Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

nieuws uit Japan!

Volgen
 
Klik hier om dit forumtopic te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden bij nieuwe berichten.
3.370 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 163 164 165 166 167 168 169 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omlaag ↓
voda
0
Qatar Petroleum CEO Mr Al-Kaabi Discusses LNG Cooperation in Japan

His Excellency Mr Saad Sherida Al-Kaabi, Minister of State for Energy Affairs, the President and CEO of Qatar Petroleum, ended a working visit to Japan in which he addressed the 8th LNG Producer-Consumer Conference in Tokyo and held discussions with leading Japanese energy companies. His Excellency held meetings during his visit with CEOs and senior executives of various Japanese customers and business partners representing LNG and hydrocarbon products buyers, shareholders in Qatari projects, financial institutions, shipping companies, contractors and other stakeholders including JERA, Kansai Electric, Chubu Electric, Mitsui, Marubeni, Itochu, Idemitsu, Cosmo, LNG Japan, Iwatani, Mitsubishi, JGC, Chiyoda, Sumitomo, MUFG, Japan Bank for International Cooperation, Mizuho, Sumitomo Mitsui Banking Corporation, and a number of shipping companies.

His Excellency the Minister of State for Energy Affairs, the President and CEO of Qatar Petroleum concluded his visit by thanking all Japanese partners, clients and contractors for their confidence in Qatar, and for the fruitful cooperation with Qatar Petroleum and Qatargas.

Speaking at the annual Qatargas reception in honor of Japanese companies, His Excellency Mr Al-Kaabi said that “This occasion represents a perfect opportunity to reflect on our long-standing relationship, appreciate the strength of our relationship, and celebrate our friendship, achievements and successes. I would like to take this opportunity to emphasize the importance of Japan as a cornerstone LNG market and that Japan will remain a priority for us as we expand our production and our customer base.”

Source : Strategic Research Institute
voda
0
Nikkei begint week licht lager

Gepubliceerd op 7 okt 2019 om 08:16 | Views: 890

TOKYO-Nikkei 225 08:20
21.375,25 -34,95 (-0,16%)

TOKIO (AFN) - De aandelenbeurs in Japan is maandag met een klein verlies aan de nieuwe handelsweek begonnen. Beleggers keken vooral uit naar de handelsgesprekken tussen de Verenigde Staten en China, die naar verwachting donderdag worden hervat. Persbureau Bloomberg meldde echter dat Peking zich steeds minder bereid toont om een brede handelsdeal met de VS te sluiten.

De hoofdindex in Tokio, de Nikkei 225, eindigde 0,2 procent in de min op 21.375,25 punten. De hoop op een renteverlaging in de VS, na het tegenvallende banenrapport van afgelopen vrijdag, hield het verlies beperkt.

Bij de bedrijven bleven de Japanse toeleveranciers van Apple in de belangstelling staan dankzij de beter dan verwachte verkopen van de nieuwe iPhones. Volgens zakenkrant Nikkei heeft het Amerikaanse technologieconcern zijn toeleveranciers gevraagd de productie tot 10 procent op te schroeven. Murata Manufacturing steeg 1,6 procent.

De All Ordinaries in Sydney kreeg er 0,7 procent bij. In Seoul won de Kospi 0,1 procent. In Shanghai was de beurs nog gesloten vanwege de viering van de 70e verjaardag van de Volksrepubliek China. De handel wordt daar dinsdag hervat. Ook in Hongkong hadden beleggers een vrije dag.
voda
0
Zwakkere yen stuwt Nikkei

Gepubliceerd op 8 okt 2019 om 08:18 | Views: 627

TOKYO-Nikkei 225 08:20
21.587,78 +212,53 (+0,99%)

TOKIO (AFN) - De Japanse aandelenbeurs is dinsdag met winst gesloten. Een daling van de Japanse yen hielp de belangrijke exportbedrijven vooruit. Verder werd uitgekeken naar de hervatting van de handelsgesprekken tussen de Verenigde Staten en China later deze week. Ook de andere Aziatische beurzen wonnen terrein.

De toonaangevende Nikkei in Tokio ging 1 procent hoger de dag uit op 21.587,78 punten. Automaker Toyota en chipbedrijf Tokyo Electron, die veel omzet halen uit het buitenland, profiteerden van de goedkopere yen en dikten respectievelijk 1,5 en 1,4 procent aan.

In Shanghai, waar beleggers terugkeerden na een vakantieweek in verband met de viering van de 70e verjaardag van de Volksrepubliek China, noteerde de beurs tussentijds 0,6 procent in de plus. Op macro-economisch vlak bleek uit cijfers van marktonderzoekers Caixin en Markit dat de Chinese dienstensector in september minder sterk is gegroeid dan een maand eerder.

Zwarte lijst VS

De markten verwerkten verder het nieuws dat de VS meerdere Chinese bedrijven op een zwarte lijst hebben gezet, waaronder de grote producent van bewakingscamera's Hikvision. Door de maatregel kunnen ze geen Amerikaanse technologie meer kopen. President Donald Trump liet zich tegelijkertijd voorzichtig optimistisch uit over het handelsoverleg tussen beide landen, dat donderdag wordt hervat.

De Hang Seng-index in Hongkong won 0,7 procent. Hong Kong Exchanges and Clearing (HKEX) klom 2,9 procent. De Hongkongse beursuitbater heeft zijn bod op London Stock Exchange (LSE) ingetrokken. In Seoul dikte de Kospi 1 procent aan. Samsung kreeg er 2,4 procent bij. Het Zuid-Koreaanse technologieconcern zag de winst in het afgelopen kwartaal minder sterk dalen dan gevreesd. De All Ordinaries in Sydney steeg 0,5 procent.
voda
0
Nikkei lager door handelszorgen

Gepubliceerd op 9 okt 2019 om 08:10 | Views: 325

TOKYO-Nikkei 225 08:20
21.456,38 -131,40 (-0,61%)

TOKIO (AFN) - De aandelenbeurs in Japan is woensdag met verlies geëindigd. De hoop op een doorbraak in het handelsconflict tussen de Verenigde Staten en China is afgenomen door de toenemende spanningen tussen de twee grootmachten. Het handelsoverleg tussen beide landen wordt donderdag in Washington hervat.

De Nikkei in Tokio sloot 0,6 procent lager op 21.456,38 punten. Bedrijven die gevoelig zijn voor de handelsperikelen werden van de hand gedaan. Zo zakte robotmaker Fanuc 1,6 procent. Ook de Japanse chipbedrijven stonden onder druk na de zware koersverliezen onder Amerikaanse branchegenoten. Advantest en Sumco daalden respectievelijk 2,4 procent en 3,4 procent. Kansai Electric Power won 2,5 procent. De voorzitter van het energieconcern heeft besloten om op te stappen vanwege het corruptieschandaal.

De Aziatische toeleveranciers van Apple stonden eveneens onder druk. Chinese staatsmedia hebben kritiek geuit op het Amerikaanse technologieconcern vanwege de app HKmap.live. De app, die de bewegingen van de politie volgt, wordt gebruikt door de demonstranten in Hongkong. Zo zakte Sunny Optical 3,1 procent in Hongkong. In Tokio verloor Sharp bijna 3 procent.

De beursgraadmeter in Shanghai noteerde tussentijds 0,1 procent in de plus. Washington heeft beperkingen ingesteld op de visa van sommige Chinese regeringsfunctionarissen en leden van de Communistische Partij. De VS doen dat omdat de Oeigoeren, een Chinese moslimminderheid, door de regering in eigen land worden onderdrukt. De Hang Seng-index in Hongkong leverde 0,5 procent in en de All Ordinaries in Sydney daalde 0,7 procent. In Zuid-Korea hadden beleggers een vrije dag.
voda
0
Japanse machine-orders dalen sterk

Gepubliceerd op 10 okt 2019 om 07:19 | Views: 26

TOKIO (AFN/BLOOMBERG) - De Japanse machine-orders zijn in augustus scherp gedaald. Er was sprake van de sterkste krimp in bijna vijf jaar, wat volgens kenners de zorgen laat toenemen dat de op twee na grootste economie van de wereld richting een recessie afglijdt.

De machine-orders zakten ten opzichte van een maand eerder met 2,4 procent. Economen hadden in doorsnee een krimp van 1 procent voorzien. Op jaarbasis kelderden de orders met 14,5 procent, waar werd gerekend op een daling met 8,4 procent.
Happy
0
Dit is nog maar augustus. Schat oktober eens in. Fed doet dat al wel. Het gaat slechter mondiaal dan we denken maar dat reflecteerd de beurs nog niet vanwegen het TINA effect. De klap komt later.
voda
0
Nikkei hoger na afwachtende sessie

Gepubliceerd op 10 okt 2019 om 08:11 | Views: 13


TOKYO-Nikkei 225 07:44
21.521,31 +64,93 (+0,30%)

TOKIO (AFN) - De Japanse effectenbeurs is donderdag licht hoger gesloten. Beleggers hielden hun kruit droog in afwachting van het handelsoverleg tussen de Verenigde Staten en China, dat later op de dag in Washington wordt hervat. Een bericht dat de Trump-regering toch vergunningen zal verlenen aan Amerikaanse bedrijven om bepaalde producten te leveren aan het Chinese technologieconcern Huawei zorgde voor enige hoop op een handelsdeal tussen de twee grootmachten.

De toonaangevende Nikkei in Tokio eindigde uiteindelijk 0,5 procent in de plus op 21.551,98 punten. Een daling van de Japanse machine-orders in augustus hield de winst beperkt en wakkerde de zorgen aan dat de op twee na grootste economie ter wereld richting een recessie afglijdt. Fast Retailing, een zwaargewicht in de Nikkei, won 0,9 procent voorafgaand aan de kwartaalresultaten van de eigenaar van kledingketen Uniqlo.

De beurs in Shanghai noteerde tussentijds 0,5 procent hoger. The New York Times meldde dat het Witte Huis toestemming wil geven aan Amerikaanse bedrijven om technologie te verkopen aan Huawei, dat op een zwarte lijst staat. Het zou dan gaan om producten die geen gevaar vormen voor de nationale veiligheid van de VS. De Chinese staatskrant South China Morning Post meldde daarentegen dat er geen vooruitgang is geboekt in de handelsgesprekken en dat de Chinese vice-premier Liu He donderdag al zal vertrekken uit Washington in plaats van vrijdag.

De Hang Seng-index in Hongkong steeg 0,4 procent. De All Ordinaries in Sydney bleef vrijwel vlak. In Seoul, waar beleggers terugkeerden na een vrije dag, zakte de Kospi 0,3 procent.
voda
0
Japanese Coal Assets at Risk from Cheaper Renewables

University of Tokyo, Carbon Tracker and the Carbon Disclosure Project showed that as much as USD 71 billion of Japanese coal assets could be at risk as the economic viability of plants is undermined by cheaper renewable energy. The report, called Land of the Rising Sun and Offshore Wind, used project financial models to analyse the economics of new and existing coal plants in Japan. It found that Japan’s planned and existing coal capacity could be jeopardised by low utilisation rates and cheaper renewable energy, namely onshore and offshore wind and large-scale solar photovoltaics.

Offshore wind, solar PV and onshore wind could be cheaper than new coal plants by 2022, 2023 and 2025 respectively. Added to that, offshore wind and large-scale solar PV could be cheaper than the long-run marginal cost of existing coal plants by 2025 and 2027 for onshore wind.

Source : Reuters
voda
0
Total Launches Construction of Third Solar Power Plant in Japan

Total Solar International, a wholly owned Total subsidiary dedicated to utility-scale solar plants, announce the start of the construction of Miyagi Osato Solar Park, a large-scale solar plant of 52 megawatt-peak located in Osato, Miyagi prefecture, Japan. The project, which has achieved financial close, is expected to start up in 2021 and will provide clean and reliable electricity to Japanese households. The plant is designed to fully meet Japan’s stringent earthquake-resistant building standards. The facility will be equipped with around 116,000 SunPower® Maxeon® high efficiency solar panels that deliver reliable performance throughout the entire life of every installation.

The plant will be operated by Miyagi Osato Solar Park GK a special purpose company, majority-owned by Total Solar International (90%), alongside SB Energy Corp (SB Energy) (10%), a Japanese subsidiary of SoftBank Group.

The launch the construction of Miyagi Osato Solar Park follows the beginning of the operation of two other large-scale solar plants of Total Solar International in Japan: Miyako Solar Park (25 MWp, 2019) and Nanao Power Plant (27 MWp, 2017). This rapid growth (over 100 MWp of cumulative capacity achieved in 2 years) sets Total as one of the most dynamic players in the Japanese solar market.

Source : Strategic Research Institute
voda
0
Handelsoptimisme helpt Nikkei vooruit

Gepubliceerd op 11 okt 2019 om 08:10 | Views: 78

TOKYO-Nikkei 225 07:44
21.803,01 +251,03 (+1,16%)

TOKIO (AFN) - De aandelenbeurs in Japan is vrijdag met een stevige winst geëindigd. De aankondiging van de Amerikaanse president Donald Trump dat hij een ontmoeting heeft met de Chinese vicepremier Liu He in het Witte Huis zorgde voor hoop op een handelsdeal tussen beide landen. Trump stelde verder dat zijn team "zeer goede onderhandelingen" met China heeft gevoerd.

De Nikkei in Tokio ging 1,2 procent hoger het weekeinde in op 21.798,87 punten. De hoofdindex won deze week 1,8 procent. Het was de eerste weekwinst in drie weken tijd. Zwaargewicht Fast Retailing dikte 2,6 procent aan. De eigenaar van kledingketen Uniqlo boekte voor het derde boekjaar op rij een recordwinst dankzij sterke verkopen in China en voorspelt een aanhoudende groei in het huidige boekjaar.

Seven & I Holdings steeg 4,9 procent. De grootste uitbater van kleine supermarkten in Japan kondigde een omvangrijke herstructurering aan, waarbij banen worden geschrapt en winkels worden gesloten. Yaskawa Electric zakte 0,7 procent. De Japanse maker van fabrieksrobots verlaagde zijn winstverwachting voor het lopende boekjaar.

De beurs in Shanghai noteerde tussentijds 1 procent in de plus en de Hang Seng-index in Hongkong kreeg er 2,3 procent bij. Het Chinese olieconcern CNOOC won bijna 4 procent in Hongkong. De All Ordinaries in Sydney klom 0,9 procent en in Seoul dikte de Kospi 1 procent aan.
voda
0
Nippon Steel to Halt Production at Kimitsu Works before Super Typhoon Hagibis

Nippon Steel announced that it will temporarily suspend production at one of its manufacturing bases in the city of Kimitsu, Chiba Prefecture, as a measure to prepare for the coming typhoon. Nippon Steel will halt production halt at its Kimitsu Works. Gusty winds from the powerful typhoon Faxai last month knocked down a 70-meter-tall chimney of Kimitsu Works for processing iron materials.

Typhoon Hagibis is forecast to approach mainland Japan over the weekend. Packing winds of 150 mph, Hagibis, the behemoth super typhoon crashing through the northwest Pacific, could impact Japan as the equivalent of a Category 1 or 2 hurricanes this weekend.

Source : Strategic Research Institute
voda
0
Japanese Crude Steel Output in Oct to Dec Quarter to Slip Further- METI

Japan’s Ministry of Economy, Trade and Industry said that Japan’s output of crude steel in the October-December quarter is forecast to fall 0.1% from a year earlier as trade tensions and uncertainty over China’s economy curb exports. The Ministry said that crude steel output is estimated at 25.69 million tonnes versus 25.70 million tonnes a year earlier. Output has fallen year on year for five quarters. Output in the current quarter is expected to rise 0.8% from the previous quarter. Demand for steel products, including those for exports, is forecast to fall 2.9% YoY to 22.92 million tonnes. Exports, which typically account for about 40% of Japanese steel production, are predicted to drop 1.4%.

Mr Noriyuki Kuroda director of metal industries division at METI told a news conference that “Escalating trade tensions and uncertainty over the outlook for the Chinese economy are expected to keep weighing on exports and production. Weaker demand after consumers’ last-minute purchases before the sales tax hike may also hurt manufacturers. Higher public spending on infrastructure to guard against big disasters might mitigate some negative impact.”

Mr Kuroda warned output might fall short of the latest forecast as it does not reflect the recent shutdown of some steelmaking plants.

Source : Strategic Research Institute
voda
1
Total Launches Construction of Third Solar Power Plant in Japan

Total Solar International, a wholly owned Total subsidiary dedicated to utility-scale solar plants, announced the start of the construction of Miyagi Osato Solar Park, a large-scale solar plant of 52 MWp located in Osato, Miyagi prefecture, Japan. The project, which has achieved financial close, is expected to start up in 2021 and will provide clean and reliable electricity to Japanese households. The plant is designed to fully meet Japan’s stringent earthquake-resistant building standards. The facility will be equipped with around 116,000 SunPower® Maxeon® high efficiency solar panels that deliver reliable performance throughout the entire life of every installation.

The plant will be operated by Miyagi Osato Solar Park G.K., a special purpose company, majority-owned by Total Solar International (90%), alongside SB Energy Corp. (SB Energy) (10%), a Japanese subsidiary of SoftBank Group.

The launch the construction of Miyagi Osato Solar Park follows the beginning of the operation of two other large-scale solar plants of Total Solar International in Japan: Miyako Solar Park (25 MWp, 2019) and Nanao Power Plant (27 MWp, 2017). This rapid growth (over 100 MWp of cumulative capacity achieved in 2 years) sets Total as one of the most dynamic players in the Japanese solar market.

Source : Strategic Research Institute
Bijlage:
voda
0
JERA Acquire 49% Stake in Formosa 2 project

Japanese energy group JERA has agreed to acquire a 49% stake in the 376MW Formosa 2 project being developed off the west coast of Taiwan, while the last turbine has been installed at the country's first large-scale offshore wind farm. JERA will acquire the stake from Australian investment firm Macquarie Capital, which will now own 26% of the 47-turbine project following regulatory approval.

The joint venture between Japanese utilities Tokyo Electric Power Company (Tepco) and Chubu Electric Power, said it would "play a key role as a major shareholder" in the project.

Source : Strategic Research Institute
voda
0
Orkaan Hagibis geselt Japan: dagelijks leven komt tot stilstand

VIDEO
Orkaan Hagibis, de zwaarste in 60 jaar, geselt Japan. ,,Voor het eerst in mijn leven moet ik vluchten voordat een orkaan aan land komt’’, zegt Yusuke Ikegaya uit Shizuoka. Het dagelijkse leven is in en rond Tokio tot stilstand gekomen. De kwalificatie voor de Formule 1-race van Japan (in Suzuka, waar Max Verstappen hoge ogen wil gooien) is uitgesteld, naar morgen.

Hans van Zon 12 okt. 2019 Laatste update: 12:54

Hagibis (Filipijns voor ‘snelheid’) treft de hoofdstad Tokio en de regio’s eromheen met zware slagregens en hevige windstoten van meer dan 170 kilometer per uur. Het ‘beest’ is zo sterk dat miljoenen inwoners een veilig heenkomen hebben gezocht. Straten, stations, vliegvelden liggen er verlaten bij. Winkels zijn dicht, de schappen in supermarkten zijn leeg. Iedereen heeft nog snel grote hoeveelheden drinkwater en voedsel gehamsterd.

Lees ook
Japan maakt zich op voor zwaarste storm in 60 jaar
Lees meer
Kwalificatie Formule 1 Japan uitgesteld naar zondagochtend door tyfoon

De nabijgelegen stranden zijn te gevaarlijk voor surfers. Golven die vele meters hoger zijn dan normaal, beuken op de kustlijn. Het crisiscentrum waarschuwt herhaaldelijk voor het gevaar van overstromingen. Veel straten staan nu al blank door de aanhoudende slagregens. Ook de kans op verwoestende modderstromen vanuit de bergen neemt met het uur toe. Bijna 20.000 soldaten en reddingswerkers staan paraat voor reddingsoperaties.

Tokio lijkt op een spookstad. De anders zo drukke metrostations liggen er verlaten bij. © BSR Agency

Buitencategorie
Hagibis koerst al dagen richting Japan, naar het kustgebied van de miljoenenmetropool Tokio en de omliggende regio’s Shizuola, Mie (ten zuidwesten van de hoofdstad) en Chiba in het noorden dat zich nog niet heeft hersteld van een orkaan van vorige maand. Op haar tocht over de Stille Oceaan blijft Hagibis aan kracht winnen, zij groeit uit tot een orkaan van de buitencategorie. Het natuurgeweld kondigt haar komst aan met een donker, zwaar wolkendek, vol hevige regenval. De eerste dode valt in de stad Ichihara als een auto in een huis wordt geblazen en een van de bewoners treft. Vijf mensen raken gewond als een windstoot een huis uit elkaar scheurt.

Delen van Ise gaan kopje onder na hevige slagregens van Hagibis. Foto Reuters © REUTERS

Binnen de kortste keren zwellen rivieren aan, worden boten een speeltje voor rukwinden en beuken metershoge golven tegen de kustlijn. De eerste wijken staan al snel blank. Ook in de regio Shizuoka waar een van de inwoners zich verbaasd over de kracht van de orkaan en de snelheid waarmee hij zich manifesteert. ,,Hagibis zou volgens de berichten pas vanmiddag aan land komen maar zijn diende zich veel eerder aan. De rivier Nishikawa overstroomde hier vanmorgen al. Voor het eerst in mijn leven moet ik vluchten voordat een orkaan aan land komt’’, aldus Yusuke Ikegaya.

Een speler van het nationale rugbyteam van Japan probeert droge voeten te houden in het onder water gelopen Chichibunomiya Rugby Stadion in Tokio. © via REUTERS

Formule 1
De orkaan heeft het leven in het dichtstbevolkte deel van Japan geheel stilgelegd. Rugbywedstrijden (voor het WK), concerten en andere grote manifestaties van vandaag zijn afgelast. De kwalificatie voor de Formule 1-race van Japan (in Suzuka, waar Max Verstappen hoge ogen wil gooien) is uitgesteld, naar morgen. De luchthavens zijn dicht, ook het treinverkeer is tot stilstand gekomen. Iedereen is met klem opgeroepen binnen te blijven. Veel mensen hebben de komst van het natuurgeweld niet afgewacht. Zij zijn vertrokken naar veiliger gebied bij familie en kennissen of hebben hun toevlucht gezocht in openbare gebouwen, in de hoop dat hun huizen en bezittingen de orkaan zullen overleven.

Bij de oudere generaties roept Hagibis herinneringen op aan de orkaan die in 1958 Tokio bijna letterlijk op zijn kop zette. Er vielen toen 1200 doden, een half miljoen huizen stond onder water.

In Ichihara valt de eerste dode. Het is een van de eerste plekken in Japan waar de orkaan Hagibis enorme schade aanricht. Het stadje ligt bedekt met een spaghetti van brokstukken van huizen, auto's, elektriciteitspalen en huisraad. © AFP

Voor video, en foto's zie link:

www.ad.nl/buitenland/orkaan-hagibis-g...
voda
0
Beurzen Azië hoger na handelsdeal

Gepubliceerd op 14 okt 2019 om 08:24 | Views: 286

TOKIO (AFN) - De Aziatische aandelenbeurzen gingen maandag vooruit. Beleggers reageerden opgelucht op de gedeeltelijke handelsdeal die de Verenigde Staten en China afgelopen vrijdag wisten te sluiten. Ook de positieve ontwikkelingen aan het brexitfront zorgden voor enig optimisme. In Japan was de beurs gesloten vanwege een nationale vrije dag.

De Amerikaanse president Donald Donald Trump sprak vrijdag over een "omvangrijke fase 1-deal" na een ontmoeting met de Chinese vicepremier Liu He. Onder meer intellectueel eigendom, financiële diensten en landbouwgoederen zijn in het akkoord opgenomen. Door de deal is de aangekondigde verhoging van importheffingen op 250 miljard dollar aan Chinese goederen, die dinsdag in zou gaan, van tafel.

De beurs in Shanghai dikte tussentijds 1,2 procent aan. Het optimisme over het gedeeltelijke handelsakkoord, dat formeel nog moet worden ondertekend door beide partijen, werd enigszins getemperd door tegenvallende Chinese handelscijfers. Zowel de Chinese export als import lieten in september een sterker dan verwachte daling zien.

De Hang Seng-index in Hongkong klom 0,9 procent. In Seoul won de Kospi 1,2 procent onder aanvoering van de Zuid-Koreaanse chipmakers SK Hynix en Samsung. De All Ordinaries in Sydney steeg 0,5 procent dankzij koerswinsten onder de grote Australische banken.
voda
0
Japanse industrie produceert minder

(ABM FN-Dow Jones) De industrie in Japan heeft in augustus ook volgens de definitieve cijfers minder geproduceerd. Dit bleek dinsdag uit de nieuwste cijfers van het Japanse ministerie van Handel en Industrie.

De industriële productie in Japan nam in augustus op maandbasis met 1,2 procent af, gelijk aan de voorlopige berekeningen.

Eerder was al bekend gemaakt dat voor september Japanse bedrijven rekenen op een plus van 1,9 procent, maar voor oktober juist weer op een daling van 0,5 procent.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
Nikkei sluit met stevige winst

Gepubliceerd op 15 okt 2019 om 08:16 | Views: 1.490

TOKYO-Nikkei 225 08:20
22.207,21 +408,34 (+1,87%)

TOKIO (AFN) - In Japan, waar beleggers terugkeerden na een lang weekeinde, is de aandelenbeurs dinsdag met een stevige winst gesloten. De markt maakte een inhaalslag na de positieve stemming elders in de regio een dag eerder, die werd veroorzaakt door de opluchting over de gedeeltelijke handelsdeal tussen de Verenigde Staten en China.

De hoofdindex in Tokio, de Nikkei 225, eindigde uiteindelijk 1,9 procent hoger op 22.207,21 punten. De bouwbedrijven waren in trek door de verwachte herstelwerkzaamheden van de forse schade die werd veroorzaakt door de tyfoon Hagibis die Japan afgelopen weekeinde trof. Kitano Construction dikte bijna 12 procent aan. Het bouwbedrijf is gevestigd in Nagano, een van de zwaarst getroffen regio's door de tyfoon die tot nu tot 66 levens heeft geëist.

De zeetransportbedrijven Kawasaki Kisen en Mitsui OSK Lines, die gevoelig zijn voor de handelsperikelen, stegen respectievelijk 5,8 en 3,3 procent. Ook robotmaker Fanuc, die veel omzet haalt uit China, zat in de lift en kreeg er 2,9 procent bij.

De beurs in Shanghai noteerde tussentijds 0,6 procent lager en de Hang Seng-index in Hongkong daalde 0,2 procent. Het optimisme over de door de Amerikaanse president Donald Trump aangekondigde handelsdeal met China nam af. Peking liet weten nog verder te willen praten met Washington voor er handtekeningen kunnen worden gezet onder het gedeeltelijke handelsakkoord. In Seoul steeg de Kospi 0,1 procent en ook de All Ordinaries in Sydney won 0,1 procent.
voda
0
Tesla gaat thuisbatterij in Japan verkopen

Gepubliceerd op 15 okt 2019 om 07:55 | Views: 2.716

PALO ALTO (AFN/BLOOMBERG) - Tesla gaat zijn grote thuisbatterij in Japan verkopen. Het Amerikaanse bedrijf, vooral bekend van zijn elektrische auto's, wil profiteren van het aflopen van energiecontracten die Japanners tien jaar geleden afsloten. Tesla neemt nu bestellingen voor de Powerwall aan in het Aziatische land.

In 2009 konden de eerste Japanse consumenten een tienjarig contract afsluiten om de overtollige stroom die hun zonnepanelen opwekken voor een vaste prijs terug te verkopen aan de energiebedrijven. Dat maakte deel uit van een plan van de Japanse overheid om hernieuwbare energie te promoten.

Nu die contracten aflopen, hoopt Tesla dat Japanners in plaats van zo'n contract voor een thuisbatterij kiezen. Daarin wordt de overtollige energie opgeslagen en daar kunnen huishoudens dan gebruik van maken als hun zonnepanelen geen stroom opwekken. Zo'n thuisbatterij voorkomt daarmee dat mensen 's nachts stroom moeten afnemen.
voda
0
Nikkei klimt door goedkopere yen

Gepubliceerd op 16 okt 2019 om 08:13 | Views: 517

TOKYO-Nikkei 225 08:20
22.472,92 +265,71 (+1,20%)

TOKIO (AFN) - De aandelenbeurs in Japan is woensdag opnieuw met een stevige winst geëindigd. De hoop op een voorlopig brexitakkoord tussen het Verenigd Koninkrijk en de Europese Unie zorgde voor optimisme bij beleggers. De Japanse yen, die in onzekere tijden als een veilige haven wordt gezien, zakte in waarde en hielp de belangrijke Japanse exportbedrijven vooruit.

De toonaangevende Nikkei in Tokio sloot 1,2 procent hoger op 22.472,92 punten. Eerder op de dag bereikte de hoofdindex het hoogste niveau sinds begin december vorig jaar. De Japanse automakers Toyota en Mazda, die veel voertuigen verkopen buiten Japan, profiteerden van de goedkopere yen en klommen 1 procent en 0,7 procent. De Japanse chipbedrijven zaten eveneens in de lift na de sterke koerswinsten onder Amerikaanse branchegenoten. Tokyo Electron won 1,4 procent en Advantest dikte 2,7 procent aan.

De Hang Seng-index in Hongkong noteerde tussentijds 0,4 procent in de plus en de beurs in Shanghai daalde 0,3 procent. In Seoul won de Kospi 0,5 procent. De Zuid-Koreaanse centrale bank verlaagde voor de tweede keer in drie maanden het belangrijkste rentetarief. De renteverlaging was conform verwachting. De All Ordinaries in Sydney kreeg er 1,3 procent bij.
3.370 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 163 164 165 166 167 168 169 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Direct naar Forum

Markt vandaag

Takeaway.com koploper in AEX

16:10 Maaltijdbestelsite Takeaway.com voerde dinsdagmiddag de hoofdfondsen aan op de beurs in Amsterdam. Techinve...

  Indices

  AEX 575,68 -0,04%
  EUR/USD 1,1134 -0,13%
  Germany30^ 12.748,30 +0,00%
  Gold spot 1.486,02 +0,10%
  LDN100-24h 7.201,73 +0,36%
  NY-Nasdaq Composite 8.162,99 +0,91%
  US30# 26.818,76 -0,01%

  Stijgers

  TomTom
  +6,74%
  Takeaw...
  +2,75%
  Kiadis...
  +2,25%
  Alfen ...
  +2,16%
  Wolter...
  +1,78%

  Dalers

  Sligro
  -2,14%
  NIBC H...
  -1,78%
  Arcelo...
  -1,68%
  OCI
  -1,57%
  ADYEN NV
  -1,52%

  Nieuws Forum Meer»

  (2)

  Jopie1962 op 22-okt-19 15:30
  (20)

  TA=verlies op 22-okt-19 14:46
  (15)

  dlklkdjkldk op 22-okt-19 14:00
  (1)

  derftrep op 22-okt-19 13:30
  (5)

  rekeozsejtlerap ed op 22-okt-19 13:27

  Column Forum Meer»

  (124)

  Willem64 op 22-okt-19 16:08
  (4)

  Rolling Thunder op 22-okt-19 14:34
  (4)

  Stiefan op 22-okt-19 13:47
  (8)

  dasokwat op 22-okt-19 12:48
  (2)

  Snugger op 22-okt-19 12:39