Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

2011/2021: TOTAL economic MELTDOWN

Volgen
 
Klik hier om dit forumtopic te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden bij nieuwe berichten.
20.349 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 ... 1014 1015 1016 1017 1018 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omlaag ↓
Kaiser
0
Des pressions inflationnistes contenues bit.ly/f3Qwt0


The Euro Is Exploding Higher Right Now, As Trichet Says He's Worried About Inflation read.bi/gVMa6d


Europe plans Q1 liquidity risk assessment: European stress tests will be held in the first half of this year and... bit.ly/i6Dabu

Moody’s: Unpleasant Comments On US Debt bit.ly/ergcG2
voda
0
UPDATE: ECB-president Trichet ziet opwaartse prijsdruk


(Update van eerder gepubliceerd bericht 'ECB-president Trichet ziet opwaartse druk op prijzen', om informatie uit persconferentie toe te voegen.)


AMSTERDAM (Dow Jones)--De Europese Centrale Bank (ECB) ziet op de middellange termijn opwaartse druk op de inflatie, zegt president van de centrale bank Jean-Claude Trichet donderdagmiddag.

Tijdens de maandelijkse toelichting op het rentebeleid van de centrale bank wijst Trichet op de stijging van energieprijzen als oorzaak van de opwaartse druk op het algemene prijspeil.

Volgens voorlopige cijfers is de inflatie in de eurozone in december gestegen naar 2,2% op jaarbasis. De geldontwaarding is daarmee voor het eerst in twee jaar boven de doelstelling van de ECB gekomen.

Trichet vervolgt dat de ontwikkeling "zeer nauw" in de gaten zal worden gehouden, maar dat het huidig renteniveau gepast is. "De inflatieverwachtingen blijven ferm verankerd", stelt hij.

De ECB-president ziet de inflatiedruk naar het eind van het jaar afnemen. "De inflatie kan even boven 2% liggen, maar we kijken naar het einde van het jaar. We willen de inflatie op de middellange termijn binnen onze doelstelling houden.

De ECB heeft de opdracht om de inflatie onder, maar dicht bij de 2% te houden.

Het ECB-bestuur liet bij de maandelijkse vergadering de rentetarieven donderdag ongewijzigd. Deze beslissing werd "unaniem" gesteund door de bestuursleden, aldus Trichet. Het voornaamste tarief, de herfinancieringsrente, staat al 21 maanden op het historisch zeer lage niveau van 1,0%.

Het handhaven van de rentetarieven werd alom door analisten verwacht. Slechts enkelen van hen zien de ECB nog dit jaar een rentestap maken, terwijl velen denken dat de centrale bank oplopende lonen en prijzen in Duitsland zou verwelkomen om de economieen van de eurozone weer wat in evenwicht te brengen.

De onderliggende groeipotentie van de eurozone "blijft intact", aldus Trichet. Het afbouwen van schulden zal op de groei blijven drukken, terwijl exporten aantrekken met het herstel van de wereldeconomie. Hij wijst er hierbij op dat neerwaartse risico's groter zijn dan de kans op meevallers.

In zijn speech roept Trichet verder overheden van eurolanden op hun huishoudboekjes op orde te brengen. "Overheden moeten werken aan verlagen van tekorten en dienen meevallers te gebruiken voor tekortreductie", aldus de centrale bankier. Structurele maatregelen moeten volgens hem verder de productiviteit stimuleren.

Gevraagd naar het obligatieopkoopprogramma van de ECB, zegt Trichet dat dit "voortgaand" is. De centrale bank zou recent vooral in de markt zijn voor staatspapier van zwakke eurolanden, om zo het rendement erop omlaag te krijgen. Op specifieke vragen over Portugal stelt hij "nooit commentaar te geven op marktsentiment".

Duidend op de speciale liquiditeitsmaatregelen voor banken zegt Trichet dat hij het steiler worden van de yieldcurve als positief ziet. De groei van de geldhoeveelheid is in november verder afgenomen.

Eerder donderdag liet ook de Bank of England de rente ongewijzigd. Het belangrijkste tarief staat hier op 0,5%. Ook de Britse centrale bank zal doorgaan met de aanschaf van staatsobligaties.

Donderdag stijgt de euro rond 16.40 uur naar $1,3339, tegen $1,3112 om 08.20 uur.


Door Anton Reijinga; Dow Jones Nieuwsdienst; anton.reijinga@dowjones.com; +31-20-571 5213


voda
0
Meer huizen dan ooit te koop
13 januari 2011, 18:07 | ANP
AMSTERDAM (AFN) - Het huizenaanbod breekt record op record. In tien jaar tijd is het aantal te koop staande woningen ongeveer vijf keer zo groot geworden. De Nederlandse Vereniging van Makelaars (NVM) spreekt inmiddels van een 'aanbodprop' die het herstel op woningmarkt tegenhoudt.

In het jaar 2000 boden NVM-makelaars ongeveer 28.000 huizen aan. In 2006 was dit opgelopen tot 80.000. Voor de financiële crisis in 2008 ging het om bijna 97.000 woningen. De stijging zette hierna verder door en de NVM meldde donderdag dat de teller in het afgelopen kwartaal op 144.000 woningen stond. De NVM heeft ongeveer 75 procent van de markt in zijn bestand. Het totale aanbod van te koop staande bestaande woningen bedraagt daarom naar schatting 193.000, het hoogste aantal ooit.

De verkoopduur van huizen is ook opgelopen. Het duurde de afgelopen drie maanden gemiddeld 136 dagen om een woning te verkopen. Vrijstaande huizen staan gemiddeld zelfs 228 dagen te koop, in de woorden van NVM-voorzitter Ger Hukker 'een zwangerschapsperiode'.

Bedreiging

De NVM ziet in het grote aanbod een bedreiging voor de markt. ,,De prop zorgt voor jaren van instabiliteit en prijsdruk. Voordat de voorraad echt weg is, zijn we jaren verder.'' De makelaars verwachten daarom dat ook in 2011 geen sprake zal zijn van echt herstel op de woningmarkt.

Een ander zorgpunt van de makelaars is de inperking van de hypotheekverstrekking door de banken. Op 1 januari is het maximale bedrag dat consumenten kunnen lenen flink lager geworden. Vooral consumenten aan de onderkant van de markt voelen hiervan de gevolgen.

Aanscherping regels

Verder hangt een aanscherping van de regels voor verstrekking van zogenoemde tophypotheken boven de markt. Dit zijn hypotheken waarbij de bank meer krediet verstrekt dan de waarde van de woning bedraagt. De Autoriteit Financiële Markten (AFM) wil dat deze hypotheken aan banden worden gelegd en heeft hiervoor voorstellen gedaan. De banken hebben nog tot 1 februari de tijd gekregen om met een eigen voorstel te komen.

Toch is het totaalplaatje minder grimmig dan het op het eerste gezicht lijkt. De huizenprijzen zijn ondanks de crisis en de recessie de afgelopen jaren min of meer op peil gebleven. In het afgelopen kwartaal kostte een woning volgens de NVM gemiddeld 230.000 euro tegen 229.000 euro in de laatste maanden van 2009.

Lichte opleving

Hukker signaleerde bovendien een lichte opleving in de laatste maanden van 2010. Het aantal transacties lag met ongeveer 34.000 op het hoogste niveau in twee jaar tijd. ,,Je zou kunnen zeggen dat het iets van een 'Rutte-effect' is.'' Hij wees er daarbij op dat het nieuwe kabinet heeft besloten de hypotheekrenteaftrek ongemoeid te laten en een stringent economisch beleid te voeren.

De NVM-voorman benadrukte dat het belangrijk is dat de Nederlandse woningmarkt wordt hervormd. Daarbij zou zowel de koopmarkt als de huurmarkt moeten worden aangepakt. Hij zei dat belanghebbenden, onder wie de Vereniging Eigen Huis, de vereniging van woningcorporaties Aedes, de bouwers en makelaars zouden moeten proberen in overleg te raken tot voorstellen voor hervorming.

mvliex 1
0
Ondanks de verhoogde uitstoot aan diarree van onheilstijdingen leven we nog en draait de economie nog steeds. Maar goed dat dit draadje nog 10 jaar mee kan, dan moet het toch wel een keer uitkomen dat het misgaat ..........
;-)
[verwijderd]
0
Tegenwoordig duikt de VS statistisch om de circa 4 jaar in een recessie. Over een poosje komt er weer een recessie en dan zal de aex weer rond de 220-250 staan, echter er gaan verhalen dat de komende recessie wel eens ernstiger kan zijn dan alle andere omdat er al zoveel geld geleend is en het plafond bereikt is, dan kan het zomaar nog een stukje lager gaan. Kwestie van geduld om straks weer goedkoop in te kopen, nu vooral het kruit droog houden en kleine kansen pakken.
paulta
0
"S&P en Moody's waarschuwen VS voor afwaardering kredietrating"

De schuld zal in 2011 met zeker >$1000 miljard groeien, best veel dus.
Het zal bij een waarschuwing blijven, enorme krachten kunnen die afwaardering tegenhouden...en ze leefden nog lang en gelukkig.


WiKiLeaks was suppose to tell of BOA and other banks that are insolvent. Geithner knows it and is preparing us for another bank implosion-----too much BS to make stocks rise--nnow get real and take the money and run again.

bovenstaande reactie op:

2:27pGeithner warns of future bailouts

Gaf toch een kleine spike in daggrafiek ....
Kaiser
0
Moodys +SP warn about US credit rating bit.ly/fIw2ne

Melexis cite KBC en justice pour les CDO's bit.ly/ewQat5

Mississippi's foreclosure filings jump in 2010 - BusinessWeek bit.ly/ekfCmz

Japan Exporting Deflation Reveals Meaning of Bernanke Nightmare bit.ly/hlr0eZ


SEC Probes Financial Firms on Possible Bribes to Sovereign Funds bit.ly/hhTSHV
Mon-E-Man
1
Price Shocks, Food Shortages And Global Economic Riots In 2011?

Are you ready? Are you prepared for price shocks? Are you prepared for food shortages? Are you prepared for a global economic meltdown?

endoftheamericandream.com/archives/pr...
[verwijderd]
0
quote:

Mon-E-Man schreef op 14 jan 2011 om 12:37:


Price Shocks, Food Shortages And Global Economic Riots In 2011?

Are you ready? Are you prepared for price shocks? Are you prepared for food shortages? Are you prepared for a global economic meltdown?

endoftheamericandream.com/archives/pr...

Waarom altijd in het engels posten?
We zijn hier toch in Nederland of niet.
Als je een beetje kerel bent dan zet je het gewoon in het Nederlands neer..
Mon-E-Man
1
[quote alias=twister id=5374990 date=201101141242]
[...]
Waarom altijd in het engels posten?
We zijn hier toch in Nederland of niet.
Als je een beetje kerel bent dan zet je het gewoon in het Nederlands neer..

Engelse cursus iets voor je misschien?

...Twister; klinkt ook wel een beetje Engels, vind je niet?andre68
0
Stijgende inflatie en oplopende rente in China. Verdere beperkingen aan het uitlenen van geld door Chinese banken om nog meer roekeloos speculeren met OG in te dammen. Het wordt daar "dansen op de vulkaan" en een correctie ligt op de loer.
Kaiser
0
Shanghai Composite Tumbles 1.3% On Latest 50 bps Reserve Requirement Ratio Hike By PBoC is.gd/mM9jPV

The ECB’s inflation record: Jean-Claude Trichet was keen on Thursday to flash his inflation-fighting credentials... bit.ly/hm3rA2

ECB's Weber Says Inflation Risks `Could Well Move to Upside' - Bloomberg bit.ly/eLYyu0
andre68
0
AMSTERDAM (Dow Jones)--De consumentenprijzen in de Verenigde Staten zijn in december conform verwachting gestegen, blijkt vrijdag uit cijfers van de Amerikaanse overheid.
In vergelijking met de voorgaande maand stegen de consumentenprijzen in december met 0,5%, in lijn met de verwachting van vooraf door Dow Jones geraadpleegde economen.
De kernprijzen, exclusief de volatiele prijzen van voeding en energie, stegen ten opzichte van november met 0,1%. Ook dit cijfer is conform verwachting.
De energieprijzen en de voedselprijzen stegen in december met respectievelijk 4,6% en 0,1%.
**************************************************************************
Het bekende gegoochel met het begrip inflatie. Op papier laag houden anders gaat het volk zich roeren (prijscompensatie).

Het is echter een teken aan de wand dat ondanks een nauwelijks op gang gekomen economisch herstel (een met staatsschulden "gekocht" herstel)de prijzen van grondstoffen al weer gierend de pan uit rijzen.

[verwijderd]
0
quote:

Mon-E-Man schreef op 14 jan 2011 om 13:04:


[quote alias=twister id=5374990 date=201101141242]
[...]
Waarom altijd in het engels posten?
We zijn hier toch in Nederland of niet.
Als je een beetje kerel bent dan zet je het gewoon in het Nederlands neer..

Engelse cursus iets voor je misschien?

...Twister; klinkt ook wel een beetje Engels, vind je niet?

Ik vind gewoon als je alleen maar in het engels zit te posten ga dan ook maar naar een engels forum..
Mon-E-Man
1
[quote alias=twister id=5375324 date=201101141447]
[...]
Ik vind gewoon als je alleen maar in het engels zit te posten ga dan ook maar naar een engels forum..

Ik vind gewoon dat jij je te veel bezig houd met teveel onnodige, inhoudloze, nietszeggende postings.

[verwijderd]
1
quote:

Mon-E-Man schreef op 14 jan 2011 om 14:51:


[quote alias=twister id=5375324 date=201101141447]
[...]
Ik vind gewoon als je alleen maar in het engels zit te posten ga dan ook maar naar een engels forum..

Ik vind gewoon dat jij je te veel bezig houd met teveel onnodige, inhoudloze, nietszeggende postings.Oh jij bedoelt die postings van jezelf...
Mon-E-Man
0
MISS: December Retail Sales Are Worse Than Expected

Consensus was for a 0.8% increase in the core number.

read.bi/fKc8vi

Kaiser
0
Chinese move to curb inflation hits miners and sends FTSE sharply lower gu.com/p/2mdd3/tf

Unemployment Protests in Tunisia could spur other countries with similar issues (e.g. Libya, Egypt) to stage their own bit.ly/gm05WD

December Inflation Comes Highest Since Mid 2009 As Retail Sales Miss Expectations: Stagflation? is.gd/2BJ9wi

Government Says No to Helping States and Main Street, While Continuing to Throw Trillions at the Giant Banks dlvr.it/DKF5G
Mon-E-Man
1
[quote alias=twister id=5375343 date=201101141454]
[...]
Oh jij bedoelt die postings van jezelf...

Zal ik je blij maken en dan gewoon "ja" zeggen, heb jij je kick ook weer voor vandaag...
20.349 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 ... 1014 1015 1016 1017 1018 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Direct naar Forum

Markt vandaag

Beurzen licht hoger, beleggers wachten op Fed

18:04 De Europese aandelenbeurzen zijn woensdag licht hoger gesloten. Beleggers wachtten op het rentebesluit van ...

  Indices

  AEX 576,69 +0,31%
  EUR/USD 1,1064 -0,07%
  Germany30^ 12.388,10 +0,13%
  Gold spot 1.508,14 +0,34%
  LDN100-24h 7.307,13 -0,33%
  NY-Nasdaq Composite 8.186,02 +0,40%
  US30# 27.039,81 -0,19%

  Stijgers

  Pharming
  +5,22%
  SIGNIF...
  +2,15%
  WDP
  +1,92%
  OCI
  +1,91%
  Acomo
  +1,85%

  Dalers

  BAM
  -3,39%
  Fugro
  -2,48%
  Boskalis
  -1,60%
  Aperam
  -1,47%
  Sif Ho...
  -1,19%

  Nieuws Forum Meer»

  (4)

  Erny op 18-sep-19 19:29
  (1)

  Jopie1962 op 18-sep-19 19:27
  (12)

  Chris 'belegt' op 18-sep-19 18:09
  (2)

  subtropical op 18-sep-19 17:48
  (7)

  het zwaard op 18-sep-19 17:18

  Column Forum Meer»

  (5)

  Snugger op 18-sep-19 19:30
  (6)

  Snugger op 18-sep-19 19:20
  (1)

  Sorong op 18-sep-19 19:00
  (47)

  ren-je-dement op 18-sep-19 16:59
  (5)

  holenbeer op 18-sep-19 13:05