Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Ablynx - Januari 2016

266 Posts
Pagina: «« 1 ... 9 10 11 12 13 14 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 28 januari 2016 21:15
    quote:

    Hoeki schreef op 28 januari 2016 19:17:

    Ik kan zo gauw nergens wanneer de TTP resultaten verwacht worden, weet iemand hier iets van? En is er al een iets specifiekere timing voor de RSV resultaten dan 'eerste halfjaar van 2016'?

    Alvast bedankt!

    Ik heb begrepen dat het met terugwerkende kracht in 2014 wordt en de verkoop wordt gestart in 2013.
  2. [verwijderd] 29 januari 2016 07:03
    Perfect!!! Perfect!!

    ABLYNX ONTVANGT €8 MILJOEN MIJLPAALBETALING VAN BOEHRINGER INGELHEIM VOOR DE START VAN EEN KLINISCHE STUDIE MET EEN BISPECIFIEK NANOBODY IN KANKERPATIENTEN

    GENT, België, 29 januari 2016 - Ablynx [Euronext Brussels: ABLX; OTC: ABYLY] deelde vandaag mee dat Boehringer Ingelheim gestart is met de Fase I studie met het bispecifiek anti-VEGF/Ang2 Nanobody® in volwassen patiënten met vergevorderde vaste tumoren. Het doel van deze studie is om de veiligheid en het doseringsschema voor dit Nanobody te evalueren, en de start resulteerde in een mijlpaalbetaling van €8 miljoen aan Ablynx.

    Het anti-VEGF/Ang2 Nanobody wordt ontwikkeld binnen de Strategische Alliantie die in 2007 werd ondertekend. Dit bi-specifiek Nanobody heeft een verlengd halfleven en neutralizeert twee belangrijke eiwitten (VEGF en Ang2) die betrokken zijn bij de vorming van nieuwe bloedvaten (angiogenese), wat een essentieel mechanisme is voor de groei van tumoren.

    Dr Edwin Moses, Gedelegeerd Bestuurder van Ablynx, verklaarde: "We zijn zeer verheugd dat de klinische ontwikkeling van het eerste bispecifiek Nanobody uit onze samenwerking met Boehringer Ingelheim nu gestart is. De unieke flexibiliteit waarmee we verschillende Nanobodies, die gelijktijdig kunnen binden met ziektedoelwitten, aan elkaar kunnen koppelen is een belangrijk kenmerk van onze technologie, en in het bijzonder voor de ontwikkeling van nieuwe medicijnen voor de behandeling van kanker. We kijken uit naar de start van bijkomende klinische studies met meerdere van deze innovatieve productkandidaten."

    De resultaten van de preklinische studie werden door Boehringer Ingelheim gepresenteerd tijdens de 8ste Euro Global Summit over Kankertherapie en toonden aan dat dit bi-specifiek Nanobody de VEGF en Ang2 signaalroutes krachtig afremt in verschillende in vivo kankermodellen en dat het de vermenigvuldiging en overleving van humane endotheelcellen effectief belemmert. Bovendien toonde het bi-specifiek Nanobody een betere werkzaamheid aan in vergelijking met de inhibitie van de individuele signaalroutes door de referentiegeneesmiddelen (monoklonale antilichamen). Het Nanobody werd tevens goed verdragen in cynomolgus apen.

    Over de strategische alliantie tussen Boehringer Ingelheim en Ablynx
    In september 2007 sloten Ablynx en Boehringer Ingelheim een Strategische Alliantie af voor de ontdekking, ontwikkeling en commercialisatie van Nanobody-geneesmiddelen in verscheidene indicaties, waaronder kanker, immunologie, ademhalings- en vaatziekten. Volgens de voorwaarden van de overeenkomst kan Ablynx mogelijks tot €125 miljoen in mijlpaalbetalingen plus royalty's ontvangen voor ieder Nanobody dat op de markt wordt gebracht. Boehringer Ingelheim is exclusief verantwoordelijk voor de ontwikkeling, productie en commercialisatie van alle producten die resulteren uit de samenwerking. Ablynx behoudt bepaalde co-promotierechten in Europa. Tot op heden heeft Ablynx uit deze strategische alliantie >€75 miljoen in cash ontvangen, en naast het anti-VEGF/Ang2 Nanobody zijn er nog een aantal andere programma's, volledig gefinancierd door Boehringer Ingelheim, die vooruitgang boeken in de preklinische fases van ontwikkeling.

    Over Ablynx
    Ablynx is een biofarmaceutische onderneming actief in de ontwikkeling van Nanobodies®, gepatenteerde therapeutische eiwitten gebaseerd op enkel-keten antilichaamfragmenten die de voordelen combineren van medicijnen gebaseerd op conventionele antilichamen en kleine chemische moleculen. Ablynx is toegewijd om nieuwe medicijnen te ontwikkelen die een duidelijk verschil kunnen maken voor de samenleving. De Vennootschap heeft vandaag ongeveer 40 programma's in eigen ontwikkeling en met partners in diverse therapeutische indicaties zoals inflammatie, hematologie, immuno-oncologie, oncologie en ademhalingsziekten. Ablynx heeft overeenkomsten met verscheidene farmaceutische bedrijven waaronder AbbVie, Boehringer Ingelheim, Eddingpharm, Genzyme, Merck & Co., Inc., Merck KGaA, Novartis, Novo Nordisk en Taisho Pharmaceuticals. De onderneming is gevestigd in Gent, België. Meer informatie is te vinden www.ablynx.com.
  3. [verwijderd] 29 januari 2016 07:34
    De eerste belangrijke klinische mijlpaal is een schot in de roos, perfecte start van het klinische cijferseizoen!

    ALX 0761psoriasis kan de volgende zijn, daarna ALX 0171 RSV en als klapper ALX 0061 RA.

    Uiteraad als wat tussendoor komt, niet te vergeten,
    ionchannel
    Imunno oncology, melding IND en de volgende POC
    Etc.
  4. aston.martin 29 januari 2016 07:51
    quote:

    Hoeki schreef op 28 januari 2016 19:17:

    Ik kan zo gauw nergens wanneer de TTP resultaten verwacht worden, weet iemand hier iets van? En is er al een iets specifiekere timing voor de RSV resultaten dan 'eerste halfjaar van 2016'?

    Alvast bedankt!

    Probeer onderstaande presentatie eens. Ze komt van de website van Ablynx en die heeft men daar speciaal geplaatst om mensen zoals jij o.a. te informeren. Wie weet staat er iets in over TTP en RSV. Voor de exacte data kun je best CEO Moses persoonlijk contacteren want die worden aan gewone beleggers niet bekendgemaakt; die wachten tot de dag dat er PB komt, zoals vandaag.

    www.ablynx.com/uploads/home/240075c2-...

  5. forum rang 4 K. Wiebes 29 januari 2016 08:38
    quote:

    stappa schreef op 29 januari 2016 07:03:

    Perfect!!! Perfect!!

    ABLYNX ONTVANGT €8 MILJOEN MIJLPAALBETALING VAN BOEHRINGER INGELHEIM VOOR DE START VAN EEN KLINISCHE STUDIE MET EEN BISPECIFIEK NANOBODY IN KANKERPATIENTEN...
    Nou dan. Gisteravond nog op de CT-site gezocht naar "Boehringer anti-VEGF" en niets gevonden.

    Of het veel zal helpen in dit belabberde beursklimaat wordt nog even afwachten; maar 't leest in ieder geval lekkerder dan "warrant-uitoefening #zoveel".

    En 'n koers van 13 is m.i. toch 'n prima instapmoment gezien de kansen
    en het potentieel welke het bedrijfje biedt.
  6. [verwijderd] 29 januari 2016 08:47

    Berichtdoor Obelisk » 29 Jan 2016 08:15

    Ab­lynx casht met kan­ker­me­di­cijn

    Het bi­o­tech­be­drijf gaat een nieuw kan­ker­me­di­cijn tes­ten op patiënten en krijgt 8 mil­joen euro van zijn Duit­se farma­part­ner.

    Ab­lynx en Boehrin­ger In­gel­heim, een van de groot­ste fa­mi­li­a­le far­ma­be­drij­ven, slo­ten in 2007 een sa­men­wer­king om ge­nees­mid­de­len te ont­wik­ke­len voor kan­ker, im­mu­no­lo­gie, adem­ha­lings- en vaat­ziek­tes. Ab­lynx bracht zijn spe­ci­fie­ke na­no­bo­dy-tech­no­lo­gie in, ter­wijl Boehrin­ger geld op tafel legt voor elke door­braak in het on­der­zoek.

    Nu een po­ten­ti­eel kan­ker­me­di­cijn voor het eerst op men­sen wordt ge­test, krijgt Ab­lynx een ver­goe­ding van 8 mil­joen euro. Dat brengt het to­taal aan in­kom­sten uit de sa­men­wer­king op meer dan 75 mil­joen euro.

    In de fase 1-stu­die gaat Ab­lynx kij­ken of het mid­del bij ge­zon­de vrij­wil­li­gers geen on­ge­wens­te ne­ven­ef­fect­ten heeft. Uit tes­ten op apen is al ge­ble­ken dat het mid­del de 'ver­me­nig­vul­di­ging en over­le­ving' van kan­ker­cel­len be­lem­mert.

    Het mid­del van Ab­lynx is zo ont­wor­pen dat het de kan­ker te­ge­lij­ker­tijd via twee ver­schil­len­de ka­na­len be­strijdt. Deze zo­ge­he­ten 'mul­ti­spe­ci­fie­ke' ge­nees­mid­de­len win­nen aan po­pu­la­ri­teit in on­co­lo­gie.

    Ab­lynx zet steeds meer in op kan­ker­be­strij­ding. Het sloot twee jaar ge­le­den ook een ak­koord met het Ame­ri­kaan­se Merck om 17 on­der­zoeks­pro­gram­ma's op te star­ten, met de am­bi­tie kan­ker te ge­ne­zen via im­mu­no­the­ra­pie.

    www.tijd.be/markten_live/nieuws_ ... 1454051682
    2
    - See more at: beursig.nl/forum/viewtopic.php?f=4&am...
  7. [verwijderd] 29 januari 2016 09:42
    quote:

    aston.martin schreef op 29 januari 2016 09:33:

    Onwaarschijnlijk koersverloop...
    Shorters?

    Ik had eerlijk gezegd een stijging verwacht van meer dan 5%. Kan nog komen...
    Overigens las ik deze week dat je iets voorzichtiger bent tav medicijn ontwikkeling op het vlak van kanker vanwege het hogere risico?
  8. Spreidstand 29 januari 2016 10:09
    quote:

    Natte krant schreef op 29 januari 2016 09:42:

    [...]
    Ik had eerlijk gezegd een stijging verwacht van meer dan 5%. Kan nog komen...
    Overigens las ik deze week dat je iets voorzichtiger bent tav medicijn ontwikkeling op het vlak van kanker vanwege het hogere risico?
    heb mijn porto nog met 25% uitgebreid op iets boven de 13 euro. Naar mijn idee is de bodem nu toch wel bereikt, al zie je andere biotech zonder goed nieuws wel flink wegzakken. LT vertrouwen is bij mij groot, dus buy on the dips.
  9. aston.martin 29 januari 2016 10:10
    quote:

    Natte krant schreef op 29 januari 2016 09:42:

    [...]
    Ik had eerlijk gezegd een stijging verwacht van meer dan 5%. Kan nog komen...
    Overigens las ik deze week dat je iets voorzichtiger bent tav medicijn ontwikkeling op het vlak van kanker vanwege het hogere risico?
    Klopt, maar dan bedoel ik de bedrijven waar de klemtoon op oncologie ligt.
    Ablynx reken ik daar zeker niet bij met hun zeer gediversifieerde portefeuille.

  10. forum rang 4 K. Wiebes 29 januari 2016 11:20
    quote:

    aston.martin schreef op 29 januari 2016 09:33:

    Onwaarschijnlijk koersverloop...
    Shorters?
    Je kan dan wel stellen dat 'n lage rente positief is voor de aandelen-
    markten; maar volgens mij worden we - en de héle beurs - al 'n hele maand genaaid door creperende pensioenfondsen.

    Maar ook met minimale verhogingen zal de rente nog lang laag blijven;
    uiteindelijk zal ook voor hen "TINA" gelden.
  11. [verwijderd] 29 januari 2016 11:38
    quote:

    aston.martin schreef op 29 januari 2016 10:10:

    [...]

    Klopt, maar dan bedoel ik de bedrijven waar de klemtoon op oncologie ligt.
    Ablynx reken ik daar zeker niet bij met hun zeer gediversifieerde portefeuille.

    Helder. Je refereerde aan Celyad. Daar speelt de oncologie een prominentere rol.
    Persoonlijk bij Celyad meer gecharmeerd van hun Cardio oplossing. Ik heb daar wat op ingezet.
  12. Lauwry 29 januari 2016 12:37
    quote:

    aston.martin schreef op 29 januari 2016 08:05:

    Hieronder de link naar de bedoelde presentatie over het bispecific nanobody dat nu in fase 1 gaat:

    www.ablynx.com/uploads/data/files/Boe...

    Interessante presentatie: VEGF/Ang2 Nanobody is duidelijk effectiever in remmen tumorgroei dan Placebo of Avastin of Trebananib

    Wat is niet snap: waarom is Avastin en Trebananib niet in combinatie toegediend? Dat zou toch pas echt een eerlijke vergelijking zijn??
  13. Spreidstand 29 januari 2016 17:37
    Buy on the rumor, sell on the news. no rumors vandaag maar aan het begin van de nieuwsdag toch wat verkopers. Gelukkig trok het bij maar niet zoals we verwachten. Groen is het in elk geval geworden:

    Koers €13,415
    +/- € 0,33 (+2,56%)
    Volume 168.717
    Open 13,255
    Hoog 13,47
    Laag 13,005
    Slot 13,08
    Tijd
    17:35:28 R
266 Posts
Pagina: «« 1 ... 9 10 11 12 13 14 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Indices

AEX 900,06 +1,00%
EUR/USD 1,0750 -0,17%
FTSE 100 8.313,67 +1,22%
Germany40^ 18.444,40 +0,08%
Gold spot 2.315,09 +0,04%
NY-Nasdaq Composite 16.332,56 -0,10%

Stijgers

VIVORY...
+9,74%
Van La...
+8,04%
HEIJMA...
+5,14%
Kendrion
+4,08%
SIGNIF...
+3,63%

Dalers

JUST E...
-3,05%
INPOST
-1,58%
Arcelo...
-1,56%
NX FIL...
-1,42%
EBUSCO...
-1,41%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links