Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Sectornieuws

Volgen
 
Klik hier om dit forumtopic te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden bij nieuwe berichten.
1.886 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 ... 91 92 93 94 95 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omlaag ↓
rauf
0
PARIJS (AFN) - Air France begint op korte termijn met de werving van cabinepersoneel voor zijn nieuwe budgettak Boost. Het vliegschema wordt de komende weken in elkaar gezet, zo schrijft de Franse krant Le Journal du Dimanche op basis van informatie van het management.

Klik hier voor meer nieuws en actuele koersinformatie over Air France-KLM

Vorige week zei topman Jean-Marc Janaillac van Air France-KLM dat het plan is nog dit najaar te beginnen met met een nieuwe, goedkopere dochtermaatschappij in Frankrijk. Boost moet Air France helpen marktaandeel terug te winnen op routes waar de concurrentie van prijsvechters en rivalen uit het Midden-Oosten het zwaarst is.

Boost wordt geen echte prijsvechter, maar door de inzet van goedkoper cabinepersoneel kunnen tickets wel tegen scherpere prijzen worden aangeboden. Het personeel van Air France is vooralsnog sceptische over de plannen. De eerste vluchten dit najaar zullen nog beperkt blijven tot Europa.


Hoop dat koers morgen weer omhoog schiet naar €9,70 regionen :)
voda
0
Ryanair slaat handen ineen met Air Europa

Gepubliceerd op 23 mei 2017 om 13:59 | Views: 408

Air France-KLM 16:07
9,46 +0,14 (+1,47%)

DUBLIN (AFN) - Luchtvaartmaatschappij Ryanair gaat tickets verkopen naar verre bestemmingen voor haar Spaanse branchegenoot Air Europa. Dat meldde het bedrijf dinsdag. Het is de bedoeling dat de Ierse prijsvechter later dit jaar ook aansluitende vluchten gaat aanbieden tussen Madrid en andere Europese steden.

In eerste instantie gaat het om twintig bestemmingen van Air Europa in Noord- en Latijns-Amerika. Ryanair praat ook met andere luchtvaartmaatschappijen over samenwerking op het gebied van verre vluchten. Zelf heeft het bedrijf geen vliegtuigen die zulke lange afstanden kunnen overbruggen.

Ryanair maakte vorige week al bekend dat het tickets gaat verkopen met overstapmogelijkheden binnen het eigen routenetwerk in Rome. Tot dusver bood de prijsvechter alleen losse vluchten aan. Wie door wilde vliegen naar een andere bestemming, moest een apart ticket kopen en opnieuw inchecken.

Air Europa ziet door de samenwerking met Ryanair kans zijn aanbod te vergroten met doorverbindingen vanuit Madrid naar ruim vijftig bestemmingen in Europa. De Spaanse luchtvaartmaatschappij is lid van de luchtvaartalliantie SkyTeam, waarin Air France en KLM de grootste Europese spelers zijn.
voda
0
Kosten computerstoring British Airways mogelijk 100 miljoen euro

Analisten Citi berekenden verlies aan omzet en compensatie gedupeerden.

(ABM FN-Dow Jones) De technische storing waarmee British Airways dit weekend kampte, kan leiden tot een kostenpost van zo'n 100 miljoen euro voor moederbedrijf International Consolidated Airlines Group. Dit berekende Citigroup maandag in een analistenrapport.

Afgelopen weekend werd de Britse lichtvaartmaatschappij getroffen door een "grote systeemfout", waardoor alle vluchten werden geannuleerd vanaf de Londense luchthavens Heathrow en Gatwick. De timing was ongelukkig want de Britten hadden een lang weekend vanwege een bank holiday op maandag.

"We schatten in dat zo'n 175.000 passagiers zijn geraakt door geannuleerde vluchten", schreven de analisten van Citi. "Dit betekent circa 100 miljoen euro minder inkomsten, opgedeeld in 40 miljoen euro aan verloren omzet in één dag en 60 miljoen euro aan compensaties voor klanten."

Op basis van Europese regels hebben passagiers recht op compensatie wanneer hun vlucht meer dan drie uur is vertraagd als gevolg van een probleem bij de luchtvaartmaatschappij, zoals technische storingen. Dit bedrag kan verder oplopen op basis van de vluchtduur en het aantal uren vertraging.

"Daarnaast zijn er mogelijk aanvullende kosten voor hotelovernachtingen en voor voedsel en drankjes", aldus de Citi-strategen.

Een woordvoerster van British Airways verklaarde dat de luchtvaartmaatschappij zich zal houden aan de Europese regelgeving. Het is nog niet duidelijk in hoeverre getroffen passagiers worden gecompenseerd. Een woordvoerder van IAG kon nog niet zeggen hoe hoog de kosten vanwege het incident op zullen lopen.

Vorig jaar zomer overkwam het Amerikaanse Delta Air Lines hetzelfde. Door een technische storing werden dagenlang vluchten gecanceld. De problemen kostten de luchtvaartmaatschappij uiteindelijk zo'n 150 miljoen dollar, wat druk zette op de resultaten in het derde kwartaal van 2016.

In het aandeel International Consolidated Airlines Group werd maandag niet gehandeld vanwege de bank holiday in het Verenigd Koninkrijk. Elders in Europa hielden luchtvaartaandelen de verliezen beperkt. Air France-KLM en Deutsche Lufthansa verloren beide minder dan een half procent in een dunne handel.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

(END) Dow Jones Newswires
VPC
0
Koersdoel omhoog naar 10,50 euro.

(ABM FN-Dow Jones) S&P Equity Research heeft het advies voor Air France-KLM verhoogd van Verkopen naar Houden en het koersdoel opwaarts bijgesteld van 7,00 naar 10,50 euro. Dit bleek dinsdag uit een analistenrapport.

Analist Firdaus Ibrahim merkte daarin op dat de druk op de omzet per eenheid afneemt, er een robuuste vraag naar luchtvervoer is en er positieve effecten zijn van kostenbesparingen en verhoging van efficiency.

Die combinatie leidt voor de marktvorser tot licht optimistische vooruitzichten. Hij verhoogde zijn taxaties voor de winst per aandeel voor 2017 en 2018.

De korting op het aandeel ten opzichte van sectorgenoten is volgens hem gerechtvaardigd vanwege de lagere EBITDA-marge. Ibrahim merkte verder op dat de positieve ontwikkelingen al zijn in geprijsd, waarbij het aandeel sinds begin dit jaar met 90 procent is gestegen en er weinig opwaarts potentieel overblijft.

Op een gemengd Damrak noteerde het aandeel Air France-KLM dinsdag 0,4 procent hoger op 9,88 euro.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires

May 30, 2017 06:01 ET (10:01 GMT)
voda
0
Ryanair boekt hogere winst

Ierse luchtvaartmaatschappij voorziet ook meer winst voor lopend boekjaar.

Ryanair heeft in het op 31 maart geëindigde gebroken boekjaar meer winst op een eveneens hogere omzet geboekt, en voorziet voor het lopende boekjaar opnieuw een winststijging. Dit maakte de Ierse budgetmaatschappij dinsdag voorbeurs bekend.

De omzet steeg met 2 procent naar ruim 6,6 miljard euro en de nettowinst steeg met 6 procent naar 1,3 miljard euro. Het aantal passagiers van de prijsvechter nam met 13 procent toe tot 120,0 miljoen reizigers en de bezettingsgraad kwam uit op 94 procent.

Ryanair slaagde er in de kosten per eenheid met 11 procent terug te brengen. Exclusief brandstofkosten daalden de kosten per eenheid met 5 procent.

De nettomarge steeg met 1 procentpunt naar 20,0 procent.

"We zijn blij dat we een winststijgingen hebben kunnen realiseren, ondanks moeilijke marktomstandigheden met een serie van veiligheidsincidenten in Europese steden, capaciteitstoename op de Europese markten en een scherpe daling van het Britse pond na de keuze van het Britse volk voor een Brexit", zei CEO Michael O'Leary in een toelichting.

Outlook

Bestuursvoorzitter O'Leary meldde dat de winstgroei mede te danken was aan lagere tarieven. De in passagiers gemeten grootste luchtvaartmaatschappij van Europa voorziet voor het lopende boekjaar een groei van het aantal passagiers met 8 procent tot 130 miljoen reizigers, een verdere daling van de tickerprijzen met 5 tot 7 procent als gevolg van het zwakkere Britse pond en aanhoudende overcapaciteit in Europa.

Ryanair voorziet voor dit jaar een daling van de brandstofrekening met 70 miljoen euro en een stijging van de winst naar 1,40 miljard tot 1,45 miljard euro.(ABM FN-Dow Jones)

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires
voda
0
Vraag naar vliegreizen groeit meest in 6 jaar

Gepubliceerd op 1 jun 2017 om 19:58 | Views: 58

Air France-KLM 17:39
10,25 +0,20 (+1,99%)

CANCUN (AFN) - De vraag naar vliegreizen is in april gegroeid in het hoogste tempo in zes jaar tijd. Passagiers legden bij elkaar 10,7 procent meer kilometers af in het vliegtuig dan een jaar eerder. Dat blijkt uit donderdag gepubliceerde cijfers van de internationale branchevereniging IATA, waarvan de leden bijeen zijn voor hun jaarvergadering in de Mexicaanse badplaats Cancun.

De groei laat volgens IATA zien dat het economisch beter gaat, maar ook de nog altijd dalende prijzen van vliegtickets dragen bij aan de sterk toenemende vraag. Doordat het stoelaanbod een stuk minder sterk toenam (7,1 procent), zaten de vliegtuigen gemiddeld een stuk voller dan in april vorig jaar.

De bezettingsgraad kwam uit op 82 procent, wat een record is voor de maand april.
Het laptopverbod op routes tussen de Verenigde Staten en tien luchthavens in het Midden-Oosten en Afrika, heeft zich in april wel doen voelen. Met name zakelijke passagiers lijken die verbindingen te mijden, aldus IATA. Uitbreiding van het verbod naar vluchten tussen de VS en Europa zou volgens de brancheorganisatie nog ingrijpendere gevolgen hebben. De schade kan oplopen tot naar schatting 1,4 miljard dollar.

Europa liet in april een bovengemiddelde groei van 14 procent zien. Alleen in Afrika, een relatief kleine markt, viel het groeicijfer met meer dan 15 procent nog hoger uit. In zowel Azië als Midden-Oosten nam de vraag met een kleine 11 procent toe. Luchtvaartmaatschappijen in Latijns-Amerika zagen het passagiersvervoer met bijna 12 procent toenemen, in Noord-Amerika bleef de groei beperkt tot minder dan 7 procent.
voda
0
Fors meer Europese vliegtuigpassagiers

Gepubliceerd op 6 jun 2017 om 12:09 | Views: 510

Air France-KLM 15:54
10,78 +0,46 (+4,41%)

BRUSSEL (AFN) - Het aantal vliegtuigpassagiers in Europa is in april met ruim 14 procent toegenomen ten opzichte van dezelfde maand vorig jaar. Die groei kwam onder meer doordat april vorig jaar een slechte maand was door de nasleep van de aanslagen in Brussel en stakingen van de luchtverkeersleiding in Frankrijk.

Bovendien viel Pasen vorig jaar in maart en dit jaar in april, zo bleek uit dinsdag gepubliceerde cijfers van de Europese luchthavenbrancheorganisatie ACI Europe.

De aanslagen van Brussel, waardoor de luchthaven Zaventem een tijd niet op volle capaciteit draaide, is goed te zien in de groeicijfers van België. Ten opzichte van april vorig jaar vlogen er dit jaar in april ruim 45 procent meer mensen.
Ook luchtvracht deed het beter dan vorig jaar. Er werd 5,6 procent meer vracht vervoerd. Het aantal vluchtbewegingen steeg met ruim 4 procent.
voda
0
Straf dreigt bij staatssteun luchtvaart

Gepubliceerd op 7 jun 2017 om 11:34 | Views: 821

Air France-KLM 16:10
10,84 +0,12 (+1,12%)

BRUSSEL (AFN) - Vliegmaatschappijen van buiten de EU die (financiële) steun van hun overheid krijgen kunnen in de toekomst op sancties rekenen. De Europese Commissie presenteert deze week een voorstel dat oneerlijke concurrentie moet tegengaan. Als dat wordt aangetoond, kunnen boetes of intrekking van landingsrechten volgen, aldus ingewijden.

Luchtvaartmaatschappijen in Europa dringen al langer aan op maatregelen tegen vermeende staatssteun voor bijvoorbeeld Emirates, Etihad Airways en Qatar Airways. EU-transportcommissaris Violeta Bulc is al een tijd in gesprek met maatschappijen uit onder meer de Golfregio, maar dat heeft nog niets tastbaars opgeleverd.

Europarlementariër Matthijs van Miltenburg (D66) is blij met het voorstel. ,,Nieuwe regels zijn hard nodig om te voorkomen dat duizenden banen in de Europese luchtvaart op de tocht komen te staan. Alleen zo kunnen we de toekomst van maatschappijen als KLM veiligstellen.” Het stelt Van Miltenburg tevreden dat afzonderlijke maatschappijen en EU-lidstaten in de toekomst ook afzonderlijk een klacht kunnen indienen.
voda
0
Sterke groei passagiersvervoer Lufthansa

Ook vrachtvervoer gestegen.

(ABM FN-Dow Jones) Lufthansa Group heeft het aantal passagiers en het vrachtvolume in mei ten opzichte van een jaar geleden zien toenemen. Dit maakte het Duitse luchtvaartconcern maandag bekend.

Het aantal passagiers steeg in de afgelopen maand met 18,7 procent op jaarbasis tot 11,6 miljoen reizigers. Het aantal ingezette stoelkilometers steeg met 12,2 procent, terwijl het aantal verkochte kilometers met 16,2 procent toenam, waardoor de bezettingsgraad met 2,7 procentpunt steeg naar 79 procent.

Het vrachtvervoer steeg in mei met 7,2 procent bij een stijging van de capaciteit met 0,8 procent, zodat de beladingsgraad met 4 procentpunt toenam tot 67,8 procent.

De stijging van het aantal passagiers deed zich het sterkst voor bij de regionale maatschappijen Eurowings en Brussels Airlines. Ook bij luchtvaartmaatschappijen Lufthansa en Austrian Airlines was er flinke groei, maar bij Swiss was de toename van het aantal passagiers slechts zeer minimaal.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires
voda
0
Computerstoring kost BA tientallen miljoenen

Gepubliceerd op 15 jun 2017 om 14:07 | Views: 325

LONDEN (AFN) - De enorme computerstoring in het weekeinde na Hemelvaart gaat British Airways volgens een eerste schatting zo'n 80 miljoen pond (91 miljoen euro) kosten. Dat heeft Willie Walsh, de hoogste baas van moederbedrijf IAG, donderdag gezegd tijdens de jaarlijkse aandeelhoudersvergadering.

Een stroomstoring legde op zaterdag 27 mei het computernetwerk van BA volledig plat. Enkele honderden vluchten moesten worden geannuleerd of liepen zware vertraging op. Vele duizenden passagiers waren daarvan de dupe. Walsh bood hen donderdag zijn verontschuldigingen aan. ,,Ik weet dat het een vreselijke ervaring was voor veel van onze klanten en dat spijt ons echt'', zei hij.

De topman zei dat alles in het werk wordt gesteld om de getroffen passagiers zo snel mogelijk compensatie te bieden. Volgens Europese regelgeving hebben zij recht op een schadevergoeding die kan oplopen tot 600 euro als zij door de storing meer dan drie uur te laat op hun bestemming zijn aangekomen. Voor kortere vluchten gelden lagere bedragen.

726 vluchten

Volgens Walsh zijn in totaal 726 vluchten komen te vervallen. Een onafhankelijk onderzoek moet uitwijzen wat er precies is misgegaan. BA-topman Alex Cruz zei op de dag zelf al dat de storing was veroorzaakt door een probleem met de elektriciteitsvoorziening in een van de datacentra van de luchtvaartmaatschappij op de Londense thuisbasis Heathrow.

De Britse luchtvaartmaatschappij kreeg donderdag te maken met een nieuwe storing, ditmaal in het bagagesysteem op Heathrow. Duizenden passagiers moesten daardoor zonder koffer op reis. Ook branchegenoten als American Airlines, Virgin Atlantic en Emirates kampten met dat ongemak.
voda
0
Qatar Airways wil belang in American Airlines

Gepubliceerd op 22 jun 2017 om 14:36 | Views: 370

Air France-KLM 16:06
11,14 +0,13 (+1,13%)

DALLAS (AFN) - Luchtvaartmaatschappij Qatar Airways wil een belang nemen van 10 procent in haar branchegenoot en samenwerkingspartner American Airlines. Dat maakte het Amerikaanse bedrijf donderdag bekend. Het benadrukte daarbij dat het niet om de investering heeft gevraagd.

Qatar Airways wil het belang kopen op de aandelenmarkt, voor een bedrag van ruim 800 miljoen dollar (720 miljoen euro). Daarvoor is wel eerst toestemming nodig van de mededingingsautoriteiten, maar ook van American Airlines zelf.

Als Qatar Airways inderdaad aandeelhouder wordt, verandert dat volgens American Airlines niets aan de houding van het bedrijf ten aanzien van branchegenoten in het Midden-Oosten. Die liggen ook in de Verenigde Staten vaak onder vuur omdat zij niet op een eerlijke manier zouden concurreren.

Meepraten

American Airlines is ook niet van plan de Arabieren te laten meepraten over zijn toekomstplannen. Evenmin hoeven zij te rekenen op een plek aan de bestuurstafel. Verder wijst de grootste luchtvaartmaatschappij van de VS erop dat buitenlandse investeerders niet meer dan een kleine 25 procent van de aandelen mogen bezitten.

Qatar Airways heeft al een belang van zo'n 20 procent in de Brits-Spaanse luchtvaartgroep IAG, het moederbedrijf van onder meer British Airways en Iberia. Die twee maatschappijen behoren, net als Qatar Airways en American Airlines, tot het wereldwijde samenwerkingsverband Oneworld.
voda
0
Ryanair vervoert meer passagiers

Bezettingsgraad eveneens hoger.

(ABM FN-Dow Jones) Ryanair heeft in juni meer passagiers vervoerd, waarbij de bezettingsgraad van de vliegtuigen van de Ierse prijsvechter ook toenam ten opzichte van een jaar terug. Dit maakte de luchtvaartmaatschappij dinsdag bekend.

Ryanair vervoerde gedurende afgelopen maand 11,8 miljoen passagiers. Dat is 12 procent meer dan de 10,6 miljoen passagiers die in juni 2016 via de luchtvaartmaatschappij vlogen. De bezettingsgraad steeg van 94 naar 96 procent.

Volgens chief marketing officer Kenny Jacobs is de toename te danken aan de lagere ticketprijzen en het klantenprogramma Always getting better.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires
voda
0
Sterke groei luchtvrachtvervoer - IATA

Volumegroei deed zich voor bij maatschappijen uit alle continenten.

(ABM FN-Dow Jones) Het luchtvrachtvervoer heeft in mei een sterke groei doorgemaakt en dat gebeurde bij luchtvrachtvervoerders uit alle continenten. Dit maakte wereldluchtvaartorganisatie IATA woensdag bekend.

Het vrachtvolume, gemeten in verkochte tonkilometers steeg op jaar basis met 12,7 procent. In april bedroeg de groei nog 8,7 procent en het vijfjaarsgemiddelde groeicijfer bedroeg 3,8 procent. De ingezette vrachtcapaciteit nam in mei met 5,2 procent toe.

De sterke groei naar luchtvrachtvervoer is volgens IATA te danken aan de groei van de wereldhandel, die zich vooral vertaalde in een flinke toename van exportorders. Niettemin denkt de organisatie dat de piek geweest is, maar voorziet toch een robuuste groei van de vervoersvraag van 8 procent in het derde kwartaal.

De luchtvervoersgroei bij maatschappijen uit de drie grootste continenten wat volume betreft, achtereenvolgens Azië/Pacific, Europa en Noord-Amerika, lag in alle gevallen boven de 10 procent. De volumegroei was het grootst bij maatschappijen in Afrika met 27,6 procent, terwijl de toename in Latijns-Amerika met 6,7 procent het laagst was.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires
voda
0
Margeverbetering Delta Air Lines in tweede kwartaal

Stijging van 200 basispunten.

(ABM FN-Dow Jones) Delta Air Lines heeft de marges in het tweede kwartaal zien verbeteren. Dit meldde de Amerikaanse partner van Air France-KLM woensdag.

De operationele marge zou in het tweede kwartaal met 200 basispunten zijn verbeterd naar 18 tot 19 procent, wat iets beter is dan de 17 tot 19 procent die Delta Air Lines voorspelde bij de cijfers over het eerste kwartaal. De margeverbetering kwam tot stand ondanks een afschrijving van 125 miljoen dollar vanwege operationele onderbrekingen door een storm in Atlanta in april.

De vliegtuigmaatschappij rekent voor het kwartaal verder op een 2,5 procent hogere omzet per eenheid, waar eerder een bandbreedte van 1 tot 3 procent was voorzien. De omzet uit luchtvracht is vermoedelijk toegenomen naar 1,55 miljard tot 1,65 miljard dollar.

Volgende week zal het concern volledige tweede kwartaalcijfers vrijgeven.

Het aandeel Delta Air Lines steeg woensdagmiddag 0,6 procent op 54,39 dollar.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires
voda
0
EasyJet vervoert wederom meer passagiers

In juni stijging van ruim elf procent.

(ABM FN-Dow Jones) Luchtvaartmaatschappij EasyJet heeft in juni wederom meer passagiers vervoerd. Dit bleek donderdag voorbeurs uit de maandelijkse vervoerscijfers van de Britse prijsvechter.

Het passagiersvervoer steeg vorige maand met 11,3 procent op jaarbasis tot een totaal van 7,7 miljoen. In mei was nog sprake van een stijging van het passagiersvervoer met 9,5 procent tot 7,5 miljoen.

De bezettingsgraad van EasyJet steeg ook in juni, van 94,1 naar 94,8 procent.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires
voda
0
Vraag naar vliegreizen blijft sterk stijgen

Gepubliceerd op 6 jul 2017 om 13:41 | Views: 447

Air France-KLM 16:14
12,42 +0,27 (+2,22%)

GENÈVE (AFN) - De wereldwijde vraag naar vliegreizen is in mei sterk blijven toenemen. Passagiers legden 7,7 procent meer kilometers af per vliegtuig dan een jaar eerder. Dat blijkt uit donderdag gepubliceerde vervoersstatistieken van de internationale brancheorganisatie IATA.

De groei is daarmee niet zo sterk als in april, toen de vraag een kleine 11 procent hoger lag dan een jaar eerder. Toch spreekt IATA van een ,,solide'' stijging. Ook voor de komende vakantieperiode is de brancheorganisatie optimistisch gestemd. De nog altijd dalende ticketprijzen blijven de vraag stimuleren.

Na de zomerperiode worden de vooruitzichten wel troebeler, waarschuwt topman Alexandre de Juniac. Hij wijst met name op het gevaar van handelsbarrières en inreisbeperkingen. Ook is het maar de vraag of de prijzen nog verder omlaag kunnen, omdat luchtvaartmaatschappijen hun kosten voor onder meer brandstof zien oplopen.
voda
0
Passagiersvervoer Lufthansa naar recordniveau

Op maandbasis vervoert luchtvaartmaatschappij 12 miljoen passagiers.

(ABM FN-Dow Jones) Lufthansa Group heeft in de eerste zes maanden van 2017 een record aantal passagiers vervoerd. Dat meldde de Duitse luchtvaartmaatschappij dinsdag.

Lufthansa vervoerde in de eerste helft van het jaar circa 60 miljoen passagiers, een stijging van 17,2 procent ten opzichte van dezelfde periode een jaar eerder. De bezettingsgraad steeg daarbij met 2,7 procentpunt tot 79,0 procent.

Het vrachtvervoer, gerekend naar omzet per ton per kilometer, steeg in de eerste zes maanden van 2017 met 7,1 procent bij een stijging van de capaciteit met 2,9 procent, zodat de beladingsgraad met 2,7 procentpunt toenam tot 69,0 procent.

Het aantal passagiers dat Lufthansa in juni vervoerde, steeg op jaarbasis 18,0 procent tot 12,0 miljoen. De capaciteit steeg met 12,3 procent, terwijl het aantal verkochte kilometers met 15,9 procent toenam, waardoor de bezettingsgraad met 2,6 procentpunt steeg naar 82,8 procent.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires
voda
0
American Airlines meldt recordvervoer in juni

Luchtvaartmaatschappij voorziet sterkere omzetgroei in tweede kwartaal.

(ABM FN-Dow Jones) American Airlines heeft in juni in stoelmijlen gemeten een recordmaand achter de rug en verwacht ook het tweede kwartaal flinke groei van de omzet per beschikbare kilometer. Dit meldde 's werelds grootste luchtvaartmaatschappij uit Fort Worth woensdag.

Het passagiersvervoer van American Airlines steeg afgelopen maand op jaarbasis met 0,8 procent op jaarbasis tot ruim 21,0 miljard betaalde passagiersmijlen. Omdat de capaciteit met 1,1 procent toenam tot bijna 24,9 miljard stoelmijlen daalde bezettingsgraad met 0,2 procentpunt tot 84,7 procent.

De vervoersgroei deed zich voor op alle internationale routes en dan vooral op de trans-Atlantische routes en vluchten naar en vanuit de regio Azië/Pacific, terwijl het continentale en regionale binnenlandse vervoer juist kromp.

Het vrachtvervoer van American Airlines steeg in juni met 16,4 procent naar 235,9 miljoen vrachttonmijlen.

American Airlines verwacht voor het tweede kwartaal een groei van de omzet per gevlogen stoelmijl op jaarbasis van 5 tot 6 procent, waar eerder werd uitgegaan van 3,5 tot 5,5 procent. Deze verhoging van de outlook hangt samen met verbeterde gemiddelde opbrengsten op het passagiersvervoer. De bandbreedte voor de verwachte marge voor belastingen werd versmald van 12 tot 14 procent naar 13 tot 14 procent.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires
1.886 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 ... 91 92 93 94 95 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Direct naar Forum

Air France-KLM Meer »

Koers 10,265   Verschil +0,05 (+0,44%)
Laag 10,035   Volume 2.434.545
Hoog 10,330   Gem. Volume 2.610.870
16-okt-19 17:35
label premium

Air France-KLM: turbulenties

Het laatste advies leest u als IEX Premium-lid

Inloggen Ontdek Premium