Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee
Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Aandeel KPN Koninklijke AEX:KPN.NL, NL0000009082

Laatste koers (eur) Verschil Volume
3,626   0,000   (0,00%) Dagrange 3,582 - 3,655 6.715.415   Gem. (3M) 7,6M

PB

2.627 Posts
Pagina: «« 1 ... 84 85 86 87 88 ... 132 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 10 voda 20 mei 2015 21:31
    wo 20 mei 2015, 20:21

    Pijnlijk: Carlos Slim verloor €2,7 miljard op zijn aandelen KPN
    Van onze financiële redactie

    De Mexicaanse miljardair Carlos Slim is van plan zijn aandelen KPN van de hand te doen. Het aandeelhouderschap lag de telecomtycoon nogal zwaar op de maag. De grootaandeelhouder van KPN verloor €2,7 miljard op zijn investering, blijkt uit berekeningen van De Financiële Telegraaf.

    Slim heeft momenteel een belang van 21,1% in KPN. Een groot deel daarvan kocht hij voor zo'n €8,- per aandeel, in 2012. Dat kostte hem circa €3 miljard. Daarna stortte de koers in, ongeveer een jaar later lag deze zelfs rond €1,50. Later stortte Slim nog eens €900 miljoen bij, toen KPN noodgedwongen een claimemissie deed. Momenteel noteert het aandeel €3,40.

    Overnamepoging

    In de zomer van 2013 deed Slim een poging om KPN over te nemen, maar door een beschermingsconstructie van KPN mislukte dat.

    Nu heeft de sluwe Slim een snood plan gesmeed om van zijn aandelen af te komen, vermoedelijk omdat de koers de laatste maanden aan het stijgen is. Dat zal het leed waarschijnlijk enigszins kunnen verzachten.

    Carlos Slim kan trouwens wel tegen een stootje. De eigenaar van telecomgigant America Movil is de op drie na rijkste man ter wereld, met een geschat vermogen van $68 miljard.

    Het is goed mogelijk dat Slim zijn investering in KPN toch nog terugverdient. Lees verder in DFT Avond: Zo wil Slim zijn aandelen KPN verkopen.

    www.telegraaf.nl/dft/nieuws_dft/24063...
  2. forum rang 10 voda 20 mei 2015 21:34
    wo 20 mei 2015, 15:56

    'Slimme' financiering AMX met KPN-obligatie

    MEXICO-STAD (AFN) -
    América Móvil (AMX) heeft een slimme constructie bedacht om zichzelf de komende jaren goedkoop te financieren. Het Mexicaanse telecomconcern maakte woensdag in eerste instantie bekend een converteerbare obligatie van 2,25 miljard euro uit te geven die omgezet kan worden in aandelen KPN.

    De lening, die wist aan te zwellen tot ruim 3 miljard euro en ook is geplaatst, biedt een rente van 0 tot 0,5 procent. AMX wil de convertible uitoefenen als de koers van KPN in de komende 5 jaar met 40 à 45 procent stijgt. Een begeleidende bankier zei dat de Mexicanen dan alsnog kunnen besluiten om de aandelen te houden en de lening in contanten af te lossen. Mocht de koers van KPN na 2,5 jaar onvoldoende zijn gestegen, kan AMX ervoor kiezen de lening af te lossen.

    De stap wordt gezien als zowel een uiting van vertrouwen van AMX als beleggers in KPN. Bij de aankondiging van de lening was al sprake van een 'upsize option' van 250 miljoen euro, maar door het hoge animo zal de leensom rond de 3 miljard euro uitkomen. De uitgifteprijs van de convertible wordt later op woensdag vastgesteld waarna afronding van de uitgifte wordt voorzien op 28 mei.

    Het belang van AMX in KPN blijft voorlopig boven 20 procent en de Mexicanen behouden ook hun twee zetels in de raad van commissarissen. Een woordvoerder van KPN stelde dat het Nederlandse bedrijf geen directe rol heeft in de uitgifte en dat hij derhalve niet inhoudelijk op de zaak kon ingaan.

    www.telegraaf.nl/dft/bedrijven/kpn/24...
  3. forum rang 10 voda 28 mei 2015 16:14
    'KPN-verbindingen doelwit spionage'

    Gepubliceerd op 28 mei 2015 om 16:09

    BRUSSEL (AFN) - Tientallen verbindingen voor dataverkeer van het Nederlandse telecomconcern KPN waren jarenlang het doelwit van de Duitse geheime dienst samen met de Amerikaanse inlichtingendienst NSA. Dat zegt de Oostenrijkse politicus Peter Pilz, die donderdag tijdens een persconferentie in Brussel een lijst met verbindingen liet zien.

    De Amerikanen maakten een lijst met prioriteiten en op basis van die lijst tapte de Duitse Bundesnachrichtendienst (BND) deze verbindingen in Frankfurt af. Welke ondernemingen of organisaties doelgericht werden afgetapt, is nog niet duidelijk. De afluisterpraktijken begonnen in 2005.

    KPN liet weten de zaak zeer serieus te nemen en alles te onderzoeken. Het concern denkt hier ,,enkele weken op zijn minst'' voor nodig te hebben. Het zou gaan om minimaal 71 zogeheten STM1-dataverbindingen, waarbinnen weer meerdere kanalen zitten. Op dit moment weet KPN niet wie er afgeluisterd is, maar het concern erkent wel dat het een verbindingspunt heeft in Frankfurt.

    Economische spionage

    GroenLinks-Europarlementariër Judith Sargentini vreest economische spionage. ,,Wie zegt mij dat de BND niet meeluisterde bij grote Nederlandse bedrijven als Shell, DSM of Unilever of internationale organisaties zoals Europol of het Internationaal Strafhof in Den Haag?!''

    Dinsdag schreef minister Ronald Plasterk (Binnenlandse Zaken) nog aan de Tweede Kamer dat er ,,thans geen aanwijzingen'' zijn dat Nederland een afluisterdoel was van de Duitse geheime dienst. Hij heeft nog steeds een verzoek om nadere informatie in Duitsland uitstaan en blijft daar ook nu op wachten. Hij benadrukt opnieuw dat Nederland het niet acceptabel vindt dat een buitenlandse mogendheid zonder toestemming inlichtingenactiviteiten in ons land ontplooit.

    Volgens de prioriteitenlijst werden er zeker 255 dataverbindingen afgetapt in 31 Europese en 33 niet-Europese landen.
  4. forum rang 10 voda 2 juni 2015 16:28
    Glasvezel wint aan populariteit

    Gepubliceerd op 2 jun 2015 om 11:04 | Views: 2.833

    HOUTEN (AFN) - Internet via een glasvezelnetwerk (FTTH) wint steeds meer aan populariteit. De Nederlandse markt voor FTTH groeide in 2014 met 370.000 aansluitingen tot ruim 2,3 miljoen. Dat blijkt dinsdag uit een rapport van marktonderzoeker Telecompaper. Daarmee had circa 30 procent van de huishoudens eind 2014 toegang tot glasvezel.

    Vooral in de tweede helft van het jaar groeide de toegankelijkheid van glasvezel en werden er ook meer aansluitingen gerealiseerd. Met name KPN en Vodafone die gebruikmaken van de netwerken van Reggefiber zagen het aantal abonnees sneller toenemen dan in de voorgaande jaren. Ook Caiway dat werkt op de netwerken van CIF zag de groei van het aantal abonnees in de tweede helft van het jaar versnellen.

    Inmiddels heeft één op de tien huishoudens in Nederland een abonnement via glasvezel.
  5. forum rang 10 voda 2 juni 2015 19:03
    Boete KPN wegens hack in 2012

    Gepubliceerd op 2 jun 2015 om 18:42 | Views: 1.131

    DEN HAAG (AFN) - KPN moet een boete betalen van 364.000 euro omdat het klantgegevens niet goed genoeg heeft beveiligd. Dat heeft de Autoriteit Consument & Markt (ACM) dinsdag laten weten. Aanleiding is een hack bij het telefoniebedrijf in 2012. KPN is het niet eens met de boete en heeft beroep aangetekend.

    Het telecombedrijf erkent wel dat destijds dingen mis zijn gegaan. ,,Het is duidelijk dat in 2012 iemand in onze systemen heeft kunnen inbreken en dat wij dat betreuren'', aldus KPN. Het bedrijf wijst er evenwel op dat geen klantgegevens op straat zijn komen te liggen en dat het sindsdien de beveiliging fors heeft opgeschroefd.

    De ACM vindt ook dat KPN ,,voortvarend'' heeft gereageerd om de beveiliging van netwerken en systemen op orde te brengen. Maar dat neemt volgens de toezichthouder niet weg dat in de periode voorafgaand aan de hack de beveiliging van persoonsgegevens van KPN-klanten onder de maat was.

    Vertrouwen

    Klanten moeten er volgens ACM-bestuurder Anita Vegter van op aan kunnen dat telecombedrijven hun gegevens goed beschermen. ,,Gebeurt dat onvoldoende, zoals in dit geval bij KPN, dan schaadt dat het vertrouwen van consumenten in de telecommarkt. Dit is een ongewenste situatie waar wij tegen optreden'', zei zij.

    De ACM heeft de boete overigens al in december 2013 opgelegd. De toezichthouder treedt er nu pas mee naar buiten omdat KPN eerder bezwaar maakte tegen publicatie van het boetebesluit. De computerinbraak bij KPN in januari 2012 was het werk van een destijds 17-jarige hacker, die daar inmiddels voor is veroordeeld.
  6. forum rang 10 voda 4 juni 2015 16:01
    Franse belangstelling voor KPN - Market Talk

    AMSTERDAM (Dow Jones)--Uitlatingen van een topman van het Franse telecomconcern Orange betekenen niet per se dat KPN (KPN.AE) een overnamedoel is op korte termijn, stelt Martijn den Drijver van SNS Securities, maar wel dat KPN hoog op de lijst van mogelijke 'targets' staat in een verwachte Europese consolidatieslag. Gervais Pellissier, voorzitter van de Europese activiteiten van Orange, zei woensdag tegen de pers dat nationale spelers zoals KPN, Belgacom en Telecom Italia in de komende vijf jaar een doelwit kunnen zijn. Daarbij heeft het voormalige France Telecom het voordeel dat het aantal concurrenten op de Nederlandse telecommarkt door zo'n deal niet afneemt, wat bij een overname door Deutsche Telekom wel het geval is. Een bod van Orange op KPN zou tenminste EUR4,20 moeten bedragen, denkt Den Drijver, zodat grootaandeelhouder America Moviles zijn 21%-belang met winst kan verkopen. Met KPN erbij zouden de Fransen beter kunnen concurreren met Deutsche Telekom en Telefonica en op termijn met de Amerikanen van AT&T en Verizon. Het aandeel KPN noteert donderdag rond 10.50 uur 0,1% lager op EUR3,25. De AEX daalt 1,6%. (archie.vanriemsdijk@wsj.com)


    Dow Jones Nieuwsdienst: +31-20-5715200; amsterdam@dowjones.com

  7. forum rang 10 voda 8 juni 2015 16:17
    KPN lanceert investeringsfonds innovaties

    Gepubliceerd op 8 jun 2015 om 08:04 | Views: 2.542

    DEN HAAG (ANP) - KPN lanceert met KPN Ventures een speciaal investeringsfonds om innovatie te bevorderen en de betrokkenheid van KPN bij start-ups te vergroten. Het telecombedrijf verwacht dat dit voor klanten innovaties in de producten, diensten en netwerken zal versnellen.

    KPN heeft een bedrag van 35 miljoen euro gereserveerd voor investeringen die aan de criteria van het fonds voldoen, zo maakte het bedrijf maandag bekend.

    ,,We leven in een wereld waarin technologische innovaties elkaar steeds sneller opvolgen en klantgedrag snel verandert. In dit speelveld is het meer dan ooit belangrijk om samen te werken met flexibele en innovatieve spelers en betrokken te zijn bij nieuwe ontwikkelingen'', aldus Jan Kees de Jager, financieel topman van KPN.
  8. forum rang 10 voda 15 juni 2015 16:05
    KPN neemt zelf TV-producties in beheer

    Door Ellen Proper

    Van DOW JONES NIEUWSDIENST


    AMSTERDAM (Dow Jones)--Koninklijke KPN nv (KPN.AE) gaat de markt voor televisiecontent betreden door gezamenlijk met Endemol Shine TV-programma's te produceren, wat een aanzienlijke verschuiving in de strategie van het telecomconcern markeert. Dat een telecomconcern eigen content gaat aanbieden is vrij uniek in Europa.

    KPN richt zich momenteel op het aanbieden van vaste en mobiele telefonie, internet en televisie, maar kondigde maandag een eigen TV-serie aan, de meest recente verschuiving in het snelveranderende TV-landschap.

    De TV-serie, genaamd 'Brussel', wordt straks ook beschikbaar op de eigen op te richten streaming dienst van KPN, waarover op 24 juni de details bekend worden gemaakt. Met zijn nieuwste stap volgt KPN het Amerikaanse Netflix, dat ook programma's aanbiedt die het concern zelf produceert, waaronder de bekende Amerikaanse serie House of Cards.

    KPN's Chief Commercial Officer Frank van der Post zegt maandag: "Wij kijken voor inspiratie vanzelfsprekend naar de buitenlandse markt bij het ontwikkelen van nieuwe initiatieven".

    Uit eigen onderzoek kwam KPN tot de conclusie dat Nederlandse consumenten voornamelijk geinteresseerd zijn in aan Nederland gerelateerde thema's, ofwel Nederlandse sporters, acteurs, dj's en TV-series. Het concern gaat dan ook geen buitenlandse series aanbieden, en verder enkele eigen producties. Naast 'Brussel' betreft dit muziek en sport, waarvoor KPN samenwerkingen aangaat met Mojo Concerts en Amsterdam Dance Event.

    Dat een telecommunicatieconcern eigen producties aanbiedt, is vrij uniek in Europa, en soms verboden. Zo mogen de leidende telecomfirma's in Duitsland geen eigen producties aanbieden, waaronder Deutsche Telekom, waarvan de Duitse regering nog steeds eenderde in eigendom heeft. Deutsche Telekom heeft een streaming platform genaamd Entertain om producties van derde partijen te distribueren.

    Het volledig geprivatiseerde KPN verwacht 'Brussel' in de tweede helft van 2016 beschikbaar te maken voor consumenten, via 'Play' ook aan consumenten die momenteel geen klant zijn van KPN via TV-kanalen. KPN's directeur consumentenmarkt, Jaap Postma, ziet een trend van afnemende abonnementen waarbij de jonge generatie kiest voor online streaming diensten.

    Voor de nieuwe eigen geproduceerde content via KPN's huidige platformen KPN iTV en iTV Online worden geen extra abonnementskosten aan huidige klanten berekend. Wat de abonnementskosten voor het later dit jaar te lanceren 'Play' zullen zijn, is nog niet bekend.

    Met de eigen geproduceerde content hoopt KPN onder meer klanten weg te trekken bij concurrenten als Ziggo, naast het behouden van de eigen klanten, terwijl met 'Play' ook de jonge generatie aangetrokken moet worden.

    Televisieseries werden normaliter via vaste TV-stations uitgezonden in Nederland, maar worden sinds een paar jaar ook via internet gedistribueerd, aangeboden door streaming diensten zoals Netflix, dat in 2013 de Nederlandse markt betrad.

    CEO van Endemol Shine Nederland, Laurens Drillich, biedt voor het eerst een TV-productie voor een streaming dienst in Nederland aan. In Scandinavie produceert Endemol Shine 'Lillyhammer' voor Netflix. Hoewel Netflix zich orienteert voor eveneens een Nederlandse serie voor zijn Nederlandse markt, is Drillich nog niet in onderhandeling om daarvoor de productie op zich te nemen. Het samenwerken met KPN sluit een productie voor Netflix in Nederland echter niet uit. "We werken ook voor concurrerende televisiestations; dit kan allemaal naast elkaar leven".

    Endemol Shine voelde geen enkele terughoudendheid om in zee te gaan met KPN, ondanks de onervarenheid van het telecomconcern op dit gebied. "KPN zorgt hiermee voor een vergroting van de markt. En dat is voor ons altijd interessant", aldus Drillich, die erop wijst dat het concern veel vrijheid krijgt.

    Daarbij wil Endemol, dat vorig jaar samenging met Shine, graag een groter aandeel van de huidige 25% van het portfolio uit 'drama series' laten bestaan.

    Hoewel Drillich erop wijst dat nog steeds het overgrote deel van de uitgaven in de TV-business van de gevestigde TV-kanalen komt, waarbij het Nederlandse TV-landschap, waaronder de publieke omroep, op jaarbasis circa $1,4 miljard te besteden heeft, heeft het on-demand kijken, waaronder de streaming diensten, veel mogelijkheden voor de toekomst.

    De scenarioschrijver van 'Brussel', Leon de Winter, zegt hierover: "Het heeft een nieuwe wending gekregen bij Netflix, waarbij we het ervaren van het kijken van een TV-serie in e en heel weekend kunnen meemaken".


    Preuschat in Frankfurt droeg bij aan dit artikel.


    Door Ellen Proper; Dow Jones Nieuwsdienst: +31-20-5715200; ellen.proper@wsj.com

  9. forum rang 10 voda 16 juni 2015 16:07
    KPN investeert in Internet-of-Things platform

    AMSTERDAM (Dow Jones)--Koninklijke KPN nv (KPN.AE) doet mee aan een financieringsronde van Actility sa, een Frans bedrijf dat netwerk-, cloud- en platformoplossingen aanbiedt voor de Internet-of-Things markt.

    Met het nemen van het minderheidsbelang onderstreept KPN het belang van innovatie en het vroeg investeren in nieuwe producten en diensten, verklaart het concern de investering. "Wij willen als KPN bijdragen aan de vestiging van een Internet of Things ecosysteem in Nederland, en samenwerken met Actility sluit hier bij aan," zegt Jasper Snijder, SVP New Business bij KPN.

    De investering wordt gedaan via KPN Ventures, een fonds om innovatie te bevorderen en de betrokkenheid van KPN bij start-ups te vergroten. Andere partijen die deelnemen aan deze financieringsronde ter waarde van $25 miljoen zijn Ginko Ventures, een Europees investeringsfonds van Foxconn, en de Europese telecomproviders Orange (ORA.FR) en Swisscom (SCMN.VX).

    Actility en KPN waren beide betrokken bij de oprichting van de LoRa alliantie in maart van dit jaar. Dit is een gezamenlijk initiatief om tot een wereldwijde standaard te komen voor LoRa: een nieuwe technologie om apparaten die weinig stroom gebruiken aan het internet te koppelen. Zoals eerder gemeld, is KPN van plan dit jaar nog LoRa in Nederland te introduceren.


    Door Ben Zwirs; Dow Jones Nieuwsdienst; +31 20 571 52 00; ben.zwirs@wsj.com

  10. forum rang 10 voda 19 juni 2015 19:06
    KPN moet door ACM opgelegde boetes betalen

    Gepubliceerd op 19 jun 2015 om 18:54 | Views: 65

    DEN HAAG (AFN) - KPN heeft tevergeefs geprobeerd een aantal boetes van tafel te krijgen die het bedrijf opgelegd kreeg wegen het benadelen van concurrenten bij de introductie van nieuwe breedbanddiensten. De rechtbank in Rotterdam heeft vijf van de zes boetes die de telecomaanbieder had aangevochten, in stand gelaten. Dat meldde toezichthouder ACM vrijdag.

    De vijf boetes tellen op tot 933.000 euro. De zesde, die door de rechtbank is vernietigd, bedroeg 40.000 euro. KPN kreeg de boetes omdat het concurrenten niet tijdig informeerde over nieuwe diensten die het aanbood via zijn glasvezel- en kopernetwerk. Daartoe is het bedrijf wel verplicht, zodat andere partijen die diensten aanbieden via het KPN-netwerk, de gelegenheid hebben op het nieuwe aanbod in te spelen.
  11. forum rang 10 voda 22 juni 2015 16:23
    KPN verkoopt laatste deel Getronics

    Gepubliceerd op 22 jun 2015 om 07:52 | Views: 3.728

    MÜNCHEN (AFN) - KPN heeft zijn resterende belang van 22 procent in IT-bedrijf Getronics International verkocht aan de Duitse investeerder Aurelius. Dat maakte Aurelius maandag bekend, zonder financiële details te vermelden.

    Aurelius nam begin 2012 al een meerderheidsbelang in de Europese en Aziatische activiteiten van Getronics. KPN behield daarbij de Nederlandse activiteiten van het bedrijf, die werden doorgezet onder de naam KPN Corporate Markets. Een woordvoerder van KPN gaf maandag desgevraagd aan die situatie niets verandert.

    KPN nam Getronics in 2007 over.
  12. forum rang 10 voda 25 juni 2015 16:14
    KPN: mogelijke spionage niet te achterhalen

    Gepubliceerd op 25 jun 2015 om 13:40 | Views: 1.872

    AMSTERDAM (AFN) - KPN heeft niet kunnen vaststellen of internationale communicatieverbindingen tussen 2005 en 2008 zijn afgetapt. Dat meldde het telecombedrijf donderdag naar aanleiding van een eigen onderzoek.

    KPN onderzocht de afgelopen tijd tientallen verbindingen voor dataverkeer, naar aanleiding van beweringen van de Oostenrijkse politicus Peter Pilz. Die stelde eind mei dat 71 internationale verbindingen waarbij telefoonverkeer van KPN was betrokken jarenlang het doelwit waren van de Duitse geheime dienst.

    KPN heeft de afgelopen tijd zo goed mogelijk geprobeerd om de internationale verbindingen van destijds, die via Frankfurt liepen, te matchen met de lijst van Pilz. De namen en nummers op zijn lijst komen echter niet overeen met de wijze waarop internationale verbindingen van KPN tien jaar geleden werden geregistreerd. Namen van betrokken klanten waren niet meer te achterhalen. Evenmin viel vast te stellen of de betreffende verbindingen zijn afgetapt.

    KPN wist wel vast te stellen dat het bij de betreffende verbindingen ging om internationaal telefoonverkeer. Eerder werd uitgegaan van dataverkeer.
  13. forum rang 10 voda 6 juli 2015 18:05
    KPN neemt IS Group over

    AMSTERDAM (Dow Jones)--Koninklijke KPN nv (KPN.AE) neemt IS Group, een leverancier van managed hosting- en cloud-diensten, over van IS Holding, meldt het concern maandag nabeurs.

    De financiele details van de transactie worden niet vermeld.

    Met de overname hoopt het concern zijn positie op de cloud computing markt verder te versterken.

    IS Group realiseerde in 2014 een omzet van circa EUR25 miljoen.

    KPN sloot maandag 2,8% lager op EUR3,28.


    - Door Patrick Buis; Dow Jones Nieuwsdienst; +31 20 571 52 00; patrick.buis@wsj.com

  14. Aandelen Fanaat 7 juli 2015 07:33
    Door Jan Willem des Tombe op 6 juli 2015
    AMSTERDAM - KPN neemt managed hosting en cloud dienstverlener IS Group over. Partijen zijn overeengekomen dat alle aandelen van IS Group in handen komen van KPN. De overname past binnen de strategie van KPN om zijn positie op de snelgroeiende Nederlandse cloud computing markt verder te versterken. Financiële details worden niet bekend gemaakt.

    IS Group overgenomen door KPN

    IS Group had in 2014 een groepsomzet van circa 25 miljoen euro en bedient zowel rechtstreeks als via haar partner kanaal bedrijven met shared en managed cloud computing, virtuele desktop- en connectiviteitsoplossingen. Naast autonome groei is het bedrijf actief met het overnemen en integreren van branchegenoten om versneld schaal te realiseren in de consoliderende markt voor cloud computing. Sinds 2005 realiseerde IS Group meer dan 10 acquisities.

    Met de acquisitie van IS Group versterkt KPN zijn positie in de snel groeiende Nederlandse markt voor cloud computing. IS Group heeft een “state-of-the-art” hybride cloud computing platform en een bereik van circa 30.000 zakelijke klanten. De directie en het personeel van IS Group blijven bij deze provider in dienst. De structuur en de strategie van de onderneming blijven ongewijzigd. Zowel KPN als IS Group hechten grote waarde aan het behoud van de cultuur en flexibiliteit van de serviceprovider.

    Jan Willem des Tombe, CEO van IS Group: “Wij zien de markt voor cloud computing en IT-services zich in hoog tempo ontwikkelen. Door het marktbereik van KPN te combineren met de kennis en diensten van IS Group, kunnen we onze vooraanstaande positie in deze markt nog verder uitbouwen. Dit biedt vele voordelen voor onze klanten, partners en medewerkers.”

    Frank van der Post, CCO van KPN: “Onze zakelijke klanten vragen in toenemende mate om cloud diensten die hun groei ondersteunen. Samen met IS Group kunnen wij onze klanten beter helpen met de overstap naar de cloud. De combinatie kan toepassingen leveren waardoor onze klanten efficiënter en flexibeler kunnen werken, en schaalbaarheid kunnen benutten.”

    Over IS Group

    IS Group behoort tot de grootste leveranciers van managed hosting- en clouddiensten van Nederland. IS Group gelooft dat organisaties nog succesvoller kunnen worden met de mogelijkheden die IT biedt en wil haar klanten en partners actief meenemen naar het beste wat de industrie te bieden heeft. Dit doet het bedrijf door premium managed hosting- en clouddiensten op abonnementsbasis te bieden. Performance, kwaliteit en service staan hierbij voorop. IS Group heeft een drievoudige ISO-certificering (9001, 27001 en 20000), een ISAE 3402 type II accreditatie en beschikt over PCI-DSS-compliant en ISO-14001 gecertificeerde datacenters. Kijk voor meer informatie op: www.is.nl.
  15. forum rang 10 voda 13 juli 2015 16:10
    Berenberg verhoogt koersdoel KPN licht, bod van Altice onwaarschijnlijk - Market Talk

    AMSTERDAM (Dow Jones)--Berenberg verhoogt het koersdoel voor KPN (KPN.AE) licht, maar EUR3,15 van EUR3,05. De analisten denken dat de markt iets te voorzichtig is over het tweede kwartaal, waardoor een handelsmogelijkheid ontstaat bij de publicatie van de kwartaalcijfers. Op een meer fundamentele basis, lijkt het risico/beloningsprofiel echter onaantrekkelijk, vinden ze. Verder lijkt een bod van Altice op KPN op de korte termijn onwaarschijnlijk. Het advies blijft hold. Vrijdag sloot het aandeel op EUR3,42. (ben.zwirs@wsj.com)


    Dow Jones Nieuwsdienst: +31-20-5715200; amsterdam@dowjones.com

  16. taurus86 13 juli 2015 16:49
    Het schijnt dat een steenrijke Griekse reder - nu hij de havens in Griekenland niet meer mag kopen- overweegt om een knock out bod op KPN uit te brengen. Varoufakis schijnt als nieuwe CFO genoemd te worden. Welke maatregelen gaat onze regering dit keer nemen? Weer een beschermingsconstructie of is het strategische belang dan van minder betekenis. Voor de Grieken geldt nergens meer een strategisch belang, dus ´Gelijke Monnikken gelijke Kappen" in dit geval?
  17. forum rang 10 voda 14 juli 2015 16:02
    KPN: nieuwe cao is rond

    AMSTERDAM (Dow Jones)--De nieuwe cao voor Koninklijke KPN nv (KPN.AE) is rond, zo meldt het telecomconcern dinsdag.

    Op 22 mei bereikten KPN en de bonden een onderhandelingsresultaat over de nieuwe cao. Vakbondsleden konden vervolgens tot en met 26 juni stemmen en vijf van de zes bonden zullen de nieuwe cao nu ondertekenen, aldus KPN in een persbericht.

    Alleen FNV zal de nieuwe cao niet ondertekenen. Een ledenraadpleging leverde een neutraal resultaat op, maar het bestuur van de vakbond heeft besloten zijn handtekening niet te zetten, zegt het bedrijf.

    Gezien het positieve stemadvies van de andere vijf vakbonden en het neutrale resultaat van de ledenraadpleging bij FNV, heeft KPN besloten de cao te tekenen met de overige bonden. Daarmee is er met terugwerkende kracht een nieuwe KPN cao per 1 april 2015.

    De looptijd van de cao is van 1 april 2015 tot en met 1 januari 2016 met een loonsverhoging van 1,15% voor deze 9 maanden.

    De cao tekst zal nu worden aangemeld bij het Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid. "Daarmee is de nieuwe cao een feit", aldus KPN.

    In september starten de onderhandelingen voor de cao na 1 januari 2016.


    Door Ben Zwirs; Dow Jones Nieuwsdienst; +31 20 571 52 00; ben.zwirs@wsj.com

  18. forum rang 10 voda 14 juli 2015 16:19
    'Opwaarts koerspotentieel KPN beperkt'

    Gepubliceerd op 14 jul 2015 om 09:07 | Views: 2.616

    AMSTERDAM (AFN) - Rabobank heeft KPN van zijn 'conviction buy list' gehaald, maar handhaaft het buy-advies. Volgens de bank, die de stap dinsdag bekendmaakte, is het opwaartse koerspotentieel van het telecombedrijf beperkt. Sinds KPN op de lijst werd gezet, in februari, heeft het aandeel het circa 7 procent beter gedaan dan de AEX.

    ,,Veel 'triggers', zoals de hoger dan verwachte verkoopprijs van Base, hebben effect gehad en nu zien we weinig factoren die de koers verder kunnen opdrijven'', aldus Rabo. De bank rekent wel op ,,solide'' tweedekwartaalcijfers, die ,,meer bewijs van stabiliserende financiën zullen geven''.

    Al met al blijft Rabo KPN zien als een overnameprooi in ,,een toekomstige consolidatieslag in Europa'', hoewel de bank op basis van recente commentaren van onder meer Altice, Orange en KPN zelf denkt dat die slag voorlopig op zich laat wachten.

    Rabo hanteert een koersdoel van 3,60 euro voor KPN, dat maandag sloot op 3,47 euro.
  19. forum rang 10 voda 17 juli 2015 13:03
    America Movil herclassificeert belang in KPN - Market Talk

    AMSTERDAM (Dow Jones)--America Movil (AMX) heeft zijn belang van circa 14,3% in KPN (KPN.AE) in de boeken niet meer als lange-termijn investering opgenomen, maar nu op de balans staan als 'beschikbaar voor verkoop' zijnde bezitting, blijkt uit de op donderdag uitgebrachte kwartaalcijferrapportage van het Mexicaanse telecomconcern. In de toelichting hierop meldt America Movil dat de aandelen zijn gebruikt als onderpand voor de afsluiting van een vijfjarige obligatie van EUR3 miljard. Wanneer de obligatie wordt ingelost, of wanneer de investeerders hun optie uitoefenen, kan America Movil besluiten uit te betalen in contanten, de onderliggende KPN-aandelen te leveren, of te kiezen voor een combinatie van deze opties. (bart.koster@wsj.com)


    Dow Jones Nieuwsdienst: +31-20-5715200; amsterdam@dowjones.com

2.627 Posts
Pagina: «« 1 ... 84 85 86 87 88 ... 132 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.