Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Huizenprijzen dalen met 60% in 7 jaar en nog veel meer.

40.342 Posts
Pagina: «« 1 ... 1095 1096 1097 1098 1099 ... 2018 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 11 april 2014 10:42
    Heel goed stuk:
    www.ftm.nl/column/nl-woningmarkt-nog-...

    Veel huizenkopers worden over de streep getrokken, omdat de maandlasten soms wat lager uitvallen dan bij huur. Maar de exposure, het onderhoud en de fors opgelopen lokale belastingen worden daarbij maar al te vaak (bewust) vergeten omdat ‘stenen altijd in waarde stijgen’. Inmiddels weet u dat stenen – als een baksteen – in waarde kunnen dalen. Niemand kan u vertellen of de bodem al gezet is, ook de NVM makelaar niet.
  2. [verwijderd] 11 april 2014 11:37
    quote:

    henk38 schreef op 11 april 2014 11:04:

    Hier in den haag zie je dat veel mensen met een goed inkomen grote dure panden kopen om zo de maximale hypotheekaftrek te ontvangen , maar te gelijke tijd wordt de helft van de woning gewoon verhuurd
    Ze vangen dus gewoon hypotheekaftrek op een beleggingspand.
    Bedankt weer voor de praktijkvoorbeelden Henk ;)
  3. forum rang 6 izdp 11 april 2014 12:00
    Wat een rijke armoedzaaiers wonen er dan toch In Den Haag.

    Zelfs in het haagse zal een pand wat je voor de helft kunt verhuren, minstens 1 miljoen kosten. Dan met een rendement van 6% bruto moet je 30.000 huur per jaar vragen. Huurrijken zeg maar die dat kunnen betalen.
    Die mensen kunnen zich niet inschrijven.
    Met een hyporente van 4% is het 40.000 per jaar. De valse winst gaat dan dus over 20.000 x 52%= 10.400

    Dus dan ben je rijk, ga je een huis delen en neem je het risico.
    Echt haags dus: Wie het kleine niet eert, is het grote nooit geleerd.
  4. forum rang 5 DurianCS 11 april 2014 13:54
    quote:

    paulta schreef op 11 april 2014 13:45:

    www.parool.nl/parool/nl/4/AMSTERDAM/a...

    Ik plaats het hier voor degene die het aangaat.
    Jammer zeg! geweldig project, unieke locatie en een toekomstige aanjager voor locals....compleet afgeschoten!
    Geen idee of je hier enthousiast over moet zijn. Het gaat in ieder geval ten koste van de (kleine) winkeliers in de binnenstad.
  5. [verwijderd] 11 april 2014 15:05
    quote:

    izdp schreef op 11 april 2014 12:00:

    Wat een rijke armoedzaaiers wonen er dan toch In Den Haag.

    Zelfs in het haagse zal een pand wat je voor de helft kunt verhuren, minstens 1 miljoen kosten. Dan met een rendement van 6% bruto moet je 30.000 huur per jaar vragen. Huurrijken zeg maar die dat kunnen betalen.
    Die mensen kunnen zich niet inschrijven.
    Met een hyporente van 4% is het 40.000 per jaar. De valse winst gaat dan dus over 20.000 x 52%= 10.400

    Dus dan ben je rijk, ga je een huis delen en neem je het risico.
    Echt haags dus: Wie het kleine niet eert, is het grote nooit geleerd.

    Zo te zien ken jij geen rijke mensen , veel mensen zijn rijk geworden door zuinig aan te doen en bij alles het onderste uit de kan te halen , uitdelers worden in het algemeen niet rijk.
    In Rotterdam ging ik een keer met iemand kijken voor een woning van 850K toen de verkoopster de deur opende vroeg ze of ik voor de woning kwam of voor de gebruikte frituurpan die voor 5e op marktplaats stond , waar het vet nog uitdroop , dus vertel mij niks over rijke mensen.

    Ik krijg wel eens kijkers voor een etage en dan wordt er heel vaak gevraagd , kan ik me hier ook inschrijven , waarom denk je dat die mensen dat vragen ?
    omdat het op heel veel adressen dus niet kan , vanwege de HRA en dit is al zo oud als de weg naar Rome.

    Het verbaast me eerder dat mensen zoals jij , die er vanuit gaan dat ze alles weten over de woningmarkt , dit soort dingen dan weer niet weten ?
    waar komt jullie zogenaamde kennis over de woningmarkt dan vandaan ?
    Ik begrijp ook waarom dit soort dingen gebeuren , bij de politiek zitten ook te veel mensen , die alles denken te weten , maar eigenlijk weten ze niks.




  6. [verwijderd] 11 april 2014 15:59
    Mike Hannink uit Den Bosch betaalt zo veel huur, dat hij geen geld meer overheeft voor eten. Samen met zijn 10-jarige dochter moet hij rondkomen van 30 euro per week. Om haar dagelijks eten te kunnen geven, eet hij zelf nog maar één keer per dag. In Den Bosch, maar ook op veel andere plaatsen bestaan er ernstige zorgen over huurders. Zeker nu er per 1 juli weer een nieuwe huurverhoging aan zit te komen. Dit is de dag zoekt naar oplossingen voor het Hollandse huurdrama
  7. forum rang 7 hirshi 11 april 2014 16:10
    Mike Hannink zit door een echtscheiding en gedwongen verkoop van zijn huis dik in de schulden.
    Krijgt voedsel van de voedselbank en betaald € 596,- huur waar de huursubsidie nog niet van af is.
    Het zijn mensen in dit soort bijzondere situaties die klem zitten.
    Niet generaliseren dus.

    Groet.
  8. [verwijderd] 11 april 2014 17:27
    Kan zo zijn, maar het worden er wel steeds meer.
    Overheid kan hand voor de ogen doen, maar daarmee worden de problemen niet opgelost.

    Overigens is die 30 euro volgens mij voor iedereen gelijk in de schuldsanering. Of je in een huis woont van 200 euro of 600 euro maakt dan denk ik niet uit. Ik was wel verbaast dat iemand met een kind niet meer te besteden krijgt dan die 30 euro.
    Het blijft allemaal heel tragisch al dan niet eigen schuld.
    De grootste toename van mensen in de schuldsanering komt denk ik nog wanneer dadelijk voor mensen de WW ophoudt.

    Ook dit blijven keuzes die Den Haag maakt.
    Mensen die hun geld in IJsland hebben geparkeerd voor een hoge rente krijgen gewoon 100.000 euro terug, via Den Haag vergoed door de belastingbetaler.

    Persoonlijk had ik liever gezien dat van mijn betaalde belastingcenten die man wat meer te besteden had gekregen.

    Bij mensen met een lage intelligentie (doel hier niet op de man in de uitzending) vraag ik het met ook wel eens af of je het hun kunt aanrekenen dat zij met een restschuld opgezadeld zitten.
    Moet je toch eens zien hoe je via de media bestookt wordt om maar geld uit te geven en leningen af te sluiten. Flits kredietje hier en daar. Ook nu weer, je moet nu toch echt een huis kopen want goedkoper wordt het niet.
    Kwalijk vind ik dat, zorgplicht van banken en overheid zou wel wat groter mogen zijn om mensen te beschermen voor dergelijke bankproducten. Gelukkig zijn hypotheekregels tegenwoordig al een stuk strenger.
  9. [verwijderd] 11 april 2014 17:57

    Joris dat wat je overhoudt bij schuldsanering klopt niet. Google maar eens naar de regeling. Voor de dochter krijgt de man ook nog kinderbijslag en daarnaast is er nog de huurtoeslag.

    "Bij mensen met een lage intelligentie (doel hier niet op de man in de uitzending) vraag ik het met ook wel eens af of je het hun kunt aanrekenen"

    Als je zo gaat redeneren dan haal je de eigen verantwoordelijkheid bij mensen weg. Bovendien voor handelingsonbekwamen is onder curatele stelling mogelijk. Neem je meneer zijn eigen verantwoordelijkheid af dan zou ik willen voorstellen ook zijn stemrecht af te nemen.

    Bovendien kan meneer bijvoorbeeld geen krantenwijk nemen eventueel op naam van iemand die onder de fiscale radar blijft. Supermarkten vragen trouwens ook altijd wel krachten. Ja, ze willen goedkope jonge krachten, maar dan biedt hij aan het ook goedkoop te doen. Geen ideale situatie, maar rondkomen van de hier beweerde E 30 is ook niets.

    Groet, Jonas

    PS advertentie op marktplaats zetten dat je tegen zeer gunstig tarieF ergens wat schoon wil maken, kan ook. Meneer is toch niet debiel?
  10. [verwijderd] 11 april 2014 18:14
    Hij kan een baan nemen, maar volgens mij moet hij dan 100% van het inkomen inleveren voor de schuldeisers (zelfde idee als wanneer je in de ww zit en een uitzendbaan hebt). Er wordt beslag gelegd op de gehele rekening. Huurtoeslag en kinderbijslag, loon daar kan deze man dus niet bij.
    Van die rekening worden door de bewindvoerder dan huur, elektra, zorgverzekering en schuldeisers betaald. (3 jaar lang volgens mij)

    Zwart kun je misschien wel wat geld contant bijverdienen.
    Maar als je daarmee betrapt wordt, dan wordt je volgens mij direct uit de schuldsanering gegooid en kom je nooit meer van je schulden af.
  11. forum rang 7 hirshi 11 april 2014 18:17
    quote:

    *Joris* schreef op 11 april 2014 18:14:

    Hij kan een baan nemen, maar volgens mij moet hij dan 100% van het inkomen inleveren voor de schuldeisers (zelfde idee als wanneer je in de ww zit en een uitzendbaan hebt). Er wordt beslag gelegd op de gehele rekening. Huurtoeslag en kinderbijslag, loon daar kan deze man dus niet bij.
    Van die rekening worden door de bewindvoerder dan huur, elektra, zorgverzekering en schuldeisers betaald. (3 jaar lang als ik het goed heb)
    De term inleveren is niet juist.

    Het klinkt alsof het een onrecht is dat je je schulden terugbetaalt.

    Groet.
  12. [verwijderd] 11 april 2014 18:22

    Joris als ik van die beweerde E 30 zou moeten rondkomen met verantwoordelijkheid voor een dochter zou ik alles aanpakken desnoods via ruilhandel: ik maak schoon ofzo bij een oud vrouwtje en zij geeft me eten.
    Koop een stelletje spullen bij de 1 Euroshop en ga op Schiphols het aan toeristen verkopen voor 3 Euro.

    Meneer klaagt alleen maar voor de kijkdoos alwaar de linkse omroepen alles voor zoete koek aannemen. Als het maar zielig genoeg overkomt dan is het goed.

    Groet, Jonas
  13. [verwijderd] 11 april 2014 18:36

    Joris heb je gegoogeld op de wetgeving rond schuldsanering? Tja, het is allemaal ingewikkeld, maar je houdt meer over dan E 30 en zeker met 1 kind. Meneer is gewoon een slappe zak zonder verantwoordelijkheidsgevoel. Publieke omroep en tegenwoordig ook RTL nemen al die praatjes voor waar als het maar zielig genoeg is.

    De topper in manifestatie van linksheid bij die omroep vond ik een interview met een vrouw die een lease-auto gewoon had verkocht en vanwege niet afbetalen het gevang in moest. En oh wat was ze zielig! Wie zijn gatje brandt, moet op de blaren zitten! Dat zei mijn vader altijd. Tenzij we inmiddels in de maatschappij met een stelletje randdebielen zitten, lijkt mij dat een goed principe in een werkbare maatschappij.

    Groet, Jonas
40.342 Posts
Pagina: «« 1 ... 1095 1096 1097 1098 1099 ... 2018 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Indices

AEX 910,59 +0,71%
EUR/USD 1,0771 -0,10%
FTSE 100 8.433,76 +0,63%
Germany40^ 18.773,50 +0,00%
Gold spot 2.360,72 0,00%
NY-Nasdaq Composite 16.340,87 -0,03%

Stijgers

Accsys
+5,43%
CM.COM
+2,92%
NX FIL...
+2,63%
RANDST...
+2,61%
ForFar...
+2,43%

Dalers

Kendrion
-2,99%
UMG
-2,95%
Alfen ...
-2,63%
EBUSCO...
-2,29%
VIVORY...
-1,85%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links