Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Tot hoever zakt de olie prijs?

Volgen
 
Klik hier om dit forumtopic te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden bij nieuwe berichten.
4.506 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 186 187 188 189 190 191 192 193 194 195 196 ... 222 223 224 225 226 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omlaag ↓
plof®
0
quote:

ffff schreef op 6 mei 2017 om 17:55:


Anderzijds, Willempie: Ik postte het deze week al in een andere draad: Een hoge, desnoods relatief hoge inflatie is natuurlijk wel de gemakkelijkste manier voor politici om de enorme schulden eigenlijk te doen wegsmelten.

Het zou mij juist niet verbazen als de inflatie als een van de belangrijkste wapens wordt ingezet, pakweg de komende tien, twintig jaar, om die schulden eens te doen verminderen.

Dat is uiteraard overduidelijk het beleid.
Het werkt al enkele jaren redelijk tegen de deflatie die op de loer ligt.

10 a 20 jaar inflatie, ik geloof er niet in.
De markt is altijd sterker dan de CB's.

Ontleed je inflatie dan zien we: Huizenprijzen, aandelen, zorg, huren etc.

Veel zaken om ons heen zijn echter ook veel goedkoper en betaalbaarder dan 10 jaar geleden (zeker de netto prijzen ex belastingen), neem auto's, computers, grondstoffen etc.

Volgens mij is de markt altijd krachtiger dan stimulatie beleid.
Stimulatie wordt her en der al wat teruggeschroefd, echte deflatie zie ik dan nog wel gebeuren.
uitvreter
0
quote:

Willempie3 schreef op 6 mei 2017 om 17:35:


De centrale banken zijn sinds 2009 bezig met het meest stimulerende beleid ooit. De rente op nul en QE om kunstmatige vraag naar leningen hoog te houden. Ik denk dat het laag houden van de olieprijs zeker een rol speelt in hun beleid: hoge inflatie is ongewenst als je zo stimulerend bezig bent. Een lage olieprijs is ook goed voor het consumentenvertrouwen. Het zou mij niks verbazen als er door de centrale banken indirect veel oliefutures verkocht worden om de prijs te drukken. Wel via een of andere dealer natuurlijk zodat het niet opvalt.

W3.


Wie heeft nu de grootste invloed op de olieprijs?
De centrale banken die wat oliefutures verkopen of degene die oliekraan bedient, denk de laatste.
[verwijderd]
0
Ik denk ook dat nieuwe energietechnologien (nu nog in proof of concept fase) de energiemarkt drastisch zullen veranderen. En zelfs de vraag naar olie en gas volledig zullen laten verdwijnen.

Denk bv aan de technologie die Skunk works aan het doorontwikkelen is.
Willempie3
0
Een hoge inflatie is vrij rampzalig als de lonen en uitkeringen achterblijven. Dan verliezen de mensen koopkracht en worden ze ontevreden. Niet iets wat de politiek wil.

De OPEC en de Russen zouden best 10 procent minder olie kunnen produceren om zo de olieprijs weer omhoog te krijgen. Dat scheelt 4 miljoen vaten per dag aan aanbod. Je kunt beter 9 miljoen vaten per dag verkopen voor 80 Dollar dan 10 miljoen vaten voor 50 Dollar. Zo simpel is de rekensom eigenlijk. dat de olieproducenten zo'n deal niet kunnen/willen afsluiten is vrij dom van ze.

W3.
Jan70 de kleine belegger
0
@Willem
De moeilijkheid is dat er veel wantrouwen heerst tussen de afspraakmakers. Mede omdat sommige producerende landen volledig draaien op de olie-inkomsten. Zodra de koers wat stijgt begint het hen te kriebelen om een vaatje of twee extra te produceren.
Daarnaast zijn een aantal van die landen anti-Amerikaans. Van dollarcent die de olie meer waard wordt vloeit een deel bij de steeds meer producerende Amerikanen in hun zakken. Dat steekt.
Zoals piedro-Z in de post hiervoor schreef: Nieuwe energietechnologieën staan in de kinderschoenen om straks de energiemarkt drastisch te veranderen. Daardoor is het minder nodig om zuinig met olie te doen. Als olie vervangen wordt is het toch nog hebben van grote voorraden in de velden weggegooid geld. Beter oppompen voordat het niets meer waard is, toch? Zeker als je buren ook de pompen aan laten staan.

E.e.a. al zichtbaar; de koers gaat terug naar die van voor de productiebeperking, dus als je netjes minder geproduceerd hebt heb je minder inkomsten gekregen en het doel van een hogere koers is niet gehaald.
(is het natuurlijk onduidelijk wat de koers had gedaan zonder de afspraak tot productiebeperking)
voda
0
Rusland wil lagere olieproductie verlengen

Gepubliceerd op 8 mei 2017 om 11:24 | Views: 1.409

New York WTI spot 05 mei
46,22 +0,70 (+1,54%)

MOSKOU (AFN/BLOOMBERG) - Rusland steunt het voornemen om de met oliekartel OPEC gemaakte afspraken over een lageren olieproductie te verlengen. Dat heeft het Russische ministerie van Energie maandag laten weten.

De OPEC heeft samen met niet-leden zoals Rusland sinds begin dit jaar de productie verlaagd om de al lang erg lage olieprijzen op te krikken. Die afspraak loopt tot en met juni. Er gaan al een tijd stemmen op om de productieverlaging te verlengen, omdat de gemaakte deal onvoldoende lijkt om het overaanbod op de markt aan te pakken. Afgelopen dagen gingen de olieprijzen ook weer hard omlaag, waardoor eerdere prijswinsten weer bijna tenietgedaan zijn.

De Russen stelden onlangs nog dat ze de oliemarkt eerst beter wilden beoordelen voordat ingestemd wordt met een verlenging. Afgevaardigden van de grote olielanden praten eind deze maand weer met elkaar in Wenen. Dan volgt waarschijnlijk een definitieve beslissing.
voda
0
OPEC likely to extend output pact – Report
Published on Mon, 08 May 2017

Reuters reported that OPEC and non-OPEC oil producers look likely to extend their agreement to limit supplies beyond its June expiry to help clear a glut, three OPEC delegates said on Thursday, downplaying the chance of additional steps such as a bigger cut. The Organization of the Petroleum Exporting Countries, Russia and other producers originally agreed to curb production by 1.8 million barrels per day (bpd) for six months from Jan. 1 to support the market.

Oil prices have gained support but stockpiles are still high and production from non-participating countries such as the United States has been rising, keeping crude below the $60 level that OPEC kingpin Saudi Arabia would like to see.

However, OPEC officials generally believe the agreement is helping to bring the market closer to balance between supply and demand and that it should be extended into the second half of the year with the same numbers.

Officials from the 13-country OPEC – which accounts for a third of global oil production – were in Vienna on last Thursday and Friday to attend a meeting of the group’s governing board. Such meetings provide an occasion to chat informally, but they deal with administrative matters and do not decide policy.

Source : Reuters
voda
0
Eni profiteert van herstel olieprijs

Winst meer dan verdrievoudigd in eerste kwartaal.

(ABM FN-Dow Jones) Eni heeft in het eerste drie maanden van 2017 een flink hogere winst en omzet behaald. Dit meldde het Italiaanse olieconcern woensdagochtend in zijn kwartaalcijferrapportage.

Net als veel sectorgenoten kon Eni profiteren van het herstel van de olieprijzen, die sinds vorig jaar met zo'n 60 procent zijn gestegen.

De aangepaste operationele winst steeg van 583 miljoen naar 1,83 miljard euro en onder de streep resteerde een nettowinst van 965 miljoen euro. In het eerste kwartaal van vorig jaar was sprake van een verlies van 796 miljoen euro.

De omzet nam met 35 procent toe op jaarbasis, tot 18,05 miljard euro.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires
voda
0
Olieprijs sluit hoger

Amerikaanse olievoorraden gedaald.

(ABM FN-Dow Jones) De prijs voor een vat ruwe olie is woensdag hoger gesloten nadat uit de cijfers van de Amerikaanse Energy Information Administration bleek dat de voorraden ruwe olie in de Verenigde Staten vorige week zijn gedaald.

In de week eindigend op 5 mei daalden de olievoorraden met circa 5,2 miljoen vaten tot 522,5 miljoen vaten. De benzinevoorraden daalden met een kleine 0,2 miljoen vaten tot 241,1 miljoen vaten. De voorraden stookolie en andere destillaten liepen met 1,6 miljoen vaten terug tot een totaal van 148,8 miljoen vaten. De capaciteitsbenutting daalde van 93,3 naar 91,5 procent.

Data van The American Petroleum Institute presenteerden een dag eerder een gemengd beeld. Uit de data bleek dat de benzinevoorraden vorige week opnieuw zijn toegenomen, waardoor de voorraadniveau's, die voor deze tijd van het jaar al hoog waren, verder zijn gestegen.

Analisten zijn van mening dat het herstel van woensdag kortstondig zal zijn, aangezien het EIA dinsdag zijn verwachtingen voor de Amerikaanse olieproductie opwaarts bijstelde. De organisatie verwacht nu dat de olieprijs tot en met volgend jaar onder druk zal blijven staan en zei dat nieuwe olie uit Canada en Brazilië het overaanbod verder zal stuwen.

Daarnaast blijft de focus van de markt gericht op OPEC en de mogelijke uitkomst van de bijeenkomst van het oliekartel eind mei in Wenen. Tijdens de bijeenkomst zal de organisatie een besluit nemen over een mogelijke verlenging van het productieverlagingsakkoord tot in de tweede helft van jaar of mogelijk begin 2018.

Het teleurstellende effect [tot dusver] van de productieverlaging is een bron van zorgen voor de markt.

"De prijzen noteren nog steeds ruim onder de 50,00 dollar per vat", zei Eugen Weinberg, een analist van Commerzbank. "Het is een teken van relatieve zwakte, zelfs als OPEC en Rusland gecommitteerd zijn aan de voortzetting van het akkoord met zes maanden of langer", voegde hij toe.

Het productieherstel in Libië en Nigeria leidt tevens tot druk. Hoewel de twee landen OPEC-lidstaten zijn, zijn Libië en Nigeria vrijgesteld van de productiedeal.

De juni-future voor een vat ruwe olie sloot woensdag op de New York Mercantile Exchange 1,45 dollar hoger, of 3,2 procent, op 47,33 dollar.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires
voda
0
OPEC verhoogt productieverwachting niet-leden

Landen buiten kartel gaan flink meer produceren dit jaar.

(ABM FN-Dow Jones) De OPEC verwacht dat landen buiten het kartel in 2017 fors meer olie zullen produceren dan een jaar eerder. Dit bleek donderdag uit het maandrapport van het oliekartel.

Niet-leden produceren dit jaar naar verwachting 950.000 vaten per dag meer dan in 2016. In april schatte de OPEC deze groei nog in op 580.000 vaten.

De nieuwe raming onderstrepen de zorgen over de toegenomen Amerikaanse schalie-productie, die de pogingen van de OPEC om de output in te perken lijken te ondermijnen. Noord-Amerikaanse olieproducenten hebben de productie opgevoerd sinds de olieprijzen zijn gestegen.

Kijkend naar Amerika verwacht de OPEC dat de productie dit jaar nog eens 285.000 vaten hoger uitkomt dan eerder verwacht, op 820.000 vaten per dag.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires
voda
0
Olie in de lift

Beleggers optimistisch over productie-inperkingen.

(ABM FN-Dow Jones) De olieprijs is donderdag gestegen. De juni-future op een vat West Texas Intermediate sloot 0,50 dollar, of 1,1 procent, hoger op 47,83 dollar.

Uit het maandrapport van de OPEC bleek donderdag dat de productie van de leden in het kartel in april met 18.000 vaten per dag is afgenomen, tot een gemiddelde van 31,73 miljoen vaten per dag. Daar stond evenwel tegenover dat de OPEC verwacht dat de productie door landen buiten het kartel harder gaat oplopen. Dit jaar kan die output met 950.000 vaten per dag toenemen, aldus het oliekartel.

Volgens Tim Evans, analist bij Citi Futures hoeft dit echter niet negatief te zijn. "Dit verzwakt de outlook weliswaar ten opzichte van een maand geleden, maar dit versterkt ook het argument voor een verlenging van de huidige productie-inperking of verder snijden in de output om de herbalans van de oliemarkt op de rit te houden."

De afgelopen tijd namen de zorgen over de groeiende productie van niet-OPEC leden toe. Woensdag bleek uit het wekelijkse voorradenrapport van de Amerikaanse overheid echter een daling van 5,2 miljoen vaten.

Volgens analist James McCullagh van Energy Aspects was de markt donderdag dan ook gericht op die daling. Energy Aspects verwacht dat de prijs voor een vat ruwe olie in het derde kwartaal stijgt tot 63,00 dollar en in het vierde kwartaal naar 68,00 dollar.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires
voda
0
Petrobras boekt winst

Vorig jaar nog verlies.

(ABM FN-Dow Jones) Petróleo Brasileiro heeft in het eerste kwartaal van 2017 een nettowinst behaald door meer vraag, lagere kosten en hogere. Dit meldde het Braziliaanse staatsoliebedrijf, bekend als Petrobras, donderdagavond.

De nettowinst kwam uit op 1.417 miljoen dollar, waar een jaar terug nog een verlies werd geleden van 318 miljoen dollar. Petrobras sprak van lagere importkosten voor olie en gas, meer export, minder kosten en minder afschrijvingen.

Het aangepaste bedrijfsresultaat (EBITDA) steeg 48 procent tot 8.030 miljoen dollar.

Petrobras produceerde 9 procent meer dan een jaar terug in het kwartaal. De omzet steeg met 21 procent tot 21.737 miljoen dollar.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires
voda
0
Saudi signals first cut in crude supplies to Asian customers - Report

Two refining sources said that Saudi Arabia, the world’s biggest oil exporter, has notified at least two Asian refiners of its first cuts in crude allocations for regional buyers since an OPEC output reduction took effect in January. One of the sources at a refiner in South Korea said that state-owned Saudi Aramco has told Asian buyers it is curtailing supplies for June to meet its commitments for the output cut.

The source said, declining to give specific details on the cuts “Saudi is adjusting supplies because it has somewhat supplied full volumes or even more in the previous months.”

The notification of the reductions in June allocations signals added urgency among members of the Organization of the Petroleum Exporting Countries as evidence mounts that the output cut has so far failed to rein in a global glut in crude.

OPEC has previously kept supplies to clients in high-growth Asian markets steady, while cutting allocations to Europe and the United States.

The report said that state-owned Saudi Aramco will reduce oil supplies to Asian customers by about 7 million barrels in June, as it keeps to the production agreement and trims exports to meet rising domestic demand for power during the summer. Seven million barrels is roughly two days of oil imports into Japan, the world’s fourth-biggest importer.

Aramco and other producers typically issue monthly notices to refineries and other buyers with contracted supplies outlining their intended allocations to each customer.

Usually they keep volumes at previously agreed levels but sometimes will reduce or increase the supplies depending on market conditions.

Source : Reuters
voda
0
Further OPEC cuts will deepen oil supply deficit in second half of 2017 - IEA
Published on Fri, 12 May 2017

According to a top energy watchdog, the oil market has finally swung into a supply deficit, and demand is expected to outstrip output even more in the second half of the year if OPEC agrees to extend its production cuts.

Source : Strategic Research Institute
Bijlage:
voda
0
US company seeks cooperation with Iran in oil industry - Report

US-based Pall Corporation seeks to cooperate with Iran in the oil sphere, local media reported , citing a member of the Society of Iranian Petroleum Industry Equipment Manufacturers (SIPIEM), Neda Mousavizadehgan. The IRNA news agency said that an announcement on the US company's plans to invest into Iran's oil industry and transfer its technologies was made by Mousavizadehgan at a press briefing, held on the sidelines of Iran Oil Show 2017, which took place on May 6-9.

The SIPIEM representative pointed out that the ground for a deal was prepared after reaching an Iranian nuclear deal in 2015.

The deal would enable Iran both to meet the domestic need and export oil equipment to the neighboring countries.

In the case of the deal's success, the Pall Corporation would become the first US company entering Iranian market since 1979, when an Islamic Revolution led to the rupture of relations between Tehran and Washington.

The Joint Comprehensive Plan of Action (JCPOA) was signed by Iran and the P5+1 countries – China, France, Russia, the United Kingdom and the United States plus Germany in July 2015, ensuring the peaceful nature of the Iranian nuclear program in return for the gradual lifting of sanctions against Tehran. The deal came into force on January 16, 2016, after the International Atomic Energy Agency (IAEA) confirmed that Iran was ready to implement the program to reduce its nuclear potential.

However, the United States imposed new sanctions against Iran in February 2017 after a medium-range ballistic missile test has been carried out by Tehran in late January.

Source : Sputnik
voda
0
Aramco to cut June oil supply to Asia by about 7 mln barrels – Source

A source with direct knowledge of the matter said, as the national oil giant plays its part in a global output cut to support prices, Saudi Aramco will curb oil supplies to Asia by about 7 million barrels in June.

The move does not necessarily mean Saudi Arabia is preparing to deepen production cuts in the second half of this year, even though OPEC has debated such a plan alongside the possibility of extending cuts beyond 2017.

Saudi Arabia, the world’s top oil exporter, often consumes more crude domestically during the hot summer months, affecting exports.

The source, who did not wish to be identified, said that according to the June nomination plans, Aramco will cut supplies by a million barrels each to Southeast Asia, China and South Korea.

The source added that the kingdom will cut supplies by a little more than 3 million barrels for India and slightly less than a million barrels for Japan. In total, the cuts should be about 233,000-234,000 barrels per day (bpd).

OPEC and other producers in December agreed to cut output by about 1.8 million bpd from Jan. 1, for six months.

Saudi Arabia accounts for some 40 percent of the pledged OPEC curbs and has reduced output by more than 500,000 bpd to slightly below 10 million bpd, with cuts concentrated mainly in medium and heavy grades.

Industry sources said that higher domestic demand for oil in summer would weigh on exports especially if Saudi Arabia kept production at around 10 million bpd under the OPEC agreement, which is widely expected to be extended for the rest of 2017.

Source : Reuters
voda
0
Olieprijs fractioneel hoger gesloten

Hoop op verlenging OPEC-akkoord ondersteunt markt.

(ABM FN-Dow Jones) De prijs voor een vat ruwe olie is vrijdag fractioneel hoger gesloten, vanwege de verwachting dat OPEC het productieverlagingsakkoord zal verlengen. Op weekbasis sloot de olieprijs voor het eerst in een maand hoger.

Het oliekartel komt eind mei bijeen in Wenen om over de kwestie te praten.

Uit het meest recente rapport van de organisatie bleek dat de OPEC-lidstaten de op 30 november 2016 overeengekomen productiequota naleven. In april daalde de totale productie van het oliekartel naar een gemiddelde productie van 31,73 miljoen vaten per dag. Dit betekent dat de productie van OPEC met meer dan 1,2 miljoen vaten per dag is gedaald. Dit is conform de afspraken van het akkoord.

Het OPEC-rapport stelde echter ook de groei van de olie-output van landen buiten het kartel opwaarts bij tot 950.000 vaten per dag dit jaar. De opwaartse bijstelling is met name het resultaat van een hoger dan verwachte groei van de Amerikaanse schalie-productie en Canadese teerzand-olieproductie.

De productiegroei van niet-OPEC-leden zal er naar verwachting toe leiden dat het kartel instemt om de productieverlagingen in de tweede helft van het jaar voort te zetten. "De kans op een grotere en langere inperking van de productie is nu groter dan de kans op helemaal niets", zei Scott Shelton, een oliemakelaar van ICAP PLC.

De prijzen zullen volgens marktvolgers waarschijnlijk niet snel herstellen, vanwege de verhoging van de productie in landen als de Verenigde Staten, Canada, Brazilië en zelfs OPEC-landen als Nigeria en Libië. De daling van de olievoorraden, met name in de Verenigde Staten, is tot dusver dan ook trager dan verwacht.

De juni-future voor een vat ruwe olie sloot vrijdag op de New York Mercantile Exchange 0,01 dollar hoger, of 0,04 procent, op 47,84 dollar.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires
voda
0
Beursblik: optimisme over verdere verlaging olieproductie speelt olieprijs in de kaart

Grote productieverlagingen nodig volgens CMC Markets.

(ABM FN-Dow Jones) De olieprijzen vonden maandagochtend de weg omhoog, nadat Rusland en Saoedi-Arabië akkoord gingen met een verlenging van de vorig jaar overeengekomen productiedeal. Dit stelde marktanalist Naeem Aslam van CMC Markets maandag.

Aslam noemde het positief dat de twee grote olieproducenten een verlenging van de productieverlaging zien zitten. Volgens de analist zijn er geen twijfels over dat dit een impact zal hebben op het overaanbod olie op de markt. Evenwel zal het een tijd duren voordat de productieverlagingen een noemenswaardige impact op het overaanbod zullen hebben, aldus Aslam.

De analist stelde dat oliehandelaren mogelijk te positief zijn geworden en nu te snel op de zaken vooruitlopen. Volgens de marktvorser hebben de huidige productieverlagingen namelijk nog niet tot substantiële resultaten geleid. Bovendien blijft het de vraag of alle betrokken olieproducenten zich wel houden aan de afspraken. Tegelijk blijven landen als Iran juist meer olie produceren, net als Amerikaanse producenten van schalie-olie.

Volgens Aslam moet de OPEC meer verlagingen doorvoeren en moet er een sterkere verandering in de olievraag komen, wil de olieprijs uiteindelijk weer richting de 60 dollar gaan.

Een juni-future voor een vat ruwe olie koerste maandagochtend 2,1 procent hoger op 48,81 dollar.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires
voda
0
Verlenging productie-inperking OPEC niet voldoende om voorraden te doen slinken - IEA

Oliemarkt wel bijna in balans volgens agentschap.

(ABM FN-Dow Jones) Het verlengen van de productie-inperking die grote mondiale olieproducenten vorig jaar hebben afgesproken, is mogelijk niet voldoende om de wereldwijde voorraden terug te dringen tot het vereiste vijfjarige gemiddelde. Dit zei het Internationaal Energieagentschap (IEA) dinsdag in zijn maandrapport.

In maart daalden de olievoorraden in de meeste geïndustrialiseerde landen met ongeveer 1 miljoen vaten per dag, maar volgens het IEA is er in de tweede helft van het jaar nog flink werk aan de winkel om de voorraden verder te laten slinken.

Evenwel is de oliemarkt nu bijna in balans en lijkt die herbalancering op korte termijn in elk geval sneller te verlopen, aldus het agentschap.

Kijkend naar het tweede kwartaal schat het IEA in dat de productie in OPEC-landen in april gemiddeld 0,7 miljoen vaten per dag lager lag op 31,8 miljoen vaten. "Als we hetzelfde scenario toepassen voor de tweede helft van het jaar, dan slinken voorraden nog sneller. Maar zelfs wanneer dit het geval is, staan de voorraden aan het eind van 2017 nog steeds boven het vijfjarige gemiddelde", aldus het IEA.

Op 25 mei komt de OPEC in Wenen bijeen om te praten over een verlenging van de vorig jaar gemaakte afspraken over een productie-inperking van 1,8 miljoen vaten per dag door landen binnen het kartel en een elftal producenten daarbuiten. Maandag lieten Rusland en Saoedi-Arabië, 's werelds grootste olieproducenten, al weten dat de afspraken wat hen betreft met zeker negen maanden worden verlengd.

Het IEA berekent dat de productie in landen buiten de OPEC dit jaar met 600.000 vaten per dag toeneemt, waar in het vorige maandrapport nog een groei werd geraamd van 400.000 vaten per dag in 2017.

In Amerika zal de output eind dit jaar 790.000 vaten hoger uitkomen dan vorig jaar, waar in het vorige maandrapport nog werd uitgegaan van een groei van 690.000 vaten per dag. Dit komt vooral door de toenemende schalie-productie. Die wordt opgevoerd vanwege de hogere olieprijzen.

Olie werd dinsdag duurder. De juni-future op een vat West Texas Intermediate steeg 0,9 procent op 49,28 dollar, terwijl de juli-future op een vat Brent 0,9 porcent steeg naar 52,30 dollar.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires
voda
0
Olieprijs hoger gesloten

Voorraden ruwe olie Verenigde Staten gedaald.

(ABM FN-Dow Jones) De prijs voor een vat ruwe olie is woensdag hoger gesloten, nadat uit de meest recente data van de Amerikaanse Energy Information Administration bleek dat de voorraden ruwe olie vorige week zijn gedaald.

De prijs voor een vat ruwe olie sloot daarmee op het hoogste niveau in bijna drie weken.

Uit de meest recente data van de Amerikaanse EIA bleek dat de voorraden ruwe olie vorige week in de Verenigde Staten zijn gedaald. In de week eindigend op 12 mei daalden de olievoorraden met circa 1,8 miljoen vaten tot 520,8 miljoen vaten.

De benzinevoorraden daalden met 0,4 miljoen vaten tot 240,7 miljoen vaten.

De voorraden stookolie en andere destillaten liepen met 1,9 miljoen vaten terug tot een totaal van 146,8 miljoen vaten. De capaciteitsbenutting steeg van 91,5 naar 93,4 procent.

Daarnaast drukten de aanhoudende zorgen over de hoge Amerikaanse productie op het sentiment. De Amerikaanse schalie-olieproductie zou de inspanningen van OPEC om de balans terug te brengen in de markt ondermijnen.

Beleggers werden heen en weer getrokken tussen berichten dat OPEC en andere grote producenten bereid zijn hun productieverlagingsdeal te verlengen en bereid zijn verder in de productie te snijden en de verwachting dat de olie-output uit de Verenigde Staten verder zal stijgen. Op maandag meldden Saoedi Arabië en Rusland dat de OPEC-overeenkomst met negen maanden verlengd zou moeten worden.

"De verlenging van het akkoord, in combinatie met seizoensgebonden schommelingen van de wereldwijde vraag naar olie tussen het tweede en derde kwartaal met zo'n 1 miljoen vaten per dag, zou in de zomer tot een daling van de OESO-inventarissen moeten leiden", aldus grondstofstrateeg Harry Tchilinguirian van BNP Parisbas.

Scepticisme over de effectiviteit van de productieverlagingsdeal stak dinsdag de kop op nadat het Internationaal Energie Agentschap meldde dat de commerciële olievoorraden in ontwikkelde landen in het eerste kwartaal zijn gegroeid met 24,1 miljoen vaten. Voorlopige data van het agentschap suggereerden dat de voorraden in april verder zijn gestegen.

"Zelfs als OPEC de productieverlaging verlengt zullen de voorraden eind 2017 niet zijn gedaald tot het vijfjaarlijkse gemiddelde, wat suggereert dat er nog veel werk verzet moet worden in de tweede helft van het jaar om een daling te realiseren", aldus het IEA.

De juni-future voor een vat ruwe olie sloot woensdag op de New York Mercantile Exchange 0,41 dollar, of 0,8 procent, hoger op 49,07 dollar.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires
4.506 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 186 187 188 189 190 191 192 193 194 195 196 ... 222 223 224 225 226 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Direct naar Forum

Markt vandaag

Tesla krijgt tik op lichtgroen Wall Street

22 nov De introductie van een pick-uptruck door Tesla heeft de beurskoers van het bedrijf geen goed gedaan. De mak... 3

  Indices

  AEX 592,71 +0,48%
  EUR/USD 1,1022 -0,37%
  Germany30^ 13.192,10 +0,21%
  Gold spot 1.462,00 0,00%
  LDN100-24h 7.339,61 0,00%
  NY-Nasdaq Composite 8.519,89 +0,16%
  US30# 27.884,64 +0,08%

  Stijgers

  Arcelo...
  +6,62%
  B&S Gr...
  +2,80%
  NIBC H...
  +2,54%
  BAM
  +2,51%
  Aperam
  +2,31%

  Dalers

  Kendrion
  -1,88%
  Takeaw...
  -1,08%
  Ahold ...
  -1,00%
  Kiadis...
  -0,79%
  Lucas ...
  -0,70%

  Nieuws Forum Meer»

  (3)

  Bir op 23-nov-19 02:09
  (4)

  Kaspersky op 23-nov-19 01:44
  (13)

  efreddy op 22-nov-19 22:31
  (13)

  Lepre Chaun op 22-nov-19 22:24
  (4)

  horscamp op 22-nov-19 22:20

  Column Forum Meer»

  (6)

  boomer92h2t1yg op 23-nov-19 01:52
  (92)

  Premium Short Caller.. op 23-nov-19 00:10
  (5)

  Snugger op 22-nov-19 20:16
  (11)

  efreddy op 22-nov-19 19:41
  (4)

  Snugger op 22-nov-19 16:01