Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee
Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Koffiekamer« Terug naar discussie overzicht

Geen transactiekosten voor Robeco-fondsen

30 Posts
Pagina: 1 2 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 3 mei 2006 10:18
    Het gaat slecht met Robeco. Hun vlaggeschip Robeco verliest terrein. Tijd dus voor een nieuwe actie. Zal de particulier zich nu wel serieus genomen voelen?

    Robeco Direct introduceert Younique van Robeco

    De markt voor een maatwerk adviesrelatie was tot voor kort voorbehouden aan de zeer vermogende particulier. Uit onderzoek is gebleken dat particuliere beleggers met een middenvermogen van tussen de 50.000 en 500.000 euro zich onvoldoende serieus genomen voelen. Younique van Robeco is een nieuw concept dat maatwerk in vermogensadvies en vermogensbeheer toegankelijk en betaalbaar maakt voor middenvermogens. Instappen kan al vanaf 25.000 euro.

    Pijlers van de nieuwe dienstverlening zijn:
    - maatwerk begeleiding van alle beleggingsportefeuilles
    - direct toegang tot een team specialisten
    - geen transactiekosten van online transacties in Robeco-fondsen
    - laag instapbedrag voor Vermogensbeheer en -coaching (vanaf 25.000 euro)
    - betrouwbare partner.

    Leni Boeren, directeur Robeco Direct: "Met Younique van Robeco willen we met behulp van innovatieve technieken en internet ons specialisme rondom vermogensgroei toegankelijk maken voor grote groepen mensen. Het is ons doel om barrières weg te nemen voor de optimale groei van ieder vermogen. Om te beginnen schaffen we nu transactiekosten af. Zo zijn er geen barrières meer om onze maandelijks gratis adviezen op te volgen. Wij gaan als eerste partij verder dan alleen lage transactiekosten of dure adviesrelaties, maar geven onbaatzuchtig inhoud aan het begrip zorgplicht."

    (bron: www.robeco.nl )
  2. durobinet 3 mei 2006 11:24
    Dit soort berichten zien we altijd als we de top bereikt hebben!?
    vr.gr. duro

    woensdag 3 mei 2006 uur.

    Prijzenslag in beleggen gaat door

    Van onze verslaggever Geert Dekker


    AMSTERDAM - De vermogensbeheerder Robeco en de bankverzekeraar Fortis hebben dinsdag grote prijsverlagingen bekendgemaakt voor de aan- en verkoop van effecten via internet. Robeco Direct schrapt de transactiekosten voor beleggingsfondsen in zijn geheel.



    Fortis verlaagt de prijzen voor online beleggen met minimaal 50 procent en heeft de opbouw van de tariefstructuur sterk vereenvoudigd, zo maakte de bankverzekeraar dinsdag bekend.

    Robeco presenteerde diezelfde dag een nieuw merk, Younique, dat aantrekkelijk moet worden voor groepen die tot de zogenoemde middenvermogens worden gerekend: klanten die 25 duizend euro of meer beschikbaar hebben om te beleggen. Belangrijk onderdeel van het nieuwe merk is dat de transactiekosten voor fondsbeleggingen worden geschrapt.

    Volgens Leni Boeren, de directeur van Robeco Direct (het Nederlandse verkoopkanaal van Robeco), valt daarmee een van de twee bronnen van inkomensten weg. ‘Wat overblijft, is de distributievergoeding die wij ontvangen van de fondsbeheerders. Brengen wij een klant bij een beleggingsfonds aan – van Robeco of van een andere aanbieder – dan krijgen we daar een provisie voor.’

    In het begin zal die werkwijze Younique geld kosten. ‘Maar we hopen dat terug te verdienen door meer klanten te trekken.’ De verleiding om slechts fondsen aan te bevelen die hoge provisies uitbetalen, is slechts schijn, aldus Boeren. ‘Daarmee bijten wij onszelf in de staart, want de provisies gaan ten koste van het rendement van de fondsen. Loopt dat rendement terug, dan valt een fonds vanzelf af in de advisering.’

    De nieuwe werkwijze is ingegeven door de wens vertrouwen van financiële consumenten (terug) te winnen. Uit gegevens van het marktonderzoeksbureau Forrester blijkt dat 80 procent van de klanten van financiële instellingen er niet op vertrouwt dat banken, verzekeraars en adviseurs het eigen winstbelang ondergeschikt maken aan het belang van de klant. Bedrijven die er wel in slagen dat vertrouwen te winnen, opereren eenvoudig, transparant en stellen zich in hun advisering op als een wijs familielid, aldus Forrester-analist Cliff Condon gisteren bij de Robeco-presentatie.

    De tariefsverlagingen voor online beleggen die Fortis bekendmaakte, zijn een reactie op de prijzenslag die twee weken geleden werd ontketend door ABN Amro. Die bank verlaagde toen veel tarieven met meer dan 50 procent en zei voortaan tot de goedkoopste te zullen behoren, ‘wat de markt ook doet’. De Postbank maakte daarop bekend een deel van de transacties gratis te zullen uitvoeren. Later reageerden Binck Bank en ook marktleider Alex Beleggersbank met nieuwe kortingen. Fortis, een kleine marktpartij, zegt nu tot ‘de lagere in de markt’ te behoren.





  3. [verwijderd] 3 mei 2006 11:38
    quote:

    durobinet schreef:

    Dit soort berichten zien we altijd als we de top bereikt hebben!?
    Of dit iets met een top te maken heeft, durf ik te betwijfelen. Vele Nederlandse en buitenlandse online brokers zijn simpelweg te duur.

    Gisteren heb ik al mijn positities bij Binck geliquideerd (ik weet nu dat deze timing slecht was). De transactiekosten bij Bincklite zijn minimaal (11,5 euro tot 100.000 euro), maar ze rekenen wel bewaarloon. (tot 50.000 euro 0,2% en daarboven 0,1% tot 250.000 euro, vermeerderd met 19% BTW). Daar staat vrijwel niets tegenover bij een faillissement.

    Ik zit nu bij IB. De transactiekosten zijn iets hoger(0,1% tot een maximum van 29 euro). Een verplichte handelsactiviteit van 10 dollar per maand. Geen bewaarloon. Bij faillissement ben je verzekerd tot een bedrag van 30 miljoen dollar.

    De Nederlandse banken zullen wel moeten als ze klanten willen houden, maar in het buitenland ben je meestal beter af bij een faillissement.

  4. [verwijderd] 3 mei 2006 12:25
    Daarom handel ik bij Binck slechts in opties. En niet meer dan 20.000 euro vanwege de garantie tot dat bedrag. Sinds gisteren handel ik in aandelen bij Postbank. Aankoop geen kosten. Verkoop maximaal nog geen 12 euro. Mooi om daar een flinke aandelen portefeuille op te bouwen. Garantie heb ik van die bank niet nodig; faillissement niet voorstelbaar.
    Ton
  5. [verwijderd] 3 mei 2006 12:42
    quote:

    kck schreef:

    Belangrijk in bericht robeco vond ik,dat er een rente op de eff. rek. wordt betaald van 3a 3,5%.
    Ben kwijt waar ik dat las.
    Hoge rente voor goede klanten

    Goede klanten hebben bij Robeco Direct een streepje voor. Speciaal voor klanten met een vermogen van meer dan EUR 25.000 bij Robeco Direct is er Xtra Sparen met een rente van 3,1%*. De rente op Xcellent Sparen is nog hoger: 3,5%*. U komt hiervoor in aanmerking met een vermogen vanaf EUR 100.000 of een hypotheek vanaf EUR 300.000.
    * Variabele rente op jaarbasis per 1 september 2005

  6. [verwijderd] 3 mei 2006 12:49
    De truc bij dit alles is: "Geen transactiekosten bij online aan- en verkoop van Robeco-fondsen."

    Dit slaat op de DHZ belegger. Het lijkt me dat die zijn weg al wel gevonden heeft en daarbij Robeco links laat liggen vanwege het ergerlijke beleggersprofiel.

    De belegger die advies nodig heeft, belegt meestal niet online. Die belegger betaalt dus wel transactiekosten.
  7. [verwijderd] 3 mei 2006 12:59
    quote:

    kck schreef:

    Yes,daar kunnen anderen een vb aan nemen.
    Nu moet ik cash overboeken naar int. sp.rek. en weer terug,voor een schamele 2,8%(of minder,rabo).
    Als je min. 10% cash zit!
    Persoonlijk vind ik de Robeco Groep een ergerlijke organisatie die te pas en te onpas info verstrekt over je financiële situatie a.d.v. een beleggersprofiel.

    Via een erfenis hadden mijn schoonouders die totaal geen verstand van beleggen hebben en mij meestal om advies vragen, ook een rekening bij Robeco. Ze moesten een beleggersprofiel invullen. Kregen ze op een avond telefonisch te horen dat hun beleggingen niet in overeenstemming was met het ingevulde profiel. Ze moesten een bepaald percentage invullen met het fonds Robeco. Zullen we dat morgen voor U regelen, mevrouw?

    Tot hun ergernis werden ze regelmatig gebeld. Ze willen helemaal niet beleggen. Ze zijn in de 80, maar daar houdt Robeco geen rekening mee. Het beleggersprofiel is heilig. Ze hebben nu alles laten overboeken naar een andere bank om van al dat gezeur af te zijn.
  8. [verwijderd] 3 mei 2006 13:24
    quote:

    kck schreef:

    Verstandig,denk er ook wel eens aan,maar ffff zal wel gelijk hebben dat je nergens 100% zit.
    Ben al sinds nov. bezig spaarrek.kinderen om te zetten,is te moeilijk voor ze.
    Elke instelling heeft zijn tekortkomingen, maar zo ergerlijk al Robeco er mee omgaat, is triest.

    Tot 1994 spaarde ik voor mijn dochter. En als ze 1000 gulden vol had, kocht ik een rentecertificaat tegen 8% rente voor haar. Maar in 1994 had ik mijn buik vol van al die knuffelleeuwen, etc. Toen ben ik gaan beleggen voor haar. Na twaalf jaar beleggen, heeft ze een mooi kapitaaltje voor later. De enkele knuffelleeuw die ik voor haar moest kopen kan daar makkelijk vanaf.

    Geen enkele bank doet moeilijk als je voor je kinderen belegt.
  9. [verwijderd] 3 mei 2006 13:30
    Robeco is een club die 20 jaar terug vrij goed was maar niet echt met zijn tijd is meegegaan. Zo is hun website traag door gebruik verouderde technology en staan er 10 tallen fouten op hun website. Ik had laatst nog een medewerker aan de telefoon die mij vertelde dat mijn geldopname nog niet verwerkt was omdat een manager nog voor accord moest tekenen. LOL
  10. [verwijderd] 3 mei 2006 13:30
    quote:

    Hythloday schreef:

    [quote=oneetochgelukkig]
    Garantie heb ik van die bank niet nodig; faillissement niet voorstelbaar.
    [/quote]

    Bij de meeste banken is een faillissement niet voorstelbaar. De meeste online brokers brengen de effecten bij een bewaarbedrijf onder.
    Bij van der Hoop waren er toch problemen..alle aandelen transacties van enkele maanden voor het faillisement, werden aandachtig onderzocht. Daarbij werden met name kooporders vanuit aangehouden liquiditeiten als zijnde verdacht aangemerkt en zijn er een aantal van deze orders soms als zijnde faillisements ontlopers doorgehaald...

  11. [verwijderd] 3 mei 2006 13:42
    quote:

    murc schreef:

    Bij van der Hoop waren er toch problemen..alle aandelen transacties van enkele maanden voor het faillisement, werden aandachtig onderzocht. Daarbij werden met name kooporders vanuit aangehouden liquiditeiten als zijnde verdacht aangemerkt en zijn er een aantal van deze orders soms als zijnde faillisements ontlopers doorgehaald...
    Daar heb ik wel aan gedacht. Dit trof ik aan:

    "Terugwerkende kracht
    Maar de curator zegt dat de noodregeling die op 9 december 's avonds van kracht werd, ook met terugwerkende kracht geldt voor deze transacties. Het gaat om zo'n 12 miljoen euro van twintig tot dertig rekeninghouders. De gekochte obligaties komen terecht in de boedel. De opbrengst wordt uiteindelijk over alle crediteuren verdeeld."

    De meeste brokers zijn onderdeel van een bank/verzekeringsconcern. Ik denk persoonlijk dat je bij Alex (Rabobank), Fundix (ING Groep), Fundcoach (SNS Groep) weinig risico loopt.

    Binck is niet aangesloten bij een bank/verzekeringsconcern. Daar is het risico dus hoger. IB is ook zelfstandig, dus is het risico ook hoger. De verzekering die ze hebben afgesloten tot 30 miljoen dollar per rekening in geval van faillissement is wat dat betreft een flinke geruststelling.
  12. [verwijderd] 3 mei 2006 14:30
    let wel, die $30mln geldt niet helemaal. totale schade beperkt tot $150mln.

    overigens vallen in VS blijkbaar effecten wel onder failliete boedel (in tegenstelling tot NL), dus of je nu echt veel veiliger zit bij IB dan bij Binck.

    Maar over het algemeen geldt dat brokers niet zo snel failliet zullen/kunnen gaan zolang ze zich alleen op brokerage richten (en niet op handel voor eigen rekening wat vd Hoop de das om heeft gedaan).
30 Posts
Pagina: 1 2 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.