Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

2011/2021: TOTAL economic MELTDOWN

Volgen
 
Klik hier om dit forumtopic te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden bij nieuwe berichten.
20.449 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 483 484 485 486 487 488 489 490 491 492 493 ... 1019 1020 1021 1022 1023 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omlaag ↓
Kroq
1
George Soros geeft tijdens de 'Paradigm Lost Conference' van INET (Institute for New Economic Thinking) zijn visie over de problemen in Europa. De multimiljardair zegt bezorgd te zijn over de huidige eurocrisis.

biflatie.nl/artikelen/58-crisis/24797...
Kroq
1
Huizenmarkt Spanje blijft groot probleem

Uit een recente studie (pdf alert) van de Europese denktank Open Europe blijkt dat de Spaanse huizenmarkt mogelijk beslissend kan zijn voor het lot van de euro. De cijfers van Open Europe tonen aan dat banken voor in totaal €396 miljard aan de onroerend goed sector hebben uitstaan

biflatie.nl/artikelen/37-huizenmarkt/...
[verwijderd]
0
FactSet rev estimate for Goldman was $9.34 bln

Short op de Eurozone, GS rules the world.
Q2-2012 kan verdubbelen op kosten euroburgers....
voda
0
IMF hoopt capaciteit met $400 mrd te vergroten - media


AMSTERDAM (Dow Jones)--Het Internationaal Monetair Fonds (IMF) hoopt zijn fondsen met meer dan $400 miljard te vergroten om zo financiele crisis-situaties te bestrijden, een bedrag wat lager ligt dan eerder dit jaar nog werd ingeschat, verklaart IMF-chef Christine Lagarde dinsdag in een interview met de Italiaanse krant Il Sole 24 Ore.

"Ik hoop dat we deze week een kritieke hoeveelheid van meer dan $400 miljard bereiken", aldus Lagarde. "We zijn vastberaden om binnen onze macht te doen wat nodig is en ik sta niet onwelwillend tegenover het idee de kwestie een paar weken open te laten omdat nog niet alle landen parlementaire goedkeuring hebben [voor het toezeggen van leningen]".

Lagarde meldde een week geleden al dat het IMF minder extra kapitaal nodig zou hebben om zijn leencapaciteit te vergroten omdat de eurocrisis over zijn hoogtepunt is. Daarbij noemde de IMF-chef toen geen bedragen.

In januari verklaarde Lagarde nog dat de leencapaciteit van het IMF met minimaal $500 miljard zou moeten worden uitgebreid.

Volgens ambtenaren bekend met de situatie, is de tanende schuldencrisis niet de enige reden om de leencapaciteit van het IMF minder op te hogen dan eerder werd gemeld. Zij verklaarden vorige week nog aan Dow Jones Newswires dat het IMF moeite heeft kapitaal te vergaren, omdat opkomende economieen en prominente IMF-leden ontevreden zijn over de beperkte pogingen van Europa om de schuldencrisis op te lossen.

Japan kondigde dinsdag al aan $60 miljard aan leningen te zullen bijdragen aan het IMF om zo te helpen bij het bestrijden van de crisis in de eurozone.


Door William Mallard; vertaald en bewerkt door Marleen Groen; Dow Jones Nieuwsdienst; +31 20 5715 200; marleen.groen@dowjones.com


voda
0
Denemarken zegt EUR5,3 mrd toe aan crisisfonds IMF


KOPENHAGEN (Dow Jones)--De Deense regering zal bijdragen aan de leencapaciteit van het Internationaal Monetair Fonds om de schuldencrisis in de eurozone te bestrijden, meldt een ambtenaar van het Deense ministerie van economische zaken, Steen Lohmann, dinsdag aan Dow Jones Newswires.

Denemarken zegt in totaal EUR5,3 miljard ($7 miljard) toe, een bedrag wat komt uit de valutareserves van de Deense centrale bank. Het land is bezig met een brief aan het IMF waarin de details over de lening uiteengezet worden, aldus Lohmann, die andere landen oproept om zo spoedig mogelijk te volgen.

Eerder dinsdag verklaarde Japan $60 miljard te zullen lenen aan het IMF, terwijl Zweden ook al $10 miljard toezegde.

Verder zei IMF-chef Christine Lagarde dinsdag in een interview met de Italiaanse krant Il Sole 24 dat ze niet onwelwillend staat tegenover het idee om landen een paar weken langer de tijd te geven om leningen toe te zeggen, omdat nog niet alle landen parlementaire goedkeuring hebben gekregen. Eerder was het nog de bedoeling om van zoveel mogelijk landen toezeggingen te krijgen voor aanvang van het overleg tussen het IMF en de Wereldbank, dat aankomend weekend plaatsvindt.

Lagarde zei verder in het interview dat de leencapaciteit van het IMF met minimaal $400 miljard verhoogd moet worden, nadat in januari nog een minimaal bedrag van $500 miljard werd genoemd.


Door Flemming Emil Hansen; vertaald en bewerkt door Marleen Groen; Dow Jones Nieuwsdienst; +31 20 5715 200; marleen.groen@dowjones.com


voda
0
'Schuldencrisis en olieprijs bedreigen groei
Gepubliceerd op 17 apr 2012 om 15:12 | Views: 310

WASHINGTON (AFN) - De crisis in de eurozone en een sterke stijging van de olieprijs kunnen het voorzichtige herstel van de wereldeconomie breken. Dat stelt het Internationaal Monetair Fonds (IMF) in de dinsdag gepubliceerde World Economic Outlook.

Het IMF verwacht dat de internationale economie dit jaar met 3,5 procent groeit, tegen 4 procent vorig jaar. Voor de eurozone wordt een krimp met 0,3 procent voorzien, met een achteruitgang van 0,5 procent in Nederland. De kans dat de realiteit slechter uitvalt, blijft echter groot. Het fonds wijst daarbij vooral op de aanhoudende schuldencrisis en de kans dat de olieprijs sterk stijgt door de onrust rond Iran.

De schuldencrisis blijft het grootste gevaar, stelde IMF-hoofdeconoom Olivier Blanchard. ,,Er zijn belangrijke maatregelen genomen, maar het is nog niet genoeg. Veel Europese landen hebben nog grote problemen met hun concurrentiepositie, overheidsfinanciën en economische groei.''

Drastische bezuinigingen

Het IMF waarschuwt opnieuw voor al te drastische bezuinigingen. Landen die ruimte hebben op hun begroting en die het vertrouwen genieten van de markten kunnen het tempo waarin ze hun tekorten terugdringen ,,heroverwegen''. Daarnaast moeten er hervormingen komen die de economie sterker maken. ,,Bezuinigingen alleen kunnen de economische malaise niet verhelpen.''

Centrale banken moeten de aanpassingen ondersteunen waar ze kunnen, aldus het IMF. De negatieve effecten van crisismaatregelen, zoals de enorme kredieten die aan Europese banken zijn verstrekt en de opkoop van Europese obligaties, moeten daarbij niet worden overdreven. ,,Ze nemen de noodzaak voor hervormingen niet weg, maar kunnen wel voorkomen dat een grote economie in een schadelijke val van schulden en deflatie loopt.''

Ook de spanningen in het Midden-Oosten baren het IMF zorgen. Zo kan een boycot van Iran de olieprijs met 20 tot 30 procent laten stijgen. Verdere onrust kan zelfs zorgen voor een stijging met 50 procent. ,,Dat zou Europa en de Verenigde Staten in de komende 2 jaar 1 procent groei kosten. Voor opkomende markten scheelt het 1,5 procent'', aldus Blanchard.
henk38
1
Nu we niet meer zonder banken kunnen , gaan ze hun tanden
laten zien.

Een kennis van mij heeft een aantal woningen prive in de
verhuur , de huur laat hij storten naar de Rabobank
nu krijgt hij een belletje van de bank , met de vraag
waar komt dat geld vandaan , waarop hij zegt u kunt zien
wie dat geld stoort en dat zijn huurders van mijn woningen
Ja zegt de bank dan moet u bij ons een zakelijke rekening
openen , nee zegt hij want ik ben gewoon een particulier
en dan krijg ik problemen met de belasting , dan willen
wij uw belasting aangifte zien , Maar als ik toch zeg dat
ik deze woningen gewoon prive vehuur is dat toch voldoende
en als ik de woningen wel zakelijk zou verhuren , had ik
ook een zakelijke rekening genomen aangezien dat dan
aftrekbaar is.
Nee zegt de bank , u moet bij ons gewoon een zakelijke
rekening openen en als u dat niet wilt , sluiten we
uw rekening.

Wat een boeven zeg.Rik58
0
quote:

henk38 schreef:Nee zegt de bank , u moet bij ons gewoon een zakelijke
rekening openen en als u dat niet wilt , sluiten we
uw rekening.

Wat een boeven zeg.


Dat laatse is wel een open deur intrappen maar voor de rest, wat houdt hem tegen om ergens anders te gaan?

Ik vind het ook nogal vrijpostig van de bank om te vragen waar het geld vandaan komt. Het gaat hier niet over miljoenen veronderstel ik, dan is het logisch dat ze zichzelf wat uit de wind willen zetten.
henk38
0
je kunt nog maar naar 2 andere banken , gaan die ook
moeilijk doen , zit er niks anders op dan betalen
voor een zakelijke rekening
[verwijderd]
1
"met de vraag
waar komt dat geld vandaan"

Let op! dit wordt een M.O.T. melding, zijn ze verplicht te doen...

De belastingdienst gaat hiermee aan de slag, sorry dat te melden Henk....
henk38
0
Nee het ging er puur om dat hij een zakelijke rekening
moest openen , een M.O.T melding moet pas vanaf 15.000 euro
en dit bedrag is vele malen kleiner
henk38
0
Handelaren in zaken van grote waarde (zoals auto’s, motoren en kampeerauto’s) moeten vanaf 1 maart alle contante transacties van boven de € 25.000 euro melden. Eerder stond het bedrag voor deze zogenoemde ‘objectieve meldplicht’ nog op € 15.000.

En als dit bedrag wel boven de 25.000e is maakt de
bank hier toch gewoon melding van , dan ga je toch niet
zitten zeuren bij je klanten
Rik58
0
quote:

andre68 schreef:


Henk, het zijn gewoon t*r*ngl***rs


Het is waar, alleen jammer dat niemand zich aangesproken voelt.
henk38
0
quote:

Condor1955 schreef op 17 april 2012 17:20:


[...]

Het is waar, alleen jammer dat niemand zich aangesproken voelt.


Hoe hebben we het toch zover kunnen laten komen
geen rekening , betaal je 7,50 voor het betalen
van een rekening , is je rekening hoger dan 1000e
kun je helemaal niks betalen , als je dan toch
een rekening opent , maar je wilt geen lening
spaarrekening of creditcard , ja dan komen ze wel
met een smoes om je te lozen.
mvliex 1
0
quote:

henk38 schreef op 17 april 2012 16:45:


Nu we niet meer zonder banken kunnen , gaan ze hun tanden
laten zien.

Een kennis van mij heeft een aantal woningen prive in de
verhuur , de huur laat hij storten naar de Rabobank
nu krijgt hij een belletje van de bank , met de vraag
waar komt dat geld vandaan , waarop hij zegt u kunt zien
wie dat geld stoort en dat zijn huurders van mijn woningen
Ja zegt de bank dan moet u bij ons een zakelijke rekening
openen , nee zegt hij want ik ben gewoon een particulier
en dan krijg ik problemen met de belasting , dan willen
wij uw belasting aangifte zien , Maar als ik toch zeg dat
ik deze woningen gewoon prive vehuur is dat toch voldoende
en als ik de woningen wel zakelijk zou verhuren , had ik
ook een zakelijke rekening genomen aangezien dat dan
aftrekbaar is.
Nee zegt de bank , u moet bij ons gewoon een zakelijke
rekening openen en als u dat niet wilt , sluiten we
uw rekening.

Wat een boeven zeg.


Of je wel of niet een onderneming drijft, dus zakelijk bezig bent, wordt niet bepaald door de persoonsvorm, of je dus een natuurlijk persoon of rechtspersoon bent, maar door de activiteiten.
[verwijderd]
0
20.449 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 483 484 485 486 487 488 489 490 491 492 493 ... 1019 1020 1021 1022 1023 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Direct naar Forum

Indices

AEX 593,30 0,00%
EUR/USD 1,0851 0,00%
Germany30^ 13.131,20 +0,74%
Gold spot 1.636,22 -1,39%
LDN100-24h 7.179,55 +0,90%
NY-Nasdaq Composite 9.221,28 -3,71%
US30# 28.212,25 +0,87%

Stijgers

AALBER...
0,00%
ABN AM...
0,00%
Accell
0,00%
Accsys
0,00%
Acomo
0,00%

Dalers

AALBER...
0,00%
ABN AM...
0,00%
Accell
0,00%
Accsys
0,00%
Acomo
0,00%

Nieuws Forum Meer»

(1)

Kaviaar op 25 feb 2020 08:17
(24)

Knight V op 25 feb 2020 08:07
(19)

Vanoranje op 25 feb 2020 07:53
(12)

Knight V op 25 feb 2020 07:52
(28)

Nuob op 24 feb 2020 23:31

Column Forum Meer»

(10)

guus1111 op 25 feb 2020 08:20
(39)

Atari op 25 feb 2020 07:52
(260)

easy56 op 25 feb 2020 07:40
(6)

PaultW op 25 feb 2020 07:33
(7)

Vooralsnog op 25 feb 2020 05:14