Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

sectornieuws

Volgen
 
Klik hier om dit forumtopic te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden bij nieuwe berichten.
317 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 8 9 10 11 12 13 14 15 16 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omlaag ↓
voda
0
Van Oord krijgt windklus voor kust Liverpool

Gepubliceerd op 24 jun 2015 om 13:31 | Views: 1.412

ROTTERDAM (AFN) - Bagger- en bouwbedrijf Van Oord gaat de funderingen installeren voor het Britse offshore windpark Burbo Bank Extension. Daarover heeft het Nederlandse bedrijf een contract getekend met het Deense DONG Energy. Dat meldde Van Oord woensdag, zonder financiële details te verstrekken.

Van Oord plaatst in totaal 32 molenfunderingen voor het project. Daarnaast brengen de Nederlanders de steenbescherming aan en regelen ze het transport van dit alles vanuit de Duitse, Deense en Britse havens waar de funderingen vandaan komen. De installatiewerkzaamheden vinden volgend jaar in de zomer plaats.

Het windpark ligt 8 kilometer voor de Britse kust in Liverpool Bay. De windmolens van het park moeten meer dan 180.000 Britse huishoudens van stroom gaan voorzien.
Peter€€€
0
Boskalis verwerft baggergerelateerde contracten ter waarde van EUR75 mln in Afrika

Donderdag 25 juni 2015 08:32
AMSTERDAM (Dow Jones)--Koninklijke Boskalis Westminster nv (BOKA.AE) heeft baggergerelateerde contracten ter waarde van EUR75 miljoen in Afrika verworven, meldt het concern donderdag voorbeurs in een persbericht.
Het betreft meerdere contracten, waaronder een van opdrachtgever Angola LNG Ltd. verkregen contract in Angola, waarbij de werkzaamheden in het derde kwartaal van 2015 van start gaan en eind 2017 zullen zijn afgerond.
Van Gabon Special Economic Zone Mineral PORT S.A is in verband met de aanleg van een ijzerertsterminal in de haven van de Gabonese hoofdstad Libreville een contract verworven voor bagger- en landaanwinningswerkzaamheden. In het derde kwartaal van 2015 gaat dit project van start, en de oplevering wordt in het vierde kwartaal van 2015 verwacht.
Verder heeft Boskalis een contract getekend met Agence Nationale des Affaires Maritimes in Senegal voor onderhoudsbaggerwerk in de Casamance. Dit project gaat in juli 2015 van start en zal naar verwachting voor het einde van dit jaar zijn afgerond.
voda
0
Offshorebedrijf Technip schrapt 6000 banen

Gepubliceerd op 7 jul 2015 om 09:23 | Views: 3.352

PARIJS (AFN/BLOOMBERG) - De Franse dienstverlener aan de olie- en gasindustrie Technip zet flink het mes in zijn personeelsbestand. Er komen in totaal 6000 banen te vervallen bij het bedrijf. Dat betekent dat grofweg een op de zes werknemers moet vertrekken. De vloot wordt ingekrompen van 36 naar 23 schepen.

Aanleiding voor de stevige ingreep is de nog altijd flink lagere prijs die voor ruwe olie worden betaald in vergelijking met vorig jaar. Veel energiebedrijven hebben daardoor investeringen in de ontginning van nieuwe olie- en gasvoorraden op de lange baan geschoven, omdat ze bij het huidige prijsniveau te weinig rendement opleveren.

Offshoredienstverleners, waaronder ook Nederlandse ondernemingen als Fugro, Boskalis en SBM Offshore, hebben het daardoor eveneens moeilijk. Bij Europees marktleider Technip is volgens topman Thierry Pilenko een ,,majeure aanpassing'' van de capaciteit noodzakelijk. ,,Wij gaan niet zitten wachten tot de prijzen weer omhoog gaan'', zei hij.

De maatregelen moeten de kosten bij het offshorebedrijf structureel met 830 miljoen euro verlagen. Technip neemt een eenmalige last van 650 miljoen euro om de kosten van de reorganisatie te dekken.
voda
0
Grote baggeropdracht in Taiwan voor Van Oord

Gepubliceerd op 13 aug 2015 om 11:46 | Views: 2.125

ROTTERDAM (AFN) - Baggerbedrijf Van Oord heeft een contract ter waarde van 130 miljoen euro binnengehaald. Het betreft een opdracht in de Taiwanese haven van Kaohsiung. Dat maakte het bedrijf donderdag bekend.

Van Oord gaat voor de uitbreiding van de haven baggeren en 37 miljoen kubieke meter zand opspuiten. De voorbereidingen zijn inmiddels begonnen en naar verwachting zijn de werkzaamheden in januari 2018 afgerond.
voda
0
Winstsprong voor Belgische rivaal Boskalis

Gepubliceerd op 28 aug 2015 om 07:38 | Views: 3.255

BRUSSEL (AFN) - Baggeraar DEME heeft een goed eerste halfjaar achter de rug. De Belgische concurrent van Boskalis en Van Oord zag de omzet iets afnemen tot 1,22 miljard euro, maar wist de nettowinst wel bijna te verdubbelen tot een slordige 120 miljoen euro. Dat maakte moederbedrijf Ackermans & Van Haaren (AvH) vrijdag bekend.

DEME haalde in de eerste jaarhelft contracten binnen ter waarde van in totaal 1,6 miljard euro, waaronder een grote landwinningsopdracht in Singapore. Het bedrijf had eind juni voor 3,36 miljard euro aan werk op de plank liggen, tegen 2,42 miljard euro eind vorig jaar.

De sterke resultaten van DEME hielpen ook AvH, dat een belang heeft van ruim 60 procent, in de eerste jaarhelft aan een flink hogere winst. Ook over heel 2015 voorziet de Belgische investeringsmaatschappij een aanzienlijke verbetering van het resultaat.
voda
0
Belgische baggeraar DEME houdt koers

Gepubliceerd op 20 nov 2015 om 07:28 | Views: 3.889


BRUSSEL (AFN) - Het Belgische baggerbedrijf DEME heeft in het derde kwartaal een omzet behaald die in lijn ligt met die in de eerste jaarhelft. Dat blijkt uit een vrijdag gepubliceerd handelsbericht van moederconcern Ackermans & Van Haaren (AvH), dat een belang van ruim 60 procent heeft.

De Belgische concurrent van Boskalis en Van Oord behaalde een omzet van krap 634 miljoen euro. Over de eerste negen maanden van het jaar komen de opbrengsten daarmee op 1,85 miljard euro. Dat is wel 6,4 procent minder dan in dezelfde periode vorig jaar.

Dat de omzet is afgenomen komt onder meer doordat projecten die vorig jaar nog liepen in Australië en Qatar, in de eerste helft van 2015 zijn beëindigd. De orderportefeuille, een graadmeter voor de toekomstige omzet, is met 3,23 miljard euro ,,op hoog niveau'' gebleven, aldus AvH. Winstcijfers werden niet vermeld.
voda
0
Grote klussen in Kaspische Zee voor Van Oord

Gepubliceerd op 2 dec 2015 om 10:30 | Views: 3.143

ROTTERDAM (AFN) - Baggeraar Van Oord heeft twee grote opdrachten binnengesleept in de Kaspische Zee. De projecten in Kazachstan zijn bij elkaar goed voor meer dan een half miljard dollar aan omzet.

De eerste klus betreft een uitbreiding van de haven van Prorva. Van Oord baggert daar een toegangskanaal over een lengte van 68 kilometer naar een nieuw te bouwen los- en laadfaciliteit voor olie en gas. Daarnaast neemt Van Oord het voorbereidende werk voor de installatie van twee pijpleidingen in dezelfde regio voor zijn rekening.

De gunning van de twee klussen werd woensdag wereldkundig gemaakt tijdens een bezoek van premier Mark Rutte aan Kazachstan. ,,Met deze projecten draagt Van Oord bij aan de economische ontwikkeling van de regio rond de Kaspische Zee'', aldus operationeel directeur Paul Verheul.
voda
0
Meer winst maar minder werk voor Van Oord

Gepubliceerd op 15 mrt 2016 om 08:17 | Views: 2.506

ROTTERDAM (AFN) - Baggeraar Van Oord heeft de resultaten afgelopen jaar flink verbeterd, ondanks tegenwind die de fors lagere olieprijs veroorzaakte. Zowel de omzet als de winst steeg tot een recordniveau. De werkvoorraad daarentegen is flink geslonken, meldde het bedrijf dinsdag.

De opbrengsten gingen met bijna een kwart omhoog naar 2,58 miljard euro. De nettowinst kwam uit op 169 miljoen euro, tegen 119 miljoen euro in 2014. Van Oord dankt de sterke resultaten onder meer aan de afronding van een aantal grote projecten, zoals de uitbreiding van het Suezkanaal en de aanleg van twee grote windmolenparken.

Net als concurrent Boskalis moet Van Oord zich wel opmaken voor een flink lastiger 2016. Klanten in met name de olie- en gasindustrie houden massaal de hand op de knip. Daardoor is de waarde van de orderportefeuille afgelopen jaar met ruim een kwart gedaald tot 2,35 miljard euro.

Twee gezichten

Van Oord sprak dan ook van een jaar met twee gezichten. Ook voor 2016 is geen sprake van een eenduidig beeld. De lage olieprijs blijft het bedrijf parten spelen, maar aan de andere kant ziet het veel groeimogelijkheden in windenergie op zee. Het eind vorig jaar in Parijs gesloten klimaatakkoord helpt daarbij een handje.

De afgelopen jaren heeft Van Oord zijn activiteiten verbreed. Naast het baggerwerk waarmee het familiebedrijf groot is geworden, pakt het ook andere klussen op zee aan. De huidige oliemalaise toont volgens topman Pieter van Oord aan dat dit een verstandige keuze is geweest. ,,Het maakt de onderneming minder kwetsbaar'', zei hij.
voda
0
'Shell met Eneco, Vestas en van Oord in wind-op-zee-consortium' - media

AMSTERDAM (Dow Jones)--Royal Dutch Shell nv (RDSA) vormt samen met energiebedrijf Eneco, offshorebedrijf Van Oord en de Deense windturbinebouwer Vestas een consortium dat wil gaan bieden op de aanbesteding van een aantal grootschalige windparken voor de kust van Nederland schrijft Het Financieele Dagblad (FD) woensdag op basis van goed ingevoerde bronnen.

Shell geeft geen commentaar, aldus het FD. Een zegsman van Van Oord zegt dat het bedrijf kijkt naar alle grote offshore projecten in Noordwest-Europa en dus ook naar 'Borssele'. Over eventuele partners wil hij niets zeggen.

Dinsdag berichtte het FD op basis van bronnen dat Shell op het vinkentouw zit om mee te doen. In het recent verschenen jaarverslag over 2015 van het olie- en gasconcern sprak Shell de intentie uit investeringen te doen in grootschalige wind- en zonne-energie, zonder daar verder over te willen uitweiden.

Eneco, Vestas en Van Oord werkten ook samen bij de aanleg van windpark Luchterduinen voor de kust van Noordwijk. Een woordvoerder van Eneco laat aan het FD weten 'met belangstelling naar Borssele te kijken'.

De Eerste Kamer nam dinsdag de spoedwet windenergie aan, waarmee de laatste horde voor de aanleg van grootschalige windparken voor de Nederlandse kust is genomen. De aanbesteding gaat 7 april open en duurt vijf weken.

Alle partijen kunnen een prijs bieden in euro's per kilowattuur, legt het FD uit De partij met het laagste bod wint de aanbesteding. De overheid subsidieert vervolgens het verschil tussen de geboden prijs en de daadwerkelijke elektriciteitsprijs. Die subsidies gaan waarschijnlijk in de miljarden lopen. Uiteindelijk worden de komende vier jaar vijf locaties voor windparken op zee - elk 700 MW - op deze manier aanbesteed.

Het gaat volgens de Nederlandse WindenergieAssociatie om een totale investering van EUR11 miljard tot EUR18 miljard tot en met 2023, waarmee 3500 megawatt (MW) aan extra vermogen wordt opgesteld. Dat is genoeg om bijna 4 miljoen huishoudens van stroom te voorzien.

De windparken voor de kust van Nederland zijn een belangrijk onderdeel van het Nederlandse kabinetsbeleid om in 2023 16% van de energievoorziening in Nederland duurzaam op te wekken.

In totaal worden de komende vier jaar tien locaties voor windparken op zee aanbesteed: vier in Borssele, vier bij de Zuid-Hollandse kust en twee bij de Noord-Hollandse kust.

Behalve het Shell/Eneco-consortium, hebben ook andere grote energiebedrijven, pensioenfondsen en offshorebedrijven uit binnen- en buitenland belangstelling voor de 'Borssele-tender', zeggen betrokkenen.

Het Duitse energieconcern RWE is de enige partij tot nu toe die officieel zijn interesse kenbaar heeft gemaakt. In november vorig jaar kondigde het bedrijf al aan samen met EDP Renewables en Macquarie Capital deel te gaan nemen aan het aanbestedingsproces.

Het consortium zet om te beginnen in op de eerste twee beschikbare locaties voor de kust van Zeeland, goed voor een capaciteit van 700 megawatt.

De aanbesteding is een van de grootste in Europa en is voor bedrijven aantrekkelijk, omdat er verschillende gebieden achter elkaar worden aanbesteed. 'Dat maakt het voor ons interessant om naar te kijken', zegt Jasper Vis, in Nederland verantwoordelijk voor het Deense energiebedrijf Dong Energy. Het bedrijf wordt door veel betrokkenen gezien als een van de grote kanshebbers op het winnen van de eerste tender, maar volgens Vis is het nog niet zeker of Dong wel gaat meedoen. 'We hebben een doelstelling om in 2020 6.500 megawatt aan windvermogen te hebben. Dat halen we nu al met onze parken in Duitsland en Groot-Brittannie.'

Veel betrokkenen rond de aanbesteding verwachten dat behalve Dong ook het Zweedse Vattenfall, moederbedrijf van Nuon, zal gaan meebieden, net als het Duitse E.on. Andere combinaties die worden genoemd zijn energiebedrijf Delta met de Belgische baggeraar Deme, hoewel deelname van Delta gezien de financiele problemen van het bedrijf discutabel is.

Ook zou een groep waarin Engie (het oude GDF Suez) samen optrekt met het Japanse Marubeni mee willen bieden. Beide bedrijven hebben al een 50/50 joint venture, Trust Energy bv, waar een aantal activiteiten onder hangen, waaronder Trust Wind. Een woordvoerder van Engie bevestigt dat het bedrijf interesse heeft en dat een projectteam bezig is om te onderzoeken of het bedrijf zal meebieden.

Ook in de financiele sector bestaat interesse, weet de krant. Zo zou Copenhagen Infrastructure Partners zich langs de zijlijn warmlopen, zo schrijft het FD en beraadt pensioenfonds PGGM zich ook op deelname. Het fonds heeft al belangen in offshorewindpark Walney in de Ierse Zee en in de Baltische Zee.'PGGM is geinteresseerd en we bekijken nu welke rol we willen nemen en in welke fase van dit project', aldus een woordvoerder.

Ook APG, dat al investeert in windparken op land heeft nu grote interesse in windparken op zee. 'We hebben duidelijk interesse in offshore wind', zegt Ton Boots, hoofd infrastructuurbeleggingen bij APG. 'We hebben ervaring met wind op land, maar offshore wind is iets risicovoller, onder andere vanwege het onderhoud en de bouw. We hebben de afgelopen tijd veel data geanalyseerd en onderzoek gedaan en voelen ons nu comfortabel genoeg om te investeren.'

APG doet waarschijnlijk net als PGGM niet mee vanaf het begin bij de eerste tender, maar hoopt in een latere fase aan te sluiten bij een van de winnaars. 'We willen op een later moment aansluiten. Dan hebben we wellicht wat minder rendement, maar wel meer duidelijkheid en minder risico', aldus Boots. De interesse van APG in duurzame beleggingen komt voor een deel voort uit het nieuwe duurzame beleid van pensioenfonds ABP, de grootste klant van APG.


Door Andre Sterk; Dow Jones Nieuwsdienst; andre.sterk@wsj.com; +31-20-571 5201
voda
0
Niek Hoek commissaris bij Van Oord

Gepubliceerd op 22 apr 2016 om 17:00 | Views: 13

ROTTERDAM (AFN) - Voormalig topman van Delta Lloyd, Niek Hoek, is commissaris geworden bij baggeraar Van Oord. Dat meldde Van Oord vrijdag.

De aandeelhouders van Van Oord stemden donderdag op de jaarvergadering in met de benoeming van Hoek. Hij ging eind juni 2015 met pensioen na veertien jaar bestuursvoorzitter te zijn geweest van Delta Lloyd.
voda
0
Nieuwe Duitse windklus voor Van Oord

Gepubliceerd op 7 jun 2016 om 14:16 | Views:

ROTTERDAM (AFN) - Bagger- en bouwbedrijf Van Oord gaat samen met het Britse Highland een nieuw offshore windpark bouwen dat circa 90 kilometer van de Duitse kust komt te liggen. Dat meldde Van Oord dinsdag, zonder financiële details te verstrekken.

Bijzonder aan het project is dat Van Oord niet alleen aannemer is, maar ook aandeelhouder wordt van het windpark in de Noordzee. Het Nederlandse bedrijf zal zich bezighouden met het ontwerp, het aanbrengen van de funderingen en het leveren en installeren van het bijkomende elektrische kabelwerk.

Het is de bedoeling dat de bouw in 2018 van start gaat. Het windpark, genaamd Deutsche Bucht, wordt in 2019 in gebruik genomen. De windmolens van het park moeten op termijn ongeveer 250.000 huishoudens van stroom voorzien.

Van Oord heeft de laatste jaren al meer offshore windparken aangelegd. Op dit moment heeft de onderneming nog drie andere soortgelijke projecten in uitvoering.
voda
0
Baggeraar Van Oord doet overname in Duitsland

Gepubliceerd op 28 jul 2016 om 12:07 | Views: 1.758

ROTTERDAM (AFN) - Van Oord neemt de activiteiten op het gebied van windenergie op zee van zijn Duitse branchegenoot Bilfinger over. Dat maakte het Rotterdamse offshorebedrijf donderdag bekend. Financiële details werden daarbij niet vermeld, hoeveel mensen bij de Duitse onderneming op de loonlijst staan evenmin.

Van Oord ziet veel toekomst in het ontwerpen, bouwen en installeren van funderingen voor windmolenparken op zee. Daarom is het bedrijf bezig zijn activiteiten op dat terrein in Noordwest-Europa te versterken. Dankzij de overname van de winddivisie van Bilfinger kan ook de belangrijke Duitse markt beter worden bediend, aldus topman Pieter van Oord.

Eind 2014 lijfde Van Oord al de offshoredivisie van bouwer Ballast Nedam in. Daarmee kreeg het ook de beschikking over het grote hefschip Svanen. Dat werd speciaal gebouwd voor de aanleg van een hangbrug die de Deense eilanden Funen en Seeland met elkaar verbindt, maar wordt tegenwoordig gebruikt bij de aanleg van windmolenparken. Het is een van 's werelds grootste drijvende kranen.

Van Oord meldde verder dat het flink investeert in noodzakelijke aanpassingen aan zijn installatieschip Aeolus. Het vaartuig wordt uitgerust met een sterkere kraan en daarnaast wordt de transportcapaciteit uitgebreid. Dat is volgens de maritiem aannemer nodig omdat de fundamenten en turbines voor windmolens op zee steeds zwaarder worden. Het vernieuwde schip moet begin 2018 weer inzetbaar zijn.
voda
0
Baggerbedrijf DEME ziet omzet afnemen

Gepubliceerd op 22 nov 2016 om 07:58 | Views: 3.252

BRUSSEL (AFN) - De Belgische baggeraar en maritiem dienstverlener DEME heeft in het derde kwartaal een lagere omzet behaald. De concurrent van Boskalis en Van Oord boekte een omzet van 566 miljoen euro, tegen bijna 634 miljoen euro een jaar eerder. Dat maakte moederbedrijf CFE dinsdag bekend.

In de eerste negen maanden van 2016 werd een omzet in de boeken gezet van bijna 1,4 miljard euro, tegen ruim 1,8 miljard euro een jaar eerder. DEME kreeg in het derde kwartaal Britse en Belgische offshore-opdrachten en orders in Sierra Leone en Mauritius. Het orderboek werd uitgebreid naar circa 3,9 miljard euro. Er werden geen winstcijfers gerapporteerd.

Voor heel 2016 verwacht DEME dat de opbrengsten lager zullen uitvallen dan in 2015. Toen werd nog geprofiteerd van grote klussen zoals de verdieping en verbreding van het Suezkanaal en de aanleg van een nieuwe haven in Doha.
voda
0
Van Oord bouwt groot windpark België

Gepubliceerd op 15 dec 2016 om 13:23 | Views: 1.051

ROTTERDAM (AFN) - Maritieme aannemer Van Oord heeft een contract getekend voor de bouw van het grootste windmolenpark voor de Belgische kust. Dat maakte het bedrijf donderdag bekend. Financiële details zijn niet verstrekt.

Het windpark ligt 23 kilometer voor de kust van Zeebrugge en krijgt een maximaal vermogen van 370 megawatt. Daarmee kunnen 400.000 huishoudens van energie worden voorzien.

Van Oord is verantwoordelijk voor het ontwerp, inkoop, levering en de installatie van de windmolens. De bouw begint in 2018.
voda
0
Van Oord neemt deel in landwinningsproject in Angola

ING regelt financiering met Angolese regering.

(ABM FN-Dow Jones) Van Oord neemt deel in een consortium voor een landwinningsproject in Angola en de regring van het Afrikaansde land heeft voor de financiering hiervan een overeenkomst gesloten met ING Bank. Dit maakte het aannemers- en baggerbedrijf dinsdag bekend.

Het consortium bestaande uit Van Oord en het lokale Urbinveste Promoção e Projectos Imobiliários heeft de opdracht verworven voor het ontwerp en de realisatie van het Marginal da Corimba project in Luanda.

In het project wordt 400 hectare nieuw land gecreëerd, dat zal worden beschermd met golfbrekers en steenbescherming. Het nieuwe gebied zal worden gebruikt voor de aanleg van een snelweg, een visserijhaven, een jachthaven en vastgoedontwikkeling.

Voor het project van het consortium met Van Oord heeft de Angolese regering een financieringsovereenkomst gesloten met ING Bank.

Voor de projectdeelname van Van Oord ter waarde van circa 400 miljoen dollar heeft het Rotterdamse concern een kredietverzekering gesloten met exportkredietverzekeraar Atradius Dutch State Business.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires
voda
0
Van Oord tekent contract voor East Anglia One

Geen financiele details.

(ABM FN-Dow Jones) Van Oord heeft een contract getekend met ScottishPower Renewables voor het transport en de installatie van 102 jacketfunderingen voor het Engelse offshore windproject East Anglia ONE. Dit maakte de niet-beursgenoteerde concurrent van onder meer het Nederlandse Boskalis en het Belgische DEME woensdagmiddag bekend.

Volgens Van Oord, dat geen financiële details van de opdracht gaf, betreft de order het grootste aantal jackets met drie poten ooit geïnstalleerd in een offshore windpark. De uitvoering vindt plaats tussen half april en eind oktober 2018.

Het East Anglia ONE offshore windpark ligt in de zuidelijke Noordzee en levert duurzame energie voor een half miljoen huishoudens. Het windpark moet in 2020 operationeel zijn.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires
voda
0
Tegenvallend jaar voor Van Oord

Omzet en winst omlaag.

(ABM FN-Dow Jones) Van Oord heeft door slechte marktomstandigheden het afgelopen jaar minder omzet en winst behaald. Dit maakte het baggerbedrijf dinsdag bekend.

"Na twee jaren van explosieve groei kenmerkt 2016 zich als een jaar met krimpende omzet en dalende winst. Door verslechterende marktomstandigheden in onze baggeractiviteiten en offshore olie-en gasactiviteiten staan omzet en marges onder druk", zei topman Pieter van Oord.

Volgens Van Oord lagen meerdere oorzaken ten grondslag aan de lagere resultaten, zoals afronding van grote projecten, de lage olieprijzen en afnemende groei van de wereldhandel en overcapaciteit van baggermaterieel en offshore materieel. Ook was de maritieme sector zwak in 2016.

De omzet van Van Oord daalde van 2.579 miljoen euro in 2015 naar 1.713 miljoen euro afgelopen jaar. Het bedrijfsresultaat (EBITDA) liep ook terug, van 406 miljoen naar 333 miljoen euro en de nettowinst zakte van 169 miljoen naar 90 miljoen euro.

De orderportefeuille liet daarentegen een robuuste stijging zien, vooral van offshore windprojecten zoals Borssele III & IV en Norther, en enkele grote baggerprojecten zoals het Marginal da Corimba project in Angola. In 2016 nam Van Oord voor 2.365 miljoen aan opdrachten aan. In 2015 was dit met 1.706 miljoen euro veel minder. Eind 2016 noteerde het orderboek van Van Oord op 3.271 miljoen euro.

Van Oord verwacht dat de positieve effecten van de aangenomen opdrachten pas in 2018 zichtbaar zullen worden in de resultaten, omdat dan de meeste werkzaamheden zullen beginnen. Dit jaar wordt volgens de onderneming een uitdagend jaar, omdat de moeilijke omstandigheden voor baggeren en offshore olie & gas voelbaar blijven. Groeikansen ziet de maritieme dienstverlener in offshore wind.

Van Oord benadrukte dat de financiële gezondheid van de baggeraar uitstekend is.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires
voda
0
Lagere resultaten voor Jan De Nul

Vergelijkingsbasis ongunstig voor baggeraar.

(ABM FN-Dow Jones) Jan de Nul heeft in 2016 lagere resultaten behaald dan in het voorgaande, sterke, jaar. Dit maakte de baggeraar vrijdag bekend.

De resultaten stonden vorig jaar onder druk vanwege lagere investeringen wereldwijd in infrastructuur, de lage olieprijzen en een zwakke economische groei. Toch spreekt Jan De Nul van een stabiel jaar.

De omzet kwam uit op ruim 2 miljard euro, wat een daling van 9 procent betekent ten opzichte van 2015. Jan De Nul benadrukte dat 2015 een "uitzonderlijk sterk jaar" was vanwege enkele grote baggerprojecten, zoals de aanleg van het Suezkanaal in Egypte.

Het bedrijfsresultaat (EBITDA) daalde afgelopen jaar fors naar 339 miljoen euro, wat uitgedrukt tegen de omzet neerkomt op 17 procent. "Vergeleken met het recordjaar 2015 is dit een daling, maar gemiddeld over 2 jaar situeert de EBITDA zich op een sterke 23 procent", zei de onderneming. In 2015 kwam de EBITDA uit op een recordniveau van 632 miljoen euro.

De nettowinst daalde met ruim 60 procent van 265 miljoen naar 102 miljoen euro.

De solvabiliteit bleef volgens het concern onverminderd sterk op 60 procent. Financieel blijft de onderneming solide. Voor het derde jaar op rij was Jan De Nul schuldenvrij. Vorig jaar bleef er een netto kaspositie over van 271 miljoen euro.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires
voda
0
'Baggeraar DEME betaalde smeergeld in Nigeria'

Gepubliceerd op 2 jun 2017 om 09:21 | Views: 1.239

Boskalis 15:36
30,68 +0,11 (+0,34%)

ZÜRICH (AFN/BELGA) - Het Belgische baggerbedrijf DEME is in Zwitserland veroordeeld voor een smeergeldaffaire in Nigeria. DEME moet bijna 35 miljoen euro betalen aan de Zwitserse autoriteiten, schrijft de Belgische krant De Tijd vrijdag.

Het baggerbedrijf bevestigt dat zijn Cypriotische dochter (Dredging Cyprus) in mei een akkoord heeft gesloten met de Zwitserse autoriteiten om een einde te maken aan een gerechtelijke procedure. Bedragen worden niet genoemd. DEME ontkent dat er openbare ambtenaren zijn betaald om onrechtmatige voordelen of contracten toegewezen te krijgen.

De Tijd citeert uit documenten van het Zwitserse gerecht waarin staat dat DEME niet wist wie achter de schermvennootschappen in belastingparadijzen zat. ,,Het viel dus niet uit te sluiten dat de betalingen ten goede kwamen aan politieke figuren of overheidsambtenaren, terwijl men ten volle bewust was van het algemene risico op corruptie in Nigeria."
317 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 8 9 10 11 12 13 14 15 16 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Direct naar Forum

Boskalis Westminster Koninklijke Meer »

Koers 19,315   Verschil -0,05 (-0,26%)
Laag 19,100   Volume 259.175
Hoog 19,500   Gem. Volume 239.106
22-okt-19 17:35
label premium

Portefeuille Alert: Boskalis

Het laatste advies leest u als IEX Premium-lid

Inloggen Ontdek Premium