Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

SNS:Hgm aantrekkelijk voor eventuele overname

Volgen
 
Klik hier om dit forumtopic te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden bij nieuwe berichten.
16 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omlaag ↓
Service
3

Volgens Corné van Zeijl (SNS Asset Management)kan de koers van Hagemeijer op korte termijn doorstoten richting de €2,20

Hagemeijer zit in een herstelfase en het betreft een goed geleid bedrijf door CEO DE Becker. Hij is bovendien druk doende met de schuldenreductie. Bovendien is er sprake van een redelijke autonome omzetgroei. Gelijksoortige bedrijven scoren een twee keer hogere koers.
Wanneer de logistiek in Engeland op orde is en de Amerikaanse Markten blijven presteren dan komt het snel goed met Hagemeijer.
Van Zeijl deelt vervolgens mede dat een grote concurrent van Hagemeijer overname kandidaten zoekt en dat de koers Van Hagemeijer aantrekkelijk is op dit moment voor een eventuele overname.
(herhaald bericht)
[verwijderd]
0
Graag datum vermelden van het bericht, is volgens mij erg oud nieuws en zit al in de koers
Service
0
Nee hoor, het bericht is niet oud. Het dateert nl. van 18-05-2005 en zit m.i. niet in de huidige koers verwerkt.
Daarnaast is de herstructurering in het VK, waarover wordt gesproken, rond; het wachten is, op nader nieuws hieromtrent, op Ceo De Becker.
Ook het resultaat hiervan is nog niet in de koers verwerkt omdat er zoals gezegd, nog geen nadere mededelingen hierover openbaar zijn gemaakt.
Huppeldepepup
0
Als iedereen dit (bovenste) bericht nou even aanbeveelt, dan weet morgen ieder IEX-lid ervan.
[verwijderd]
0
Corné heeft dan zichzelf herhaald, want ongeveer een maand geleden hetzelfde gezegd.
Huppeldepepup
0
quote:

gabriela schreef:


Corné heeft dan zichzelf herhaald, want ongeveer een maand geleden hetzelfde gezegd.


18-5 ís een maand geleden.
[verwijderd]
0
Huppeldepepup
0
quote:

gabriela schreef:


OK
Ik verwacht trouwens ook wel een doorbraak, zeker gezien de lage dollar.


Ik ook. Sterker nog, ik begrijp helemaal niet waardoor de koers nu zo blijft stotteren. Nagenoeg alle analysten zijn positief (voor wat dat betekent), dollar positief, banken vol vertrouwen, schuldpositie genormaliseerd, markt met spelers op overnamepad, etc. Wat wil een belegger nog meer.
Service
0
Europese beurzen licht hoger na overnameberichten

Antwerpen (TIJD-NIEUWSLIJN/BETTEN BEURSMEDIA NEWS) - De Europese beurzen noteren rond de middag licht hoger. Ze worden positief beinvloed door overnameperikelen in de banksector en de cementsector, en door de daling van de olieprijzen op vrijdagavond. Aandelen van exportgevoelige bedrijven profiteren van de dalende euro.

Rond de middag stijgt de DJ Stoxx50 met 0,2% tot 3.014,35 punten. De DJ Euro Stoxx50 gaat 0,2% hoger tot 3.151,31 punten. De Euronext100 klimt 0,2% tot 714,61 punten. Parijs, Frankfurt en Londen gaan alle drie 0,2% vooruit. Amsterdam noteert vrijwel onveranderd.
De euro verzwakt verder en is gezakt beneden de grens van USD 1,21. De euro noteert 0,6% lager dan vrijdagavond op USD 1,2046. In de VS zal de Fed de rente waarschijnlijk verder verhogen, terwijl anderzijds de speculatie toeneemt dat de Europese Centrale Bank de rente zal verlagen. Die speculatie werd maandag nog aangewakkerd door de publicatie van een interview met ECB-hoofdeconoom Otmar Issing in het Duitse weekblad Der Spiegel.

In Londen gaat de Brent-future maandag 0,2% omhoog tot USD 52,80 na een daling van 2,1% van vorige week vrijdag. In New York daalde de Nymex-future vrijdag met 1,4% tot USD 53,54.

Binnen de DJ Stoxx50 zijn er 32 stijgers en 14 dalers. 4 aandelen noteren onveranderd. De grootste stijgers binnen de DJ Stoxx50 zijn de financiele aandelen. Die doen het goed, nadat de Italiaanse bank UniCredito de overname aankondigde van de Duitse HypoVereinsBank (HVB) voor EUR 19,2 miljard in aandelen. Het gaat om de grootste overname in de Europese bankensector ooit.

Dat stimuleert uiteraard de speculatie over verdere consolidatie in de Europese bankensector. Barclays gaat 1,1% vooruit tot 534,5 pence, Generali klimt 1% tot EUR 26,37 en Lloyds TSB dikt 0,9% aan tot 466,5 pence. UniCredito stijgt 2,2% tot EUR 4,185 en HVB klimt 2,2% tot EUR 20,46.

Royal & Sun Alliance klimt 3,4% tot 84,5 pence. De Sunday Times suggereerde dat de Britse verzekeraar een mogelijk overnamedoelwit is voor de Britse financier Andrew Regan.

Nokia stijgt 1% tot EUR 14,05. De producent van mobiele telefoons stelde vrijdag zeven nieuwe modellen voor om op die manier zijn dalend marktaandeel weer op te krikken. Nokia liet op 21 april weten te verwachten dat zijn marktaandeel in het tweede kwartaal weer zal stijgen na de daling in het eerste kwartaal.

ABN AMRO is de grootste daler binnen de DJ Stoxx50 met een verlies van 1,7% tot EUR 19,28. ABN AMRO heeft het bod op de Italiaanse Banca Antonveneta verhoogd tot EUR 26,50 per aandeel. Eind maart van dit jaar deed ABN AMRO nog een bod op de Italiaanse bank van EUR 25 per aandeel. Net als het vorige bod, legt de Nederlandse bank het nieuwe bod ook geheel voor in contanten. Met de verhoging van het bod met EUR 1,50 wordt het totale aandelenkapitaal van Antonveneta nu op EUR 7,6 miljard gewaardeerd.

Uit de stap van ABN AMRO leiden de beleggers af dat de strijd om Banca Antonveneta nog niet voorbij is. De koers van Antonveneta stijgt met 2,8% tot EUR 26,99, wat hoger is dan de nieuwe biedprijs van ABN AMRO. De koers van Banca Popolare di Lodi, die ook Banca Antonveneta in handen wil krijgen, stijgt 0,9% tot EUR 7,985. De beleggers verwachten nu een tegenzet van die bank.

HeidelbergerCement springt 19,6% hoger tot EUR 60,11. Spohn Cement heeft een bod op de cementgroep uitgebracht van EUR 60 per aandeel. Dat bod waardeert HeidelbergerCement op EUR 6,5 miljard. In dezelfde sector stijgt de koers van de Britse groep Hanson met 3% tot 536,5 pence.

Boots gaat 1,3% vooruit tot 602,5 pence. Er zijn berichten dat Boots al gecontacteerd werd door zes mogelijke kopers voor zijn farmacie-activiteiten. Daarbij zouden onder meer GlaxoSmithKline, Johnson & Johnson en Bayer zijn. De waarde van die activiteiten wordt geraamd op GBP 1,25 miljard.

De Spaanse retailer Inditex, die eigenaar is van de Zara-kledingketen, zakt 3,9% tot EUR 22,24. De winst steeg in het eerste kwartaal weliswaar met 21%, maar de verkoop bij gelijk aantal winkels bleef stabiel en dat was een tegenvaller voor de beleggers.

(c) tijd-nieuwslijn (tel: +32 3 2860372; fax: +32 3 2860370)

[maandag 13 juni 2005, 12:59u.]

Opm. mijnerzijds:
Wanneer zou Hgm. volgen; Hgm. is goedkoop en een serieuze overnamekandidaat voor bv. Rexel of een groep institutionele beleggers.
[verwijderd]
0
Op geregelde tijden wordt er in de wandelgangen gesproken over een overname van Hagemeijer. Zowel op de beursvloer, als in persberichten en ook sommige analisten laten zich niet onbetuigd.
Hagemeijer is een overname-kandidaat m.n. gelet op een relatief lage overnameprijs. Een bekend spreekwoord is: "waar rook is, is vuur".
Het is al weer geruime tijd geleden dat de overname-geruchten de ronde deden en ik vraag mij af hoe de stand van zaken hieromtrent is.
De company zelf zou hierop m.i. de enige en juiste informatie kunnen verstrekken.
Service
0
Volgens Corné van Zeijl (SNS Asset Management)kan de koers van Hagemeijer op korte termijn doorstoten richting de €2,20

Van Zeijl deelt vervolgens mede dat een grote concurrent van Hagemeijer overname kandidaten zoekt en dat de koers Van Hagemeijer aantrekkelijk is op dit moment voor een eventuele overname.

Hagemeijer mag dan volgens Van Zeijl een aantrekkelijke overname-kandidaat zijn maar ik zou wel eens willen weten hoe nu de daadwerkelijke stand van zaken is. Zijn er b.v. overname-gesprekken gaande, zijn er meerdere kapers op de kust etc. etc.
Dit zijn zaken die de koers snel kunnen beïnvloeden!!
[verwijderd]
0
Volgens Corné van Zeijl (SNS Asset Management)kan de koers van Hagemeijer op korte termijn doorstoten richting de €2,20
Krijgt hij gelijk?

Service
0
Industriële productie VS beter dan verwacht


AMSTERDAM (Dow Jones) - De Amerikaanse industriële productie is in juni met 0,9% gestegen ten opzichte van de voorgaande maand. Dit blijkt uit cijfers van de Amerikaanse Federal Reserve.
In mei registreerde de Fed nog een neerwaarts herziene groei van 0,3%. Een eerdere meting maakte melding van een plus van 0,4%.
De capaciteitsbenutting steeg in de genoemde periode tot 80,0% tegen een herziene benuttingsgraad in mei van 79,4%. Eerder meldde de Fed een capaciteitsbenutting van 79,2%.
De cijfers waren sterker dan verwacht. Door Dow Jones geraadpleegde economen rekenden vooraf op een stijging van de industriële productie met 0,4% bij een benuttingsgraad van 79,6%.
Het cijfer over de industriële productie geldt als een belangrijke indicator voor toekomstige economische groei. Een hogere productie wordt meestal ingegeven door meer afzetmogelijkheden. Bovendien is een hogere industriële productie goed voor de werkgelegenheid in deze sector.
16 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Direct naar Forum

Meer »

Koers 0,000   Verschil 0,00 (0,00%)
Laag 0,000   Volume 0
Hoog 0,000   Gem. Volume 0
01-jan-01 00:00
label premium

KOPEN OF VERKOPEN?

Het laatste advies leest u als IEX Premium-lid

Ontdek Premium