Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Niet panieken om de dalende Euro.

Volgen
 
Klik hier om dit forumtopic te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden bij nieuwe berichten.
1.429 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 67 68 69 70 71 72 | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omlaag ↓
voda
0
Valuta: dollar onder druk

(ABM FN-Dow Jones) De dollar heeft een stevige daling achter de rug, nadat de Federal Reserve woensdag niet meer hintte op verdere renteverhogingen.

"Tegelijkertijd zal de Fed vrijgekomen financiële middelen weer herinvesteren en daarmee wordt de balans er niet korter op", aldus valutahandelaar Stéphane van der Meer van valutabroker Ebury donderdag tegen ABM Financial News. "Er is in elk geval momenteel sprake van dollarzwakte en de vraag voor de dollar is nu of deze ten opzichte van de euro kan herstellen. Ik verwacht dat de munt dat kan, maar dat herstel zal van korte duur zijn, waarmee de euro een goede kans maakt om los te komen van de 1,1500 dollar", aldus de handelaar.

Van der Meer is voor donderdag vooral geïnteresseerd in de werkgelegenheidsdata van de eurozone over december en de Amerikaanse macrocijfers. "De meeste aandacht gaat natuurlijk uit naar vrijdag wanneer het grote banenrapport van de Verenigde Staten over januari naar buiten komt", aldus Van der Meer.

Het Britse pond ervaart één belangrijke hindernis in een duurzamere stijging en dat is het gegeven dat een no-deal Brexit nog altijd tot de mogelijkheden behoort, ofschoon deze nog niet volledig in de koers van de munt is ingeprijsd. "Als een no-deal-scenario een serieuze kans maakt, dan is de impact op de Britse punt significant, aldus Andreas Konig, hoofd mondiale valuta bij Amundi Asset Management.

Vanochtend kwam al een reeks macrocijfers naar buiten. De industriële productie van Japan kwam in over december in een voorlopige versie 0,1 procent lager uit tegen een verwachte daling met 0,3 procent.

De Chinese inkoopmanagersindex voor de industrie over januari duidde donderdag op krimp, maar voor de dienstensector kwam de index wel boven de 50 uit en dat is een teken van groei. Met 54,7 was die groei volgens economen bovendien heel redelijk.

De Duitse detailhandelsverkopen over december daalden op zowel maand- als jaarbasis in de voorlopige metingen flink. Op jaarbasis bedroeg de daling in december 2,1 procent, op jaarbasis zelfs 4,3 procent.

Uit Frankrijk werd de voorlopige inflatie over januari gepubliceerd, die op jaarbasis 1,2 procent bedroeg tegen 1,6 in december vorig jaar.

Uit het eurogebied worden donderdag verder de werkloosheid van Duitsland en de eurozone over januari verwacht, gevolgd door voorlopige economische groei over het vierde kwartaal van de eurozone en Italië.

De Duitse werkloosheid komt naar verwachting in een voor seizoen aangepaste versie uit op 5,0 procent, gelijk aan een maand eerder. De werkloosheid in het eurogebied blijft in de prognoses stabiel op 7,9 procent. De groei van de economie van de eurozone over het laatste kwartaal van het vorig jaar wordt ingeschat op 0,2 procent op kwartaalbasis, gelijk aan het derde kwartaal en 1,2 procent op jaarbasis tegen 1,7 procent op jaarbasis over het derde kwartaal 2018.

In de Verenigde Staten staan de arbeidskosten en arbeidsproductiviteit over het vierde kwartaal, de wekelijkse steunaanvragen en de inkoopmanagersindex van Chicago over januari op de agenda.

De arbeidskosten lopen naar verwachting op kwartaalbasis met 0,8 procent, gelijk aan de stijging over het derde kwartaal op kwartaalbasis. De steunaanvragen stijgen naar verwachting van 199.000 over de week die eindigde op 19 januari naar 215.000 aanvragen. De index van Chicago daalt naar verwachting van 65,4 in december naar 61,4 deze maand.

De euro kostte donderdag 0,2 procent hoger op 1,1504 dollar. De dollar verloor 0,4 procent ten opzichte van de yen en noteerde op 108,6670 yen. De euro noteerde onveranderd ten opzichte van het Britse pond en kostte 0,8757 Britse pond.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
Valuta: euro weer onder druk

(ABM FN-Dow Jones) De euro kreeg het lastig om boven de 1,15 dollar te blijven, nadat de voorzitter van de centrale bank van Duitsland Jens Weidmann waarschuwde voor de voortzetting van de relatieve zwakte van de economie van zijn land dit jaar. De Amerikaanse president Donald Trump was ondertussen positief gestemd over de perspectieven voor een te sluiten handelsakkoord met China.

"En daarmee blijft de euro bewegen tussen zijn vertrouwde bandbreedte tussen de 1,1290 dollar en 1,1510 dollar", aldus valutahandelaar Chris Jongbloed van Saxobank vrijdag tegen ABM Financial News. "En ik verwacht ook niet dat daar zo snel verandering in komt", aldus Jongbloed.

Jongbloed verwacht dat de talrijke macro-economische data die vandaag uit de eurozone, het Verenigd Koninkrijk en de Verenigde Staten naar buiten komen overstemd worden door het banenrapport van de Verenigde Staten over januari. "De Federal Reserve heeft er deze week op gehint voorlopig niet met een renteverhoging naar buiten te treden, maar de vraag is of die positie van de Fed houdbaar blijft als de banengroei robuust blijft", aldus Jongbloed. "Bovendien kan er bij een tegenvaller altijd nog worden betoogd dat het aan de shutdown lag, die tijdelijk is opgeheven", voegde de valutahandelaar toe.

Na vrijdag verschuift de aandacht naar volgende week, wanneer donderdag de Bank of England een besluit over het belangrijkste rentetarief neemt.

De macro-economische agenda bracht vrijdag al de werkloosheid over december en de industriële inkoopmanagersindex over januari van Japan. De werkloosheid kwam uit op 2,4 procent, waar 2,5 procent was voorzien. De inkoopindex bedroeg 50,3 tegen 52,6 en daarmee zit het land met zijn industrie dicht tegen een vlakke trend aan.

Van China kwam de inkoopmanagersindex voor de industrie van Caixin weer lager uit, nu op 48,3 en dat duidt op nog meer krimp. Er stond in de maand ervoor al een indexstand van 49,7.

Vrijdagochtend werd gedomineerd door inkoopmanagersindices van de eurozone en diens lidstaten voor de respectievelijke industrieën over de afgelopen maand.

Het algemene beeld was niet al te rooskleurig met krimp in Italië en Duitsland en een gedaalde index voor de eurozone. Frankrijk draaide in januari weer naar groei.

Verwacht wordt nog de industriële index van het Verenigd Koninkrijk en de inflatie van de eurozone, eveneens over afgelopen maand en dan in een voorlopige versie.

De inflatie van de muntunie komt op jaarbasis naar verwachting uit op 1,4 procent tegen 1,6 procent over december vorig jaar.

In de Verenigde Staten is het vanmiddag tijd voor de banengroei in januari. De prognose ligt op een groei met 170.000 tegen een toename met 312.000 in december. De werkloosheid blijft naar verwachting op 3,9 procent staan, terwijl de uurlonen gemiddeld met 0,3 procent op maandbasis zijn opgelopen. In december was dit 0,4 procent op maandbasis. De kerninflatie blijft naar verwachting op 1,0 procent staan.

Daarna komen er nog twee inkoopmanagersindices voor de industrie over januari uit: één van Markit voor de VS en één van ISM, eveneens voor de VS. De eerste stijgt naar verwachting van 53,8 naar 54,8, de tweede daalt naar verwachting van 54,1 naar 54,0.

Om 16.00 uur volgt nog het consumentenvertrouwen van de Universiteit van Michigan over januari in een definitieve versie. Hiervoor wordt een afname voorzien van 98,3 naar 91,0.

De voorzitter van de Federal Reserve van Dallas Robert Kaplan houdt vrijdag een rede op uitnodiging van een conferentie van het Texas Lyceum.

De euro noteerde vrijdag vlak op 1,1443 dollar. Ten opzichte van het Britse pond kwam de uit op 0,8731 Britse pond en ook dit was een ongewijzigde koers voor de Europese munteenheid.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
Valuta: euro licht onder druk na Duitse data

(ABM FN-Dow Jones) De belangrijkste valuta bewegen ook donderdag overwegend zijwaarts ten opzichte van elkaar bij gebrek aan impulsen en inspiratie.

"Een uitzondering is misschien de euro, die na publicatie van de onverwacht gedaalde industriële productie van Duitsland in december, onder druk kwam te staan", aldus valutahandelaar Stéphane van der Meer van valutabroker Ebury donderdag tegen ABM Financial News. "De dollar lijkt met de huidige onzekerheden over de afloop van de Brexit en de handelsoorlog tussen de Verenigde Staten en China ook eerder de rol van safe haven te kunnen opeisen dan de euro", aldus Van der Meer.

Het richtpunt voor donderdag lijkt het rentebesluit van de Bank of England en het inflatierapport van het Verenigd Koninkrijk. "In de markt leeft de verwachting dat de Bank of England de rente vandaag niet wijzigt. Daarmee blijft Brexit domineren met als eerstvolgende richtpunt de stemming in het Britse parlement van volgende week, maar het lijkt niet waarschijnlijk dat er binnen afzienbare tijd een doorbraak wordt gemeld. Dat geldt ook voor de handelsoorlog en daarmee verwachten wij voorlopig geen grote bewegingen in de valutamarkten", aldus de valutahandelaar.

Duitsland publiceerde donderdag vroeg al zijn cijfers voor de industriële productie over december die onverwacht met 0,4 daalden, waar een plus van 0,8 procent was voorzien. De daling van de productie over november van een eerder gemelde 1,9 procent werd opwaarts bijgesteld naar een afname van 1,3 procent.

Om één uur komt het Britse rentebesluit naar buiten. De verwachting is dat de monetaire beleidsmakers de rente onveranderd laten op 0,75 procent.

In de Verenigde Staten is met alleen de wekelijkse steunaanvragen voor de week die eindigde op 2 februari aan de rustige kant. Voor de steunaanvragen worden 225.000 aanvragen verwacht. In de week die eindigde op 26 januari stegen de aanvragen robuust naar 253.000 stuks.

De euro daalde donderdag 0,1 procent ten opzichte van de dollar en kwam daarmee uit op 1,1351 dollar. De Europese munteenheid steeg 0,1 procent ten opzichte van het Britse pond naar 0,8795 Britse pond, die op zijn beurt 0,2 procent prijsgaf ten opzichte van de dollar op 1,2905 dollar.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
Valuta: euro blijft tegenwind ondervinden

(ABM FN-Dow Jones) De valutamarkten bewegen momenteel vooral onder invloed van matige macro-economische data en vooruitzichten, waarbij de euro het ook vrijdag lastig blijft houden.

"De Europese munt bevindt zich op het huidige niveau technisch gezien nog net niet op een kritiek punt, maar veel scheelt het inmiddels niet meer", aldus valutahandelaar Chris Jongbloed van Saxobank vrijdag tegen ABM Financial News. "Het tweehonderd weeks gemiddelde ligt nu op 1,1325 dollar. Een slot voor vandaag onder de 1,1310 impliceert een oplopend risico aan de onderkant voor de euro, een slot boven de 1,1325 reduceert dat risico en schept ook ruimte aan de bovenkant", aldus Jongbloed.

Voor wat betreft het Britse pond, dat nog altijd gegijzeld is door de Brexit-impasse, verwacht Jongbloed dat één van de iets waarschijnlijkere scenario's, namelijk een uitstel van het vertrek van het Verenigd Koninkrijk uit de Europese Unie, dat nu gepland staat op 29 maart, een opleving kan betekenen voor de Britse munteenheid. "Uitstel zal door de markt worden uitgelegd als de wil bij alle partijen om er echt gezamenlijk uit te komen", aldus de valutahandelaar.

Het is vrijdag macro-economisch gezien verder zeer rustig. In de Verenigde Staten staan zelfs helemaal geen macrocijfers geagendeerd.

Vrijdag bracht Duitsland de handelsbalans over december uit met daarop een gestegen export. Deze nam op maandbasis met 1,5 procent toe, terwijl de import op maandbasis met 1,2 procent opliep. Ten opzichte van december 2017 daalde export echter met 4,5 procent. De import maakte op jaarbasis een pas op de plaats.

Frankrijk publiceerde vanochtend zijn industriële productie over december met een groei op maandbasis van 0,8 procent. Er was een stijging met 0,4 procent voorzien. In november nam de productie nog met 1,5 procent op maandbasis af.

Italië publiceert vandaag over de laatste maand van 2018 ook zijn industriële productie. Hiervoor is geen prognose beschikbaar.

Donderdag bleken de productiecijfers van Duitsland en Spanje over december onder druk te staan. Voor het Duitse cijfer was de krimp bovendien ook nog eens een keer onverwacht.

Met de cijfers van Italië, die om tien uur vanochtend worden verwacht, staan er geen macro-economische data meer op de agenda.

De euro noteerde vrijdag 0,3 procent lager op 1,1336 dollar. De euro stond ook onder druk ten opzichte van het Britse pond. De Europese munteenheid zakte ook in dit geval 0,3 procent en kwam uit op 0,8760 Britse pond.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
Valuta: 1,13 komt voor euro in zicht

(ABM FN-Dow Jones) De euro lag er maandag ten opzichte van de dollar opnieuw zwak bij. Nadat de Europese munteenheid vorige week nog boven de grens van 1,14 noteerde, komt nu de 1,13 voor de euro in zicht.

Volgens valutaspecialist Stefan Koopman van de Rabobank heeft de verzwakking van de euro te maken met enkele tegenvallende macro-economische cijfers, waaronder uit Duitsland. "Dat zet het sentiment onder druk", aldus Koopman.

Vanochtend wordt in het Verenigd Koninkrijk een grote reeks macro-economische cijfers gepubliceerd, waaronder die over de groei van de Britse economie. "In het derde kwartaal was de groei nog 0,6 procent. Nu wordt er een groei van 0,3 procent voorzien. Wij verwachten een nog iets zwakker cijfer, namelijk 0,2 procent. Een tegenvallend cijfer zal nog meer druk op de Brexit-onderhandelingen zetten", zo meent Koopman.

"Dinsdag wordt een vrij rustige dag, al komt dan wel de NIFB-index in de VS naar buiten", gaf de valutaspecialist aan. "Dit geeft aan hoe het staat gesteld met midden- en kleinbedrijf in de VS en geeft ook een indicatie van de Amerikaanse economie in zijn geheel. Vervolgens staan op woensdag de Britse en Amerikaanse inflatie over januari op de agenda. Voor de Amerikaanse inflatie wordt op jaarbasis een daling voorzien van 1,9 procent naar 1,5 procent. Dat heeft met name te maken met de daling van de olieprijs. Het zal de Federal Reserve weinig uitmaken, want zij hebben al eerder aangegeven dat er een adempauze bij het rentebeleid in acht wordt genomen."

Dit weekend werd bekend dat de Chinese en Amerikaanse onderhandelaars elkaar deze week in Beijing weer zullen ontmoeten. De Chinese vice-premier Liu He zal de Amerikaanse handelsgezant Robert Lighthizer en de Amerikaanse minister van Financiën Steven Mnuchin op 14 en 15 februari spreken. De twee kampen proberen een handelsakkoord te bereiken alvorens begin maart het staakt-het-vuren eindigt en de VS importheffingen op 200 miljard dollar aan Chinese goederen zullen verhogen van 10 naar 25 procent. "De Amerikaanse president Donald Trump is niet zo optimistisch over het bereiken van een akkoord, zo liet hij vorige week blijken. Ik ben vooral benieuwd wat Lighthizer over de onderhandelingen gaat zeggen. Hij lijkt wat meer invloed op Trump te kunnen uitoefenen", aldus Koopman.

De euro noteerde maandagmorgen ten opzichte van de dollar 0,1 procent lager op 1,1316.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
Video: Volatiele week dollar in verschiet

(ABM FN-Dow Jones) Valuta-analist Bart Hordijk van Monex Europe neemt de handelsweek door, waarbij de Verenigde Staten domineren met macro-data, de hervatting van de handelsbesprekingen met China en het aanhoudende gesteggel over de financiering van de muur langs de grens met Mexico. Hordijk licht toe.

www.youtube.com/watch?v=pBT6M6Jpl3Q

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
Valuta: euro licht lager tegenover greenback

(ABM FN-Dow Jones) De euro is gedurende de handel in Azië licht gedaald ten opzichte van de sterkere dollar, waarbij IG waarschuwde voor een reeks negatieve factoren die een stijging van de euro tot 1,1375 dollar beperken.

De publicatie van een reeks Europese samengestelde inkoopmanagersindices aanstaande donderdag zal volgens IG laten zien dat de activiteit in de industrie in Europa, met name in Duitsland, in een lagere versnelling zit.

"Bovendien bestaat het risico dat de negatieve outlook van kredietbeoordelaar Fitch vrijdag zal uitmonden in een verlaging van de Italiaanse kredietwaardigheid naar BBB-", zei IG.

Daarnaast voorziet ING dat de Europese Centrale Bank meer inzicht zal verschaffen in zijn hernieuwd soepel monetair beleid. ECB-directeur Peter Praet spreekt dinsdag en ECB-voorzitter Mario Draghi geeft vrijdag een speech.

De euro noteerde dinsdagochtend ten opzichte van de dollar 0,1 procent lager op 1,1298, terwijl de Europese munt ten opzichte van het Britse pond vlak noteerde op 0,8747 en tegenover de Japanse yen 0,1 procent daalde tot 125,02. De dollar noteerde ten opzichte van het pond vlak op 0,7741, terwijl de greenback tegenover de yen 0,1 procent steeg tot 110,67.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
Valuta: markt wacht op witte rook China en VS

(ABM FN-Dow Jones) De valutamarkt is positief gestemd in aanloop naar nieuwe onderhandelingen tussen Amerika en China over een handelsakkoord, later deze week. Dit stelde valuta-analist Georgette Boele van ABN AMRO woensdag.

"Het gaat de goede kant op", zei Boele. "En het kan heel snel gaan."

Uiteindelijk komt er wel een deal, denkt ABN AMRO. Immers, beide landen hebben hier belang bij. Maar China wellicht iets meer dan de VS.

Verder blijven valutahandelaren gespitst op het Britse pond. De kans dat er een no-deal Brexit komt, acht ABN AMRO klein.

De Britse premier Theresa May zal opnieuw naar Brussel afreizen in een poging nieuwe concessies te krijgen. "Maar zij loopt steeds tegen een muur aan", zei Boele. En het moet volgens haar nog maar blijken of Brussel ditmaal wel bereid is water bij de wijn te doen.

Ook zal de markt vanavond letten op de notulen van de laatste rentevergadering van de Federal Reserve. Vermoedelijk is de toon van deze notulen "dovish", denkt Boele.

ABN AMRO voorziet voor dit en volgend kwartaal een euro/dollar van 1,10 en tegen het einde van het jaar stijgt deze naar 1,16.

Voor Europa "zit het meeste slechte nieuws wel in de markt", meent de valutaspecialist.

De euro/dollar noteerde woensdag aan het eind van de ochtend stabiel rond 1,1343.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
Valuta: euro en dollar nog altijd in evenwicht

(ABM FN-Dow Jones) De dollar en de euro houden elkaar nog altijd in evenwicht in afwachting van de uitkomst van de onderhandeling tussen China en de Verenigde Staten over het handelsconflict.

"En dat maakt de valutamarkten nog altijd zeer afwachtend", aldus valutahandelaar Chris Jongbloed van Saxobank vrijdag tegen ABM Financial News. "Het lijkt er wel op dat een goede uitkomst van die besprekingen al is ingeprijsd. Voor vandaag is de bandbreedte van de euro 1,1325 dollar tot 1,1355 dollar. Een slot vandaag boven dit niveau legt de weg open voor een stijging van de euro naar 1,1485 dollar", aldus Jongbloed.

De valutahandelaar wees er vrijdag wel op dat de deadline voor de zogeheten 'wapenstilstand' voor importheffingen van negentig dagen door de Amerikaanse president Donald Trump ook nog verlengd kan worden.

Los van de Brexit, ziet Jongbloed de komende maanden inmiddels nog een ander politiek aandachtsveld en dat betreft een reeks verkiezingen voor het Europees Parlement en in Spanje en België.

In het vierde kwartaal heeft de Duitse economie een pas op de plaats gemaakt in vergelijking tot een kwartaal eerder en dat was conform verwachting.

De markt krijgt vandaag een stuk minder macro-economische data voorgeschoteld dan donderdag. In de loop van de ochtend volgt het Duitse ondernemersvertrouwen over februari en aan het einde van de ochtend komt dan nog de definitieve inflatie van de eurozone naar buiten.

De vertrouwensindex van Duitsland wordt ingeschat op 94,3 tegen 94,2 een maand eerder.

De consumentenprijzen in de eurozone dalen op maandbasis vermoedelijk met 1,1 procent tegen een vlakke trend in december, maar laten op jaarbasis naar verwachting een plus zien van 1,4 procent. In december stegen de prijzen met 1,6 procent. Als er geen rekening wordt gehouden met de volatiele effecten van voedsel- ene energieprijzen dan dalen de prijzen in januari op maandbasis naar verwachting met 1,5 procent tegen een stijging met 0,5 procent in december. Op jaarbasis wordt voor de kerninflatie 1,1 procent voorzien tegen 1,0 procent in december.

In de Verenigde Staten is vandaag een beetje Federal Reserve-dag: de voorzitters van de Fed van Atlanta en New York komen te spreken op een onderzoeksdag, de vice-voorzitters van de Fed en een aantal districtsvoorzitters worden verwacht op het zogeheten US Monetary Policy Forum en het monetaire rapport van de Fed wordt vandaag gepubliceerd.

De euro noteerde vrijdag 0,1 procent hoger op 1,1347 dollar. Ten opzichte van het Britse pond won de Europese munt 0,1 procent en noteerde deze 0,8701 Britse pond.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
1.429 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 67 68 69 70 71 72 | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Direct naar Forum

Markt vandaag

Wall Street op winst

19:39 De Amerikaanse aandelenbeurzen stonden vrijdag tijdens de middaghandel in New York op winst. Optimisme over...

  Indices

  AEX 541,37 +0,15%
  EUR/USD 1,1333 -0,03%
  Germany30^ 11.458,20 +0,31%
  Gold spot 1.328,32 +0,35%
  LDN100-24h 7.168,62 +0,04%
  NY-Nasdaq Composite 7.459,71 0,00%
  US30# 25.990,72 +0,57%

  Stijgers

  ASMI
  +11,95%
  Heijmans
  +3,44%
  AMG
  +2,62%
  OCI
  +2,33%
  Volker...
  +1,80%

  Dalers

  Alfen ...
  -6,34%
  Brunel
  -2,36%
  Intert...
  -1,82%
  PostNL
  -1,77%
  Pharming
  -1,69%

  Nieuws Forum Meer»

  (11)

  JeanJ op 22-feb-19 21:37
  (1)

  horscamp op 22-feb-19 21:26
  (9)

  Kaviaar op 22-feb-19 21:17
  (3)

  Bowski op 22-feb-19 19:39
  (4)

  betweeter op 22-feb-19 19:18

  Column Forum Meer»

  (191)

  Call me Put op 22-feb-19 21:27
  (24)

  Beperktedijkbewaking op 22-feb-19 18:58
  (4)

  ronaldus op 22-feb-19 16:33
  (5)

  Snugger op 22-feb-19 14:12
  (56)

  Pomper op 22-feb-19 13:50