Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Turkije NIET in Europa .... ? !!!!

Volgen
 
Klik hier om dit forumtopic te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden bij nieuwe berichten.
457 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 7 ... 19 20 21 22 23 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omlaag ↓
carolus1
0
Weet iemand waar je de beurskoersen van Turkije enigszins real time kunt volgen?

Kees
jrxs4all
0
Laagste punt voor de index was -3%, nu al weer op +0,6%

en dan keldert de Euro ook nog eens, dus dat effect komt er nog bij, leuk!

JR
[verwijderd]
0
ANKARA - De Turkse premier Tayyip Erdogan heeft maandag opnieuw gezegd dat Ankara niet bereid is tot verdere compromissen ten aanzien van de eisen voor het aangaan van toetredingsgeprekken. "We hebben en zullen onze houding die in lijn is met de Turkse nationale belangen en politieke principes beschermen", aldus de regeringsleider ten overstaan van aanhangers van zijn partij.

De Europese Unie heeft Turkije net zo nodig als Turkije de EU nodig heeft, zei de AK-voorman. Erdogan riep de deelnemers van het crisisberaad in Luxemburg op het gezonde verstand te laten prevaleren omwille van "de vrede en stabiliteit in de wereld".


Eerder op de dag verwierp de Turkse minister van Buitenlandse Zaken, Abdullah Gül, al voorstellen die zijn Britse collega Straw zou hebben gedaan over veranderingen aan het raamwerk voor onderhandelingen, maakte een woordvoerder van Gül bekend.

"De minister heeft ze allemaal afgewezen en heeft gezegd dat de verantwoordelijkheden bij de Europese Unie liggen", aldus zegsman Anmik Tan tegen het Franse persbureau AFP.

[verwijderd]
0
re: RalphDeBeer schreef:

Tulpen zijn Turks.

En wat zijn die aardbevingen nou weer voor non-argument?

**************

Een land dat vroeg of laat wordt getroffen door een aardbeving van tien, die theoretisch tientallen, honderden miljarden schade zou kunnen veroorzaken ?

Een non-argument ? Nou, nee. Eigenlijk dus niet.
[verwijderd]
0
Gelukkig maar , grijns :)--

LIMA - Het Nederlands elftal heeft bij het WK voor voetballers tot 17 jaar in Peru de bronzen medaille veroverd. Het jonge Oranje van bondscoach Ruud Kaiser won zondag in de 'troostfinale' verdiend met 2-1 van Turkije. Daarmee werd revanche genomen voor de 2-0-nederlaag in de EK-finale tegen de Turken,enkele maanden geleden in Italië.
jrxs4all
0
De DJ Turkey Titans eindigt op de all-time high van 333,63 (+2,75%) na een intraday low van 315,80 maw een intraday mutatie van +5,65%.

De EU toetredingsonderhandelingen zijn uitgesteld maar blijkbaar wordt het Turkse standpunt om niet verder toe te geven intern opgevat als een teken van kracht.

En terecht, ik mag die Turken wel,

JR
[verwijderd]
1
ik zou willen voorstellen dat er SUPER DEMOKRATISCH, in alle europese landen een volkstemming gehouden wordt, of Turkije mag toetreden of niet.
jrxs4all
0
quote:

phad cad schreef:


ik zou willen voorstellen dat er SUPER DEMOKRATISCH, in alle europese landen een volkstemming gehouden wordt, of Turkije mag toetreden of niet.


Een veel grotere vraag is of Turkije nog wel wil toetreden, de EU heeft Turkije harder nodig dan andersom. Economisch gezien ligt er een geweldige groeimarkt vlak naast de deur en vergeet ook niet de strategische ligging vlak naast allerlei enge landen,

JR
Scip
0
Ik denk toch altijd nog dat Turkije er meer van profiteert als het toe treed. dan dat wij er van profiteren al ze toetreden.
Dus kortom de groei zal voornamelijk in Turkije plaatsvinden. Plus dat er dan weer veel geld uit de europese pot naar toe zal gaan. En wie vult die pot. WIJ onder andere.

Dus denk daar maar es over na!!!
carolus1
0
bedankt fffff
zie ik het goed dat de beurs in Istanbul met bijna 3% is gestegen?

Kees
jrxs4all
0
quote:

carolus1 schreef:


bedankt fffff
zie ik het goed dat de beurs in Istanbul met bijna 3% is gestegen?

Kees


ja, dat zie je goed :-)
[verwijderd]
0
Vanavond maar weer eens een mooie wijn open trekken om dit te vieren.
Morgen gaan we verder omhoog. Oostenrijk en Cyprus geven verzet op.
[verwijderd]
0
jrxs4all schreef:


Een veel grotere vraag is of Turkije nog wel wil toetreden, de EU heeft Turkije harder nodig dan andersom. Economisch gezien ligt er een geweldige groeimarkt vlak naast de deur en vergeet ook niet de strategische ligging vlak naast allerlei enge landen,

JR

Maar JR, dat geloof je zelf toch niet ?

Maar Europa NODIG heeft, volgens mij, is NIET Turkije, maar beschermende wetgeving tegen importen uit landen, die mensenrechten, demokratie, en milieu
aan hun laars lappen. Alleen DAN zal Europa een echte kans hebben. Als IK hier in Spanje een stukje speelgoed wil laten maken, moet het voldoen aan een triljoen eisen. En de winkels liggen vol met speelgoed uit China, waar niets eens een EU-merk opzit ...

Gisteren was er op de grote Zigeunermarkt Hotel Pueblo een actie van de Benidormse lokale`politie, in samenwerking met leden van het corps Nationale politie. Waarbij het ging om kopietjes van merkartikelen enz enz ....... Duizenden spulletjes gepakt, tientallen verkopers een proces-verbaal ....
Maarrr, die troep komt het land in, bij containers tegelijk, en de douane heeft gewoon geen tijd om alle individuele dozen na te kijken. DAT moet bijvoorbeeld dus veranderen. Alle dozen worden gewoon nagekeken, en, indien ze verboden spullen bevatten, wordt de HELE container in beslag genomen.

Een ander - spaans - voorbeeld: de spaanse enclaves in Afrika worden onder de voet gelopen door honderden afrikanen tegelijk. Heel simpel. Voor elke illegaal die het land binnenkomt, en gepakt wordt, wordt Marokko 200 euro per persoon, per dag, berekend. Hetwelk in mindering zal worden gebracht op de door hen te ontvangen ontwikkelingsgelden .......
jrxs4all
0
Bron www.cbs.nl

Webmagazine
Maandag 3 oktober 2005 10:00
Handel met Turkije toegenomen
In de eerste zes maanden van dit jaar werd voor 1,3 miljard euro naar Turkije geëxporteerd. Dit is 14 procent meer dan in de vergelijkbare periode in 2004. Van de totale Nederlandse goederenuitvoer gaat 1 procent naar Turkije. De Nederlandse export naar Turkije laat al drie jaar achter elkaar flinke stijgingen zien. Ook in het eerste halfjaar van 2005 zijn er meer goederen naar Turkije uitgevoerd dan in dezelfde periode een jaar eerder

Kleding bepaalt het beeld van de invoer

De afgelopen jaren is ook de invoer uit Turkije onafgebroken gegroeid. In tien jaar tijd is de invoer bijna 2,5 maal zo groot geworden. In 2004 werd voor 1,4 miljard euro aan goederen uit Turkije geïmporteerd. Ook in het eerste halfjaar van 2005 is de invoer uit Turkije toegenomen en wel met 15 procent tot 0,8 miljard euro. Het grootste gedeelte van de invoer bestaat uit kleding, namelijk 44 procent. Voor wat betreft de totale Nederlandse import van kleding staat Turkije na Duitsland en China op de derde plaats. Het effect van het opheffen van de importbeperking van Chinees textiel (1 januari 2005) is in cijfers duidelijk zichtbaar

ffff
0
Jrxs4all,

Mooi dat je dat toch even meldt! En onderstaande sluit er goed bij aan. De Turkse beurs is in juichstemming. Op hoogste niveau. Toch nog iets waar de Turken terecht blij mee kunnen zijn.04. Oktober 2005 Auf den letzten Drücker hat die Europäische Union am Montag abend die Tür für Beitrittsverhandlungen mit der Türkei geöffnet. Österreich hatte zuvor seinen Widerstand gegen die Vorgabe, mit dem Ziel der Aufnahme der Türkei in die EU zu verhandeln, aufgegeben. Die türkische Börse reagiert auf diese Nachricht mit deutlich steigenden Kursen. Der ISE National 100 Index legte am Vormittag um 3,5 Prozent auf gut 35.486 Zähler zu. So hoch stand der Index noch nie.


Damit setzt die Börse in Istanbul ihren Höhenflug fort, der den Investoren seit Ende vergangenen Jahres ein Plus von gut 42 Prozent beschert hat. An der Spitze liegen aktuell Finanztitel wie Akbank und Bankasi. Das ist schön für den Fonds Espa Stock Istanbul der Erste Sparinvest in Wien, der von Manfred Zourek gemanagt wird und beim Jahresvergleich bei den Türkei-Fonds vorne liegt.

Seit einem Regierungswechsel vor zwei Jahren sind die Signale der türkischen Wirtschaft überwiegend positiv: Anhaltendes Wachstum, Exportboom, fortgesetzter Inflationsabbau, Ende der Lira-Schwäche, schnelle Überwindung der Irak-Krise im Tourismussektor, Senkung der Zinsen für Inlandsschulden (Realzins allerdings immer noch bei ca. 15 Prozent) und erleichterter Auslandsschuldendienst. Auch die öffentliche Verschuldung (über 200 Mrd. $) sank. Der weitere Aufschwung und Abbau der Schuldenlast hängt stark von der EU-Beitrittsperspektive ab.

Die OECD prognostiziert für 2004 und 2005 ein Wirtschaftswachstum von über fünf Prozent. Ein Euro sind etwas mehr als 1,8 Mio. Türkische Lira (TRL).
[verwijderd]
1
Turkije is in tegenstelling tot veel islamitische landen een democratisch ingericht land met scheiding tussen staat en godsdienst. Bovendien ligt de hoofdstad in Europa. Blij als een land met zo'n snel groeiende welvaart er bij komt. Alleen jammer dat in een snel tempo hoger geschoolde turken in Nederkand nu weer terug gaan, zoals ik uit ervaring weet. Er vlot nog altijd niet met onze kenniseconomie en zij leverden een bijdrage aan het oplossen van dat tekort.
Kaiser
0
457 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 7 ... 19 20 21 22 23 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Direct naar Forum

Markt vandaag

Handelszorgen ebben weg op de beurs

11:48 De Europese beurzen veerden dinsdag weer wat op na de flinke verliezen een dag eerder. Beleggers schoven de... 2

  Indices

  AEX 554,35 +0,54%
  EUR/USD 1,1147 -0,19%
  Germany30^ 12.154,10 +0,94%
  Gold spot 1.273,35 -0,34%
  LDN100-24h 7.356,10 +0,61%
  NY-Nasdaq Composite 7.702,38 0,00%
  US30# 25.810,39 +0,54%

  Stijgers

  WDP
  +3,53%
  AMG
  +2,59%
  Galapagos
  +2,41%
  BAM
  +2,40%
  Arcelo...
  +2,33%

  Dalers

  Wessanen
  -1,05%
  NSI
  -0,82%
  SBM Of...
  -0,73%
  Ahold ...
  -0,55%
  Basic-Fit
  -0,48%

  Nieuws Forum Meer»

  (39)

  Zheng He op 21-mei-19 13:33
  (2)

  effegenoeg op 21-mei-19 13:18
  (1)

  stoeltje op 21-mei-19 13:07
  (3)

  Rick0.0 op 21-mei-19 12:53
  (6)

  FlashHenk op 21-mei-19 12:52

  Column Forum Meer»

  (51)

  ONN op 21-mei-19 13:30
  (2)

  marique op 21-mei-19 13:29
  (6)

  k2es op 21-mei-19 13:25
  (20)

  Snugger op 21-mei-19 12:57
  (2)

  Snugger op 21-mei-19 12:38