Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Frauduleuze bedrijven.

Volgen
 
Klik hier om dit forumtopic te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden bij nieuwe berichten.
2.114 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 101 102 103 104 105 106 | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omlaag ↓
NewKidInTown
0
Pak nog even een voorbeeld van een grotere stijger Arcelor Mittal.

MT aandeel +0,956 EUR
MT turbo long +0,764 EUR

Dus nu Fugro, MT en TomTom uitgerekend, alle drie nadelige verschillen.
Vooralsnog ga ik uit van structurele afroming van hun produkten.
Ze zouden er toch niet stiekem een geheime veel te dure overlijdensrisico verzekering hebben ingebouwd zoals in menige woekerpolis ?
haas
0
quote:

NewKidInTown schreef op 22 nov 2019 om 20:41:


Pak nog even een voorbeeld van een grotere stijger Arcelor Mittal.

MT aandeel +0,956 EUR
MT turbo long +0,764 EUR

Dus nu Fugro, MT en TomTom uitgerekend, alle drie nadelige verschillen.
Vooralsnog ga ik uit van structurele afroming van hun produkten.
Ze zouden er toch niet stiekem een geheime veel te dure overlijdensrisico verzekering hebben ingebouwd zoals in menige woekerpolis ?


@NKIT
met uw waarnemingen verdient dat wel afzonderlijk draadje:
............beleggen met turbo's bijv.
voda
0
'Flinke claim grondbeleggers bij ex-Lavide-topman'

Gepubliceerd op 26 nov 2019 om 08:11 | Views: 1.317

AMSTERDAM (AFN) - Een claimstichting van particuliere grondbeleggers eist ruim 4,5 ton terug bij de voormalige topman van beursfonds Lavide, Vincent Poorter. Hij zou zich schuldig hebben gemaakt aan misleiding en bedrog bij het verkopen van advertenties. Dat meldt Het Financieele Dagblad dinsdag.

Volgens de stichting, die 184 gedupeerden vertegenwoordigt, beloofde Poorter klanten binnen een jaar te verlossen van hun landbouwkavels. Daarvoor moest ruim 500 euro aan ‘inrichtingskosten’ worden betaald, gevolgd door een maandelijkse 50 euro voor advertenties, verspreid via platform Makelaar in Grond. Maar Poorters klanten, van wie een twintigtal aanwezig waren in de rechtbank in Alkmaar, raakten soms meerdere duizenden euro's kwijt terwijl kopers die zich tijdens ‘succesvolle’ beleggersbijeenkomsten hadden moeten manifesteren, uitbleven.

Volgens Poorter is sprake van "een hetze", opgezet door een stichtingsbestuur met daarin meerdere lieden die in zakelijk onmin met hem leven. En dat terwijl hij, blijkens ingebrachte verklaringen van notarissen en accountants, juist te boek staat als "betrouwbaar". De rechter verwacht over zes weken met een tussenvonnis te komen, aldus de krant.

voda
0
Topman grote bank Australië weg om schandaal

Gepubliceerd op 26 nov 2019 om 07:49 | Views: 1.025

SYDNEY (AFN/BLOOMBERG) - Topman Brian Hartzer van de Australische bank Westpac heeft zijn functie neergelegd nadat de financieel dienstverlener verzeild was geraakt in een groot witwasschandaal. De bank, de op één na grootste van Australië, heeft volgens de financiële opsporingsdienst van het land op grote schaal anti-witwasregels overtreden.

Westpac wordt er van beschuldigd in totaal 23 miljoen keer wetten ter bestrijding van financiële criminaliteit hebben overtreden. In bepaalde gevallen zou de bank betalingen aan makers van kinderporno hebben gefaciliteerd. Naast veel politieke ophef heeft de kwestie ook tot een verlies van omgerekend 4,6 miljard euro aan beurswaarde geleid.

De 52-jarige Hartzer wordt tijdelijk opgevolgd door financieel topman Peter King. In de tussentijd zoekt Westpac naar een nieuwe bestuursvoorzitter. In het licht van de witwaszaak vervroegt ook voorzitter Lindsay Maxsted zijn vertrek naar begin dit jaar.
voda
0
NN beboet voor overtreden kredietregels

Gepubliceerd op 29 nov 2019 om 08:33 | Views: 0

NN Group 28 nov
35,02 0,00 (0,00%)

AMSTERDAM (AFN) - Nationale-Nederlanden Bank heeft een boete gekregen van 1,25 miljoen euro van de Autoriteit Financiële Markten (AFM) vanwege het overtreden van kredietregels. Volgens de toezichthouder werd bij het verstrekken van leningen onvoldoende informatie ingewonnen over de financiële positie van klanten. In sommige gevallen werd meer krediet verstrekt dan verantwoord was.

De AFM hield dertig klantdossiers van NN tegen het licht. Daaruit bleek dat in een aantal gevallen leningen werden verstrekt terwijl niet alle benodigde klantinformatie aanwezig was. Bij vijf klanten was de last van de lening dusdanig dat er onvoldoende geld overbleef voor het levensonderhoud. Het besluit van de AFM kan nog aan een rechter worden voorgelegd.

Het voorkomen van overkreditering is één van de prioriteiten van de AFM. Eerder werd ook al een boete opgelegd aan Santander Consumer Finance Benelux. Zeven andere kredietverstrekkers kregen een waarschuwing. In de hele markt zijn volgens de AFM tekortkomingen gesignaleerd. De toezichthouder heeft de sector begin dit jaar opgeroepen om de opgestelde leennormen te evalueren en verbeteren
haas
0
quote:

voda schreef op 29 nov 2019 om 08:39:


NN beboet voor overtreden kredietregels

Gepubliceerd op 29 nov 2019 om 08:33 | Views: 0

NN Group 28 nov
35,02 0,00 (0,00%)

AMSTERDAM (AFN) - Nationale-Nederlanden Bank heeft een boete gekregen van 1,25 miljoen euro van de Autoriteit Financiële Markten (AFM) vanwege het overtreden van kredietregels. Volgens de toezichthouder werd bij het verstrekken van leningen onvoldoende informatie ingewonnen over de financiële positie van klanten. In sommige gevallen werd meer krediet verstrekt dan verantwoord was.niemand opgepakt in de cel beland ?:):)
voda
0
Witwasonderzoek bij grootste bank Noorwegen

Gepubliceerd op 29 nov 2019 om 10:02 | Views: 196

OSLO (AFN/BLOOMBERG) - De Noorse politie is een onderzoek gestart naar mogelijke witwaspraktijken bij de grootste bank van het land, DNB ASA. Via die bank zou mogelijk geld, grotendeels afkomstig uit Namibië, via een IJslandse visserijonderneming worden witgewassen.

Het onderzoek moet uitwijzen of DNB strafbare feiten heeft gepleegd, zo meldden de betrokken Noorse autoriteiten. Het bericht over DNB komt te midden van een stroom berichten over witwaspraktijken bij Scandinavische banken. Daarbij worden onder meer de Deense Danske Bank en de Zweedse Swedbank genoemd.

IJslandse media meldden eerder deze maand dat vissersbedrijf Samherji steekpenningen betaalde aan functionarissen in Namibië om daar te mogen opereren. Tussen 2011 en 2018 zou via DNB zou meer dan 70 miljoen dollar zijn overgemaakt naar bankrekeningen op de Marshalleilanden.
voda
0
Inval bij kantoren Volkswagen om dieselfraude

Gepubliceerd op 3 dec 2019 om 18:16 | Views: 234

WOLFSBURG (AFN/BLOOMBERG) - De Duitse autoriteiten hebben invallen gedaan bij kantoren van autoconcern Volkswagen in een onderzoek naar de dieselfraude bij het bedrijf. De doorzoeking was gericht op bepaalde individuele verdachten rond het gesjoemel met uitstootwaarden van dieselauto's van Volkswagen.

De doorzoeking in Wolfsburg werd gedaan door opsporingsambtenaren van het Openbaar Ministerie van Braunschweig. Volkswagen gaf aan mee te werken met de autoriteiten, maar zei dat de beschuldigingen van de openbaar aanklager en ook het onderzoek ongegrond zijn. Het onderzoek richt zich op dieselauto's met een motor van het type EA288.

Volkswagen gaf in september 2015 toe dat het bedrijf met behulp van illegale software vals had gespeeld bij emissietesten. Daardoor leken miljoenen dieselauto's minder vervuilend dan ze waren. Het schandaal heeft het autoconcern, waar ook merken als Audi en Skoda onder vallen, inmiddels al vele miljarden aan boetes en schadevergoedingen gekost.
voda
0
'Oplossing in corruptiezaak Ericsson nabij'

Gepubliceerd op 5 dec 2019 om 11:01 | Views: 91

STOCKHOLM (AFN) - Het Zweedse Ericsson lijkt dicht bij een schikking in een omvangrijke Amerikaanse corruptiezaak. Een overeenkomst wordt waarschijnlijk deze of volgende week aangekondigd, meldden ingewijden aan persbureau Bloomberg. De Amerikaanse justitie verdenkt de maker van netwerkapparatuur van ongeoorloofde handelspraktijken in zes landen, waaronder China.

Ook beurstoezichthouder Securities & Exchange Commission (SEC) is betrokken bij de zaak. Als er wordt geschikt, zullen alle lopende onderzoeken worden gestopt, zo klinkt het. Ericsson kon de geruchten niet bevestigen maar herhaalde dat de eerder al opzij gelegde 1 miljard euro voldoende moet zijn voor de corruptiezaak. De Amerikaanse autoriteiten waren niet beschikbaar voor commentaar.

In 2013 maakte Ericsson al bekend dat het Amerikaanse onderzoek te maken heeft met betalingen in de jaren negentig voor het binnenhalen van contracten. Op de precieze details van de verdenkingen ging Ericsson niet in.
haas
0
ING heeft een schikking weten te regelen met de Italiaanse autoriteiten. ING zal 30 miljoen euro overmaken en is daarmee van verdere strafvervolging af. Wederom komen de bankiers weg met witwas fraude op een enorme schaal.
whammy
0
quote:

haas schreef op 6 dec 2019 om 10:00:


ING heeft een schikking weten te regelen met de Italiaanse autoriteiten. ING zal 30 miljoen euro overmaken en is daarmee van verdere strafvervolging af. Wederom komen de bankiers weg met witwas fraude op een enorme schaal.


Moeten bankiers op de stoel van justitie gaan zitten? want ook hier was volgens de Italiaanse Centrale Bank de controle op witwaspraktijken bij ING onvoldoende. De klantenstop blijft voorlopig wel bestaan. Ik denk dat het meer eigen belang is t.a.v. van de slechte financiële situatie bij de meeste Italiaanse banken. Leegloop moet immers ten alle tijden vermeden worden.
voda
0
'Van Lanschot verzweeg informatie voor klant'

Gepubliceerd op 8 dec 2019 om 16:29 | Views: 3.933

Van Lanschot Kempen NV 06 dec
21,40 +0,35 (+1,66%)

AMSTERDAM (AFN) - Vermogensbeheerder Van Lanschot Kempen heeft opzettelijk informatie verzwegen voor een Nederlands investeringsfonds voor mkb-bedrijven. Dat schrijft Het Financieele Dagblad op basis van een vonnis dat de zakenkrant in handen heeft.

Van Lanschot had volgens de rechter investeerder Verenigd Ondernemers Fond (VOF) moeten inlichten over een op handen zijnde verkoop van het onderdeel dat de uitgifte van een obligatielening begeleidde. Die verkoop vond nu plaats in de aanloop naar de uitgifte en daardoor werd volgens VOF de ondergrens van de emissie niet gehaald.

Volgens de investeerder kreeg het fonds veel negatieve reacties van potentiële beleggers die dachten dat Van Lanschot geen vertrouwen had in de obligatielening. Van Lanschot verweerde zich dat het niets kon zeggen omdat de informatie koersgevoelig was, maar de rechter meende dat de vermogensbeheerder dan het contract met VOF niet af had moeten sluiten.

Het vonnis maakt volgens Het Financieele Dagblad de weg vrij voor het eisen van een schadevergoeding. Die kan volgens VOF in de tientallen miljoenen euro's lopen. Van Lanschot wilde tegen de zakenkrant niet inhoudelijk reageren en stelde alleen dat de vermogensbeheerder overweegt in hoger beroep te gaan.
voda
0
Morgan Stanley krijgt boete voor manipuleren Franse obligatiemarkt

De Amerikaanse zakenbank Morgan Stanley heeft een boete van €20 mln gekregen voor prijsmanipulatie van veertien Franse staatsobligaties, acht Belgische, en futures voor de Belgische staatsschuld.

De Franse toezichthouder Autorité des Marchés Financiers (AMF) beschuldigt Morgan Stanley van pump and dump: de bank zou in juni 2015 in korte tijd veel obligaties hebben gekocht zodat de prijs steeg, om daarna alle obligaties die de bank bezat snel te verkopen.

'Extra ernstig'
'De overtreding is extra ernstig door de verfijnde manier waarop de handelaren te werk zijn gegaan', aldus de AMF in een verklaring. 'De handelaren wisten dat er op 15 juni 2015 een hoge volatiliteit en lage liquiditeit was op de markt, waardoor hun handelswijze automatisch meer impact zou hebben.'
Morgan Stanley zegt tegen de beslissing in beroep te gaan, schrijft persbureau Bloomberg. De bank zegt dat de activiteiten 'in lijn met de marktconventies' was. In een persbericht verwerpt Morgan Stanley alle beschuldigingen van de AMF. De beslissing zou een signaal zijn dat handelaren niet meer mogen hedgen of riskante beleggingen van de hand mogen doen.
Volgens de AMF waren meerdere klachten binnengekomen omdat Morgan Stanley met het snelle kopen en verkopen het Franse elektronische handelssysteem deels had ontwricht.

fd.nl/ondernemen/1327570/franse-beurs...
voda
0
Zwitserse tak HSBC schikt in Amerikaanse belastingzaak

(ABM FN-Dow Jones) De Zwitserse tak van HSBC heeft toegegeven dat het in het afgelopen decennium Amerikanen heeft geholpen met het ontduiken van belastingen en heeft hiervoor een schikking getroffen ter waarde van 192 miljoen dollar.

De boete omvat 60 miljoen dollar aan niet-betaalde belastingen als gevolg van het handelen van HSBC Private Bank, aldus de Amerikaanse autoriteiten. Daarnaast is er in de boete 71,8 miljoen voor de inkomsten die ten onrechte werden gerealiseerd door HSBC via fees op de rekeningen van de betreffende Amerikaanse belastingontduikers.

Door een schikking te treffen voorkomt HSBC verdere vervolging, maar de bank moet wel blijven samenwerken met de Amerikaanse autoriteiten om informatie te verschaffen over de belastingontduikers.

HSBC zei blij te zijn dat er nu een einde komt aan deze kwestie.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
2.114 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 101 102 103 104 105 106 | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Direct naar Forum

Markt vandaag

Kleine plussen Wall Street na handelsdeal

13 dec De aandelenbeurzen in New York zijn vrijdag dicht bij huis gebleven. Beleggers op Wall Street leken niet er... 1

  Indices

  AEX 602,86 +0,53%
  EUR/USD 1,1119 -0,57%
  Germany30^ 13.304,90 +0,17%
  Gold spot 1.475,90 0,00%
  LDN100-24h 7.370,06 +1,11%
  NY-Nasdaq Composite 8.734,88 +0,20%
  US30# 28.160,38 +0,11%

  Stijgers

  ALTICE...
  +3,00%
  TKH
  +2,02%
  Takeaw...
  +1,73%
  ASML
  +1,72%
  OCI
  +1,55%

  Dalers

  Galapagos
  -2,18%
  Kiadis...
  -1,96%
  Ordina
  -1,71%
  Alfen ...
  -1,63%
  Vastned
  -1,54%

  Nieuws Forum Meer»

  (14)

  efreddy op 14-dec-19 00:28
  (29)

  Adek 2001 op 14-dec-19 00:25
  (2)

  suske wiet op 13-dec-19 23:24
  (1)

  suske wiet op 13-dec-19 23:19
  (26)

  Kaviaar op 13-dec-19 21:37

  Column Forum Meer»

  (300)

  Call me Put op 14-dec-19 00:41
  (5)

  rene66 op 14-dec-19 00:38
  (309)

  Oboema uit Zimbabwe op 13-dec-19 09:10
  (16)

  Snugger op 13-dec-19 13:28
  (2)

  Snugger op 13-dec-19 12:48