Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

2011/2021: TOTAL economic MELTDOWN

Volgen
 
Klik hier om dit forumtopic te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden bij nieuwe berichten.
20.304 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 551 552 553 554 555 556 557 558 559 560 561 ... 1012 1013 1014 1015 1016 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omlaag ↓
voda
0
Overheden slaan alarm over bankieren bij Rijk
Gepubliceerd op 3 sep 2012 om 15:31 | Views: 857

DEN HAAG (AFN) - De provincies, gemeenten en waterschappen hebben in een brandbrief aan de lijsttrekkers gevraagd het verplichte 'schatkistbankieren' niet in te voeren. Dat verplicht lagere overheden om financiële overschotten te stallen bij het Rijk in plaats van bij een normale bank. Dat levert alleen al in 2013 135 miljoen euro minder rente-inkomsten op, schatten ze.

De overheden worden bovendien geconfronteerd met het wetsvoorstel Houdbare Overheidsfinanciën, waarin staat dat ze jaarlijks een maximum percentage van hun vermogen mogen gebruiken voor investeringen. In 2013 zou de Nederlandse economie voor 900 miljoen euro aan investeringen mislopen. Dat bedrag zou daarna oplopen tot miljarden per jaar.

,,Dit is slechts een cosmetische ingreep'', zegt Johan Remkes, commissaris van de koningin in Noord-Holland en voorzitter van het Interprovinciaal Overleg. ,,Doordat overschotten worden aangehouden bij het Rijk lijkt er meer geld in de schatkist te zitten. Statistisch daalt de overheidsschuld dan, met 1 procent, maar de feitelijke omvang van de schulden niet. Ondertussen lopen de decentrale overheden wel rendement mis.''
voda
0
Tekort AWBZ-zorg meer dan 3 miljard euro
Gepubliceerd op 3 sep 2012 om 09:54 | Views: 925

DEN HAAG (AFN) - Het tekort voor de AWBZ (zorg voor ouderen en gehandicapten, thuiszorg, psychiatrie) kwam vorig jaar uit op 3,3 miljard euro. Het was het derde jaar op rij dat het tekort meer dan 3 miljard euro bedroeg, maakte het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) maandag bekend.

De afgelopen 10 jaar zijn de uitgaven aan langdurige zorg in het kader van de AWBZ met 38 procent gestegen, van 18 miljard euro in 2002 tot 25 miljard euro in 2011. Alleen in 2008 was er sprake van een lichte daling van de uitgaven.

De stijging van de zorgkosten worden voor een belangrijk deel veroorzaakt door de vergrijzing. Daarnaast is er een toename van het aantal chronisch zieken, die dankzij de medische vooruitgang ook langer blijven leven.

Vorig jaar bedroegen de inkomsten van de AWBZ ruim 22 miljard euro. De bijzondere zorg wordt op verschillende manieren gefinancierd. Twee derde van de inkomsten komt binnen via verplichte premies. Bijna een kwart bestaat uit rijksbijdragen. Personen die van de AWBZ gebruik maken, betalen 8 procent mee in de vorm van een eigen bijdrage.
paulta
0
Weer 3 dagen wachten(tot donderdagmiddag) op bijzonder lage omzetten en lage volatiliteit, een Euronext, Binck of Alex zullen daar blij mee zijn....
Al weken lang lage omzetten rond de AEX 330 punten.
Donderdag de aankondiging van een nieuwe "Top de Toppen" die eind oktober zal plaatsvinden en dus weer wachten op weer lage omzetten en weinig beweging AEX.
Ik ga de AEX verlaten en ben op zoek naar een leuke,niet EU-index die niet politiek gedreven is....
paulta
0
De Griekse exit is aanstaande, de signalen worden steeds sterker: multinationals die gewoon toegeven dat de computers er klaar voor zijn en dat de lokale tegoeden tot een absoluut minimum worden aangehouden.
Het land is zo goed als "euro-leeg" alles wat maar een paar tientjes heeft doet in cash-only en zeker niet meer aan banktegoeden.

Een Draghi of Barosso zal het op een ochtend uit de krant moeten vernemen:"Griekenland uit de euro"

Wat moet gebeuren gaat ook gebeuren.
paulta
0
"Daarbij is de regio Andalusie e e n van de armste regio's in Spanje met een hoge werkloosheid. Catalonie heeft daarentegen een hogere openstaande schuld van bijna EUR50 miljard"

Ze zijn afgesloten van de leenmarkt, de tijd loopt er letterlijk gewoon uit, ze hebben zojuist een miljard snelgeld gevraagd om de lonen en andere verplichtingen na te komen...
De bedragen zijn beduidend hoger dan Griekenland...waanzin, totale waanzin!
[verwijderd]
0
quote:

paulta schreef op 3 sep 2012 om 18:40:


"Daarbij is de regio Andalusie e e n van de armste regio's in Spanje met een hoge werkloosheid. Catalonie heeft daarentegen een hogere openstaande schuld van bijna EUR50 miljard"

Ze zijn afgesloten van de leenmarkt, de tijd loopt er letterlijk gewoon uit, ze hebben zojuist een miljard snelgeld gevraagd om de lonen en andere verplichtingen na te komen...
De bedragen zijn beduidend hoger dan Griekenland...waanzin, totale waanzin!
Andalusie heeft geen voetbal clubje met overbetaalde miljonairtjes van geleend geld, eigenlijk gunstig meer werkloosheid=minder kunnen lenen en versmijten.

voda
0
Spaans noodfonds pompt EUR4,5 mrd in Bankia


AMSTERDAM (Dow Jones)--Het Spaanse noodfonds FROB pompt EUR4,5 miljard in het noodlijdende Bankia SA (BKIA.MC) om de kapitaalbehoefte van de bank te dekken nadat de Spaanse financial eind vorige week grote verliezen rapporteerde in zijn halfjaarresultaten.

Het noodfonds voor de Spaanse bankensector, waarin ook de vanuit Europa toegezegde steun van EUR100 miljard ondergebracht zal worden, verklaart dat het bedrag van EUR4,5 miljard een voorschot betreft op de steun die mogelijk in november vanuit de Europese lening komt. Wanneer Bankia precies de noodinjectie ontvangt, is niet bekend.

Uit vrijdag gepubliceerde halfjaarcijfers bleek dat de Spaanse bank in die periode een nettoverlies van EUR4,45 miljard heeft geleden. Tevens boekte de bank in de eerste zes maanden van 2012 EUR6,57 miljard aan verliezen op slechte leningen.

Het aandeel sloot maandag 3,9% lager.


Door Ilan Brat; vertaald en bewerkt door Marleen Groen; Dow Jones Nieuwsdienst; +31 20 5715 200; marleen.groen@dowjones.com


voda
0
Draghi verdedigt obligatie-opkoopprogramma voor eurozone - AFP


BRUSSEL (Dow Jones)--De president van de Europese Centrale Bank, Mario Draghi verdedigt maandag de als controversieel beschouwde maatregelen die de centrale bank in wil zetten om de crisis in de eurozone op te lossen, inclusief het opkopen van staatsobligaties van noodlijdende lidstaten in de muntunie.

Draghi, die maandag sprak voor Europese parlementsleden, gaf geen publiekelijk commentaar maar verklaarde aan de parlementsleden dat het opkopen van staatspapier met een looptijd tot drie jaar niet beschouwd kan worden als het bieden van financiele steun in de vorm van een reddingsprogramma voor geld-verkwistende eurozonelidstaten. Hij sprak daarmee met name de bezwaren van Duitse politici tegen die in de afgelopen tijd protesteerden tegen de mogelijkheid dat de ECB een nieuw obligatie-opkoopprogramma start.

Volgens Draghi was het opkopen van soeverein staatspapier in het verleden geoorloofd om de stabiliteit in de eurozone te waarborgen, aldus parlementsleden die zijn woorden maandag aanhoorden.

Jean-Paul Gauzes, die voor Frankrijk in het Europees Parlement zit, zegt naar aanleiding van Draghi's uitspraken, dat de centrale bankier vindt dat "het opkopen van obligaties met een middellange loopduur op de secundaire markt niet neerkomt op het creeeren van meer geld". Volgens Gauzes was met name een Duits parlementslid sprakeloos door de uitspraak van Draghi.

De ECB heeft al zes maanden geen obligaties opgekocht op de secundaire markt en het opkoopprogramma Securities Market Programme (SMP) ligt al tijden stil. Donderdag komt de centrale bank met zijn maandelijkse rentebesluit en marktvolgers hopen dat Draghi dan ook meer uit de doeken zal doen over het herstarten van het obligatie-opkoopprogramma.


(Dit artikel werd eerder gepubliceerd door Agence France Presse en is vertaald en bewerkt in het Nederlands door Dow Jones Nieuwsdienst)


- Door Marleen Groen; Dow Jones Newswires; +31 20 571 52 00; marleen.groen@dowjones.com


voda
0
Slovenië vlucht in dollars


Jule Hinrichs
Monday 03 September 2012, 14:47
update: Monday 03 September 2012, 15:10

Slovenië hoopt een gang naar het Europese noodfonds te vermijden door een staatslening in Amerikaanse dollars uit te schrijven.

De Sloveense minister van financiën Janez Sustersic heeft tegenover journalisten verklaard in te zetten op €1,5 mrd aan tienjaars-dollarobligaties. In de loop van oktober zou dat zijn beslag moeten krijgen. De lening moet in de VS worden geplaatst.

Euromarkt onzeker

Dat is opmerkelijk nieuws voor een euroland en niet bepaald een teken dat het goed gaat met de Europese eenheidsmunt. Sustersic zei zondag tegenover journalisten dat de euromarkt te onzeker is geworden voor Slovenië. 'We hebben hiertoe besloten omdat een lening in Europa onderhevig is aan een mogelijk schommeling van de rente, door nieuws over Griekenland of uit andere delen van het euro-gebied.'

Winstkansen

Voor het gemak ziet de bewindsman daarbij dan over het hoofd dat de koers van de dollar ten opzichte van de euro nog veel sterker zou kunnen schommelen, zeker over een periode van tien jaar. Slovenië heeft dan winstkansen, als de dollar helemaal wegzakt ten opzichte van de euro, maar betaalt een flinke extra premie als het omgekeerde gebeurt.

Slovenië grijpt naar het middel van de dollarobligatie omdat er flinke financiële problemen zijn. Die kwamen in maart van dit jaar al eens naar buiten toen Ljubljana er op het laatste moment van afzag een eurolening te plaatsen. De rente van meer dan 5% werd toen te onaantrekkelijk gevonden. Inmiddels is die rente alleen maar verder gestegen.

Innen van belasting

Afgelopen vrijdag kreeg Slovenië een nieuwe tik. In het tweede kwartaal blijkt de economie met 3,2% op jaarbasis te zijn gekrompen. Volgens de in Nederland gebruikelijke methode betekent het dat het bbp met ongeveer 0,8% is gekrompen ten opzichte van het eerste kwartaal. Dat resultaat was veel slechter dan verwacht. Bovendien riep het in de markt meteen de vraag op of Slovenië er nog wel in zal slagen het begrotingstekort als percentage van het bbp volgens plan terug te dringen. Niet alleen wordt het bbp kleiner waarin het tekort als percentage wordt uitgedrukt, een sterke krimp belooft ook niet veel goeds voor de belastinginning.


fd.nl/economie-politiek/253355-1209/s...

Mon-E-Man
0
18 Indications That Europe Has Become An Economic Black Hole Which Is Going To Suck The Life Out Of The Global Economy

Summer vacation is over and things are about to get very interesting in Europe.

theeconomiccollapseblog.com/archives/...


Global financial markets are on death row this autumn

www.arabianmoney.net/gold-silver/2012...
paulta
0
Bedrijven als een Optiver en IMC verdienen nu niets op de AEX.
Al weken lang dagelijks een range van +0,07%/-0,13%, werkelijk droog brood.
Vandaag weer lagere omzetten en voorlopig geen uitzicht op enige beweging(doll drums)...de echte waarde loopt er gewoon langzaam uit, een leeglopende fietsband....
ramptoerist
0
quote:

paulta schreef op 4 sep 2012 om 12:56:


Bedrijven als een Optiver en IMC verdienen nu niets op de AEX.
Al weken lang dagelijks een range van +0,07%/-0,13%, werkelijk droog brood.
Vandaag weer lagere omzetten en voorlopig geen uitzicht op enige beweging(doll drums)...de echte waarde loopt er gewoon langzaam uit, een leeglopende fietsband....Tsja, maar dan zie ik het ook niet met grote kracht onderuit gaan..t zou wel goed voor de porto zijn, een fikse beweging, ongeacht de richting.
paulta
0
Een gerucht dat de "exit aanstaande" is..tweets...de pijn nu nemen en een nieuw begin....
voda
0
EC's Barroso: bankenunie in 2013 is mogelijkheid


WENEN (Dow Jones)--Nadat de eurozone een overkoepelende toezichthouder op de banken in het valutablok heeft aangesteld, zal de Europese Commissie in 2013 verdere stappen ondernemen om een daadwerkelijke bankenunie op te zetten, met daarin een deposito-garantiestelsel, zegt de president van de Commissie, Jose Manuel Barroso dinsdag in een gepubliceerd opiniestuk in de Oostenrijkse krant Wirtschaftsblatt.

"De implementatie van een bankenunie in 2013 geeft de EU geen toverstaf maar het is wel een belangrijke stap om het vertrouwen van de Europese burgers, de internationale partners en beleggers te herstellen".

Volgens Barroso is de eerste stap het instellen van een Europese toezichthouder op de banken in de eurozone. De Commissie komt daarom op 12 september met een voorstel voor een dergelijke constructie. Daarbij speelt de Europese Centrale Bank (ECB) een belangrijke rol, vindt Barroso. Volgens de Commissie-president vormt de ECB "het hart" van zo'n supervisie-systeem, maar moet de centrale bank daarbij wel samenwerken met nationale toezichthouders binnen de lidstaten.

De voorgestelde banken-toezichthouder zou volgens Barroso niet alleen toezicht kunnen houden op de banken binnen de eurozone, maar in de toekomst eventueel ook op Europese banken buiten de muntunie.

Indien het creeeren van een toezichthouder op banken binnen de eurozone geen verandering in EU-verdragen vereist, kan het toezichthoudend orgaan vanaf januari 2013 al in werking treden, aldus Barroso.


Door Nicole Lundeen; vertaald en bewerkt door Marleen Groen; Dow Jones Nieuwsdienst; +31 20 5715 200; marleen.groen@dowjones.com


voda
0
Moody's geeft negatieve outlook voor Aaa-status EU


AMSTERDAM (Dow Jones)--De Amerikaanse kredietwaardigheidsbeoordelaar Moody's Investors Service heeft in de nacht van maandag op dinsdag een negatieve outlook op de Aaa-status van de Europese Unie afgegeven.

De herziening weerspiegelt eerdere waarschuwingen en herzieningen die de kredietwaardigheidsbeoordelaar heeft afgegeven voor de kredietwaardigheid van een aantal kernlanden van de eurozone, zoals Duitsland en Nederland.

"Moody's is van mening dat het redelijk is om te veronderstellen dat de kredietwaardigheid van de EU in lijn met de kredietwaardigheid van zijn sterkste lidstaten moet bewegen, gezien de sterke samenhang tussen deze lidstaten en de EU", aldus Moody's in het begeleidend bericht.

Ongeveer 45% van de jaarlijkse begroting van de EU is afkomstig uit bijdragen van triple-A lidstaten als Duitsland, Frankrijk, het Verenigd Koninkrijk en Nederland. In juli gaf de kredietwaardigheidsbeoordelaar zowel voor Duitsland als Nederland een negatieve outlook af.

"De EU-rating is bijzonder gevoelig voor veranderingen in de ratings van de vier Aaa-landen met grote bijdragen aan de EU-begroting", aldus Moody's.


Door Patrick Buis; Dow Jones Nieuwsdienst; +31 20 571 52 00; patrick.buis@dowjones.com


voda
0
VN waarschuwt voor mogelijk catastrofale voedselprijzen


LONDEN (Dow Jones)--De Verenigde Naties (VN) roepen op tot directe actie om te voorkomen dat de wereldwijde stijging van de voedselprijzen uitdraait op een catastrofe, maar benadrukken dat paniekaankopen en restricties op de export geen oplossing vormen.

De recente flinke stijging van de prijzen van mais, tarwe en sojabonen, veroorzaakt door de aanhoudende droogte die wereldwijd oogsten verwoest, voeden de angst dat er een nieuwe voedselcrisis aan het ontstaan is, vergelijkbaar met die in 2007-08.

Volgens de Voedsel- en landbouworganisatie (FAO), het Wereldvoedselprogramma (WFP) en het Internationaal Fonds voor Landbouwontwikkeling (IFAD), alledrie VN-organisaties, kan een snelle en internationaal gecoordineerde actie voorkomen dat de situatie escaleert.

Zij zien twee aan elkaar verwante problemen die aangepakt moeten worden, namelijk de hoge voedselprijzen die grote impact kunnen hebben op landen die veel importeren en op de armste naties, en een langlopende kwestie over hoe voedsel geproduceerd, verhandeld en geconsumeerd wordt, met een groeiende wereldbevolking bij toenemende vraag en de verandering van het klimaat.

Daarnaast waarschuwen de drie organisaties dat de wereld kwetsbaar is voor flinke prijsstijgingen, omdat de wereldwijde graanproductie zelfs in een normaal jaar nauwelijks de groeiende vraag naar levensmiddelen, diervoeding en brandstof aankan. Dit risico komt met name voort uit het feit dat er maar een handje vol landen is dat op grote schaal basisvoedsel produceert en wanneer deze landen door bijvoorbeeld droogte of juist te veel regen getroffen worden, dit direct doorwerkt naar de landen waaraan ze leveren.

Vorige week meldde de Wereldbank reeds dat de mondiale voedselprijzen in juli met 10% zijn gestegen, met name vanwege een aanhoudende droogte in de Verenigde Staten, waar de productie van mais en sojabonen daar onder te lijden heeft. Tegelijkertijd hebben soortgelijke weersomstandigheden in Rusland, Oekraine en Kazachstan invloed op de graanproductie aldaar.


- Door Michael Haddon en Christopher Emsden; vertaald en bewerkt door Marleen Groen; Dow Jones Newswires; +31 20 571 52 00; marleen.groen@dowjones.com
voda
0
37.000 Duitsers klaagden tegen noodfonds
Gepubliceerd op 4 sep 2012 om 14:11 | Views: 567

KARLSRUHE (AFN) - Meer dan 37.000 Duitsers hebben zich aangesloten bij een klacht tegen het permanente Europese noodfonds. Dat meldde de groepering Meer Democratie voor Europa dinsdag. De Duitse organisatie heeft een zaak bij het Duitse grondwettelijk hof aangespannen.

Eind juni stonden 12.000 mensen achter de klacht, maar in de zomermaanden hebben 25.000 anderen zich bij hen aangesloten. Volgens Meer Democratie voor Europa is het zogeheten Europees Stabiliteitsmechanisme (ESM) in strijd met de grondwet, omdat Duitsland bevoegdheden afstaat. Ook de manier waarop Europa landen wil verplichten hun begrotingen op orde te hebben, is volgens de groepering niet in orde.

Het Duitse parlement en de deelstaten hebben al ingestemd met het noodfonds en de begrotingsdiscipline. De president mag er pas zijn handtekening onder zetten, als het grondwettelijk hof groen licht geeft. De opperrechters doen op woensdag 12 september uitspraak.
voda
0
'Opbreken eurozone rampzalig voor Nederland'
Gepubliceerd op 4 sep 2012 om 13:23 | Views: 1.293

AMSTERDAM (AFN) - Het deels of geheel uiteenvallen van de eurozone zou Nederland niet alleen een flinke recessie opleveren, maar ook honderden miljarden euro's kosten. Het financiële risico dat Nederland loopt als de zwakke broeders Italië, Spanje, Griekenland, Portugal en Ierland uit de euro stappen, bedraagt in totaal 339 miljard euro. Dat heeft het economische bureau van ING dinsdag becijferd in een rapport.

Banken gaan dan mogelijk voor 111 miljard euro het schip in, de overheid voor 121 miljard euro. Het bedrijfsleven, pensioenfondsen en verzekeraars kunnen voor het overige deel opdraaien.

Een vertrek van Griekenland uit de euro zou Nederland in totaal 22 miljard euro kosten. ,,Dat is bijzonder pijnlijk, maar hoeft ons land geen onoverkomenlijke problemen op te leveren. Het grootste probleem is echter dat een Grieks vertrek een domino-effect kan veroorzaken'', aldus ING.

Volgens de economen van ING is de beste optie het oplossen van de eurocrisis en de euro in stand houden. Maar hoeveel dit Nederland uiteindelijk gaat kosten is volgens ING koffiedik kijken.
20.304 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 551 552 553 554 555 556 557 558 559 560 561 ... 1012 1013 1014 1015 1016 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Direct naar Forum

Markt vandaag

Spanning Iran drukt Wall Street omlaag

19 jul De aandelenbeurzen in New York zijn vrijdag met verliezen gesloten. Het sentiment op de beurs werd gedrukt ... 1

  Indices

  AEX 571,84 +0,05%
  EUR/USD 1,1221 -0,50%
  Germany30^ 12.241,20 +0,11%
  Gold spot 1.425,27 0,00%
  LDN100-24h 7.436,10 0,00%
  NY-Nasdaq Composite 8.146,49 -0,74%
  US30# 27.088,39 -0,26%

  Stijgers

  Acomo
  +5,80%
  Galapagos
  +5,65%
  Sligro
  +4,00%
  BESI
  +3,39%
  IMCD
  +2,92%

  Dalers

  Kiadis...
  -2,22%
  ING
  -1,52%
  Fugro
  -1,43%
  Heijmans
  -1,40%
  Ordina
  -1,23%

  Nieuws Forum Meer»

  (5)

  dasokwat op 20-jul-19 08:17
  (8)

  dasokwat op 20-jul-19 08:14
  (12)

  dasokwat op 20-jul-19 08:13
  (1)

  dasokwat op 20-jul-19 08:03
  (1)

  dasokwat op 20-jul-19 08:01

  Column Forum Meer»

  (106)

  fred optie op 20-jul-19 09:01
  (6)

  Benjamin G. op 20-jul-19 08:53
  (30)

  efreddy op 20-jul-19 01:11
  (5)

  Snugger op 19-jul-19 21:49
  (11)

  Snugger op 19-jul-19 21:41