo helemaal niet zo pessimistisch over het perspectief voor dit jaar. De grootste groep gaat ervan uit dat een economische groei van 2,5% over 2019 haalbaar is. De veronderstelling is dat 2018 uiteindelijk de boeken in gaat met 2,9% groei.

Binnenlandse economie
De hoop van economen is vooral gevestigd op de binnenlandse economie. Ze gaan ervan uit dat de werkloosheid laag blijft en de stevige banengroei aanhoudt. Bovendien blijkt uit recente cijfers dat de loongroei is aangetrokken tot het hoogste niveau in jaren, wat de koopkracht extra stimuleert.

Mocht de Amerikaanse economie tot juli blijven groeien, dan is sprake van tien jaar onafgebroken groei — de langste groeicyclus in de geschiedenis.
Inflatie lager

Vrijdag bleek dat de Amerikaanse inflatie in december is afgenomen door sterk gedaalde energieprijzen. Stegen de prijzen van consumptiegoederen in november vorig jaar nog met 2,2%, over december was dat 1,9%. Nu het stelsel van centrale banken heeft aangekondigd dat vervolgstappen in het monetaire beleid dit jaar vooral zullen afhangen van de feitelijke ontwikkeling van de economie, doet een daling van de inflatie al snel veronderstellen dat de Federal Reserve geen vaart zal maken met verdere renteverhogingen.

fd.nl/economie-politiek/1285428/risic...
voda
0
Wall Street beweegt richting lager slot

(ABM FN-Dow Jones) De Amerikaanse beurzen noteerden vrijdag pakweg 1 1/2 uur voor de slotbel lager.

De toonaangevende S&P 500 index daalde 0,2 procent tot 2.590,97 punten, de Dow Jones index verloor 0,3 procent op 23.935,15 punten en de Nasdaq sloot 0,3 procent lager op 6.962,68 punten.

Daarmee kwam de opwaartse trend van de afgelopen vijf handelsdagen ten einde. Beleggers putten de afgelopen handelsweek met name hoop uit de zalvende woorden van diverse Fed-functionarissen, waarbij zij de boodschap verspreidden dat de centrale bank voorzichtig zal zijn dit jaar met het verhogen van de rente.

Fed-voorzitter Jerome Powell versterkte die boodschap donderdag tijdens een discussie bij the Economic Club of Washington, waarbij hij benadrukte dat de centrale bank 'flexibel' en 'geduldig' zal zijn met zijn monetaire beleid omdat de inflatie 'onder controle' is.

"De markt is blij met met het ultra-soepele beleid van de centrale bank", zei analist Edward Moya van Oanda. "De inflatie is laag en onder controle en de belangrijkste reden voor de Fed dat de centrale bank zo geduldig kan zijn", voegde hij toe.

Handelaren zijn daarentegen nog altijd in afwachting van de concrete afspraken die zijn gemaakt tijdens de onderhandelingen tussen China en de VS afgelopen week.

Positief is dat de toponderhandelaar van Chinese zijde eind januari naar Washington vertrekt om verder te praten. Liu He zal naar verwachtingen op 30 en 31 januari onderhandelen met handelsgezant Robert Lighthizer en minister Steven Mnuchin, meldde The Wall Street Journal.

Momenteel is er een staakt-het-vuren tussen China en de VS. Maar mochten de onderhandelingen op niets uitlopen, dan zal Amerika op 1 maart importheffingen van 10 procent op meer dan 200 miljard dollar aan Chinese goederen verhogen naar 25 procent.

Een ander punt van focus is de gedeeltelijke sluiting van het Amerikaanse overheidsapparaat, waar op korte termijn nog geen eind aan lijkt te komen. Als deze komende zaterdag nog niet is opgeheven, is dit langste shutdown in de Amerikaanse geschiedenis.

Op macro-economisch vlak werd vrijdag bekend dat de consumentenprijzen in de Verenigde Staten in december licht zijn gedaald met 0,1 procent. Op jaarbasis stegen de prijzen in december met 1,9 procent, waar 2,2 procent was voorzien.

De olieprijs noteerde vrijdag tot 2,0 procent lager.

De euro/dollar noteerde op 1,1472. Bij aanvang van de handelsdag in New York bewoog het muntpaar nog op 1,1484 en rond het sluiten van de Amerikaanse beurzen op donderdag stond er een stand van 1,1498 op de borden.

Op macro-economisch vlak staan maandag in de Verenigde Staten een vijftal publicaties geagendeerd. Voorbeurs verschijnen de Amerikaanse groothandelsvoorraden van november, gevolgd door nieuwe woningverkopen, bedrijfsvoorraden, de fabrieksvoorraden en de bouwuitgaven in november. Het is mogelijk dat de publicaties komen te vervallen vanwege de gedeeltelijke sluiting van het overheidsapparaat.

Bedrijfsnieuws

Netflix noteerde 4,1 procent hoger, nadat Raymond James het advies verhoogde van outperform naar kopen.

Chico’s FAS steeg 5,3 procent. Het concern kondigde de sluiting aan van 250 winkels.

General Motors steeg 7,7 procent. De Amerikaanse autoproducent zei te verwachten dat de winst en aangepaste vrije kasstroom in 2018 waarschijnlijk hoger zal uitkomen dan verwacht. Het concern gaf tevens een positieve outlook voor 2019 af.

Yum Brands verloor 1,7 procent, na een adviesverlaging van Goldman Sachs van de moedermaatschappij van KFC en Pizza Hut naar verkopen van neutraal.

Starbucks verloor tevens 1,7 procent, tevens na een adviesverlaging van Goldman Sachs. De bank verlaagde het advies naar neutraal van kopen.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
Aandeel Goldcorp de hoogte in na overnamebod

(ABM FN-Dow Jones) Het aandeel Goldcorp gaat maandag flink hoger openen, nadat Newmont Mining zei alle aandelen op te kopen voor 10 miljard dollar.

Aandeelhouders van Goldcorp krijgen voor elk aandeel 0,328 aandeel Newmont, wat een premie betekent van 17 procent betekent over de gemiddelde koers van de afgelopen 20 handelsdagen.

Goudmijnexploitant Newmont denkt dat de combinatie met Goldcorp 100 miljoen dollar aan jaarlijkse synergievoordelen zal opleveren.

Het aandeel Newmont opent maandag vermoedelijk lager. In de handel voorbeurs zakte de koers zo'n 4 procent.

Recent was er al meer overnamenieuws onder de gouddelvers. Barrick Gold bereikte overeenstemming over de acquisitie van Rangold Resources voor 6 miljard dollar.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
Lagere futures op Wall Street

(ABM FN-Dow Jones) De Amerikaanse beurzen gaan maandag een lagere opening tegemoet, nadat tegenvallende handelscijfers uit Chinae de zorgen over een mondiale economische vertraging aanwakkerden.

Futures op de toonaangevende S&P 500 index noteerden rond lunchtijd tot 0,9 procent in het rood.

De cijfers uit China lieten een zwakke import en export zien in december. Het handelsoverschot van China met de Verenigde Staten steeg vorig jaar naar een nieuw record van 323 miljard dollar, terwijl de twee landen proberen om deze onevenwichtigheid op te lossen.

Het kwartaalcijferseizoen op Wall Street gaat maandag van start met de resultaten van Citigroup. Later deze week volgen ook andere grote banken, zoals JP Morgan Chase, Wells Fargo en Goldman Sachs, evenals de vermogensbeheergigant BlackRock en videostreamingdienst Netflix.

Beleggers zijn niet geheel gerust op de kwartaalcijfers, nadat met name Apple veel indruk maakte met een omzetwaarschuwing. Ook andere bedrijven gaven al waarschuwingen af.

"Analisten hebben hun winstverwachtingen sneller dan verwacht teruggeschroefd in de aanloop naar het cijferseizoen stelde analist Jasper Lawler van London Capital Group. "De opvallende waarschuwing van Apple heeft de lat voor andere bedrijven misschien overdreven verlaagd."

Lawler rekent op een gemiddelde winstgroei van ongeveer 10 procent, wat minder is dan in het derde kwartaal, maar nog steeds erg sterk. "Het vierde kwartaal wordt waarschijnlijk wel wat wisselvalliger dan het derde, toen er alom winnaars waren. De effecten van belastingverlagingen beginnen uit de vergelijkingscijfers op jaarbasis te verdwijnen."

Ondertussen zal de aanstaande uittrede van de Britten uit de EU deze week weer op de voorgrond staan, met een belangrijke stemming over de Brexit-deal van premier Theresa May op de agenda voor dinsdag. Oppositieleider Jeremy Corbyn zei zondag dat zijn Labour-partij nieuwe verkiezingen zal eisen als het parlement het akkoord van May afwijst. Een motie van wantrouwen zou al in de maak zijn.

De euro/dollar stond op 1,1473. Bij aanvang van de handelsdag in Europa bewoog het muntpaar nog op 1,1470 en bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen op vrijdag stond er 1,1464 op de borden.

De olieprijs daalde. Een februari-future West Texas Intermediate daalde 1,3 procent tot 50,92 dollar, terwijl een maart-future Brent 1,2 procent goedkoper werd op 59,77 dollar. De recente volatiliteit in de oliemarkt leidt tot zorgen bij Saoedi-Arabië, maar de fundamenten verbeteren wel. Dit zei energieminister Khalid al-Falih zondag.

"De huidige fundamenten bewegen duidelijk in de juiste richting", aldus de minister tijdens een energiebijeenkomst in Abu Dhabi.

Minister al-Falih voegde toe dat Saoedi-Arabië van plan is om de olie-export terug te brengen van 7,2 miljoen vaten per dag in januari naar 7,1 miljoen in februari.

Bedrijfsnieuws

Het aandeel Gannett schoot omhoog na een vijandig bod van MNG, dat de uitgever van de grote Amerikaanse krant USA Today waardeert op meer dan 13 miljard dollar. Gannett klom 20 procent in de handel voorbeurs.

Aandelen van PG&E kelderden maandag in de handel voorbeurs, nadat het aardgas- en elektriciteitsbedrijf aankondigde faillissement aan te zullen vragen rond 29 januari, vanwege de potentiële aansprakelijkheid voor de bosbranden in Noord-Californië in 2017 en 2018. Het aandeel werd 50 procent minder waard.

Mijnbouwer Newmont deed een overnamebod op Goldcorp dat de rivaal op 10 miljard dollar waardeert. Het aandeel Goldcorp steeg 11 procent voorbeurs, Newmont daalde 4,4 procent.

Tailored Brands verlaagde zijn winstverwachting. Het aandeel liet nog geen openingsindicatie zien.

Slotstanden

De Amerikaanse beurzen sloten vrijdag weinig veranderd. De toonaangevende S&P 500 index eindigde vlak op 2.596,27 punten, de Dow Jones index sloot vlak op 23.995,95 punten en de Nasdaq sloot 0,2 procent lager op 6.971,48 punten.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
Abercrombie & Fitch handhaaft verwachtingen

(ABM FN-Dow Jones) Modewinkelketen Abercrombie & Fitch heeft de markt maandag positief verrast door de verwachtingen voor het vierde kwartaal te bevestigen.

Het Amerikaanse modebedrijf voorziet dat de identieke omzet, zoals gemeten voor dezelfde winkels, met lage enkelcijferige percentages zal stijgen, vergeleken met een jaar eerder. Dat biedt ruimte voor een meevaller, aangezien analisten volgens gegevens van FactSet gemiddeld op een groei van 1,2 procent rekenen.

De netto-omzet zal naar verwachting met circa 5 procent dalen, door kalender- en wisselkoerseffecten. Zo telde 2017 meer koopdagen aan het einde van het jaar die er in 2018 niet waren. Analisten rekenen gemiddeld op een 4,8 procent lager omzet.

"We waren tevreden met onze prestatie in het feestdagenseizoen met veel concurrentie", stelde CEO Fran Horowitz maandag. "Voor het hele jaar blijven we op koers om meer dan 1 miljard online omzet te behalen."

Abercrombie heeft de publicatie van de kwartaalcijfers gepland op 6 maart. De afgelopen drie maanden steeg het aandeel met 9 procent, terwijl de S&P500-index 6 procent daalde en de tracker voor de retailsector in die brede aandelenindex zelfs met 8 procent daalde.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
Sterke winst Citi ondanks zwakke omzet

(ABM FN-Dow Jones) Citigroup heeft in het het vierde kwartaal van 2018 meer winst geboekt dan verwacht, maar de omzet viel wat tegen bij de retailbank en bij de vastrentende waarden, die leden onder de volatiele markt. Dit bleek maandag bij de publicatie van de resultaten van de Amerikaanse bankreus, die het cijferseizoen op Wall Street aftrapt.

Citigroup meldde een nettowinst van 4,31 miljard dollar, of 1,64 dollar per aandeel. Het winstcijfer volgde op een verlies van het voorgaande jaar van 18,9 miljard dollar, die het gevolg was van eenmalige verliezen door een belastingverlaging.

De aangepaste winst per aandeel, zonder eenmalige posten, bedroeg 1,61 dollar, wat meer was dan de gemiddelde verwachting van analisten volgens FactSet, van 1,55 dollar.

De omzet van Citigroup daalde echter met 2 procent van 17,5 miljard dollar een jaar eerder tot 17,12 miljard afgelopen kwartaal. Analisten rekenden op een ongewijzigd omzetcijfer.

Bij de wereldwijde retailbank daalde de omzet met 9 procent, terwijl ook bij de zakenbank de inkomsten uit de handel in vastrentende waarden met 21 procent daalden. Het onderdeel dat zich bezighoudt met aandelen boekte juist een 18 procent hogere omzet.

"Een deel van onze marktgevoelige activiteiten werd geraakt door een volatiel vierde kwartaal, vooral vastrentend", stelde CEO Michael Corbat in een toelichting.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
Glencore leende miljard dollar aan omstreden zakenman in Congo

(ABM FN-Dow Jones) Glencore heeft bijna een miljard dollar in leningen en voorschotten aan bedrijven verstrekt die verbonden zijn aan een Israëlische zakenman, Dan Gertler, die van corruptie in de Democratische Republiek Congo wordt beschuldigd. Dit blijkt uit documenten die The Wall Street Journal heeft ingezien.

De leningen werden door Gertler gebruikt om te investeren in de kopermijnbouw in het Afrikaanse land.

De relatie tussen Glencore en Gertler is een aandachtspunt geweest van de Amerikaanse en Canadese autoriteiten, die de activiteiten van het bedrijf in Congo en de banden met Gertler hebben onderzocht.

Glencore heeft klachten over de banden met Gertler altijd afgewezen. Gertler en Fleurette Group, de belangrijkste onderneming van de zakenman in Congo, ontkennen dat zij de wet hebben vertreden.

Een woordvoerder van Glencore weigerde aan The Wall Street Journal commentaar over details van de leningen.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
Lagere start Wall Street in de maak

(ABM FN-Dow Jones) De Amerikaanse beurzen stevenen maandag af op een lagere opening omdat zorgen over een mondiale economische vertraging opnieuw zijn opgelaaid na tegenvallende handelscijfers uit China.

Een half uur voor opening van Wall Street stonden de futures op de toonaangevende S&P 500 index tot 0,8 procent in het rood.

De cijfers uit China lieten een zwakke import en export zien in december. Het handelsoverschot van China met de Verenigde Staten steeg vorig jaar naar een nieuw record van 323 miljard dollar, terwijl de twee landen proberen om deze onevenwichtigheid op te lossen.

Het kwartaalcijferseizoen op Wall Street ging maandag van start met de resultaten van Citigroup, die licht negatief leken te worden ontvangen.

Later deze week volgen ook andere grote banken, zoals JP Morgan Chase, Wells Fargo en Goldman Sachs, evenals de vermogensbeheergigant BlackRock en videostreamingdienst Netflix.

Beleggers waren niet geheel gerust op de kwartaalcijfers, nadat met name Apple veel indruk maakte met een omzetwaarschuwing. Ook andere bedrijven gaven al waarschuwingen af.

"Analisten hebben hun winstverwachtingen sneller dan verwacht teruggeschroefd in de aanloop naar het cijferseizoen", stelde analist Jasper Lawler van London Capital Group. "De opvallende waarschuwing van Apple heeft de lat voor andere bedrijven misschien wat verder verlaagd dan gerechtvaardigd is."

Lawler rekent op een gemiddelde winstgroei bij de Amerikaanse bedrijven van ongeveer 10 procent, wat minder zou zijn dan in het derde kwartaal, maar nog steeds erg sterk. "Het vierde kwartaal wordt waarschijnlijk wel wat wisselvalliger dan het derde, toen er alom winnaars waren. De effecten van belastingverlagingen beginnen uit de vergelijkingscijfers op jaarbasis te verdwijnen."

Ondertussen komt de aanstaande uittreding van de Britten uit de EU deze week weer op de voorgrond, met een belangrijke stemming over de Brexit-deal van premier Theresa May op de agenda voor dinsdag. Oppositieleider Jeremy Corbyn zei zondag dat zijn Labour-partij nieuwe verkiezingen zal eisen als het parlement het akkoord van May afwijst.

De euro/dollar stond op 1,1458. Bij aanvang van de handelsdag in Europa bewoog het muntpaar nog op 1,1470 en bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen op vrijdag stond er 1,1464 op de borden.

De olieprijs daalde. Een februari-future West Texas Intermediate daalde 1,4 procent tot 50,89 dollar, terwijl een maart-future Brent 1,2 procent goedkoper werd op 59,78 dollar. De recente volatiliteit in de oliemarkt leidt tot zorgen bij Saoedi-Arabië, maar de fundamenten verbeteren wel. Dit zei energieminister Khalid al-Falih zondag.

"De huidige fundamenten bewegen duidelijk in de juiste richting", aldus de minister tijdens een energiebijeenkomst in Abu Dhabi.
Al-Falih voegde daaraan toe dat Saoedi-Arabië de olie-export wil terugbrengen van 7,2 miljoen vaten per dag in januari naar 7,1 miljoen in februari.

Bedrijfsnieuws

Citigroup meldde een hoger dan verwachte winst van 4,3 miljard dollar in het vierde kwartaal. Analisten hadden echter niet gerekend op de daling van de omzet met 2 procent. Vooral de handel in vastrentende waarde leverde fors minder inkomsten op in het volatiele beurskwartaal: een daling van 21 procent. De aandelentak zag de omzet juist flink stijgen. Het aandeel stond in de handel voorbeurs 0,8 procent lager.

Het aandeel Gannett schoot omhoog na een vijandig bod van MNG, dat de uitgever van de grote Amerikaanse krant USA Today waardeert op meer dan 13 miljard dollar. Gannett klom 20 procent in de elektronische handel voorbeurs.

Modewinkelketen Abercrombie & Fitch bevestigde zijn omzetverwachting voor het vierde kwartaal: door kalender en wisselkoerseffecten zal de omzet zo'n 5 procent lager zijn dan een jaar eerder maar de identieke omzet in dezelfde winkels stijgt met een middelhoog enkelcijferig percentage. Analisten rekenden gemiddeld op 1,2 procent, dus dat biedt ruimte voor een meevaller.
Het aandeel won 4 procent voorbeurs.

Aandelen van PG&E kelderden maandag in de handel voorbeurs, nadat het aardgas- en elektriciteitsbedrijf aankondigde faillissement aan te zullen vragen rond 29 januari, vanwege de potentiële aansprakelijkheid voor de bosbranden in Noord-Californië in 2017 en 2018. Het aandeel werd 48 procent minder waard.

Mijnbouwer Newmont deed een overnamebod op Goldcorp dat de rivaal op 10 miljard dollar waardeert. Het aandeel Goldcorp steeg 9,4 procent voorbeurs, Newmont daalde 6,7 procent.

Tailored Brands verlaagde zijn winstverwachting. Het aandeel stond 15 procent lager.

Slotstanden

De Amerikaanse beurzen sloten vrijdag weinig veranderd. De toonaangevende S&P 500 index eindigde vlak op 2.596,27 punten, de Dow Jones index sloot vlak op 23.995,95 punten en de Nasdaq sloot 0,2 procent lager op 6.971,48 punten.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
Klokkenfeest
0
quote:

voda schreef op 14 jan 2019 om 16:19:


Lagere start Wall Street in de maak


En zo is dat!

Ga vooral je gang hoor :-)
voda
0
Trump vertrouwt op deal met China - media

(ABM FN-Dow Jones)De Amerikaanse president Donald Trump is overtuigd dat hij een handelsakkoord zal sluiten met China. Dit zei hij voor het Witte Huis tegen de pers.

"Het [de onderhandelingen] gaat heel goed met China. Zij hebben problemen met hun economie vanwege de importheffingen", tekende AFP op uit de mond van Trump.

"China wil onderhandelen. Ik heb een zeer goede relatie met president Xi [Jinping]. Ik denk dat we een deal met ze kunnen sluiten", vervolgde Trump volgens het persbureau.

Volgens de president staat de Amerikaanse economie er goed voor.

De export en import van China bleken in december onder druk te hebben gestaan, aldus cijfers vanochtend vroeg. En dat is "slecht voor het sentiment op de financiële markten", aldus marktanalist Stefan Koopman van Rabobank.

Gerekend in dollars nam de Chinese export in december met 4,4 procent af, terwijl een maand eerder nog een stijging van ruim 5 procent werd gemeld. Economen hadden voor december een toename van 2,5 procent voorzien.

De import daalde in dollars zelfs met 7,6 procent. Dat was een maand eerder nog een toename van 3,0 procent. Economen rekenden op een importstijging in december van 3,0 procent. Hierdoor steeg het Chinese handelsoverschot van 44,8 miljard naar 57,1 miljard dollar, flink meer dan de 53 miljard dollar waarop economen hadden gerekend.

In heel 2018 had China een handelsoverschot met de Verenigde Staten ter waarde van een recordbedrag van 323 miljard dollar. De export nam met 11,3 procent toe tot 478 miljard dollar, maar daalde in december, aldus de Chinese cijfers. De import uit de VS nam in 2018 slechts met 0,7 procent toe.

Koopman wees op de Australische dollar, die onder druk staat, en de vlucht naar 'safe haven' de Japanse yen.

"China begint de pijn van de handelsoorlog te voelen", aldus Koopman.

De analist van Rabobank denkt dat dit ertoe leiden dat China bereid is "wat kleine knievallen" richting de VS te doen, maar dat het nog te vroeg dag is voor Beijing om over te gaan tot een grote knieval.

De Amerikaanse president Donald Trump zal zich door deze cijfers juist gesterkt zien, vermoedt Rabobank.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
Trump wijst tijdelijke opheffing shutdown af

Gepubliceerd op 14 jan 2019 om 16:48 | Views: 5.703

WASHINGTON (AFN/RTR) - De Amerikaanse president Donald Trump heeft een voorstel van een Republikeinse bondgenoot in de Senaat afgewezen om overheidsinstellingen die door de zogeheten 'shutdown' gesloten zijn, tijdelijk te heropenen. De shutdown is het gevolg van onenigheid tussen president Trump en de Democraten over de begroting.

De Republikeinse senator Lindsey Graham zei zondag dat hij er bij Trump op had aangedrongen akkoord te gaan met een heropening van de overheid voor drie weken. Dat zou hervatting van de onderhandelingen over de financiële impasse mogelijk maken.

Als de gesprekken in die periode mislukken, voegde Graham toe, dan kan Trump doorgaan en een nationale noodtoestand uitroepen om het Congres te omzeilen en toch geld te krijgen voor een muur aan de grens tussen de VS en Mexico, het probleem dat de shutdown op 22 december veroorzaakte.

Noodtoestand

Trump heeft de optie om de nationale noodtoestand uit te roepen opengehouden als hij geen deal kan krijgen met het Congres. Maar hij zei maandag dat hij er niet naar op zoek was.

Wel houdt Trump vast aan zijn eis van 5,7 miljard dollar voor de bouw van een muur aan de grens met Mexico, die hij tijdens zijn campagne beloofde.
voda
0
Bosch to pay USD 131 million to settle US diesel emissions claims

Auto News German supplier Robert Bosch will pay around USD 131 million to settle claims from Fiat Chrysler Automobiles US diesel owners and resolve all investigations by 47 US state attorneys general into its involvement with diesel vehicles. Bosch and its US unit must pay USD 98.7 million to 47 states, the District of Columbia and Puerto Rico and Guam, and USD 27.5 million to 104,000 Fiat Chrysler diesel owners.

Bosch is also making a USD 5 million payment to a state attorneys general group.

Bosch said in a statement that it neither accepts liability nor admits to any allegations but agreed to the settlement with the states to "avoids lengthy and costly proceedings."

Bosch must "refuse to accommodate requests for software development and programming that could result in the installation of defeat device software," the New York Attorney General's Office said as part of the settlement.

The supplier "enabled" the cheating and should have known its customers would use the software improperly, the office added.

Bosch also was implicated in Volkswagen's diesel cheating scandal. The company agreed to pay USD 327.5 million to US diesel VW owners, according to the documents filed in early 2017.

Source : Auto News
voda
0
Wall Street krabbelt iets op

Gepubliceerd op 14 jan 2019 om 19:44 | Views: 409

NEW YORK (AFN) - De aandelenbeurzen in New York stonden maandag in de middaghandel in de min. Net als in Azië en Europa stond de handel op Wall Street onder druk door tegenvallende cijfers over de Chinese handel, die de zorgen over de afzwakkende wereldeconomie verder aanwakkerden.

De Dow-Jonesindex stond rond 19.30 uur (Nederlandse tijd) 0,3 procent lager op 23.930 punten. De brede S&P 500 zakte 0,4 procent naar 2587 punten en technologiegraadmeter Nasdaq leverde 0,6 procent in tot 6932 punten.

De export van China ging in december onverwacht omlaag, net als de import. De cijfers geven aan dat de handelsoorlog met de Verenigde Staten de Chinese economie ondermijnt. Bedrijven die gevoelig zijn voor een afkoelende Chinese economie zoals Boeing, Caterpillar, Apple en General Motors (GM) daalden tot 1,4 procent.

Citigroup

Daarnaast buigen beleggers zich over resultaten van de grote bank Citigroup, die officieus het Amerikaanse cijferseizoen aftrapte. Het aandeel leverde 4,2 procent in. Citigroup verdiende in het afgelopen kwartaal minder met de obligatiehandel.

Elektriciteitsbedrijf PG&E, wiens apparatuur mogelijk de bosbranden eind vorig jaar in Californië veroorzaakte, ging bijna 50 procent onderuit. Een faillissement van PG&E lijkt aanstaande en de topvrouw kondigde haar vertrek aan. De koers ging de laatste tijd al zeer hard omlaag, in nasleep van de bosbranden die de dodelijkste ooit in de staat Californië waren.

MNG Enterprises

De Amerikaanse goudproducent Newmont Mining (min 9 procent) gaat fuseren met zijn Canadese branchegenoot Goldcorp in een deal ter waarde van 10 miljard dollar. Door de samenvoeging ontstaat 's werelds grootste gouddelver.

Krantenuitgever MNG Enterprises, eigenaar van onder meer The Denver Post en The Boston Herald, wil branchegenoot Gannett kopen voor bijna 1,4 miljard dollar. Gannett (plus 20 procent) is uitgever van USA Today.

Kleding

Kledingketen Abercrombie & Fitch kwam met vooruitzichten werd 4,5 procent lager gezet. Sportkledingmaker Lululemon Athletica verhoogde de winstverwachting voor 2018 en kreeg er 6,2 procent bij.

De euro was 1,1473 dollar waard, tegen 1,1474 bij het slot van de beurzen in Europa. Een vat Amerikaanse olie werd 0,7 procent goedkoper op 51,22 dollar. Brentolie zakte 1,1 procent in prijs tot 59,84 dollar per vat.
voda
0
Lagere koersen op Wall Street

(ABM FN-Dow Jones) De Amerikaanse beurzen stonden maandag anderhalf uur voor de slotzoemer lager. Beleggers zijn bezorgd over een mondiale economische vertraging na tegenvallende handelscijfers uit China.

De toonaangevende S&P 500 index noteerde tot 0,5 procent in het rood.

De cijfers uit China lieten maandag een zwakke import en export zien in december. Het handelsoverschot van China met de Verenigde Staten steeg vorig jaar naar een nieuw record van 323 miljard dollar, terwijl de twee landen proberen om deze onevenwichtigheid op te lossen.

“De zwakke Chinese cijfers verhogen de bezorgdheid over een vertraging van de mondiale economische groei. Tegenvallende cijfers uit Europa over de industriële productie deden ook de bezorgdheid toenemen”. zei analist Phil Flynn van Price Futures Group. “Het doet ook de vraag rijzen of de stimuleringsmaatregelen, die zijn afgekondigd, voldoende zijn om een grote vertraging van de Chinese economie te voorkomen.”

"Ik was verrast door de snelheid van de rally op de beurzen sinds december. Maar ik ben sceptisch dat deze rally veel meer momentum heeft, gezien de onzekerheid over de afnemende economische groei in de wereld”, stelde portfoliomanager Zhiwei Ren van Penn Mutual Asset Management.

De Amerikaanse president Donald Trump is overtuigd dat hij een handelsakkoord zal sluiten met China. Dit zei hij voor het Witte Huis tegen de pers. "Het [de onderhandelingen] gaat heel goed met China. Zij hebben problemen met hun economie vanwege de importheffingen", tekende AFP op uit de mond van Trump. "China wil onderhandelen. Ik heb een zeer goede relatie met president Xi [Jinping]. Ik denk dat we een deal met ze kunnen sluiten", vervolgde Trump volgens het persbureau. Volgens de president staat de Amerikaanse economie er goed voor.

Het kwartaalcijferseizoen op Wall Street ging maandag van start met de resultaten van Citigroup. Later deze week volgen ook andere grote banken, zoals JP Morgan Chase, Wells Fargo en Goldman Sachs, evenals de vermogensbeheergigant BlackRock en videostreamingdienst Netflix.

Beleggers waren niet geheel gerust op de kwartaalcijfers, nadat met name Apple veel indruk maakte met een omzetwaarschuwing. Ook andere bedrijven gaven al waarschuwingen af.

Ondertussen komt de aanstaande uittreding van de Britten uit de EU deze week weer op de voorgrond, met een belangrijke stemming over de Brexit-deal van premier Theresa May op de agenda voor dinsdag. Oppositieleider Jeremy Corbyn zei zondag dat zijn Labour-partij nieuwe verkiezingen zal eisen als het parlement het akkoord van May afwijst.

De gedeeltelijke shutdown van de Amerikaanse overheid ging vandaag de vierde week in. Het is inmiddels de langste shutdown in de Amerikaanse geschiedenis. 800.000 Amerikaanse ambtenaren krijgen hierdoor geen salaris. Trump eist dat het Huis van Afgevaardigden en de Senaat instemmen met de financiering van de door hem gewenste muur tussen de VS en Mexico. Het gaat om een bedrag van bijna 6 miljard dollar.

De euro/dollar stond op 1,1469. Bij aanvang van de handelsdag in Europa bewoog het muntpaar nog op 1,1470 en bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen op vrijdag stond er 1,1464 op de borden.

De olieprijs daalde. Een februari-future West Texas Intermediate daalde 1,5 procent tot 50,87 dollar, terwijl een maart-future Brent 1,8 procent goedkoper werd op 59,31 dollar. De recente volatiliteit in de oliemarkt leidt tot zorgen bij Saoedi-Arabië, maar de fundamenten verbeteren wel. Dit zei energieminister Khalid al-Falih zondag.

Bedrijfsnieuws
Citigroup meldde een hoger dan verwachte winst van 4,3 miljard dollar in het vierde kwartaal. Analisten hadden echter niet gerekend op de daling van de omzet met 2 procent. Vooral de handel in vastrentende waarde leverde fors minder inkomsten op in het volatiele beurskwartaal: een daling van 21 procent. De aandelentak zag de omzet juist flink stijgen. Het aandeel stond na een openingsverlies 4 procent hoger.

Het aandeel Gannett schoot omhoog na een vijandig bod van MNG, dat de uitgever van de grote Amerikaanse krant USA Today waardeert op meer dan 13 miljard dollar. Gannett klom 22 procent.

Modewinkelketen Abercrombie & Fitch bevestigde zijn omzetverwachting voor het vierde kwartaal: door kalender en wisselkoerseffecten zal de omzet zo'n 5 procent lager zijn dan een jaar eerder maar de identieke omzet in dezelfde winkels stijgt met een middelhoog enkelcijferig percentage. Analisten rekenden gemiddeld op 1,2 procent, dus dat biedt ruimte voor een meevaller. Het aandeel verloor 4,6 procent.

Aandelen van PG&E kelderden, nadat het aardgas- en elektriciteitsbedrijf aankondigde faillissement aan te zullen vragen rond 29 januari, vanwege de potentiële aansprakelijkheid voor de bosbranden in Noord-Californië in 2017 en 2018. Het aandeel werd liefst 48 procent minder waard.

Mijnbouwer Newmont deed een overnamebod op Goldcorp dat de rivaal op 10 miljard dollar waardeert. Het aandeel Goldcorp steeg 9,4 procent, Newmont daalde 8,6 procent.

Tailored Brands verlaagde zijn winstverwachting. Het aandeel stond 16,5 procent lager.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
Futures wijzen op hogere opening Wall Street

(ABM FN-Dow Jones) De Amerikaanse beurzen gaan dinsdag een licht hogere opening tegemoet. Futures op de toonaangevende S&P 500 index noteerden rond lunchtijd tot 0,2 procent in het groen.

Maandag reageerden beleggers nog negatief op tegenvallende Chinese macro-economische cijfers. Dinsdag zullen beleggers naar verwachting juist positief reageren op het bericht dat China de stimuleringen zal opvoeren om de economie dit jaar aan te jagen, nu signalen erop wijzen dat de economische vertraging steeds sterker wordt. Beijing wil dat er voldoende krediet beschikbaar is voor kleinere bedrijven, maar bijvoorbeeld ook meer investeren in infrastructuur en de belastingen verlagen.

Het Britse parlement zal vanavond stemmen over de Brexit-deal die premier Theresa May sloot met de Europese Unie. De kans dat er voldoende steun is voor dit akkoord, lijkt erg klein, ondanks verwoede pogingen van May om in aanloop naar de stemming nog zieltjes te winnen, aldus investment manager Simon Wiersma van ING. "Maar wat als er inderdaad geen goedkeuring volgt?"

Vanmiddag staan de producentenprijzen over december en de inkoopmanagersindex van New York over januari op de agenda.

De euro/dollar stond op 1,1429. Bij aanvang van de handelsdag in Europa bewoog het muntpaar nog op 1,1471 en bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen op maandag stond er 1,1469 op de borden.

De olieprijs ging omhoog. Een februari-future West Texas Intermediate steeg 1,2 procent tot 51,13 dollar, terwijl een maart-future Brent 1,3 procent duurder werd op 59,73 dollar.

Bedrijfsnieuws

United Health boekte in de laatste maanden van 2018 meer omzet. De winst steeg, rekening houdend met bijzondere posten, eveneens. De omzet van het gezondheidszorg- en verzekeringsconcern steeg in het vierde kwartaal op jaarbasis van 52,1 miljard naar 58,4 miljard dollar, nipt meer dan de 58,0 miljard dollar waarop analisten volgens Refinitiv mikten. Het aandeel steeg in de elektronische handel voorbeurs 3,9 procent.

JP Morgan verloor 3 procent. De winst per aandeel kwam in het afgelopen kwartaal uit op 1,98 dollar. Analisten hadden gerekend op 2,20 dollar. Ook de omzet kwam wat lager dan verwacht.

Wells Fargo en Delta Airlines maken later vandaag ook cijfers over het laatste kwartaal bekend.

Slotstanden

De toonaangevende S&P 500 index sloot maandag 0,5 procent lager op 2.582,61 punten, de Dow Jones index eindigde 0,4 procent in de min op 23.909,84 punten en de Nasdaq sloot 0,9 procent lager op 6.905,92 punten. De beurzen sloten hiermee voor de tweede handelsdag op rij lager, voor het eerst in 2019.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
Tegenvallende winst voor JPMorgan

(ABM FN-Dow Jones) JPMorgan heeft in het vierde kwartaal van 2018 de winst minder sterk zien stijgen dan verwacht, terwijl de inkomsten bij de zakenbank onder druk stonden door de moeilijke markten. Dat maakte de Amerikaanse bank dinsdag bekend.

CEO Jamie Dimon sprak van "een uitdagend kwartaal", maar tekende daarbij aan dat de zakenbank desondanks solide resultaten liet zien in vastrentende waarden en een recordprestatie bij de aandelentak.

De bank boekte een netto-omzet van 26,1 miljard dollar, 4 procent meer dan de 25,8 miljard dollar een jaar eerder.

De nettowinst bedroeg 7,1 miljard dollar, wat 67 procent hoger was dan de 4,2 miljard vorig jaar, maar 16 procent lager dan de 8,4 miljard dollar in het derde kwartaal van 2018.

De winst per aandeel steeg op jaarbasis van 1,07 naar 1,98 dollar, maar bleef daarmee desondanks achter bij de 2,20 dollar waarop analisten hadden gerekend.

De omzet bij de divisie Markets & Investor Services was 11 procent lager dan een jaar eerder en 29 procent minder dan het derde kwartaal, met krap 4 miljard dollar. Hierdoor daalde de omzet bij de zakenbank op jaarbasis met 4 procent.

Bij de consumentenbank steeg de omzet met 13 procent tot 13,7 miljard, op jaarbasis.

De voorzieningen voor oninbare leningen was 1,5 miljard dollar, wat 240 miljoen dollar meer was dan een jaar eerder.

JP Morgan is de tweede grote Amerikaanse die zijn kwartaalcijfers publiceert deze week. Maandag trapte Citigroup het seizoen af met een hoger dan verwachte winst, hoewel de omzet wat tegenviel door een zwakke markt voor obligaties. Wells Fargo publiceert dinsdag ook zijn resultaten.

Het aandeel JPMorgan opent vermoedelijk 2 procent lager.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
Sherwin-Williams waarschuwt voor tegenvaller

(ABM FN-Dow Jones) Sherwin-Williams heeft in het vierde kwartaal van vorig jaar niet aan de eigen verwachtingen weten te voldoen. Dit bleek dinsdag uit voorlopige cijfers van de Amerikaanse verfmaker en sectorgenoot van AkzoNobel.

"Een teleurstellende prestatie in het vierde kwartaal", aldus CEO John Morikis. Dit was vooral te wijten aan een zwakke omzetgroei in de Noord-Amerikaanse winkels in oktober en november. In december was er wat herstel, aldus de topman, "maar onvoldoende".

De omzet steeg op jaarbasis met ongeveer 2 procent, wat beduidend minder is dan de circa 5 procent waarop de verfmaker mikte.

De winst per aandeel zal daardoor in 2018 uitkomen op ongeveer 11,15 dollar en de aangepaste winst op 18,53 dollar, exclusief kosten voor overnames en andere buitengewone kostenposten ter waarde van respectievelijk 4,66 en 2,72 dollar.

Het bedrijf mikte op 13,85 tot 14,00 dollar voor de winst per aandeel.

Sherwin-Williams verlaagde eind oktober vorig jaar al de bandbreedte voor de aangepaste winst per aandeel voor heel 2018 naar 19,05 dollar tot 19,20 dollar. Dat was bij de tweedekwartaalcijfers nog 19,05 tor 19,35 dollar per aandeel.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
13.291 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 658 659 660 661 662 663 664 665 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Direct naar Forum

Markt vandaag

AEX geeft terrein prijs

09:13 De aandelenbeurs in Amsterdam gaf donderdag wat terrein prijs. Ook de andere Europese beurzen deden een sta... 2

  Indices

  AEX 498,96 -0,18%
  EUR/USD 1,1394 -0,01%
  Germany30^ 10.902,00 -0,27%
  Gold spot 1.294,17 +0,05%
  LDN100-24h 6.845,32 -0,07%
  NY-Nasdaq Composite 7.034,69 +0,15%
  US30# 24.122,13 -0,34%

  Stijgers

  PostNL
  +4,77%
  TomTom
  +1,37%
  Acomo
  +1,33%
  Takeaw...
  +1,26%
  ADYEN NV
  +1,17%

  Dalers

  Sif Ho...
  -6,86%
  Kiadis...
  -4,56%
  Van La...
  -3,92%
  Aperam
  -2,31%
  Nedap
  -2,29%

  Nieuws Forum Meer»

  (3)

  Jopie1962 op 17-jan-19 10:58
  (4)

  Jopie1962 op 17-jan-19 10:56
  (4)

  GoldenRobbie op 17-jan-19 10:36
  (2)

  taurus86 op 17-jan-19 10:29
  (4)

  Martijn Kools op 17-jan-19 10:00

  Column Forum Meer»

  (85)

  Optiefan op 17-jan-19 11:33
  (14)

  Huppeldepepup op 17-jan-19 10:29
  (1)

  Mrx77 op 17-jan-19 09:48
  (1)

  Postzakje01 op 17-jan-19 08:51
  (209)

  ONN op 17-jan-19 08:32