Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Infineon onbekend op IEX-site!?

16 Posts
| Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 4 december 2007 22:41
    Khad graag een Infineon-forum geopend maar dat kan ik op de IEX-site niet vinden. Aankoop ML-LT op 8 euro met een koersdoel 12 euro in 2008.

    quote:

    Hans19 schreef:

    Quickk als je de aandelen aanmeld, meld je dit ook aan ons. Dit heb je ons beloofd.
    Aanmelden gaat niet meer Hans maar vandaag wel een klein deel geruild in Infineon. Zoals beloofd houd ik je op de hoogte.

  2. forum rang 10 voda 4 december 2007 22:45
    quote:

    quickk schreef:

    Khad graag een Infineon-forum geopend maar dat kan ik op de IEX-site niet vinden. Aankoop ML-LT op 8 euro met een koersdoel 12 euro in 2008.

    [
    Zoeken is niet je sterkste kant hé?

    www.iex.nl/forum/topic.asp?forum=128&...

    www.iex.nl/forum/topic.asp?forum=128&...

    De rest mag jij zoeken!

    Bon chance :-)
  3. forum rang 10 voda 4 december 2007 22:58
    quote:

    quickk schreef:

    Voda ik bedoelde eigenlijk Infineon als forum maar thks anyway.
    Indien u suggesties heeft voor nieuwe forums of onderdelen, kunt u een e-mail sturen naar forum@iex.nl.

    Nog even wat linkjes; ;-)

    www.infineon.com/

    nl.wikipedia.org/wiki/Infineon

    www.infineonraceway.com/

    Resultaten 1 - 10 van circa 8.930.000 voor infineon (0,28 seconden)
  4. [verwijderd] 4 december 2007 22:59
    Laatste maanden heeft de koers van Infineon al een forse daling achter de rug mede veroorzaakt door de belachelijk lage DRAM-prijzen want staan m.i. nu wel op een dieptepunt. Kan eigenlijk niet lager. Ga er ook even vanuit, dat de vraag naar nieuwe PC's dit jaar en volgend jaar onverminderd sterk blijft dan wel aantrekt (met Vista in het achterhoofd) en dan is het gewoon 1+1=2 of 3 conform de rekenwijze van Getronics.

    ST may buy Infineon, says report
    (08/13/2007 3:02 PM EDT)

    URL: www.eetimes.eu/uk/201500166

    Rumors are running rampant that STMicroelectronics Inc. may acquire Infineon Technologies AG.

    SAN JOSE, Calif. — Rumors are running rampant that STMicroelectronics Inc. may acquire Infineon Technologies AG, according to a report from Reuters.

    There are rumors that ST (Geneva) will bid 12.50 euros per share for Infineon (Munich), according to the report. Shares at Infineon rose $0.25 to over $15.00 on Monday (August 13), based on the reports.

    No other details are known about the rumors.
  5. [verwijderd] 4 december 2007 23:04
    De laatste (niet beste) resultaten.

    Infineon ziet verlies fors toenemen 14 Nov 07, 09:03
    FRANKFURT (ANP-AFX) - De Duitse chipproducent Infineon heeft zijn verlies in de periode juli-september fors zien toenemen. In het vierde kwartaal van het gebroken boekjaar boekte het concern een negatief resultaat van netto 280 miljoen euro, tegen 36 miljoen in dezelfde periode vorig jaar.

    De omzet daalde van 2,29 miljard euro naar 1,84 miljard euro. Het grotere verlies hangt vooral samen met de resultaten van Qimonda, een dochter van Infineon die geheugenchips maakt. Qimonda kampt met dalende prijzen van chips en maakte vorige week melding van resultaten die zwakker waren dan verwacht.
  6. forum rang 10 voda 4 december 2007 23:08
    Infineon verwacht omzet op peil te houden
    15 november 2007 | Het Financieele Dagblad



    Frankfurt

    Chipmaker Infineon verwacht in het lopende kwartaal een gelijk blijvende omzet en een daling van het bedrijfsresultaat. In het afgelopen kwartaal heeft het bedrijf sterk gepresteerd in zijn kernactiviteit. Maar de zwakke dollar en prijsreducties van chips beginnen Infineon parten te spelen. De omzet daalde van € 2,29 mrd naar € 1,84 mrd. Het grotere verlies hangt vooral samen met de resultaten van Qimonda, een dochter van Infineon die geheugenchips maakt. Qimonda kampt met dalende prijzen van chips en maakte vorige week melding van resultaten die zwakker waren dan verwacht. (rtr)

  7. forum rang 10 voda 4 december 2007 23:09
    Infineon ontslaat financiële topman
    7 augustus 2007 | Het Financieele Dagblad

    FRANKFURT — De Duitse chipproducent Infineon heeft zijn financiële topman Rüdiger Günther al na drie maanden weggestuurd. Er zijn onoverkomelijke verschillen van inzicht. Volgens anonieme bronnen zouden de commissarissen na een vergadering op 30 juli Günther hebben verzocht om op te stappen. De 49-jarige Günther weigerde toen. Günther werd in april benoemd in het management en in mei begon hij als ‘chief financial officer’. (reuters)
  8. forum rang 10 voda 4 december 2007 23:10
    Duitse chipmaker Infineon stelt teleur
    28 april 2007 | Het Financieele Dagblad

    MÜNCHEN - Het Duitse halfgeleiderconcern Infineon Technologies heeft in het tweede kwartaal een nettoverlies van euro 11 mln geleden. Analisten rekenden gemiddeld op een winst van euro 39 mln. Ook de omzet van euro 2 mrd haalde het niet bij de gemiddelde marktverwachting. Infineon heeft het moeilijk op de communicatiemarkt. (anp)
  9. forum rang 10 voda 4 december 2007 23:11
    Angelsaksische adept bij Infineon
    21 februari 2007 | Het Financieele Dagblad
    Door: Wolf, E. de

    VAN ONZE CORRESPONDENT

    DÜSSELDORF - Rüdiger Andreas Günther (48), nu nog in dienst bij Claas, marktleider in landbouwmachines, is vorige week benoemd tot opvolger van financieel topman Peter Fischl (60). De komst van de sterk internationaal gerichte Günther zou de deur weer op een kier kunnen zetten voor activistische aandeelhouders bij de producent van halfgeleiders.

    Met Günther heeft Infineon-bestuursvoorzitter Wolfgang Ziebart de juiste kandidaat gevonden om Fischl, die vervroegd met pensioen gaat, op te volgen, zo valt in de wandelgangen bij Infineon te horen. De Duitse manager was succesvol bij de producent van landbouwmachines Claas, dat onder leiding van Günter de afgelopen jaren uitgroeide jaren tot marktleider in dorsers, machines voor het maken van hooibalen en tractoren. De als eloquent bekendstaande Duitser wordt al langer gezien als kandidaat voor een zwaardere positie.

    Het nieuws dat Günther per 1 april naar München komt, waar het hoofdkantoor van Infineon staat, doet nieuwe geruchten oplaaien over het instappen van investeerders bij Infineon. Het afgelopen halfjaar zouden ten minste drie private equity-firma's geprobeerd hebben met de raad van bestuur te praten over een overname. Infineon heeft slechts twee grootaandeelhouders met een belang van respectievelijk 5 en 10%. De overige 85% van de Infineon-aandelen wordt via de beurs verhandeld. Fischl geldt als fervent tegenstander van de bemoeienis van investeerders. Daardoor bleef de deur voor hen tot nu toe gesloten. Nu er een nieuwe financiële topman komt, kan dit veranderen.

    Günther, met een Amerikaanse getrouwd, geldt als buitengewoon actief, een echte ondernemer en als sterk internationaal georiënteerd. Volgens analisten is Günther met deze eigenschappen een aanwinst voor Infineon.

    Topman Ziebart is ingenieur en een echte analyticus, dus de twee managers vullen elkaar goed aan, zo is bij Infineon te horen. Bij Infineon staan Günther dus een aantal belangrijke opdrachten te wachten. Naast een debat over het instappen van activistische aandeelhouders wordt zijn kennis gevraagd bij overnames. Bestuursvoorzitter Ziebart wil namelijk expanderen, vooral in Japan zoekt de manager passende overnamekandidaten.

    Sinds 1997 is Günther verantwoordelijk voor financiën bij de producent van landbouwmachines en familiebedrijf Claas, dat achtduizend werknemers telt. In 2002 kwam daar nog de verantwoordelijkheid bij voor personeel, inkoop, strategie en communicatie. Maar bestuursvoorzitter mag hij zich niet noemen, want deze functie wordt vrijgehouden voor Cathrina, de 31-jarige dochter van oprichter Helmut Claas. Iets wat hem steekt, volgens analisten.

    In de periode dat Günther bij Claas in dienst was, lukte het hem een verliesgevende onderneming uit het midden- en kleinbedrijf, die gericht was op Duitsland en Frankrijk, om te vormen tot een internationaal georiënteerd concern met productie-eenheden in Hongarije, Rusland, India en de Verenigde Staten. Vooral door de juiste financieringen voor deze expansie af te sluiten, droeg de manager aan het succes van Claas bij.
  10. forum rang 10 voda 4 december 2007 23:12
    Gestegen vraag brengt Infineon zwarte cijfers
    30 januari 2007 | Het Financieele Dagblad

    MÜNCHEN - De Duitse chipfabrikant Infineon heeft in het vierde kwartaal voor het eerst in twee jaar winst geboekt. Dankzij een groeiende vraag naar chips voor mp3-spelers en computers kwam het nettoresultaat uit op euro 120 mln positief. Een jaar eerder werd nog een verlies geleden van euro 183 mln. De omzet groeide met 27% tot euro 2,1 mrd. (bloomberg)
    Gestegen vraag brengt Infineon zwarte cijfers
    30 januari 2007 | Het Financieele Dagblad

  11. [verwijderd] 4 december 2007 23:19
    Ja das war einmal want nu staan er vet rode cijfers op de borden vanaf Q3-2007 en ik verwacht niet eerder dan vanaf het 2e halfjaar 2008 weer zwarte cijfers te zien met een booming winst in 2009 als het bedrijf op stoom is. Argumenten al in eerdere posting genoemd. De koers staat ook niet voor niets zo laag.
  12. [verwijderd] 4 december 2007 23:21
    Infineon Dresden to focus purely on logic
    Business & Financial Press

    November 30, 2007

    Dresden, Germany – November 30, 2007 – With Qimonda due to withdraw from 200 mm production at Infineon Dresden, this facility will in future be a manufacturing site for logic ICs (integrated circuits) only. Qimonda has cancelled its existing wafer supply agreement for memory products with Infineon. It will terminate on March 1, 2008. For Infineon, this is the final step in the transition from memory chip manufacture to the production of logic chips.

    Qimonda's withdrawal from Infineon's production activities in Dresden requires adjustments both in terms of capacity utilization and personnel. "Qimonda and Infineon are investigating whether the necessary personnel adjustments at Infineon can be effected by a transfer from Infineon Dresden to Qimonda Dresden," explained Helmut Warnecke, Vice President and Managing Director Infineon Dresden. "As we move to adjust capacity, we will make use of the flexibility afforded us by temporary staff and service agreements across the site."

    Warnecke sees Infineon Dresden on the right track: "We have established this facility as a competence center for logic chips. We produce high-quality, innovative components with structures from 250 through 90 nm for use in automotive, security and communication applications. Dresden is and will remain an important manufacturing site for Infineon."

    About Infineon Dresden
    Infineon Dresden is an Infineon production facility that uses complex manufacturing technology to produce high-grade logic ICs (integrated circuits) on 200 mm silicon wafers.

    www.infineon.com/cms/en/corporate/pre...
16 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Indices

AEX 899,60 -0,05%
EUR/USD 1,0747 -0,02%
FTSE 100 8.354,05 +0,49%
Germany40^ 18.507,80 +0,05%
Gold spot 2.308,89 -0,01%
NY-Nasdaq Composite 16.302,76 -0,18%

Stijgers

Air Fr...
+4,72%
INPOST
+3,07%
EBUSCO...
+3,01%
Van La...
+2,61%
Vopak
+2,32%

Dalers

OCI
-3,49%
Accsys
-2,94%
Avantium
-2,21%
ForFar...
-2,07%
NX FIL...
-2,01%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links