Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Niet panieken om de dalende Euro.

Volgen
 
Klik hier om dit forumtopic te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden bij nieuwe berichten.
1.506 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omlaag ↓
voda
0
Valuta: dollar onder druk

(ABM FN-Dow Jones) De dollar heeft een stevige daling achter de rug, nadat de Federal Reserve woensdag niet meer hintte op verdere renteverhogingen.

"Tegelijkertijd zal de Fed vrijgekomen financiële middelen weer herinvesteren en daarmee wordt de balans er niet korter op", aldus valutahandelaar Stéphane van der Meer van valutabroker Ebury donderdag tegen ABM Financial News. "Er is in elk geval momenteel sprake van dollarzwakte en de vraag voor de dollar is nu of deze ten opzichte van de euro kan herstellen. Ik verwacht dat de munt dat kan, maar dat herstel zal van korte duur zijn, waarmee de euro een goede kans maakt om los te komen van de 1,1500 dollar", aldus de handelaar.

Van der Meer is voor donderdag vooral geïnteresseerd in de werkgelegenheidsdata van de eurozone over december en de Amerikaanse macrocijfers. "De meeste aandacht gaat natuurlijk uit naar vrijdag wanneer het grote banenrapport van de Verenigde Staten over januari naar buiten komt", aldus Van der Meer.

Het Britse pond ervaart één belangrijke hindernis in een duurzamere stijging en dat is het gegeven dat een no-deal Brexit nog altijd tot de mogelijkheden behoort, ofschoon deze nog niet volledig in de koers van de munt is ingeprijsd. "Als een no-deal-scenario een serieuze kans maakt, dan is de impact op de Britse punt significant, aldus Andreas Konig, hoofd mondiale valuta bij Amundi Asset Management.

Vanochtend kwam al een reeks macrocijfers naar buiten. De industriële productie van Japan kwam in over december in een voorlopige versie 0,1 procent lager uit tegen een verwachte daling met 0,3 procent.

De Chinese inkoopmanagersindex voor de industrie over januari duidde donderdag op krimp, maar voor de dienstensector kwam de index wel boven de 50 uit en dat is een teken van groei. Met 54,7 was die groei volgens economen bovendien heel redelijk.

De Duitse detailhandelsverkopen over december daalden op zowel maand- als jaarbasis in de voorlopige metingen flink. Op jaarbasis bedroeg de daling in december 2,1 procent, op jaarbasis zelfs 4,3 procent.

Uit Frankrijk werd de voorlopige inflatie over januari gepubliceerd, die op jaarbasis 1,2 procent bedroeg tegen 1,6 in december vorig jaar.

Uit het eurogebied worden donderdag verder de werkloosheid van Duitsland en de eurozone over januari verwacht, gevolgd door voorlopige economische groei over het vierde kwartaal van de eurozone en Italië.

De Duitse werkloosheid komt naar verwachting in een voor seizoen aangepaste versie uit op 5,0 procent, gelijk aan een maand eerder. De werkloosheid in het eurogebied blijft in de prognoses stabiel op 7,9 procent. De groei van de economie van de eurozone over het laatste kwartaal van het vorig jaar wordt ingeschat op 0,2 procent op kwartaalbasis, gelijk aan het derde kwartaal en 1,2 procent op jaarbasis tegen 1,7 procent op jaarbasis over het derde kwartaal 2018.

In de Verenigde Staten staan de arbeidskosten en arbeidsproductiviteit over het vierde kwartaal, de wekelijkse steunaanvragen en de inkoopmanagersindex van Chicago over januari op de agenda.

De arbeidskosten lopen naar verwachting op kwartaalbasis met 0,8 procent, gelijk aan de stijging over het derde kwartaal op kwartaalbasis. De steunaanvragen stijgen naar verwachting van 199.000 over de week die eindigde op 19 januari naar 215.000 aanvragen. De index van Chicago daalt naar verwachting van 65,4 in december naar 61,4 deze maand.

De euro kostte donderdag 0,2 procent hoger op 1,1504 dollar. De dollar verloor 0,4 procent ten opzichte van de yen en noteerde op 108,6670 yen. De euro noteerde onveranderd ten opzichte van het Britse pond en kostte 0,8757 Britse pond.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
Valuta: euro weer onder druk

(ABM FN-Dow Jones) De euro kreeg het lastig om boven de 1,15 dollar te blijven, nadat de voorzitter van de centrale bank van Duitsland Jens Weidmann waarschuwde voor de voortzetting van de relatieve zwakte van de economie van zijn land dit jaar. De Amerikaanse president Donald Trump was ondertussen positief gestemd over de perspectieven voor een te sluiten handelsakkoord met China.

"En daarmee blijft de euro bewegen tussen zijn vertrouwde bandbreedte tussen de 1,1290 dollar en 1,1510 dollar", aldus valutahandelaar Chris Jongbloed van Saxobank vrijdag tegen ABM Financial News. "En ik verwacht ook niet dat daar zo snel verandering in komt", aldus Jongbloed.

Jongbloed verwacht dat de talrijke macro-economische data die vandaag uit de eurozone, het Verenigd Koninkrijk en de Verenigde Staten naar buiten komen overstemd worden door het banenrapport van de Verenigde Staten over januari. "De Federal Reserve heeft er deze week op gehint voorlopig niet met een renteverhoging naar buiten te treden, maar de vraag is of die positie van de Fed houdbaar blijft als de banengroei robuust blijft", aldus Jongbloed. "Bovendien kan er bij een tegenvaller altijd nog worden betoogd dat het aan de shutdown lag, die tijdelijk is opgeheven", voegde de valutahandelaar toe.

Na vrijdag verschuift de aandacht naar volgende week, wanneer donderdag de Bank of England een besluit over het belangrijkste rentetarief neemt.

De macro-economische agenda bracht vrijdag al de werkloosheid over december en de industriële inkoopmanagersindex over januari van Japan. De werkloosheid kwam uit op 2,4 procent, waar 2,5 procent was voorzien. De inkoopindex bedroeg 50,3 tegen 52,6 en daarmee zit het land met zijn industrie dicht tegen een vlakke trend aan.

Van China kwam de inkoopmanagersindex voor de industrie van Caixin weer lager uit, nu op 48,3 en dat duidt op nog meer krimp. Er stond in de maand ervoor al een indexstand van 49,7.

Vrijdagochtend werd gedomineerd door inkoopmanagersindices van de eurozone en diens lidstaten voor de respectievelijke industrieën over de afgelopen maand.

Het algemene beeld was niet al te rooskleurig met krimp in Italië en Duitsland en een gedaalde index voor de eurozone. Frankrijk draaide in januari weer naar groei.

Verwacht wordt nog de industriële index van het Verenigd Koninkrijk en de inflatie van de eurozone, eveneens over afgelopen maand en dan in een voorlopige versie.

De inflatie van de muntunie komt op jaarbasis naar verwachting uit op 1,4 procent tegen 1,6 procent over december vorig jaar.

In de Verenigde Staten is het vanmiddag tijd voor de banengroei in januari. De prognose ligt op een groei met 170.000 tegen een toename met 312.000 in december. De werkloosheid blijft naar verwachting op 3,9 procent staan, terwijl de uurlonen gemiddeld met 0,3 procent op maandbasis zijn opgelopen. In december was dit 0,4 procent op maandbasis. De kerninflatie blijft naar verwachting op 1,0 procent staan.

Daarna komen er nog twee inkoopmanagersindices voor de industrie over januari uit: één van Markit voor de VS en één van ISM, eveneens voor de VS. De eerste stijgt naar verwachting van 53,8 naar 54,8, de tweede daalt naar verwachting van 54,1 naar 54,0.

Om 16.00 uur volgt nog het consumentenvertrouwen van de Universiteit van Michigan over januari in een definitieve versie. Hiervoor wordt een afname voorzien van 98,3 naar 91,0.

De voorzitter van de Federal Reserve van Dallas Robert Kaplan houdt vrijdag een rede op uitnodiging van een conferentie van het Texas Lyceum.

De euro noteerde vrijdag vlak op 1,1443 dollar. Ten opzichte van het Britse pond kwam de uit op 0,8731 Britse pond en ook dit was een ongewijzigde koers voor de Europese munteenheid.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
Valuta: euro licht onder druk na Duitse data

(ABM FN-Dow Jones) De belangrijkste valuta bewegen ook donderdag overwegend zijwaarts ten opzichte van elkaar bij gebrek aan impulsen en inspiratie.

"Een uitzondering is misschien de euro, die na publicatie van de onverwacht gedaalde industriële productie van Duitsland in december, onder druk kwam te staan", aldus valutahandelaar Stéphane van der Meer van valutabroker Ebury donderdag tegen ABM Financial News. "De dollar lijkt met de huidige onzekerheden over de afloop van de Brexit en de handelsoorlog tussen de Verenigde Staten en China ook eerder de rol van safe haven te kunnen opeisen dan de euro", aldus Van der Meer.

Het richtpunt voor donderdag lijkt het rentebesluit van de Bank of England en het inflatierapport van het Verenigd Koninkrijk. "In de markt leeft de verwachting dat de Bank of England de rente vandaag niet wijzigt. Daarmee blijft Brexit domineren met als eerstvolgende richtpunt de stemming in het Britse parlement van volgende week, maar het lijkt niet waarschijnlijk dat er binnen afzienbare tijd een doorbraak wordt gemeld. Dat geldt ook voor de handelsoorlog en daarmee verwachten wij voorlopig geen grote bewegingen in de valutamarkten", aldus de valutahandelaar.

Duitsland publiceerde donderdag vroeg al zijn cijfers voor de industriële productie over december die onverwacht met 0,4 daalden, waar een plus van 0,8 procent was voorzien. De daling van de productie over november van een eerder gemelde 1,9 procent werd opwaarts bijgesteld naar een afname van 1,3 procent.

Om één uur komt het Britse rentebesluit naar buiten. De verwachting is dat de monetaire beleidsmakers de rente onveranderd laten op 0,75 procent.

In de Verenigde Staten is met alleen de wekelijkse steunaanvragen voor de week die eindigde op 2 februari aan de rustige kant. Voor de steunaanvragen worden 225.000 aanvragen verwacht. In de week die eindigde op 26 januari stegen de aanvragen robuust naar 253.000 stuks.

De euro daalde donderdag 0,1 procent ten opzichte van de dollar en kwam daarmee uit op 1,1351 dollar. De Europese munteenheid steeg 0,1 procent ten opzichte van het Britse pond naar 0,8795 Britse pond, die op zijn beurt 0,2 procent prijsgaf ten opzichte van de dollar op 1,2905 dollar.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
Valuta: euro blijft tegenwind ondervinden

(ABM FN-Dow Jones) De valutamarkten bewegen momenteel vooral onder invloed van matige macro-economische data en vooruitzichten, waarbij de euro het ook vrijdag lastig blijft houden.

"De Europese munt bevindt zich op het huidige niveau technisch gezien nog net niet op een kritiek punt, maar veel scheelt het inmiddels niet meer", aldus valutahandelaar Chris Jongbloed van Saxobank vrijdag tegen ABM Financial News. "Het tweehonderd weeks gemiddelde ligt nu op 1,1325 dollar. Een slot voor vandaag onder de 1,1310 impliceert een oplopend risico aan de onderkant voor de euro, een slot boven de 1,1325 reduceert dat risico en schept ook ruimte aan de bovenkant", aldus Jongbloed.

Voor wat betreft het Britse pond, dat nog altijd gegijzeld is door de Brexit-impasse, verwacht Jongbloed dat één van de iets waarschijnlijkere scenario's, namelijk een uitstel van het vertrek van het Verenigd Koninkrijk uit de Europese Unie, dat nu gepland staat op 29 maart, een opleving kan betekenen voor de Britse munteenheid. "Uitstel zal door de markt worden uitgelegd als de wil bij alle partijen om er echt gezamenlijk uit te komen", aldus de valutahandelaar.

Het is vrijdag macro-economisch gezien verder zeer rustig. In de Verenigde Staten staan zelfs helemaal geen macrocijfers geagendeerd.

Vrijdag bracht Duitsland de handelsbalans over december uit met daarop een gestegen export. Deze nam op maandbasis met 1,5 procent toe, terwijl de import op maandbasis met 1,2 procent opliep. Ten opzichte van december 2017 daalde export echter met 4,5 procent. De import maakte op jaarbasis een pas op de plaats.

Frankrijk publiceerde vanochtend zijn industriële productie over december met een groei op maandbasis van 0,8 procent. Er was een stijging met 0,4 procent voorzien. In november nam de productie nog met 1,5 procent op maandbasis af.

Italië publiceert vandaag over de laatste maand van 2018 ook zijn industriële productie. Hiervoor is geen prognose beschikbaar.

Donderdag bleken de productiecijfers van Duitsland en Spanje over december onder druk te staan. Voor het Duitse cijfer was de krimp bovendien ook nog eens een keer onverwacht.

Met de cijfers van Italië, die om tien uur vanochtend worden verwacht, staan er geen macro-economische data meer op de agenda.

De euro noteerde vrijdag 0,3 procent lager op 1,1336 dollar. De euro stond ook onder druk ten opzichte van het Britse pond. De Europese munteenheid zakte ook in dit geval 0,3 procent en kwam uit op 0,8760 Britse pond.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
Valuta: 1,13 komt voor euro in zicht

(ABM FN-Dow Jones) De euro lag er maandag ten opzichte van de dollar opnieuw zwak bij. Nadat de Europese munteenheid vorige week nog boven de grens van 1,14 noteerde, komt nu de 1,13 voor de euro in zicht.

Volgens valutaspecialist Stefan Koopman van de Rabobank heeft de verzwakking van de euro te maken met enkele tegenvallende macro-economische cijfers, waaronder uit Duitsland. "Dat zet het sentiment onder druk", aldus Koopman.

Vanochtend wordt in het Verenigd Koninkrijk een grote reeks macro-economische cijfers gepubliceerd, waaronder die over de groei van de Britse economie. "In het derde kwartaal was de groei nog 0,6 procent. Nu wordt er een groei van 0,3 procent voorzien. Wij verwachten een nog iets zwakker cijfer, namelijk 0,2 procent. Een tegenvallend cijfer zal nog meer druk op de Brexit-onderhandelingen zetten", zo meent Koopman.

"Dinsdag wordt een vrij rustige dag, al komt dan wel de NIFB-index in de VS naar buiten", gaf de valutaspecialist aan. "Dit geeft aan hoe het staat gesteld met midden- en kleinbedrijf in de VS en geeft ook een indicatie van de Amerikaanse economie in zijn geheel. Vervolgens staan op woensdag de Britse en Amerikaanse inflatie over januari op de agenda. Voor de Amerikaanse inflatie wordt op jaarbasis een daling voorzien van 1,9 procent naar 1,5 procent. Dat heeft met name te maken met de daling van de olieprijs. Het zal de Federal Reserve weinig uitmaken, want zij hebben al eerder aangegeven dat er een adempauze bij het rentebeleid in acht wordt genomen."

Dit weekend werd bekend dat de Chinese en Amerikaanse onderhandelaars elkaar deze week in Beijing weer zullen ontmoeten. De Chinese vice-premier Liu He zal de Amerikaanse handelsgezant Robert Lighthizer en de Amerikaanse minister van Financiën Steven Mnuchin op 14 en 15 februari spreken. De twee kampen proberen een handelsakkoord te bereiken alvorens begin maart het staakt-het-vuren eindigt en de VS importheffingen op 200 miljard dollar aan Chinese goederen zullen verhogen van 10 naar 25 procent. "De Amerikaanse president Donald Trump is niet zo optimistisch over het bereiken van een akkoord, zo liet hij vorige week blijken. Ik ben vooral benieuwd wat Lighthizer over de onderhandelingen gaat zeggen. Hij lijkt wat meer invloed op Trump te kunnen uitoefenen", aldus Koopman.

De euro noteerde maandagmorgen ten opzichte van de dollar 0,1 procent lager op 1,1316.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
Video: Volatiele week dollar in verschiet

(ABM FN-Dow Jones) Valuta-analist Bart Hordijk van Monex Europe neemt de handelsweek door, waarbij de Verenigde Staten domineren met macro-data, de hervatting van de handelsbesprekingen met China en het aanhoudende gesteggel over de financiering van de muur langs de grens met Mexico. Hordijk licht toe.

www.youtube.com/watch?v=pBT6M6Jpl3Q

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
Valuta: euro licht lager tegenover greenback

(ABM FN-Dow Jones) De euro is gedurende de handel in Azië licht gedaald ten opzichte van de sterkere dollar, waarbij IG waarschuwde voor een reeks negatieve factoren die een stijging van de euro tot 1,1375 dollar beperken.

De publicatie van een reeks Europese samengestelde inkoopmanagersindices aanstaande donderdag zal volgens IG laten zien dat de activiteit in de industrie in Europa, met name in Duitsland, in een lagere versnelling zit.

"Bovendien bestaat het risico dat de negatieve outlook van kredietbeoordelaar Fitch vrijdag zal uitmonden in een verlaging van de Italiaanse kredietwaardigheid naar BBB-", zei IG.

Daarnaast voorziet ING dat de Europese Centrale Bank meer inzicht zal verschaffen in zijn hernieuwd soepel monetair beleid. ECB-directeur Peter Praet spreekt dinsdag en ECB-voorzitter Mario Draghi geeft vrijdag een speech.

De euro noteerde dinsdagochtend ten opzichte van de dollar 0,1 procent lager op 1,1298, terwijl de Europese munt ten opzichte van het Britse pond vlak noteerde op 0,8747 en tegenover de Japanse yen 0,1 procent daalde tot 125,02. De dollar noteerde ten opzichte van het pond vlak op 0,7741, terwijl de greenback tegenover de yen 0,1 procent steeg tot 110,67.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
Valuta: markt wacht op witte rook China en VS

(ABM FN-Dow Jones) De valutamarkt is positief gestemd in aanloop naar nieuwe onderhandelingen tussen Amerika en China over een handelsakkoord, later deze week. Dit stelde valuta-analist Georgette Boele van ABN AMRO woensdag.

"Het gaat de goede kant op", zei Boele. "En het kan heel snel gaan."

Uiteindelijk komt er wel een deal, denkt ABN AMRO. Immers, beide landen hebben hier belang bij. Maar China wellicht iets meer dan de VS.

Verder blijven valutahandelaren gespitst op het Britse pond. De kans dat er een no-deal Brexit komt, acht ABN AMRO klein.

De Britse premier Theresa May zal opnieuw naar Brussel afreizen in een poging nieuwe concessies te krijgen. "Maar zij loopt steeds tegen een muur aan", zei Boele. En het moet volgens haar nog maar blijken of Brussel ditmaal wel bereid is water bij de wijn te doen.

Ook zal de markt vanavond letten op de notulen van de laatste rentevergadering van de Federal Reserve. Vermoedelijk is de toon van deze notulen "dovish", denkt Boele.

ABN AMRO voorziet voor dit en volgend kwartaal een euro/dollar van 1,10 en tegen het einde van het jaar stijgt deze naar 1,16.

Voor Europa "zit het meeste slechte nieuws wel in de markt", meent de valutaspecialist.

De euro/dollar noteerde woensdag aan het eind van de ochtend stabiel rond 1,1343.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
Valuta: euro en dollar nog altijd in evenwicht

(ABM FN-Dow Jones) De dollar en de euro houden elkaar nog altijd in evenwicht in afwachting van de uitkomst van de onderhandeling tussen China en de Verenigde Staten over het handelsconflict.

"En dat maakt de valutamarkten nog altijd zeer afwachtend", aldus valutahandelaar Chris Jongbloed van Saxobank vrijdag tegen ABM Financial News. "Het lijkt er wel op dat een goede uitkomst van die besprekingen al is ingeprijsd. Voor vandaag is de bandbreedte van de euro 1,1325 dollar tot 1,1355 dollar. Een slot vandaag boven dit niveau legt de weg open voor een stijging van de euro naar 1,1485 dollar", aldus Jongbloed.

De valutahandelaar wees er vrijdag wel op dat de deadline voor de zogeheten 'wapenstilstand' voor importheffingen van negentig dagen door de Amerikaanse president Donald Trump ook nog verlengd kan worden.

Los van de Brexit, ziet Jongbloed de komende maanden inmiddels nog een ander politiek aandachtsveld en dat betreft een reeks verkiezingen voor het Europees Parlement en in Spanje en België.

In het vierde kwartaal heeft de Duitse economie een pas op de plaats gemaakt in vergelijking tot een kwartaal eerder en dat was conform verwachting.

De markt krijgt vandaag een stuk minder macro-economische data voorgeschoteld dan donderdag. In de loop van de ochtend volgt het Duitse ondernemersvertrouwen over februari en aan het einde van de ochtend komt dan nog de definitieve inflatie van de eurozone naar buiten.

De vertrouwensindex van Duitsland wordt ingeschat op 94,3 tegen 94,2 een maand eerder.

De consumentenprijzen in de eurozone dalen op maandbasis vermoedelijk met 1,1 procent tegen een vlakke trend in december, maar laten op jaarbasis naar verwachting een plus zien van 1,4 procent. In december stegen de prijzen met 1,6 procent. Als er geen rekening wordt gehouden met de volatiele effecten van voedsel- ene energieprijzen dan dalen de prijzen in januari op maandbasis naar verwachting met 1,5 procent tegen een stijging met 0,5 procent in december. Op jaarbasis wordt voor de kerninflatie 1,1 procent voorzien tegen 1,0 procent in december.

In de Verenigde Staten is vandaag een beetje Federal Reserve-dag: de voorzitters van de Fed van Atlanta en New York komen te spreken op een onderzoeksdag, de vice-voorzitters van de Fed en een aantal districtsvoorzitters worden verwacht op het zogeheten US Monetary Policy Forum en het monetaire rapport van de Fed wordt vandaag gepubliceerd.

De euro noteerde vrijdag 0,1 procent hoger op 1,1347 dollar. Ten opzichte van het Britse pond won de Europese munt 0,1 procent en noteerde deze 0,8701 Britse pond.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
Valuta: dollar licht aangetrokken

(ABM FN-Dow Jones) De dollar heeft zich na donderdag iets kunnen herstellen, terwijl de opwaartse mogelijkheden voor de euro bescheiden blijven vanwege de zorgen over de kracht van de economie van de muntunie.

"Voorlopig lijkt het er op dat de euro en de dollar elkaar nog altijd aardig in de greep houden, terwijl het meeste vertrouwen uitgaat naar het Britse pond", aldus marktanalist Stefan Koopman van Rabobank vrijdag tegen ABM Financial News. "De markt is in de Britse munt vooral op de muziek vooruit gelopen op basis van het vertrouwen dat de kans op een no-deal Brexit aanzienlijk is afgenomen. Er wordt nu door allerlei partijen nog gezocht naar een idee om als Verenigd Koninkrijk wel in de handelsunie te blijven, zonder dat dit de voorwaarden waaraan de grens van Noord-Ierland en Ierland aan moeten voldoen aantast", aldus Koopman.

Koopman kijkt vrijdag vooral uit naar de voorlopige inflatiedata van de eurozone de twee inkoopmanagersindices van de Verenigde Staten en de zogeheten PCE-inflatiedata van de Verenigde Staten. Volgende week wordt het volgens Koopman interessant rondom de Amerikaanse banendata en de vergadering van de Europese Centrale Bank.

De technische weerstand van de euro ligt op 1,1440 dollar.

In Japan kwamen over januari werkloosheidscijfers naar buiten die licht bleek te zijn gestegen naar 2,5 procent. De inkoopmanagersindex van de industrie het land over februari duidde vrijdag op krimp. Het consumentenvertrouwen in Japan is ook in februari onder druk komen te staan. De Chinese industrie is volgens de meting van Markit Economics en Caixin minder gekrompen in februari.

Uit de eurozone kwamen vrijdagochtend al diverse inkoopmanagersdata uit. Die betreffen allen de industrieën van de respectievelijk lidstaten over februari en de gehele muntunie. Ook uit het Verenigd Koninkrijk volgt een inkoopcijfer.

De Franse industrie hield zijn groei vast, terwijl de Duitse industrie juist kromp in februari. Ook in de gehele eurozone was er sprake van een krimp. De inkoopmanagersindex voor de industrie in de eurozone kwam uiteindelijk uit op 49,3. Een voorlopig cijfer voor februari kwam uit op 49,2. In januari was er nog groei, met een stand van 50,5.

Duitsland maakte zijn werkloosheidscijfer over de afgelopen maand bekend en daarvoor werd een stabiele 5,0 procent verwacht. Het werkloosheidspercentage werd uiteindelijk 5,3 procent.

De inflatie van de eurozone over februari komt naar verwachting op jaarbasis uit op 1,5 procent tegen 1,4 procent een maand eerder. Zonder de invloed van energie- en voedselprijzen komt de inflatie uit op 1,1 procent, gelijk aan de inflatie in januari.

In de Verenigde Staten staan vanmiddag de persoonlijke inkomens over december vorig jaar op het programma, gevolgd door twee inkoopdata voor de Amerikaanse industrie en het consumentenvertrouwen van de VS, zoals dat wordt gemeten door de Universiteit van Michigan.

Het inkomen stijgt naar verwachting op maandbasis met 0,3 procent tegen een plus van 0,2 procent een maand eerder. In deze cijfers is ook een inflatiecomponent opgenomen. Het zijn deze data waar de Federal Reserve naar kijkt. Op jaar basis wordt een inflatie voorzien van 1,7 procent tegen 1,8 procent. Op maandbasis wordt uitgegaan van een inflatie van 0,0 procent. Zonder de invloed van voedsel- en energieprijzen komt de inflatie op jaarbasis naar verwachting uit op 1,9 procent en dat is gelijk aan de vorige inflatiedata. Op maandbasis ligt de prognose op 0,2 procent inflatie tegen 0,1 procent.

De PMI-index duidt in de prognoses op een daling van de activiteit in de industrie van 54,9 naar 54,0. De ISM-index komt naar verwachting uit op 55,6 tegen eerder 56,6.

Het consumentenvertrouwen stijgt in een definitieve versie naar verwachting van 91,2 in 95,8.

De euro noteerde vrijdag 0,1 procent lager op 1,1356 dollar De Europese munt noteerde ten opzichte van het Britse pond vrijwel onveranderd op 0,8575 Britse pond.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
Valuta: drukke week voor valutamarkt

(ABM FN-Dow Jones) De valutamarkt heeft een redelijk drukke week in het verschiet. Belangrijke agendapunten deze week zijn het Amerikaanse ADP-banenrapport op woensdag en het Amerikaanse banenrapport van het ministerie van Arbeid op vrijdag, zo stelt valutaspecialist Stefan Koopman van de Rabobank.

"Wij kijken vooral naar dat laatste rapport en de verwachting is een banengroei van 185.000 over februari. Vorige keer kwam het uit op 304.000, maar dat was een absurd hoog cijfer. Er komt nu een afzwakking, maar daar hoef je je geen zorgen over te maken. Op dit punt blijft de Amerikaanse economie onverminderd sterk", aldus Koopman.

"Vrijdag wordt ook de loongroei bekend en die zal naar verwachting uitkomen op 3,3 procent. Als die hoger uitvalt, zal de druk op de Federal Reserve wat gaan toenemen. Niet op korte termijn, maar misschien wel voor de bijeenkomst in juni", stelt de valutaspecialist.

Komende donderdag maakt de Europese Centrale Bank ook haar maandelijkse rentebesluit bekend. Volgens Koopman zal de rente waarschijnlijk ongewijzigd blijven. “Mogelijk komt er wel een aankondiging over de zogeheten LTRO-leningen. Dit zijn leningen van de ECB aan de banken. De leningen die een paar jaar geleden zijn verstrekt, lopen nu af. Waarschijnlijk wil de ECB opnieuw LTRO-leningen gaan verstrekken, om zo de liquiditeit in de markt hoog te houden. Mochten de rentetarieven en de looptijd laag uitvallen, dan is dat niet heel gunstig voor de euro en zal die gaan dalen", meent Koopman.

Koopman wijst ook nog op het Chinese Volkscongres, dat dinsdag begint. "Waarschijnlijk zal de Chinese premier een nieuwe groeidoelstelling gaan bekendmaken. Mogelijk komt die uit tussen de 6 en 6,5 procent. Maar als die rond de 6 procent zal bedragen, betekent dat slecht nieuws voor de Chinese munt, de yuan."

De euro noteerde maandag 0,2 procent lager ten opzichte van de dollar op 1,1349.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
Valuta: dollar behoudt kracht

(ABM FN-Dow Jones) De valutamarkt probeert het gerucht over een op handen zijnd handelsakkoord tussen de Verenigde Staten en China een plaats te geven. Vooralsnog lijkt de dollar daarin aan de winnende hand ten opzichte van de euro te zijn.

"Het lijkt er op dat de markt voorlopig zijn kruit droog houdt in afwachting van een bevestiging", aldus valutahandelaar Stéphane van der Meer van valutabroker Ebury dinsdag tegen ABM Financial News. "De dollar lijkt daarmee zijn rol als veilige haven nog altijd met verve te spelen. Wij verwachten wel dat bij een handelsovereenkomst die rol kleiner wordt ten gunstige van valuta van opkomende economieën", aldus Van der Meer.

Van der Meer spreekt dinsdag nog altijd van een afwachtende markt met het oog op het tweede nog altijd niet gesloten dossier, de Brexit. "De koers van het Britse pond verraadt in elk geval al enige tijd de verwachting in de markt dat een no-deal Brexit niet waarschijnlijk is en dat pakte gunstig uit voor de Britse munt. Wat dan overblijft is instemming met het nieuwe voorstel van de Britse premier Theresa May, uitstel van de Brexit of mogelijk zelfs een tweede referendum", aldus de valutahandelaar van Ebury.

May heeft nog tot uiterlijk dinsdag 12 maart de tijd om het Britse Lagerhuis te paaien voor haar Brexit-voorstel.

Van der Meer schat in dat de meeste macro-economische data die vandaag op de agenda staan door de markt vrij soepel worden verwerkt, ook omdat één en ander al is ingeprijsd. "De nieuwe groeidoelstellingen van China bijvoorbeeld hebben de yuan dinsdag niet zienderogen onder druk gezet. Waar het deze week meer om gaat zijn de Amerikaanse banendata en het rentebesluit van de Europese Centrale Bank, maar ook hiervan zijn volgens ons geen grote bewegingen in de belangrijkste valutaparen te verwachten", aldus Van der Meer dinsdag.

Vanochtend kwamen uit Azië macrocijfers en een rentebesluit. Japan maakte een inkoopmanagersindex voor de dienstensector over februari bekend die op een aantrekkende groei duidde. De vergelijkbare index van China over vorige maand gaf nog wel groei aan, maar ook nu in mindere mate dan een maand eerder. China heeft zijn groeidoelstelling voor 2019 verder vastgesteld op 6 tot 6,5 procent.

De centrale bank van Australië handhaafde de rente op 1,50 procent en meldde dat de inflatie van het land laag en stabiel bleef.

In de loop van de ochtend volgen uit het eurogebied en het Verenigd Koninkrijk de inkoopmanagersindices voor de respectievelijke dienstensectoren over februari. Voor Duitsland, Frankrijk en de eurozone wordt een aangetrokken groei voorzien. Voor het Verenigd Koninkrijk wordt een krimp verwacht.

Tegen het einde van de ochtend volgen vanuit de eurozone de detailhandelsverkopen over januari met een verwachte plus van 1,3 procent tegen een daling met 1,6 procent in december.

De voorzitter van de Bank of England maakt zijn opwachting voor een comité van het Hogerhuis.

In de Verenigde Staten gaat dinsdag de aandacht uit naar de twee definitieve inkoopmanagersindices over februari en de verkopen van nieuwbouwwoningen over januari.

Voor de PMI en de ISM wordt een stijging verwacht, waarmee de groei in de sector een versnelling laat zien.

De huizenverkopen zijn naar verwachting met 6,6 procent gestegen naar 580.000 nieuwbouwwoningen op een geannualiseerde basis.

De voorzitter van de Federal Reserve van Richmond Thomas Barkin houdt dinsdag een toespraak in Virginia. Eric Rosengren van de Fed van Boston zit dinsdag bij de National Association of Corporate Directors in New England. De voorzitter van de Fed van Minneapolis Neel Kashkari getuigt vandaag voor een comité van de Senaat van Minnesota.

De euro noteerde dinsdag 0,2 procent lager op 1,1321 dollar. De dollar won 0,2 procent ten opzichte van de yen en kwam daarmee uit op 111,94 yen. De dollar noteerde 6,7008 Chinese yuan, een verlies van nog geen 0,1 procent.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
Valuta: dollar blijft gewild

(ABM FN-Dow Jones) De dollar is ten opzichte van de euro verder in waarde gestegen op basis van de beter dan verwachte Amerikaanse inkoopmanagersindex voor de dienstensector over februari.

"Tel daarbij op de onverwachte stijging van de verkoop van nieuwe huizen in december vorig jaar en je hebt een verklaring voor de kracht van de dollar", aldus valutahandelaar Stéphane van der Meer van valutabroker Ebury woensdag tegen ABM Financial News.

Van der Meer stelde woensdag op basis van deze data dat de economie van de Verenigde Staten vooralsnog geen teleurstellende indruk maakt. "Als de macro-economische cijfers uit de Verenigde Staten zo blijven dan verwacht ik een verdere opwaartse kracht voor de Amerikaanse munt, waarbij je je wel kunt afvragen of Washington daar nu zo blij mee is, daar het beleid van de Amerikaanse regering er op is gericht meer te exporteren dan te importeren", aldus van der Meer.

De handelaar sluit niet uit dat China de nodige toezeggingen aan het adres van Verenigde Staten doet in het handelsconflict, omdat deze week al meer speelruimte werd toegezegd voor buitenlandse investeerders. "We verwachten niet dat een handelsakkoord op korte termijn wordt beklonken, maar zich in de tweede helft van maart voltrekt, waarbij de Amerikaanse president het tempo waarin dat gebeurt bepaalt om er zeker van te zijn dat zijn land als winnaar uit de bus komt", aldus Van der Meer.

Vandaag zijn de ogen van Van der Meer gericht op de handelsbalans van de verenigde Staten. "Het tekort loopt naar verwachting weer op en dat wringt nogal met de ambitie meer te willen exporteren", aldus de valutahandelaar van Ebury woensdag.

Macro-economisch nieuws kwam woensdagochtend vroeg uit Australië. De economie van het land is in de tweede helft van het afgelopen jaar stevig onder druk komen te staan met in het derde en vierde kwartaal zeer magere groeidata. De pijn zat vooral in de consumentenbestedingen en de export. Dit voedde de hoop op actie van de zijde van de centrale bank van het land. De Australische dollar stond woensdag op basis van de groeivertraging ten opzichte van de dollar stevig onder druk.

Het Britse pond bevindt zich momenteel in een vacuüm in aanloop naar de volgende stemming in het Britse Lagerhuis. Uiterlijk volgende week dinsdag 12 maart moet de Britse premier Theresa May daar haar nieuwe Brexit-voorstel in stemming brengen. Als dat wordt aangenomen lijkt de kou voorlopig uit de lucht, wordt het verworpen, dan kunnen de parlementsleden stemmen over een no-deal Brexit. Als daar geen meerderheid voor wordt gevonden komt een stemming over de verschuiving van de datum waarop het Verenigd Koninkrijk de Europese Unie moet verlaten van 29 maart in beeld. Als de Lagerhuisleden daar wel voor te porren zijn, dan wordt de Brexit verdaagd naar uiterlijk eind juni van dit jaar. De verwachting van valutakenners is dat de Britse valuta in elke geval tot die tijd onder druk blijft staan.

Tot die tijd moet de markt 'het doen' met het Beige Book van de Federal Reserve, het rentebesluit en de toelichting erop van de Europese Centrale Bank en de diverse banendata uit de Verenigde Staten.

In de VS gaat woensdag de aandacht naar onder andere de banengroei in de private sector in februari, ingeschat op 185.000 tegen 213.000 een maand eerder.

Kort daarop volgt dan de handelsbalans over december. Daaruit blijkt naar verwachting een tekort van 57,3 miljard dollar tegen 49,31 miljard dollar in november.

De wekelijkse olievoorraden sluiten de reeks macro-economische data van de Verenigde Staten af. Die betreffen de week die eindigde op 2 maart. Daarvoor is geen prognose beschikbaar. Een week eerder was er sprake van een afname met 8,647 miljoen vaten.

Vanavond volgt dan het Beige Book van de Federal Reserve dat een licht werpt op de ontwikkelingen in de economische ontwikkelingen in de districten van de Fed. Het rapport geldt als leidraad voor het monetaire beleid van de Fed.

Van het beleidsorgaan treedt Loretta Mester van de Fed van Cleveland aan bij een gelegenheid in Columbus. De voorzitter van de Fed van New York John Williams neemt deel aan een lunch van de Economic Club in New York.

Bestuurslid van de Bank of England Michael Saunders houdt woensdag een rede bij de Imperial College Business School.

De Australische dollar daalde woensdag 0,7 procent ten opzichte van de Amerikaanse valuta naar 0,7031 Amerikaanse dollar. De euro noteerde vlak op 1,1307 dollar, maar heeft van dinsdag op woensdag al wel enkele malen onder de cruciale grens van 1,13 gestaan, een zone waar de Europese munt in de voorbije maanden moeite mee had voor langere tijd te verblijven. De euro noteerde woensdag precies 0,8600 Britse pond en dat was een plusje van 0,1 procent.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
Valuta: euro kan terug naar 1,10 dollar

(ABM FN-Dow Jones) De euro/dollar kan de komende maanden verder dalen tot 1,10 in het derde kwartaal, nu signalen wijzen op aanhoudende groei voor de Amerikaanse economie terwijl de signalen voor de eurozone wijzen op krimp. Dat stelde Rabobank maandag tegen ABM Financial News.

De bank, die zijn verwachting voor de eurokoers neerwaarts bijstelde, verwacht volgend jaar koersherstel tot circa 1,12 dollar.

De euro won vorige week terrein op de softe toon die Fed-voorzitter Jerome Powell aansloeg over het rentebeleid, maar door de zwakke inkoopmanagersindices voor de eurozone van vrijdag werd die winst weer tenietgedaan, zei valutaspecialist Teeuwe Mevissen van Rabobank.

De IFO-index die maandagochtend werd gepubliceerd moest een bevestiging geven van het slechte sentiment bij ondernemers in Duitsland, na de zwakke cijfers in de inkoopmanagersindices. "De vraag is hoe breed de somberheid gedragen is", volgens Mevissen. De index steeg naar 99,6, waar de markt gemiddeld rekende op 98,3 punten.

Ook wordt gelet op cijfers over het Amerikaanse handelstekort, dat volgens sommige economen deze maand is opgelopen tot 60 miljard dollar. Dat kan volgens Mevissen weer leiden tot Twitter-berichten van de Amerikaanse president Donald Trump, die mogelijk de autohandel door Europa op de korrel gaan nemen.

Intussen blijft de vraag naar Duitse auto's uit China onder druk staan.

De euro stond maandag 0,2 procent hoger op 1,1315 dollar. Het Britse pond bewoog nauwelijks.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
Video: de onverslaanbare dollar

(ABM FN) Analist Bart Hordijk van Monex Europe ziet de dollar het goed doen, terwijl er toch voldoende redenen zijn voor een zwakkere greenback. Hordijk denkt dat de dollar profiteert van het feit dan andere regio's nog veel meer moeilijkheden kennen.

www.youtube.com/watch?v=_DtmnKQ1yFo

Door: ABM Financial News.
pers@abmfn.be
Redactie: +32(0)78 486 481

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
Valuta: zorgen mondiale economie steunen dollar

(ABM FN-Dow Jones) Hoewel de dollar maandagochtend licht inlevert ten opzichte van andere belangrijke valuta profiteert de greenback nog steeds van de recente zorgen over de vertraging van de wereldwijde economische groei, terwijl het Britse pond een belangrijk punt van focus blijft in aanloop naar de Brexit-deadline van 12 april. Dit meldde Commonwealth Bank of Australia (CBA) maandag.

"De kans dat het Verenigd Koninkrijk zonder een deal uit de Europese Unie stapt is aanzienlijk gestegen en kan niet worden genegeerd", zei CBA. Duitsland en Ierland zijn al in gesprek over plannen voor grensbescherming, mocht er een harde Brexit zijn.

De EU wil op 10 april een definitieve top organiseren om te stemmen of om te bespreken wat de Britten uiteindelijk wel of niet besluiten.

De euro noteerde maandagochtend ten opzichte van de dollar 1,2 procent hoger op 1,1229, terwijl de Europese munt tegenover het Britse pond 0,1 procent daalde tot 0,8599 en ten opzichte van de yen 0,3 procent steeg tot 124,73. De dollar daalde ten opzichte van het pond 0,2 procent tot 0,6756, terwijl de greenback ten opzichte van de yen 0,2 procent steeg tot 111,03.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
Valuta: opwaarts potentieel ligt bij de dollar

(ABM FN-Dow Jones) Vanuit de Europese Unie lijkt er een handreiking richting Londen te komen in de vorm van een Brexit-uitstel van twaalf maanden, binnen welke termijn de Britten de EU ook eerder achter zich mogen laten als het Britse parlement akkoord gaat met een overeenkomst met de EU. Volgende week staat er voor de tiende april een ingelaste EU-top in de agenda en daarop zou dit voorstel worden besproken.

"Maar waarom de euro dan richting de 0,8600 Britse pond koerst, heb ik tot nog toe niet helder gekregen", aldus valutahandelaar Chris Jongbloed van Saxo Bank vrijdag tegen ABM Financiel News. "De genoemde termijn lijkt in elk geval ruim genoeg om in Londen de druk wat van de ketel af te halen", aldus Jongbloed.

De euro stond vrijdag enigszins onder druk nadat Italië zijn raming voor de economische groei verlaagde van 1,0 procent naar 0,1 procent, waarmee het verwachte begrotingstekort kan oplopen van 2,3 procent naar 2,4 procent. In december vorig jaar werd met de Europese Commissie nog een tekort van 2,04 procent afgesproken.

Jongbloed signaleert al enige tijd dat de bodems en toppen in de euro/dollar-koers heel langzaam omlaag gaan, waarmee de dollar in elk geval niet verzwakt. De range waarbinnen de euro beweegt, ligt tussen de 1,1180 en 1,1380 dollar.

De Verenigde Staten en China zullen in de komende vier weken een handelsdeal sluiten, aldus de Amerikaanse president Donald Trump donderdagavond laat. Trump maakte daarbij geen datum bekend voor een ontmoeting met de Chinese president Xi Jinping. Daar hoopte de markt wel op, omdat dit een signaal zou zijn dat de onderhandelingen inderdaad in een eindfase zitten.

Jongbloed verwacht dat het banenrapport van de Verenigde Staten over maart geen al te grote verrassingen oplevert, "waarmee ik ook geen grote verschuivingen in de dollar verwacht", aldus de valutahandelaar van Saxobank.

Na vrijdag komt het accent voor de valutamarkten te liggen op het rentebesluit van de Europese Centrale Bank dat volgende week valt.

In Duitsland kwam de industriële productie over februari met een stijging van 0,7 procent iets beter uit dan de verwachte plus met 0,5 procent. Een ander lichtpuntje in deze cijfers betrof het cijfer over januari waarover op maandbasis aanvankelijk een daling met 0,8 procent was gemeld. Na een herziening bleek de industriële productie over januari op maandbasis geen verandering te hebben ondergaan.

Het draait vrijdag verder voornamelijk om het Amerikaanse banenrapport over maart. Er wordt een toename verwacht met 175.000 banen tegen een groei met 20.000 in februari, destijds een flinke tegenvaller. De werkloosheid blijft naar verwachting staan op 3,8 procent. Het gemiddeld uurloon is in de prognose met 0,3 procent opgelopen tegen een stijging met 0,4 procent op maandbasis in februari.

In de Verenigde Staten staat er voor vrijdag verder alleen nog het consumentenkrediet voor februari op de agenda. Dit cijfers verschijnt vanavond.

Optredens zijn er van de voorzitter van de Federal Reserve van Kansas Esther George. Zij spreekt voor het Kearney Economic Forum.

Haar evenknie bij de Fed van Atlanta, Raphael Bostic, houdt een toespraak bij de Andrew Young School.

De euro noteerde vrijdag 0,1 procent hoger op 1,1229 dollar. De Europese munt noteerde op 0,8576 Britse pond.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
Valuta: risk-on speelt euro in de kaart

(ABM FN-Dow Jones) De euro noteert maandag aan de bovenkant van de bandbreedte waarin de munt de laatste tijd handelt tegenover de dollar, na de positieve start van de week op de aandelenmarkten in Azië en Europa.

"Er is een risk-on sentiment", stelde Stefan Koopman van Rabobank vast. "Dat speelt de laatste tijd de euro in de kaart."

Als er meer risico wordt genomen verzwakt de dollar wat en krijgt de euro meer tractie, lichtte Koopman toe, terwijl de dollar juist meer in zwang raakt als het sentiment bij beleggers meer risicomijdend is.

De beweging is overigens beperkt en het is verder een vrij rustige ochtend op de valutamarkt, volgens de valutaspecialist. Aan het Brexit-front is de rust ingetreden na het grote besluit om daar zes maanden langer over na te denken, en het Lagerhuis tot en met Pasen met reces is.

Op macro-economisch gebied is het voornaamste cijfer van maandag de Empire State index uit de VS aan het einde van de dag. Later in de week zal de aandacht waarschijnlijk vooral uitgaan naar de inkoopmanagersindices voor de industrie in de eurozone. Vorige maand waren die nog erg zwak, maar sinds heeft de Chinese regering veel stimulering doorgevoerd, waardoor bedrijven weer veel geld geleend hebben. Dit had mogelijk gunstige effecten in Europa, bijvoorbeeld in de omzet van Duitse machinebouwers, merkte Rabobank op.

De euro stond op 1,1318 dollar, tegen 1,1298 vrijdag rond het slot van Wall Street. Het Britse pond stond op 1,3104 dollar. De Japanse yen noteerde 111,91 ten opzichte van de Amerikaanse munt.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
Valuta: valutaparen bewegen zijwaarts

(ABM FN-Dow Jones) De belangrijkste valutaparen bewegen ook woensdag voornamelijk zijwaarts, waarbij op de laatste twee dagen van de verkorte handelsweek de aandacht uitgaat naar de macrocijfers uit de eurozone en de Verenigde Staten en de eventuele verrassingen die deze met zich meebrengen.

"Zonder de dossiers die de afgelopen weken de valutamarkten beheersten, zoals de Brexit en de handelsbesprekingen tussen China en de Verenigde Staten, zijn de koersen van de belangrijkste munteenheden onderhevig aan macrocijfers", aldus valutaspecialist Georgette Boele van ABN AMRO woensdag tegen ABM Financial News.

De dollar heeft van dinsdag op woensdag per saldo weinig tot geen beweging laten zien ten opzichte van de euro. "De Europese munt lijkt lijkt aan het uitbodemen. Voor de periode tot aan het einde van dit jaar verwachten wij een aantrekkende beweging voor de euro, die de munt aan het einde van het jaar rond 1,1600 moet brengen", aldus Boele, die deze trend mede laat afhangen van een verbetering in de macrodata uit het eurogebied.

De centrale bank van China injecteerde woensdag bijna 54 miljard dollar in het bankensysteem om aan de vraag naar contanten te voldoen. Voor de Chinese yuan had dit ten opzichte van de dollar vrijwel geen gevolgen.

De export van Japan over maart daalde op jaarbasis 2,4 procent, minder dan de verwachte afname met 2,7 procent.

De voorlopige groei van de economie van China over het eerste kwartaal kwam uit op 6,4 procent op jaarbasis, terwijl economen hadden gerekend op een groei van 6,3 procent.

De Chinese detailhandelsverkopen over maart zijn in een hoger tempo gegroeid. De verkopen stegen in maart met 8,7 procent op jaarbasis. In de voorgaande maanden ging het om een groei van 8,2 procent. Op maandbasis was er in maart een groei van 0,91 procent, terwijl dit een maand eerder nog 0,82 procent was.

De industriële productie over dezelfde maand van het land is duidelijk harder gegroeid dan in de maanden ervoor. De productie ging in maart met 8,5 procent omhoog. In de voorgaande maanden ging het nog om een groei van 5,3 procent. Economen rekenden voor maart op een groei van slechts 6,0 procent.

De agenda voor woensdag bevat verder de lopende rekening van de eurozone over februari, de definitieve inflatie van Italië over maart, de inflatie en producentenprijzen van het Verenigd Koninkrijk over maart, de handelsbalans van de eurozone over februari en de definitieve inflatie van de muntunie over maart.

De consumentenprijzen in de eurozone stegen in maart minder hard dan in februari, bleek begin deze maand uit voorlopige cijfers. Er worden hierin geen veranderingen verwacht.

In de Verenigde Staten komen vanmiddag de handelsbalans en de groothandelsvoorraden over februari naar buiten, gevolgd door de wekelijkse olievoorraden over de week die eindigde op 13 april van dit jaar. Om 20.00 uur verschijnt het Beige Book van de Federal Reserve, de leidraad voor het beleidsorgaan voor het rentebesluit dat over twee weken bekend wordt gemaakt.

De Amerikaanse handelsbalans kende over februari naar verwachting een tekort van 53,8 miljard dollar. Een maand eerder was dit 51,15 miljard dollar.

De groothandelsvoorraden liepen in februari naar verwachting met 0,4 procent op. In januari van dit jaar stond er een stijging met 1,2 procent op maandbasis in de boeken.

Voor de olievoorraden wordt gerekend op een daling met 1,1 miljoen vaten tegen 7,029 miljoen vaten over de week die eindigde op 6 april.

Bestuurslid Sabine Lautenschlager van de Europese Centrale Bank neemt woensdag deel aan een conferentie die wordt georganiseerd door de NGFS.

De voorzitter van de Fed van Philadelphia Patrick Harker houdt een lezing bij een afdeling van de Amerikaanse kamer van koophandel.

Zijn ambtsgenoot van de Fed van St. Louis houdt een redevoering bij de zogeheten Hyman P. Minsky conferentie.

De Amerikaanse president Donald Trump en de Amerikaanse minister van financiën Steven Mnuchin zijn aanwezig bij een conferentie op het Witte Huis.

De euro noteerde woensdag op 1,1316 dollar, een plus van 0,3 procent. De Europese munt ging eveneens met 0,3 procent omhoog naar 0,8668 Britse pond. De dollar noteerde woensdag op 111,9960 yen.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
Valuta: dollar behoudt zijn kracht

(ABM FN-Dow Jones) De dollar heeft zijn positie weten te verstevigen en noteert inmiddels op het hoogste punt van het jaar.

"Het is niet eenvoudig te bepalen wat achter deze beweging zit, maar het leek enig verband te houden met de aandelenmarkten" , aldus valutaspecialist Georgette Boele van ABN AMRO woensdag tegen ABM Financial News. "Daarnaast was er ook sprake van enige eurozwakte, gezien de koers van de Europese munt ten opzichte van de yen", aldus de valutaspecialist.

De euro heeft volgens Boele op het huidige niveau ten opzichte van de dollar twee technische steunniveaus van betekenis: 1,1216 dollar en vervolgens 1,1177 dollar. "Mocht die laatste er ook aan gaan, dan lijkt 1,1000 dollar weer wat meer in zicht te komen, maar ik geloof niet dat die koers gehaald wordt", aldus Boele.

Boele sprak woensdag van een redelijk neutrale, zijwaartse en afwachtende markt, waarin het wachten is op impulsen. Die kunnen komen van de het Duitse Ifo-cijfer dat vanochtend wordt gepubliceerd, het rentebesluit van de Bank of Japan van donderdag en de eerste groeiraming van de Amerikaanse economie over het eerste kwartaal.

"Ik denk niet dat, zoals her en der wel wordt vermoed, dat de centrale bank van Japan met nieuwe maatregelen naar buiten treedt. Voor wat betreft de Amerikaanse economie schat ik het beeld gunstig in. Het Ifo-cijfer kan straks zeker invloed hebben", aldus Boele.

In Londen zijn alle partijen weer paraat om het Brexit-dossier verder vorm te geven. "Voor de langere termijn zijn wij positief over het Britse pond, maar dan moeten er waarschijnlijk eerste nog wat posities worden gesloten", aldus Boele.

Ook vandaag is de macro-economische agenda matig gevuld, met dit verschil dat er nu iets meer gehalte in schuil gaat met een Duitse Ifo-index over april. Die wordt verwacht uit te komen op 103,6 tegen 103,8 een maand ervoor.

In de Verenigde Staten gaat de aandacht woensdag alleen uit naar de wekelijkse olievoorraden voor de week die eindigde op 20 april met een verwachte daling van 400.000 vaten tegen een afname van 1,396 miljoen vaten voor een week eerder.

In Canada neemt het monetair beleidsorgaan vandaag een rentebesluit.

De euro noteerde woensdag op 1,1210 dollar. Het Britse pond noteerde op 1,2926 dollar. De dollar ging voor 111,8330 yen van de hand.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
1.506 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Direct naar Forum

Markt vandaag

Lager slot op Wall Street

22 okt De Amerikaanse aandelenbeurzen zijn dinsdag met verliezen de handel uitgegaan. Beleggers verwerkten een str...

  Indices

  AEX 576,41 +0,09%
  EUR/USD 1,1121 -0,04%
  Germany30^ 12.702,10 -0,41%
  Gold spot 1.489,08 +0,07%
  LDN100-24h 7.161,13 -0,11%
  NY-Nasdaq Composite 8.104,30 -0,72%
  US30# 26.749,88 -0,15%

  Stijgers

  TomTom
  +7,92%
  Alfen ...
  +3,46%
  Kiadis...
  +3,29%
  Fugro
  +2,60%
  Takeaw...
  +2,18%

  Dalers

  ADYEN NV
  -2,36%
  Air Fr...
  -2,04%
  ICT Group
  -1,91%
  NIBC H...
  -1,64%
  ASMI
  -1,56%

  Nieuws Forum Meer»

  (8)

  Yoladia op 23-okt-19 02:33
  (10)

  Dr. Bibber op 23-okt-19 01:39
  (9)

  jonas op 23-okt-19 01:10
  (2)

  R0ME0 op 23-okt-19 00:21
  (4)

  Bert.f op 22-okt-19 22:33

  Column Forum Meer»

  (228)

  Formule1-Fan op 22-okt-19 23:24
  (6)

  Snugger op 22-okt-19 20:41
  (2)

  Snugger op 22-okt-19 20:20
  (9)

  IntimRassiert op 22-okt-19 17:11
  (2)

  LoukRe op 22-okt-19 16:59