Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Italië is het echte probleem in Europa

Volgen
 
Klik hier om dit forumtopic te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden bij nieuwe berichten.
1.866 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 ... 90 91 92 93 94 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omlaag ↓
voda
0
UniCredit profiteert van kostenbesparingen

Gepubliceerd op 10 mei 2018 om 07:59 | Views: 319

MILAAN (AFN) - De Italiaanse bank UniCredit heeft in het eerste kwartaal van het jaar weten te profiteren van kostenbesparingen en het verbeteren van de leningenportefeuille. Dat kwam donderdag naar voren uit een handelsbericht.

Het financieel concern zette een winst in de boeken van ruim 1,1 miljard euro. Dat was een jaar eerder nog 907 miljoen euro en veel hoger dan analisten in doorsnee hadden voorzien. UniCredit wist de operationele kosten met meer dan 5 procent terug te dringen.

De grootste bank van Italië schrapte de afgelopen jaren duizenden banen en haalde miljarden op bij beleggers om financieel gezond te worden. Ook lukte het topman Jean-Pierre Mustier, die bezig is aan zijn tweede termijn, het aantal slechte leningen te verkleinen. UniCredit mikt op een jaarwinst van 4,7 miljard euro in 2019.
voda
0
Monte dei Paschi heeft baat bij besparingen

Gepubliceerd op 11 mei 2018 om 08:05 | Views: 384

SIENA (AFN) - De Italiaanse bank Monte dei Paschi di Siena heeft in het eerste kwartaal weten te profiteren van kostenbesparingen. Ook moest de oudste bank ter wereld minder geld opzij zetten voor slechte leningen, zo bleek vrijdag uit een handelsbericht.

Het financiële concern, dat zich in 2016 genoodzaakt zag staatssteun aan te vragen als gevolg van slechte leningen die de bank miljarden euro's kostten, zette een kwartaalwinst in de boeken van 188 miljoen euro. Dat was een jaar eerder nog een verlies van 169 miljoen euro. Analisten rekenden nu ook weer op een negatief resultaat.

De afgelopen jaren werden bij de Toscaanse bank duizenden banen geschrapt en honderden kantoren gesloten.
voda
0
Banken onderuit op Italiaanse regeerplan
Coalitie wil staatsschuld doorstrepen.

(ABM FN-Dow Jones) Aandelen van Europese banken noteren woensdagmiddag lager, nadat beleggers schrokken van een uitgelekte ruwe versie van het regeerakkoord van de anti-establishment-partijen die in Italië een coalitie aan het vormen zijn.

Det twee partijen, Lega Nord en de Vijfsterrenbeweging zeiden dat het om een verouderd document gaat.

De aankomende regering wilde volgens het document de Europese Centrale Bank vragen om 250 miljard euro aan Italiaanse staatsleningen kwijt te schelden en de bijdrage aan de EU opnieuw onderhandelen.

Verder opperde het document van 39 pagina's, dat werd onthuld door de Huffington Post, nieuwe regels in de eurozone waardoor lidstaten de monetaire unie kunnen verlaten. Ook willen de twee partijen de sancties tegen Rusland opheffen en een universeel basisinkomen invoeren.

Sinds het document op dinsdag uitlekte hebben de twee partijen gezegd dat het een oude versie is die inmiddels aanzienlijk aangepast is, en dat zij hadden besloten het lidmaatschap van de muntunie niet in twijfel te trekken. Ook zou het niet gaan om een kwijtschelding van de schuld. "Wat wij voorstellen in dat voor de schuld die is opgekocht door de ECB niet meer meetelt voor de berekening van de staatsschuld volgens het stabiliteitspact van de Europese Unie", zei economisch woordvoerder Claudio Borghi van de Liga, die het programma hielp schrijven, tegen The Wall Street Journal.

Toch leverde het nieuws bezorgde gezichten op.

De Italiaanse FTSE MIB daalde 1,8 procent. Aandelen van banken deden het relatief slecht. Unicredit verloor 3,1 procent, Intesa Sanpaolo verloor 2,7 procent. Ook elders deden aandelen van banken het minder goed. In Amsterdam stonden ABN AMRO en ING onder druk, met koersverliezen van 2,2 procent en 1,2 procent. KBC verloor 2 procent in Brussel en BNP Paribas leverde 1,5 procent in. Commerzbank en Deutsche Bank daalden respectievelijk 5,5 en 2,9 procent.

"Het politieke drama in Italië duurt voort", stelde UBS in een rapport. "Het lek werd door de partijen ontkend, maar kan zorgen wekken bij beleggers."

De risico-opslag op Italiaanse staatsleningen, vergeleken met veilig geachte Duitse leningen, steeg met bijna 12 basispunten tot 142 basispunten.

De euro zakte maandag naar zijn laagste niveau sinds eind vorig jaar ten opzichte van de Amerikaanse dollar. De munt noteerde op 1,1775.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires
voda
0
Brussel waarschuwt Italianen opnieuw

Gepubliceerd op 22 mei 2018 om 10:32 | Views: 3.588

BRUSSEL (AFN/BELGA) - De Europese Commissie heeft de nieuwe Italiaanse regering opnieuw gewaarschuwd voor grote afwijkingen in de begroting. Volgens commissaris Valdis Dombrovskis (Financiële Stabiliteit) moet de nieuwe regering een ,,redelijke budgettaire politiek voeren", zei hij tegen de Duitse zakenkrant Handelsblatt.

De populistische M5S (Vijfsterrenbeweging) en de rechts-populistische Lega bereikten onlangs een akkoord over een coalitie. Van de beoogde premier Guiseppe Conte, een politieke debutant, wordt verwacht dat hij een eurosceptisch beleid zal voeren. De coalitie wordt wegens haar plannen met geld te gaan smijten en ook de belastingen te verlagen, door critici ook al 'de schuldencoalitie' genoemd. De twee partijen willen geen bezuinigingen meer, ondanks dat Italië al een torenhoge staatsschuld heeft.

Dombrovskis benadrukte dat de commissie zich in principe niet mengt in de nationale politiek van de lidstaten ,,We kunnen hen alleen maar adviseren om op koers te blijven in termen van economisch en financieel beleid, de groei te stimuleren met hervormingen en het begrotingstekort onder controle te houden", zei hij.
Kaiser
0
36% of Italian debt is held abroad. IT Banks currently hold 17%. But 36% of Italian debt is 685bn, about 3 times as large as for Greece in 2010, where the share was 74%.
This crisis falls on Italy first but all of Europe is hugely affected bruegel.org/publications/datasets/sov...
Kaiser
0
Leider Vijfsterrenbeweging wil Italiaanse president afzetten

Di Maio zei in een telefonisch televisie-interview nu echter dat hij artikel 90 van de Italiaanse grondwet wil inroepen. Op die manier zou hij het staatshoofd beschuldigen van “hoogverraad” of “schending van de grondwet”.
www.hln.be/nieuws/buitenland/leider-v...
Realist2018
1
uitvreter
1
Geef die italianen toch waar ze om gevraagd hebben.

Zo werkt de democratie nou eenmaal; laat die 2 jokers het land maar een tijdje regeren. Langer dan een jaar duurt dit sprookje toch niet.
Of het moet zo zijn dat de centrale bank tot in sint juttemis al die extra staatsobligaties, die nodig zijn voor hun op zich mooie sociale plannen, gaat opkopen. Maar dat gebeurt uiteraard niet.
Op een gegeven moment is het geld op, niemand koopt nog italiaanse st.obligaties, en komen de 2 jokers met hangende pootjes bedelen bij de EU.
Net als Tsipras toen in Griekenland....

De financiele markten blaast ook dit mooie sprookje weer omver, daarna nog harder bezuinigen, het volk nog bozer en gefrusteerder.voda
1
Italiaanse president haalt met IMF-premier zelf "trojka" binnen
Risico-opslag Italiaanse staatsleningen sterk gestegen.

(ABM FN-Dow Jones) De Italiaanse president heeft de voormalige IMF-directeur Carlo Coltarelli gevraagd om een regering te vormen die het land in de eurozone moet houden, terwijl de risico-opslagen op Italiaanse staatsleningen snel zijn opgelopen nu een politieke meerderheid in het land juist lijkt aan te sturen op een exit uit de eurozone.

"Ze hebben een soort van trojka binnen gehaald zonder bail-out", zei obligatieanalist Arne Petimezas van AFS Brokers over de stap van de Italiaanse president, die zondag een streep zette door de beoogde regering van de Vijfsterrenpartij en de Lega Nord.

Daarmee verwees de analist naar de schuldencrisis eerder dit decennium, waarin de Griekse staatsfinanciën onder curatele werden gesteld van een 'trojka' van de ECB, de eurozonelanden en het IMF, nadat het bijna-failliete eurozoneland moest worden gered met noodleningen.

Volgens Petimezas staat Coltarelli bekend als "de Schaar", om zijn bezuinigingsdrift. De opdracht van de nieuwe beoogde premier zou zijn om een begroting te maken voor 2019 waarmee Italië in de eurozone kan blijven.

"Het wordt steeds duidelijker wat de posities zijn. Ik zie alleen nog niet hoe Coltarelli de vertrouwensstemming van het Italiaanse parlement gaat doorkomen", zei Petimezas. "Het probleem is dat er in Italië gewoon geen meerderheid is voor een begrotingsbeleid dat nodig is om in de eurozone te blijven."

De risico-opslag op tweejarige Italiaanse staatsleningen, ten opzichte van de risicovrij geachte tweejarige Duitse bunds, liep maandag voorafgaand aan het nieuws razendsnel op, tot het hoogste niveau sinds 2013, op indicaties dat de Italiaanse anti-establishmentpartijen Lega Nord en de Vijfsterrenbeweging nog sterker uit de bus zullen komen bij nieuwe verkiezingen.

De risico-opslag geeft aan hoe bang beleggers zijn dat de staatsleningen niet zullen worden terugbetaald onder een nieuwe Italiaanse regering die zou aansturen op een breuk met de Europese muntunie. De spread liep op tot 160 basispunten, nadat deze in de voorgaande jaren nooit boven 100 basispunten klom. Tijdens het hoogtepunt van de eurocrisis in 2011 steeg de spread kortstondig boven 700 basispunten.

"Het ging op een gegeven moment heel hard, met 1 basispunt per minuut", zei Petimezas.

Na het bericht dat de Italiaanse premier de IMF-directeur had gevraagd om een regering te vormen daalde de spread weer tot 145 basispunten.

Ook de rendementen op tienjarige Italiaanse staatsleningen stegen met 24 basispunten tot 2,70 procent en die op Portugese en Spaanse staatsleningen stegen met respectievelijk twintig en 9 basispunten tot 2,16 en 1,55 procent.

Eerder maandag stegen de financieringskosten bij een Italiaanse veiling van tweejarig schuldpapier al tot het hoogste niveau sinds december 2014.

De yield kwam uit op 0,350 procent ten opzichte van 0,275 negatief een maand eerder, liet Bank of Italy weten. De yields zijn niet meer zo hoog geweest sinds december 2014, toen ze uitkwamen op 0,489 procent.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires
voda
0
Italië koerst af op nieuwe verkiezingen

Gepubliceerd op 28 mei 2018 om 16:25 | Views: 1.317

ROME (AFN/DPA/RTR/BLOOMBERG) - De Italiaanse president Sergio Mattarella heeft voormalig IMF-functionaris Carlo Cottarelli opdracht gegeven een regering te vormen. Cottarelli moet het land als interim-premier gaan besturen tot nieuwe verkiezingen kunnen worden gehouden.

Cottarelli zei ,,erg snel'' een nieuwe regering te willen vormen. Daarna mag het parlement zich in een vertrouwensstemming uitspreken. Er kunnen volgens de beoogde premier begin volgend jaar verkiezingen worden gehouden als hij het vertrouwen van het parlement krijgt.

,,Als het vertrouwen uitblijft, neemt de regering onmiddellijk ontslag'', zei Cottarelli. De Italiaanse kiezers kunnen dan ,,na de maand augustus'' weer naar de stembus.

De Lega en de Vijfsterrenbeweging (M5S) stonden eerder op het punt een regering te vormen, maar haakten af toen Mattarella een veto uitsprak over hun beoogde minister van Financiën. De leiders van Lega en M5S reageerden woedend op de ingreep van de president. Lega-leider Salvini verweet Mattarella naar de pijpen te dansen van Brussel, Parijs en Berlijn. De M5S en Lega kwamen in de parlementsverkiezingen van afgelopen maart als winnaars naar voren.

De president stelde op zijn beurt dat hij het recht heeft kandidaten te weigeren die het land schade kunnen toebrengen. Hij zei dat de partijen weigerden een andere kandidaat-minister naar voren te schuiven.
uitvreter
0
Waarschijnlijk weer nieuwe verkiezingen, Lega en M5S komen daar mi nog sterker uit. M.a.g dat hetzelfde zich weer herhaalt.
De 2 jokers komen wederom met een EU/ Euro kritische fin. minister, Mattarella spreekt weer z`n veto uit......etc...

Constituonele crises?, of het moet zo zijn dat de president afgezet kan worden door middel van artikel 90 v/d italiaanse grondwet.

De beurzen kunnen iig wel een flinke tik krijgen.uitvreter
0
quote:

uitvreter schreef op 28 mei 2018 om 22:47:


Waarschijnlijk weer nieuwe verkiezingen, Lega en M5S komen daar mi nog sterker uit. M.a.g dat hetzelfde zich weer herhaalt.
De 2 jokers komen wederom met een EU/ Euro kritische fin. minister, Mattarella spreekt weer z`n veto uit......etc...

Constituonele crises?, of het moet zo zijn dat de president afgezet kan worden door middel van artikel 90 v/d italiaanse grondwet.

De beurzen kunnen iig wel een flinke tik krijgen.Grappig, Farage heeft van mij afgekeken en zegt hetzelfde als hierboven:

University of Milan politics professor Marco Bassani agrees that new elections will have the same outcome as the previous one, but stated that the situation could become a vicious cycle. “Let’s say Italians go to the elections in two or three months... clearly the Five Star movement and the Lega Nord will win again. So they will go there with the same list of ministers. So what happens? Will the president say no again? It could go on forever, this is like a stalemate,” he told RT.

www.rt.com/news/428108-italy-euroskep...
DeZwarteRidder
0
quote:

uitvreter schreef op 29 mei 2018 om 15:32:


[...]
Grappig, Farage heeft van mij afgekeken en zegt hetzelfde als hierboven:
University of Milan politics professor Marco Bassani agrees that new elections will have the same outcome as the previous one, but stated that the situation could become a vicious cycle. “Let’s say Italians go to the elections in two or three months... clearly the Five Star movement and the Lega Nord will win again. So they will go there with the same list of ministers. So what happens? Will the president say no again? It could go on forever, this is like a stalemate,” he told RT.

www.rt.com/news/428108-italy-euroskep...

'Groundhog Day'.....!!!
uitvreter
0
quote:

uitvreter schreef op 29 mei 2018 om 15:32:


[...]

Correctie: niet Farage maar Bassani heeft van mij afgekeken. (sorry Ridder)

Grappig, Marco Bassani heeft van mij afgekeken en zegt hetzelfde als hierboven:

University of Milan politics professor Marco Bassani agrees that new elections will have the same outcome as the previous one, but stated that the situation could become a vicious cycle. “Let’s say Italians go to the elections in two or three months... clearly the Five Star movement and the Lega Nord will win again. So they will go there with the same list of ministers. So what happens? Will the president say no again? It could go on forever, this is like a stalemate,” he told RT.

www.rt.com/news/428108-italy-euroskep...
Realist2018
1
Italië gaat weer invloed hebben en kan ervoor zorhen dat er een beurskrach komt vandaag. Beurs kan plots extreem dalen als pensioen fondsen gaan sellen!
DeZwarteRidder
0
quote:

Realist2018 schreef op 30 mei 2018 om 08:01:


Italië gaat weer invloed hebben en kan ervoor zorhen dat er een beurskrach komt vandaag. Beurs kan plots extreem dalen als pensioen fondsen gaan sellen!

Het gedoe in Italië werkt juist heel gunstig voor de pensioenfondsen, want hun obligaties stijgen daardoor flink, bovendien verkopen pensioenfondsen nooit in paniek.
1.866 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 ... 90 91 92 93 94 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Direct naar Forum

Markt vandaag

'Rustige opening op Wall Street'

14:52 De aandelenbeurzen in New York beginnen dinsdag naar verwachting met kleine winsten aan de nieuwe handelsse...

  Indices

  AEX 544,95 -0,54%
  EUR/USD 1,1070 -0,09%
  Germany30^ 11.644,70 -0,60%
  Gold spot 1.506,02 +0,70%
  LDN100-24h 7.155,88 -0,31%
  NY-Nasdaq Composite 8.002,81 +1,35%
  US30# 26.064,37 -0,24%

  Stijgers

  Heijmans
  +5,37%
  Pharming
  +3,63%
  Kendrion
  +2,18%
  IMCD
  +2,06%
  AMG
  +1,84%

  Dalers

  Boskalis
  -2,82%
  ABN AM...
  -1,91%
  Accsys
  -1,77%
  Arcelo...
  -1,61%
  Ordina
  -1,42%

  Nieuws Forum Meer»

  (1)

  pietje-2005 op 20-aug-19 15:42
  (1)

  dasokwat op 20-aug-19 15:35
  (6)

  arcana56 op 20-aug-19 15:28
  (62)

  peter545 op 20-aug-19 14:52
  (2)

  Erny op 20-aug-19 14:48

  Column Forum Meer»

  (48)

  san marco op 20-aug-19 15:28
  (7)

  PaultW op 20-aug-19 13:37
  (4)

  ffff op 20-aug-19 13:10
  (3)

  gva380 op 20-aug-19 12:53
  (3)

  Manofaction op 20-aug-19 09:21