Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee
Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Koffiekamer« Terug naar discussie overzicht

vliegtuig kopen

9 Posts
| Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 28 november 2004 18:32
    goedenavond,

    voor school ben ik met een project bezig, en daarvoor heb ik indicatie prijzen nodig van vliegtuigen, boeing,
    ik heb op internet gezocht maar zonder resultaat,
    misschien weet hier iemand een antwoord op mijn vraag?

    de kosten van een boeing 737, 767 bijvoorbeeld

    bij voorbaat dank,

    Jasper
  2. forum rang 7 ffff 28 november 2004 19:31
    90.000.000 dollar.........

    Beste jasper,

    Met een beetje googlen vind je een massa materiaal. het is hem dat ik dacht, wat zou zo'm ding wel niet kosten, maar je vindt een serie websites als je gewoon even "price of a boeing" intikt.

    Bovenstaande prijs uit:

    www.pogo.org/m/cp/cp-boeing767a.pdf
  3. [verwijderd] 28 november 2004 21:02
    90.000.000 USD is wel erg veel voor een 737, een 737-700 kost rond de USD 42 mln en een 737-800 rond de USD 50 mln (nieuw). Echter dit is erg afhankelijk van de deal die een luchtvaartmaatschappij sluit met de fabrikant. Geen sector waarbij de uitgangspunten zo snel wijzigen als de luchtvaartsector dus timing is erg belangrijk!

    succes!

    Frits
  4. [verwijderd] 2 december 2004 00:12
    Als je voor weinig geld een vliegtuig wilt kopen, dan moet je naar de Mojave woestijn gaan.
    Daar staan allemaal vliegtuigen, van oud tot nieuw(2de wereld oorlog t/m plus minus 2 jaar geleden). Het type vliegtuigen wat daar staat varieert van gevechtsvliegtuigen tot nieuwe Boeing 747-400. De reden dat ze daar staan is omdat de daar lucht droog is en dat het er weinig tot niet regent, hierdoor roesten de vliegtuigen zo goed als niet. Waarom staan die nieuwe Boeings en airbussen, zul je waarschijnlijk afvragen. Vliegtuig maatschappijen komen nog wel eens in financiële problemen. Deze vliegtuigen maatschappijen doen hun vliegtuigen niet zomaar weg. Wat ze doen is de kosten zo laag mogelijk houden. Dit doen ze door vliegtuigen in deze Mojave woestijn neer te planten. Ze doen wel covers om de motoren heen, zodat er geen zand in de motoren kan komen. Als ze op schiphol zouden staan, dan zou dat bakken vol geld kosten. Daarnaast wordt het vliegtuig aangetast door de weersomstandigheden, ondanks het feit dat een dergelijk vliegtuig uit veel aluminium is opgebouwd. Soms komen luchtvaartmaatschappijen zo in financiële problemen, dat ze deze vliegtuigen moeten verkopen. Je kunt soms oude boeings(jaren ’70, bijv. boeing 747-100 of 200) kopen voor enkele tonnen bijv. voor Africa. Hier mogen ze niet meer vliegen. Donald Trump heeft zijn oude boeing 727 ook uit de Mojave Woestijn gehaald voor een prikkie. Dit heeft hij zelf verteld in zijn populaire tv-serie Trump troon opvolger.

    Met vriendelijke groet,

    R van Harskamp
  5. Pietpaaltjes77 2 december 2004 09:33
    misschien ook leuk om te vermelden, de prijzen die hier staan zijn "catalogus prijzen" elke vliegmaatschappij krijgt korting. Afhankelijk van de de onderhandeligskracht van de maatschappij en de marktomstandigheden krijgt men korting. Vooral het uitspelen van boeing en airbus is hierbij een leuk geintje. Zo schijnt Ryanair tot 40% korting te hbben gekregen toen ze een tijdje na 9/11 enorm veel 737/800 hebben besteld voor de komende jaren.
9 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.