Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Het drama Spanje..

Volgen
 
Klik hier om dit forumtopic te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden bij nieuwe berichten.
966 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omlaag ↓
hirshi
0
Ik heb een perfecte rode wijn ontdekt voor € 2,40
Castillo San Simon van het huis Garcia Carrion. De Gran Reserva uit Jumilla met een goudkleurig netje eromheen. Superieur bouquet. Fluweelzacht als een goede Bordeaux.
Net zo lekker als de Faustino 7, maar veel goedkoper.

Groet.
handyman6
0
Dat doen goed,daarro in Spanje jongens,lekker overwinteren-zelf ben ik erg tespreken over Palma,Gomera ea eilanden-hier,in A'dam, regent,lees giet het al dagen pijpenstelen :-)
H6
s.lin
0
Nog forse lijken in de kast bij Spaanse banken
18 oktober 2013 13:58
Het aandeel slechte leningen in de kredietportefeuille van Spaanse banken is in augustus opgelopen tot het recordniveau van 12,12 procent.
Dat blijkt uit cijfers die de centrale bank van Spanje vrijdag heeft gepubliceerd.

In juli stond 11,97 procent van de leningen die Spaanse banken hebben uitstaan als twijfelachtig te boek. Spaanse banken verleenden in augustus ruim 12 procent minder krediet dan een jaar eerder. Ten opzichte van juli dit jaar bedroeg de afname 0,1 procent.

bron: Z24.nl
s.lin
1
Faillissement dreigt voor Fagor, Spanje's grootste witgoedproducent
20 oktober 2013 12:37
ARRASATE/MONDRAGóN - Het Spaanse bedrijf Fagor, onderdeel van de Mondragon Groep heeft afgelopen woensdag om uitstel van betaling gevraagd.
Het bedrijf dat bijna 60 jaar bestaat, is de grootste producent van witgoed in Europa en verkeert al langer in financiële moeilijkheden vanwege de dalende verkopen gedurende laatste jaren. Volgens een vorig jaar ingestelde nieuwe regeling vanuit de overheid, krijgt het bedrijf nog vier maanden de tijd om te kijken of het de financiën met externe partijen nog op orde kan krijgen. Fagor heeft 120 miljoen euro nodig om urgente schulden af te betalen.

Demonstraties
Dit werd woensdag meegedeeld door de directie. Meteen daarop ontstonden er verspreid over Baskenland, maar met name in de stad Arrasate/Mondragon, demonstraties van boze en bezorgde werknemers. Fagor heeft 5.700 directe werknemers wereldwijd, waarvan 2.000 in Baskenland. Echter als Fagor failliet zou gaan, lopen ook de banen bij toeleveranciers en distributiebedrijven gevaar. Fagor is onderdeel van een conglomeraat van 110 cooperaties wereldwijd. In dit geval gaat het om zo'n 35.000 werknemers in Baskenland, 35.000 in de rest van Spanje en nog eens 13.500 in het buitenland.

Fagor produceert huishoudelijke apparaten zoals wasmachines, keukenapparatuur en koelkasten. Dit doet het bedrijf onder de merken Fagor, Edesa, Aspes, Mastercook, Brandt en De Dietrich.

Het bedrijf kampt met een totale schuld van 800 miljoen euro volgens gegevens van Thomson Reuters en waarschuwt al sinds 2009 over liquiditeitsproblemen. De jaarlijkse verkopen ter waarde van 1,2 miljard euro vormen eenderde van wat het bedrijf voor de crisis in het jaar 2007 omzette.
s.lin
0
Spaanse werkloosheid verder gedaald
24-10-13 - 09:42
De werkloosheid in Spanje is in het derde kwartaal verder gedaald, geholpen door het voorzichtige economische herstel in het land. Dat meldde het Spaanse bureau voor de statistiek donderdag.

De werkloosheid daalde naar 26 procent van de Spaanse beroepsbevolking, tegen 26,3 procent in het tweede kwartaal. Economen hadden gemiddeld op een werkloosheid van 26,1 procent gerekend. De jeugdwerkloosheid in Spanje staat echter nog altijd op 56 procent.

Woensdag werd bekend dat de Spaanse economie in het afgelopen kwartaal met 0,1 procent is gegroeid in vergelijking met de voorgaande periode, na ruim 2 jaar economische krimp.

bron: ANP


s.lin
0
Spaanse werkloosheid stijgt met 12.551 personen in derde kwartaal
donderdag 24 oktober 2013 15:03

MADRID - De werkloosheid in Spanje is na de voor de arbeidsmarkt gunstige zomermaanden aan het einde van het derde kwartaal weer gestegen met 12.551 personen (0,21%).Dit blijkt uit gegevens van de Encuesta de Poblacion Activa (EPA) van het Spaanse statistiekbureau INE. In totaal telt Spanje nu 5.989.251 werklozen en 16.783.500 mensen die wel een baan hebben. Andere publicaties melden dat de werkloosheid in het derde kwartaal is gedaald met 72.800 personen, maar bij dit cijfer werd geen rekening gehouden met seizoensbanen.
Minder werkzoekenden

Het derde kwartaal van 2013 is echter al het vijfde op rij waarin het aantal actieve werkzoekenden is gedaald. Ditmaal daalde dat met 382.000 personen. Mensen zijn dan wel het land uit of hebben geen motivatie meer om te zoeken of zijn zwart hun geld aan het verdienen.

Ambtenaren

Onder de werklozen zijn ook veel ambtenaren en andere mensen die van de overheid hun laatste salaris kregen uitbetaald. Bij de verschillende overheden verdwenen in de laatste twee jaar 390.000 banen. De meeste bij de regionale overheden (255.000). Bij de landelijke overheid verdwenen 67.000 banen en bij de gemeentes hielden 56.000 banen op te bestaan. In totaal zijn er nu in Spanje nog 2.830.000 ambtenaren aan het werk. Dit is ongeveer hetzelfde aantal als in 2004. De meerderheid hiervan werkt bij de regio's (1,5 miljoen), 591.000 werken bij gemeentes en 495.000 zijn bij de landelijke overheid in dienst.

EPA

Het aantal werklozen is volgens de gegevens van de EPA altijd hoger dan als het wordt gebaseerd op de geregistreerde werkloosheid gebaseerd op de gegevens van de arbeidsburea's. Bij de EPA worden ook huisvrouwen en andere personen meegerekend die zichzelf niet hebben geregistreerd als werkzoekend.
Kaiser
0
Spain: Lending to Non-Financial Corporations Collapsed 14.1% YoY in September, Loans > 5yrs dropped 15.6%
Kaiser
0
Rumors Of Spain's Housing Market Resurrection Are Greatly Exagerated: Two days after Spain reported its first ... bit.ly/17i8HL2
Kaiser
0
Kaiser
1
Spaanse economie is nog altijd doodziek

woensdag 30 oktober 2013 om 09u52

Eén van de thema’s op de financiële markten de afgelopen week was de speculatie over het herstel van de Spaanse economie. Spanje zat in een diep economisch dal, maar de recent gepubliceerde macro-economische cijfers laten een verbetering vermoeden.

Sommige economen gaan nu al zo ver om van de daken te schreeuwen dat het herstel van de Europese economie door de Spaanse getrokken zal worden. Vraag is echter of het wel degelijk beter gesteld is in Spanje. Het ziet er eerder naar uit dat hoop doet leven.

De huizenmarkt is nog steeds zo dood als een pier, waarbij de vraag naar woonkredieten vanaf de piek met meer dan 90% is gedaald. Ook met het verstrekken door de banken van kredieten aan bedrijven en huisgezinnen zit het niet goed, die bevindt zich op het laagste niveau van de ganse eurozone.
nhp22
0
quote:

Mon-E-Man schreef op 3 nov 2013 om 22:10:


What Has Changed In Spain?

www.zerohedge.com/news/2013-11-03/gue...


Laten we hopen dat het nog iets positiever wordt. Werkloosheid boven de 25% is niet goed voor welk land dan ook.
Kaiser
0
Spanjaarden zijn slecht nieuws beu en krijgen dus leugens voorgeschoteld

dinsdag 05 november 2013 om 07u14

De Spaanse regering heeft de boodschap klaar en duidelijk begrepen: de Spanjaarden zijn de stroom van slecht nieuws meer dan beu en willen eindelijk weer eens goed nieuws horen. Maar dat is natuurlijk makkerlijk gezegd dan gedaan, het land staat er economisch gezien belabberd voor.

30% van de uitgaven van de overheid gaan volgend jaar naar de afbetaling van de schulden en dat percentage zal alleen nog maar toenemen. Madrid betaalt zich met andere woorden blauw aan het betalen van rente, waardoor er geen geld overblijft voor levensnoodzakelijk investeringen.

Maar plots worden we toch overstelpt met goed nieuws over de Spaanse economie die aan de beterhand zou zijn. Volgens Tyler Durden van Zero Hedge is dat allemaal larie en apenkool. Om de Spanjaarden gunstig te stemmen, krijgen ze van de regering leugens voorgeschoteld. Vroeg of laat zal dat duidelijk worden en dat zal onvermijdelijk tot woedeuitbarstingen in het land leiden.
hirshi
0
Gisteren in Spanje op Kanaal 2 (La 2) een documentaire gezien die Nederland onomwonden beschuldigde van genocide.

Ik klapperde met met mijn oren. Het ging om een programma over specerijen uit Indonesië (Banda)

Jan Pieterszoon Coen werd erin afgeschilderd als een massamoordenaar die op Banda genocide heeft gepleegd en 90% van de bevolking heeft afgeslacht.

Ik was verbijsterd,.

Dat kan toch niet waar zijn.


Groet.
shaai
0
nou ...
het staat ook op de Nederlandse wikipaedia, incl voetnoten.
nl.wikipedia.org/wiki/VOC_op_de_Banda...
Ik heb de historie vd wiki niet gecheckt, dus ik weet niet of deze visie historisch onomstreden is, maar kennelijk is het niet zo raar wat de Spanjaarden ('Spekken' in dit historisch verband ;-) ) laten zien.
s.lin
0
Fitch: Koopjesjacht wordt ten onrechte gezien als herstel woningmarkt
maandag 11 november 2013 14:23
MADRID - De Amerikaanse kredietbeoordelaar Fitch waarschuwt in een laatste rapport over de huizenmarkt dat we niet over 'herstel' moeten spreken, terwijl dat herstel eerder het resultaat is van een voortdurende jacht op koopjes van buitenlandse investeerders .

Fitch heeft de meest relevante transacties in Spanje onder de loep genomen waarbij buitenlandse kopers betrokken waren. De conclusie luidt dat de gemiddelde prijs per m2 van die transacties ver onder de 1.000 euro ligt. Dat is 40 keer minder dan het landelijk gemiddelde. Dit gemiddelde ligt volgens een artikel op de site Fotocasa.es op 1.746 euro per m2.De opleving in de Spaanse huizenmarkt is volgens het bureau eerder het gevolg van buitenlandse kopers die vooral voor weinig ergens langs de Middellandse Zeekust in stenen willen investeren.

Huizensite Idealista.es meldt dat volgens hun gegevens de woningprijzen in Spanje nog steeds de bodem niet hebben bereikt
s.lin
0
Steeds meer slechte leningen in Spanje
18 november 2013 13:56
Steeds meer leningen in Spanje worden niet of nauwelijks afbetaald. Het percentage 'slechte' leningen bij banken steeg in september tot 12,7 procent.
Dat maakte de Spaanse centrale bank maandag bekend. In augustus was dat nog 12,1 procent, terwijl dat percentage in september vorig jaar nog op 10,7 procent lag.
In totaal stond op de balansen van banken voor 187,8 miljard euro aan leningen waarvan de terugbetaling onzeker is. Dat is bijna 7 miljard euro meer dan in augustus.
De stijging ten opzichte van vorig jaar zou niet alleen te maken hebben met de omvangrijke werkloosheid in Spanje en de slechte economische omstandigheden, maar mogelijk ook met de druk van toezichthouders op banken om hun slechte leningen duidelijker te vermelden.
Zo steeg het percentage slechte (hypotheek)leningen bij Banco Santander van 3,1 procent in juni naar 7 procent in september. Bij Banco Bilbao Vizcaya Argentaria ging dat van 4,7 procent naar 6,2 procent.

1500 miljard euro

Het hogere percentage slechte leningen kwam voor een gedeelte ook doordat het totale bedrag aan leningen daalde. In totaal leenden de Spaanse banken in september 1500 miljard euro uit, 8,9 miljard euro minder dan een maand eerder.
Volgens analisten zal het nog wel enige tijd duren voordat de zwakke opleving in economische groei ook invloed heeft op de bankbalansen.

Door: AFN.Novum
966 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Direct naar Forum

Markt vandaag

Groen slot beurzen na nieuwe sof brexitdeal

17:48 De Europese beurzen zijn maandag met winst gesloten. Beleggers keken uit naar nieuws over de brexit en zage... 2

  Indices

  AEX 575,92 +0,56%
  EUR/USD 1,1151 -0,05%
  Germany30^ 12.740,10 +0,84%
  Gold spot 1.485,10 -0,33%
  LDN100-24h 7.164,63 +0,29%
  NY-Nasdaq Composite 8.089,54 -0,83%
  US30# 26.789,96 +0,06%

  Stijgers

  Fugro
  +4,34%
  Accsys
  +3,95%
  Air Fr...
  +3,33%
  ASMI
  +2,78%
  Brunel
  +2,72%

  Dalers

  Kiadis...
  -7,68%
  Takeaw...
  -3,34%
  Akzo N...
  -1,54%
  ALTICE...
  -1,28%
  Acomo
  -1,12%

  Nieuws Forum Meer»

  (8)

  MacVersie op 21-okt-19 19:35
  (4)

  handkerchief op 21-okt-19 19:00
  (13)

  Kor11 op 21-okt-19 18:39
  (9)

  gbakl op 21-okt-19 18:28
  (46)

  Knight V op 21-okt-19 18:03

  Column Forum Meer»

  (167)

  Alegria op 21-okt-19 19:49
  (3)

  GrandmasterC op 21-okt-19 16:59
  (8)

  LFT op 21-okt-19 15:09
  (7)

  LosTerros op 21-okt-19 13:59
  (2)

  P_kaas op 21-okt-19 09:08