Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

sectornieuws

Volgen
 
Klik hier om dit forumtopic te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden bij nieuwe berichten.
339 Posts
Pagina: «« 1 2 3 4 5 6 ... 17 »» | Laatste | Omlaag ↓
 1. [verwijderd] 17 januari 2008 00:12
  Meeeerrrrrrr baggerwerk:

  "The Malta Freeport will be receiving an investment injection of €130 million (Lm55.77 million) and the company managing it has committed itself to create 500 new jobs over the next five years.
  The new investment will include the reclamation of land to extend the marshalling yard by 130,000 square metres. Dredging will also take place to increase the water's depth and enable bigger container ships to berth."

  www.timesofmalta.com/articles/view/20...

  Peter


 2. forum rang 10 voda 3 februari 2008 19:51
  Baggeraar levert 'de wereld' op
  ROTTERDAM - Baggeraar Van Oord heeft 'de wereld' opgeleverd. Voor de kust van Dubai heeft de waterbouwer het landaanwinningsproject The World opgespoten, een groep van driehonderd eilanden in de vorm van de continenten van de wereld. Dat heeft Van Oord zondag bekendgemaakt.

  'The World' bestaat uit een groep van driehonderd eilanden in de vorm van de continenten van de wereld. FOTO ANP Het project beslaat in totaal een oppervlakte van 9 bij 7 kilometer en ligt 4 kilometer uit de kust van het oliestaatje. De baggeraars hadden iets meer dan vier jaar nodig om water te veranderen in land. In oktober 2003 begon Van Oord aan de klus, waarbij vijftien sleephopperzuigers zijn ingezet, die in totaal 320 miljoen kubieke meter zand hebben opgezogen en opgespoten.
  ,,Ter illustratie: Dat is een Chinese Muur van 2 meter breed en 4 meter hoog rond de hele wereld'', aldus de baggeraar. De eilandengroep is evenals de Chinese Muur vanuit de ruimte te zien.

  (ANP)

  Voor een foto zie link:

  www.ad.nl/economie/article2021427.ece
 3. [verwijderd] 5 februari 2008 07:14
  Mogelijke nieuwe klus voor Boskalis?

  Balkenende ijvert voor 'Tulpeiland'
  4 februari 2008, 21:20 uur | FD.nl
  Het innovatieplatform onder leiding van premier Balkenende gaat zich inzetten voor een nieuw kunstmatig 'tulpeiland' voor de kust. Het eiland zou gebruikt kunnen worden om energie op te wekken. Dat kan door het creëren van verschil in waterstand, waardoor met waterkracht elektriciteit kan worden opgewekt.


  Dit idee van het Innovatieplatform, een denktank van de regering, wordt dit jaar verder uitgewerkt. In het verleden zijn plannen voor nieuwe eilanden steeds gesneuveld, maar tijdens een conferentie maandag in Scheveningen bleken experts te denken dat het tij gekeerd is.

  De kosten voor het winnen van land op water zijn in de loop van de tijd flink omlaag gegaan en op land zijn de grondprijzen flink gestegen. Bovendien vergroten ook de gestegen olieprijzen de kansen van plannen voor alternatieve energie.

  Balkenende nodigde in een toespraak het bedrijfsleven uitdrukkelijk uit om ook met ideeën hiervoor te komen. 'We moeten groot durven denken, want de vraagstukken waar we als samenleving voor staan zijn ook groot', zei Balkenende.

  Zandmotor

  Nederland heeft een naam hoog te houden na inpoldering, afsluitdijk en deltawerken, aldus de premier. 'Groot denken heeft ons veel opgeleverd en bovendien heeft het ons economisch geen windeieren gelegd. We moeten de schakel nu niet doorbreken, maar overgaan tot actie.'

  Een nieuw eiland op zee is overigens een van de vier ideeën die verder uitgewerkt dienen te worden. De conferentie in Scheveningen vond ook drie andere projecten van belang. Het meest dichtbij lijkt het uitbreiden van de kust voor Zuid Holland met zand.

  Staatssecretaris Tineke Huizinga (Waterstaat) denkt dat de provincie nog dit jaar met een voorstel kan komen voor wat genoemd werd de 'zandmotor'.

  Waddengebied

  Ook de nodige 'opknapbeurt' van de Afsluitdijk kan bezien worden in samenhang met plannen voor recreatie, natuurontwikkeling en duurzame energie, aldus de staatssecretaris.

  Verder in de tijd lijkt het plan te liggen om in Zeeland te komen tot een soort waddengebied.
 4. [verwijderd] 5 februari 2008 10:40
  Baggeren met De Balk
  [AJK] Wat kun je als belegger heerlijk fantaseren over landaanwinning in de Noordzee. Of het nou een tulp wordt of een wietplant, Van Oord en Ballast Nedam mogen van mij vandaag nog alles wat varen en baggeren kan het (nu nog) ruime sop kiezen.

  Gisteren in Het Journaal, premier Jan-Peter Balkenende was te gast/of zat de vergadering voor van het Innovatieplatform over bouwen in de Noordzee.

  player.omroep.nl/?aflid=6437093

  Noemt u alle bedrijven maar op die kunnen profiteren als Nederland een new frontier in de Noordzee legt. De baggeraars, de bouwbedrijven, de infrastructuurbureaus, de financials natuurlijk, de energieleveranciers; nou ja, wie niet? Levert misschien ook een zwik nieuwe mooie beursbedrijven op, om het dicht bij huis te houden.

  Groot Denken en Ambities, daar kun je als belegger wat mee. Goed dat de premier hier zijn politieke gewicht achter zet.

  www.innovatieplatform.nl/


  iexredactie.beloggen.nl/pages/Topic.a...
 5. [verwijderd] 27 februari 2008 08:06
  Voor wat het waard is:

  Een informatieve site voor de sector waarin Boskalis, en ook Smit Internationale, actief zijn:

  www.sandandgravel.com

  Met dagelijkse nieuws, updates en gegevens over tenders en contracts. Leuk om te lezen, actueel en het geeft meer inzicht in de indrukwekkende wereld waarin Boskalis werkzaam is.
339 Posts
Pagina: «« 1 2 3 4 5 6 ... 17 »» | Laatste |Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Direct naar Forum

Boskalis Westminster Koninklijke Meer »

Koers 16,640   Verschil -0,80 (-4,59%)
Laag 16,550   Volume 296.895
Hoog 17,180   Gem. Volume 357.917
29 mei 2020 17:35
label premium

Boskalis: Opvallend positief

Het laatste advies leest u als IEX Premium-lid

Inloggen Ontdek Premium

Gerelateerde Video's

 1. video thumbnail

  Boskalis: Kopen of Verkopen?

  13 maart 2018 21:47 - Vimeo

 2. video thumbnail

  Arend Jan Kamp over cijfers Boskalis

  6 maart 2018 16:04 - Vimeo

 3. video thumbnail

  HAL Trust: Tijd om in te stappen?

  24 november 2017 17:39 - Vimeo

 4. video thumbnail

  Boskalis: weer aan boord?

  12 juni 2017 21:59 - Vimeo

 
Quotedata: Amsterdam realtime by Euronext, other realtime by Cboe Europe Ltd.   US stocks: by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15min delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by VWD Group Crypto data by Crypto Compare