Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee
Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Imtech« Terug naar discussie overzicht

IMTECH weekdraadje 21 t/m 25 juli 2014 (Hoe verder?))

1.390 Posts
Pagina: «« 1 ... 54 55 56 57 58 ... 70 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 24 juli 2014 20:24
    Finanscoop: Koortsachtige handel in Imtech

    Uren hebben ze naar hun Bloombergschermen zitten staren. Talloze rondjes hebben ze gebeld met hun contacten in de financiële wereld. Maar er is geen analist die een sluitende verklaring kan geven voor de enorme hoeveelheden Imtech-aandelen die deze week van eigenaar is veranderd.
    Vandaag tikte het handelsvolume 100 miljoen stukken aan. Let wel: gemeten over drie dagen. Dat is bijna 22% van het aantal uitstaande aandelen. Dat is zelfs voor de voormalige beurslieveling een absurde hoeveelheid.
    Zijn er nieuwe feiten bekend die de koortsachtige handel kunnen verklaren? Eigenlijk niet. Sinds Imtech begin 2013 in de greep raakte van een omvangrijk fraudeschandaal, is het een ’volatiel’ aandeel geworden; pennystock dat steeds meer is gaan meedeinen op de grillen van speculanten. Hoewel het bestuur al anderhalf jaar werkt aan het herstel van het door schulden geplaagde bedrijf, bleef de koers maar dalen. Momenteel spant topman Gerard van de Aast zich achter de schermen in voor de veiling van de ict-divisie, een transactie die na de zomer moet worden beklonken. Maar dat is geen nieuws. Ondertussen heeft Van de Aast ook nog de optie van een omvangrijke emissie in zijn wapenarsenaal. Maar ook dat is geen nieuws. En dus ook geen reden voor de opgelaaide handelskoorts.

    Een andere verklaring zou van speculanten kunnen komen. Sinds Imtech in zwaar weer is geraakt hebben verschillende fondsen succesvol gewed op een neergang van de koers door geleende aandelen te verkopen om ze op enig moment voor een lager bedrag terug te kopen, het zogeheten short gaan. Hebben zij na die doldwaze achtbaanrit misschien massaal gecasht? Ook deze vlieger gaat niet op: slechts een kleine 15% van de stukken is in handen van deze speculanten, veel minder dus dan de dikke 20% die de afgelopen drie dagen is verhandeld. Computergestuurde handel dan, aangejaagd door een overijverig algoritme dat is aangeslagen op een toevallige transactie? Niemand die het weet, want zelfs beurswaakhond AFM gaf vandaag niet thuis.
    Een ritje Imtech? Je moet het maar durven.
  2. [verwijderd] 24 juli 2014 20:55
    quote:

    Vidoque schreef op 24 juli 2014 20:14:

    We gaan uiteraard niet in een streek omhoog, maar omhoog gaan we. De zenuwpezen hebben verkocht en stappen weer in op hogere koersen.
    Ik heb een ritje gemaakt. Dus persoonlijk hoop ik dat de koers weer behoorlijk inzakt om opnieuw een ritje te kunnen maken. Voor als nog blijf ik op de zijlijn.
  3. [verwijderd] 24 juli 2014 22:20
    zoals verwacht aan de kant blijven met imtech voorlopig de koers leeft even op totdat de aasgiern ze weer kaalplukken morgen waarschijnlijk even omhoog maar daarna weer twijfel en angst
    Als je er enkele honderden koopt dan val uiteraard geen grote bult en kun je al snel je inzet terug halen of liever gezegd de provisiekosten als je twijfelt om ze verder vast te houden
    Al met al blijf voorlopig zitten en laat je niet gek maken door shorters en zwendelaars.
    Imtech komt er wel,het"s een kwestie van tijd.......
  4. [verwijderd] 24 juli 2014 22:36
    quote:

    Sunri schreef op 24 juli 2014 19:21:

    Weet iemand trouwens wat hier staat?

    twitter.com/GZBMarkets/status/4920554...

    Volgens mij dat de weg naar de 1,40 open ligt.
    Er staat.
    De stijging zet door , en als het zo doorgaat dan doorbreekt het de lijn.
    En als ze de kans krijgen dan ligt de weg open naar de €1,40 ::):):):_)
1.390 Posts
Pagina: «« 1 ... 54 55 56 57 58 ... 70 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.