Login
 

WERELDHAVE, alle nieuws in 1

Volgen
 
Klik hier om dit forumtopic te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden bij nieuwe berichten.
319 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 11 12 13 14 15 16 | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omlaag ↓
voda
0
Wereldhave haalt bios naar Fins winkelcentrum

Gepubliceerd op 7 dec 2016 om 09:00 | Views: 1.706

AMSTERDAM (AFN) - Wereldhave heeft een overeenkomst gesloten met Finnkino over de komst van een grote bioscoop in zijn Itis-winkelscentrum in de Finse hoofdstad Helsinki. Dat maakte het winkelvastgoedbedrijf woensdag bekend, zonder financiële details te verstrekken.

De bioscoop met negen filmzalen gaat naar verwachting eind 2018 open. Finnkino, dat in Finland veertien bioscopen beheert, is onderdeel van Nordic Cinema Group. Dat is de marktleider in Noord-Europa als het gaat om bioscopen. Het bedrijft is goed voor 469 filmzalen in zes verschillende landen.
voda
0
Beursblik: UBS verlaagt koersdoel Wereldhave

Koersdoel naar 41,75 euro.

(ABM FN-Dow Jones) UBS heeft vrijdag het koersdoel voor Wereldhave verlaagd van 44,00 euro naar 41,75 euro.

De Zwitserse bank handhaafde ondanks de koersdoelverlaging wel het Neutraal advies voor het vastgoedfonds.

Het aandeel Wereldhave sloot donderdag op een groen Damrak 0,3 procent hoger op 40,72 euro.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires
voda
0
Invesco meldt licht kleiner belang in Wereldhave

Kapitaalbelang van net onder de 3,00 procent.

(ABM FN-Dow Jones) Invesco Limited heeft een lichte verlaging van zijn belang in Wereldhave gemeld. Dit bleek uit een melding in het kader van de Wet op het financieel toezicht, gedateerd op 29 december 2016.

Invesco meldde een kapitaalbelang van 2,99 procent met een stemrecht van eveneens 2,99 procent.

Op 13 augustus 2015 meldde Invesco nog een kapitaalbelang van 3,03 procent met een stemrecht van eveneens 3,03 procent.

Wet op het financieel toezicht

De melding valt onder de Wet melding zeggenschap, die sinds 1 januari 2007 onder de overkoepelende Wet op het financieel toezicht valt. Volgens deze wet moeten aandeelhouders met een belang groter dan 3 procent elke wijziging in hun belang melden bij het overschrijden van de volgende drempelwaarden: 3, 5, 10, 15, 20, 25, 30, 40, 50, 60, 75 en 95 procent. Dit geldt zowel bij het opbouwen als het afbouwen van een belang.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires
voda
0
Beursblik: Wereldhave aantrekkelijk gewaardeerd

JPMorgan hanteert Overwogen advies.

(ABM FN-Dow Jones) De aandelenkoers van vastgoedfonds Wereldhave biedt een aantrekkelijk instapmoment ten opzichte van sectorgenoten. Dit schreef JPMorgan Chase Cazenove in een rapport.

De analisten meldden positief te blijven over het aandeel en zien een opwaarts potentieel van 25 procent voor het huidige koersdoel van 55,00 euro. De Amerikaanse bank voorziet een groei van de winst per aandeel van 2 procent per jaar tot 2019, op basis van nieuwe huurovereenkomsten en verlengingen.

Volgens de marktvorsers is de huidige koers van circa 44,00 euro per aandeel een aantrekkelijk instapmoment omdat het aandeel met een multiple van 13 tegen een aanzienlijk lagere koers-winst-verhouding wordt verhandeld dan die van sectorgenoten, met een gemiddelde multiple van tussen de 14 en 17. Daarnaast biedt het vastgoedfonds een hoog dividendrendement.

JPMorgan Cazenove heeft een Overwogen advies op het aandeel Wereldhave.

Het aandeel Wereldhave noteerde woensdag op een groen Damrak 0,2 procent hoger op 44,15 euro.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires
voda
0
Beursblik: ING verkiest Unibail-Rodamco boven Wereldhave

Koersdoelen beide fondsen verlaagd.

(ABM FN-Dow Jones) ING heeft het advies voor Unibail-Rodamco verhoogt naar Kopen, terwijl sectorgenoot Wereldhave door de bank juist van de kooplijst werd gehaald. Dit bleek donderdag uit een sectorrapport van analist Jaap Kuin.

Kuin meent dat de recente koersval van Unibail-Rodamco het aandeel weer interessant maakt voor beleggers. De analist wees er op dat Unibail-Rodamco een winstgroei per aandeel van 6 tot 8 procent nastreeft. Daarbij beschikt het vastgoedfonds over een sterke marktpositie en een dito management. Ook kan Unibail-Rodamco volgens Kuin buigen op voldoende prijskracht. Het fonds is volgens ING dan ook bestand tegen een stijgende rente.

Wereldhave ontbeert volgens Kuin juist prijskracht. Ondanks de opgelopen koers van Wereldhave, meent ING dat het aandeel nog altijd goedkoop oogt. Op de middellange termijn zal de autonome groei volgens de analist evenwel beperkt zijn en aanjagers voor de koers ontbreken op dit moment.

Kuin paste ook zijn taxaties voor verschillende andere vastgoedfondsen aan. Het koersdoel voor Eurocommercial Properties werd verlaagd van 48,00 naar 43,00 euro en voor NSI van 4,75 naar 4,40 euro. Het koersdoel voor Vastned bleef onveranderd op 41,00 euro. Alle drie de aandelen zijn volgens ING koopwaardig, waarbij Kuin opmerkte dat NSI de potentie heeft van een 'turnaround' kandidaat.

Het koersdoel voor het Belgische WDP, dat ook genoteerd is in Amsterdam, bleef 81,00 euro met een ongewijzigd Houden advies.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires
voda
0
Wereldhave gaat reorganiseren

Resultaten 2016 op schema.

(ABM FN-Dow Jones) Wereldhave gaat ingrijpend reorganiseren, terwijl het Nederlandse vastgoedfonds doorgaat met het verhogen van de efficiency en het verlagen van de kosten. Dit meldde het vastgoedconcern vrijdag voorbeurs.

Het concern gaf geen financiële details, maar handhaafde wel de outlook voor 2016. Wereldhave benadrukte dat de resultaten volledig volgens schema verlopen.

Tijdens de trading update over het derde kwartaal van 2016 meldde Wereldhave nog altijd te verwachten dat de winst per aandeel in 2016 met 6 tot 9 procent zal groeien. Het vastgoedfonds waarschuwde wel te verwachten dat het resultaat aan de onderkant van deze bandbreedte zal uitkomen.

Tot slot meldde Wereldhave dat de bezettingsgraad in het vierde kwartaal van 2016 in Nederland opnieuw is verbeterd. Ultimo september 2016 bedroeg de bezettingsgraad in Nederland 95,5 procent.

Het vastgoedconcern zal tijdens de publicatie van de jaarresultaten op 3 februari 2017 meer details bekendmaken over de reorganisatie van het hoofdkantoor en de Nederlandse organisatie.

Het aandeel Wereldhave sloot donderdag op een rood Damrak 1,2 procent lager op 43,54 euro.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires
voda
0
'Wereldhave laat ruimte voor speculaties'

Gepubliceerd op 13 jan 2017 om 09:39 | Views: 2.789

AMSTERDAM (AFN) - Wereldhave geeft voeding aan speculaties door geen verdere informatie te geven over de vrijdag aangekondigde reorganisatie. Dat concludeerde analist Jaap Kuin van ING in een eerste reactie.

Wereldhave kondigde voorbeurs in een beknopt persbericht een ,,substantiële'' reorganisatie aan op het hoofdkantoor en in de Nederlandse reorganisatie. Nadere details volgen bij de presentatie van de jaarcijfers op 3 februari. Daarmee laat het bedrijf volgens Kuin veel ruimte voor speculaties over de redenen voor de ingreep en de invloed ervan op het bedrijf.

Het vastgoedbedrijf liet ook weten dat de verwachtingen ten aanzien van de resultaten die in 2016 zijn geboekt niet zijn veranderd. Verder is bezettingsgraad in het laatste kwartaal opnieuw verbeterd, aldus de verhuurder van winkelpanden.

ING handhaafde zijn hold-advies voor het aandeel Wereldhave. Dat noteerde vrijdag rond 09.30 uur 0,1 procent in de plus op 43,59 euro.
voda
0
Beursblik: reorganisatieplannen Wereldhave overschaduwen resultaten

Markt kijkt tevens uit naar winstverwachting huidige boekjaar.

(ABM FN-Dow Jones) De focus tijdens de publicatie van de jaarcijfers van Wereldhave, in tegenstelling tot de resultaten, met name liggen bij de details over de ingrijpende reorganisatie die het vastgoedfonds half januari aankondigde. Dit verwachten door ABM Financial News geraadpleegde analisten.

Het concern gaf destijds geen financiële details, maar handhaafde de outlook voor 2016. Wereldhave benadrukte dat de resultaten volledig volgens schema verlopen.

Tijdens de trading update over het derde kwartaal van 2016 meldde Wereldhave nog altijd te verwachten dat de winst per aandeel in 2016 met 6 tot 9 procent zal groeien. Het vastgoedfonds waarschuwde wel te verwachten dat het resultaat aan de onderkant van deze bandbreedte zal uitkomen.

Wereldhave boekte in 2015 een direct resultaat, bestaande uit de huuropbrengsten, verminderd met de exploitatiekosten, beheerskosten, algemene kosten en financieringskosten, van 133,7 miljoen euro, versus 85,7 miljoen euro een jaar eerder. Het indirecte resultaat, inclusief de fluctuerende herwaarderingen van het vastgoed, kwam uit op 29,9 miljoen euro negatief, tegenover 58,8 miljoen euro negatief in dezelfde periode een jaar eerder. Daarmee bedroeg het totale beleggingsresultaat 103,8 miljoen euro.

ING-analist Jaap Kuin verwacht dat het bedrijf onder andere zal aankondigen dat er banen geschrapt zullen schrappen. Kuin hanteert een Houden-advies en koersdoel van 46,00 euro.

JPMorgan Cazenove noemde het aandeel in vergelijking tot sectorgenoten aantrekkelijk. Volgens de analisten van de bank is het sentiment rond het aandeel te negatief. De bank is met name benieuwd naar de verwachte winst per aandeel voor het huidige boekjaar. De analisten kijken onder andere tevens uit naar meer inzicht omtrent de richting van de huurprijzen.

Het aandeel Wereldhave noteerde op een groen Damrak 0,7 procent lager op 40,65 euro.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires
voda
0
PERSBERICHT: Wereldhave Belgium : Resultaten 2016

-- Direct resultaat per aandeel EUR 5,78 (2015: EUR 5,63)

-- 'Like-for-Like' huurgroei 4,5% (winkelcentra: 4,9%, kantoren:
2,7%)

-- EPRA bezettingsgraad 95,8% (2015: 94,6%)

-- Nettowaarde per aandeel EUR 86,41 (2015: EUR 81,76)

-- Dividendvoorstel EUR 5,10 bruto - EUR 3,57 netto (2015: EUR
4,90 bruto - EUR 3,577 netto)

-- Schuldgraad 27,6%


Klik op onderstaande link voor het volledige persbericht in pdf:

Resultaten 2016: hugin.info/135513/R/2075345/780317.pdf

This announcement is distributed by Nasdaq Corporate Solutions on behalf
of Nasdaq Corporate Solutions clients.

The issuer of this announcement warrants that they are solely
responsible for the content, accuracy and originality of the information
contained therein.

Source: Wereldhave Belgium via Globenewswire

www.wereldhavebelgium.com

(END) Dow Jones Newswires
voda
0
Update: Wereldhave boekt hoger resultaat

Vastgoedfonds verwacht voor 2017 een winst per aandeel van 3,40 tot 3,50 euro.

(ABM FN-Dow Jones) Vastgoedfonds Wereldhave heeft in 2016 een hoger direct resultaat geboekt, met name vanwege hogere huurinkomsten door de overname van negen winkelcentra in 2015. Dit meldde het Nederlandse vastgoedfonds vrijdag voorbeurs.

Het vastgoedfonds stelt over 2016 een dividend voor van 3,08 euro per aandeel, versus 3,01 euro een jaar eerder.

Wereldhave boekte in 2016 een direct resultaat, bestaande uit de huuropbrengsten, verminderd met de exploitatiekosten, beheerskosten, algemene kosten en financieringskosten, van 151,0 miljoen euro, versus 133,7 miljoen euro een jaar eerder.

Het indirecte resultaat, inclusief de fluctuerende herwaarderingen van het vastgoed, kwam uit op 30,2 miljoen euro negatief, tegenover 29,9 miljoen euro negatief in dezelfde periode een jaar eerder.

Daarmee noteerde het totale beleggingsresultaat, de som van het direct en indirect resultaat op 120,8 miljoen euro, in vergelijking tot 103,8 miljoen euro een jaar eerder.

De winst per aandeel steeg 7 procent tot 3,45 euro per aandeel. Het concern voorspelde zelf een groei van 6 tot 9 procent, waarbij het concern aan de onderkant van deze bandbreedte zou uitkomen.

De bezettingsgraad kwam ultimo december uit op 95,5 procent, versus 93,8 procent eind september 2016.

Outlook

Voor 2017 voorziet het concern een winst per aandeel variërend van 3,40 tot 3,50 euro. Het resultaat zal worden gedrukt door eenmalige reorganisatiekosten van circa 1,5 miljoen euro.

Half januari kondigde het concern een ingrijpende reorganisatie aan, waarbij het vastgoedfonds meldde door te gaan met het verhogen van de efficiency en het verlagen van de kosten. Dit zal onder andere gerealiseerd worden door een reductie van het personeelsbestand middels het verlagen van het aantal voltijdbanen bij de Nederlandse organisatie van 73 eind 2016 naar een maximum van 53.

Voor de eerste helft van het huidige boekjaar voorziet Wereldhave desinvesteringen van ten minste 50 miljoen euro. Wereldhave herhaalde vrijdag zich in 2017 te richten op de verdere optimalisatie van de portefeuille en rotatie van de activa.

De kostenbesparingen die met de reorganisatie worden gerealiseerd moeten vanaf 2018 gaan bijdragen aan het directe resultaat, aldus het concern. Het dividend blijft in 2017 naar verwachting stabiel op 3,08 euro.

JPMorgan Cazenove spreekt van solide resultaten waarbij het direct resultaat in lijn was met de verwachtingen. De analisten van de bank zijn ingenomen met de duidelijke route van het management voor de periode 2017 - 2019, waaronder een stabiele winst per aandeel en dividend in 2017. Tot slot spreken de analisten van een aantrekkelijke waardering van het aandeel ten opzichte van sectorgenoten, waarbij de resultaten het Overwogen advies bevestigen. JPMorgan hanteert een koersdoel van 55,00 euro. Analist Jaap Kuin van ING noemde de resultaten keurig maar de groeivooruitzichten niet inspirerend.

Het aandeel Wereldhave noteerde vrijdag op een groen Damrak 0,5 procent hoger op 40,96 euro.

Update: om extra informatie toe te voegen.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires
voda
0
Beursblik: S&P verlaagt koersdoel Wereldhave

Koopadvies gehandhaafd.

(ABM FN-Dow Jones) S&P Equity Research heeft het koersdoel voor Wereldhave verlaagd van 55,00 naar 50,00 euro en handhaafde het advies op Strong Buy, in reactie op de jaarcijfers die het vastgoedfonds vrijdag voorbeurs rapporteerde.

De cijfers over de tweede helft van het boekjaar waren volgens analist Firdaus Ibrahim conform de verwachting. Over het hele boekjaar rapporteerde Wereldhave een stijging van het directe resultaat van 13 procent. De bruto huurinkomsten stegen met 11 procent. De analist sprake van goede operationele prestaties, waarbij de bezettingsgraad 1,7 procentpunt steeg tot 95,5 procent.

Vanwege de verbetering van de bezettingsgraad concludeerde de analist positief te blijven over Wereldhave, waarbij kostenbesparingen de winstmarges een impuls gaan geven. Het aantrekkelijke dividendrendement van 7,5 procent zal de koers van het aandeel in zijn ogen ook steunen.

Het aandeel Wereldhave noteerde vrijdag op een groen Damrak 0,4 procent hoger op 40,89 euro.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires
voda
0
Beursblik: Wereldhave resultaten keurig

Groeivooruitzichten winst per aandeel 2017 niet inspirerend.

(ABM FN-Dow Jones) Wereldhave rapporteerde vrijdag voorbeurs 'keurige' resultaten, waarbij de leegstand is afgenomen van 6,2 tot 4,5 procent, hoewel de groeivooruitzichten voor de winst per aandeel in 2017 niet inspirerend zijn. Dit schreef analist Jaap Kuin in reactie op de jaarcijfers van het vastgoedconcern.

Wereldhave boekte in 2016 een winst per aandeel van 3,45 euro. Voor 2017 voorziet het concern een winst per aandeel variërend van 3,40 tot 3,50 euro. Het resultaat zal worden gedrukt door eenmalige reorganisatiekosten van circa 1,5 miljoen euro.

"Aangezien het effect van de reorganisatie pas vanaf 2018 zal bijdragen aan de resultaten, voorzien wij opnieuw weinig groei in de resultaten over 2018", aldus Kuin.

Volgens de analist moet de groei bij het vastgoedfonds versnellen voordat beleggers het aandeel zullen herwaarderen. Kuin ziet vandaag op basis van de resultaten een beperkte impact.

Kuin hanteert een Houden advies en koersdoel van 46,00 euro. Het aandeel noteerde op een groen Damrak 1,0 procent hoger op 41,17 euro.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved
voda
0
Wereldhave breidt kredietfaciliteit uit

Nieuwe kredietfaciliteit van 300 miljoen euro.

(ABM FN-Dow Jones) Wereldhave heeft met een syndicaat van banken een bestaande doorlopende kredietfaciliteit uitgebreid en verlengd tot ten minste 2022. Dit maakte het vastgoedfonds maandag nabeurs bekend.

Onder de nieuwe afspraken breidde Wereldhave een bestaande kredietfaciliteit van 300 miljoen euro, die in eerste instantie afloopt in maart 2019, uit met een nieuwe kredietfaciliteit van eveneens 300 miljoen euro, die afloopt in februari 2022.

Met de nieuwe kredietfaciliteit zegt Wereldhave te willen profiteren van gunstige marktomstandigheden. Het vastgoedfonds heeft een optie om de kredietfaciliteit tot twee keer toe met een jaar te verlengen.

Volgens Wereldhave verbetert de schuldpositie van de onderneming als gevolg van de herfinanciering, vanwege lagere marges en kosten.

Op een rood Damrak sloot het aandeel Wereldhave maandag 1,0 procent lager op 40,42 euro.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires
voda
0
Goldman Sachs meldt eerste belang in Wereldhave

Kapitaalbelang van bijna 3,4 procent.

(ABM FN-Dow Jones) The Goldman Sachs Group heeft een eerste belang in Wereldhave gemeld. Dit bleek uit een melding in het kader van de Wet op het financieel toezicht, gedateerd op 1 februari 2017.

Goldman Sachs meldde een kapitaalbelang van 3,35 procent met een stemrecht van eveneens 3,35 procent.

Het betreft de eerste melding van Goldman Sachs in Wereldhave.

Wet op het financieel toezicht

De melding valt onder de Wet melding zeggenschap, die sinds 1 januari 2007 onder de overkoepelende Wet op het financieel toezicht valt. Volgens deze wet moeten aandeelhouders met een belang groter dan 3 procent elke wijziging in hun belang melden bij het overschrijden van de volgende drempelwaarden: 3, 5, 10, 15, 20, 25, 30, 40, 50, 60, 75 en 95 procent. Dit geldt zowel bij het opbouwen als het afbouwen van een belang.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires
voda
0
Goldman Sachs verkleint belang in Wereldhave

Kapitaalbelang teruggebracht tot onder meldingsgrens.

(ABM FN-Dow Jones) The Goldman Sachs Group heeft een kleiner belang in Wereldhave gemeld. Dit bleek uit een melding in het kader van de Wet op het financieel toezicht, gedateerd op 3 februari 2017.

Goldman Sachs Group meldde een kapitaalbelang van 2,26 procent met eenzelfde stemrecht.

Op 1 februari dit jaar meldde Goldman Sachs Group nog een eerste kapitaalbelang van 3,35 procent met een dito stemrecht.

Wet op het financieel toezicht

De melding valt onder de Wet melding zeggenschap, die sinds 1 januari 2007 onder de overkoepelende Wet op het financieel toezicht valt. Volgens deze wet moeten aandeelhouders met een belang groter dan 3 procent elke wijziging in hun belang melden bij het overschrijden van de volgende drempelwaarden: 3, 5, 10, 15, 20, 25, 30, 40, 50, 60, 75 en 95 procent. Dit geldt zowel bij het opbouwen als het afbouwen van een belang.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires
voda
0
Prudential meldt belang in Wereldhave

Kapitaalbelang van krap vier procent.

(ABM FN-Dow Jones) Prudential heeft een eerste belang in Wereldhave gemeld. Dit bleek uit een melding in het kader van de Wet op het financieel toezicht, gedateerd op 6 februari 2017.

Prudential meldde een kapitaalbelang van 3,77 procent met een dito stemrecht.

Wet op het financieel toezicht

De melding valt onder de Wet melding zeggenschap, die sinds 1 januari 2007 onder de overkoepelende Wet op het financieel toezicht valt. Volgens deze wet moeten aandeelhouders met een belang groter dan 3 procent elke wijziging in hun belang melden bij het overschrijden van de volgende drempelwaarden: 3, 5, 10, 15, 20, 25, 30, 40, 50, 60, 75 en 95 procent. Dit geldt zowel bij het opbouwen als het afbouwen van een belang.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires
voda
0
Invesco verkleint belang in Wereldhave

Kapitaalbelang onder meldingsgrens.

(ABM FN-Dow Jones) Invesco Limited heeft een licht kleiner belang in Wereldhave gemeld. Dit bleek uit een melding in het kader van de Wet op het financieel toezicht, gedateerd op 7 maart 2017.

Invesco meldde een kapitaalbelang van 2,98 procent met een stemrecht van 2,73 procent.

Op 23 februari dit jaar meldde Invesco nog een kapitaalbelang van 3,28 procent met een stemrecht van 2,99 procent.

Wet op het financieel toezicht

De melding valt onder de Wet melding zeggenschap, die sinds 1 januari 2007 onder de overkoepelende Wet op het financieel toezicht valt. Volgens deze wet moeten aandeelhouders met een belang groter dan 3 procent elke wijziging in hun belang melden bij het overschrijden van de volgende drempelwaarden: 3, 5, 10, 15, 20, 25, 30, 40, 50, 60, 75 en 95 procent. Dit geldt zowel bij het opbouwen als het afbouwen van een belang.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires
voda
0
Norges Bank meldt licht lager belang in Wereldhave

Kapitaalbelang onder meldingsgrens.

(ABM FN-Dow Jones) Norges Bank heeft een iets kleiner belang in Wereldhave gemeld. Dit bleek uit een melding in het kader van de Wet op het financieel toezicht, gedateerd op 14 maart 2017.

Norges Bank meldde een kapitaalbelang van 2,81 procent met een dito stemrecht.

Op 13 maart dit jaar meldde Norges Bank nog een kapitaalbelang van 3,06 procent met eenzelfde stemrecht.

Wet op het financieel toezicht

De melding valt onder de Wet melding zeggenschap, die sinds 1 januari 2007 onder de overkoepelende Wet op het financieel toezicht valt. Volgens deze wet moeten aandeelhouders met een belang groter dan 3 procent elke wijziging in hun belang melden bij het overschrijden van de volgende drempelwaarden: 3, 5, 10, 15, 20, 25, 30, 40, 50, 60, 75 en 95 procent. Dit geldt zowel bij het opbouwen als het afbouwen van een belang.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires
voda
0
Beursblik: Goldman Sachs verlaagt koersdoelen drie vastgoedfondsen

Goldman Sachs ziet risico voor Eurocommercial Properties, Wereldhave en Unibail-Rodamco.

(ABM FN-Dow Jones) Goldman Sachs heeft dinsdag de koersdoelen voor de aandelen Eurocommercial Properties, Wereldhave en Unibail-Rodamco verlaagd. Dit bleek dinsdag uit een uitgebreid vastgoedrapport van de Amerikaanse zakenbank.

Het koersdoel voor Eurocommercial ging van 37,20 naar 35,60 euro met een ongewijzigd Verkopen advies, voor het aandeel Wereldhave van 40,80 naar 39,10 euro met een ongewijzigd Verkopen advies en voor Unibail-Rodamco van 263,00 naar 257,00 euro met een ongewijzigd Neutraal advies.

Analisten van Goldman Sachs gaan weliswaar niet uit van een grote daling op korte termijn voor retail vastgoedfondsen, maar zien wel risico's in de invloed van online en relatief ouderwetse businessmodellen van spelers in de kledingbranche en de concurrentie vanuit de nieuwe generatie winkelparken.

Het aandeel Eurocommercial Properties sloot donderdag op een rood Damrak 0,5 procent hoger op 34,74 euro, Wereldhave sloot 0,1 procent hoger op 43,35 euro en Unibail-Rodamco eindigde 0,3 procent lager op 224,10 euro.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires
319 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 11 12 13 14 15 16 | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Direct naar Forum

Markt vandaag

'Positief begin beurshandel Damrak'

08:14 De aandelenbeurs in Amsterdam begint donderdag naar verwachting met winst. Ook de andere Europese beurzen z...

  Indices

  AEX 565,35 +0,37%
  Dow30# 26.095,97 -0,08%
  EUR/USD 1,2217 +0,40%
  FTSE-100 7.725,43 0,00%
  Germany30^ 13.224,90 +0,31%
  Gold spot 1.328,85 +0,14%
  NY-Nasdaq Composite 7.298,28 +1,03%

  Stijgers

  AEX
  +0,46%
  AMX
  +0,20%
  Aalberts
  0,00%
  ABN AMRO
  0,00%
  Accell
  0,00%

  Dalers

  Aalberts
  0,00%
  ABN AMRO
  0,00%
  Accell
  0,00%
  Acomo
  0,00%
  Aegon
  0,00%