Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee
Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Koffiekamer« Terug naar discussie overzicht

Moet Griekenland uit de euro en eurozone?

2.531 Posts
Pagina: «« 1 ... 105 106 107 108 109 ... 127 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 12 juli 2015 14:36
    quote:

    mjmj schreef op 12 juli 2015 13:51:

    [...]

    Je denkt dat een voorzitter het spel kan bepalen, dat is niet het geval. De waarheid of een waarachtige en juiste oplossing is er niet, de Grieken hebben de voorwaarden zo veranderd dat het geen vriendelijk spel meer is. Dat is de consequentie van de 'game theory' van Varoufakis. Geen enkele voorzitter kan daar wat aan veranderen.
    Ik heb toch het gevoel dat personen belangrijk zijn.

    Als vanaf januari de kandidaat-spanjaard als voorzitter en de huidige griekse minister van financien hadden onderhandelt, we nu niet zo in de problemen waren gekomen. Het is maar een gevoel.
  2. [verwijderd] 12 juli 2015 14:38
    quote:

    pardon schreef op 12 juli 2015 14:16:

    zo 12 jul 2015, 14:00 | 4 reacties
    'Frankrijk en Duitsland oneens over grexit'
    Waarschuwing voor tweespalt

    BERLIJN -
    Een vertrek van Griekenland uit de eurozone heeft verregaande gevolgen. Als Duitsland druk uitoefent op Athene voor een Grexit zorgt dat voor een „rampzalige tweespalt met Frankrijk”. Die waarschuwing gaf de Luxemburgse minister van Buitenlandse Zaken, Jean Asselborn, zondag af aan Duitsland.
    Zijn reactie volgde op een voorstel van de Duitse minister Wolfgang Schäuble. Die suggereerde zaterdag dat Griekenland voor minstens vijf jaar (dus tijdelijk) de eurozone zou moeten verlaten, als Athene niet met betere voorstellen komt voor financiële steun. „Het zou rampzalig zijn voor de reputatie van Duitsland in de Europese Unie en de rest van de wereld als Berlijn niet de kans grijpt die is ontstaan, nu de Grieken met hervormingsvoorstellen zijn gekomen”, zegt Asselborn in de Süddeutsche Zeitung. „Als Duitsland aanstuurt op een Grexit lokt het een diepgaand conflict uit met Frankrijk. Dat zou een catastrofe voor Europa zijn.”
    Ik zou zeggen dat zou een zegen zijn voor Europa en vooral de landen die de neuro gaan nemen na de tweedeling .
    En hoe eerder hoe beter en ik ga een bijdrage leveren aan het standbeeld voor Tsipras.
  3. mjmj 12 juli 2015 14:42
    quote:

    beursgorilla schreef op 12 juli 2015 14:36:

    [...]

    Ik heb toch het gevoel dat personen belangrijk zijn.

    Als vanaf januari de kandidaat-spanjaard als voorzitter en de huidige griekse minister van financien hadden onderhandelt, we nu niet zo in de problemen waren gekomen. Het is maar een gevoel.
    Daarin verschillen we dan van mening. Het systeem dat nu is gecreëerd door alle spelers tezamen kan niet door een persoon veranderd worden.
  4. [verwijderd] 12 juli 2015 14:43
    quote:

    goof2 schreef op 12 juli 2015 14:38:

    [...]

    Ik zou zeggen dat zou een zegen zijn voor Europa en vooral de landen die de neuro gaan nemen na de tweedeling .
    En hoe eerder hoe beter en ik ga een bijdrage leveren aan het standbeeld voor Tsipras.
    Ik heb liever weer de oude florijn, of te wel de nederlandse gulden, ok al zal dat wel enige moeite en geld kosten.Dan ben je weer wat meer baas in eigen huis. (En is je pensioengeld ook veiliger)
  5. pardon 12 juli 2015 15:12
    Rutte: ´Heel nieuwe situatie´
    Premier Mark Rutte van een „heel nieuwe situatie” omdat de Grieken geld willen van een „nieuw instrument”. Met dat laatste doelde hij op het Europese noodfonds ESM.
    Rutte wil, net als minister en eurogroep-voorzitter Jeroen Dijsselbloem, het oordeel van de ECB, IMF en Europese Commissie afwachten.
    Hij zei wel dat gezien de recente ervaringen er sprake zal moeten zijn van „tastbare waarborgen en maatregelen, herstel van vertrouwen”. Hij voegde eraan toe: „Tot nu toe is de Griekse regering daar nog niet in geslaagd. En de gang van zaken van de afgelopen maanden dwingt mij tot terughoudendheid”
  6. pardon 12 juli 2015 15:16
    Rutte: Grieken overtuigen van maatregelen
    Gepubliceerd op 12 jul 2015 om 14:46 | Reacties: 2 | Onderwerpen: Griekenland Mark Rutte
    14:46 - Rutte: Grieken overtuigen van maatregelen
    BRUSSEL (AFN) - Het is noodzakelijk de Grieken ervan te overtuigen maatregelen te nemen, zodat Griekenland weer op eigen benen kan staan. Hervormingen en besparingen zijn ,,de enige weg naar hulp''.

    Dat stelde premier Mark Rutte zondag in Brussel. Hij is daar voor de derde ingelaste top van eurolanden over de Griekse crisis in korte tijd.

  7. pardon 12 juli 2015 15:22
    zo 12 jul 2015, 14:47 | 0 reacties
    Rutte: "Alleen hulp als Griekenland maatregelen neemt"
    van onze redactie
    Misschien vindt er wel geen ’wondertje’ plaats tijdens de eurotop in Brussel. Daarvoor vreest Mark Rutte, die deelneemt aan de top van politiek leiders van de eurozone vanmiddag vanaf vier uur.
    Dat meldt onze correspondent Ronald van Gessel op Twitter. Rutte zegt dat de Grieken alleen geholpen kunnen worden als ze alle noodzakelijke maatregelen nemen.
    Gisteren en vanochtend wordt er door de ministers van Financiën, onder leiding van Jeroen Dijsselbloem, gewerkt aan een plan. De Grieken hebben deze week nieuwe bezuinigingen voorgesteld, maar de eurogroep wil harde garanties dat deze daadwerkelijk worden uitgevoerd.
    Voorafgaand aan het nieuwe voorstel van de Grieken zei de Duitse bondskanselier Merkel nog dat de eurolanden solidair zouden zijn als Griekenland serieus werk maakt van de bezuinigingen. Toen zei Rutte dat daarvoor wel een ’wondertje’ moet gebeuren. Vandaag benadrukte de premier dat hervormingen en besparingen ’de enige weg naar hulp’ zijn.
    Overbruggingskrediet
    Vanaf vier uur komen de leiders van de eurozone bij elkaar om de plannen van de ecofin-vergadering te bespreken. Een van de mogelijke scenario's is dat Griekenland uiterlijk woensdag de hervormingen door het parlement loodst. In ruil daarvoor krijgt het land een overbruggingskrediet, terwijl er nog wordt ondehandeld over een nieuw hulppakket uit het Europese noodfonds ESM.
  8. pardon 12 juli 2015 16:48
    zo 12 jul 2015, 16:26 | 14 reacties
    Dijsselbloem na overleg van de ministers
    „We zijn ver gekomen“

    BRUSEL -
    De vergadering in Brussel van de ministers van Financiën van de eurolanden (eurogroep) over het noodlijdende Griekenland is afgelopen. Voorzitter Jeroen Dijsselbloem stelde dat hij en zijn collega's „ver zijn gekomen”.
    Het is nu de beurt aan de regeringsleiders en staatshoofden van de eurolanden om zich over de redding van Griekenland te buigen. Volgens Dijsselbloem zijn er nog wel een aantal grote kwesties onopgelost. Hij wilde niet zeggen welke zaken nog open zijn. Het is nu aan de leiders om definitief de knoop door te hakken, zo stelde hij. Dijsselbloem schuift ook aan bij het topoverleg in Brussel, dat kort na 16.00 uur begon.
    De Grieken moeten nog aan de bak, voordat onderhandelingen over nieuwe financiële hulp kunnen beginnen. De Finse minister van Financiën, Alexander Stubb, zei dat de Grieken uiterlijk woensdag al een aantal hervormingen moeten hebben voorgelegd aan het eigen Griekse parlement.
    Ook moeten de Grieken stappen zetten met de oprichting van een fonds voor de verkoop van overheidsbezittingen. En daarnaast moet Athene een aantal hervormingen verder aanscherpen. Stubb had het over een „goed voorstel
  9. pardon 12 juli 2015 17:23
    zo 12 jul 2015, 17:01 | 0 reacties
    Griekse reders vrezen einde fiscale voordelen

    ATHENE -
    Griekse scheepvaartondernemers wachten met ingehouden adem de onderhandelingen in Brussel over de financiële toekomst van hun land af. Zij vrezen dat een einde komt aan belastingvoordelen die het jarenlang zeer aantrekkelijk maakten om gevestigd te blijven in het Zuid-Europese land. Dat meldde zakenkrant The Wall Street Journal (WSJ) zondag.
    Griekse rederijen exploiteren ongeveer een vijfde van alle koopvaardijschepen in de wereld, en hebben meer dan de helft van de Europese vloot in handen. De sector is goed voor 7,5 procent van de totale Griekse economie en voorziet zo'n 200.000 mensen van werk. Door allerlei belastingvrijstellingen vormen de reders voor de Griekse fiscus echter al jaren een relatief kleine bron van inkomsten.
    De scheepvaartondernemers zijn vorig jaar al een hogere tonnagebelasting gaan betalen, in totaal zo'n 420 miljoen euro over een periode van vier jaar, maar dat is volgens Athene niet genoeg. Ook andere belastingvoordelen die de scheepvaartbranche nog wel geniet ten opzichte van andere bedrijfstakken, zullen er waarschijnlijk aan moeten geloven.
    Daarmee wordt wel de concurrentiepositie van Griekenland ernstig aangetast. Analist Noah Parquette van de Amerikaanse bank JPMorgan Chase denkt dat veel reders Athene de rug zullen toekeren ten gunste van bijvoorbeeld Londen, Singapore of Dubai. „Dat schaadt de economie en breekt mogelijk een scheepvaarttraditie in Griekenland die duizenden jaren teruggaat”, aldus de marktkenn
  10. forum rang 10 DeZwarteRidder 12 juli 2015 17:30
    quote:

    pardon schreef op 12 juli 2015 17:27:

    H et word tijd dat de scheepsvaart in Griekenland ook flink belasting gaat betalen,het is al jarenlang een valse speler in de markt rederijen in andere landen betalen overal normale belasting.
    De reders gaan direct naar andere landen als ze meer moeten betalen, dus dat gaat het niet worden.

    Het invoeren van een kadaster gaat veel meer geld opleveren, maar helaas houdt de Griekse kerk dit tegen.
  11. mjmj 12 juli 2015 18:30
    Post van elders:

    For all those that hope for a Grexit as being good for Greece - you need to realize that the Greeks do not want an exit. In theory a currency devaluation, inevitable in a Grexit, supports competitiveness but brings short term pain as the price of imports goes up. But, Greece relies too much on imports from a consumption perspective and have no manufacturing that could become more competitive. They want solidarity over austerity, which is really defined as wealth transfers from more prosperous states to prop us an unsustainable living standard, not for the people but for the country as a whole. You need to realize that 50% of Greeks have not filed their tax returns for 2014, and only 10% of the income taxes have been paid. If this were to happen in the US, the US would be a failed state overnight. In Greece, there is understanding - if there is new currency, all of these tax debts will be devalued, so it is ok to no rush in paying them. Safer to get new loans, that the next government will want to restructure as well.
  12. mjmj 12 juli 2015 18:35
    post van elders:

    New Greek scams for tax evasion.
    Tourism:
    There are countless hotels in Greece that when you pay by a credit card, the funds are received into external bank accounts. You can bet those takings are not declared and are not taxed. Last year our friends rented a villa in Mykonos for Euro17,000 a week (!!!). They sent the credit card details at the booking stage and.... you guessed it - the charge was made offshore.

    Has this been tackled by any government. OF COURSE NOT.

    So, if you want to help Greece, please ensure that your payment is ONLY made directly into a greek bank account. Ask for proof. Ask for an official receipt. But most importantly, make sure those funds are retained in Greece.
  13. pardon 12 juli 2015 19:15
    zo 12 jul 2015, 19:04 | 0 reacties
    Steun Griekenland kost €82 tot 86 miljard
    van onze redactie
    De rekening van een nieuw Grieks steunprogramma kan oplopen tot €82 tot 86 miljard. Dat blijkt uit het document dat de eurogroep, de ministers van Financiën van de eurozone heeft opgesteld tijdens de vergadering van gisteren en vandaag.
    Dat schrijft persbureau AFP. Op dit moment wordt het document besproken door de politiek leiders van de eurozone.
    Zojuist is de top tijdelijk geschorst. Die pauze wordt gebruikt voor één op één gesprekken met landen om tot een compromis te komen. De Griekse premier Alexis Tsipras zit aan tafel met onder anderen de Duitse bondskanselier Angela Merkel en de Franse president Francois Hollande.
    Merkel stelt zich hard op richting Athene, voorafgaand aan de top zei ze dat er niet koste wat kost een akkoord bereikt hoeft te worden. Hollande is soepeler, hij wil tot het uiterste gaan om een deal te sluiten.
  14. [verwijderd] 12 juli 2015 19:21
    quote:

    fonie schreef op 12 juli 2015 12:26:

    Zolang dit voortduurt moet Griekenland uitgesloten worden van geld uit de andere Eurolanden.

    Langs de achterdeur wordt de rijkdom het land uitgesleurd

    Terwijl in de vroege herfst van 2011 veel Grieken in vuilnisbakken scharrelen naar voedsel – “het zijn keurige mensen maar ze zijn gedwongen in het huisvuil naar eten te zoeken”, zegt een man van de reinigingsdienst – zijn er ook Grieken met geld. Veel geld. Heel veel geld zelfs. Griekenland blijft ook midden deze crisis een fiscaal paradijs voor de rederijen, voor de zesduizend grotere bedrijven en voor het instituut van de orthodoxe kerk.

    Tot voor kort stond op het Griekse paspoort ook je religie vermeld. Dat werd pas in 2001 ongedaan gemaakt na een klacht bij het Europese Hof voor de Rechten van de Mens in Straatsburg. De Griekse orthodoxe kerk is machtig, zoveel is zeker. Kerk en clerus beheersen nog een flink deel van het leven, moreel, politiek maar ook economisch. De orthodoxe kerk bezit het grootste vermogen van het land, op de staat na. Ze heeft meer dan negen miljoen aandelen in de Griekse Nationale Bank, ze bezit hotels, parkings, magazijnen, ondernemingen en 350 toeristische centra. Het kerkinstituut is met zijn 130.000 hectare bossen, velden, bergen en stranden meteen ook de grootste grootgrondbezitter van het land. Het levert de kerk jaarlijks miljoenen euro’s op en dat geld bleef tot voor kort belastingvrij. Toen in 2010 toch een taks werd geheven, weigerden sommige monasteries te betalen. Gechoqueerd gingen gelovigen voor de grootste kerk van Athene betogen met het spandoek: “Jezus heeft gezegd dat men moet delen”.

    Delen? Dat is alvast niet de houding van de Griekse miljonairs. Het geld dat in Griekenland wordt verdiend, verdwijnt steeds sneller naar het buitenland. Vooral naar de veilige kluizen van Zwitserse banken, waar men geen vragen stelt. De Griekse miljonairs hebben in totaal al 280 miljard euro naar Zurich verkast, en nog eens evenveel naar andere buitenlandse banken. Een fiscale exodus ter waarde van 560 miljard euro; dat is het dubbele van het Griekse bbp, de jaarlijks geproduceerde rijkdom in het land.29 Dat veel landgenoten hun ziektekosten of elektriciteit niet meer kunnen betalen, dat meer en meer mensen hongerlijden, trekken deze miljonairs zich geen moer aan. En dus krijg je een surrealistische situatie: aan de voordeur smeekt de Griekse regering de Europese Unie om nieuwe leningen en garandeert ze dat ze de allerlaatste centiem uit het werkvolk zal persen om die leningen terug te betalen. Terzelfdertijd slepen de miljonairs de rijkdom van het land via de achterdeur het land uit.
    AB, sla het dossier Cyprus maar op na idem dito.Evenzeer als de orthodoxe kerk in voormalig oostblok en USSR en welke kerkelijk instituut houdt in feite niet dezelfde "regels"op na.
2.531 Posts
Pagina: «« 1 ... 105 106 107 108 109 ... 127 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.