Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Aandeel KPN Koninklijke AEX:KPN.NL, NL0000009082

  • 3,438 13 mei 2024 17:35
  • 0,000 (0,00%) Dagrange 3,407 - 3,440
  • 6.413.763 Gem. (3M) 10,9M

KPN 22 t/m 29 juni 2015 (Het wordt me het weekje wel!)

314 Posts
Pagina: «« 1 2 3 4 5 6 ... 16 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 23 juni 2015 02:18
    Griekenland blijft in eurozone´
    Griekenland kan in de eurozone blijven, nu een akkoord met het land bijna rond is. Donderdag kan het al zover zijn. De hoofdrolspelers in het Griekse drama zien licht aan het einde van de tunnel.
    ,,We gaan de gesprekken met de Grieken deze week op een goede manier afronden'', zo stelde stelde Europees commissievoorzitter Juncker maandagavond na afloop van een ingelaste top met de leiders van de eurolanden.

    Vandaag dan nog maar een keer 5%?
  2. [verwijderd] 23 juni 2015 07:57
    quote:

    JanK1 schreef op 22 juni 2015 21:58:

    [...]

    IK denk dat het niet slim is Jan want hopelijk gaat het feest daar nog beginnen. Ik hoop van die ruim 30% winst toch minimaal 60% te maken. Alles met de nadruk op "hoop"

    Trouwens, jij als ervaren belegger laat toch jouw beslissingen niet van forumdiscussies afhangen?
    Nee, natuurlijk niet, maar dit was een kleine positie voor de daghandel.
  3. [verwijderd] 23 juni 2015 08:00
    quote:

    Abbey schreef op 23 juni 2015 02:18:

    Griekenland blijft in eurozone´
    Griekenland kan in de eurozone blijven, nu een akkoord met het land bijna rond is. Donderdag kan het al zover zijn. De hoofdrolspelers in het Griekse drama zien licht aan het einde van de tunnel.
    ,,We gaan de gesprekken met de Grieken deze week op een goede manier afronden'', zo stelde stelde Europees commissievoorzitter Juncker maandagavond na afloop van een ingelaste top met de leiders van de eurolanden.

    Vandaag dan nog maar een keer 5%?
    Zijn we nu ineens zo naief, dat we geloven, dat de Grieken de problemen gaan/kunnen oplossen!
  4. [verwijderd] 23 juni 2015 08:07
    GSMHelpdesk: klanten budgetproviders buiten NL duurder uit

    Nederlandse consumenten die gebruik maken van een abonnement via een mobiele prijsvechter, zijn in het buitenland vaak duurder uit dan klanten van een in Nederland duurdere mobiele aanbieder. Uit onderzoek van GSM Helpdesk blijkt dat veel klanten van budget-MVNO’s geen opties hebben om op een betaalbare en transparante manier in het buitenland gebruik te kunnen blijven maken van hun smartphone.

    KPN, Vodafone en T-Mobile en KPN-merk Telfort bieden diverse 'voordeelbundels' voor in het buitenland aan. Met deze voordeelbundels kan bijvoorbeeld tegen een gereduceerd tarief een bepaalde hoeveelheid belminuten, sms-berichten en / of dataverkeer verbruikt worden in het buitenland. Dergelijke voordeelbundels zijn bij de meeste budget-providers – zoals Simpel, Simyo, Hollandsnieuwe, Ben, AH Mobiel, Lebara of Lycamobile - niet beschikbaar, waardoor klanten bij deze providers vaak het maximale roamingtarief kwijt zijn.

    Momenteel kost bellen vanuit een ander EU land 23 cent per minuut, gebeld worden 6 cent per minuut, sms'en 7 cent per bericht en internetten 24 cent per MB. Een klant van een budgetprovider die de smartphone in het buitenland op dezelfde manier wil gebruiken als in Nederland, is volgens GSMHelpdesk bij een gemiddeld verbruik van ongeveer 25 MB per dag al snel dagelijks zes euro per dag kwijt. Verder loopt men vaak al na een dag of 10 tegen het verbruiksplafond van 60,50 euro per maand aan. Providers zijn tegenwoordig wettelijk verplicht de mobiele dataverbinding af te sluiten wanneer klanten in het buitenland meer dan 60,50 euro aan mobiel internetverkeer in een maand hebben verbruikt. Dit is ingevoerd om een 'billshock' bij thuiskomst te voorkomen.

    GSMHelpdesk stelt dat het wel mogelijk is om ook met een budgetprovider goedkoper uit te zijn op vakantie in een ander EU-land. Zo is het mogelijk om de voordeelbundels van KPN, Vodafone, T-Mobile en Telfort in een prepaidversie aan te schaffen en die gedurende de vakantieperiode te gebruiken.
  5. [verwijderd] 23 juni 2015 08:10
    Europese Raad wil nog deze maand roamingakkoord met EP, EC

    De Europese Raad blijft er onder het Letse voorzitterschap naar streven om nog in juni een akkoord te bereiken met het Europees Parlement inzake het invoeren van nieuwe regulering op het gebied van netneutraliteit en roaming. Dat blijkt uit een verslag van het Nederlandse Ministerie van EZ over de bijeenkomst van de Raad op 12 juni.

    Diverse lidstaten benadrukten dat de Raad al grote stappen heeft gezet en dat het Europees Parlement aan zet is om duidelijk te maken wat het acceptabel vindt in het slotcompromis. Mogelijk zal er op 29 juni een vierde triloog plaatsvinden tussen Raad, Parlement en Europese Commissie. Een meerderheid van de EU-lidstaten in de Raad blijft voorstander van een latere datum om retail roamingtarieven voor bellen, sms'en en mobiel internet af te schaffen.

    Einde roamingtarieven in 2017
    Op het moment is er een meerderheid voor het afschaffen van de retail roamingtarieven per 15 december 2017. De Europese Commissie en het Europese Parlement willen nog dit jaar een streep door de retail roamingtarieven. Bij de voorgaande drie trilogen die de afgelopen maanden zijn gevoerd tussen Raad, Parlement en Commissie is er noch over roaming, noch over de vorm van netneutraliteit een compromis gekomen.

    De Nederlandse overheid toont zich ook voorstander van het uitstellen van het afschaffen van roamingtarieven. Veel lidstaten stellen dat het afschaffen van roamingtoeslagen er niet toe mag leiden dat telecomoperators de kosten die ze zelf maken voor roaming, niet kunnen terugverdienen, aldus het verslag van EZ. Dit zou negatieve gevolgen hebben voor de investeringen in netwerken en er bovendien toe kunnen leiden dat binnenlandse tarieven worden verhoogd. Enkele lidstaten met lage binnenlandse tarieven wezen erop dat dit risico vooral voor hen geldt.

    Netneutraliteit
    Nederland is het niet eens met het meerderheidsstandpunt inzake netneutraliteit. In Nederland geldt de meest strikte vorm van netneutraliteit. Ten aanzien van dit onderwerp schaarden de meeste lidstaten zich achter de huidige Raadspositie. Deze geeft – meer dan in vorige versies – zekerheden ten aanzien van non-discriminatie bij verkeersmanagement, wat volgens sommige lidstaten (waaronder Nederland) moet worden behouden.

    Bij monde van EZ-minister Kamp heeft Nederland zijn onvrede uitgesproken over het ontbreken van een verbod op prijsdiscriminatie en nogmaals toegelicht waarom dit verbod wel noodzakelijk is voor het effectief borgen van netneutraliteit in de EU. Nederland heeft opgemerkt dat door het ontbreken van een verbod op prijsdiscriminatie de huidige Raadspositie voor Nederland niet acceptabel is.

    Digitale interne markt
    De Europese Raad toont zich merendeels tevreden over de strategie voor de digitale interne markt, die Vicevoorzitter Ansip (Digitale Interne Markt) in mei namens de Europese Commissie naar buiten bracht. De drie pijlers van de strategie zijn:

    Betere online toegang tot goederen en diensten voor consumenten en bedrijven in heel Europa
    Randvoorwaarden creëren die bevorderlijk zijn voor digitale netwerken en diensten
    Een Europese digitale economie en samenleving met maximaal groeipotentieel op de lange termijn tot stand brengen.
    In de Raad werd de strategie door alle lidstaten gesteund. Alle lidstaten noemden het belang om ook op digitaal gebied de interne markt uit te bouwen en te versterken. Dit om het Europese concurrentievermogen te versterken en de economie toekomstbestendig te maken.

    Opleggen toegangsregulering
    De Nederlandse regering heeft verder, conform haar toezegging aan de Tweede Kamer, aangegeven dat voor Nederland de herziening van het Europees regelgevend kader voor telecom zeer belangrijk is. Zo moet het mogelijk blijven om toegangsregulering op te leggen, ook als er twee vaste netwerken zijn. verder heeft EZ de noodzaak benadrukt van de sterkere rol die de Commissie ziet voor organisaties waar de lidstaten zelf vertegenwoordigd zijn, zoals BEREC en de Radio Spectrum Beleidsgroep, ondersteunt.

    Na Letland neemt Luxemburg gedurende een half jaar het voorzitterschap van de Europese Raad over. Nederland volgt Luxemburg op in de eerste helft van 2016. In de Telecomraad van 11 december 2015 zal Nederland dan ook het werkprogramma voor de eerste helft van 2016 uiteenzetten.
  6. [verwijderd] 23 juni 2015 08:12
    BI: ruim 900 mln abonnees op betaal-tv

    De mondiale markt voor betaal-tv is in Q1 van 2015 de grens van 900 miljoen abonnees gepasseerd. In 2020 zal het aantal abonnees uitkomen op 1,1 miljard, bij een dienstenomzet van 307,5 miljard dollar.

    De penetratie van betaal-tv ligt momenteel op 48 procent, stelt ABI Research. Voor de komende vijf jaar verwacht ABI een geleidelijke groei, vooral gestimuleerd door opkomende markten. In 2017 zal de helft van de huishoudens wereldwijd toegang hebben tot betaal-tv.

    Naarmate de concurrentie voor betaal-tv aanbieders groeit, met name van OTT-aanbieders, daalt de gemiddelde ARPU steeds verder. Veel operators hebben zelf al OTT-diensten zoals Video-on-Demand toegevoegd, evenals multischerm-mogelijkheden. Dergelijke toevoegingen hebben volgens ABI gezorgd voor extra omzet en een hogere klantentrouw.

    De concurrentie voor aanbieders van betaal-tv ligt vooral hoog in volwassen markten zoals in Noord-Amerika en West-Europa, waar de penetratie van betaal-tv tussen de 60 en 80 procent ligt. Voor de komende vijf jaar verwacht ABI in deze markten een benedengemiddelde groei van het aantal abonementen. In opkomende markten zoals in de Azië-Pacific regio zorgt de groei van een breedband-internetinfrastructuur er voor dat de concurrentie van OTT-spelers ook hier heviger wordt. Zo heeft Netflix onlangs zijn sVoD-diensten gelanceerd in Australië en Nieuw-Zeeland en mogelijk ook Japan eind 2015.
  7. [verwijderd] 23 juni 2015 12:52
    The "non-structural" mechanisms (just effects of "financing currency") determine the market dynamics...(has very little to do with NO-grexit)

    Though aex is testing the upper edge of r-zone ~493-495, it's rising on just a fall of eur/usd rates --> aex is "up" ~1%, as eur/usd is "down" ~1%

    As for kpn, it's also testing the upper edge of r-zone ~3.38-3.40 rising just also ~1% (that's no price changes in "financing currency")
314 Posts
Pagina: «« 1 2 3 4 5 6 ... 16 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links