Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Inloggen

 • Geen account? Registreren

Wachtwoord vergeten?

Aandeel Vopak Koninklijke AEX:VPK.NL, NL0009432491

 • 36,540 28 jul 2021 16:40
 • -2,160 (-5,58%) Dagrange 35,210 - 38,250
 • 1.449.150

Vopak - Koersddoelen draadje

181 Posts
Pagina: 1 2 3 4 5 6 ... 10 »» | Laatste | Omlaag ↓
 1. forum rang 10 voda 3 juni 2011 14:20
  Vopak koersdoel omhoog naar EUR36,00 - KBC


  AMSTERDAM (Dow Jones)--Analist Michael Roeg van KBC Securities ziet mogelijkheden voor verdere expansie voor Vopak (VPK.AE), nadat het bedrijf de afgelopen week al besloot tot de bouw en exploitatie van een terminal voor de opslag van vloeibare bulkproducten in Maleisie, een tankopslagfaciliteit in Panama en de overname van een LNG-terminal in Mexico samen met Enagas. Roeg verhoogt daarom het koersdoel naar EUR36,00 van EUR35,00. Volgens Roeg zal het effect van de terminals in Panama en Maleisie in 2013 met ongeveer 2% winst per aandeel bescheiden zijn, vanwege pre-operationele kosten. In 2014 zal de winst per aandeel naar verwachting omvangrijker zijn met 6%. Roeg handhaaft zijn hold-advies. Omstreeks 11.25 uur noteert het aandeel 0,3% hoger op EUR33,71, terwijl de Midkap met 0,2% daalt. (EVG)


  Dow Jones Nieuwsdienst: +31-20-5715200; amsterdam@dowjones.com
 2. forum rang 6 s.lin 6 juni 2011 15:36
  Vopak zet onverminderd in op groei
  6 juni 2011
  De recente resultaten van tankopslagbedrijf Vopak mogen dan wat tegenvallen, de onderneming blijft inzetten op groei. Dat betekent in eerste instantie wel dat de kost voor de baat uitgaat.

  Het is even wennen voor het Rotterdamse Vopak. Waar beleggers de resultaten de afgelopen jaren met open armen ontvingen, stelden de recente jaarcijfers teleur. Vooral de voor Vopak nog kleine markt voor opslag van biobrandstof ontwikkelt zich moeizaam. Voor dit jaar voorspelde het bedrijf een toename van het bedrijfsresultaat (ebitda) van slechts circa 5 procent. Alles over Vopak Zelfs deze geringe groei is nog onzeker. Bij het eerstekwartaalbericht heeft Vopak een verwachting voor het bedrijfsresultaat voor geheel het jaar afgegeven van 600-640 miljoen euro. Dat is een groei van 0-7procent vergeleken met de 598,2 miljoen over 2010.

  Ondanks de voorziene trage groei dit jaar hield Vopak wel vast aan de doelstelling om in 2013 een bedrijfsresultaat van 725-800 miljoen euro te behalen, wat een gemiddelde jaarlijkse groei van 8,5 procent impliceert.

  Expansie
  Aan vertrouwen in eigen kunnen is bij het opslagbedrijf dan ook geen gebrek. In de afgelopen weken heeft Vopak een aantal grote stappen gezet.

  Zo is het bedrijf voornemens grote opslagcapaciteit voor olieproductie in Panama en Maleisië te ontwikkelen.

  De capaciteit in Panama zal naar verwachting in 2013 gereed zijn, terwijl die in Maleisië een jaar later op de markt komt.

  Verder bereikte Vopak en het Spaanse Enagas overeenstemming met de huidige eigenaren Shell, Total en Mitsui & Co voor de volledige overname van de LNG importterminal in Altamira, Mexico. Persbericht Vopak
  Deze terminal ligt naast de opslagterminal die Vopak al heeft voor chemicaliën en is volledig gecontracteerd voor een lange periode.

  De LNG-terminal heeft een uitstekende verbinding met de bestaande Mexicaanse gasinfrastructuur, waaronder Mexico-City. Naar verwachting gaar het gasverbruik in Mexico de komende tientallen jaren groeien.

  Vopak en Enagas hebben voor deze deal een joint venture opgericht, waarin Vopak 60 procent houdt en de Spanjaarden 40 procent.

  Deze overname, die naar verwachting in het derde kwartaal kan worden afgerond, past in de wereldwijde groeistrategie die Vopak heeft op het gebied van LNG.Veelbelovend
  Allemaal projecten met goede (uitbreidings)kansen voor de toekomst. Gunstig is ook dat de expansie in LNG voor een betere spreiding voor Vopak zorgt.

  Alleen al voor 2011 en 2012 verwacht Vopak 4,5 miljoen kubieke meter opslagcapaciteit toe te voegen, waarmee eind 2012 haar wereldwijde opslagcapaciteit 29,8 miljoen kubieke meter zal bedragen. De recent aangekondigde uitbreidingen voor de jaren daarna komen daar nog eens bij.

  Beleggers moeten er wel rekening mee houden dat de kosten hier veelal eerst voor de baten uitgaan. Vooral dit jaar zullen de uitbreidingskosten bovenmatig op het resultaat drukken.

  Pas in de jaren daarna zal Vopak pas echt de vruchten gaan plukken. Wat dat betreft is het positief dat de onderneming vast houdt aan de financiële doelstellingen voor 2013.

  Maakt Vopak het allemaal waar dan kan zij ook weer verder bouwen aan het krachtige track record, dat vorig jaar een kleine deuk opliep.

 3. forum rang 10 voda 24 juni 2011 15:41
  ING: 2011 overgangsjaar voor Vopak
  Gepubliceerd op 24 jun 2011 om 07:47 | Views: 206


  AMSTERDAM (AFN) - ING verlaagt zijn beleggingsadvies voor tankopslagbedrijf Vopak van 'buy' naar 'hold'. Volgens ING is het overgangsjaar 2011 voor Vopak nog niet voorbij en heeft het bedrijf te kampen met zwakte bij biofuels.

  ING verwacht voor 2012 een goede groei van de winstgevendheid door de geplande expansie van de capaciteit, maar 2011 is nog het overgangsjaar in de cyclus.

  Donderdag sloot het aandeel Vopak op 32,78 euro.
 4. forum rang 6 s.lin 13 september 2011 10:27
  MARKET TALK: Koersdoel Vopak omhoog naar EUR37,00 - KBC
  Gepubliceerd: 10:23
  AMSTERDAM (Dow Jones)--KBC Securities heeft het koersdoel voor Vopak (VPK.AE) verhoogd naar euro37,00 van euro36,00 naar aanleiding van de halfjaarresultaten. Analist Michael Roeg ziet daarbij weinig opwaarts potentieel, maar stelt dat het aandeel stabiliteit en voorspelbaarheid biedt in een onzeker economisch klimaat, waarmee de kans op een relatieve outperformance vergroot wordt en waardoor de analist beleggers niet aanraadt om short te gaan op het aandeel. KBC handhaaft het hold-advies. Omstreeks 10.10 uur noteert het aandeel 1,7% lager op euro33,44, terwijl de Midkap met 0,7% daalt. (EVG)

  (c) 2011 Dow Jones & Company, Inc.
 5. forum rang 6 s.lin 23 september 2011 16:06
  UPDATE: Vopak kijkt naar nieuwe investeringsmogelijkheden LNG
  Gepubliceerd: 16:01
  (Update van eerder gepubliceerd bericht 'Vopak kijkt verder naar nieuwe investeringsmogelijkheden LNG', om reactie van minister van Economisch Zaken, Landbouw en Innovatie Maxime Verhagen toe te voegen.)

  Door Patrick Buis

  Van DOW JONES NIEUWSDIENST

  AMSTERDAM (Dow Jones)-- Koninklijke Vopak nv (VPK.AE) is op zoek naar nieuwe investeringsmogelijkheden met betrekking tot LNG, meldt Vopak chief executive officer Eelco Hoekstra tijdens een persconferentie in Rotterdam ter gelegenheid van de opening van de eerste importterminal voor vloeibaar aardgas (LNG) in Nederland, waarmee Nederland zijn positie als 'gasrotonde' voor de distributie van gas in Europa verstevigt.

  De bestuurder meldt dat met name wordt gekeken naar grote gaslanden met een liberaal klimaat. Als voorbeeld noemt de bestuurder Marseille, waar momenteel gekeken wordt naar de mogelijkheden tot de bouw van een vergelijkbare terminal als Gate Terminal.

  Hoewel een definitieve investeringsbeslissing nog niet is genomen, heeft Vopak middels een joint venture met Royal Dutch Shell plc (RDSA) een belang van 90% in het project. Shell houdt het overige belang van 10%.

  Daarnaast meldt Hoekstra, zonder in detail te treden, uit te kijken naar investeringsmogelijkheden voor kleinere opslaglocaties, om die vervolgens te bevoorraden vanuit de 'grote' opslaglocaties.

  Gate Terminal bv, een joint venture waarin Vopak en Nederlandse Gasunie nv (NEG.YY) beiden een belang hebben van 42,5%, bestaat uit drie opslagtanks, met een opslagcapaciteit van 180.000 kubieke meter, een aanlegsteiger en verdampingsinstallaties.

  Het Duitse nutsbedrijf E.ON Ruhrgas ag (RUH.YY), het Deense DONG Energy (DONG.YY) en het Oostenrijkse EconGas, houden ieder een 5% belang in de joint venture.

  "De Gate Terminal belichaamt de nieuw dimensie, sterker nog, markeert onze ambitie om de gasrotonde van Noordwest
  Europa te worden", zegt minister van Economisch Zaken, Landbouw en Innovatie Maxime Verhagen tijdens de opening.

  "De gasvelden van Slochteren zijn natuurlijk nog lang niet uitgeput, maar we moeten wel gaan investeren in nieuwe bronnen van gas, zodat we voorop blijven lopen als gasleverancier, gebruik blijven maken van onze uitstekende gasinfrastructuur en strategische ligging en ten volle blijven profiteren van de kennis en expertise van onze gasbedrijven en kennisinstituten", aldus de minister.

  Het vloeibare aardgas dat via LNG-schepen zal worden aangevoerd en worden opgeslagen in de drie opslagtanks zal vervolgens gasvormig worden gemaakt voor levering aan het Nederlandse, Noord- en West-Europese gastransportnetwerk.

  De doorzetcapaciteit van de terminal bedraagt 12 mrd kubieke meter aardgas per jaar en kan in de toekomst worden uitgebreid tot 16 mrd kubieke meter per jaar.

  Gasunie CEO Paul van Gelder meldt dat de volledige capaciteit reeds is verkocht.

  Branko Pokorny, directeur van de Gate Terminal joint venture, voegt eraan toe dat de infrastructuur voor een mogelijk uitbreiding van de doorvoercapaciteit tot 16 mrd kubieke meter reeds aanwezig is, maar dat tijd nodig is voor de bouw van een extra opslagtank.

  Of de tank gebouwd wordt hangt af van de vraag in de markt en als dit het geval is zal de bouw van de opslagtank een aantal jaren in beslag nemen, stelt Hoekstra.

  Naast aandeelhouders E.ON, DONG Energy en EconGas, tekenden energiebedrijf Eneco (ENECO.YY) en het Duitse RWE (RWE.XE) meerjarencontracten voor de doorzet van aardgas.

  In juni 2008 werd het officiele startsein gegeven voor de bouw van de terminal.

  De terminal had een initiele doorvoercapaciteit van 9 mrd kubieke meter per jaar. Vanwege de overweldigende belangstelling werd in maart 2009 echter besloten tot uitbreiding van de doorvoercapaciteit tot 12 mrd kubieke meter per jaar en de aanleg van een tweede aanlegsteiger.

  Voor de uitbreiding werd een extra kredietfaciliteit afgesloten ter waarde van euro136 mln, bovenop een eerdere overeenkomst ter waarde van euro745 mln.

  Begin juni werd gestart met het proefdraaien van de terminal, waarbij de tanks en het leidingwerk werden afgekoeld tot -162 graden Celsius, de temperatuur van LNG.

  Na de testfase is de terminal sinds de aflevering van de eerste commerciele LNG-lading op 1 september volledig operationeel.

  (c) 2011 Dow Jones & Company, Inc.

 6. forum rang 6 s.lin 17 oktober 2011 09:49
  MARKET TALK: Project Shell China biedt Vopak kansen - SNS
  Gepubliceerd: 09:37
  AMSTERDAM (Dow Jones)--De donderdag door China National petroleum, Qatar Petroleum en Shell (RDSA) aangekondigde raamovereenkomst voor de bouw van een raffinange- en petrochemisch complex in Taizoe biedt volgens analist Martijn den Drijver van SNS Securities kansen voor Vopak (VPK.AE), gezien de goede relatie tussen de twee concerns. "Zelfs in het geval de overeenkomst niet tot een opdracht voor het concern leidt, is het project exemplarisch voor het type projecten dat China ontwikkelt, waarvan een deel kansen biedt voor Vopak", stelt Den Drijver. De analist hanteert een buy-advies en koersdoel van euro43,00. Omstreeks 9.35 uur noteert het aandeel 1,1% hoger op euro36,93, terwijl de Midkap met 1,5% stijgt. (PBU)

  (c) 2011 Dow Jones & Company, Inc.
 7. forum rang 6 s.lin 21 oktober 2011 11:14
  MARKET TALK: Russische opslagterminal concurrentie voor Vopak - SNS
  Gepubliceerd: 10:32
  AMSTERDAM (Dow Jones)-- De aankondiging donderdag van het Havenbedrijf Rotterdam over een overeenkomst met Shtandart TT, een joint venture van het Russische investeringsbedrijf Summa Group en het Nederlandse VTTI, voor de bouw van een olieterminal in de Rotterdamse haven, betekent een toename van de concurrentie voor Vopak (VPK.AE), stelt analist Michael Roeg van KBC Securities. Volgens Roeg kan de nieuwe terminal op de middellange termijn een licht negatief effect hebben op de prijsbepaling. De komst van de nieuwe terminal heeft echter geen effect op zijn winstverwachtingen voor het concern op de korte termijn. Roeg hanteert een hold-advies en koersdoel van euro37,00. Omstreeks 10.25 uur noteert het aandeel 0,6% hoger op euro36,17, terwijl de Midkap met 0,8% stijgt. (PBU)

  (c) 2011 Dow Jones & Company, Inc.
 8. forum rang 6 s.lin 10 november 2011 09:09
  MARKET TALK: Vopak koersdoel omhoog naar EUR46 - UBS
  Gepubliceerd: 08:58
  AMSTERDAM (Dow Jones)--UBS verhoogt het koersdoel voor Vopak (VPK.AE) naar euro46 van euro44 in reactie op de kwartaalresultaten. Uit de cijfers blijkt volgens de analist een gezonde vraag naar tankopslag ondanks zwakkere economische omstandigheden. Het advies blijft buy. Het aandeel is woensdag gesloten op euro39,02. (LDF)

  (c) 2011 Dow Jones & Company, Inc.
 9. forum rang 6 s.lin 22 november 2011 08:54
  MARKET TALK: Vopak advies omhoog naar overweight - JP Morgan
  Gepubliceerd: 08:41
  AMSTERDAM (Dow Jones)--JP Morgan Cazenove verhoogt het advies voor Vopak (VPK.AE) naar overweight van neutral. De analisten denken dat de verzekerde pijplijn van het bedrijf nog altijd wordt onderschat door de markt. Vopak is een van de spaarzame Europese aandelen die een grote blootstelling heeft aan de mondiale groei met een sterke focus in het snelgroeiende Azië, stellen de analisten. Het koersdoel gaat omhoog naar euro50,00 ban euro39,00. Maandag sloot het aandeel op euro38,04. (BTZ)

  (c) 2011 Dow Jones & Company, Inc.
 10. forum rang 6 s.lin 11 januari 2012 12:07
  MARKET TALK: Vopak advies omlaag naar hold van buy - Rabobank
  Gepubliceerd: 12:03
  AMSTERDAM (Dow Jones)--Rabobank verlaagt het advies voor Vopak (VPK.AE) naar hold van buy, op waarderingsgronden, waarbij de analisten van de bank een beperkt opwaarts potentieel zien voor het aandeel. De analisten zijn echter van mening dat het concern zijn ebitDA-doelstelling voor 2013 van euro725 - euro800 mln mogelijk in 2012 zal realiseren. Het koersdoel wordt verhoogd naar euro41,00 van euro40,00. Omstreeks 12.00 uur noteert het aandeel 1,1 lager op euro42,30, terwijl de Midkap met 0,6% stijgt. (PBU)

  (c) 2012 Dow Jones & Company, Inc.
 11. forum rang 10 voda 5 maart 2012 16:12
  Vopak koersdoel omhoog naar EUR54 - UBS


  AMSTERDAM (Dow Jones)-- UBS verhoogt het koersdoel voor Vopak (VPK.AE) naar EUR54,00 van EUR52,00, in reactie op de jaarcijfers die het concern eind februari rapporteerde, waarin een capaciteitsuitbreiding met 400.000 kubieke meter in Rotterdam werd bekendgemaakt. Het concern voorziet een sterke omzetgroei de komende jaren, vanwege de cpaciteitstoename. De bank handhaaft zijn buy-advies. Het aandeel staat maandag staat maandag 0,1% hoger op EUR43,40 terwijl de Midkap 0,1% lager staat. (PBU)


  Dow Jones Nieuwsdienst: +31-20-5715200; amsterdam@dowjones.com
 12. forum rang 10 voda 5 april 2012 16:12
  Vopak koersdoel omhoog naar EUR61,00 - GS


  AMSTERDAM (Dow Jones)--Goldman Sachs heeft het koersdoel op Vopak (VPK.AE) verhoogd naar EUR61,00 van EUR56,00 met behoud van het buy-advies. Redenen voor de verhoging meldt Goldman Sachs niet. Kort na opening noteert het aandeel 0,1% hoger op EUR44,14, terwijl de Midkap met 0,4% stijgt. (EVG)


  Dow Jones Nieuwsdienst: +31-20-5715200; amsterdam@dowjones.com
 13. forum rang 10 voda 16 april 2012 16:44
  Vopak koersdoel omhoog naar EUR50 - Kepler


  AMSTERDAM (Dow Jones)-- Kepler verhoogt zijn koersdoel voor Vopak (VPK.AE) naar EUR50 van EUR44. Volgens de analisten zal het bedrijf de komende kwartalen "kleur moeten bekennen", na de presentatie van een "vage" outlook voor 2012 bij de jaarcijfers over 2011. Desondanks verhoogt Kepler zijn winstverwachting voor het concern met 4%. Het advies wordt gehandhaafd op buy. Omstreeks 9.40 uur noteert het aandeel 0,5% hoger op EUR47,09, terwijl de Midkap met 0,4% stijgt. (PBU)


  Dow Jones Nieuwsdienst: +31-20-5715200; amsterdam@dowjones.com


 14. forum rang 10 voda 23 april 2012 16:11
  Vopak koersdoel omhoog naar EUR54 - JP Morgan


  AMSTERDAM (Dow Jones)--JP Morgan Cazenove verhoogt het koersdoel voor Vopak (VPK.AE) naar EUR54 van EUR50 en handhaaft het advies op overweight. Volgens de analisten van de bank blijft het aandeel aantrekkelijk na de recente stijging, wijzend op de verwachte aanhoudende dubbelcijferige winstgroei in het eerste kwartaal en de rest van 2012. Ze zien in Vopak e e n van de weinige Europese aandelen met een uitstekende blootstelling aan de mondiale groei, met een sterke focus op het snel groeiende Azie. Vrijdag sloot het aandeel op EUR48,10. (BTZ)


  Dow Jones Nieuwsdienst: +31-20-5715200; amsterdam@dowjones.com
181 Posts
Pagina: 1 2 3 4 5 6 ... 10 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Direct naar Forum

Vopak Koninklijke Meer »

Koers 36,540   Verschil -2,16 (-5,58%)
Laag 35,210   Volume 1.449.150
Hoog 38,250   Gem. Volume 0
28 jul 2021 16:40
label premium

Vopak blijft worstelen met gevolgen Covid-19

Het laatste advies leest u als IEX Premium-lid

Inloggen Ontdek Premium

Gerelateerde Video's

 1. video thumbnail

  HAL Trust: Tijd om in te stappen?

  24 november 2017 17:39 - Vimeo

 2. video thumbnail

  IEX MarketUpdate met PostNL, Arcadis, olie en Italie

  2 december 2016 14:49 - Vimeo

 3. video thumbnail

  Top-5 aandelen Q4 2011

  7 oktober 2011 14:13 - Vimeo

 4. video thumbnail

  Top 5 aandelen Q3 2011

  8 juli 2011 13:13 - Vimeo

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links