Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

De Belgische speculatie-taks

280 Posts
Pagina: «« 1 2 3 4 5 6 ... 14 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. Hallo! 12 mei 2016 19:10
    quote:

    BEN stierig schreef op 12 mei 2016 18:29:

    Ik denk niet dat er veel opbrengst voor de overheid is...
    Als de taks wordt verhoogd, zal de opbrengst (en het rendement voor de belegger) ook hoger uitvallen. De correlatie omzet, rendement en opbrengst is vrij hoog, lijkt me, afgaande op jouw woorden. Wat wil een belegger nog meer: een belasting die het rendement verhoogd, dat is toch ideaal voor elke belegger. Er komt meer VRH binnen voor de overheid gezien de vermogensgroei.

    Deze belasting moet snel worden ingevoerd in Nederland en omringende landen.

    :-)
  2. [verwijderd] 13 mei 2016 13:59
    quote:

    Geniet schreef op 13 mei 2016 13:56:

    Maar wat is nu de hoogte van die speculatietaks? Hoeveel moet je afdragen bij bijvoorbeeld €1000 gemaakte winst?

    33% belasting op winsten en verliezen zijn niet aftrekbaar en mag je integraal zelf oproesten.
    Lees eens het artikel van De Tijd alsook de commentaren van die Belgen.
  3. [verwijderd] 13 mei 2016 14:18
    Ok wist het niet wel een beetje erg veel ja, kan mij het ongenoegen voorstellen.
    Op zich geen rare belasting maar net als de toenmalige luchtvaarttax van Wouter Bos niet erg levensvatbaar, dit moet algemeen en liefst op wereldniveau ingevoerd worden wil het werken.
    Wel een goed idee belasting heffen waar het geld is, kunnen er weer andere belastingen omlaag, bijvoorbeeld die op arbeid.

  4. [verwijderd] 13 mei 2016 14:22
    quote:

    Geniet schreef op 13 mei 2016 14:18:

    Ok wist het niet wel een beetje erg veel ja, kan mij het ongenoegen voorstellen.
    Op zich geen rare belasting maar net als de toenmalige luchtvaarttax van Wouter Bos niet erg levensvatbaar, dit moet algemeen en liefst op wereldniveau ingevoerd worden wil het werken.
    Wel een goed idee belasting heffen waar het geld is, kunnen er weer andere belastingen omlaag, bijvoorbeeld die op arbeid.

    "L'impôt tue l'impôt" zegt het Franse spreekwoord.
    De belasting is zodanig hoog, dat kleine beleggers in België niet meer durven te beleggen.
    En zo wordt de opbrengst voor de staat i.p.v. meer finaal fors minder.
    Er is sprake van 30% minder inkomsten voor de Belgische Staat.
    Absurde en domme maatregel van die domme Belgen.
  5. [verwijderd] 13 mei 2016 15:10
    quote:

    Geniet schreef op 13 mei 2016 15:08:

    In princiepe zijn alle belastingen dom, dat vinden natuurlijk vooral degenen die ze betalen.
    Maar hoe moet het anders? Er zijn altijd belastingbetalers die dit dan weer dom vinden.
    Belgie heeft altijd al te weinig belasting geheven, dit effect ga je nu met een inhaalslag zien.
    België staat op gebied van belasting gans bovenaan de lijst.
    Nergens in de wereld is de belastingsdruk zo groot als in België.
    België is een absoluut belastingsland en de wereldwijde kampioen in belastingen.
  6. forum rang 9 objectief 13 mei 2016 15:28
    Ik ben het met Geniet eens dat België wellicht in het (recente) verleden te weinig belasting heeft geheven en nu met een inhaalslag bezig is.
    Natuurlijk loopt een vergelijking met Nederland mank, want alhier hebben we miljarden aan inkomsten uit aardgas kunnen ophalen.
    Zwakke punten zie ik in:
    1) nog volop bezig met invoering witte kassen.(lage belastingmoraal door de 2 kampen Vlaanderen versus Wallonie)
    2) waar in Nederland de belastingbetalers per 1 maart in de rij staan voor de digitale aangifte, loopt men in België volledig achter qua aangifte,invulling en betalingstermijn etc.
    Niettemin: het is een heel prettig en mooi land om te bezoeken, maar de Belgen zelf zitten met een Begrotingstekort en een veel te hoge staatsschuld.
  7. forum rang 7 ffff 13 mei 2016 18:34
    Grappig al die meningen van Nederlanders hierboven, die nog geen dag in België geleefd of gewoond hebben....... !

    Als je er , zoals ik, ruim dertig jaar in België geleefd en gewoond en hard gewerkt heb, dan pas heb je een goed inzicht in de ontwikkelingen in België in de afgelopen 35 jaar.

    En die is samen te vatten als een voortdurende verhoging van werkelijk alle soorten belastingen en indirecte belastingen, waardoor België de trieste eer heeft op alle mogelijke lijstjes als een van de zwaarst belastende landen ter wereld te zijn. In die dertig jaar zijn heel veel voordelen volledig afgeschaft voor ondernemers en daarentegen bestaande belastingen verhoogd.

    Dat gegeven gekoppeld aan het FEIT DAT BELGEN VEEL MINDER HARD WERKEN dan veel andere volkeren, geeft aan dat op een gegeven moment de boel fout loopt. Het PERCENTAGE mensen dat werkt tussen de 24 en 64 jaar ligt in België, schrik niet, 10 procent lager dan in Nederland. En Nederland kent toch ook heel wat regelingen om je aan het arbeidsproces te onttrekken, maar de Belgen spannen de kroon. Nog veel minder en de rest, de laatsten die werken, mogen en moeten het allemaal opbrengen.

    Iedere zinnige maatregel wordt getorpedeerd door de vakbonden. Zie de allerlaatste schandelijke vertoning NA de aanslag op luchthaven Brussel. Zo gauw men maar een beetje het vliegveld in gebruik kon nemen, STAKEN de verkeersleiders en ligt vliegveld plat, om daarna door de veiligheidspersoneel zoveel controles uit te voeren dat er wachttijden van meer dan drie uur onstaan en als allerlaatste klapper: Dan gaan de bagagebehandelaars weer staken.
    België is het MEEST gesyndicaliseerde land van Europa, met de allerhoogste werkloosheidsuitkeringen. Geen mens krijg je nog aan het werk en zie allerlaatste dramatische ontwikkeling: Aantal langdurig zieken is plots met 50 procent verhoogd naar honderdduizenden! Zomaar uit de lucht komen vallen of...... d'r is nauwelijks controle op langdurig zieken en werkelijk vrijwel geen maatregelen als ze het simpelweg verdommen weer aan de slag te gaan.

    Kortom: In België loopt momenteel veel fout maar heeft veel te maken met politici die geen harde maatregelen durven nemen uit angst weggestemd te worden. En zo modderen ze maar voort......

    En de mensen die tientallen jaren zwaar belast werden en steeds meer belast zouden gaan worden....Ach er zijn er die zeggen: Het is genoeg geweest: Ik ben vertrokken en dan blijkt in een ander zeer hoog ontwikkeld land die belastingdruk enorm veel minder te kunnen zijn....

    Peter
  8. [verwijderd] 13 mei 2016 18:43
    quote:

    ffff schreef op 13 mei 2016 18:34:

    Grappig al die meningen van Nederlanders hierboven, die nog geen dag in België geleefd of gewoond hebben....... !

    Als je er , zoals ik, ruim dertig jaar in België geleefd en gewoond en hard gewerkt heb, dan pas heb je een goed inzicht in de ontwikkelingen in België in de afgelopen 35 jaar.

    Peter
    Natuurlijk zoals bij alles weet jij altijd alles het beste, zijn weer hier al jaren gewend.
    Je vergeet snel, zal de leeftijd wel zijn maar ook jij vertrok naar Belgie omdat het daar zo lekker weinig belasting betalen was, ja helaas das nu over.
    Maar ook niet Belgen lezen het nieuws, lezen de deplorabele staat van onderhoud tunnels en wegen rond Brussel wegen niet onderhouden (kost geld!) en komen wel eens door dat naargeestige land zien de overvolle slecht onderhouden wegen en niet te vergeten zien de enorme schulden van het land.
    Maar goed jouw wereld beperkt zich tot schuldigen in de werkloosheidswereld te zoeken.
    Je doet maar.
  9. forum rang 7 ffff 13 mei 2016 18:56
    Jojo,

    Jouw kennis over de toestand in België is in vergelijking met de mijne schrikbarend klein. Jij hebt hier nooit gewerkt, noot tientallen jaren meerdere vennootschappen gerund, nooit tientallen jaren een Stichting gerund. Dus probeer eens te accepteren dat er in de KK van IEX mensen rondlopen die over heel wat zaken veel meer dan jij afweten. Zie mijn talrijke postings over de speculatietaks en waar kom jij mee af....? Ik weet eigenlijk geen enkele zier waar het nu precies om gaat. Hetzelfde toentertijd bij de liquidatietaks verhoging ( Mijn lange draad: Belgische Regering , besef toch wat U doet....! ) van 10 naar 25 procent, reden waarom meer dan 10.000 Belgische ondernemers er een streep onder zetten. Weg bedrijven, weg personeel en ja hoor: Twee jaar later veel minder inkomsten! Als je een koe slacht ben je blij met het vlees, maar je zult nooit geen melk, kaas en boter meer hebben!

    EEN zaak heb je wel goed onthouden: Toen den Uyl Holland regeerde was je in België veel en veel beter af. Zie al die villa's in al die villasteden met vrijwel alleen Nederlanders in 1985 / 1990. Maar Jojo, jouw geestverwanten hebben hier de boel zo verziekt, dat er mensen zijn die het voor bekeken houden. En die werklozen: Weet je nog als ik voortdurend schreef over al die werklozen die in schitterende fietsrally-outfit mijn prakijk bezochten, werkloos, terwijl ze langs de 60 plus mannen liepen, die vouw en kinderen verlaten hadden in Oost-Europa om een habbekrats in België te verdienen...? Schrijnend en je hebt er nooit iets op kunnen reageren, maar het is natuurlijk schandalig dat Oost-Europeanen , zelfs van 60 plus het werk doen en deden omdat de " werklozen" het simpelweg verdomden. Uiteraard door hun veel te hoge uitkering! Halveren die uitkering en dan kijken of ze blijven fietsen op een dag als vandaag....

    Peter
  10. [verwijderd] 13 mei 2016 19:43
    Jij kunt net als de rest van het graaiende en ontwijkende VVD volk alleen maar roepen dat de werkloze het gedaan heeft, maar enige oplossing heb je nooit kunnen aanvoeren.
    Dus wil je enigsinds geloofwaardig blijven eerst oplossingen.
    En den Uyl in 1985-1990? vreemd soort selectief geheugen, beste man was al bijna 10 jaar weg.
  11. [verwijderd] 13 mei 2016 19:47
    quote:

    ffff schreef op 13 mei 2016 18:56:

    Hetzelfde toentertijd bij de liquidatietaks verhoging ( Mijn lange draad: Belgische Regering , besef toch wat U doet....! ) van 10 naar 25 procent, reden waarom meer dan 10.000 Belgische ondernemers er een streep onder zetten. Weg bedrijven, weg personeel en ja hoor: Twee jaar later veel minder inkomsten! Als je een koe slacht ben je blij met het vlees, maar je zult nooit geen melk, kaas en boter meer hebben!

    Peter
    wat jij niet snapt en wil snappen dat mogelijk dit een bewuste actie van de Belse politiek is, wat hebben ze aan een steeds groter groeiend monster en stuwmeer aan geld, wat ooit slechts een schamele 10% opbrengt, nu is het weg vind nieuwe wegen en gaat rouleren.
    Geld is een ruilmiddel dat ruilen en belasting heffen is de zuurstof van de economie.
    Maar goed Dagobert snapte het ook nooit.
280 Posts
Pagina: «« 1 2 3 4 5 6 ... 14 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Indices

AEX 910,59 +0,71%
EUR/USD 1,0777 -0,04%
FTSE 100 8.433,76 +0,63%
Germany40^ 18.770,60 +0,45%
Gold spot 2.365,72 +0,83%
NY-Nasdaq Composite 16.346,27 +0,27%

Stijgers

Accsys
+5,43%
CM.COM
+2,92%
NX FIL...
+2,63%
RANDST...
+2,61%
ForFar...
+2,43%

Dalers

Kendrion
-2,99%
UMG
-2,95%
Alfen ...
-2,63%
EBUSCO...
-2,29%
VIVORY...
-1,85%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links